Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 10:00   #3421
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZER

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
najpierw myślałam, że mówisz o wafelku
ale spoko, kapnęłam się o co chodzi wiedziałaś, że tutaj zawita? bo po jej pierwszym poście zapytałaś czy się znacie
No właśnie był czas, że miałam wątpliwości bo Bartuś płakał w kąpieli 3 dni pod rząd ale znów sprawia mu ona przyjemność na szczęście

My po prostu po pierwszych zajęciach mamy zapłacić i jeśli coś będzie nie tak, coś nam się nie spodoba to nie płacimy i nie chodzimy na kurs. Mam nadzieję, że Sofii się spodoba a jeśli nie to spróbujcie za miesiąc, dwa
hehe wafelki też lubie mówiła kilka dni temu,że na nas trafiła w sieci i chyba się przyłączy. Ale nie znałam nicku i nie wiedziedzialam czy się ostatecznie zdecyduje

a co.do.basenu to jak nie teraz to za parę mcy .A wy kiedy zaczynacie ?

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Ja też daję trochę NAN Pro 1 po każdym dziennym karmieniu cycem. Pierwsze pudełko kupiłam w aptece bez konsultacji z pediatrą, jak miałam kryzys i mleko z cyców nie leciało zupełnie, ale wtedy jeszcze kryzys przemogłam przystawiając Julkę co godzinę i potem całą noc w łóżku - darła się z głodu na pół osiedla, ale mleko w końcu znowu popłynęło. NAN pozostało wtedy nieotwarte - otworzyłam dopiero po miesiącu, jak mi lekarka kazała dokarmiać z powodu zbyt niskiej wagi. Do tej pory nie zmieniałam, bo Julka zasysa je z butli jakby to był nektar bogów, a i pediatra jak pytała jakie mleko daję, nie mówiła czy dobre czy nie, ale nie sugerowała zmiany na inne. Teraz kupuję w marketach - rzeczywiście właściwie wszędzie można je kupić.

A kiedy wprowadzać u dzieci karmionych mieszanie: cyc/mm? Wyśredniając, po 5 miesiącu ? Jak widzę, że Julka odprowadza wzrokiem od talerza do moich ust każdy kęs dowolnego dania, które akurat jem - oczy ma przy tym jak pięciozłotówki, wysuwa języczek jak żmijka i przełyka ślinę - to mam wrażenie, że chciałaby spróbować wszystkich jadalnych rzeczy choćby zaraz

Ooo... to moje dziecię chyba przez to przechodziło ostatnio przez jakiś tydzień - prężyła się przy cycu po minucie ssania, pluła mlekiem, wybuchała płaczem i stukała mi w pierś piąstką, z rozmachem. Przystawiałam na siłę, więc była awantura - ssanie - awantura - ssanie... i tak ją przetrzymywałam minimum 5 minut przy cycu, głaszcząc i dając smoka na kilka sekund na uspokojenie. Myślałam już, że stwierdziła, iż jednak woli butlę z mm, którą dostaje zaraz po każdym karmieniu (nigdy bez wcześniejszego cyca) i zaczęłam już wpadać w ogromne przygnębienie, że to koniec karmienia piersią, niemal się popłakałam kilka razy, ale nagle od 2 dni znowu spokojnie ssie cyca bez awantur. Napełniłaś mnie nadzieją, że to było chwilowe "przeklinanie cyca"
Ogromnie chcę karmić nadal piersią i liczę na to, że może uda się powoli ograniczać mm, jak tylko Julcia wyjdzie z niedowagi i nabierze więcej sił przy cycu na porządne ssanie, może wtedy cyce zaczną więcej produkować mleczka i nie będzie już problemów z wagą

Jesteście skarbnicą wiedzy - bo ja głupia też wyjmowałam Małej paluchy z buzi i w zamian wkładałam smoka, bo miałam wrażenie, że ona te palce pcha coraz głębiej i robi minę jakby miała zaraz puścić pawia Teraz już jej nie odbiorę obślinionej piąchy z buziaka i pouczę babcię, bo też odsuwała jej rączkę od ust

------

Aaa... i może się pokażemy z moją Kruszyną, bo fotkę wrzucałam chyba tylko z dnia porodu, a tutaj Julka ma już prawie 3 miesiące - fotka robiona tydzień przed - i szykujemy się na niej do chrzcin

muszę oblukac fotke na kopie
a co do.jedzenia to moja też mi się bacznie przygląda jak jemi sama otwiera buzię u zaczepia... czy to możliwe że ona rozumie, że ją jem i chce też ?

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
http://www.smyk.com/cool-club-skarpe...a-dla-dzieci-p
i

z tego typu. Nie jest 100 proc. bawełny ale młodej stopy się nie pocą póki co.

Czeeeść

Ooo ale fajnie, że tu Twoja psiapsióła się znalazła
Co do rączek u nas jedna dalej z zamkniętym kciukiem i jak łapie coś to wszystkie paluszki w jednej linii są, a nie jak u dorosłego kciuk przeciwstawny.

