|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Dziękuję
Cytat:
Cytat:
a tabletki może wcześniej przetestuj bo mogą być za słabe, albo za mocne i będziesz nieprzytomna na ślubie Cytat:
ale mnie już narywa, żeby coś dla Niej piec ![]() Cytat:
![]() Laski wymiękam dziś, po takiej nocce i takim dniu to jak wieczorem szłam po chlebek świeży to myślałam, że nie wrócę Ale na dworze zimno, mokro, ciemno, także nadaję z domu Mieliśmy dziś żółtkowy debiut i pierwszy raz Ewcia nie zjadła zupki. A jutro zaczynamy wprowadzać gluten. I byliśmy dziś ustalić termin zabiegu, idziemy 17 września i już się boję
|
||||
|
|
|
#3872 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Ale ten Twój Kubulek super jest! A jak wcina ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42598803] mamusia, a w co ty zimą dziecko ubierzesz? jak wiatr, to weź spacerówkę i ew. folię załóz, nie przewieje, ale zimowe ubrania na zimę zostaw u nas też wietrzycho, że szok, młoda bodziak + polar + kurteczka letnia taka z takiego materiału twardego, że nie przewiewa, do tego cienka czapka na uszyu nas to samo luuuudzie patrzy się na żarcie tak, że mi głupio wczoraj w tym kinie (pisałam wam? obie w kinie moje były Dorkę buchnęłam trochę na podłogę na tetrówce, ale tam wykładzina, a w sali kinowej my + moja koleżanka z córką i na początku mama z chłopcem myślałam, że mi paluszki wyrwie! nie dała podła matka[/QUOTE]No wiem wiem, ten kombinezon nie jest jeszcze najgrubszy a ja lubie, żeby w całości było jak np. wyciągam dziecia ![]() W kinie z Maluchem? Szaacun! Cytat:
U nas już doszło do tego, że w ciągu dnia w ogóle jej nie noszę a jak przyjdą "noszacze" z pracy to jest ryk i jęk, że ona już nie będzie siedzieć/leżeć w miejscu![]() Kupiłam krzesełko ![]() Zjadłam pyyyyszne tosty, wypiłam Redsa i... chyba pora spać TŻ na piwe z kolesiami, nie chce mi się na niego czekać
|
||
|
|
|
#3873 |
|
Zadomowienie
|
moja Natusia ma dzis 8 miesiecy
|
|
|
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
WIADOMOŚĆ
napisałam smsa do Sylwietty - jej bratu zepsół się komputer, jutro moze będzie naprawiony i uda jej się odezwać. Bartuś się zaklimatyzował, ale daje czadu przez ząbkowanie. Resztę napisze Sylwia jak będzie. Pozdrowiłam ją od nas wszystkich I ona pozdrawia.Dziękuję za uwagę, dobranoc
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
jaka ona już duża wszystkiego najlepszego dla Natusi ![]() meduzzka no jakbym swoich t i mojego tatusia słyszała (bo mój tatuś identycznie, kiedyś poszedł i go godzinę nie było, pokazywał Kubusiowi nasze miasto |
|
|
|
#3876 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale to wybijokno będzie![]() Cytat:
Cytat:
podobno praktycznie nic nie widaćCytat:
Cytat:
ale fajny pomysł z takim bębenkiem, muszę Filipowi kupić, bo tłucze łapkami w co popadnieCytat:
no to już widzę jaki był grzeczny
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Niunio śpi już...małż pichci po kanapce...w kominku napalone..lecę pod prysznic..może coś bedzie..oby bo za dzień czy dwa powinna nadejść @....
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-02 o 23:08 |
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie tego, że t. nie przyznają się, że wnuczki pod ich opieką płakały...
Moi teściowie szczególnie teść są bardzo za tym, żeby nie stwarzać sztucznej ciszy przy dziecku więc jak jesteśmy u nich to czy usypiamy go 5 min czy godzinę gada normalnym głosem wręcz dość głośno. Pewnego razu zostawiliśmy Kubusia z nimi. Wracamy a ci od progu szepczą,że Kubuś właśnie usnął (nie spał jakieś 4h albo i więcej). Pytam, czy płakał "nie no WCALE nie płakał,, bardzo ładnie usnął, ślicznie zjadł (taaaa no jasne, butli nie chce i jak mu dawał kilka dni wcześniej tż to była histeria)". Na pewno ładnie usnął po 4 h niespania, już sobie wyobrażam jaką histerię musiał odstawić raz że po tylu godzinach (ja go usypiam max po 2,5h) a dwa, ,że chyba trochę trwało zanim go uśpili skoro od wejścia był szept ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju. co to się stało dziś!
Mama wzięła Amelkę na krótki spacer przed kąpielą (do sklepu), wracają, a ja ich przez okno słyszę jak Mała krzyczy. Nie płacze - krzyczy, skrzeczy i lecą jej łzy - jakby ją coś bolało! Mama w panice, zaczęła się tłumaczyć, że ojej ojej, że nic się nie stało, siedziała w wózku i nagle taki dźwięk. Serce jej waliło młotem i oddychała szybko - wystraszyła się czegoś? My z Tż też wydygani, co za przerazający dźwięk, miała któraś tak? A tu fotencje z innego spacerku - Meduzka kochanie,z kombinezonem to ty chyba trochę przesadziłaś
Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2013-09-02 o 22:54 |
|
|
|
#3880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
, bo podobno teraz w Austrii trochę cienko z pracądobra, jeszcze mi dzisiejszy dzień został; ale najpierw kąpiel
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah u nas taki płacz jest czasem w nocy z tym, że bez otwierania oczek i bez łez... może coś ją ugryzło albo się udrapała?
Amelka przesłodka
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-09-02 o 23:01 |
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3883 |
|
Raczkowanie
|
Ale ci się dzielna córa trafiła
fantastycznie że taka odważna i chętna do zabawy. Choć ja mam takie migawki z zerówki i troszkę z przedszkola że też lubiłam się bawić tylko te poranne wstawanie ..... od najmłodszych lat byłam śpiochem hehehehe A swoją drogą jakie są wasze wspomnienia z najmłodszych lat? ja mam kilka jak ide w pięknej różowej sukience przez pole do domu te właśnie z porannej kaszy przed przedszkolem i jak stałam na parapecie i robiłam "glonojada" na szybie i płakałam za mamą że idzie do pracy a nakłamała mnie że do sklepu. ot takie wspomnienia .... |
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wspomnienie najwcześniejsze z jakichś 2 lat, albo i mniej. Świeżo postawiony dom, ja z mamą w ich obecnej sypialni, stoję i trzymam swojego pampersa w ręku - w żyrafy i inne zwierzątka.
![]() Ja pamiętam generalnie bardzo dużo, mam bardzo, bardzo dobrą pamięć, bardzo wiele i bardzo szybko zapamiętuję (co wykorzystywałam oczywiście w szkole). Coś jak fotograficzna - utrwalam sobie wzrokowo np sekwencje zdań, dzięki czemu pamiętam, jakie było następne. Tak potrafię zapamiętać całą stronę w książce, łącznie ze zdjęciami i innymi szczegółami. I wystarczy mi do tego dosłownie chwilka. Tylko muszę być maksymalnie skupiona.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-09-02 o 23:36 |
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z dzieciństwa najbardziej pamiętam jajko na miękko gotowane przez moją babcię, nigdy nikt inny nie ugotował mi tak idealnie miękkiego jajka
a drugie wspomnienie to, że mama mi kupiła lalkę barbie i koleżanka mi ją ukradła :/ ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- ninagg jak Ci się mieszka w SKO?
|
|
|
|
#3886 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana, jak Kuba pięknie je ![]() się żem zdołowała bo Piotrkowi to ja jedną łyżeczkę wciskam 15 min A właśnie, czy Waszym dzieciom na początku rozszerzania diety zdarzało się, że je podbijało? Piotrek tak ma często ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42599448] młoda rano bez płaczu, najpierw się obraziła, że do tego samego przedszkola a ona przecież do dużych dzieci miała iść! no ale w inne drzwi się wchodziło, do innej sali też, więc ok już. Weszła, łapkę pani dała i tylko widziałam, jak oczy do zabawek latają powrót po 15, a tu płacz! bo ona nie chce do domu :d pani ogólnie powiedziała że cudna jest, że 2 takie agentki ma, ją i jedną jeszcze, reszta buczy, a one ubawione po pachy, bardzo młoda samodzielna i fajna :d[/QUOTE] Dzielna Agu Najlepszego Cytat:
![]() Ależ masz piękną córę ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Aaaa buziaki dla Igorka Illusion uf zdążyłam
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2013-09-02 o 23:50 |
||||
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Illusion ode mnie również sto lat dla Igusia
|
|
|
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Buziaki dla niej
|
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hje za zabkadebrah Amelka szaja dla Dorki za ładne zachowanie w kiniei dla Agatki za przedszkole ![]() evel dla Karinki
|
|
|
|
|
#3891 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam Was pleciugi
jeszcze o życzeniach i gratulacjach wcześniej zapomniałam: dla Silver za rocznicę (na jakim filmie byliście?) dla Anulki i Igorka za 8 miesięcy; i jeszcze mi ucięło posty blogerko Ill brawa za zrobienie wrażenia w pracy ![]() Cytat:
Cytat:
bo chyba całkiem inny obraz "pani od angielskiego" by mieli![]() Cytat:
już się zameldowałam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42599448] tak nie do końca ciemno, nie mega głośno, marud był tylko w momencie gdy widziała właśnie paluszki trochę na rękach siedziała, trochę cycała, raczej starałam się by była plecami do ekranu. [/QUOTE]to Dotka pierwsza na wątku w kinie była i brawa dla Agatki za podbicie już w pierwszym dniu serc pań w "dużym przedszkolu"![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- i dla Bartulka buziole, bo to w sumie już 03 dzisiaj
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2013-09-03 o 00:43 |
|||||
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Mialam wizytę t. więc w dzień mnie nie było, a wieczorki z tż, ale teraz się poprawię Pytalam o tą bliznę bo u mnie to strasznie widać.. nie wiem, jakby się szew od 'wejscia' troche rozszedl.. hmm. Chyba musze sie wybrac do ginki jeszcze raz.. nie dziwie sie czemu tz mowi Franki na moj Bozenke Piszecie o dziadkach, to powiem Wam, ze moja mama jest ideałem nie nosi mlej na rekach prawie wcale ![]() I nie wiem zy sie chwalilam ale moj Zocha co raz lepiej raczkuje
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale tu pustki o tej godzinie :p czyżby wszystkie dzieci jeszcze spały ![]() ![]() ![]() Co do noszenia to noszą, ale wyszłam z założenia że pół godziny nie zaszkodzi, a i tak dziadki się szybciej męczą bo Zuzka ciężka jest już. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wspomnienia jak miałam jakieś 3 lata..jak siedze na parapecie..ogladam co sie dzieje za oknem..babcia mnie karmi ucząc przy tym wierszyków... To jedno z wielu wspomnień..ale chyba najcenniejsze dla mnie bo teraz babcia ma altzhaimera.. Nie
Ma z nia kontaktu tzn. ona rozumie ..ale nie odpowie nic poza TAK lubNIE..nie bardzo już wie jak wykonać to co się do niej mówi...i wogóle ciężko jest jej wykonywać podstawowe czynnosci.a najbardziej dlatego że choroba postąpiła strasznie szybko..moja babcia zawsze, żwawa..często brana za moja mamę..zawsze elegancka.szczupła. Cieszę się że ponad 3 lata temu jak poznałam tz..on był jeden jedyny raz u dziadków na obiedzie który zrobila babcia..(wtedy nic nie wskazywało na to co jest teraz) ona pierwsza dowiedziała się że go poznałam...że mamy się spotkać....to dzięki niej jak miałam 3 lata znałam wszystkie wierszyki Brzechwy..Tuwima...przepr aszam rozpisalan się..jak znajdę wstawię w K.zdjecie ślubne dziadków. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3895 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() i dla Igusia ![]() Cytat:
Miło z Twojej strony ![]() Cytat:
Chwilę na rękach owszem pobędzie da się sobą nacieszyć, ale zaraz chce na ziemię ![]() A najlepszą satysfakcję miałam jak pojechaliśmy z TZ na zakupy i Młody został z t. Mówię że będzie spał. Przyjeżdżamy, Młody nie śpi, oczy trze jak szalony. A ona mi mówi że za cholerę spać nie chce. Że próbowała wsio. Ja wzięłam i uspałam Bez chodzenia po pokoju i ceregieli ![]() Oklaski dla wszystkich przedszkolaków!!! I mam które pierwszy dzień w pracy mają za sobą ![]() Zapomniałamwczoraj powiedzieć: 1) Dawid waży 9200 gram przy wzroście ok 75 cm2) Pielęgniarki stwierdziły żeby mu zrobić morfo bo blady. Lekarz nic na ten temat nie powiedział ale zrobimy jak się uda jutroZrobiłam zdjecia butów później Wam rzucem ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Jeszcze dla Bartula Sylwietty i ogromny buziak dla niego i mamy ![]() U nas nocka dzisiaj zaskoczeniem dla mnie była. Myślałam że nie dość, że od dłuższego czasu szaleństwo z darciem, to jeszcze po szczepieniu. Daduś zasnął chwilę po 20, obudził się o 2 na butlę i wstaliśmy niecałą godzinę temu. Wyspałam się, ale pogoda dobija |
||
|
|
|
#3896 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- słodziutka ta mała wisienka ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Udalo sie mlodego uchwycic, od rana takie numery, potrafi stac, stac, wyc, stac, wyc, stac, wyc, stac
i wyc jednoczesnie haha Zauwazylam, ze wspina sie tylko wtedy, jak siedze na kanapie, wspina sie i ciagnie mnie za bluzke/spodnie/skarpetki chliip chlip moj babelek Gdzie moja 3kg kruszynka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kruszynka ta sama tylko rośnie |
|
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten wietrzny i słoneczny dzień
U nas pobudka o 5.40 a Amelka nawet nie myśli spać :P Lejdisssss słodki Pietraszek, ech, ten czas tak leci....dopiero co trzeba było podtrzymywać główkę naszym małym bobaskom. Moja Amelka tez probujee wstawać powolutku, próbuje siedzieć podpierając się rączkami. A ja mam doła z powodu mojego brzuchololusa, ech;////
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z rana
u nas pogoda idealna do zaszycia się w domu z kubkiem herbatki w ręku hope piękna waga i jaki duży trzymam kciuki za badania ![]() Lady zdolniacha z Pietraszka my po pierwszej dawce glutenu, zjadł pięknie łyżeczką a tak się bałam, że będzie znowu szczękościsk i plucie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

a tabletki może wcześniej przetestuj bo mogą być za słabe, albo za mocne i będziesz nieprzytomna na ślubie
ale mnie już narywa, żeby coś dla Niej piec 

).
śpimy u t. w pokoju. No i Młody od ściany, a od głowy i nóg jest zagłówek. No i za zagłowkiem przy głowie jest stolik. Na nim laptop stoi bo jak młody zasnąć nie chciał to suszara. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

), ale ogólnie załatwiają, żeby tam było jak najwięcej. I podobno coś już jest
, bo podobno teraz w Austrii trochę cienko z pracą

bo Piotrkowi to ja jedną łyżeczkę wciskam 15 min

ale zrobimy jak się uda jutro