|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Nawet kurtki z kapturem i wtedy kaptur na głowę ![]() Cytat:
Cyce? Mniejsze niż przed ciążą i miękkie jak eeee gówienko? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też mam zapas,ale TŻ sam widzi, ile nasze dziecko potrzebuje, bo je jak świnka, ulewa jak świnka, więc kilka ubranek dziennie nam schodzi, bo nie mogę się przyzwyczaić by wiązać jej śliniak. Cytat:
Jak będziesz tam mieszkać wśród wzgórz i lasów to będziemy do Ciebie jeździć ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja sobie wymyśliłam taki jak w załączniku. Tylko do tego dojdą dwa balony. Dwa balony będą puszczone i to będzie Dziadek i Babcia a ten co ta dziewczynka będzie trzymać to będzie Macia. Ale muszę schudnąć najpierw ![]() ![]() Cytat:
Tunika 59,90 minus 20 % Tylko czy będzie chciała mm ;> Cytat:
![]() ![]() Jak Cię spotkam to zleję przez dupsko za naśmiewanie się ze mnie ![]()
|
|
#3242 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Cytat:
A o wyborze mm napisałam wyżej. Wg mnie możesz wybrać takie jakie chcesz czyli właśnie enfamil jeśli Ci odpowiada Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie pomyślałam, że ona może wtedy robi akurat siku jak takie miny wali Cytat:
Bo w sklepach nie widziałam nic takiego fajnego. Mamy jedną ale nie wiązaną i bez tej części na uszka, więc na zimę raczej słaba...A poza tym za duża bo ostatnio ją mierzyłam Lence to spada na nos ![]() One mają jakieś obwody? Bo moja Młoda to dość małą główkę chyba ma (jak dla mnie). |
||||||
|
|
|
#3243 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O rany dobrze, że moja teściowa nie sypie takimi tekstami, że to okropne mleczko daję Lence bo to by mnie już pewnie całkiem dobiło, zwłaszcza wtedy jak musiałam tą decyzję podjąć, bo teraz już się z tym oswoiłam ![]() Cytat:
![]() A takie myśli o karmieniu to i ja mam często ale dla własnego zdrowia psychicznego staram się już coraz mniej o tym myśleć, że za szybko się poddałam itp. bo naprawdę to błędne koło i ja zaraz zaczynam ryczeć i nic dobrego to nie wnosi ![]() Cytat:
![]() Tekst teściowej okrutny. Jak w ogóle tak można ![]() Cytat:
Po domu w takich nie chodzi. Zresztą w ogóle w bluzach po domu nie chodzi bo u nas chyba za ciepło jest. ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Motylek ładny pomysł na tatuaż To -20% na tunikę to jakaś promocja czy miałaś bon zniżkowy czy co?
|
||||
|
|
|
#3244 | ||
|
Przyczajenie
|
WItam na krótko z rana
![]() Po przeczytaniu waszych komentarzy o stanie porządków w mieszkaniu przestałam mieć resztki wyrzutów sumienia ze dom wyglada tak jak wygląda, dzieki dziewczynki Na poczatku tez potrafiłam w środku nocy wstawiać pranie albo zmywać skoro i tak wstawałam do małej i wykorzystac chwile ale te czasy juz mineły. Cytat:
![]() Cytat:
Teściowa- jak to teściowa, tylko tesciowa mogłaby wymysleć taki tekst... |
||
|
|
|
#3245 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, dziwne to, bo jak byłam u rodziców to mnie mama karmiła buraczkami, że musiałam odstawić bo mała robiła kupę 2x dziennie a bałam się że od babci jakiegoś wirusa załapała(babcia na szczęście miała zatrucie zwykłe) i przeszła na co 1-2 dni.
Teraz zjadłam trochę czekolady (w cukierkach) i kupa twarda, więc może coś te buraczki działają jednak. To mi poradził lekarz w BB. Ty mi napisz ekspercie, czy na moje przebarwienia jest coś skutecznego na stałe? Pilingi, kwasy jesień/zima i ... pierwsze słońce na wiosnę i powtórka z rozrywki? ![]() Cytat:
ale ja tego nie odczułam.Tak, ma dzisiaj imieninki ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
nektarynka - prężyła się wieczorem, a po czekoladzie (michałki ) może tylko troszkę wysypki ale najprawdopodobniej też zatwardzenie.Po wieczornym karmieniu czasami wypiję troszkę wina czy piwa, podtuczam się paluszkami i chipsami (wiem, bardzo niezdrowe) nie dużo, ale jednak ... No i efekt miałam. Dzisiaj rano była kupka
|
|
#3246 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pięknie sobie to wymyśliłaś z tym tatuażem..no i gratuluję odwagi. mi się też marzy, ale wciąż się powstrzymuję Kochana, ja zamawiam ten kombinezon dla Helenki. Na stronie piszą, że 3-6 m to rozmiar 62- 68, a 6-9 to 74- 80. W sumie na pewno większy potrzebuję, bo dość długa ta moja córa się wydaje. Więc jak coś to zamówię Ci, jasne. W ogóle dużo ładnych rzeczy mają....teraz chcę zamówić już na dniach, bo wtedy przylecą z bagażem brata i poprzednim zamówieniem. Wysłałabym Ci razem z czapką. Ta którą wybrałaś ma obwód 20 cm, ale dość dużo się rozciąga. I nie jest najgrubsza, grubsze od niej są 1,2,4 ale to musisz się dogadać z Puchatkową. Mi zostawcie jedną z tych Te grubsze mają 21 cm w obwodzie (złożone na płasko) i też się rozciągają. Ash- zazdroszczę , że masz ASDA na miejscu teraz ![]() Puchatkowa- nie ma podanego rozmiaru na czapeczkach, zmierzę za chwilkę. Nie kasuję za czapkę, ewentualnie za wysyłkę. Wymiary podałam wyżej ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
jak to brzmi w ogóle mam nadzieję, że u Was to przypadek. I też podejrzewałam u siebie czekoladę...zwłaszcza że wcinałam nawet taka gorzką 70% czekolady..
Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-08-31 o 09:20 |
||
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Halo
siadam do nadrabiania![]() wczoraj młody miał skok, cały czas musiał być na rękach a spał tylko owinięty, bujany i z szumem wczoraj walczyłam z naszą kochaną izbą celną dostałam pismo pocztą (szło od środy Cytat:
ja bym młodego nie brała tam jednak zbyt czysto nie jest![]() cło chyba 6%, gorszy jest vat :/ no ale zobaczymy czy i ile dowalą tak czy siak mi się opłacało na tej promocji, bo w sumie za 4 woombie i 2 ręczniki zapłacę w najgorszej wersji 450
|
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ładnie śpi Piotruś, widzisz ponarzekałaś na niego, postraszyłaś mm i masz
|
|
|
|
|
#3249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się wybieram do Krakowa ktoś z Krakowa też się wybiera?Cytat:
![]() Cytat:
http://www.ceneo.pl/3584494 któraś ma?
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
witam się z rana. dziecko mo od 6 nie mogło zasnąć a e nocy spala krótko więc była wykończona. teraz wreszcie zasnela wtulona we mnie więc boję się ruszyć.
co to ja chciałam napisać .... A, Karola to bałabym się Ciebie do domu zapraszać ![]() Kociak jak cos nie halo z Twoja raną to koniecznie lec do lekarza. Moja jest wciąż bordowa i dość łatwo ją podraznic. Dużą zasługę ma tu Sofia i jej kopiące podczas karmienia nóżki. Ale chyba nic złego się tam nie dzieje... u nas też kupki gestsze się zrobiły. zaczęłam podawać Sofii witaminy (d3 z żelazem, kwasem foliowym, c i b6) bo wyobrazcie sobie nie ma samego D3 dla dzieci przed 6miesiącem w tutejszych aptekach... A że kwas foliowy i B6 i tak muszę podawać to wzięłam ten.kompleks. i zastanawiam się czy po nim te kupki nie są właśnie takie gęste... z resztą wczoraj nie.było wcale... zobaczymy jak dziś... baczki jakieś idą ale.bolesne.... Happy no niby mam Asde ale jakoś mnie gorączka zakupów nie złapała jeszcze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za wysyłkę oczywiście, że zapłacę Cytat:
![]() Mam nadzieję, że tego vatu nie dowalą w takim razie. No i oby te dokumenty im wystarczyły i żeby szybko odesłali Ci przesyłkę
|
||
|
|
|
#3252 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak już zrobisz, to pisz gdzie mieszkasz, przylecę w te pędy :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---- Moje dziecię zaliczyło właśnie 5 minutową drzemkę (nie śpi od 7) i dalej jest skłonne do zabawy. Ten to ma kondychę- w przeciwieństwie do zapyziałej matki
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-08-31 o 09:35 |
|||||
|
|
|
#3253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chcę koniecznie z projektorem. Ja będę na warsztatach
|
|
|
|
|
#3254 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pokłony dla Ciebie za wygraną walkę z karmieniem piersią. Cytat:
buziak za troskę..dali radę..same szczepienie było z lekkim tylko kwileniem jednego i drugiego..szybko dali sobie odwrócic uwagę i było ok...gorzej było po paru godzinach od szczepienia do teraz..przynajmniej z Wiktosiem ![]() Gabrynio wczoraj tylko trochę dał czadu tzn marudził..popłakiwał ..potrzebował tuleń ..ciągłych do 23 ..potem jak zasną obudził się dopiero o 6 rano na jedzonko...z humorem cudownym..uśmiechem bananowym ![]() Wiktor miał ciężką noc..co godzine praktycznie się budził i płakał z bólu rączki..nie rusza nią wcale do teraz i ciągle jęczy...teraz ma nawet gorączkę..oczywiście podałam im krople paracetamolu już wczoraj ..profilaktycznie na ból chociażby...no i dziś W.teraz na gorączkę ....leży ..ogląda bolka lolka i jęczy ..no cóż i takie rzeczy wytrzymamy...Gabrielo wazy 6400..40cm główka i 40cm klatka..i uwaga 70 cm długości...dwa i pół miesiąca.. Wiktor 13200 i 96cm... po analizie badań stwierdziliśmy jednak ze te bóle nóżek to wina jego szybkiego skoku ze wzrostem...w ciągu 3 miesięcy urósł 7 cm już ![]() ma w związku z tym mało zelaza i dostaliśmy dawkę profilaktyczną na razie do uzupełnienia lekkich braków..(taki w saszetkach actiferol)..mam dosypywac pół saszetki dziennie do jedzonka lub picia...no i dalej witD ..no i ortopeda też go powinien zobaczyc... ahh... i zapomniałam ....najwazniejsze co mnie zaniepokoiło strasznie..Wiktor ma jakieś słyszalne szmery w sercu i mamy dodatkowo skierowanie do kardiologa ...byc może to "przygodowy" stan..i pewnie też przez tą siłe w rośnieciu...ale lepiej sprawdzic...ide Was poczytac..bo zuwazyłam mnóstwo nowych mamus..które witam juz teraz serdecznie...witajcie dziewczyny Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-08-31 o 09:38 |
|||
|
|
|
#3255 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czasem po imieniu. I uwielbiam szczególnie to "Mamusie", bo robi przy tym wielkie oczy kota ze Shreka i na ogół się przymila Dzieci potrafią tak człowieka rozczulić, że nie wie gdzie się schować Ona oczywiście wie, że ja to lubię i wali mi tą minką i tym "mamusie" na ogół jak coś przeskrobie i wie, że jestem zła ![]() I mój tż tak samo - ciągle mi mówi, że mogliśmy mieć wcześniej dzieci ![]() Cytat:
I też się zdezorganizowałam ![]() Moje dzieci też wspólnie okupują matę Ja lubię jak moja starsza córka opiekuje się i bawi z młodszą Oczywiście ona naśladuje mnie, tym niemniej jak jej macha zabawką nad głową, a ta młodsza się chichra to aż miło popatrzeć ![]() Cytat:
![]() A po jakim czasie jest jedzenie w mleko przetworzone? To zależy jakie jedzenie Niektóre produkty dłużej zalegają w żołądku, inne krócej, także długo by pisać. A ja bym musiała posprawdzać, bo szczerze mówiąc nie ma to większego znaczenia. W ogóle jeśli chodzi o dietę mamy karmiącej, to mama karmiąca może jeść wszystko ważne, żeby było zgodnie z zasadami racjonalnej diety, ale jeść może wszystko (o ile dziecko dobrze reaguje). Żeby nie być gołosłowną - ja wczoraj wsunęłam grochówkę np ![]() Cytat:
A kiedy wprowadzać -> jeśli lekarz nie zaleci inaczej -> u dzieci karmionych piersią po skończonym 6 miesiącu życia, u dzieci karmionych sztucznie po skończonym 4 miesiącu życia już można (ale nie trzeba). Tak naprawdę im później tym lepiej, bo przewód pokarmowy dziecka musi być gotowy na przyjęcie stałego pokarmu. Jest też prosty test, żeby to sprawdzić, jeśli mamy wątpliwości - jeśli dziecko wypluwa to co mu podajemy łyżeczką - nie wprowadzamy stałych pokarmów ![]() Cytat:
Poza tym naczytałam się tyle historii wcześniaków.... że my to pikuś. Najtrudniej to było jak ona była w szpitalu ja w domu i jak ja byłam w szpitalu, a starsza córka w domu. To jest masakra - w domu myślałam o tej w szpitalu, w szpitalu o tej co w domu.... ale na dzień matki była już cała rodzina w komplecie ![]() Cytat:
ale nie ma to związku, natomiast pogrubione
|
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
zamawiam na george.com
a ciasto...wstawię zdjęcie, żebyście wiedziały dlaczego nie katuję się ćwiczeniami chyba, że w te pędy do Krakowa? Cytat:
a szał zakupów Cię nie ogarnął, bo pewnie Sofia ma wszystko |
|
|
|
|
#3257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
a płacze po tych 20 minutach? bo nasz też tak czasem ma ( nie płacze), ale zostawiamy go w pokoju i sobie gada a potem sam zasypia (ale jest owinięty) jak nie zaśnie i marudzi to puszczamy szum i za kilka minut odpływa ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
tylko że może być otwarty tylko miesiąc a to minie za tydzień ale mogę Ci go oddać jeśli byś chciała na teraz spórbować
|
|
|
#3258 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
happy no niby mogę zamówić w polskiej aptece ale potrzebowałem na już więc wzięłam co było zadowolona w sumie,że te inne witaminy mam dzięki temu w płynnej postaci. sama wiesz jak kiepsko ropuszczają sie tabletki... ale czeka bas wizyta u.pediatry bo trzeba te krew Sofii sprawdzić. może już nie ma anemii.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
ja ciebie do domu teraz!!! Tez bym nie zaprosila hiii
|
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
trzymam kciuki za stopeczki ![]() Cytat:
Moje cyce sa miekkie i puste ale tragicznie nie wygladaja![]() Moja blizna rozowa a z bliznowce za bardzo nic nie zrobisz sprobuj contratubexem smarowac powinien zmiekczyc ja troche Moj spal do 3:30 zjadl i do 8 ![]() Jutro moja chrzestna przyjezdza przydalo by sie KAROLINE ZAPROSIC hiii do ogarniecia bo sprawnie jej idzie z tego co pisze hed ja sie wygrzebac na prosta ze sprzataniem nie moge heee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Witam z rana:-*
Ubieram dzieciaki i lece w poszukiwania kapci do zerówki dla śreniego na zmiane i kilka ostatnich pierdół do szkoły. Rok szkolny można zaczynać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spróbuj tych nakładek..one są podobne do butelkowych smoczków ..może będzie łatwiej skoro Z. już się do smoczków nauczyła
|
|
|
|
|
#3264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to się wreszcie poznamy Cytat:
wiesz co przeterminowane to ono nie jest, tylko piszą, że może być miesiąc otwarte niby
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-08-31 o 10:01 |
|||
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Moj ma 4 mc 7200 70 cm glowa 43,5 hiii Moj D Tez ma szmery i w pazdzierniku idziemy do kardiologa nie boj sie moze to byc fizjologiczne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
ja się o cycki bałam, bo zaczęły być zmasakrowane trochę, ale zrobiłam kurację komórkami macierzystymi i są super:P cały czas używam kremów do biustu i są ok, nawte jak puste
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zasnęła po kilku minutach obserwacji jak się zwierzaczki obracają
|
|
|
|
|
#3268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak to sie robi i jaki konkretny efekt jest?? używasz kremy do cysiów jak karmisz?? jakich?? przepraszam za ciekawośc
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Moj wlasnie zasnal w pozycji boczno- brzusznej hii
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() od 6.30 jestem na nogach (dzięki Bogu za wynalazcę kawy!!!) synek ostatnio nad ranem lubi sobie pogadać, pobawić się a nie spać potem koło 8 znowu zasypia, ale wtedy to już ja jestem całkowicie rozbudzona... właśnie siedzi obok w bujaczku i gada z zabawkami a ja mam parę minut rwie się do siadania, nawet bez trzymania za rączki (to zdjecie było zrobione kiedy tydzień temu po raz pierwszy sam się podciagnął jak moja przyjaciółka złapała go za rączki- obu nam opadła szczęka a ja szybko wyciagnęłam aparat! ) teraz już jak leży na plecach albo siedzi w bujaczku to podnosi główkę tak na 5 cm
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

[COLOR="Silver"]
Nawet kurtki z kapturem i wtedy kaptur na głowę 
Zobaczymy, na czym ta rehabilitacja będzie polegała - wróciłam dziś z wa-wy i po weekendzie będę się orientować gdzie w Suwałkach jest mozliwa taka rehabilitac.
może Ty mi odpowiesz, bo nie doczytałam: po jakim czasie dane jedzenie jest już przetworzone w mleko?

w pon pójdę z nią do lekarza jak się nie poprawi..
ale ja tego nie odczułam.
) może tylko troszkę wysypki
moja mama już zaoferowała że jak coś to zajmie się młodym, no ale jeszcze nie wiem czy skorzystam z jej pomocy..

buziak za troskę..
I też się zdezorganizowałam 

Kupiłam bez sensu pampers sleep and play bo wydawały się mniejsze (3), i sa mniejsze ale po pierwsze nie mają elastycznych boczków jak dada i premium care, mnije chłoną a po kilku uzyciach ten kwiatkowy zapach zaczyna mnie drażnic. Więc stwierdzam ze ani to do sleep (bo słabo wchłania) ani play (bo jak Zu wierzga nózkami to wylewa sie górą albo bokiem...)
i zasnęła po kilku minutach obserwacji jak się zwierzaczki obracają