|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
To moje dziecko nigdy nie zrobiło normalnej kupy w takim razie Bo każda zawsze się klei i ciągnie. Mi tłumaczono że to ma być glut jak kurze jajko i nie będzie to absolutnie w kolorze kupy. U nas dwie widziały nasze kupy, 2tyg po urodzeniu i jak miała ze 2 msc i były ok.Cytat:
a co do MOMu to tylko w gerberze, może inne nie mają ![]() Dziś zamroziliśmy dynię i śliwki Cytat:
Cytat:
Macie ozonowwany basen czy chlorowany ?
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-09-01 o 18:29 |
||||
|
|
|
#3512 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
zapraszam, od 16-18 września, 19go mam zamiar wyjść do domu, choćby na własne zadanie
(16 badania, 17 operacja, 19 wypis - tak mam obiecane...)Cytat:
ale nie miałam zadnego info z poczty...może w sezonie urlopowym tak dziwnie pracują? może oplaccie przesylke po polowie? sama nie wiem... trochę glupia sytuacja.Cytat:
taaaak, wiem. wyleciało mi to z lba. przyznaje bez bicia, ze skupilam sie ostatnio na swoich badaniach idziemy w te srode na szczepienie to wysepie skierowanie na wszystko ![]() i dziekuje Cytat:
następnym razem zostawię sobie dluzszy tyl i będzie jeszcze lepiej.Cytat:
sa mięciutkie i fajnie maluszkom się w takich spi. u nas w rodzinie pluszaki zawsze się sprawdzaly :P na to koc, ta przykrywa z wozka i gotowe. a w zimie już do spacerówki kombinezon.Cytat:
na razie tz ma przykazane, podawac jej moje zapasy. jak wroce ze szpitala będziemy myslec co dalej. ewentualne wprowadzanie mleka chciałabym sama zorganizować, bo tz zupełnie nie ma pojęcia co i jak niby jest etykieta ale to kolejny etap w rozwoju młodej i chce mieć wszystko pod kontrola ![]() Humb - teraz rozumiem dlaczego Ignas ma zostać w domu z babcia, fakt taka wyprawa to za wiele dla małego bączka ![]() Leida - u nas sprawdzily się nakladki aventowe (te z wycieciem na nosek), canpol był za twardy. Happy- piękny ten kombnezon z Goeorge'a. ja polowałam na taki jak w zalaczniku...ale znalazłam tylko 68 zatem poszukiwania nadal trwaja. oby nas zima nie zastala, hehe. Twój wypatrzony baaardzo mi go przypomina i jeśli nie znajde nic sensownego to chętnie zamowilabym taki sam jeśli nie macie nic przeciwko
|
|||||
|
|
|
#3513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dynię w kawałkach czy papkę?? Byliśmy na spacerku i małych zakupach na kolację w biedronie Tatuś jutro wraca do pracy a moje dziecko wali dziś kupska jak noworodek
|
||
|
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
musze znowu z pawlacza wygrzebac rzeczy i poprzegladacWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u nas śluz jest w kolorze kupy i pediatra powiedziała, że to śluz:/
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, skoro u nas kupy zawsze się ciągnęły i jest u nas ten śluz a ja nie potrafiłam go wyczaić, że to to, choć wielokrotnie tłumaczyłam jak wygląda nasza kupa (lekarzom) to jestem do dupy ;/
|
|
#3517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
było duzo takich maleństw jak Nelka ? ja zamówiłam taki robiony na drutach kolorowy za 8
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia tak jak pisałam, ja już nie wiem. Jeśli tak jest jak mówisz i u nas jest cały czas tak, to jestem do kitu i nie wiem co zrobić z tym fantem czy jeszcze raz posiew kału czy co. Ale wszystko wydaje mi sie błędnym kołem.
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- cloche my własnie z hippa kupujemy bo tak jakoś noo fajnie wyglądają ![]() Salviae pokaż kocyk ;>
|
#3520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gwizdak - Twoja corcia duuuuzo przeszla i pewnie najedliście się przez nia strachu. Ale najważniejsze, ze już sytuacja pod kontrola i niech mala rosnie i dogania rowiesnikow. ja urodzila się z waga 1400 i wyrosłam na wielka babe ![]() w temacie SPRZATANIA I BYCIA PERFEKCYJNA...poczytajcie i poplaczcie sobie ![]() http://doulawarszawa.wordpress.com/2...a/#comment-152 i jeszcze cos http://aleksandralojek.natemat.pl/73257,idz-spac-k-m Happy - kłaniam się po same czubki palcow w STOPACH (Motylku ) za te Twoje porządki i sposób na lenistwo. podziel się metoda - jak to robisz? dla Heli? co Cie az tak motywuje? mnie nawet solidny kopniak w dupsko nie bylby w stanie pomoc hehe.Cytat:
ma takie dziwne skoki ![]() tez zawsze zastanawiam się czy pediatra cos poleca, bo to dobre czy mu zapłacili hehe. Cytat:
![]() a z ta mamunia - moja siostra od małego mowila, mamusia to mamusia tamto i Szymek do dzisiaj tak mowi. słodkie to tylko jak się wkurza to można uslyszec "mamucha" hehe.Dziewczyny, ma ktoras nr do Aaś, może napisalybyscie smska, czy wszystko u nich ok i jak tam dziewczyny. rozumiem, ze nie ma czasu, ale niech wie, ze o nich myslimy i wspieramy w tym podwojnym sajgonie! Marchewa - wariatka!!! my mamy ledwo 300 fotek i wydaje mi się ze dużo za duuuzo ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
coś mi wizaz szaleje
![]() Diabli, boski ten kombinezon, te falbanki ![]() Motylek jeszcze nie przyszedł, ale taki
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-09-01 o 19:07 |
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
zdublował mi sie post
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
myślałam, że ten brązowy:P ciekawe czy będziemy zadowolone
Cytat:
a szczepiłaś na rota? może to to
|
|
|
#3524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
praktyczne hehheCytat:
![]() ja pisalam wadomosc do Aas bo widzialm ze byla 24.08 ale cisza pewnie sie nie pojawila ![]() ale esa napisalam dostarczono moze sie odezwie bo tez juz od mc mysle co u nich
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-09-01 o 19:15 |
||
|
|
|
#3525 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja jakiś miesiąc temu wysyłałam do aaś mleczko , ale niestety nie odpisała mi czy doszło itp ![]() dzisiaj kolejny marudzący dzień Wojtusia.... ;/ wykończona jestem:P no ale taki los matki ![]() ![]() po południu przyszli do nas rodzice z ciastem, W marudził i płakał, w końcu mój tata wziął go na ręce przytulił , chodził z nim po mieszkaniu i coś tam mruczał do niego, a W coraz to mniejsze oczka miał;P ostatecznie zasnął na jego rękach, położyliśmy go do łóżeczka, i tak śpi od 18:30 na brudasa, z zasikanym pampersem ![]()
|
|
|
|
#3526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Motylku, mi też pediatrzy mówili, że śluz ma się odcinać od kupki i być takim glutkiem jak białko i raz u nas był właśnie taki śluz. Jak Mysia napisała, że jej pediatra powiedział inaczej to też mnie to zdziwiło... Więc wygląda na to, że i w tej kwestii co pediatra to opinia CHORE TO! Ale na pewno nie Ty jesteś beznadziejna, jak już to lekarze.Aaaaaaaaaaaaaa ale mnie ząb boli ![]() Na przeglądzie pytałam o znieczulenia dla matek karmiących i powiedziano mi, że wszystkie ich znieczulenia można stosować w kp i nie muszę odczekać po znieczuleniu, tylko mogę od razu karmić Możliwe to??
|
|||
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
i rozumiem, że surowe??
|
|
|
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
Ash możliwe. Ja po bupiwakainie karmiłam od razu a po lignocainie to nie wiem. Bupiwakaina przenika do mleka kobiet karmiących piersią w ilościach nie wywierających wpływu na stan dziecka.(z ulotki).
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes to mam nadzieję, że nie ściemniają i rzeczywiście dostanę coś co Sofii nie zaszkodzi. Nie mam nawet kiedy ściągnąć bo ona wisi na cycku co 1,5h
A kupować mm na jeden raz trochę bez sensu. Chyba muszę im zaufać
|
|
|
|
#3530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ash moze sa rózne szkoły, nie wiem juz sama, sofcia dalej marudna? macia tak dzis zawyła ze powietrza jej brakło i wyłaaa i wyłaaa tak przerazliwie a sekunde wczesniej sie usmiachała dopiero butla pomogłai spi mi na rekach teraz salviae, mysia te kocyki sa piekne, skad one?? ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- happy ten kocyk co mysia zamówiła brążowy pleciony to jak twój ten pleciony dla heleny co mi się marzył, musze go w końcu mieć...
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl nie pytaj
Śpi tylko na rękach... Ale dziwne to bo ma zly humor tylko jak jest zmęczona. Tylko zasnąć nie może i jest sajgon Ale dziś udało nam się obejrzeć film - głos w słuchawkach, a dziecko śpi na rękach delikatnie bujane Teraz TŻ wziął ją na krótki spacer przed kąpielą - zobaczymy jak nam pójdzie zasypianie na noc...
|
|
|
|
#3532 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maksymalizm do potęgi.Cytat:
![]() a z tym karmieniem...nie miej wyrzutow. widocznie tak miało być. odbijesz sobie przy nastepnym dziecku. będziesz już madrzejsza ![]() Prodiament - piekna pościel delikatna i widać, ze wykonana z dbaloscia o każdy szczegol. z posciela nie pomoge, bo kupiliśmy stacjonarnie, a w rodzajach wypelnien jestem zielona. moze zerknij na najwieksza popularnosc na allegro i niekoniecznie najnizsza cene ![]() Cytat:
bedzie latwiej.Cytat:
myslalam, ze będzie trzeba jakiś cepan albo contratubex kupic (albo bio oil hehe), ale odpuscilam, bo miejsce mało widoczne o szyje będę walczyc.Cytat:
ok, przerwa w nadrabianiu ide na film ciag dalszy noca hehe.---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
maluchom nie ma prawa być zimno...oprócz nas byli znajomi z 5dni starszym chłopczykiem. a reszta dzieci wygladala na trochę wieksza, ale było kilka w czerwonych kąpielówkach (do 9kg hehe) i one pewnie były w podobnym wieku albo odrobine starsze. w szku jesteśmy, bo były dwie grupy, jedna pierwszy raz, a pozostali chodzili już wczesniej. i tamte dzieciaki z brzegu rodzic wrzucal do wody, a drugi w wodzie lapal i zanurzal pod wode |
||||||
|
|
|
#3533 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej, zaraz zabieram za nadrabianie.. tymczasem małemu chyba zaczęły się okropne gazy i bóle brzuszka. w każdym razie pręży się i wije jak piskorz, drze się wniebogłosy i uspokaja się dopiero po ok. 10 minutach..
ale sprawdziłam baranki w pieluszkach - 5.09 o 11 są królowie lata. happy, Mysia, Innocence czy ktokolwiek inny z Krakowa lub będący wtedy w Krakowie - idziemy? ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
podziwiam za walkę o kp ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie namawiam do złego, ale próbowałaś dokarmić? ja ostatni raz dokarmiłam miesiąc temu raz, najwazniejsze ze młody zadowolony:P Cytat:
http://www.hm.com/pl/product/91894?a...#shopOrigin=SD kocyki z george ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Hump, co do Baranków to ja chętnie, tylko młodego szczepimy w środę więc w czwartek rano będę wiedzieć w jakim nastroju jest:P jak w porządku to idziemy
|
|
|
#3535 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a w kinie byłam w chuście. ja w ogóle przestałam jeździć autem bez osoby towarzyszącej, bo mały dostaje ataków szału w foteliku. a korzystając z mpk w chuście jest mi najwygodniej, więc tak też pojechaliśmy do kina. rozmotałam się bez problemu żeby go nakarmić, później też wiązaliśmy się na luzie Cytat:
Cytat:
a przez te weekendowo-brzuszkowe jazdy młodego muszę przyjrzeć się uważnie diecie i troszkę ograniczyć czekoladę i nabiał tym bardziej że znów biedaczek krzyczy, i teraz tata masuje mu brzuszek..
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
wizaż się wali
![]() Mysia ja też chcę tą czapkę ale czekamy bo nie wiem jak młodemu się głowa rozrośnie |
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Justi ja kupiłam 2-6m i ma jeszcze sporo miejsca, kolejna 6-12 jest wielka
|
|
#3538 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siostra mi pisała że 10 minut spacerem od jej mieszkania jest rzeka - tylko jak spojrzała na mapę, to się okazało że to ściek ![]() a celnicy mogliby dać sobie spokój.. ja tylko na te poranne dla mamno to się widzimy cudną Helen zabierasz ze sobą?idę, idę a Innocence? ona tez jest z Krakowa z tego co kojarzę. Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() hej dla silnego JureczkaCytat:
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
surowe, jedynie kalafiora i fasolkę sparzyłam.
Cytat:
Czy cały dzień na rękach? Chyba bym oszalała ![]() Cytat:
|
|
#3540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może faktycznie ślina, albo jej się odbija i tym kaszle? Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

ale będę karmić słoiczkami też
i nie ukrywam, że jest to męczące, oczywiście jeśli okaże się, że brzuszek nie gotowy to zaczekamy
Bo każda zawsze się klei i ciągnie. Mi tłumaczono że to ma być glut jak kurze jajko i nie będzie to absolutnie w kolorze kupy. U nas dwie widziały nasze kupy, 2tyg po urodzeniu i jak miała ze 2 msc i były ok.
a ja nie mam dostepu do swojskich warzyw i owocow. no i co zrobie??? chyba otworze juz pakiet, ktory dostalam od kolezanki z pracy: zestaw do karmienia maluszka (talerzyk itp.) + ksiazka kucharska. ksiazke zaczne juz przerabiac
zatem za dużo Wam nie napisze. z nowości - cyce znow daja rade, wiec ufff. bąk zwany Nelosławą najedzony, matka spokojna, ojciec udobruchany 

idziemy w te srode na szczepienie to wysepie skierowanie na wszystko
zatem poszukiwania nadal trwaja. oby nas zima nie zastala, hehe. Twój wypatrzony baaardzo mi go przypomina i jeśli nie znajde nic sensownego to chętnie zamowilabym taki sam

CHORE TO! Ale na pewno nie Ty jesteś beznadziejna, jak już to lekarze.

Śpi tylko na rękach... Ale dziwne to bo ma zly humor tylko jak jest zmęczona. Tylko zasnąć nie może i jest sajgon 
a przez te weekendowo-brzuszkowe jazdy młodego muszę przyjrzeć się uważnie diecie i troszkę ograniczyć czekoladę i nabiał
tylko na te poranne dla mam