A co do głowy. To mogę Ci wywód napisać, gdyż mojej młodej zarosło już prawie ciemiączko i musimy mierzyć głowę. Generalnie jest tak, że przez pierwsze 2 msc głowa rośnie co miesiąc o 2 cm, w trzecim miesiącu zwiększa się już tylko 1 cm miesięcznie. Generalnie wszelkie odstępstwa od tej normy powinny być kontrolowane USG przez ciemiączko. Szybki przyrost i zbyt mały do tego kwalifikuje, aleeeeee moze być tak, że głowa po prostu rośnie, a reszta ciałka dorośnie do głowy.

A są gdzieś tam kochana wymiary do Niego?
Może dzisiaj coś będzie na lumpach ;/
A to coś to kupiłam kiedyś na lumpach. Bo było pełno tego, właśnie nówek razem z opakowaniami i stałam z tym i nie wiedziałam co to, a jak mi kobitka powiedziała i kosztowało to 1 zł to wzięłam

Może się w końcu przekona co do basenu Myślę, że nawet nie tyleco woda jej przeszkadza co może gwar ludzi i otoczenie.

Śliczna lalunia

u nas ciemiaczko ok... ale obwód główki się sporo zmienił ale pediatra mówi że jest ok. ale chyba się wybierzemy na kontrolę...

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
piękny!

diabli trzymam kciuki żebyś później mogła normalnie karmić!

cynamonowa oczywiście że pamiętamy!

Hawwa witaj

Justi za egzamin

Ashy jak u Ciebie skok? u mnie było najgorzej w niedzielę, poniedziałek i wtorek. Środa była ok. CZwartek masakryczny a w piątek i wczoraj niunia była bardzo grzeczna (nawet nie płakała na rękach u teściowej). Czekam na to jak będzie dziś ale na razie jest ok
muszę z nią jechać na dłuższe zakupy do rossmana a później do rodzinki TŻta na wieś. Mam nadzieję że da radę!

No i żeby tradycji stała się zadość. Do KArolci przez weekend wstaje tata - czyli mała spała i wczoraj i dziś do 8
skok....nie pytaj. nawet jeśli dxuen.jest ok to.wieczory są tragiczne. wczoraj był straszny placz i.nic nie pomagało a ją sama chodzę na rzesach ...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:02   #3422
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
to pierwze z womar , ale ludzie się nie znają i kupują takie bo tańsze,
wkleiłas zdjecie jakiejs parki, specjalnie ?
niestety

jakie zdjęcie, jakiej parki?

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
hehe wafelki też lubie mówiła kilka dni temu,że na nas trafiła w sieci i chyba się przyłączy. Ale nie znałam nicku i nie wiedziedzialam czy się ostatecznie zdecyduje

a co.do.basenu to jak nie teraz to za parę mcy .A wy kiedy zaczynacie ?
aha

my zaczynamy w piątek

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:02   #3423
salviae
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
niestety

jakie zdjęcie, jakiej parki?
no tam gdzie nosidła wklejałaś, w pierwszym linku są ludzie
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:03   #3424
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no tam gdzie nosidła wklejałaś, w pierwszym linku są ludzie
o cholera możesz edytować posta z zacytowaną moją odpowiedzią?
miałam wkleić linka do Twojego nosidła

Stary 2013-09-01, 10:05   #3425
salviae
Zadomowienie

Cytat:
o cholera możesz edytować posta z zacytowaną moją odpowiedzią?
miałam wkleić linka do Twojego nosidła
juz
Kubuś
Stary 2013-09-01, 10:15   #3426
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Hej

OMG
Młody w nocy się budzi jak noworodek, to chyba przez ten skok

od 5 wyje. przez godzinę chodziła suszarka:/

głodna jestem ,ale ze śniadania na razie nici, bo W płacze

to narazie ,lecę go niego 3majcie się .miłego dnia
Biedna cmokkk

Cytat:
dziewczyny które wprowadziły już nowe jedzonko (vil!!!!!!!!) ja czekam i czekam na relacje a wy się codziennie obijacie! nie ładnie!

princesa witaj

kurcze dziewczyny wy ciągle o tej wadze piszecie. Aż się zastanawiam czy też powinnam ważyć małą częściej bo jak na razie to tylko mamy ważenie przy szczepieniach (czyli co 6 tyg).

MoTyleKsw pracodawca musi mieć jakąś księgową i ona powinna wiedzieć co zrobić.

Dziewczyny z tą moją przesyłką to była MOJA wina. Tak więc przesłałam jeszcze raz na mój koszt.

wladnie M. Zjadl kaszke sinlacka , dawalam mu lyzeczka ale rozdarl sie ze za wolno heh i dalam w butle wciagna na doke fotki

Cytat:
axella po co dodajesz ten kleik do mleka?
kiedy zaczynasz rozszerzać dietę?

karolina dla Antosia. Ciekawe kiedy ja się doczekam że mała sama zaśnie

Elusiek ja bardzo lubię bluzy z kapturem. Ratują nas przed założeniem czapki. Ale to tylko na spacer bo w domu są niepraktyczne

kociak tekst teściowej masakryczny.

A propo teściowej: głodzimy nasze dziecko. JAk się dowiedziała że mała je 5 razy dziennie (tzn raz w nocy) po 180 ml to stwierdziła że się naczytaliśmy głupot, źle jest napisane na opakowaniu, ktoś nam źle powiedział. Bo dorosły człowiek je 5 razy a nie dziecko. I mamy jej dawać więcej jedzenia a nie głodzić
Pewnire zeby zagescic mleko na.m noz zeby spala dluzej tez zaraz kupie kleik i jedna lyzeczke sbede dawala ale dopiero za pare dni po kolei mu wprowadzam
Mam nadzieje ze nie bedzie sie darl przy marchewce ze za wolno hehhe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1378023302815.jpg (73,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1378023314060.jpg (80,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1378023326227.jpg (74,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1378023340179.jpg (74,6 KB, 24 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:18   #3427
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
juz

nie mogę uwierzyć, że niektóre nasze dzieciaczki mają już rozszerzaną dietę przecież dopiero co się rodziły

Stary 2013-09-01, 10:26   #3428
sharpnowaja
Zakorzenienie

Niunia śpi więc mam jeszcze dla was pół godz

wiecie że moje dziecko kończy w piątek 4 m-ce a teściowa dalej do niej mówi w rodzaju męskim

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
witam się p świetnej nocy mały spał uwaga od 17.30 do 8 rano

anka, karolina za 3 m-ce

maluska za zakupy. Może nam coś upchniesz

hej storyl

vvgh zgadzam się z Tobą! ja ciągle powtarzam TŻtowi że nie ważne że mała płacze, nie ważne że czasami jest niegrzeczna. To jej przejdzie. Ważne że jest zdrowa!!!
Stary 2013-09-01, 10:28   #3429
salviae
Zadomowienie

Cytat:
wiecie że moje dziecko kończy w piątek 4 m-ce a teściowa dalej do niej mówi w rodzaju męskim
dziwne, nie pytałas TZ, czemu, czy u nich to normalne ?
Kubuś
Stary 2013-09-01, 10:28   #3430
xal
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli chodzi o Womar to takie:
http://www.emaluch.com/sklep/nosidel...standard-.html nie nadaje się zupełnie

to już bardziej: http://allegro.pl/womar-nosidlo-ergo...369040396.html

ale z tego co piszą w instrukcji dziecko ma przynajmniej siedzieć (nie musi samo siadać ale powinno siedzieć posadzone... choć niektórzy twierdzą, że dziecko powinno samo siadać )
To pierwsze to wiem że odpada i tego typu są do 100zł, ja myślałam nad ergonomicznym właśnie, ale czemu nazwali je eco to już nie wiem.
To drugie chyba jest ok

Cytat:

nie mogę uwierzyć, że niektóre nasze dzieciaczki mają już rozszerzaną dietę przecież dopiero co się rodziły
Jak sobie przypominam jakie to moje było malutkie to mi się ryczeć chce, no ale teraz za to bardziej kumata się robi
A wczoraj śmiała się w głos pierwszy raz tatuś posadził ją na kolanie, trzymał pod pachy a ona się chichrała.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:42   #3431
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Sofia się jednoczy w walce. poniżej zdjęcie z polowania na zyrafy
piękna a ta żyrafa to gumowa jest?

color 800 zł za wyprawkę? maskara

happy u nas ciemieniucha zniknęła po olejuszce. Za drugim razem, chociaż to chyba moja wina bo za pierwszym razem nie rozprowadziłam jej dokładnie.

karolina Hania jest śliczna. Duże oczka i ile ma włosków

a tak wygląda moja niunia o 5 rano http://obrazki.elektroda.pl/1198750300_1378024159.jpg

a czapkę teraz mamy taką http://obrazki.elektroda.pl/5635546600_1378024296.jpg jest trochę cieplejsza. Fajnie zakrywa uszka i ma z tyłu gumkę. Pierwsza czapka która nie przeszkadza Karolci.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
zazdroszczę mój się chętnie nosi
Karolcia nosi się bardzo chętnie chodziło mi raczej o to że lubi tylko dwie pozycje i tylko u mamusi i tatusia więc chyba nie masz czego zazdrościć

axella spoko spoko wbijesz się

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Jak widzę, że Julka odprowadza wzrokiem od talerza do moich ust każdy kęs dowolnego dania, które akurat jem - oczy ma przy tym jak pięciozłotówki, wysuwa języczek jak żmijka i przełyka ślinę - to mam wrażenie, że chciałaby spróbować wszystkich jadalnych rzeczy choćby zaraz
oj tak! u nas jest to samo. Ja Karolci często daję coś do wąchania. Na gotowaną marchewkę się krzywi a najbardziej lubi zapach malin, łapie mnie wtedy za rękę i próbuje nią trafić do buzi

aaa no i pięknie wyglądacie myślałam że jesteś "czarna" a córcia to do tatusia podobna? bo do Ciebie nie
Stary 2013-09-01, 10:43   #3432
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZER

Cytat:

happy u nas ciemieniucha zniknęła po olejuszce. Za drugim razem, chociaż to chyba moja wina bo za pierwszym razem nie rozprowadziłam jej dokładnie.

a tak wygląda moja niunia o 5 rano http://obrazki.elektroda.pl/1198750300_1378024159.jpg

a czapkę teraz mamy taką http://obrazki.elektroda.pl/5635546600_1378024296.jpg jest trochę cieplejsza. Fajnie zakrywa uszka i ma z tyłu gumkę. Pierwsza czapka która nie przeszkadza Karolci.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Karolcia nosi się bardzo chętnie chodziło mi raczej o to że lubi tylko dwie pozycje i tylko u mamusi i tatusia więc chyba nie masz czego zazdrościć

oj tak! u nas jest to samo. Ja Karolci często daję coś do wąchania. Na gotowaną marchewkę się krzywi a najbardziej lubi zapach malin, łapie mnie wtedy za rękę i próbuje nią trafić do buzi

aaa no i pięknie wyglądacie myślałam że jesteś "czarna" a córcia to do tatusia podobna? bo do Ciebie nie
Sliczna widac ze wyspana heeehee
Stary 2013-09-01, 10:43   #3433
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
no właśnie zazdroszczę, że tylko u mamy i taty, ja marzę o tym aby moje dziecko się darło na rękach u babci

Stary 2013-09-01, 10:46   #3434
vil84
Wtajemniczenie

nie wiem ile uda mi się nadrobić moje dziecko już od 6 rano daje popis, ciągle marudzi, popłakuje, trzeba przy nim siedzieć, teraz padł - pewnie na chwilę
a ja nieprzytomna bo byłam z koleżanką w kinie (Miasto Kości - zakochałam się w filmie, chce iść drugi raz ale ja lubię fantastykę i książki mi się podobały), potem na lodach, a potem miałam ją tylko odprowadzić na rockotekę bo nie miałam siły iść się bawić ale spotkałyśmy kolegę którego wieki nie widziałam a bardzo lubię i jakoś wróciłam przed 1 - i tak wcześnie, bo na rocko nie weszłam tylko na piwo/drinka poszliśmy wszyscy

skarpetki - ja już trzeci raz kupiłam takie: (przy okazji, jak coś zamawiałam np rajstopki na chrzest)
http://allegro.pl/yorker-skarpetki-b...467686624.html

i są super, nie spadają ogólnie z tej firmy yorker YO! są fajne.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Vil, zastanawiam się nad tym noszeniem w pionie, że masz to jako niewskazane...hmm...hmm.. ..my się dużo nosimy w pionie
my tak musimy bo Przemek właśnie jak się okazało ma problem z barkami i przez to główka mu się chwieje, a zaraz skończy 5 miesiąc

Vvgh trzymam mocno kciuki za Jureczka

Cytat:
Sofia się jednoczy w walce. poniżej zdjęcie z polowania na zyrafy
dzielnie walczy

Cytat:
Vil Dobrze, że trafiliście na tego człowieka!!! A w jakim celu masz naciskać na barki? I generalnie w końcu na co jest reha na asymetrię? Będziedobrze, musi być,
nie wiem w końcu co on ma z tymi barkami, czy źle ułożone, czy poskracane coś tam ... szybko nam strasznie tłumaczył, ale to wyjaśnia jego wszelkie problemy z nie podnoszeniem mocno główki na brzuszku itp.
a rehabilitacja na asymetrię bo to pochodna asymetrii jest.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-09-01 o 10:50
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:49   #3435
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Dla tych co karmiąś BEBILONEM 800g za 40 zł!!!

http://www.aptekagemini.pl/bebilon-1...kowe-800g.html
drogo! ja kupuję na all za 36 zł!!!

Justi u nas też paskudna pogoda a mieliśmy sobie zrobić małą wycieczkę.

Justi jednak wpisałam źle adres. Przepisałam sobie z wizażu na kartkę i z kartką poszłam na pocztę. A później czy jest dobry na paczce sprawdziłam z tym z kartki. A później mnie coś tknęło żeby to sprawdzić. Pogadałam z panią na poczcie żeby sprawdziła o co kaman a później jeszcze w domu i pokręciłam numer mieszkania

Ashy a u nas na szczęście jak w dzień jest źle to wieczory/nocki są w miarę ok (tfu tfu).
Rozmawiałam z siostrą na ten temat i u nich ten skok (niby jest 5 tyg, 3 tyg spokoju i znów 5 tyg skoku) trwał całe 13 tyg. I mały wtedy w dzień był ok ale przepłakał całe noce.
Stary 2013-09-01, 10:51   #3436
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nie wiem ile uda mi się nadrobić moje dziecko już od 6 rano daje popis, ciągle marudzi, popłakuje, trzeba przy nim siedzieć, teraz padł - pewnie na chwilę
a ja nieprzytomna bo byłam z koleżanką w kinie (Miasto Kości - zakochałam się w filmie, chce iść drugi raz ale ja lubię fantastykę i książki mi się podobały), potem na lodach, a potem miałam ją tylko odprowadzić na rockotekę bo nie miałam siły iść się bawić ale spotkałyśmy kolegę którego wieki nie widziałam a bardzo lubię i jakoś wróciłam przed 1 - i tak wcześnie, bo na rocko nie weszłam tylko na piwo/drinka poszliśmy wszyscy

skarpetki - ja już trzeci raz kupiłam takie: (przy okazji, jak coś zamawiałam np rajstopki na chrzest)

my tak musimy bo Przemek właśnie jak się okazało ma problem z barkami i przez to główka mu się chwieje, a zaraz skończy 5 miesiąc

Vvgh trzymam mocno kciuki za Jureczka

dzielnie walczy

nie wiem w końcu co on ma z tymi barkami, czy źle ułożone, czy poskracane coś tam ... szybko nam strasznie tłumaczył, ale to wyjaśnia jego wszelkie problemy z nie podnoszeniem mocno główki na brzuszku itp.
a rehabilitacja na asymetrię bo to pochodna asymetrii jest.
A wiesz juz jaka metoda beda rehabilitowac?

Stary 2013-09-01, 10:53   #3437
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Pewnire zeby zagescic mleko na.m noz zeby spala dluzej tez zaraz kupie kleik i jedna lyzeczke sbede dawala ale dopiero za pare dni po kolei mu wprowadzam
Mam nadzieje ze nie bedzie sie darl przy marchewce ze za wolno hehhe
a to nie za wcześnie?

pięknie mały je

Cytat:
dopiero co chwaliłyśmy się że mają już 7 mm

salviae ja mówię często na KArolcie - Niunia, a teściowa mówi Niuń i dlatego mówi w rodzaju męskim
Stary 2013-09-01, 10:54   #3438
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
VVGH kochana!! 3maj się dzielnie!

tak bardzo nienawidzę się za to,że nie dałam rady karmić cyckiem

zaraz zgarniam moje 10 mln w totka

za cholerkę się wbić nie mogę
Dziekuję. A o cyce się nie martw

dzis kupiłam totka, obym wygrała....
Stary 2013-09-01, 10:55   #3439
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie zazdroszczę, że tylko u mamy i taty, ja marzę o tym aby moje dziecko się darło na rękach u babci
no nie powiem że mnie taka sytuacja u mnie czasami nie cieszy (zwłaszcza jak teściowa mówi że ona sobie poradzi, u niej się na pewno uspokoi itp) oj wredna jestem wiem

Nadrobiłam i spadam do swojego słoneczka
Stary 2013-09-01, 11:00   #3440
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

nie wiem co powiedzieć, cały czas będę mieć Twoje dzisiejsze posty w głowie.
vangogu, wysyłam dużo dobrej energii.. i proszę Cię, trzymaj sie!

dziękujemy
w ogóle wszystkue jestescie kochane i dajecie siłę
Stary 2013-09-01, 11:00   #3441
puchatkowa
Zakorzenienie

Banka Michaś super wcina I widzę, że u Was suszarka na stałe pod ręką

Cytat:

a czapkę teraz mamy taką http://obrazki.elektroda.pl/5635546600_1378024296.jpg jest trochę cieplejsza. Fajnie zakrywa uszka i ma z tyłu gumkę. Pierwsza czapka która nie przeszkadza Karolci
Śliczna! Ale chyba już ledwo co w gondoli się mieści co?

Cytat:

Dzięki

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:01   #3442
vvgh
Wtajemniczenie

w ogóle widzę tu pare nowych osób.
Stary 2013-09-01, 11:02   #3443
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
salviae ja mówię często na KArolcie - Niunia, a teściowa mówi Niuń i dlatego mówi w rodzaju męskim
Kretynka
Cytat:
no nie powiem że mnie taka sytuacja u mnie czasami nie cieszy (zwłaszcza jak teściowa mówi że ona sobie poradzi, u niej się na pewno uspokoi itp) oj wredna jestem wiem

Nadrobiłam i spadam do swojego słoneczka

Stary 2013-09-01, 11:09   #3444
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie większość dzieciaczków nie toleruje pozycji w poziomie...jedyną zdrową alternatywą zdaje się być pozycja po skosie, z naszą dłonią głęboko między nóżkami, tak żeby dotykała pupki.. chyba, że się mylę? kiedy można w końcu nosić pionowo?
dokładnie tak, zapomniałam Wam to wczoraj napisać, też mamy zaleconą taką pozycję, i ogólnie mamy jeszcze raz obejrzeć płytkę Zawitkowskiego albo filmiki - nasz znajomy właśnie z nim współpracował i stosuje te same techniki.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Macie może nosidełka dla takich niemowlaczków co jeszcze nie siedzą? Poszukuję takiego, co by nie zaszkodził, doraźnie. Chusty nie chcę
ja też się zastanawiam ... ale nie wiem czy na zimę jest sens kupować, zastanawiałaś się nad tym? jak byśmy dostali coś na chrzciny to w pierwszej kolejności potrzebujemy drugiego kaloryfera do Przemkowego pokoju, ale ja bym nosidełko chciała.

Cytat:
dziewczyny które wprowadziły już nowe jedzonko (vil!!!!!!!!) ja czekam i czekam na relacje a wy się codziennie obijacie! nie ładnie!
ja P. ważę raz na miesiąc jakoś
my przez tydzień po tym wieczornym płaczu nic dodatkowo Przemkowi nie dawaliśmy do jedzenia. wczoraj zjadł pięknie kaszkę bananową łyżeczką
jadł już zblendowane jabłko i banana, gruszki (ale chyba zaszkodziły mu), słoiczek jabłka ze słodką marchewką, zupkę jarzynową ze słoiczka, i zupkę marchewka z ryżem. no i dostaje czasem do polizania coś
dziś też będzie kaszka, a potem będzie kończył rozpoczęty kleik. ogólnie chcę już raz dziennie jeden posiłek zastępować jakimś innym (kaszka/kleik naprzemiennie z owocami/warzywami).

Cytat:
A propo teściowej: głodzimy nasze dziecko. JAk się dowiedziała że mała je 5 razy dziennie (tzn raz w nocy) po 180 ml to stwierdziła że się naczytaliśmy głupot, źle jest napisane na opakowaniu, ktoś nam źle powiedział. Bo dorosły człowiek je 5 razy a nie dziecko. I mamy jej dawać więcej jedzenia a nie głodzić
ciekawe jak ... Przemek jak nie jest głodny to nie ma opcji żeby coś zjadł.

Cytat:
a co do.jedzenia to moja też mi się bacznie przygląda jak jemi sama otwiera buzię u zaczepia... czy to możliwe że ona rozumie, że ją jem i chce też ?
bardzo możliwe

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A wiesz juz jaka metoda beda rehabilitowac?
Bobath

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-09-01 o 11:11
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:23   #3445
maluska88
Raczkowanie

happy ja też stosowałam to olejuszko i poszło za 2razem bo za 1 chyba za mało dałam a potem po kąpieli tyle nasmarowałam że mój mały wyglądał jakby miał tłuste włosy a następnego dnia po kąpieli sczesałam i po problemie.
co się tyczy rozszerzania ja robiłam tak 1 dzień danie hipp marchewka z zmieniaczkami sloiczeka milam na 3 dni potem spróbować ziemniaczka z dynia tez 3 dni potem ziemniaczki z szpinakiem a teraz tasowałem kaszke z brzoskwinia narazie mały je aa i deserki jabuszko ale troszke sie krzywi i delikatny banan.Staram sie dawac jeden produkt po 3 dni jak nic nie ma daje kolejny i na zmiene raz obiadek a potem deserek.sorki za błedy mały płacze nie mam jak poprawic
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:34   #3446
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dziewczyny, wszystkie macie dostęp do niepryskanych warzyw i owoców dla dzieciaczków?
Tu w UK to wszystko jest plastikowe, nawet jak jest organic Więc chyba nie mam wyjścia i muszę dawać słoiczki. Na szczeście to jeszcze prawie 3 miesiące
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:44   #3447
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Ja u każdego dziecka - czy to karmionego sztucznie, czy cycowo zawsze wolę jak najpóźniej wprowadzać pokarmy stałe, czyli najwcześniej w 6 m-cu. Oczywiście o ile dziecko przybiera na wadze i nie manifestuje głodu. Ale najlepiej poradzić się pediatry prowadzącego, a dietetyka pytać co, w jakich ilościach, jakich odstępach czasu, etc

Ledwo się z Wami na nowo przywitałam, a już się żegnam Zabieramy jutro nadze dziewczynki i siebie przy okazji na wakacje Wracamy 21 września do domu. Wtedy przywitam się już permanentnie Buziaki!

edit: Diabli, teoria o tym, by podawanie zupek w czwartym m-cu życia miało zapobiegać anemii jest co najmniej bzdurna A przewód pokarmowy 4-miesięcznego dziecka najczęściej nie jest gotowy na przyjmowanie pokarmów stałych. U dzieci karmionych MM czasem lekarze decydują się wprowadzać już takie pokarmy, ale szczęśliwie odchodzi się od tego. Naprawdę dziewczyny, nie ma się co tak spieszyć z tymi zupkami i kleikami.
super, że to napisałaś, bo właśnie tą drogą chcę iść. mam wrażenie właśnie, że niektóre kobiety, jak tylko wybije 4 miesiąc to jakby nie mogły się doczekać,a to przecież dokładanie sobie roboty i w dodatku nie służy dziecku. no, nie wiem...ja będę opóźniać ile wlezie. mam nadzieję, że nie będzie tak jak pisała Xal, że to spowoduje, że wychowam niejadka.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Nooo;-) cała lista kredek,ołówków,bloków,far bek i miliona innych rzeczy międz innymi właśnie mydło w płynie,oznaczony ręczniczek z wieszaczkiem,ścierki do wycierania stołu itp:banghead:

Do juterka..a właściwie do dzisiaj tyle,że później:-D

mają wymagania.....

Cytat:
i

z tego typu. Nie jest 100 proc. bawełny ale młodej stopy się nie pocą póki co.

Czeeeść

Ooo ale fajnie, że tu Twoja psiapsióła się znalazła
Co do rączek u nas jedna dalej z zamkniętym kciukiem i jak łapie coś to wszystkie paluszki w jednej linii są, a nie jak u dorosłego kciuk przeciwstawny.

A co do głowy. To mogę Ci wywód napisać, gdyż mojej młodej zarosło już prawie ciemiączko i musimy mierzyć głowę. Generalnie jest tak, że przez pierwsze 2 msc głowa rośnie co miesiąc o 2 cm, w trzecim miesiącu zwiększa się już tylko 1 cm miesięcznie. Generalnie wszelkie odstępstwa od tej normy powinny być kontrolowane USG przez ciemiączko. Szybki przyrost i zbyt mały do tego kwalifikuje, aleeeeee moze być tak, że głowa po prostu rośnie, a reszta ciałka dorośnie do głowy.

A są gdzieś tam kochana wymiary do Niego?
Może dzisiaj coś będzie na lumpach ;/
A to coś to kupiłam kiedyś na lumpach. Bo było pełno tego, właśnie nówek razem z opakowaniami i stałam z tym i nie wiedziałam co to, a jak mi kobitka powiedziała i kosztowało to 1 zł to wzięłam

Może się w końcu przekona co do basenu Myślę, że nawet nie tyleco woda jej przeszkadza co może gwar ludzi i otoczenie.

Śliczna lalunia
w tabelce rozmiarów jest napisane, że 6-9 to 68-74 cm
a u Was są w niedziele lumpki czynne?

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
nie no powinien w biedrze dostać jakieś znizki za reklamę

Mamy już ustawiony chrzest bedzie w ostatni weekend września w sobotę. Wczoraj zapraszałam gości i napiliśmy się tyle kawy i herbaty ze połozylam się o północy a od 3.30 już pobudka i nie mogłam juz zasnąć..Zaproszone są 42 osoby (łacznie z niemowlaczkami i inymi dziecmi).. a to tylko moje rodzenstwo, męza rodzenstwo, dziadki, siostra mamy i brat taty...

wow, ale impreza
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Macie może nosidełka dla takich niemowlaczków co jeszcze nie siedzą? Poszukuję takiego, co by nie zaszkodził, doraźnie. Chusty nie chcę
ja też chcę kupić ergonomiczne, przed wylotem do Grecji, żeby nosić na zmianę z mężem, ja w chuście, On w nosidełku. Helence będzie lecieć piąty miesiąc, one są zalecane od 6 miesiąca (tak Jussti? ), a jeszcze dopytam na rehabilitacji, jak odradzi to trudno, pójdę za ich radą. Co do modeli, to widziałam, że dziewczyny Ci odpowiedziały.

Cytat:
42 osoby
ja bym ewentualnie poleciła to, które ma Salvi, dziecko ma odpowiednią pozycję ale ono do 12kg jest
inne to raczej wisiadła niestety... my (a raczej ja bo mąż jeszcze nie wie i jak zobaczy cenę to mnie udusi) chcemy kupić Tulę na później

Dzień dobry
Za oknem jesień mieliśmy jechać z M. na mecz ale z tego
ja lubię taką pogodę bardzo oczywiście do czasu, dwa miesiące jest ok, ale dłużej no, ale ja lubię siedzieć w domku, nie lubię ludzi

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Tutaj trochę teorii o noszeniu na początku jest o chustach, ale potem i o nosidłach -> http://www.youtube.com/watch?v=aOnhP5OYudI

a potem, jak juz bedzie wiadomo, czemu wybierać ergonomiczne , to tutaj do wyboru, do koloru ->http://www.zielonamama.pl/pol_m_Nosi...iczne-148.html

ja mam Manducę, polecam
zapisałam sobie te markę. cholerstwa drogie, sama nie wiem czy to nie ekstrawagancja, mąż chce kupić, no ale ja zarządzam budżetem
może wcale Helenka nie musi w tym roku się wspinać na Akropol?
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:45   #3448
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

żyrafka jest z kauczuki naturalnego, odpowiednio miękka, odpowiednio twarda
ja polecam na teraz te czapeczki z H&M, mamy tę beżową w paseczki i popielatą, są jeszcze różowe i niebieskie http://www.hm.com/pl/product/08294?a...rticle=08294-C super lekkie i milutkie w dodatku, dziecko chyba wręcz ich nie czuje
A skarpetki, też z HM z wywijaną gumką, ale robią się za małe powoli. Mamy te http://www.hm.com/pl/product/10680?a...rticle=10680-D

w ogóle słodkie mają te ciuszki, Mysia, zabiję Cię za link do HM! no, dobra, uratował Cię kupon! Muszę coś kupić

Cytat:
warjatka

Cytat:
a to nie za wcześnie?

pięknie mały je

NIUŃ? brak mi słów. sama nie wiem jakbym rozwiązała tę sytuację...no, znając mnie, pewnie obróciłabym w żart i np zaczęła wołać do niej Tomku lub Włodku ...paranoja

dzięki za info o ciemieniusze..
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:55   #3449
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie za wcześnie?

pięknie mały je

nie po 4 mc sa i tylko lyzeczke

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Banka Michaś super wcina I widzę, że u Was suszarka na stałe pod ręką

Śliczna! Ale chyba już ledwo co w gondoli się mieści co?

Dzięki

widzisz mam syf w domu :banghead: zapomnialam ja schowac hee juz nie uzywamy

Cytat:
dokładnie tak, zapomniałam Wam to wczoraj napisać, też mamy zaleconą taką pozycję, i ogólnie mamy jeszcze raz obejrzeć płytkę Zawitkowskiego albo filmiki - nasz znajomy właśnie z nim współpracował i stosuje te same techniki.

ja też się zastanawiam ... ale nie wiem czy na zimę jest sens kupować, zastanawiałaś się nad tym? jak byśmy dostali coś na chrzciny to w pierwszej kolejności potrzebujemy drugiego kaloryfera do Przemkowego pokoju, ale ja bym nosidełko chciała.

ja P. ważę raz na miesiąc jakoś
my przez tydzień po tym wieczornym płaczu nic dodatkowo Przemkowi nie dawaliśmy do jedzenia. wczoraj zjadł pięknie kaszkę bananową łyżeczką
jadł już zblendowane jabłko i banana, gruszki (ale chyba zaszkodziły mu), słoiczek jabłka ze słodką marchewką, zupkę jarzynową ze słoiczka, i zupkę marchewka z ryżem. no i dostaje czasem do polizania coś
dziś też będzie kaszka, a potem będzie kończył rozpoczęty kleik. ogólnie chcę już raz dziennie jeden posiłek zastępować jakimś innym (kaszka/kleik naprzemiennie z owocami/warzywami).

ciekawe jak ... Przemek jak nie jest głodny to nie ma opcji żeby coś zjadł.

bardzo możliwe

Bobath
O super ja sie boje vojty

Stary 2013-09-01, 12:02   #3450
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, wszystkie macie dostęp do niepryskanych warzyw i owoców dla dzieciaczków?
Tu w UK to wszystko jest plastikowe, nawet jak jest organic Więc chyba nie mam wyjścia i muszę dawać słoiczki. Na szczeście to jeszcze prawie 3 miesiące
nie mamy
Cytat:
super, że to napisałaś, bo właśnie tą drogą chcę iść. mam wrażenie właśnie, że niektóre kobiety, jak tylko wybije 4 miesiąc to jakby nie mogły się doczekać,a to przecież dokładanie sobie roboty i w dodatku nie służy dziecku. no, nie wiem...ja będę opóźniać ile wlezie. mam nadzieję, że nie będzie tak jak pisała Xal, że to spowoduje, że wychowam niejadka.

ja też chcę kupić ergonomiczne, przed wylotem do Grecji, żeby nosić na zmianę z mężem, ja w chuście, On w nosidełku. Helence będzie lecieć piąty miesiąc, one są zalecane od 6 miesiąca (tak Jussti? ), a jeszcze dopytam na rehabilitacji, jak odradzi to trudno, pójdę za ich radą. Co do modeli, to widziałam, że dziewczyny Ci odpowiedziały.
Myślę, że nie wychowasz niejadka Uważam raczej, że układ pokarmowy jeszcze bardziej dojrzeje i łatwiej sobie poradzi z trawieniem innego jedzonka

Dziecko powinno siedzieć ładnie, chociaż tyle

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

a co do dodawania kleiku do mleka to ja jakoś nie jestem za tym gdzieś przeczytałam kiedyś, że dziecko na mm często dłużej śpi bo mały brzuszek dłużej trawi to mleko a jeszcze dowalać kleiku na ten słaby układ pokarmowy to jakoś mi się nie podoba już wolę pobudki co 3 godziny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości