|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
kociakZpazurem Ja też właśnie mam ten babyono ale tak jak napisałam nie ma szans, żeby tż miał 34,6 a jak mu kazałam zmierzyć to tak wyszło.
Elusiek Ja swoją córę od początku ubieram w bluzy z kapturem i nie protestuje. Ale czapki nie da sobie ubrać wiec będzie problem zimą. Teraz opaska i bluza i jest ok. Diabli Jak bedziesz mieć jakieś info o termometrze to napisz mi prv proszę bo moje nadrabianie kuleje ostatnio.
|
#3362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Tak,ja mogłam z nim byc cały czas akurat. Jesteś moim guru
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo moja właśnie zaczęła od kilku dni pchać całą rękę i ja mało nie padłam jak to zobaczyłam, bo te usteczka ma takie małe
|
|
|
|
|
#3364 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
masz rację, raz to w szpitalu przeżyliśmy i to były najgorsze chwilę od czasu pojawienia się Adiego na świecie |
|
|
|
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekamy spać, Malutki już ziulka ładnie od pół godzinki
Całujemy wszystkie Ciocie i ich Maluchy
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam metody ![]() mam takie specjalne coś na skarpetki \http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAQ&dur=398 ale w kółko chodzimy w skarpetkach ze smyka bo w nich tego nie potrzeba
|
|
#3367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tych skarpetek co podesłalaś, nie miałam ich ale dla mnie wyglądają na łatwo spadające te co my mamy w tym zwinięciu mają cieniutką gumkę grubości nici i ona trzymaCytat:
![]() to jest organiczna bawełna więc bardzo elastyczna i miękka, ale jakościowo jak dla mnie ciuszki z h&m są super, bodziaki i spodenki uwielbiam zrobiłam pierogi z malinami i tartę z malinami tą http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...i/przepis.html budzę młodego na kąpiel i spać, padam na pysk:P
|
|
|
#3368 |
|
Wtajemniczenie
|
Jenny, widziałam,że wpisywałaś na pierwszej stronie kto jak karmi, więc ja piersią
|
#3369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wpadłabym na to ![]() Mam jedne skarpetki ze smyka i dzięki Tobie przypomniałam sobie o nich i właśnie na noc założyłam Lence - zobaczymy czy się obudzi w nich czy bez nich ![]() Cytat:
![]() Mam już listę zakupów i nawet jakąś godną uwagi czapkę znalazłam z tym, że pewnie na moją córcię będzie za duża http://www.hm.com/pl/product/00885?article=00885-ATarta wygląda bosko!
|
||
|
|
|
#3371 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ten peeling trzeba co dzień? Ja nie biorę prysznica codziennie bo nie mam czasami czasu albo siły. Smarować raz dziennie ok, ale dwa to czasami mogę nie wyrobić ...
|
|
#3372 |
|
Przyczajenie
|
Moja Marysia śpi więc napiszę coś o nas.... Mała urodziła się 18.04- 55 cm z waga 3290. Przez pierwsze 2 tygodnie byla dzieckiem ksiazkowym- wstawala na karmienie i spala na okraglo. po czym jej przerwy nagle zaczely sie bardzo zwiekszac i od konca pierwszego meisiaca do konca 4 wogole nie spala w dzien, tylko czasami zdarzaly sie wyjatki. Czesto np wstawala po 6 rano i zasypiala dopiero o 20 co jak latwo sie domyslec skutkowalo tym, że byla strasznie marudna popoludniami. Proby usypiania konczyly sie 5 do 15 min snem i koniec. Na szczescie dosc szybko zaczela spac dobrze w nocy(Inaczej chyba nie dalabym rady fizycznie) i w zasadzie juz jakis czas mamy tylko jedna pobudke w nocy na karmienie-wiem, ze to moze nie potrwac dlugo heheh).Teraz oczywiscie jest inaczej bo jest starsza i jest w stanie chwile pobyc sama zajeta gryzieniem zabawek
- jak nie ma skoku lub dnia marudy. Karmimy sie naturalnie choc juz mialam nie jedna chwile zwatpienia- okres ciaglego prezenia, niecheci do jedzenia itp itd. Do tej pory udalo nam sie wytrwac wiec mam nadzieje ze tak pozostanie jak najdluzej. Ogolnie Marysia jest bardzo wesolym dzieciaczkiem, bardzo latwo ja rozsmieszyc i czesto smieje sie na glos. Odkad pamietam jest bardzo ruchliwa- zreszta juz w moim brzuszku taka byla I uwielbia jak sie jej czyta bajki- a moze bardziej ogladac te kolorowe rysuneczki przy przewracaniu stron hehe. Rozpisalam sie.....
Edytowane przez princesa85 Czas edycji: 2013-08-31 o 21:31 |
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
VVGH kochana!! 3maj się dzielnie!
![]() Cytat:
caaały dzień minął ok a na wieczór młodej odwaliło i daaaaaaaaaaaaarła się godzinę non stop,po czym padła i spi oby ładnie spała ![]() zaraz zgarniam moje 10 mln w totka ![]() za cholerkę się wbić nie mogę
|
|
|
|
|
#3374 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas bioderka są ok a lekarz powiedział, żeby "nadal" szeroko pieluchować w razie w ![]() Cytat:
ale urodziłam 23 ![]() Cytat:
w porównaniu do bawarii lech free jest najlepszym piwem na świecie Cytat:
Cytat:
słodziak a ochraniacz skąd?? ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() koleżanka mi powiedziała ale specjalnie dla Ciebie poszukałam czegoś na ten temat: http://www.terapia-ndt.waw.pl/palce.php tak, naciąga ale ja np. musiałabym rękę włożyć po łokieć aby zwymiotować, niektórym wystarczy palec
|
|||||||||||
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
peeling 2x w tygodniu"_
|
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała często je? Jak długo ssie intensywnie? Cytat:
za to czapki zakładamy rzaaaadko
|
||
|
|
|
#3377 | ||||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za 3 mieisąceCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dacie rade, ważne ze wiadomo co Jureczkowi dolega, jest plan jego leczenia i mozna wszystko naprawic. Musicie tylko dłużej poczekac by cieszyc sie razem bez choroby i szpitali. Trzymam kciuki!Cytat:
A to za nienawidzenie siebie za niekarmienie piersią Widziałam Zu na zdjeciu - kawał super babeczki Ci rośnie i bez Twojego mleczka tez da rade. WIec nie ma co sie tym zadreczac tylko dac buziaka małej na dobranoc zamiast cyca, poczuje ze mamusia ja kocha i bez cyca .
|
||||||||
|
|
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
ale wiem jak szarpaniny przy kamieniu może zniechęcić...Dziewczyny tak w ogóle to Princesa to moja najlepsza przyjaciółka internet jest mały ![]() Cytat:
![]() miałam właśnie to samo. godzina krzyku ![]() a co do Kp to Axella tu nie ma za co się nienawidzic... Zu miała od początku duże zapotrzebowanie więc wybrałas dla niej najlepiej jak moglas ciagle zapominam zapytać Was o 2 rzeczy: 1. zauważyłam że Sofia jak coś łapie to otwiera paluszki od ostatniego a nie od kciuka. ten ma prawie zawsze podwinięty. Jak to wygląda u Waszych dzieci? 2. przy czapkowym temacie mi się skojarzylo. Piszecie, że Wasze dzieci mają ok 40cm średnicy główki. u nas w 10tygodniu było 44(90 centy bodajże) i od tamtej pory sporo urosła co widzę po czapeczkach. mogłaby zmierzyc ale nie wiem w którym miejscu... szczególnie mnie to zaczęło zastanawiać jak Gwizdak napisała o tych proporcjonalny centylach... u nas każdy wymiar jest na innym centylu: waga ok50,długość ok70 no o główka powyżej 90( nie mam pod nosem siatek więc pisze w przybliżeniu z tego co pamiętam). głównie ta główką mnie zastanawia... wolę dr Googla nie pytać co o tym sądzi, ale już ciotki wizazanki chętnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-08-31 o 22:08 |
||
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dziękuję 10mln przeszło mi koło nosa,to jakaś pomyłka ![]() ![]() pora spaciuu,dobranoc Wam |
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
szok ![]() 1.nie zwróciłam kompletnie uwagi.. wiem tylko ze czesto jak chwyta to kciuk prowadzi nie przeciwstawnie tylko wzdluz reszty paluszkow..i wszystko jej leci.. ona predzej nogami chwyci niz rekoma.. albo nogi do buzi wpycha
|
|
|
|
|
#3382 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale że co? Cytat:
![]() Cytat:
vangogu, wysyłam dużo dobrej energii.. i proszę Cię, trzymaj sie! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wszystko piękne ![]() Cytat:
![]() Jest kombinezon 6-9 aktualnie. stocki szybko pustoszeją, ale też szybko uzupełniają. poza tym ja mam dwa w koszyku Mysia pisała, że rozmiarówka zaniżona, to ja już nie wiem. Widziałam na jakimś blogu angielskim to coś, żeby się nie zsuwały skarpetki, a gdzie kupiłaś? |
||||||||
|
|
|
#3383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
wlasnie spozylam 3 butelki lecha hii bylismy na 40 u kolegi bylo super Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo zdrowia dla Was, bede za Was trzymala kciuki, tak samo jak za Cloche i jej synka [QUOTE=Veronic;42562720] dzisiaj pierwszy raz spędzam noc sama z W , Tż pojechał na rodzinną wielką imprezkę , /QUOTE] O ja mam dzis druga taka noc i jutro drugi prawie caly dzien sam na sam z Darusiem bo moj TZ na wyjezdzoe integr. Za to od 9.09 bedzie mial 2tygodnie urlopu. I dobrze bo 12.09 Mlody konczy3mies i zamierzam go wyedy do lozeczka na noc przeniesc (juz sie boje) a poza tym coraz czeaciej jestem sklonna wrzucic mlodego do woombie Convertible jak tylko osiagnie to 6,3 kg(pewnie w ten pon.) I uwolnic mu raczki bo wkurza mnie jak widze ze w nocy sie kreci i pakuje do buzi rece przez material woombie A zapomnialam wam powiedziec ze od tygodnia sab simplex podaje tylko w nocy i szczzerze mowiac roznicy nie widze tzn. Dziecie moje nieco sie w nocy momentami prezy (walka przez sen czasami i 30min trwa) ale ze jest to tez np.po3h od ost.karmienia to dostaje cycka. A dopiero nad ranem kolo 6lub7 jest ewidentnie zbyt pelen i wygibasy malo daja wiwc jest krzyk rozpaczy ale kolka to nie jest bo wystarczy ze go wezme na rece i jest ok.nawet gdy 5min.pozniej laduje na przewijaku to juz caly w usmiechu. Wiec czekam teraz na moment gdy dziecko raz sie naprezy i leci perd a nie 30min.walki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-08-31 o 22:49 |
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Justi co do basenu to jestem pewna, że wyluzowany Bartek będzie się czuł jak ryba w wodzie. niemniej jednak rozsądna jest lekcja próbna... ja próbowałam takowa wynegocjować ale prowadząca nie ma w zwyczaju robić lekcji.pokazowy a chętnych ma.duzo więc może sobie na to pozwolić... więc się zdecydowaliśmy w ciemno i zapłaciliśmy z góry za 8 sesji... mam nadzieję, że nie robię krzywdy memu dziecku ciągnąć ja na ten basen... ale do 3 razy sztuka. jak w najbliższa środę znów będzie rozpacz to sobie darujemy na razie...
Motylku zapomnialam Ci odpisać. Zyrafa się przyjęła choć bez ochów i achów. narazić Sofia nie jest jeszcze biegła w manipulowanie raczkami i jak nie trafia do buzi to się denerwuje. ale z czasem myślę, że będzie coraz bardziej doceniana. Happy bodziak z lwiatkiem oddaje prawdziwą naturę mojej córki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-08-31 o 22:46 |
|
|
|
#3386 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pół roku wymieniam dowód a mam w domu jeszcze 6 tych ohydnych zdjęć! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
ale spoko, kapnęłam się o co chodzi wiedziałaś, że tutaj zawita? bo po jej pierwszym poście zapytałaś czy się znacie Cytat:
ale znów sprawia mu ona przyjemność na szczęście My po prostu po pierwszych zajęciach mamy zapłacić i jeśli coś będzie nie tak, coś nam się nie spodoba to nie płacimy i nie chodzimy na kurs. Mam nadzieję, że Sofii się spodoba a jeśli nie to spróbujcie za miesiąc, dwa
|
||
|
|
|
#3388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Cytat:
o super ze ogladna malego , Przemus szybko nadrobi ciekawe ile moj do tylu Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie doszło jeszcze to, że Julka moim cyckiem pogardziła i wolała butelkę ale gdyby tej butli nie spróbowała to może byłoby inaczej. Tak czy siak nie ma co się zadręczać. Mi na chrzcinach moja własna ciocia dając prezent powiedziała, że powinnam karmić cyckiem a nie ze mnie taka "nowoczesna, wygodna mama" Gdyby to nie była impreza Julki to bym jej powiedziała, że by jej w pięty zaszło. Wkur....m się ale przemilczałam ![]() Źle mi zacytowało ale odnoszę się do posta gdzie się dręczysz tym, że nie karmisz piersią. ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Julka śpi a ja piję pierwsze od 11 (prawie 12) miesięcy piwko Żywiec ![]()
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-08-31 o 23:11 |
|
|
|
|
#3390 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ogromnie chcę karmić nadal piersią i liczę na to, że może uda się powoli ograniczać mm, jak tylko Julcia wyjdzie z niedowagi i nabierze więcej sił przy cycu na porządne ssanie, może wtedy cyce zaczną więcej produkować mleczka i nie będzie już problemów z wagą ![]() Cytat:
Teraz już jej nie odbiorę obślinionej piąchy z buziaka i pouczę babcię, bo też odsuwała jej rączkę od ust ![]() ------ Aaa... i może się pokażemy z moją Kruszyną, bo fotkę wrzucałam chyba tylko z dnia porodu, a tutaj Julka ma już prawie 3 miesiące - fotka robiona tydzień przed - i szykujemy się na niej do chrzcin
Edytowane przez prodiament Czas edycji: 2013-08-31 o 23:25 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

Ślub 27. X. 2012

ile czasu byliscie w szpitalu? moglas byc z malym caly czas?
mozecie mnie wysmiac, ale bylam przeszczesliwa, jak w koncu uslyszalam placz mojego dziecka!
dziecko ma pchać paluchy do buzi! Im głębiej, tym lepiej! 

Całujemy wszystkie Ciocie i ich Maluchy 

Tak często narzekamy na takie drobne problemy, które nie są wcale problemami w stosunku do innych 

no i jak nie chcesz to jej nie mów o tym co robisz 

uspakajalam ja godzine. Na szczescie tz mogl przyjsc do nas bo inaczej nie mialabym jak sie przebrac. Woda byla cieplutka (35st) wiec to nie zimno... Moze to ze tak malo spala, a moze to dla niej za wczesnie(choc byly jeszcze 3 maluszki w jej wieku I super reagowaly). Zobaczymy jak bedzie za tydzien...
Dacie rade, ważne ze wiadomo co Jureczkowi dolega, jest plan jego leczenia i mozna wszystko naprawic. Musicie tylko dłużej poczekac by cieszyc sie razem bez choroby i szpitali. Trzymam kciuki!
szok 
a mam w domu jeszcze 6 tych ohydnych zdjęć!