Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 18:21   #3511
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mam i już zrobiłam kilka ale będę karmić słoiczkami też

a ja czekam na 4 miesiąc, bo moje dziecko je cyc co godzinę, czasem 2 a co 3 to od wielkiego święta i nie ukrywam, że jest to męczące, oczywiście jeśli okaże się, że brzuszek nie gotowy to zaczekamy
i przepraszam, ale jeśli dziecko dobrze sie czuje, brzuszek go nie boli i chce jeść inne pokarmy to w jaki sposób to szkodzi? i jakie są tego dowody poparte badaniami? bo pytałam 3 pediatrów i nie uznali mojego pomysłu za dziwny wręcz przeciwnie, doradzili jak rozszerzać dietę
co do zaleceń who... one się co chwilę zmieniają, a poza tym zalecają tylko cyc, to co mamy które karmią mm szkodzą dziecku? bez przesady

byłam dziś 2 raz po czapki i rękaiwczki

ja nie motylek ale mamy śluz ponad 2 tygodnie, to jest jak katar i się ciągnie kupa byłam u 2 pediatrów, podejrzewali infekcje ale dziecko zdrowe, wyniki kupy ok, więc podajemy dicoflor a ja nie jem czekolady, orzechów i ograniczam mleko krowie, na razie bez poprawy ale usłyszałam, że śluz to dowód na to, że szczepionka na rota się przyjęła super

niestety nasza się ciągnie i są gluty jak katar i to jest właśnie śluz bo pediatra widziała bo akurat zmajstrował w drodze do lekarki:P

ja kupiłam za 100 zł

kocham wątki zamówieniowe

ja też na te 3 czekam:P i też na ten kocyk za 5 funciaków

super foty my jutro ruszamy na basen
Były rękawiczki do tej czapki czy inne?

To moje dziecko nigdy nie zrobiło normalnej kupy w takim razie Bo każda zawsze się klei i ciągnie. Mi tłumaczono że to ma być glut jak kurze jajko i nie będzie to absolutnie w kolorze kupy. U nas dwie widziały nasze kupy, 2tyg po urodzeniu i jak miała ze 2 msc i były ok.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
diabli ale fazaaaaaaaaaa! zazdraszczam! moze po drugiej operacji tez sprobujemy...

tak czytam o tym rozszerzaniu diety i mysle sobie:co wy macie do tych sloiczkow potem o tych pazurkach przeczytalam i... ehmmm a ja nie mam dostepu do swojskich warzyw i owocow. no i co zrobie??? chyba otworze juz pakiet, ktory dostalam od kolezanki z pracy: zestaw do karmienia maluszka (talerzyk itp.) + ksiazka kucharska. ksiazke zaczne juz przerabiac
Ale my też mamy słoiczki i zamierzamy dawać, bo skąd bym nabrała miejsca w zamrażarce a po drugie mam dwie lewe ręce do gotowania a co do MOMu to tylko w gerberze, może inne nie mają

Dziś zamroziliśmy dynię i śliwki

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
tak musisz miec skierowanie do poradni rhabilitacyjnej tam sa tez doktorzy rehabilitacji ktorzy ogladaja dziecko i patrza cz ma braki i c wymaga cwiczen czy masazy, mozesz tam zadzwonic i zapytac sie czy odplatnie przyjma aleskoro mozesz zlatwic skierowanie to lepiej za free oni na codzien pracuja z dziecmi ktor maja deficyty w rozwoju i napeno lepiej sie znaja niz w jakiejs poradni dzwon z rana i umawiaj sie

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

otylku co do kaszlu moze rzczywiscie Matylda pokasluje przez sline moj tez czesto kaszle ale widz ze nic sie nie dzije wiecej i mysle ze slina to winowajca
Bóg zapłać, pojadę się jutro zorientować.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mam 11 stron do nadrobienia zatem za dużo Wam nie napisze. z nowości - cyce znow daja rade, wiec ufff. bąk zwany Nelosławą najedzony, matka spokojna, ojciec udobruchany
za nami pierwsza wizyta na basenie iiiiiii..... jesteśmy zachwyceni
tatuś nam wywinal numer i specjanie nie zabral kapielowek (a ja oczywiście przezornie spakowałam stroj, gdyby się okazało, ze do wody może wejść cala familia :P) i teraz puenta! dobrze zrobil! było superowo i teraz już chyba będziemy się bic kto "plywa" z Nelcia
po pływaniu mloda w momencie zasnela i chyba jeszcze nigdy nie spala tak mocno (patrz fota nr 5) obudzilam ja na mleczko i chrapie dalej, już 2 godzine.
cdn. ide poczytać o czym plotkowalyscie.
O jej cudooooo Zazdraszczamy i mamy nadzieję, że wyruszymy już na basen niedługo, czekamy na telefon z terminem.
Macie ozonowwany basen czy chlorowany ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-09-01 o 18:29
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 18:32   #3512
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
pamiętaj żeby mi wcześniej napisać żebym się do mamy wybrała
zapraszam, od 16-18 września, 19go mam zamiar wyjść do domu, choćby na własne zadanie (16 badania, 17 operacja, 19 wypis - tak mam obiecane...)

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Hejka
Ja tylko na moment.
Mam problem. Jak wam kiedyś pisałam sprzedałam mleczko mamuśce marcowo-kwietniowej. Przesyłkę dałam za free (13 zł). Dziś paczka do mnie wróciła, na zwrocie mam napisane że adresat odmówił przyjęcia przesyłki. Zapłaciłam kolejne 13 zł za zwrot.
Dziewczyna napisała że nic nie dostała. Sprawdziłam i adres wpisałam poprawnie.
I co teraz? mam jej wysłać jeszcze raz? kto powinien zapłacić za kolejną przesyłkę? (pieniądze za mleko już miałam wpłacone).
Przecież normalnie jest awizo kilka razy a paczka wróciła po 3 dniach więc to musiało być nieodebrane.
niefajna sytuacja. mnie ostatnio babeczka z all probowala wmowic, ze jej paczka wrocila i dlatego tak długo jej nie dostawałam ale nie miałam zadnego info z poczty...może w sezonie urlopowym tak dziwnie pracują? może oplaccie przesylke po polowie? sama nie wiem... trochę glupia sytuacja.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Ty chyba mi już jakiś czas temu obiecałaś, że to sprawdzisz

wszystkiego najlepszego imieninowego

taaaak, wiem. wyleciało mi to z lba. przyznaje bez bicia, ze skupilam sie ostatnio na swoich badaniach idziemy w te srode na szczepienie to wysepie skierowanie na wszystko
i dziekuje

Cytat:
ja też sobie chwalę krótkie, choć nie jestem do końca zadowolona z cięcia i tylko czekam na fryzjera przed wylotem. rozumiem, że filmików nie potrzebujesz
dzięki, tz ma chyba wieksza frajde w układaniu moich wlosow niż ja sama następnym razem zostawię sobie dluzszy tyl i będzie jeszcze lepiej.

Cytat:
No wlasnie racja i kocem bedzie przykryty i wklad ocieplajacy mam hmmm cos takiego mam taka biala z uszami kurtało- bluze
Ale te z linkow chyba cieplejsze.
na pewno mniej krepuja ruchy dziecka sa mięciutkie i fajnie maluszkom się w takich spi. u nas w rodzinie pluszaki zawsze się sprawdzaly :P na to koc, ta przykrywa z wozka i gotowe. a w zimie już do spacerówki kombinezon.

Cytat:
Mozesz wybrac jakie chcesz ja zaczynalam od mleka ktorym byl karmiony w szpitalu potem z powodu kolek nutramigen probowalismy po dobie wrocilismy do bebilon ha i po 6 tyg. Na pepti przeszlismy i do dzisiaj
Hipp ma podovno dobre mleko , bebiko, bebilon, enfamil

Aaa Diabli mialam pisac o jezdzie samochodem mojego ostatnio codzoennie gdzies wozilam to 4 km to 2 i dawal rade hiii takze moze sie przyzwyczail
dzięki na razie tz ma przykazane, podawac jej moje zapasy. jak wroce ze szpitala będziemy myslec co dalej. ewentualne wprowadzanie mleka chciałabym sama zorganizować, bo tz zupełnie nie ma pojęcia co i jak niby jest etykieta ale to kolejny etap w rozwoju młodej i chce mieć wszystko pod kontrola

Humb - teraz rozumiem dlaczego Ignas ma zostać w domu z babcia, fakt taka wyprawa to za wiele dla małego bączka

Leida - u nas sprawdzily się nakladki aventowe (te z wycieciem na nosek), canpol był za twardy.

Happy- piękny ten kombnezon z Goeorge'a. ja polowałam na taki jak w zalaczniku...ale znalazłam tylko 68 zatem poszukiwania nadal trwaja. oby nas zima nie zastala, hehe. Twój wypatrzony baaardzo mi go przypomina i jeśli nie znajde nic sensownego to chętnie zamowilabym taki sam jeśli nie macie nic przeciwko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komb.jpg (68,1 KB, 18 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 18:38   #3513
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mam 11 stron do nadrobienia zatem za dużo Wam nie napisze. z nowości - cyce znow daja rade, wiec ufff. bąk zwany Nelosławą najedzony, matka spokojna, ojciec udobruchany
tatuś nam wywinal numer i specjanie nie zabral kapielowek (a ja oczywiście przezornie spakowałam stroj, gdyby się okazało, ze do wody może wejść cala familia :P) i teraz puenta! dobrze zrobil! było superowo i teraz już chyba będziemy się bic kto "plywa" z Nelcia
po pływaniu mloda w momencie zasnela i chyba jeszcze nigdy nie spala tak mocno (patrz fota nr 5) obudzilam ja na mleczko i chrapie dalej, już 2 godzine.
ale super chcę piątek!!

Cytat:
zaraz biorę się za oglądanie!
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

dynię w kawałkach czy papkę??

Byliśmy na spacerku i małych zakupach na kolację w biedronie
Tatuś jutro wraca do pracy

a moje dziecko wali dziś kupska jak noworodek

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 18:40   #3514
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:

To moje dziecko nigdy nie zrobiło normalnej kupy w takim razie Bo każda zawsze się klei i ciągnie. Mi tłumaczono że to ma być glut jak kurze jajko i nie będzie to absolutnie w kolorze kupy. U nas dwie widziały nasze kupy, 2tyg po urodzeniu i jak miała ze 2 msc i były ok.

Ale my też mamy słoiczki i zamierzamy dawać, bo skąd bym nabrała miejsca w zamrażarce a po drugie mam dwie lewe ręce do gotowania a co do MOMu to tylko w gerberze, może inne nie mają

Bóg zapłać, pojadę się jutro zorientować.

O jej cudooooo Zazdraszczamy i mamy nadzieję, że wyruszymy już na basen niedługo, czekamy na telefon z terminem.

Cytat:
zapraszam, od 16-18 września, 19go mam zamiar wyjść do domu, choćby na własne zadanie (16 badania, 17 operacja, 19 wypis - tak mam obiecane...)

niefajna sytuacja. mnie ostatnio babeczka z all probowala wmowic, ze jej paczka wrocila i dlatego tak długo jej nie dostawałam ale nie miałam zadnego info z poczty...może w sezonie urlopowym tak dziwnie pracują? może oplaccie przesylke po polowie? sama nie wiem... trochę glupia sytuacja.

taaaak, wiem. wyleciało mi to z lba. przyznaje bez bicia, ze skupilam sie ostatnio na swoich badaniach idziemy w te srode na szczepienie to wysepie skierowanie na wszystko
i dziekuje

dzięki, tz ma chyba wieksza frajde w układaniu moich wlosow niż ja sama następnym razem zostawię sobie dluzszy tyl i będzie jeszcze lepiej.

na pewno mniej krepuja ruchy dziecka sa mięciutkie i fajnie maluszkom się w takich spi. u nas w rodzinie pluszaki zawsze się sprawdzaly :P na to koc, ta przykrywa z wozka i gotowe. a w zimie już do spacerówki kombinezon.

dzięki na razie tz ma przykazane, podawac jej moje zapasy. jak wroce ze szpitala będziemy myslec co dalej. ewentualne wprowadzanie mleka chciałabym sama zorganizować, bo tz zupełnie nie ma pojęcia co i jak niby jest etykieta ale to kolejny etap w rozwoju młodej i chce mieć wszystko pod kontrola

Humb - teraz rozumiem dlaczego Ignas ma zostać w domu z babcia, fakt taka wyprawa to za wiele dla małego bączka

Leida - u nas sprawdzily się nakladki aventowe (te z wycieciem na nosek), canpol był za twardy.

Happy- piękny ten kombnezon z Goeorge'a. ja polowałam na taki jak w zalaczniku...ale znalazłam tylko 68 zatem poszukiwania nadal trwaja. oby nas zima nie zastala, hehe. Twój wypatrzony baaardzo mi go przypomina i jeśli nie znajde nic sensownego to chętnie zamowilabym taki sam jeśli nie macie nic przeciwko
Dokladnie musze znowu z pawlacza wygrzebac rzeczy i poprzegladac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 18:48   #3515
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupiłam biało-szarą czapkę z pomponem i do tego do kompletu takie same rękawiczki bez palców i dodatkow 2 pary niebieskie i w paski w zestawie

no u nas śluz jest w kolorze kupy i pediatra powiedziała, że to śluz:/
Stary 2013-09-01, 18:51   #3516
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ale super chcę piątek!!

zaraz biorę się za oglądanie!

dynię w kawałkach czy papkę??

Byliśmy na spacerku i małych zakupach na kolację w biedronie
Tatuś jutro wraca do pracy

a moje dziecko wali dziś kupska jak noworodek
w kawałkach, łatwiej póxniej dorzucić do czegoś, albo rozgotowac i zblendowac

Kurcze, skoro u nas kupy zawsze się ciągnęły i jest u nas ten śluz a ja nie potrafiłam go wyczaić, że to to, choć wielokrotnie tłumaczyłam jak wygląda nasza kupa (lekarzom) to jestem do dupy ;/

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-01, 18:51   #3517
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Ale ekstraa, Nela zadowolona było duzo takich maleństw jak Nelka ?
Cytat:

ja też na te 3 czekam:P i też na ten kocyk za 5 funciaków
ja zamówiłam taki robiony na drutach kolorowy za 8
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 18:51   #3518
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
juz poczytalam i z hippa sa raczej takie pewniaki. i sa tez sloiczki z kawalkami, te od 8. miesiaca. wiec jestesmy uratowane
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 18:54   #3519
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Mysia tak jak pisałam, ja już nie wiem. Jeśli tak jest jak mówisz i u nas jest cały czas tak, to jestem do kitu i nie wiem co zrobić z tym fantem czy jeszcze raz posiew kału czy co. Ale wszystko wydaje mi sie błędnym kołem.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

cloche my własnie z hippa kupujemy bo tak jakoś noo fajnie wyglądają

Salviae pokaż kocyk ;>

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-01, 19:02   #3520
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie o wybór mm, chociaż myślałam, że po prostu zacznę od tego jakie chce czyli Enfamil.
dla mnie wybor jest o tyle ciezki, ze na warsztatach enfamil był mlekiem nr jeden ze względu na dha...widziałam w tv reklamę bebilon pronutra, na watku jednak rzadzi bebiko albo nan. skad wiesz, ze chesz takie, a nie inne mleko? oswiec zblakana hehe

Gwizdak - Twoja corcia duuuuzo przeszla i pewnie najedliście się przez nia strachu. Ale najważniejsze, ze już sytuacja pod kontrola i niech mala rosnie i dogania rowiesnikow. ja urodzila się z waga 1400 i wyrosłam na wielka babe

w temacie SPRZATANIA I BYCIA PERFEKCYJNA...poczytajcie i poplaczcie sobie

http://doulawarszawa.wordpress.com/2...a/#comment-152

i jeszcze cos

http://aleksandralojek.natemat.pl/73257,idz-spac-k-m

Happy - kłaniam się po same czubki palcow w STOPACH (Motylku ) za te Twoje porządki i sposób na lenistwo. podziel się metoda - jak to robisz? dla Heli? co Cie az tak motywuje? mnie nawet solidny kopniak w dupsko nie bylby w stanie pomoc hehe.

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Diabli, dzięki Pisałaś, że wcześniej Nelka głównie spała, to przybierała dużo, teraz się obudziła, więc nic dziwnego, że zwolniła

Co do wyboru mm - u nas pediatra zaleciła Enfamil, ale czy naprawdę uważa je za najlepsze, czy jej za to zapłacili , to nie wiem.
ona od poczatku mało przybiera...dziwne to moje dziecko ma takie dziwne skoki

tez zawsze zastanawiam się czy pediatra cos poleca, bo to dobre czy mu zapłacili hehe.

Cytat:
w ogóle mojej siostry córeczka (ta którą spotkałaś) mówi do niej per mamunia i mi to tak przypadło do gustu, że też tak mówię przy Helence, "przytul do mamuni" albo "już idzie mamunia".
nie wiem w ogóle jak ja tyle lat wytrzymałam bez dziecka mój mąż też mówi, że żałuje, że nie mieliśmy Jej wcześniej.
mam dokładnie takie same odczucia. i mogłabym mieć takich małych baczkow caaale stadko
a z ta mamunia - moja siostra od małego mowila, mamusia to mamusia tamto i Szymek do dzisiaj tak mowi. słodkie to tylko jak się wkurza to można uslyszec "mamucha" hehe.

Dziewczyny, ma ktoras nr do Aaś, może napisalybyscie smska, czy wszystko u nich ok i jak tam dziewczyny. rozumiem, ze nie ma czasu, ale niech wie, ze o nich myslimy i wspieramy w tym podwojnym sajgonie!

Marchewa - wariatka!!! my mamy ledwo 300 fotek i wydaje mi się ze dużo za duuuzo

Cytat:
słaniam się, dobranoc!
idę śnić o baaardzo czekoladowym cieście z baaaardzo słodkimi malinami w baaaaardzo wysokiej chmurze z bitej śmietany!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
słodkich snów
i mistrzu cukiernictwa, który Ci takie upiecze? mniaaam!
Stary 2013-09-01, 19:05   #3521
salviae
Zadomowienie

coś mi wizaz szaleje

Diabli, boski ten kombinezon, te falbanki szukaj, noo a twój TZ też ma fryzurke taką wymuskaną to chyba lubi układać zazdroszczę

Motylek jeszcze nie przyszedł, ale taki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9849485f-1c7e-4d6b-9287-58c2561578cd.jpg (66,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg final_v2-580x462.jpg (34,2 KB, 11 załadowań)
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-09-01 o 19:07
Stary 2013-09-01, 19:06   #3522
salviae
Zadomowienie

zdublował mi sie post
Kubuś
Stary 2013-09-01, 19:08   #3523
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
ja zamówiłam taki robiony na drutach kolorowy za 8
myślałam, że ten brązowy:P ciekawe czy będziemy zadowolone

Cytat:
Mysia tak jak pisałam, ja już nie wiem. Jeśli tak jest jak mówisz i u nas jest cały czas tak, to jestem do kitu i nie wiem co zrobić z tym fantem czy jeszcze raz posiew kału czy co. Ale wszystko wydaje mi sie błędnym kołem.

-
jak robiłaś posiew to olej, my dajemy dicoflor i praktycznie nie pije mleka (wcześniej piłam po pół litra dziennie) i daje nam 2 tygodnie, jak się nie poprawi to olewam ograniczenie i tą kupę:P

a szczepiłaś na rota? może to to
Stary 2013-09-01, 19:11   #3524
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

cloche my własnie z hippa kupujemy bo tak jakoś noo fajnie wyglądają

Salviae pokaż kocyk ;>
j z bobovity bylam zadowolona, za gerberem jakos nie przepadalam a z hipa pamietam na wakacje zabieralam sloiczki te od 1,5 roku praktyczne hehhe
Cytat:
dla mnie wybor jest o tyle ciezki, ze na warsztatach enfamil był mlekiem nr jeden ze względu na dha...widziałam w tv reklamę bebilon pronutra, na watku jednak rzadzi bebiko albo nan. skad wiesz, ze chesz takie, a nie inne mleko? oswiec zblakana hehe

Gwizdak - Twoja corcia duuuuzo przeszla i pewnie najedliście się przez nia strachu. Ale najważniejsze, ze już sytuacja pod kontrola i niech mala rosnie i dogania rowiesnikow. ja urodzila się z waga 1400 i wyrosłam na wielka babe

i jeszcze cos

Happy - kłaniam się po same czubki palcow w STOPACH (Motylku ) za te Twoje porządki i sposób na lenistwo. podziel się metoda - jak to robisz? dla Heli? co Cie az tak motywuje? mnie nawet solidny kopniak w dupsko nie bylby w stanie pomoc hehe.

tez zawsze zastanawiam się czy pediatra cos poleca, bo to dobre czy mu zapłacili hehe.

mam dokładnie takie same odczucia. i mogłabym mieć takich małych baczkow caaale stadko
a z ta mamunia - moja siostra od małego mowila, mamusia to mamusia tamto i Szymek do dzisiaj tak mowi. słodkie to tylko jak się wkurza to można uslyszec "mamucha" hehe.

Dziewczyny, ma ktoras nr do Aaś, może napisalybyscie smska, czy wszystko u nich ok i jak tam dziewczyny. rozumiem, ze nie ma czasu, ale niech wie, ze o nich myslimy i wspieramy w tym podwojnym sajgonie!

Marchewa - wariatka!!! my mamy ledwo 300 fotek i wydaje mi się ze dużo za duuuzo

hehehe ach te stopy
ja pisalam wadomosc do Aas bo widzialm ze byla 24.08 ale cisza pewnie sie nie pojawila
ale esa napisalam dostarczono moze sie odezwie bo tez juz od mc mysle co u nich

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-09-01 o 19:15
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 19:17   #3525
Veronic
Wtajemniczenie

hej

ja jakiś miesiąc temu wysyłałam do aaś mleczko , ale niestety nie odpisała mi czy doszło itp

dzisiaj kolejny marudzący dzień Wojtusia.... ;/
wykończona jestem:P no ale taki los matki

po południu przyszli do nas rodzice z ciastem, W marudził i płakał, w końcu mój tata wziął go na ręce przytulił , chodził z nim po mieszkaniu i coś tam mruczał do niego, a W coraz to mniejsze oczka miał;P
ostatecznie zasnął na jego rękach, położyliśmy go do łóżeczka, i tak śpi od 18:30 na brudasa, z zasikanym pampersem
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 19:17   #3526
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nadrabiam!!!

CZYTAĆ TO W TEJ CHWILI OD DESKI DO DESKI!!!

Mocne.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej, jak tak na chwile, zaraz jedziemy do tesciówki na obiad, wczoraj pierwszy raz dałam jej małego żeby poszła na spacer, hehe poszła kilka km bo spał a potem się obudził, zobaczył inna twarz i ryczał w niebo głosy, więc musiała z nim wracać dobre 2 km pod górę na rękach i jeszcze pchać wózek mój maly słodki terrorysta
a co do warzyw to ja mam dostęp do niepryskanych, moi rodzice mają gospodarstwo i mięsko i warzywa ekologiczne
a i dzisiaj pospaliśmy do 10
Zazdroszczę dostępu do zdrowego jedzonka

Cytat:
też tak chcę... No zobaczymy może ta środa będzie przełomowa??

Motylku, mi też pediatrzy mówili, że śluz ma się odcinać od kupki i być takim glutkiem jak białko i raz u nas był właśnie taki śluz. Jak Mysia napisała, że jej pediatra powiedział inaczej to też mnie to zdziwiło... Więc wygląda na to, że i w tej kwestii co pediatra to opinia CHORE TO! Ale na pewno nie Ty jesteś beznadziejna, jak już to lekarze.

Aaaaaaaaaaaaaa ale mnie ząb boli Jutro mam wizytę z borowaniem
Na przeglądzie pytałam o znieczulenia dla matek karmiących i powiedziano mi, że wszystkie ich znieczulenia można stosować w kp i nie muszę odczekać po znieczuleniu, tylko mogę od razu karmić Możliwe to??
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 19:21   #3527
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
w kawałkach, łatwiej póxniej dorzucić do czegoś, albo rozgotowac i zblendowac
i rozumiem, że surowe??

Stary 2013-09-01, 19:28   #3528
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Ash możliwe. Ja po bupiwakainie karmiłam od razu a po lignocainie to nie wiem. Bupiwakaina przenika do mleka kobiet karmiących piersią w ilościach nie wywierających wpływu na stan dziecka.(z ulotki).
Stary 2013-09-01, 19:36   #3529
Ashyshqa
Zakorzenienie

Agnes to mam nadzieję, że nie ściemniają i rzeczywiście dostanę coś co Sofii nie zaszkodzi. Nie mam nawet kiedy ściągnąć bo ona wisi na cycku co 1,5h A kupować mm na jeden raz trochę bez sensu. Chyba muszę im zaufać
Stary 2013-09-01, 19:55   #3530
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam biało-szarą czapkę z pomponem i do tego do kompletu takie same rękawiczki bez palców i dodatkow 2 pary niebieskie i w paski w zestawie

no u nas śluz jest w kolorze kupy i pediatra powiedziała, że to śluz:/
to nie wiem jakA prosze o foooto

Cytat:
myślałam, że ten brązowy:P ciekawe czy będziemy zadowolone

jak robiłaś posiew to olej, my dajemy dicoflor i praktycznie nie pije mleka (wcześniej piłam po pół litra dziennie) i daje nam 2 tygodnie, jak się nie poprawi to olewam ograniczenie i tą kupę:P

a szczepiłaś na rota? może to to
my sie jeszcze na nic nie szczepilismy, pierwszy raz w srode

Cytat:

i jeszcze cos

czy jakos tak

ash moze sa rózne szkoły, nie wiem juz sama, sofcia dalej marudna?

macia tak dzis zawyła ze powietrza jej brakło i wyłaaa i wyłaaa tak przerazliwie a sekunde wczesniej sie usmiachała dopiero butla pomogłai spi mi na rekach teraz

salviae,
mysia te kocyki sa piekne, skad one??

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

happy ten kocyk co mysia zamówiła brążowy pleciony to jak twój ten pleciony dla heleny co mi się marzył, musze go w końcu mieć...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-01, 19:59   #3531
Ashyshqa
Zakorzenienie

Motyl nie pytaj Śpi tylko na rękach... Ale dziwne to bo ma zly humor tylko jak jest zmęczona. Tylko zasnąć nie może i jest sajgon Ale dziś udało nam się obejrzeć film - głos w słuchawkach, a dziecko śpi na rękach delikatnie bujane Teraz TŻ wziął ją na krótki spacer przed kąpielą - zobaczymy jak nam pójdzie zasypianie na noc...
Stary 2013-09-01, 20:05   #3532
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, i słusznie, proszę mnie nie podejrzewać o Takie Rzeczy! Dostałam od siostry. I co robię? Wydaje, jedną Motylkowi, drugą Puchatkowej.. Sztuka minimalizmu
ja chyba ide z ciuchami w druga strone... maksymalizm do potęgi.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
co do sprzątania nie znoszę bałaganu i brudu ... bardzo mnie to obrzydza. potrafię o północy zrywać gary lub czyścić łazienkę gdybym nie mieszkała w bloku pewnie bym też odkurzala o tej porze a najgorsze jest to że gdy u kogoś jestem to nieświadomie lustruje mieszkanie/dom czy jest czysto .
oj to ja Cie prędko nie zaprosze
a z tym karmieniem...nie miej wyrzutow. widocznie tak miało być. odbijesz sobie przy nastepnym dziecku. będziesz już madrzejsza

Prodiament - piekna pościel delikatna i widać, ze wykonana z dbaloscia o każdy szczegol. z posciela nie pomoge, bo kupiliśmy stacjonarnie, a w rodzajach wypelnien jestem zielona. moze zerknij na najwieksza popularnosc na allegro i niekoniecznie najnizsza cene

Cytat:
Napisane przez kociakZpazurem Pokaż wiadomość
co do czapek to kurde ja nie mogę mojej kupić dobrej bo albo z aduża albo za mała, nie wiem jak mam kupować
popros pediatrę żeby zmierzyl glowke bedzie latwiej.

Cytat:
PYTANIE mam: jak wasze blizny po cc, bo mi jakiś bliznowiec czy coś takiego się przypałętał i chyba przydałoby sięto czymś smarować? wszystko z waszymi ok jest?
u mnie ok. octanisept dal rade myslalam, ze będzie trzeba jakiś cepan albo contratubex kupic (albo bio oil hehe), ale odpuscilam, bo miejsce mało widoczne o szyje będę walczyc.

Cytat:
aa a co do tekstów teściowej to moja raz do małej : "no nie chcesz jeść tego mleka bo jest niedobre ja wiem o tym, mamy było lepsze ale jej cycki wyschły i nie ma już mleka'' nie wiedziałam co ze sobą zrobić, tym bardziej że wtedy mała do cycka przystawiałam i później butla szła..
auuuuć, przegięcie! zrobiłabym chyba wojne

ok, przerwa w nadrabianiu ide na film ciag dalszy noca hehe.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
basen ozonowany, woda jak w wannie maluchom nie ma prawa być zimno...oprócz nas byli znajomi z 5dni starszym chłopczykiem. a reszta dzieci wygladala na trochę wieksza, ale było kilka w czerwonych kąpielówkach (do 9kg hehe) i one pewnie były w podobnym wieku albo odrobine starsze. w szku jesteśmy, bo były dwie grupy, jedna pierwszy raz, a pozostali chodzili już wczesniej. i tamte dzieciaki z brzegu rodzic wrzucal do wody, a drugi w wodzie lapal i zanurzal pod wode albo przeplywaly w rodzicem pod tunelem z maty, a instruktor lal im konewka po glowie kosmos! tez tak chcemy.
Stary 2013-09-01, 20:16   #3533
humpback
Zakorzenienie

hej, zaraz zabieram za nadrabianie.. tymczasem małemu chyba zaczęły się okropne gazy i bóle brzuszka. w każdym razie pręży się i wije jak piskorz, drze się wniebogłosy i uspokaja się dopiero po ok. 10 minutach..

ale sprawdziłam baranki w pieluszkach - 5.09 o 11 są królowie lata. happy, Mysia, Innocence czy ktokolwiek inny z Krakowa lub będący wtedy w Krakowie - idziemy?

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
hej!

wpadłam się pochwalić

odebrałam dziś wyniki z egzaminu i zdałam

jestem więc kosmetyczką od spraw twarzy, szyi i dekoltu
gratulacje

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Julka jest tak absorbująca, że brak mi czasu nawet na pisanie - czasem was podczytuję, ale i tak nie nadążam na bieżąco Z takich głównych spraw:
- Młoda prawie wcale nie sypia w dzień
- muszę ją po każdym kp dokarmiać mm z przykazu lekarza - strasznie mało mi przybierała na wadze na samym cycu, zaledwie 400 g przez pierwszy miesiąc i 350 przez drugi więc od końca drugiego miesiąca dokarmiam po 60 ml po każdym karmieniu cycem (poza nocami, bo wtedy tylko cyc) i przez ten ostatni trzeci miesiąc przybrała cały kilogram
- mamy skierowanie na rehabilitację stópek

Julka się jeszcze łapie - 26 sierpnia skończyła 3 miesiące, a tydzień temu ważyła dopiero 4600, biedna kruszynka
ale maleństwo.. a co się dzieje jej ze stopami, że musicie iść na rehabilitację?

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Gdyby nie ona, to ja już bym pewnie piersią nie karmiła.
podziwiam za walkę o kp

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Witam
Właśnie przeszłam 2 km z małą na rękach pchając wózek Taki spacer mi mała zafundowała. Darła się i tylko na rękach była grzeczna. W ogóle już nie wychodzę z nią na spacer bez ciemnych okularów. Po prostu mi wstyd jak ona się drze a na mnie ludzie patrza jakbym dziecku krzywdę robiła
no to ładne atrakcje ci zapewniła, nie zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez princesa85 Pokaż wiadomość
Przygarniecie jeszcze jedna mamę? - wprawdzie z drugiej połowy kwietnia ale jakoś do Was mi bliżej
witam najserdeczniej
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 20:20   #3534
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Agnes to mam nadzieję, że nie ściemniają i rzeczywiście dostanę coś co Sofii nie zaszkodzi. Nie mam nawet kiedy ściągnąć bo ona wisi na cycku co 1,5h A kupować mm na jeden raz trochę bez sensu. Chyba muszę im zaufać
młody dzisiaj co godzinę jadł po 2 cycki:/ wsyztsko mnie boli już a on dalej amrudził więc dostał 50 ml mojego zamrożonego - zjadł i 60 ml mm i się porzygał i jest szczęśliwy
nie namawiam do złego, ale próbowałaś dokarmić? ja ostatni raz dokarmiłam miesiąc temu raz, najwazniejsze ze młody zadowolony:P

Cytat:
to nie wiem jakA prosze o foooto

my sie jeszcze na nic nie szczepilismy, pierwszy raz w srode

salviae,
mysia te kocyki sa piekne, skad one??
taka tylko szaro-biała
http://www.hm.com/pl/product/91894?a...#shopOrigin=SD

kocyki z george

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Hump, co do Baranków to ja chętnie, tylko młodego szczepimy w środę więc w czwartek rano będę wiedzieć w jakim nastroju jest:P jak w porządku to idziemy
Stary 2013-09-01, 20:29   #3535
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

Heja laski Moja Julka to mała discopolówa Kocha polo tv. Załączam jej i ona wymachuje kończynami i uśmiecha się do telewizora. Ustawiam ją bokiem do telewizora i ćwiczy przekręcanie główki
Spróbowałam włączyć jej eska tv to ma te techno itp gdzieś. Woli disco polo Pieje, śmieje się, gada normalnie jaja
ma dziewczyna gust

Cytat:
JIndie i to z przewodniczką brzmi świetnie. Ignasia bym nie narażała jednak na ichniejsze warunki. Miałam pytać, byłaś z I. w kinie w chuście bez wózka? Ja się dalej nie wypuszczam w samej chuście, wciąż się boję, że mi się rozpłacze dziecko i nie da się zamotać z powrotem, no i to ograniczenie rzeczy, które mogę zabrać.
Ostatnio co wychodzimy w chuście to młoda mi tak ulewa, że hej. Nie nadążam z praniem
no właśnie trochę się boję go zabierać, ale na razie jeszcze nie zdecydowałam. jak coś to bilet dla niego też mamy, bo bezpłatny..
a w kinie byłam w chuście. ja w ogóle przestałam jeździć autem bez osoby towarzyszącej, bo mały dostaje ataków szału w foteliku. a korzystając z mpk w chuście jest mi najwygodniej, więc tak też pojechaliśmy do kina. rozmotałam się bez problemu żeby go nakarmić, później też wiązaliśmy się na luzie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A po drugie to moje dziecie ledwo 3 miesiące skonczyło a ma 1630 zdjęc... ehhh szalenstwo..co prawda wiele robione seriami i wybieram tylko kilka z nich, ale jednak to jest lekka przesada.. no i około 40 filmików...
wow! no to poszaleliście z ilością

Cytat:
słaniam się, dobranoc!
idę śnić o baaardzo czekoladowym cieście z baaaardzo słodkimi malinami w baaaaardzo wysokiej chmurze z bitej śmietany!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
słodkich snów
mniam, zjadłabym z przyjemnością a przez te weekendowo-brzuszkowe jazdy młodego muszę przyjrzeć się uważnie diecie i troszkę ograniczyć czekoladę i nabiał tym bardziej że znów biedaczek krzyczy, i teraz tata masuje mu brzuszek..
Stary 2013-09-01, 20:30   #3536
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

wizaż się wali

Mysia ja też chcę tą czapkę ale czekamy bo nie wiem jak młodemu się głowa rozrośnie

Stary 2013-09-01, 20:39   #3537
Mysia mysz
Zakorzenienie

Justi ja kupiłam 2-6m i ma jeszcze sporo miejsca, kolejna 6-12 jest wielka
Stary 2013-09-01, 20:50   #3538
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano była kupka taka mała, ale standardowa. Nie wiem czy te buraczki dotarły, czy rumianek tak działa, czy tamta zapieczona to był przypadek
oby to był jednorazowy przypadek

Cytat:
super ja bym młodego nie brała tam jednak zbyt czysto nie jest
siostra mi pisała że 10 minut spacerem od jej mieszkania jest rzeka - tylko jak spojrzała na mapę, to się okazało że to ściek to tyle w kwestii czystości

a celnicy mogliby dać sobie spokój..

Cytat:

ja się wybieram do Krakowa ktoś z Krakowa też się wybiera?
ja tylko na te poranne dla mam

Cytat:
Ja będę na warsztatach
no to się widzimy cudną Helen zabierasz ze sobą?

Cytat:

to się wreszcie poznamy hump idziesz też?
idę, idę a Innocence? ona tez jest z Krakowa z tego co kojarzę.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a no i skończyliśmy już dzis 3 miesiące - strasznie ten czas leci jeszcze niedawno takim okruszkiem był a dziś to kawał chłopa mam w domu
mały strasznie rwie się do siadania, ale mu nie pozwalam, najbardziej w bujaczku, bo najłatwiej i ma z tego radochę że się podnosi plecami
za 3 miesiące

Cytat:
t

jak dla mnie fp misie to najgorsza karuzela jak zobaczyłam filmik na yt to się bardzo ucieszyłam, że jej nie kupiłam
my ją dostaliśmy od sąsiadów. projektor jest fajny, melodyjki przyjemne, ale miśki jakoś nie porywają I.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
Witam się z Wami dziewczyny po długiej nieobecności : )

Pozdrawiamy Was z Igusiem
przystojniaczek

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
nigdy Was nie nadrobię ....
nie miałam neta....
hej i dla silnego Jureczka

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
No i w koncu sie pokazemy- Hania(2 miesiace)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale ma śliczne włosy uwielbiam włochate dziecięce główki
Stary 2013-09-01, 20:53   #3539
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
i rozumiem, że surowe??
surowe, jedynie kalafiora i fasolkę sparzyłam.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Motyl nie pytaj Śpi tylko na rękach... Ale dziwne to bo ma zly humor tylko jak jest zmęczona. Tylko zasnąć nie może i jest sajgon Ale dziś udało nam się obejrzeć film - głos w słuchawkach, a dziecko śpi na rękach delikatnie bujane Teraz TŻ wziął ją na krótki spacer przed kąpielą - zobaczymy jak nam pójdzie zasypianie na noc...
Ale ma czas w dzień, że np bawi się, śmieje, gada sobie?
Czy cały dzień na rękach?
Chyba bym oszalała

Cytat:
ja chyba ide z ciuchami w druga strone... maksymalizm do potęgi.

oj to ja Cie prędko nie zaprosze
a z tym karmieniem...nie miej wyrzutow. widocznie tak miało być. odbijesz sobie przy nastepnym dziecku. będziesz już madrzejsza

Prodiament - piekna pościel delikatna i widać, ze wykonana z dbaloscia o każdy szczegol. z posciela nie pomoge, bo kupiliśmy stacjonarnie, a w rodzajach wypelnien jestem zielona. moze zerknij na najwieksza popularnosc na allegro i niekoniecznie najnizsza cene

popros pediatrę żeby zmierzyl glowke bedzie latwiej.

u mnie ok. octanisept dal rade myslalam, ze będzie trzeba jakiś cepan albo contratubex kupic (albo bio oil hehe), ale odpuscilam, bo miejsce mało widoczne o szyje będę walczyc.

auuuuć, przegięcie! zrobiłabym chyba wojne

ok, przerwa w nadrabianiu ide na film ciag dalszy noca hehe.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

basen ozonowany, woda jak w wannie maluchom nie ma prawa być zimno...oprócz nas byli znajomi z 5dni starszym chłopczykiem. a reszta dzieci wygladala na trochę wieksza, ale było kilka w czerwonych kąpielówkach (do 9kg hehe) i one pewnie były w podobnym wieku albo odrobine starsze. w szku jesteśmy, bo były dwie grupy, jedna pierwszy raz, a pozostali chodzili już wczesniej. i tamte dzieciaki z brzegu rodzic wrzucal do wody, a drugi w wodzie lapal i zanurzal pod wode albo przeplywaly w rodzicem pod tunelem z maty, a instruktor lal im konewka po glowie kosmos! tez tak chcemy.
O jesos aleee fajnie Dobrze, że Nela zachwycona. Ciekawe jak u nas będzie, obawiam się o chlorowaną wodę i że za zimno, ale zobaczymy.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-09-01, 20:53   #3540
xal
Zakorzenienie

Cytat:

A kto mi powie co oznacza kaszel i trzech lekarzy nie umie mi powiedzieć co zaś jej jest, prócz tego, że może ślina jej wpadać i tak się ratuje?! Miesiąc kaszlu tosz to apogeum, bo non stop się zastanawiam czy aby czegoś nie przegapię, a w środę szczepienie, ciekawe czy nas dopuszczą ;/
A jakieś dodatkowe objawy typu katar?
Może faktycznie ślina, albo jej się odbija i tym kaszle?
Cytat:

Xal, a nie wolisz używanego, ale z polecanych?
Tu jest takie jak ma Mysia (o ile się nie mylę) za prawie pół ceny http://allegro.pl/babybjorn-nosidelk...501907285.html
Zastanawiam się właśnie nad używkami również. Nosidełko to pomysł dnia dzisiejszego czy wczorajszego, więc dość świeża sprawa, muszę ogarnąć temat

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości