Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 22:11   #2851
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Wróciłam po SR,dzisiaj było o połogu.Mogę Wam napisać krótką ściągę ale pewnie i tak ju wszystko wiecie
Kupiłam termometr w Lidlu,straciłam nadzieję bo w jednym już nie było a w drugim zostało parę sztuk.Ale się cieszę
W aptece też pękła stówka.Kurcze chciałam wypróbować na sobie Ziajkę ale nigdzie nie mogę jej dostać
Siły mnie opuściły i ziewam nie odpisuję na wszystko,opuszczam się jednym słowem
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
A w ogolę ile zestawów pościeli zamierzacie kupować? Ile prześcieradełek na materac i ile na przewijak?
Mam 2 komplety,jeden od siostry, a drugi planuję kupić.
2 prześcieradła też od siostry.Na przewijak pewnie ze 2 sztuki

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
A w ogóle w ogóle!!
Wczoraj zapytałam się mojego męża jak przewija się dziecko..Byłam w szoku! Zaczął mi po kolei tłumaczyć co się robi czym się smaruje ale że nie zawsze żeby skóry nie przyzwyczajać że woda wystarczy czasami , ,że nawet po chusteczkach należy osuszyć pupę aby po zamknięciu pieluszki nie trzymała się w niej wilgoć i nie odparzało pupki...I ja się pytam -SKĄD MÓJ MĄŻ POSIADA TAKĄ WIEDZĘ?!
Zaczęłam się śmiać że po cichaczu pewnie czyta jakieś poradniki..masakra
A dziś był mi w aptece bo leki, wrócił do samochodu cały w skowronkach i się mnie pyta czy widziałam tę dziewczynę co weszła do apteki bo trzymała na rękach takie małe dzieciątko niedawno urodzone i taki zafascynowany że on też tak będzie nosił
Bo faceci tak naprawę dużo wiedzą ale wstyd im się przyznać

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Jaki sen Też bym się uśmiała

lubieolowki, ale wyprawka! Super i tyle tego... No coraz większe te nasze wyprawki się robią

Ja za to byłam na zakupach i.... kupiłam w h&m sukienkę z przeznaczeniem na Święta za całe 32 zł z rabatem ale generalnie się nałaziłam i teraz muszę leżeć.
I zapisałam się na to USG 3D na pojutrze
Śliczna

Ciekawa jestem fotek
Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny torbiel przy kości ogonowej mi się odezwała! nie moge ani siedzieć ani leżeć, nie chce znowu tego bólu eh nie wiem co robić, normalnie wyć mi się chce
Współczuję
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Melduje się

Więc ....

u mnie i małego huligana Gabriela jest bezproblemowo
Gabriel jest coraz większy, co bardzo wyraźnie czuje.

Jutro zaczynamy 28 tydzień

Młode kopie mocniej, mam wrażenie, że łapkami kopie jak mały króliczek w środku mnie, obraca się bardzo dużo i widać przez skórę jak rozpycha się, ale szczerze, to nie wiem czy to nóżka wypycha skórę, czy może łapka.

Czasem mam wrażenie że to główka wystaje albo tyłek .

Wczoraj TŻ przyłożył głowe do brzucha i uslyszał bicie jego serca
(spróbujcie posluchać jak się martwicie jak dziecko długo milczy) szkoda że ja go nie moge usłyszeć
wyraz jego twarzy po usłyszeniu serduszka po prostu bezcenny.

to wszystko jest już takie prawdziwe.

wyprawka (z wyjątkiem kosmetyków) skompletowana w całości, mam aż nadto wszystkiego, cały pokój jest zawalony dzidziusiowymi akcesoriami, masa pudeł, doslownie labirynt zrobił się, wypełniony ubrankami, zabawkami, mam nawet 2 wanienki, ach ciężko to wszystko wymienić, a ja sama straciłam rachube w tym wszystkim, co mam.

Czeka mnie przemeblowanie pokoju, ogolnie musze wywalić wsio do góry nogami i zorganować życie dla nas trzech .

dużo śpię, dużo jem, obwód brzuszka równe 100cm, 26 kilo na plusie, włosy przestały wypadać, mniej sensacji żołądkowych.
mam huk roboty do zrobienia i ZERO sił.
TŻ ma zmiane w pracy 11-7:30 i cięęęęężko będzie poobracać przeprowadzkę (tfu, przemeblowanie) z jego godzinami pracy. zaledwie 2 dni w tygodniu wolnego i wtedy będziemy działać. ja palcem, on mięśniami

czekam na syndrom wicia gniazda, bo czasu coraz mniej! boje się że nie zdąże!

jedyne co musze mieć, to torba szpitalna i kosmetyki do malego.
Nawał informacji pogubiłam się

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ale ja nawet nie wiem z jakiej formy był ten kurier bo jak zadzwonił do mnie to ja byłam w Warszawie i powiedział że on kończy teraz pracę i że może jeżeli chcę oczywiście zostawić z drugiej strony domu to łóżko, bo ono jednak trochę miejsca zajmuje

no same kanty są pościerane, chyba za mało folii było dlatego chyba mi się nawet nie opłaca wysyłać, bo to kolejne 2 tygodnie, co prawda nie wiem kiedy je rozłożymy

a słuchajcie, jakie kupujecie podpaski? Bo tak stałam przed tą półką i się zastanawiałam i w końcu wzięłam te największe z Belli takie maxi green one mają chyba 6 kropelek na 7
Ja zainwestuję w te Seni czy jakieś inne takie typowo poporodowe przynajmniej na 1 tydzień po porodzie, bo te z Belli wydają mi się małe.
Zależy tez jak będziesz krwawić.

Beatka Czekamy na foty

Lineczka Śliczna ta tapeta w realu

za tygodnie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:14   #2852
NEWTREND
Rozeznanie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
to może ja na inne warsztaty wysyłałam zgłoszenie?

w ogóle to w niedziele się ważyłam i od 1 sierpnia przytyłam 3 kg czyli jestem 10 kg na plusie
to nawet ci przybyło w miesiąc, moja ginka już by się temperaturowała na pewno jakby mi tyle przybyło. Ale już ci mało do końca zostało to się zmieścisz w normie z wagą.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:14   #2853
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ja oczywiście z doskoku ale żeby mi jakoś "pożytecznie" dzień zleciał znalazłam sobie masę zajęć i planuję je wszystkie dzisiaj zrealizować

Jesteśmy już po USG. Nasze dziecko jest okropnie uparte i przekręciło się do nas tyłem... Widzieliśmy przez chwilę tylko policzek, oczko i kawałek noska . i UWAGA UWAGA ! Jaśko Jaśkiem pozostał, mój syn ma tak ogromne worki że lekarz zapewnił zaraz na początku że dziewczynką to on napewno nie będzie . No i waży 2089g. Termin porodu przesunął mi się na 16.10 i to jest ta najbardziej prawdopodobna data Rybko proszę zmień mi na pierwszej stronie

Powoli przeprowadzam Jaśka z mojego domu tutaj i zajęłam się teraz układaniem tych wszystkich maleńkich ubranek w szafkach Jak znajdę chwilę to porobię kilka zdjęć moich śliczności

A nadrabiać Was będę na spokojnie
gratuluję wizyty i że Jasiek jest Jaśkiem, ponad 2 kg piękny wynik

Cytat:
A w ogóle w ogóle!!
Wczoraj zapytałam się mojego męża jak przewija się dziecko..Byłam w szoku! Zaczął mi po kolei tłumaczyć co się robi czym się smaruje ale że nie zawsze żeby skóry nie przyzwyczajać że woda wystarczy czasami , ,że nawet po chusteczkach należy osuszyć pupę aby po zamknięciu pieluszki nie trzymała się w niej wilgoć i nie odparzało pupki...I ja się pytam -SKĄD MÓJ MĄŻ POSIADA TAKĄ WIEDZĘ?!
Zaczęłam się śmiać że po cichaczu pewnie czyta jakieś poradniki..masakra
A dziś był mi w aptece bo leki, wrócił do samochodu cały w skowronkach i się mnie pyta czy widziałam tę dziewczynę co weszła do apteki bo trzymała na rękach takie małe dzieciątko niedawno urodzone i taki zafascynowany że on też tak będzie nosił
tatusiowie mają swoje tutoriale nawet na yt mój ostatnio przy mnie oglądał: "jak bezpiecznie podnosić maluszka" trafiliśmy na profil przy okazji testów wózków

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
boskie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
SUPER! całą stówę?! niesamowite

W ogóle tak pomyślałam, że skoro dzisiaj stuknął 27 tydzień to pokażę jeszcze brzucha (dla porównania 10 tydz )
jaki malutki fajniutki brzuszek

Kupiłam płaszczyk na jesień na ciuchach jest malinowy ale ma bardzo ładny krój, mama mi wygrzebała jak jak byłam w dziekanacie.

Co do dziekanatu wysiedziałam się na korytarzu jak głupia. Siedziałabym dłużej gdyby się nade mną jedną profesor nie zlitowała i poprosiła, żeby mnie przyjęli. Ale myślałam że mnie szlag trafi na miejscu... Dzwoniłam rano, wyjaśniłam czego potrzebuję i zapytałam czy można przyjść. Usłyszałam, ze jasne w każdej chwili. Na uczelni sie okazało że będę potrzebować: podania, ksera aktu małżeństwa i dowodu, jakby mi to powiedzieli przez telefon to nie jechałabym na darmo i jeszcze za nową legitymację studencką mam zapłacić

W dziekanacie byłyśmy w drodze do Ikei. Kupiłam najpotrzebniejsze akcesoria kuchenne, żeby mama sobie mogła zabrać już swoje, takie pierdółki, ale jak cieszą
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:18   #2854
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
malutki zgrabniutki brzusio
Kurczę, dzięki za wszystkie miłe komentarze Mam tylko nadzieję, że Kubuś ma tam wystarczająco dużo miejsca Póki co szaleje jak nie wiem, więc chyba jest ok
W ogóle tak mnie ciekawi jak mniej więcej u Was wygląda z wagą? Szybko poleciała do góry, czy dużo itd? Bo czytałam sobie ostatnio w mądrej książce (W oczekiwaniu na dziecko ;p), że w pierwszym trymestrze się przybiera ok. 1-2kg, a w drugim 5,4-6,5kg. Ja trochę się martwię swoją wagą. Od samego początku mam tylko 5kg na plusie od wagi sprzed ciąży i to przybyło wszystko w ostatnim miesiącu. W pierwszym trymestrze spadło mi 3 kg i tak się trzymało prawie do końca lipca... Nie wiem czy tak nagle przybieranie na wadze jest ok? Wolałabym żeby powoli i regularnie od początku mi przybywało:/ Spytam się ginki jak za tydzień będę na wizycie, ale teraz się trochę martwię tym :/:/

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:23   #2855
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Kurczę, dzięki za wszystkie miłe komentarze Mam tylko nadzieję, że Kubuś ma tam wystarczająco dużo miejsca Póki co szaleje jak nie wiem, więc chyba jest ok
W ogóle tak mnie ciekawi jak mniej więcej u Was wygląda z wagą? Szybko poleciała do góry, czy dużo itd? Bo czytałam sobie ostatnio w mądrej książce (W oczekiwaniu na dziecko ;p), że w pierwszym trymestrze się przybiera ok. 1-2kg, a w drugim 5,4-6,5kg. Ja trochę się martwię swoją wagą. Od samego początku mam tylko 5kg na plusie od wagi sprzed ciąży i to przybyło wszystko w ostatnim miesiącu. W pierwszym trymestrze spadło mi 3 kg i tak się trzymało prawie do końca lipca... Nie wiem czy tak nagle przybieranie na wadze jest ok? Wolałabym żeby powoli i regularnie od początku mi przybywało:/ Spytam się ginki jak za tydzień będę na wizycie, ale teraz się trochę martwię tym :/:/
mi od początku przybyło 4,5kg a zaczynam 7 miesiąc. Ginka mówi że ok. W 1 ciaży do końca przybyło 12kg /mały miał 3700/ , w drugiej tylko 7 /mały miał 3150/ i też było wszystko ok. Myślę że nie masz się czym martwić.
Stary 2013-08-28, 22:29   #2856
nemosek
Zakorzenienie

Mam rogala kurier przywiózł,nawet nie zadzwonił do mnie wcześniej dobrze że ktoś w domu był
Dzisiaj pierwsza noc

Cytat:

W ogóle tak pomyślałam, że skoro dzisiaj stuknął 27 tydzień to pokażę jeszcze brzucha (dla porównania 10 tydz )
Malusi

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane, żegnam się na dłuuuugi weeekend, jutro rano jadę do Władysławowa a czuję, że śpię nad klawiaturą. Nie wiem czemu tak się dzisiaj ze mną dzieje, mam nadzieje, że to jednak nie jest wpływ dużej ilości cukru w moim organiźmie.

Trzymajcie się dwupaczki, proszę nie rozrabiać i grzecznie sobie ciążować.
Miłych miłych snów.

A i zapomniałabym tapeta w sówki fantastyczna, brzuszek genialny, zgrabny i powabny. Genialny wręcz!!!!
Udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Co do liczenia ruchów: mi gin o liczeniu nic nie mówił Jak zapytałam go, czy to normalne, że jednego dnia szaleje a drugiego praktycznie się nie rusza to powiedział, że dziecko na tym etapie śpi koło 20h na dobę i że poza tym to tak jak ja - też mam lepsze i gorsze dni. Ale mój gin ma zen i generalnie raczej niczym się nie przejmuje

Co do kontroli z ZUS, to ja mam L4 chodzące - ciekawe, czy będzie jakaś kontrola. Choć jak kiedyś z kadrową rozmawiałam o tych kontrolach, to ona coś rzuciła "Przecież i tak ewentualnie to ja bym Cię kontrolowała" Może w dużych firmach to firma kontroluje, nie ZUS? Bo w sumie ja z ZUSem nie mam kompletnie kontaktu, wszystko załatwia firma

Maila z Bezpiecznego Malucha też dostałam Ciekawa tylko jestem jak to jest teraz - bo przy poprzedniej edycji zaznaczało się czy będzie się z kimś czy samemu, a teraz nic. A chciałabym pojechać z mężem...

Dziewczyny - macie gdzieś w okolicy aptekę DOZ? Znów jest dostępny Oilatum w promocji:
http://www.d oz.pl/apt eka/p66518-Oilatum_Baby_emulsja_do_k apieli_500_ml_x_2 (dwie spacje w adresie, bo inaczej mi gwiazdkuje).
Co prawda to nie ten soft, ale myślę, że się opłaca (na all bez przesyłki jest koło 40-45zł za butelkę).
Dzisiaj dostaliśmy ulotkę o warsztatach na SR,muszę się zapisać w końcu.
Też pójdę z mężem chyba go wpuszczą nie?
Cytat:
Dziewczyny czy to normalne że mały od conajmniej miesiąca siedzi tylko w jednym miejscu?bo powiem że juz zaczynam sie martwic....
Mój też cały czas sobie leży w jedną stronę.Głowa po prawej nogi po lewej i tylko pływa sobie

Lineczka Co się dzieje z Ryszardem?"

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

A ja dziś wieczorem zaliczyłam wizytę u chirurga naczyniowego, pooglądał moje tętnice w brzuchu na usg i stwierdził że wszystko w normie a tętnienie które odczuwałam w brzuchu to normalna rzecz bo jestem chuda i nie mam tłuszczu - ha jasne. Musiałam iść prywatnie bo lekarz rodzinny mówił że ze skierowaniem to się za pół roku może gdzieś dostane jak już będzie po porodzie.
Miałaś jakieś wskazanie?

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
gratuluję wizyty i że Jasiek jest Jaśkiem, ponad 2 kg piękny wynik

tatusiowie mają swoje tutoriale nawet na yt mój ostatnio przy mnie oglądał: "jak bezpiecznie podnosić maluszka" trafiliśmy na profil przy okazji testów wózków

boskie

jaki malutki fajniutki brzuszek

Kupiłam płaszczyk na jesień na ciuchach jest malinowy ale ma bardzo ładny krój, mama mi wygrzebała jak jak byłam w dziekanacie.

Co do dziekanatu wysiedziałam się na korytarzu jak głupia. Siedziałabym dłużej gdyby się nade mną jedną profesor nie zlitowała i poprosiła, żeby mnie przyjęli. Ale myślałam że mnie szlag trafi na miejscu... Dzwoniłam rano, wyjaśniłam czego potrzebuję i zapytałam czy można przyjść. Usłyszałam, ze jasne w każdej chwili. Na uczelni sie okazało że będę potrzebować: podania, ksera aktu małżeństwa i dowodu, jakby mi to powiedzieli przez telefon to nie jechałabym na darmo i jeszcze za nową legitymację studencką mam zapłacić

W dziekanacie byłyśmy w drodze do Ikei. Kupiłam najpotrzebniejsze akcesoria kuchenne, żeby mama sobie mogła zabrać już swoje, takie pierdółki, ale jak cieszą
Eh tak to już jest z dziekanatem,wiecznie do niego kolejki
Wyprawka domowa rozrasta się

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-28, 22:30   #2857
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Leżenie w wannie- good idea
A ja czekam aż mi chlebuś wyrośnie I upiekę, co by małż miał na rano do pracy kanapki

A ja mam pytanie: jak się kupuje używany laktator, to można jakoś wymienić tę nakładkę? Bo jak można, to kupię lepszy używany, niż tańszy nowy
Ale z Ciebie przykładna żona, w kompleksy mnie wprowadzasz Ja muszę znaleźć jakiś przepis na chlebek zdrowy
Cytat:
prosze bardzo, tak wygląda kawałek tapety sówkowej :P jest jeszcze ładniejsza niż na aukcji na allegro i na zdjęciu
I co żeś zrobiła?Teraz i ja chce taką tapete!!
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Kyte albo przeoczyłam albo nie pisałaś, co o Twojej torbieli lekarz powiedział? Trzeba coś z tym robić?

Jutro idę do chirurga, zobaczę co mi powie, albo wyciąć, albo strzykawką coś tam mi ma robić.
Cytat:

Jaki brzuszek śliczny, taki zgrabny, malutki Mój przy Twoim jak bambaryłka w tym tc
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:30   #2858
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

A ja dziś wieczorem zaliczyłam wizytę u chirurga naczyniowego, pooglądał moje tętnice w brzuchu na usg i stwierdził że wszystko w normie a tętnienie które odczuwałam w brzuchu to normalna rzecz bo jestem chuda i nie mam tłuszczu - ha jasne. Musiałam iść prywatnie bo lekarz rodzinny mówił że ze skierowaniem to się za pół roku może gdzieś dostane jak już będzie po porodzie.
Najważniesze że wszytsko dobrze

Cytat:
jak spadłas na początku, to normalne, że wolniej potem rosła waga, a w przyroście z drugiego trymstru pięknie się przeciez mieścisz. Jest ok

Nemosek dobranoc

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:32   #2859
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie każdy musi przybierać książkowo.Ale rzeczywiście 5 kg w miesiąc to sporo.Po prostu nadrabiasz Może jesz więcej słodkiego,mniej się ruszasz???

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-28, 22:33   #2860
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
ja na razie przytyłam 2kg tylko ;/ w I trym też mi spadło 3kg i dopiero w 6 m-cu ruszyło.

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:34   #2861
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z Ciebie przykładna żona, w kompleksy mnie wprowadzasz Ja muszę znaleźć jakiś przepis na chlebek zdrowy

I co żeś zrobiła?Teraz i ja chce taką tapete!!

Jutro idę do chirurga, zobaczę co mi powie, albo wyciąć, albo strzykawką coś tam mi ma robić.

Jaki brzuszek śliczny, taki zgrabny, malutki Mój przy Twoim jak bambaryłka w tym tc
Coś przeoczyłam, o jakiej torbieli mówisz?

Sylwia też coś pisała że ją boli torbiel na kości ogonowej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-28, 22:34   #2862
anulka2205
Wtajemniczenie

Kyte tak pytam, bo też kiedyś miałam taką ruchomą gulkę w policzku, w sumie to nie wiem co, bo znikła po jakimś czasie sama, dlatego może warto chwilkę zaczekać jakby coś kazał robić, bo po co Ci teraz jakieś znieczulenia np. no chyba że trzeba albo długo już to masz

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-08-28, 22:35   #2863
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Najważniesze że wszytsko dobrze

jak spadłas na początku, to normalne, że wolniej potem rosła waga, a w przyroście z drugiego trymstru pięknie się przeciez mieścisz. Jest ok

Nemosek dobranoc
Nie nie dobranoc, rozkręciłam się

Łeeee skończyły mi się trufle i Michałki,zostały same krówki :/

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-28, 22:41   #2864
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Wróciłam po SR,dzisiaj było o połogu.Mogę Wam napisać krótką ściągę ale pewnie i tak ju wszystko wiecie
Ja narazie o połogu nie wiem za wiele, ja poproszę o tę ściągawkę.Nie wiem czy dam rade chodzić do szkoły rodzenia. Teraz tym bardziej likwidują oddziały w szpitalu który organizował właśnie te szkołę rodzenia.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Coś przeoczyłam, o jakiej torbieli mówisz?

Sylwia też coś pisała że ją boli torbiel na kości ogonowej
Na policzku mi się zrobił
Cytat:
Kyte tak pytam, bo też kiedyś miałam taką ruchomą gulkę w policzku, w sumie to nie wiem co, bo znikła po jakimś czasie sama, dlatego może warto chwilkę zaczekać jakby coś kazał robić, bo po co Ci teraz jakieś znieczulenia np. no chyba że trzeba albo długo już to masz
No właśnie już mam jakiś czas, w ciąży mi się to zrobiło, najpierw było malutkie a później coraz bardziej to wyczuwałam.Wolę to usunąć na znieczulenie się nie zgodzę, więc albo poczekamy aż urodzę, albo się zdecyduję na leczenie bez znieczulenia, trudno.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:

Stary 2013-08-28, 22:42   #2865
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Ja narazie o połogu nie wiem za wiele, ja poproszę o tę ściągawkę.Nie wiem czy dam rade chodzić do szkoły rodzenia. Teraz tym bardziej likwidują oddziały w szpitalu który organizował właśnie te szkołę rodzenia.
Ja też się uśmiecham o ściągę O połogu będę słuchać za tydzień, ale to zawsze lepiej wcześniej coś wiedzieć, bo będę mogła sobie pytania w głowie ułożyć np

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:43   #2866
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

eee no nie mówię, że już dobranoc, tylko że w ogóle- w końcu nie każdej nocy można powiedzieć, że dziś pierwszy raz

Cytat:

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

No właśnie już mam jakiś czas, w ciąży mi się to zrobiło, najpierw było malutkie a później coraz bardziej to wyczuwałam.Wolę to usunąć na znieczulenie się nie zgodzę, więc albo poczekamy aż urodzę, albo się zdecyduję na leczenie bez znieczulenia, trudno.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

o to może po porodzie okaże się, że już nie będzie co ciać, może jak to w ciąży się pojawiło, to jakoś coś gdzieś hormonalnie, chociaż się nie znam, to nie gadam, w każdym razie niech dobrze będzie

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-08-28, 22:48   #2867
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
eee no nie mówię, że już dobranoc, tylko że w ogóle- w końcu nie każdej nocy można powiedzieć, że dziś pierwszy raz

o to może po porodzie okaże się, że już nie będzie co ciać, może jak to w ciąży się pojawiło, to jakoś coś gdzieś hormonalnie, chociaż się nie znam, to nie gadam, w każdym razie niech dobrze będzie
Już sama się śmieję że w ciąży to łapie wszystko co tylko wlezie,a co tam Mam nadzieję że po ciąży wszystko się unormuje bo huśtawkę hormonalną czuję że mam niesamowitą.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Jeszcze jedno mnie przeraża, tak śledzę te wiadomości w kraju i na świecie, o boję się że jak urodzę to się akurat wojna rozpęta. Teraz przeczytałam że Europie grożą bronią chemiczną
Stary 2013-08-28, 22:59   #2868
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Mam rogala kurier przywiózł,nawet nie zadzwonił do mnie wcześniej dobrze że ktoś w domu był
Dzisiaj pierwsza noc

Malusi

Udanego wypoczynku

Dzisiaj dostaliśmy ulotkę o warsztatach na SR,muszę się zapisać w końcu.
Też pójdę z mężem chyba go wpuszczą nie?

Mój też cały czas sobie leży w jedną stronę.Głowa po prawej nogi po lewej i tylko pływa sobie

Lineczka Co się dzieje z Ryszardem?"

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Miałaś jakieś wskazanie?

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Eh tak to już jest z dziekanatem,wiecznie do niego kolejki
Wyprawka domowa rozrasta się
No już przed ciążom widziałam że brzuch mi pulsuje w okolicy żołądka. później w ciąży mówiła to gince powiedziała że to nic ale mam skonsultować z rodzinnym. Rodzinny ma beznadziejne usg i powiedział że to pewnie nic no ale bez usg porządnego to na 100% nic nie powie. Mówił że to mało prawdopodobne ale niewykluczone. Moja babcia miała tętniaka aorty i zmarła na to, bałam się ze jak ja bym to miała i jak przy porodzie zaczną mi po brzuchu skakać to może mi tam coś pęknąć. Wolałam iść prywatnie niż rozmyślać o tym. I zapisałam się do najlepszego chirurga naczyniowego żeby mieć pewność. Dziwnie na mnie tylko spojrzał na tej wizycie - pewnie myślał co ta baba w ciaży może też odemnie chcieć.
Stary 2013-08-28, 23:03   #2869
nemosek
Zakorzenienie

W sumie dużo było rzeczy o których tu piszemy i czyta się i słyszy.

1)Jak najszybciej się wysikać po porodzie

2)Starać się wyspać,odpocząć żeby nabrać sił

3)Przykładać jak najczęściej dziecko do piersi

4)Jak najszybciej stać się mobilnym (zapobiega zakrzepowi żył)

5) Generalnie nie wstydzić się/nie bać się prosić/zgłaszać wszystko co nas niepokoi

*Rana w kroczu ma mieć sucho,czysto i wietrzyć na non stopie!
Niekoniecznie biegać co chwile pod prysznic ale zmieniać często podpaski.

*W razie bólu nie bać się prosić o środki przeciwbólowe!Nie szkodzą dziecku a nam pomogą odczuć ulgę.

*Do 6 tygodni po porodzie można pojawić się na IP położniczej w razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z raną czy po CC czy z kroczem.To jest nasze prawo.

*Odchody maja być bezzapachowe,krwiste,nie mogą się zatrzymać bo to znaczy że macica nie oczyszcza sie i potrzebne będzie łyżeczkowanie.

*W czasie karmienia wydziela się oksytocyna która powoduje również bolesne skurcze macicy, ale to dobry znak bo macica się kurczy i czyści w ten sposób.
Najlepiej zobaczyć to na wkładce która powinna być brudna po karmieniu.

*Co było dla mnie nowością,że jakiś czas po porodzie zanim wywiozą na położnictwo, położna przyciska pięścią podbrzusze (dosyć mocno,nieprzyjemne uczucie) żeby macica wróciła na swoje miejsce.
Mamy wtedy na nią nie krzyczeć bo to dla naszego dobra

*A co do ruchów to położna mówiła że tak powinno ich być przynajmniej 10 w przeciągu doby.Ale żeby nie dać się zwariować bo dziecko nie jest aktywne cały czas i jak już wiecie nieraz szaleje pół dnia, a nieraz da tylko chwilę znać i spokój.
Jakby się coś działo w środku brzucha to podobno ma się wrażenie jakby nie swojego brzucha,staje się taki "lelawy" jakby obwisły,bez życia.

*Myć ręce przed każdym karmieniem!!!

Może trochę chaotycznie opisałam ale nie mogę zebrać myśli.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-08-28 o 23:10
Stary 2013-08-28, 23:04   #2870
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hej wieczornie...nadrabiam od ponad godziny
Byłam u znajomej i jej rocznego synusia - ale z niego słodziak Wypytałam wszystko o poród, co trzeba miec itp. Okazuje się, że muszę zabrać wszystko dla dziecka ciuszki, płyn do mycia nawet... Co to ubrań to nie ma wymogów, co przyniesiesz, w to Ci dziecko ubiorą. Sale porodowe są tylko pojedyńcze i bardzo komfortowe co mnie cieszy. Majtasy moge mieć normalne, tu wogóle na to nie zwracają uwagi, podkłady na łóżko dają. A jedzenie po porodzie jak w restauracji - dostajesz kartę z menu (zresztą mnie też wczoraj pytali co chcę na obiad i kolację - no ale mnie wypisali) i nawet jak zaznaczysz , że karmisz piersią to wszystko jest mocno doprawione, desery z bitą śmietaną Koleżanki mąż wcinał obiady a jej coś lekkiego przywoził. Chyba więcej nie pamiętam....

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Te drugie super
Też chcę kupić i muszę się rozejrzeć, ale na Ebayu, bo z Polski pewnie droga przesyłka będzie a w sklepach tu takie fajniejsze są drogie.

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Wymyśliłam sobie właśnie (sąsiadka właściwie mi podpowiedziała), że kupię sobie taki wózeczek
http://allegro.pl/regal-wozek-szafka...493662745.html albo taki http://allegro.pl/regal-wozek-szafka...493662761.html i tam będę miała wszystkie przybory kosmetyczne, pieluszki, ubranka na zmianę (2 komplety np). Posegreguję sobie to ładnie i będzie stało koło łóżeczka czy przewijaka. Jak będę kąpać, zapewne w salonie, to sobie tym przejadę i będzie wszystko pod ręką. I tak będę sobie jeździć tym wózeczkiem, gdzie zajdzie potrzeba
Fajne rozwiązanie

Cytat:
Hejka
Wróciłam z poradni diabetologicznej dostałam przyrząd do pomiaru cukru we krwi i muszę się nakłuwać 6 razy dziennie. Narazie wyniki mam ponad norme a zjadłam malutko, a mój mąż zjadł już dziś tyle słodkości pączka donaty i w ogóle, a miał wynik po obiedzie tylko 107a ja zjadłam obiadek delikatny i miałam 147 a norma jest do 120 Czytam sobie co tam pisałyście przez cały dzień
bidulka

Cytat:
To jest ktoś kto nie zna RedTuba?
Ja nie znam.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam umówioną sesję brzuszkową i oczywiście się odbyła. Nawet nie wiedziałam że mam taki brzuch normalnie tak nie wygląda hahah
ALE DZIŚ WAM ZDJĘC NIE POKAŻE, bo trzeba je przerobić troszeczkę i zostały u koleżanki
Jak już będa to wam wrzucę
Super, to czekam na fotki

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja za to byłam na zakupach i.... kupiłam w h&m sukienkę z przeznaczeniem na Święta za całe 32 zł z rabatem ale generalnie się nałaziłam i teraz muszę leżeć.
I zapisałam się na to USG 3D na pojutrze
Śliczna

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny torbiel przy kości ogonowej mi się odezwała! nie moge ani siedzieć ani leżeć, nie chce znowu tego bólu eh nie wiem co robić, normalnie wyć mi się chce
współczuję

Cytat:
prosze bardzo, tak wygląda kawałek tapety sówkowej :P jest jeszcze ładniejsza niż na aukcji na allegro i na zdjęciu
śliczna jest

Cytat:
mama tż upolowała mi okazje na Avent.
to wszystko ze zdjęcia warte jest £124.99 a ona zapłaciła £24.99

Tesco zrobiło promocję £60 off a ona miała jeszcze kupon na cashback off za £40 i tak stówka zleciała z ceny
okazja

Cytat:
Ale zgrabniutki

Widzę, że wszystko mi się nie pocytowało
Stary 2013-08-28, 23:31   #2871
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Już sama się śmieję że w ciąży to łapie wszystko co tylko wlezie,a co tam Mam nadzieję że po ciąży wszystko się unormuje bo huśtawkę hormonalną czuję że mam niesamowitą.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Jeszcze jedno mnie przeraża, tak śledzę te wiadomości w kraju i na świecie, o boję się że jak urodzę to się akurat wojna rozpęta. Teraz przeczytałam że Europie grożą bronią chemiczną
Bo generalnie w ciąży wychodzą na jaw słabostki naszego organizmu bo to dodatkowe obciążenie.
Dlatego po porodzie trzeba sobie skontrolować to i owo co działa ze szwankiem.
Mi też się uzbierało.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej wieczornie...nadrabiam od ponad godziny
Byłam u znajomej i jej rocznego synusia - ale z niego słodziak Wypytałam wszystko o poród, co trzeba miec itp. Okazuje się, że muszę zabrać wszystko dla dziecka ciuszki, płyn do mycia nawet... Co to ubrań to nie ma wymogów, co przyniesiesz, w to Ci dziecko ubiorą. Sale porodowe są tylko pojedyńcze i bardzo komfortowe co mnie cieszy. Majtasy moge mieć normalne, tu wogóle na to nie zwracają uwagi, podkłady na łóżko dają. A jedzenie po porodzie jak w restauracji - dostajesz kartę z menu (zresztą mnie też wczoraj pytali co chcę na obiad i kolację - no ale mnie wypisali) i nawet jak zaznaczysz , że karmisz piersią to wszystko jest mocno doprawione, desery z bitą śmietaną Koleżanki mąż wcinał obiady a jej coś lekkiego przywoził. Chyba więcej nie pamiętam....
Warunki jak w 5 * hotelu

Ale takie jedzenie od razu po porodzie?Nie czają się

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-28, 23:33   #2872
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na bieżąco podglądam

Co zamierzasz kupić? ja nie wiem nic póki co

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

aj, nie dobrze :/

ja zamierzam kupić cos na styl always night, bo belli green nie mamy w uk.
ogólnie największe jakie będą dostepne.
Może Was zdziwie , ale ostatecznie zdecydowałam się na J&J , jak będzie wyjdzie w praniu .. Wybrałam ta serie http://www.johnsonsbaby.com/introduc...s-natural-baby

Ja kupiłam pieluchomajty takie ; http://www.allaboutincontinence.co.u...ium-case-saver - uwaga wygląda strasznie , ale szwagierka i koleżanki mówiły mi że podpaski na 5 czy 6 kropek i tak nie dają rady . Kupisz je byle gdzie , w każdej drogerii . Mam tez TENA MAMA .
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie: jak się kupuje używany laktator, to można jakoś wymienić tę nakładkę? Bo jak można, to kupię lepszy używany, niż tańszy nowy
Ja mam laktator z Aventu używany i nową nakladke kupiłam na Ebayu za 2,50 f . Resztę wyparzyć jak pisałam DZIDZIA.
Cytat:

Cytat:
mama tż upolowała mi okazje na Avent.
to wszystko ze zdjęcia warte jest £124.99 a ona zapłaciła £24.99

Tesco zrobiło promocję £60 off a ona miała jeszcze kupon na cashback off za £40 i tak stówka zleciała z ceny
Cytat:
Dojarka
Cytat:
heheh ogladam laktatory a Piotruś do mnie ' co tam mamunia obciagacze ogladasz?" myslałąm ze spadne z kanapy ze śmiechu

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 23:36   #2873
karinaa23
Raczkowanie

Witam mamuśki Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale dołączyłam do Was w poprzednim wątku Ogólnie b. mało wchodzę na forum, gdyż kuję do egzaminu, który mam na koniec września
Kochane podpowiedzcie mi który z tych wózków polecacie:
http://www.sklepikdzieciecy.pl/grand...ek-p-2069.html
http://www.sklepikdzieciecy.pl/amber...ek-p-1969.html
http://www.sklepikdzieciecy.pl/turra...ek-p-2073.html
Jeżeli chodzi o kolorystykę to chciałabym jaśniutki coś jak ten ostatni, ale co do reszty to nie mam pojęcia...
karinaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 23:37   #2874
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wzięłam się tak ostro za układanie po swojemu że teraz padam na ryjek, zapytałam grzecznie teściową czy mogę cokolwiek poprzekładać, powkładać swoje rzeczy itd to zaczęła się śmiać i mi mówi "nie pytaj tylko rób, przecież to też Twój dom" tego się nie spodziewałam . Ogólnie chciałam wstawić pranie "po swojemu" ale nie mogłam sobie poradzić a teściowej akurat nie było więc zostawiłam, jak wróciła to poprosiłam ją żeby mi wytłumaczyła co i jak i mówię że jutro jadę z mamą do pracy ale jak wrócę to nastawie pranie a ona mi na to że ona mi wypierze i powiesi ta kobieta mnie coraz bardziej zaskakuje .
A ja jako przykładna synowa zrobiłam dzisiaj SAMA obiad, ogarnęłam trochę podwórko, pościągałam i poskładałam pranie teściowej - wróciła to stwierdziła że widać że gospodyni w domu jest bo jej syn raczej by nie wpadł na to żeby cokolwiek ogarnąć
Super, że tak fajnie się dogadujecie

za wizytę, ale duży już Jaśko

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Odebralam dzis drugiego kota po usuniecia zeba. To az niemozliwe-mialy oba zakazenie tego samego zeba i musialy byc wyrwane. Wyniki nerkowe i watrobowe.....identyczne myslalam, ze padne. Az sie ich spytalam czy nie podmienili i place za oba a zrobili badania jednemu. Oni tez nie mogli uwierzyc.Gorna norma, ale jeszcze ok. Moje staruszki jeszcze troche sniete, choc mialy narkoze wziewna, to jeszcze nie doszly calkiem do siebie. Ale pierwsze co zrobily po wyskoczeniu z bagaznika to pod drzwi i zaczely mruczec, ze sa juz w domu. Nie powiem, przy placeniu rachunku dostalam prawie zawalu.360 euro Bo to starsze koty i ze wzgledu na podwyzszone wyniki musialy po narkozie dostac kroplowki a Baks dodatkowo dostal krwotoku i musieli mu podac cos na zatamowanie krwi. Plus badania krwi i zdjecie kamienia. Ale musialam juz to zrobic, bo dziasla sine sie zrobily i koty mi cierpialy.
Identyczni
Bidoki, ale najważniejsze, że już z nimi ok
Rachunek powala

Cytat:
Kupiłam termometr w Lidlu,straciłam nadzieję bo w jednym już nie było a w drugim zostało parę sztuk.Ale się cieszę

Ja zainwestuję w te Seni czy jakieś inne takie typowo poporodowe przynajmniej na 1 tydzień po porodzie, bo te z Belli wydają mi się małe.
Zależy tez jak będziesz krwawić.
O a ja wczoraj dopiero swój wypróbowałam, a kupiłam chyba w maju No i oszukuje na 0,5 stopnia Ma dwie opcje na głowę i do ucha. I jak sobie zmierzyłam w uchu to miałam 36.6 a na czole 37.1 Nie wiem czy nie kupić jakiegoś lepszego...

Mi znajoma poleciła takie wielie podpachy z apteki i jak je zobaczyłam to ise przeraziłam, bo chyba ze dwa razy się nimi można owinąć ale podobno najlepsze na początek...jak kupię to Wam pokażę

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

Pochwal się płaszczykiem

jak wszędzie bajzel i zero rzetelnej informacji

Super są takie zakupki

Cytat:

Cytat:
W sumie dużo było rzeczy o których tu piszemy i czyta się i słyszy.

1)Jak najszybciej się wysikać po porodzie

2)Starać się wyspać,odpocząć żeby nabrać sił

3)Przykładać jak najczęściej dziecko do piersi

4)Jak najszybciej stać się mobilnym (zapobiega zakrzepowi żył)

5) Generalnie nie wstydzić się/nie bać się prosić/zgłaszać wszystko co nas niepokoi

*Rana w kroczu ma mieć sucho,czysto i wietrzyć na non stopie!
Niekoniecznie biegać co chwile pod prysznic ale zmieniać często podpaski.

*W razie bólu nie bać się prosić o środki przeciwbólowe!Nie szkodzą dziecku a nam pomogą odczuć ulgę.

*Do 6 tygodni po porodzie można pojawić się na IP położniczej w razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z raną czy po CC czy z kroczem.To jest nasze prawo.

*Odchody maja być bezzapachowe,krwiste,nie mogą się zatrzymać bo to znaczy że macica nie oczyszcza sie i potrzebne będzie łyżeczkowanie.

*W czasie karmienia wydziela się oksytocyna która powoduje również bolesne skurcze macicy, ale to dobry znak bo macica się kurczy i czyści w ten sposób.
Najlepiej zobaczyć to na wkładce która powinna być brudna po karmieniu.

*Co było dla mnie nowością,że jakiś czas po porodzie zanim wywiozą na położnictwo, położna przyciska pięścią podbrzusze (dosyć mocno,nieprzyjemne uczucie) żeby macica wróciła na swoje miejsce.
Mamy wtedy na nią nie krzyczeć bo to dla naszego dobra

*A co do ruchów to położna mówiła że tak powinno ich być przynajmniej 10 w przeciągu doby.Ale żeby nie dać się zwariować bo dziecko nie jest aktywne cały czas i jak już wiecie nieraz szaleje pół dnia, a nieraz da tylko chwilę znać i spokój.
Jakby się coś działo w środku brzucha to podobno ma się wrażenie jakby nie swojego brzucha,staje się taki "lelawy" jakby obwisły,bez życia.

*Myć ręce przed każdym karmieniem!!!

Może trochę chaotycznie opisałam ale nie mogę zebrać myśli.

Co do mojego ciśnienia to cały czas się dość wysokie utrzymuje Rano mierzyłam i miałam górne poniżej 130. Później w dzień za pierwszym razem tak z marszu 140 po kilku głębszych oddechach i uspokojeniu się już 126
Pewnie też dlatego w szpitalu mi spadało w nocy i rano jak tyylko leżałam. A jak tylko coś robię to zaraz podwyższone... chyba w piątek pójdę do GP, ale pewnie on i tak nic na to nie poradzi

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-08-28 o 23:39
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 23:48   #2875
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Warunki jak w 5 * hotelu

Ale takie jedzenie od razu po porodzie?Nie czają się
Hehe sale poporodowe już duże, tak jak pisałam ona leżała na 8-osobowej...

Od razu
Koleżanka się zdziwiła jak jej przynieśli obiad i mówi - no przecież zaznaczyłam, że karmię piersią a ta salowa jej na to - skoro to dali to można

Cytat:
Napisane przez karinaa23 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale dołączyłam do Was w poprzednim wątku Ogólnie b. mało wchodzę na forum, gdyż kuję do egzaminu, który mam na koniec września
Kochane podpowiedzcie mi który z tych wózków polecacie:
http://www.sklepikdzieciecy.pl/grand...ek-p-2069.html
http://www.sklepikdzieciecy.pl/amber...ek-p-1969.html
http://www.sklepikdzieciecy.pl/turra...ek-p-2073.html
Jeżeli chodzi o kolorystykę to chciałabym jaśniutki coś jak ten ostatni, ale co do reszty to nie mam pojęcia...
Mogę napisać tylko, który mi się podoba... najbardziej 1

Dobrej nocki
Stary 2013-08-28, 23:55   #2876
ryba91
Zakorzenienie

Mya- śliczna kołyska i super ze taka miła babka Ci się trafiła!
Lineczko- super, że płytki już masz co do podpasek, do szpitala kupiłam bella mamma, takie wielkie jakieś, to są podkłady poporodowe czy jakoś tak. a do domu kupię te największe jakieś własnie coś bella perfecta albo cos tego typu, bo w sumie nie wiem ile i jakie . i jak długo bede używać...
nasturcja- też miałam taki problem.. ogólnie potem sie polepszyło, a teraz jest gorzej. . mam nadziej ze po porodzie wróci to do normalności..
Oleńka- u mnie w tesco też są potwory i spółka też w takiej cenie ja mam z Potworów śliniaczek, bo ciuszków ogólnie mam sporo i mąż powiedział NIE Bo nie są aż tak potrzebne
domii- Super że Jaś Jasiem został ale juz duży kurcze, jeden dzien różnicy w TP a u mnie mały tak malutko waży.. zaczynam sie coraz bardziej stresować. ;(
Gdybym jutro nie poprawiła na 1 stronie to proszę o upomnienie- od jutra mam normalnego neta miec, a nie z telefonu to wiesz
dzidzia- kurde, ta Twoja siostra to faktycznie dziwna żeby sie tak nie przejmować własnym dzieckiem? Moja kuzynka w sumie podobnie - latem mały wylądował jej w szpitalu bo ona mu przeterminowane serki homogenizowane dawała, a serki tydzień w torbie z wózka leżały... a teraz jak jej nie chce słuchać to go bije po twarzy i głowie. Dobrze że nie mam z tym styczności na codzień bo ona 400 km ode mnie mieszka.. ale jak to widziałam to życzyłam jej żeby ręka jej uschła. Jak tak można??
co do wagi maleństwa, bo widze ze też sie martwisz.. mój waży 1480. w 33tc. a po jutrze zaczynam 34.. też mało mi sie wydaje.. w sumie od 22 tyg przybrał tylko kg. A co dziwne bo wg USG jest TP: 02.10.2013... czyli wyprzedza z OM.

ale dzisiaj miałam ciężki dzień.. mało tego dopiero Was nadrobiłam . Ogłaszam wszem i wobec że pierwsza partia- r. 56 i 62 są wyprane i wyprasowane
jutro ciąg dalszy..

Jutro też ma przyjść monter do 16tej i zrobić mi tego neta. Jak sie spóźni ino minute to go za jaja powiesze. DWA MIESIACE CZEKANIA
byłam prywatnie podejrzeć małego- 40 zł za USG. a wizyta prywatnie późnieji.. i USG wszystko ok, ale jest długi i chudy. Lekarz ma stwierdzić czy nie za mało przybiera, bo w ciągu 2 tyg tylko 200g. A teraz ogólnie powinien ważyć wiecej, ale lekarz powiedział ze na wizycie sie dowiem dokładnie.. no włąsnie. A moj lekarz z NFZ nic nie powiedział jak zapytaam czy 1300g( dokładnie 1289) w 32 tyg to nie za mało.. "tak ma widocznie byc" dlatego włąsnie nie wiem jak szybko iść na tą prywatną wizytę do lekarza i czy nie cisnąć tego z NFZ żeby zrobił jakieś badania..
czy schizuję??
Stary 2013-08-29, 00:00   #2877
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem się zastanawiam jak to możliwe , że dziewczyny z takimi brzuszkami maja w środku takiego samego dzidziola jak ja
Cytat:
kupiłam sobie poduszkę, taka dmuchana do spania między nogi.
ciężko z nogami mi było, a poza tym te nieszczęsne skurcze dały o sobie znać.
pregni pillow się zwie ta poduszka, o taka:
http://www.pregnipillow.co.uk/
!!!
Pierwszy raz taką widzę , ale raczej bym jej nie kupiła , jakos mnie nie przekonuje właśnie to że miałabym spać z czymś dmuchanym
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Pytam mojego męża o to jak przewinie maluszki mówi:
M: Ściagne pieluszke
Ja: Co dalej?
M: Wytre chusteczkami, jak bedzie kupka
Ja: A skąd chustecczki?
M: No jak to skąd, bbedą leżały obok
Ja: A skąd chusteczki?
M: A to sie kupi, jeszcze czas
Ja: A dalej?
M: Sypne pudrem i zaloże nową

Jakie to było slowo " fising"? co się dlonie wkłada? nie umiem znależć a chce mojego meża zapytać
Wszystko dobrze ? To najważniejsze .
Napisz nam później co mąż powiedział
A jego ; sypne pudrem - mnie rozwaliło Ciekawe ile to u faceta SYPNE
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Co do liczenia ruchów: mi gin o liczeniu nic nie mówił Jak zapytałam go, czy to normalne, że jednego dnia szaleje a drugiego praktycznie się nie rusza to powiedział, że dziecko na tym etapie śpi koło 20h na dobę i że poza tym to tak jak ja - też mam lepsze i gorsze dni. Ale mój gin ma zen i generalnie raczej niczym się nie przejmuje
Ja o tym właśnie wczoraj rozmawiałam z położną .. Powiedziałam jej że moje dziecko ma 5 dni takich że by mi tej tabelki zabrakło - rusza się bez przerwy , a później dwa dni odpoczywa , czuje ją bardzo rzadko zazwyczaj po jedzeniu . Ona mi powiedziała tak : LICZYC RUCHY ! może być tysiąc , ale nie może być mniej niż 10 na 24h nie ważne jaki dziecko ma tryb .
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie zapytał, czy mamy mąkę ziemniaczaną

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja mam czesto ochote mojego wystawic do szafy i zamknac drzwi

A widzialas takie?Moj synek ma i corka znajomych-super sa, ale to jest lampka z muzyczka.Karuzelke mam drewniana, z bardzo kolorowymi zwierzatkami.Baterie mnie wkurzaly i muzyczki tez.

http://www.google.de/imgres?safe=off...r:30,s:0,i:178

cos podobnego

http://csimg.choozen.de/srv/DE/29057...arche-noah.jpg
.
Widziałam Twoja śliczną , drewnianą , kollorową karuzelkę przy okazji jakiś zdjęć Bardzo mi się podoba ze względu na kolory .
Słonik tez jest fajny i chyba takie rozwiązanie wybiorę bo znalazłam taką żabę http://www.totsoflove.co.uk/summer-i...frog-342-p.asp

U Was tez opieka weterynaryjna to takie koszta ?
Dlatego nasz pies ma swóje własne ubezpieczenie bo inaczej nie dalibyśmy rade . Już nie mówiąc o tym że od kąd ma to ubezpieczenie to wszystko jest w porządku i chodzi tylko na szczepienia , bo do tego czasu nie chce nawet myśleć ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 00:05   #2878
ryba91
Zakorzenienie

a i jeszcze, dzisiaj wlasnie przebierałam ciuchy i wyobraźcie sobie że nie mam w czym chodzić. Mam 1 spodenki- ale lato sie kończy, rano pi.zga jak w kieleckim, wieczorem tak samo wiec raczej już odpadają powoli, 1 spodnie, ale przeciez w jednych spodniach nie bede chodzić non stop, 1 leginsy takie w miarę do chodzenia ale.. ZERO tunik, czy dłuższych sweterków. hahaha, wszystkie mi się o brzuch opinają, nawet te które początkowo nosiłam włąsnie z leginsami- z 10 czy 14 tyg. I 10TEGO kolejny wydatek bo przecież zamarznę albo nigdzie nie wyjdę. Mam jedne dresy, ale one to po porodzie będą. musze kupic sobie ze 3-4 tuniki 2 sweterki dłuższe i jakiś polar bo przecież kiurtki nie bede kupować na miesiąc, a w polarze niestety nie dopinam sie w brzuchu co za tragedia. Poza tym mały chyba sie obniżył, albo nie wiem.. bo jak cały czas czułam pod cyckami jego nogi jak kopały albosie przemieszczały i czesto tam twardniał mi brzuch tez, tak dzisiaj nie dość ze lepiej mi sie oddycha- nie zcuzje takiego ucisku, to jeszcze jak mi stwardniał brzuch to doslownie ze 3 palce niżej to był "kres" nie wiem cz rozumiecie, ale w sumie fajnie bo jak mi wczesniej twardniał to nie mogłam nawet sie schylić, a teraz tak delikanie nawet mogę. fakt ze nie schyle sie do ziemi, ale do stołu zeby cos napisać czy co to mi lepiej
Stary 2013-08-29, 00:08   #2879
babku
Zadomowienie

Cytat:
O kurcze, ale maluszek Ja przy Tobie, to jakbym pięcioraczki miała urodzić Zazdroszczę, bo reszta ciała też chyba malutko Ci się powiększyła

Cytat:
w ogóle to w niedziele się ważyłam i od 1 sierpnia przytyłam 3 kg czyli jestem 10 kg na plusie
Ja też już prawie 10 i boje się ile jeszcze mnie czeka. Wszyscy mówią, że dopiero zacznę teraz nabierać
Cytat:

Mam 2 komplety,jeden od siostry, a drugi planuję kupić.
2 prześcieradła też od siostry.Na przewijak pewnie ze 2 sztuki
Też kupiłam ten termometr. Po próbach na mnie, na mężu i na psie, wydaje się być jak najbardziej ok
Co do pościeli to chyba właśnie taką ilość zakupię.
Cytat:
Ja od początku przybieram stopniowo i systematycznie, teraz chyba przyspieszam i aż się boje

Sporo mi się chyba nie pocytowało i nie pamiętam, co to mądrego zamierzałam napisać

Byliśmy u moich rodziców na kolacji i tata mówi, żebym kamerę mu wypatrzyła jakąś dobrą, żeby mógł wnuka nagrywać. Chyba ich też szaleństwo Jaśkowe, powoli ogarnia Strasznie miło mi się na serduchu zrobiło
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 00:16   #2880
iskra75
Raczkowanie

jak obiecałam tak piszę... ale nigdy przenigdy już was nie nadrobię :P więc postaram się czytać "na bieżąco" byłam teraz w poniedziałek na kontroli u mojego gina i powiedział mi że wg niego zwapnienia <ogniska hyperechogennego > nie widać, ale na kontrolne echo rzecz jasna idę teraz 30 sierpnia co by być pewnie pewną :P Młodzież wywróciła się syrkami w dół co tłumaczyłoby w milionie % moje latania do wc - masakra jakaś :/ ledwo wylezę z kibelka i znowu wracam... nie zdążę pomyśleć a znowu mi się chce :/ no ale taki urok.. ostatnio tak mi zbombardował brzucha że myślałam że w końcu jakimś otworem wylezie :P na kontroli u endo również byłam <bo niestety niedoczynność od ok 3 m-ca się doczepiła i wreszcie się TSH ustabiliozwało
gdzieś doczytałam że któraś miewa problemy ze skurczami w syrki? mi pomógł Aspargin- bez recepty- gin mi polecił bo miałam takie jakby mi kto kości żywcem łamał a nogi wręcz kamieniały i było to nie do rozmasowania... łzy mi ciekły z bólu litrami...
moje rowarcie jak już pisałam zmniejszyło się ale naprawde sie straszliwie oszczędzam.. płaskodupia idzie dostać od ciągłego leżenia i siedzenia.. a przy moim temperamencie to podwójny dramat.. ale bynajmniej wykorzystuje Męża na maxa...choć sam się garnie do robienia WSZYSTKIEGO za mnie :P nawet do WC by za mnie chodził jakby mógł...
w załączeniu wrzucam mojego Groszka ... lepszego zdjęcia nie znalazłam... zaczynamy właśnie 27 tc już niedługo... mówią że mały duży i że mogę przez to nie dotrwać terminu :P a w sumie od początku ciąży przytyłam na dzień dzisiejszy równe 7 kg... więc chyba bez dramatu?
kolejna wizyta za 3 tyg 16.09 o 16:40-- Rybka poproszę o dopis
kurka czas leci a ja parcia na zakupy żadnego nic mi się nie chce nawet palcami ruszać choć wiem że do zrobienia jest milion rzeczy a potem będzie szał panika i sranie po krzakach że nie zdążę z niczym ale w zasadzie wszystko mamy upatrzone wiemy co chcemy skąd itp.. kwestia zamówienia ciuszki i inne gadżety ma wysłać moja siostra bo stwierdziła że ona kończy temat macierzyństwa <2 swoich + 2 przysposobionych Męża> więc o to się nie martwię no ale... w końcu mi gdzieś się panika włączy i znów bezsenność zagości :P hahaha

zatem kończę ten wywód

Edytowane przez iskra75
Czas edycji: 2014-03-19 o 22:27
iskra75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości