Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 14:41   #2011
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Bajka, super kolorek wyszedł. Śliczny mają pokój dziewczyny. Nie wiem jak pomóc co do ułożenia.

U mnie pierwsze pranie schnie i ślicznie pachnie. Aż obie je kretyńsko uieczniłam tak mnie jara Dodatkowo wrzucam foto Miko-Kuby- Murzyna ( ja nie wiem co ona cuduje na tym ujęciu usg, ale wzięła mi go poprzekecała i mu się jedna strona rozciągnęła )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_7420.jpg (145,5 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7424.jpg (61,4 KB, 79 załadowań)

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-09-03 o 14:44
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:42   #2012
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Oto dowód na mój opadnięty brzuch
Pierwsze zdjęcie 14.08 czyli 33t5d, drugie z dziś czyli 36t4d
Nooo opadł, opadł i to nieźle
Mój też niżej, ale jeszcze nie tak nisko

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ale ze mnie gapa zapomniałabym

Witamy się w 36 tygodniu ! Dziś zaczynam 9 miesiąc !!!

klask i:

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
wiecie co mi ginka powiedziała wczoraj: że teraz jest jakiś dziwny trend, że jak tylko się kończy 37tc to już dziewczyny od razu chcą rodzić, że kiedyś tego nie było i że to nie jest tak, że nie ma dla dziecka żadnego znaczenia, czy wyjdzie w 37 czy 40, chociaż oczywiście w 37 jest już zdolne do życia na zewnątrz bez żadnych konsekwencji większych
Wiesz co, patrząc po sobie, to mnie wcale nie dziwi
Mam już po prostu serdecznie dosyć ciąży i nie obraziłabym się, gdyby Młody zechciał opuścić przybytek. Bolą mnie nogi, tak że nie moge chodzić, boli mnie podwozie niezależnie od tego co robię, nie śpię w nocy, bo sikam, chodzenie siku też boli - patrz nogi, mam spuchnięte ręce i stopy, napieprzają mnie plecy, generalnie mam dosyć i chcę z powrotem moje ciało. Do tego wszystkiego mam takie huśtawki nastroju i generalny zjazd, że współczuję Bartkowi ze mną Do tego ciążowe schizy, denerwowanie się każda pierdołą etc...
Zdaję sobie w pełni sprawę z tego, że urodzenie dziecka wygeneruje nowe "problemy", ale przynajmniej się starych pozbędę

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie pełnej wrażeń
Zaraz będę nadrabiać, ale szybko napiszę, co tam u nas Julian ostro przypakował w ciągu trzech tygodni, bo w 38 tc. waży już - uwaga - 3688 gramów (+/- 538 gramów). Poza tym wszystko ok, przepływy, łożysko, pępowina daleko No i nadal leżymy miednicowo, więc cc to mus

Zmieniła mi się też data porodu z 13 na 11 września Doktor wyjeżdża w piątek, więc cc będzie w środę po południu. Mamy się stawić w klinice na 16. Już za tydzień nasz Pupuś będzie z nami Kiedy to zleciało?
Madziuchna jeeeee
Gratuluję wizyty i odliczania

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:43   #2013
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
oj nie martw się
a moze skonsultujesz ten wynik z pediatrą?
Właśnie teściowa była z wynikami u pediatry. I ta na razie poradziła żebyśmy go rozebrali i położyli do słońca (tylko właśnie zbytnio słońca nie ma). I jutro mamy powtórzyć badania.
Na 13.30 mamy do tej poradni specjalistycznej i jak się nie myle to będzie to wizyta z pediatrą.
Ale boję się co mi powie.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:45   #2014
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
witam sie z mega PECHEM
pech ogarnia mnie dookola:
zaczne od mamy, postrzelily ja plecy i nie moze sie ruszyc, byla sama jak bylam w wawie i oczywiscie w tym czasie zalała lazienke i musiala.scierac, zepsula jej sie lodowka i fura zarcia wyladowala.w.koszu plus kupa kasy do.wydania, dodatkowo chciala wuprac kocyk.dla dziecia i skurczyl sie o polowe
moje auto: zostalo oblane przez kogos biala farba i posypane okruszkami zeby ptaszki sie najadly i podziobaly mi karoserie
moj tz: zgubil wczoraj portfel, a mial dzis podpisac umowe kupna sprzedazy samochodu, dzis mial podpisac nowa umowe o prace i zaraz musi zarejestrowac dziecko a dowodu nie zdarzy wyrobic
tatus NO NAME
mojemu tz zepsula sie karta sim i nie mam z nim kontaktu, jak zaczne rodzic to jade sama na porodowke bo mama sie nie rusza a z tz brak jakiegokolwiek kontaktu

pisac dalej?
bo w ciagu ostatnich dwoch dni jeszcze sie troche wydarzylo
Jezu, Taśka! Biedaku
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dzień dobry
udało mi się wszystko ogarnąć, malutka śpi jak aniołek więc mam czas na śniadanko i chwilę wizażowania
wczoraj przeżywałam katusze związane z tym nawałem, laktator po godzinie odciągania odciągnął mi 25 ml z obu piersi! dałam to małej i od razu był spokój.. po prostu nie umie chwycić moich piersi albo ja nie umiem karmić ale już się nie dołuję, dzięki oczywiście Dawidowi, bo przecież na początku miałam taki kryzys z tym związany, że masakra.. później jej "dociągnęłam" i było już 40 ml z obu i cieszyłam się jak głupia zjadła ciurkiem... przed spaniem jeszcze mówię odciągnę sobie żeby jej rano dać a tam z obu 60 ml! rano dostała to i po karmieniu odciągnęłam sobie (żeby odciągać w porach karmienia małej) i z obu poszło 120 ml! piersi bolą ale w granicach normy tak mi się wydaje, bo to co było wczoraj to myślałam, że eksplodują!!!!!!!!!! no i miałam wyczuwalne takie guzki czyli pewnie mi się poprzytykało (bo młoda nie chciała jeść już od 5-6 h, wczesniej tylko trochę) a dziś rano już tego nie wyczuwam... znaczy może jeszcze jakieś są ale pewnie bardzo pod skórą (o ile w ogóle)... no ale nie chcę miętosić już tych piersi, ważne, ż ejest o niebo lepiej i pokarm w końcu płynie!
a, chciałam wam BARDZO podziękować, że mnie do tego laktatora przekonałyście... tak mi żal było kasy, tak mówiłam, że "jak coś to się kupi" i kurcze nie wyobrażam sobie żeby teraz Dawid miał iśc do apteki kiedy z młodą mieliśmy takie jazdy, ja cała obolała z fatalną morfo więc chodzić za bardzo nie mogę, a co gorsza jakby miał przyjść z neta
z moich doświadczeń "jak na razie" jestem wdzięczna za takie produkty jak:
- octenisept - nie wyobrażam sobie go nie mieć przy tym nacięciu
- laktator, pudełka na pokarm
- śpiworek dla najmłodszych
- espumisan w kropelkach

ups, się rozpisałam
Ladan, fajnie, że z cycochami już w porządku
Fajnie się czyta Twoje posty, bo już z Ciebie mamusia pełną parą

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
heeej ja na chwile. Juz w domu, jade dzisiaj na zdj szwow bo mnie nacieli. Z dzidzia dobrze spi jak na razie troche mnie piersi bola ;( ale jakos wytrzymam.

Daj znać, jakie imię wybraliście!

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Odebrałam wyniki posiewu w kierunku Streptococcus Agalactiae no i wynik jest następujący: "WYHODOWANO". Czyli rozumiem, że dołączam do grona posiadających te paskudztwo. I teraz pytanie - co dalej z tym się robi? Wizytę mam dopiero za 2 tyg, zaglądałam do neta, ale po przeczytaniu kilku linijek jakiś strasznych historii z dodatnim gbsem zrezygnowałam. Czy orientujecie się, czy to powinno leczyć się już teraz, czy dostaje się jakiś antybiotyk po przyjechaniu na porodówkę? Coś mi świta, że na SR mówili, że podaje się lek w szpitalu przed porodem
Jak już Motyl Ci napisała, ja - chyba jako jedyna - dostałam już teraz antybiotyk doustny. W szpitalu w czasie cc dostanę jeszcze dożylną dawkę leku.

Nie martw się!

Cytat:
w ogóle to jak Dawid cały czas biadolił, że tylko na forum bym siedziała tak teraz mówi, że to super, że tak siedziałam, pytałam was o wszystko itp, że jesteśmy bardzo przygotowani na każdą ewentualność, wiele rzeczy i doświadczeń wiem od was i jak tylko mała płakała czy coś to mówił : ej a może zapytaj dziewczyn? a co dziewczyny pisały? itp itd no nie wierzę

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

a, do mojej listy przedmiotów na + dołączam:
- silikonowe szczypce, które są jak dla mnie niezbędne przy wyparzaniu laktatora/butelek/smoczków
- dzbanek Brita, który kupiłam też dzięki wam
Ho, zaciekawiło mnie to A gdzie kupiłaś takie cuś?

Cytat:
Ladan jak ona ma problemy z gazami, to sobie koper włoski kup Działa odgazowująco i jest ziołowa, ja nawet jej smak polubiłam Możesz i jej w butli trochę dać i sama pić, to w mleczku będzie
Matall, a gdzie kupić ten koper? To herbatka, c'nie?

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ja się podłamałam Byłam dzisiaj z Filipem na tym pobraniu krwi żeby sprawdzić poziom tej bilirubiny, teściowa odebrała wyniki i znów Małemu wzrosła do 261 μmol/l, gdzie granica u takich maluszków to 205 μmol/l. Czuję, że znów wylądujemy w szpitalu
Jak na razie rozebrałam go do pampersa i leżakuje do słońca (chociaż dzisiaj zbytnio nie grzeje, bo są chmurzyska). eh...
Jutro z rana muszę znów pobrać mu krew (mam nadzieję, że w tym czasie nie przyjdzie do mnie położna) i później do tej poradni z wynikami.
dla Filipka!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja sobie wlasnie siedze i sie relaksuje, jem biszkopty rozpackane w mleku i delektuje sie bloga cisza zaraz czorta budze, mlesio daje i jade po Blanke. a jak wrocimy bede skrecac wyrko mlodej. no i znow bede prosic o pomoc, wrzucam wam fotki pokoju lasek i wezcie mi pomozcie ogarnac ustawienie lozeczek i tego regalu na zabawki bo ja nie widze sensownego rozwiazania na tapete nie zwracajcie uwagi bo wiem ze ochyda
ale fajny będzie pokoik no i te okna....

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:46   #2015
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Właśnie teściowa była z wynikami u pediatry. I ta na razie poradziła żebyśmy go rozebrali i położyli do słońca (tylko właśnie zbytnio słońca nie ma). I jutro mamy powtórzyć badania.
Na 13.30 mamy do tej poradni specjalistycznej i jak się nie myle to będzie to wizyta z pediatrą.
Aż tak wysoki poziom macie? Ja pamiętam, że my wychodziliśmy z wysokim ale powoli zeszło - jak jadł, robił kupki ...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:47   #2016
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
bajka - narysuj ten pokoj, bo nie ogarniam gdzie sa wejscia...
ja tak na pierwszy rzut bym zrobila tak: regal do rogu sciany, ale nie ta strona jakby (tył na tej scianie do ktorej jest teraz bokiem), pod okno gdzie stoi lozeczko ikeowski na zabawki plus te zielone puda i tablice miedzy ikea a regałem, lozeczko duze na sciane pod grzejnikiem (raczej wzdłuż okna), obok stoliczek, łożeczko małe wsdłuż sciany z regałem w nowym ustawieniu jak wejdzie.

a jak nie wejdzie to: łóżko duze wzdłuż okna tam gdzie nie ma grzejnika, obok ikea, potem regał takim ustawieniem jak jest, łożeczko male tam gdzie obecnie stoliczek, stoliczek tam gdzie masz odkurzacz, tablice obok miedzy regalem a stoliczkiem
pudla zielone na szczescie ida won regal to niestety jest wneka wiec nie do ruszenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoj.jpg (20,0 KB, 25 załadowań)
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:48   #2017
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
wiedziałam, że bąki i beki mogą sprawić tyle radości człowiekowi

cóż, ja wolę nakarmić butelką z odciągniętym moim mlekiem niż przeżywać takie męczarnie małej... może po prostu nie umiem jej dobrze przystawić

już go kiedyś wstawiałam (ten po lewej):
Nooo proza życia, kupy i bąki stają się czymś pięknym

Kochana lepiej,żebyś karmiła butlą swoim mleczkiem niż żeby mała miała cierpieć. A z czasem laktacja się unormuje

Cytat:
Ja też lubię tą herbatkę, ale ja w ogóle ziołowe lubię

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Wszystkie możesz, byle nie mocne. Czarną, owocowe, jakąś miętę czy koper włoski spokojnie
A zielona?

Cytat:
w ogóle to jak Dawid cały czas biadolił, że tylko na forum bym siedziała tak teraz mówi, że to super, że tak siedziałam, pytałam was o wszystko itp, że jesteśmy bardzo przygotowani na każdą ewentualność, wiele rzeczy i doświadczeń wiem od was i jak tylko mała płakała czy coś to mówił : ej a może zapytaj dziewczyn? a co dziewczyny pisały?

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

a, do mojej listy przedmiotów na + dołączam:
- silikonowe szczypce, które są jak dla mnie niezbędne przy wyparzaniu laktatora/butelek/smoczków
- dzbanek Brita, który kupiłam też dzięki wam
No widzisz, mój już dużo razy zachwalał forum

Gdzie można kupić takie szczypce?Przydałyby się.
A ten dzbanek to po co ci?

Cytat:
Wow faktycznie!!!!!

Ja mam wrażenie,że w ogóle nie opadł pomimo tych moich dziwnych bóli. Ale chyba nie zawsze musi?

Cytat:

nie no, po prostu chciałabym go opisać dokładnie a kurcze jakbym miała to jeszcze wszystko przed sobą to bym się mogła "zniechęcić"...

kochane, dacie wszystkie radę z porodem, jak widzicie przeżyłam i mam się dobrze (jestem w domu, mam zdrowiuteńkie dziecko, nawet 4 dni po porodzie na wizażu jestem )

poza tym każdy poród nawet u tej samej kobiety jest inny, nie ma reguły czy SN czy CC, zawsze jest inaczej...

no i mocno mocno trzymam kciukasy za wszystkie, które jeszcze są przed
Zniechęcić nie zniechęcisz, bo przecież każda tak czy inaczej musi urodzić.
A czytałam już inne hardkorowe opisy porodów i jakoś nie były zniechęcające. Żadna nie wie co ją czeka, nie ma co się nastawiać na najgorsze

Cytat:
bo w 38 tc. waży już - uwaga - 3688 gramów (+/- 538 gramów). Poza tym wszystko ok, przepływy, łożysko, pępowina daleko No i nadal leżymy miednicowo, więc cc to mus

Zmieniła mi się też data porodu z 13 na 11 września

Motyl, a propos KTG, o które pytałaś - mam mieć jedno w piątek lub w sobotę, a drugie już w dzień porodu. A co do paciora, to mimo, że brałam antybiotyk, dostanę jeszcze dożylnie dawkę w okresie okołoporodowym.

Acha, mogę iść do porodu jak laska, bo nawet nie muszę zmywać lakieru z paznokci Doktor śmiał się, że oni mają zdecydowanie lepsze metody niż sprawdzanie stanu pacjentki po kolorze paznokci

nadrabiać!
Ale duży!
Łeee wypadasz z grupy 13stego?I Katarzyna. To która ze mną rodzi?

Ja mam już zmyte u rąk, w sumie dziwnie mi tak.A w stopach nie zamierzam, gin mówiła,że to nie jest konieczne

Cytat:

ja sobie wlasnie siedze i sie relaksuje, jem biszkopty rozpackane w mleku i delektuje sie bloga cisza zaraz czorta budze, mlesio daje i jade po Blanke. a jak wrocimy bede skrecac wyrko mlodej. no i znow bede prosic o pomoc, wrzucam wam fotki pokoju lasek i wezcie mi pomozcie ogarnac ustawienie lozeczek i tego regalu na zabawki bo ja nie widze sensownego rozwiazania na tapete nie zwracajcie uwagi bo wiem ze ochyda
Po pierwsze to sliczny pokoik, tapeta bardzo ładna (przynajmniej z daleka)

Nie wiem,mało zdjęć,żeby coś wymyślić. Ale tak to łóżeczko Blanki tam gdzie jest, a Amelki przy tej ścianie przy drzwiach?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:49   #2018
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Faktycznie, jest niżej
Stary 2013-09-03, 14:51   #2019
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, ze szpital będzie ostatecznością, nie zamartwiaj się narazie, nawadniaj maleństwo i pupcia na pseudosłońce
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:10   #2020
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wiem, że to męczenie nie jest pozbawione sensu ale dlaczego to położna ma decydować jak będę karmić dziecko? Bo nie ogarniam
U mnie było cc, któraś już doba, mała straciła ponad 10% masy ciała, brodawki miałam tak poorane i zakrwiawione, że myślałam, że zejdę. Ból przy przystawianiu był tak okropny, że dla mnie podanie raz mleka nie było żadnym przestępstwem.
Dla mnie nic za wszelką cenę albo za cenę jakieś depresji bo nie mogę dziecka karmić piersią
Mimo, iż krótko jadła z piersi to do 6msca jadła moje mleko i ja to uważam za sukces.
oczywiście nie położna, tylko mama decyduje. tyle że co innego gdy się z góry wie że nie chce się karmić a co innego gdy się chce tyle że trochę na początku nie wychodzi - a w 90% przypadków na początku nie wychodzi... i moim zdaniem podawanie wtedy butelki przy każdym karmieniu raczej oddala od kp niż przybliża...

Ladan - po pierwsze nie stresuj się, bo jesteś dla Julki najlepszą mamą na świecie możliwe, że mała źle łapie i dlatego Wam nie idzie.... jak piersi są trochę bardziej miękkie (czyli po odciągnięciu niewielkiej ilości mleka) to mała też nie łapie?
karmienie odciąganym mlekiem to faktycznie jakby nadal kp, tyle że trzeba mnóstwo, mnóstwo samozaparcia (wg mnie) by karmić długo odciąganym mlekiem, przejść przez kryzysy laktacyjne itp.. może warto pomyśleć o doradcy laktacyjjnym?
a co do picia to ja pije: wode, słabą zwykłą herbatę, słabe owocowe i inke

Bojatoja - współczuje żółtaczka może się utrzymywać długo, ale bilirubina powinna spadać systematycznie, a nie rosnąć ... my też dziś jedziemy na pierwszą wizytę u lekarza z Hanią, też będą oceniać stan jej żółtaczki

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:15   #2021
agniecha_17
Zadomowienie

Mam 24 lata to moja pierwsza ciąża.
Termin mam na 5.10.2013r.
Imię już wybrane: Sebastian.
Wyprawka prawie zgromadzona jeszcze zostały kosmetyki do pielęgnacji.
Co używacie lub będziecie używać w pierwszych miesiącach? Jutro wybieram sie do drogerii i musze coś Małemu kupić.
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:15   #2022
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ŚLICZNIE
Tapeta też

Cytat:
Matall, a gdzie kupić ten koper? To herbatka, c'nie?
Ja kupiłam w DOZ, ale chyba w każdej aptece można

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A zielona?
Wiesz co, nie wiem, bo ja zielonej specjalnie nie piłam, bo nie lubię.
Czerwonej na pewno nie można.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:18   #2023
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ladan ja czekam na opis Twojego porodu!

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:22   #2024
butterfly20
Zakorzenienie

Ja to nawet nie wiem jakie dokładnie herbaty są czerwone Zieloną lubię najbardziej

Tak się zastanawiam,czy gdyby była pogoda taka 18-21 stopni (takie póki co są prognozy) to czy na wyjście ze szpitala do bluzy lub kombinezonu potrzebne są jakieś rękawiczki?
A jeśli ubrałabym spodenki bez zabudowanych stópek to co trzeba na te stopki?
Kwestia dziecięcego stroju to dla mnie naprawdę czarna magia

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:25   #2025
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Aż tak wysoki poziom macie? Ja pamiętam, że my wychodziliśmy z wysokim ale powoli zeszło - jak jadł, robił kupki ...
Właśnie tydzień leżeliśmy w szpitalu przez tą żółtaczkę.
W trzeciej dobie miał 305,3 później wzrosła mu do 312,37 później opadała: 253,84 i 249,9 a w dniu wypisu ze szpitala miał 201,72 umol/l
I teraz znowu wzrosła ;/
Je normalnie, kupki też robi.

Cytat:
myślę, ze szpital będzie ostatecznością, nie zamartwiaj się narazie, nawadniaj maleństwo i pupcia na pseudosłońce
No właśnie nakarmiłam go i dalej leżakuje. Podobno światło dzienne też coś daje. Mam nadzieję.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Bojatoja - współczuje żółtaczka może się utrzymywać długo, ale bilirubina powinna spadać systematycznie, a nie rosnąć ... my też dziś jedziemy na pierwszą wizytę u lekarza z Hanią, też będą oceniać stan jej żółtaczki
Jutro dowiem się czegoś więcej. Oby wyniki były lepsze niż dzisiejsze.
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-09-03, 15:40   #2026
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Odebrałam wyniki posiewu w kierunku Streptococcus Agalactiae no i wynik jest następujący: "WYHODOWANO". Czyli rozumiem, że dołączam do grona posiadających te paskudztwo. I teraz pytanie - co dalej z tym się robi? Wizytę mam dopiero za 2 tyg, zaglądałam do neta, ale po przeczytaniu kilku linijek jakiś strasznych historii z dodatnim gbsem zrezygnowałam. Czy orientujecie się, czy to powinno leczyć się już teraz, czy dostaje się jakiś antybiotyk po przyjechaniu na porodówkę? Coś mi świta, że na SR mówili, że podaje się lek w szpitalu przed porodem
tak jak dziewczyny juz pisaly, w okresie okoloporodowym dostajesz antybiotyk, wynik musisz miec przy porodzie
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

Od rana zbieram się do Bierdronki i zebrac się nie mogę, a nie ma nic na obiad.
dziewczyny, polecam Wam lososia z biedronki, kosztuje ok 7 zl, wsadzasz do piekarnika i obiadek gotowy, ja dzis jadlam z koprem i sie rozplynelam byl pychha i juz Tz mowilam, ze chyba przy karmieniu tez bede mogla go jesc

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

Wybacz, ale ten Twój syn to mazgaj.Może pojedź mu trochę po ambicji, że wyją to małe dzidziusie i baby a takiemu duzemu chłopcu to już nie wypada
naprawde mam nadzieje, ze zartowalas. czasem dzieci naprawde wstaja w podlym humorze i nic nie jest w stanie im go poprawic, zreszta, pozyjemy, zobaczymy, poza tym, to nie jestem za mowieniem "chlopaki nie placza", bo potem moze miec problem z okazywaniem emocji

Cytat:
a ja bym nie powiedziala ze jakos strasznie opadl, tzn jest skierowany w dol, ale nie da rady wlozyc reki pomiedzy piersi a brzuch, a podobno wtedy znaczy ze opadl. A lzej Ci juz? podobno jak opada, to kobieta czuje zdecydowana roznice, lepiej jej sie oddycha itp, mi np w tamtej ciazy nie opadl, albo nie zauwazylam

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

dziewczyny co do KP to u mnie piguły na połóżnictwie tej jednej lasce odemnie z sali powiedziały jasno : "Jak niechce Pani próbować karmić, a my widzimy, że mleko jest to proszę powiedzieć, podamy Pani leki na zatrzymanie laktacji"
no to w szoku jestem
Cytat:
no dobra, to jak znajdę dziś chwilę to obiecuję, że napiszę
koniecznie!!!

bajka, co do pokoju nie pomoge, bo jakos nie umiem sobie tego wyobrazic, ale tapeta jest sliczna!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:42   #2027
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
tak jak dziewczyny juz pisaly, w okresie okoloporodowym dostajesz antybiotyk, wynik musisz miec przy porodzie
dziewczyny, polecam Wam lososia z biedronki, kosztuje ok 7 zl, wsadzasz do piekarnika i obiadek gotowy, ja dzis jadlam z koprem i sie rozplynelam byl pychha i juz Tz mowilam, ze chyba przy karmieniu tez bede mogla go jesc

naprawde mam nadzieje, ze zartowalas. czasem dzieci naprawde wstaja w podlym humorze i nic nie jest w stanie im go poprawic, zreszta, pozyjemy, zobaczymy, poza tym, to nie jestem za mowieniem "chlopaki nie placza", bo potem moze miec problem z okazywaniem emocji

a ja bym nie powiedziala ze jakos strasznie opadl, tzn jest skierowany w dol, ale nie da rady wlozyc reki pomiedzy piersi a brzuch, a podobno wtedy znaczy ze opadl. A lzej Ci juz? podobno jak opada, to kobieta czuje zdecydowana roznice, lepiej jej sie oddycha itp, mi np w tamtej ciazy nie opadl, albo nie zauwazylam

no to w szoku jestem
koniecznie!!!

bajka, co do pokoju nie pomoge, bo jakos nie umiem sobie tego wyobrazic, ale tapeta jest sliczna!

Nareszcie mogę stanik dopiąć

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:45   #2028
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak się zastanawiam,czy gdyby była pogoda taka 18-21 stopni (takie póki co są prognozy) to czy na wyjście ze szpitala do bluzy lub kombinezonu potrzebne są jakieś rękawiczki?
wlasnie tez sie zastanawialam co spakowac na wyjscie, bo w szpitalu to chyba bym ubierala teraz krotkie body i pajaca, a na wyjscie do tego jakis polarkowy kombinezonik+kocyk???moze niedrapki bym zostawila
swiezo upieczone mamy, w co Wy teraz ubieracie dzieci?

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:

Nareszcie mogę stanik dopiąć
o widzisz, to moze faktycznie) jak tz, juz w domu?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:45   #2029
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
ŚLICZNIE
Tapeta t
Czerwonej na pewno nie można.
Dlaczego?Wcale?Nawet raz na tydzień?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:46   #2030
shure
Zadomowienie

Cytat:
Ja to nawet nie wiem jakie dokładnie herbaty są czerwone Zieloną lubię najbardziej

sadze ze rekawiczek to nie, na stopy grubsze skarpety i przykryc kocykiem

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:48   #2031
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

naprawde mam nadzieje, ze zartowalas. czasem dzieci naprawde wstaja w podlym humorze i nic nie jest w stanie im go poprawic, zreszta, pozyjemy, zobaczymy, poza tym, to nie jestem za mowieniem "chlopaki nie placza", bo potem moze miec problem z okazywaniem emocjia!
No jasne, że żartowałam. Sama bym sobie chetnie powyła
Stary 2013-09-03, 15:50   #2032
rusałka_1
Zakorzenienie

Bajka co do ułożenia nie pomogę, ale pochwalę tapetę i kolory - super to wygląda

Cytat:
Napisane przez asiek89 Pokaż wiadomość
Hej drogie mamusie

U nas nastąpiła zmiana planów, wczoraj dostaliśmy skierowanie na cc z tytułu położenia miednicowego Patrysia i równiutko za tydzień synuś już będzie ze mną

Ostatnie dni spędziłam na szykowaniu pokoju, ostatnich przygotowaniach, jeszcze zostały nam tylko drobiazgi, ale do weekendu zamierzam się z tym wyrobić.
A dzisiaj rano poleciał mi śluz zabarwiony krwią. No ale poza tym cisza, więc chyba dotrwamy do tego wtorku.
cześć
w takim razie trzymamy kciuki za cc za tydzień!
Super możesz już zacząć odliczanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
opadł, opadł, na bank!

nie wiem, ale u mnie chyba tez (34 i 37 tc)
Wydaje mi się ze trochę opadł

Cytat:
A ja się podłamałam Byłam dzisiaj z Filipem na tym pobraniu krwi żeby sprawdzić poziom tej bilirubiny, teściowa odebrała wyniki i znów Małemu wzrosła do 261 μmol/l, gdzie granica u takich maluszków to 205 μmol/l. Czuję, że znów wylądujemy w szpitalu
Jak na razie rozebrałam go do pampersa i leżakuje do słońca (chociaż dzisiaj zbytnio nie grzeje, bo są chmurzyska). eh...
Jutro z rana muszę znów pobrać mu krew (mam nadzieję, że w tym czasie nie przyjdzie do mnie położna) i później do tej poradni z wynikami.
mam nadzieję ze naświetlanie słońcem pomoże! Trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki

Cytat:

U mnie pierwsze pranie schnie i ślicznie pachnie. Aż obie je kretyńsko uieczniłam tak mnie jara Dodatkowo wrzucam foto Miko-Kuby- Murzyna ( ja nie wiem co ona cuduje na tym ujęciu usg, ale wzięła mi go poprzekecała i mu się jedna strona rozciągnęła )
Śliczny mały
A twoje pranie wygląda tak, że dzięki temu zdjęciu zmobilizuję się chyba jutro do rozpoczęcia swojego

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
Mam 24 lata to moja pierwsza ciąża.
Termin mam na 5.10.2013r.
Imię już wybrane: Sebastian.
Wyprawka prawie zgromadzona jeszcze zostały kosmetyki do pielęgnacji.
Co używacie lub będziecie używać w pierwszych miesiącach? Jutro wybieram sie do drogerii i musze coś Małemu kupić.
witaj

Właśnie mój obiadek dochodzi piekarniku - totalny eksperyment ciekawe co z tego wyjdzie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:53   #2033
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Rękawiczek nie trzeba.
Myślę, że nawet body czy kaftanik z krótkim rękawem, na to bluza, spodnie dresowe, skarpetki i przykryć kocykiem.
Stary 2013-09-03, 16:02   #2034
papuga_69
Zakorzenienie

Dobra w miarę nadrobiłam.
Jestem po wizycie, która była jakąś totalną porażką W poczekalni chwycił mnie mocny skurcz, taki że musiałam wstać i się nieco rozchodzić, pielęgniarka mnie zawołała na ktg, przez 30min zapisało się 5 bolesnych skurczybyków. Po badaniu pielegniarka mowi zebym poszła na inny oddział poszukać lekarki bo wyszła wiec poszlam , zachodze do dyżurki lekarskiej i dowiaduje sie że ginka robi cesarke.. i jakas baba mówi "pani pokaże ten zapis" no to dałam jej , mowie ze na wczoraj miałam termin i mam bolesne skórcze które się z reszta zapisały, i co usłyszałam - "dobrze tak ma być proszę przyjść w piątek na kolejny zapis" nie przebadała mnie ani nic , co za paranoja;( wszystko mnie boli..

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 16:04   #2035
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka, super kolorek wyszedł. Śliczny mają pokój dziewczyny. Nie wiem jak pomóc co do ułożenia.

ale slodziak na fotce

Cytat:
po co rekawiczki ? nie popadajmy w przesade a jesli spodenki bez stopek to skarpetki my teraz nosimy te grubsze z h&m. ja na wyjscie mlodej ze szpitala ubralam bodziaka z krotkim rekawkiem a na to welurowy dresik z h&m i wlasnie te grubsze skarpeciochy. no i cienka czapka.
teraz na spacery chodzimy podobnie, zaleznie od pogody oczywiscie, jak chlodno to bodziak z dlugim i cieplejszy dresik.

dziekuje za komplementy odnosnie pokoju ale zadna mi tym nie pomogla oprocz Moni jak zloze lozeczko to moze cos mnie natchnie ehh. przez ta szafe pokoj stal sie nieustawny

lecimy na spacerek poki pogoda jest
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-09-03, 16:05   #2036
bojatoja
Zakorzenienie

Jaki Ladan ma laktator? Tzn. z jakiej firmy? Wiecie może?
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-09-03, 16:05   #2037
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Dobra w miarę nadrobiłam.
Jestem po wizycie, która była jakąś totalną porażką W poczekalni chwycił mnie mocny skurcz, taki że musiałam wstać i się nieco rozchodzić, pielęgniarka mnie zawołała na ktg, przez 30min zapisało się 5 bolesnych skurczybyków. Po badaniu pielegniarka mowi zebym poszła na inny oddział poszukać lekarki bo wyszła wiec poszlam , zachodze do dyżurki lekarskiej i dowiaduje sie że ginka robi cesarke.. i jakas baba mówi "pani pokaże ten zapis" no to dałam jej , mowie ze na wczoraj miałam termin i mam bolesne skórcze które się z reszta zapisały, i co usłyszałam - "dobrze tak ma być proszę przyjść w piątek na kolejny zapis" nie przebadała mnie ani nic , co za paranoja;( wszystko mnie boli..

moze cos sie rozkreci w nocy
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-09-03, 16:05   #2038
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem, wiem wiele razy jadłam

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 16:10   #2039
papuga_69
Zakorzenienie

Co do zusu- mam prawniczkę która zajmuje się tą sprawą. ZUSowi zostanie wytoczony proces, który za pewne będzie długi i ciężki, ale nie odpuszczę sku**.
Do dziewczyn które pytały o co im chodzi- mianowicie rzecz w tym że nie podoba im się iż byłam zatrudniana przez moją matkę a umowa została podpisana w 3mc ciąży. Stwierdzili że umowa została zawarta wyłącznie po to bym niedługo po jej podpisaniu poszła na chorobowe a później na macierzyński i dostawała od nich pieniądze.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
dzień dobry
udało mi się wszystko ogarnąć, malutka śpi jak aniołek więc mam czas na śniadanko i chwilę wizażowania
wczoraj przeżywałam katusze związane z tym nawałem, laktator po godzinie odciągania odciągnął mi 25 ml z obu piersi! dałam to małej i od razu był spokój.. po prostu nie umie chwycić moich piersi albo ja nie umiem karmić ale już się nie dołuję, dzięki oczywiście Dawidowi, bo przecież na początku miałam taki kryzys z tym związany, że masakra.. później jej "dociągnęłam" i było już 40 ml z obu i cieszyłam się jak głupia zjadła ciurkiem... przed spaniem jeszcze mówię odciągnę sobie żeby jej rano dać a tam z obu 60 ml! rano dostała to i po karmieniu odciągnęłam sobie (żeby odciągać w porach karmienia małej) i z obu poszło 120 ml! piersi bolą ale w granicach normy tak mi się wydaje, bo to co było wczoraj to myślałam, że eksplodują!!!!!!!!!! no i miałam wyczuwalne takie guzki czyli pewnie mi się poprzytykało (bo młoda nie chciała jeść już od 5-6 h, wczesniej tylko trochę) a dziś rano już tego nie wyczuwam... znaczy może jeszcze jakieś są ale pewnie bardzo pod skórą (o ile w ogóle)... no ale nie chcę miętosić już tych piersi, ważne, ż ejest o niebo lepiej i pokarm w końcu płynie!
a, chciałam wam BARDZO podziękować, że mnie do tego laktatora przekonałyście... tak mi żal było kasy, tak mówiłam, że "jak coś to się kupi" i kurcze nie wyobrażam sobie żeby teraz Dawid miał iśc do apteki kiedy z młodą mieliśmy takie jazdy, ja cała obolała z fatalną morfo więc chodzić za bardzo nie mogę, a co gorsza jakby miał przyjść z neta
z moich doświadczeń "jak na razie" jestem wdzięczna za takie produkty jak:
- octenisept - nie wyobrażam sobie go nie mieć przy tym nacięciu
- laktator, pudełka na pokarm
- śpiworek dla najmłodszych
- espumisan w kropelkach

ups, się rozpisałam
Miło wiedzieć że dobrze sobie radzicie

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:

jak to sie stało?
ja ostatnio dostałam odmowe zasiłku chorobowego bo zwolnienie lekarskie bylo wystawione na dwa dni po wizycie
Gnoje zawsze się do czegoś doczepią, to jest paranoja

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
witam
właśnie znalazłam ten wątek czy moge do was dołączyć?
jak miło

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
moze cos sie rozkreci w nocy
Oby bolą mnie całe wnętrzności, czuje jakby mi wbijali igły w brzuch :/ Oporny ten mój synek, coś czuje że poród też będzie ciężki

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 16:17   #2040
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Oby bolą mnie całe wnętrzności, czuje jakby mi wbijali igły w brzuch :/ Oporny ten mój synek, coś czuje że poród też będzie ciężki
nie ma sie co nastawiac negatywnie najlepiej w ogole o tym nie myslec
Mel B 14/14 ✓
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości