W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 10:50   #2131
gda
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez _bagheera_ Pokaż wiadomość
tak, całe szczęście nie chce, żebyście pomyślały, że ja jestem jakaś wredna czy coś, ale po prostu jakbyście ją same poznały to przyznałybyście mi rację - nasi znajomi uważają tak jak ja, moja rodzina zresztą też...

tak z innej beczki - pytanie do mam chłopców: czy wasze szkraby to też takie małe zboczki?? no już nie wyrabiam, ciągle ociera się o pieluchę i co tylko uda mu się wpakować między nogi...
Nasz się dotyka jak jest bez pieluszki, ciągnie mocno i nawet wie już, że to "siusiak"

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia, przydadzą się na pewno.

Wybaczcie, że nie cytuję, ale sił mi na to brakuje, na szczęście udało mi się Was nadrobić. U nas masakra, bo inaczej tego nazwać nie idzie. Razem z TŻ-em ledwo żyjemy, ja jeszcze gorączki dostałam w bonusie.

Co do Antka to niestety nie jest w pełni zdrowy. Dzisiaj była kupna masakra, pół mieszkania w kupie było. Przy jego odwiecznym zatwardzeniu to niepokojące. Poza tym zupełnie nie chce pić mleka, wypija max 70ml, a normalnie to za mlekiem by się wściekł. Już sama nie wiem czy to na zęby ( bo do tej pory luźna kupa i niechęć do mleka je zapowiadała) czy coś poważniejszego. Górna dwójka już nawet widoczna jest pod dziąsłem, więc modlę się, aby to było to, a nie kolejne objawy tego wirusa.

Gratuluję wszystkich nowych ząbków!

Ja też się czaję na jedną kurtkę z Tesco dla Antka za 69zł, a mam 20zł rabatu na ciuchy F&F, więc szkoda by było nie skorzystać.
Kurczę, a może by się jednak przejść do lekarza??? Skoro Wy macie objawy i on... I miał kontakt z tą dziewczynką po rotawirusie.

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
[RIGHT][LEFT]Dzień dobry!Śpią wszystkie?
Pola,Zosia i Jagódka
Kobietki Kochane wszystkiego co najlepsze,przespanych nocy i nie męczcie mamuś

Gda czemu nie przyjęłaś mojego zaproszenia na fb?Czyżbyś mnie nie lubiła?

i jak tam Wiktorek?

Super
Przepraszam! Nie widziałam go zupełnie pośród zaproszen

Cytat:
ja już po kawce, nawet nogi zdążyłam ogolić a młody jeszcze śpi, zacznę chyba po cichu sprzątać, żeby go nie obudzić...

zazdroszczę tego gotowania razem... ja u nas tak szybko nie przewiduję wspólnego karmienia (o ile w ogóle), bo u nas gotuje teściowa, a ma ona specyficzne podejście do tego.... uważa, że lodówka to takie magiczne urządzenie, w którym nic się nie psuje i np. zupa może być tam ponad tydzień, aż się ją zje nie jest to śmieszne wcale.... więc takie posiłki nie mają już raczej żadnych wartości odżywczych, więc dziecku tego nie dam... ja też staram się tego nie jeść - dwa dni to jeszcze ok., ale więcej? paranoja...

to się Matin z zębami rozpędził najgorsze jest to, że już raz przez ten cholerny warunek nie mogłam podejść do licencjata i jak teraz znowu nie zdam, to licencjat w przyszłym roku, koszmar....

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

my już nie używamy
No to może gotuj sama dla siebie i męża? I wtedy będziecie mogli całą trójką jeść to co zrobisz Owsianki, kanapki itd. śniadania, kolacje, przecież też możesz sama zrobić.

Sto lat dla wszystkich dzieci, dawno mnie tu nie było
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 10:51   #2132
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Czy na takie wrześniowe słoneczko trzeba nadal używać filtra czy pozwolić skórze łapać naturalną witaminę D?
Ja już dawno nie smaruje.

Cytat:
zazdroszczę tego gotowania razem... ja u nas tak szybko nie przewiduję wspólnego karmienia (o ile w ogóle), bo u nas gotuje teściowa, a ma ona specyficzne podejście do tego.... uważa, że lodówka to takie magiczne urządzenie, w którym nic się nie psuje i np. zupa może być tam ponad tydzień, aż się ją zje nie jest to śmieszne wcale.... więc takie posiłki nie mają już raczej żadnych wartości odżywczych, więc dziecku tego nie dam... ja też staram się tego nie jeść - dwa dni to jeszcze ok., ale więcej? paranoja...

to się Matin z zębami rozpędził najgorsze jest to, że już raz przez ten cholerny warunek nie mogłam podejść do licencjata i jak teraz znowu nie zdam, to licencjat w przyszłym roku, koszmar....
Co do zupy, to aż mnie obrzydzenie wzięło, po tygodniu to taka zupa skiśnięta jest. Jak to jeść??? Bleeeeeeeeeeee
Zdasz teraz, nie masz prawa myśleć inaczej
Stary 2013-09-05, 11:09   #2133
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym się pokusiła o teorię że teściowa chce cię otruć...
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 11:48   #2134
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wszystkiego najlepszego dla Jagody, Poli i Zosi

My dziś po kolejnej ciężkiej nocce. Michaś miał gorączkę 38st. Nie wiem od czego to, w sobotę też miał taką i sama przeszła, dziś podałam syropek, bo jakoś się bałam że będzie rosła a tu nocka... W dodatku zrobił mi awanturę że nic nie leci z cyca, no ale jak ma lecieć jak ten na bieżąco co godzinę wypija te resztki Nie mogłam go uspokoić tak się rozpłakał...
Uciekam, bo znów na mnie krzyczy.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:07   #2135
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Czy na takie wrześniowe słoneczko trzeba nadal używać filtra czy pozwolić skórze łapać naturalną witaminę D?
łapiemy naturalną witaminę D
i doczytałam, że Ala zrobiła 6 kroczków ! BRAWO!
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

My dziś po kolejnej ciężkiej nocce. Michaś miał gorączkę 38st. Nie wiem od czego to, w sobotę też miał taką i sama przeszła, dziś podałam syropek, bo jakoś się bałam że będzie rosła a tu nocka... W dodatku zrobił mi awanturę że nic nie leci z cyca, no ale jak ma lecieć jak ten na bieżąco co godzinę wypija te resztki Nie mogłam go uspokoić tak się rozpłakał...
biedniutki Michaś. jakieś przeziębienie go dopadło?zdrówka!
znów mi niedobrze i jeszcze jestem taka głodna a już pochłonęłam wszystko co miałam (od g.9 bagatela dwie kanapki i drożdżówkę) - ciekawe ile już mi przybyło. nawet nie chcę wiedzieć...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-09-05 o 12:33
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:31   #2136
salud
Zadomowienie

Cytat:
Ala zrobiła dziś samodzielnie 6 kroczków
Gratulacje dla Ali!
Ja jak zwykle o pare stron do tyłu,nie wyrabiam jakos. W pracy jestem sama,wiec albo nie wlaczam w ogole neta,albo zdaze odnalezc ostatnią czytaną stronę i na tym koniec,bo niestety sezon wakacyjny zamknięty i od razu pelno ludzi
Jeszcze jutro i mam tydzien wolnego na przeprowadzke

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

No co Ty Monia, grzyby zbierać
ja to nawet w dzien nie widzę grzybow w lesie,to jestem ciekawa jak wam sie wypad udal,musze podgonic nadrabianie

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Brawa dl Ali za kroczki.

Tamlin uważajcie na siebie.

Jasiu dzisiaj był okropny. TŻ musiał przejąć Go na chwile, żebym się uspokoiła.
Czy Wasze dzieciaczki też tak mają, że wiedzą, że czegoś nie mogą robić, mówi się im NIE a i tak mają was gdzieś? Czy tylko mój taki
mój albo olewa mnie albo ryczy,nie... on drze się...że kamieni nie pozwalam mu jeśc,albo kociej karmy(raz juz zjadł),jak tak pomyślę to głównie rozchodzi się o to co chce wkładac do buzi

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny u nas koszmar, dosłownie siedzę i ryczę pisząc to do Was. Od 6 Antek zaczął nam wymiotować mlekiem, które wypił. Nic nie chciał wypić, więc ok. 7 dałam mu marchewkę z jabłkiem... zjadł dosłownie kilka łyżeczek, a wymiotował tym prawie kolejną godzinę. Najgorsze, że zupełnie nie chce pić... w żaden sposób i zupełnie nic. Przed chwilą mój biedulek zasnął w końcu.Tak bardzo się o niego boję.
mam nadzieję ,zę Antoś ma się już lepiej
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:33   #2137
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Dla świętujących dziś maluszków Jagódki, Poli i Zosi wszystkiego co najlepsze życzę

No a teraz pytanie do mam roczniaków. Co z mlekiem? Przeszłyście już na 3-kę czy tam jakieś Juniory? Jakie mleko dajecie teraz? Też trzeba tak bawić się z mieszaniem jak przy przechodzeniu z 1 na 2???
A tak ogólnie to kiedy powinnam kupić 3?
Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Wszystkiego, co najlepsze dla Jagody, Poli i Zosi samych szczęśliwych dni.

Tamlin, ja nie wiem, my jesteśmy na bebilonie ha i niestety nie ma 3 muszę popytać pediatrę

Dziewczyny, co ja mogę dawać mojemu brzdącowi na śniadanie?? Kaszkę odrzucił, nabiału nie może. Dziś jedliśmy parówki, tak to chlebek ze swojską szyneczką. Ale ile można??

A tak w ogóle to znowu mnie Tż wkurza, siedzę i ryczę. Szkoda mi Antka, nie zasługuje na takie stresy chyba czas go kopnąć w dupę
Co się dzieje Kochana?

Cytat:
Mamy ząb numer 6
Na górze jedynki i prawa dwójka, a na dole jedynki i wychodzi lewa dwójka Śmiesznie będzie wyglądał, jak mu nie wyjdą tak szybko pozostałe dwójki

Kochanie co się stało??? Tulę mocno

Trzymam kciuki za egzamin, znam ból warunku
No i ja Pauli też nie mieszałam, dopiero tutaj się dowiedziałam że trzeba mimo że na opakowaniu z tego co pamiętam to pisze
za ząbka!

Cytat:
My już dawno nie używamy

Dzień dobry!
Ogarnęłam wszystko i wpadłam zobaczyć co u Was
Posprzątałam,pomyłam podłogi i pranie zrobiłam
Fabi ma drzemke więc teraz pijemy z Dandim herbatke
Zaraz ide robić obiadek,dzisiaj spaghetti bo Dandik chce .

Ogólnie co do jedzenia to Fabianek od dłuższego czasu je to co my,specjalnie dla niego nie gotuje .

U Nas dzisiaj cieplutko i słonecznie
Lubie taka pogode bo Fabianka miłością jest podwóko i piaskownica

Dla świętujących dzieciaczków dużo zdrówka,radości i samych szczęśliwych chwil

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2013-09-05 o 12:37
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 12:41   #2138
salud
Zadomowienie

Cytat:
Lourose mój też kocha się bawić butami

Dearlie trzymam kciuki, żeby Antoś już nie wymiotowął
Buty to jest to,u nas tez plasują się w pierwszej piątce atrakcji,obok kociej miski oczywiście. Szczwany lis jak nie dosięga do tych misek to bierze mężowego klapka i sobie nim przysuwa- ma 2 w 1-i miskę i buta

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

idę szykowac się do pracy,moze dzis uda mi sie troszkę nadrobic,milego popoludnia
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:00   #2139
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
W okolicach roczku kupić ostatnią 2-kę i pierwszą 3-kę Zależy ile czasu zajmuje Fabisiowi zużycie opakowania/jak duże opakowania kupujesz bo gramatury są różne
Stary 2013-09-05, 14:17   #2140
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Z reguły wszystkie trójki są od roczku, ale nie które mleka nie mają trójek tylko Juniory i chyba też na roczek się przechodzi.
Jakie mleko pije Fabiś?
Stary 2013-09-05, 14:36   #2141
Lewek
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
łapiemy naturalną witaminę D
i doczytałam, że Ala zrobiła 6 kroczków ! BRAWO!

biedniutki Michaś. jakieś przeziębienie go dopadło?zdrówka!
znów mi niedobrze i jeszcze jestem taka głodna a już pochłonęłam wszystko co miałam (od g.9 bagatela dwie kanapki i drożdżówkę) - ciekawe ile już mi przybyło. nawet nie chcę wiedzieć...
Nie wiem co go dopadlo, w ciągu dnia nie miał gorączki.
Mi też się ciągle chce jeść, tylko ja to naprawdę mam wielki brzuch już i prawie 2 kg na plusie :banghead: i w dodatku jestem mega zmęczona, spałam właśnie z Miskiem ale wcale nie czuje się lepiej.
Ale jestem marud ostatnio...

wysłane z fona
Stary 2013-09-05, 14:46   #2142
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Biedny robaczek

Cytat:
Dzień dobry!
Ogarnęłam wszystko i wpadłam zobaczyć co u Was
Posprzątałam,pomyłam podłogi i pranie zrobiłam
Fabi ma drzemke więc teraz pijemy z Dandim herbatke
Zaraz ide robić obiadek,dzisiaj spaghetti bo Dandik chce .
Też bym zjadła spagetti
Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Buty to jest to,u nas tez plasują się w pierwszej piątce atrakcji,obok kociej miski oczywiście. Szczwany lis jak nie dosięga do tych misek to bierze mężowego klapka i sobie nim przysuwa- ma 2 w 1-i miskę i buta
Stary 2013-09-05, 15:33   #2143
Katiaskaa
Zadomowienie

Dziękuję, dziewczyny za troskę jesteście nieocenione
Tak w skrócie, miał być o 20.30 przyszedł o 8.30 - w sumie ta sama godzina teraz mi płacze, że nie chciał, przeprasza itd. Jakoś nie wierzę, że to się skończy i powiedziałam, że jeszcze raz to odchodzę.
a wczoraj potrzebowałam pomocy przy Antku bo był nie znośny, dziś miałam załatwiać sprawy na uczelni. No i oczywiście nic nie zrobiłam.
Szkoda moich nerwów, a jak przyszedł to jak gdyby nic się położył.
Dzieciak z niego jeszcze mogłam sobie znaleźć dojrzalszego faceta ...
Ale wtedy bym Antka nie miała
Cytat:
dżemik? owsianka na wodzie z owocami?
dżemik probowałam, ale nie podpasował, spróbuję inny smak
owsianką pluje jak kaszką
Cytat:
Ja Kamilowi jak był na Pepti i skończył rok,spróbowałam dać Bebiko Junior i załapał i pił już bebiko

Swój dżemik możesz dać,banana
może u nas też zaskoczy inne mleko
[QUOTE=_bagheera_;42642966]Nie wiem o co chodzi, ale już mnie to wkurza, bo to kolejna nocka z rzędu, kiedy mój łobuz wali kupę w nocy i sobie tak z nią śpi do samego rana na szczęście nie odparza go, ale całe dupsko oklejone potem i nieraz plecy, ehh... dzisiaj jedziemy na cały dzień do mojej mamy - będę się znowu uczyć, bo we wtorek mam poprawkę egzaminu warunkowego - na samą myśl mi niedobrze... więc będę prosiła o mocne trzymanie kciuków! idę zrobić sobie kawkę

To trzymam kciuki już zdasz na bank
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a z bliźniakami - gin mnie na usg oszukał. patrzy patrzy w monitor i mówi "oo to będzie miała Pani bliźniaki".. ja zbladłąm, przeraziłam się strasznie, zresztą mozecie sobie wyobrazić... a on kontynuuje "córeczka z 17 sierpnia a tu termin wychodzi na 17 marca. takie przesunięte bliźniaki będą" żartownis

a poza tym to już zaprzestałam gotowania specjalnie dla Zuzi. daje jej już wszystko z naszego talerza. przypraw używam dużo (zioła przede wszystkim, bo soli to ociupinka), kostek nie dodaję, więc je wszystko z nami. wtedy przynajmniej je. bo w innym wypadku jest szpucie na odległość
chyba bym na zawał zeszła z tymi bliźniakmi
ja też już nie gotuję dla Antka specjalnie
Cytat:
ja używam,ale tylko jak na morze idę
Cytat:

fuj...
Cytat:

Biedny Misiek i Ty też biedna

Czytałam dzisiaj artykuł napisany przez właściela firmy Emel. I mówił tam, żeby jak najczęściej dawać dzieciom chodzić boso, bo w taki sposób najlepiej pracuje noga
Stary 2013-09-05, 15:37   #2144
m_moni
Zadomowienie

Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Swietujacym dzieciaczkom życzymy zeby się zdrowo rozwijały

My wlasnie skonczylysmy pierwsze opakowanie mleka 3. Podaje na zmianę rano 2, wieczorem 3.

Maja je tez już jeden obiad z nami
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:07   #2145
ula2689
Wtajemniczenie

Dziewczyny co to może być?Dodam że nie jest to oparzenie bo ma też takie zmiany na stopach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0108.jpg (72,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0111.jpg (61,2 KB, 38 załadowań)
Stary 2013-09-05, 16:28   #2146
kraven
Zakorzenienie

Ula to wygląda na pęcherze albo alergiczne albo jakaś kontaktowa. A czy coś oprócz tego się dzieje?

Dla Poli, Jagody i Zuzi wszystkiego najlepszego z okazji roczku

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:31   #2147
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Ula to wygląda na pęcherze albo alergiczne albo jakaś kontaktowa. A czy coś oprócz tego się dzieje?
No wlaśnie nie,myslałam że jej się to rozprzestrzeni,ale ma tylko 3-4 na stopach i to co na zdjęciu na 1 dłoni.Właśnie tak jak piszesz to takie pęcherzyki
Stary 2013-09-05, 16:58   #2148
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Dziekuje za odpowiedzi

Cytat:
Z reguły wszystkie trójki są od roczku, ale nie które mleka nie mają trójek tylko Juniory i chyba też na roczek się przechodzi.
Jakie mleko pije Fabiś?
Fabis Bebiko pije teraz więc Bebiko 3 jest to jak blizej roczku będzie kończył dwojke to kupię mu już trojeczke .

Cytat:
Biedny robaczek

Też bym zjadła spagetti

Zapraszam

A zdjęć nie widzę bo na tel podczytuje .

Laptop mi sie zawirusowal chyba bo jak chce włączyć stronę internetowa to wyskakuje powiadomienie o wirusach i nie wejde na nic

Fabi teraz jest na etapie dzwonienia .
Przykłada telefon do ucha i się drze :Taaaataaaaa! I tak ciqgle

Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-09-05, 17:34   #2149
marta1986222
Zakorzenienie

Ja też już raczej nie będę osobno gotować,tylko jeden wspólny dla nas wszystkich.

Powiedzcie mi tylko czy musi być codziennie zupa?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 18:30   #2150
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

U Nas zupa codziennością nie jest .
Częściej są drugie dania

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-09-05, 18:37   #2151
angel166
Zakorzenienie

Katiaska dziękujemy za życzenia co do pytania nie wiek jak u Was z jajkami ale omlet/jajecznice/sadzone?albo chlebek z dzemem, masłem i pomindorem/ogorkiem

Kasiam,Iwa, Lilka, Maggie,Lewek,Anusia, Bafi, Monarika, Baghera,dziękujemymam nadzieję, ze nikogo nie pominelam, jeśli tak to przepraszam

Lewek oj tule mocno i współczuję. Do rze, ze gorączka przeszła. by nie wróciła.

Ja już dla Jagody jakiś mc nie gotuje osobno. Czasem jak mamy na obiad coś czego nie wolno jej dac. Chociaż ostatnio nawet pizze jadlano ale mojej roboty

Tamlingratulujem y zabka nr.6

Iwaa ja już nie smqruje małej filtrem i nawet czapki nie zakładam na to słońce

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Katiaska współczuję sytuacji z chlopem tule mocno!!!

I Kraven,M_Mon i Gda dziękujemy kochane za zyczonka!

Marta u nas różnie jest, zupa zazwyczaj na dwa dni,bo tak my jemy

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:07   #2152
angel166
Zakorzenienie

U nas dziś urodzinki spokojne, we trójkę +pies. Nikt nas nie odwiedzil,tylko tel życzeniabylysmy na zakupach,bo dostalysmy od prababci 50zl dla małej to kupiłam jej smakolyki, rajtuzki, bajkę i wieżę z kółek później spacer we trójkę. Pozniej wspólny obiadek i deserek i znów spacerek,bo ladna pogoda to szkoda bylo w domu siedzieć. Czas relaksu,bo jutro trzeba generalnie posprzątać na sobotnią "impreze" . Małą jeszcze buszuje, wiec mam chwilę ale zaraz godzina zero a jedynie mama moja nas odwiedziła ale to normalka jak codzień przyniosła kolejny prezent Jagodzie wydała na nią łącznie w tym mc ponad 300zl, aż mi głupio kupiła ten jeździk, mega pake pampkow, 14par cienkich skarpetek(tez Lidla po 7sztk pakowanych i 4grubych) a maz dzisiaj Jagodzie ozdobil pokoik w prezencie jak bylysmy na zakupach namalowal obiecane liliowe serduszka i wielki napis na ścianie JAGÓDKA Mala była zachwycona foty efektu pracy męża tylko takie mam,bo nie mogę objąć całego pokoju aparqtem w tel.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1378404448008.jpg (16,9 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1378404466921.jpg (20,0 KB, 48 załadowań)

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:15   #2153
Katiaskaa
Zadomowienie

Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
No wlaśnie nie,myslałam że jej się to rozprzestrzeni,ale ma tylko 3-4 na stopach i to co na zdjęciu na 1 dłoni.Właśnie tak jak piszesz to takie pęcherzyki
ojej, słabo to wygląda
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja też już raczej nie będę osobno gotować,tylko jeden wspólny dla nas wszystkich.

u nas zupa rzadko bo Antek musi jeść sam. Hitem jest spaghetti
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
U nas dziś urodzinki spokojne, we trójkę +pies. Nikt nas nie odwiedzil,tylko tel życzeniabylysmy na zakupach,bo dostalysmy od prababci 50zl dla małej to kupiłam jej smakolyki, rajtuzki, bajkę i wieżę z kółek później spacer we trójkę. Pozniej wspólny obiadek i deserek i znów spacerek,bo ladna pogoda to szkoda bylo w domu siedzieć. Czas relaksu,bo jutro trzeba generalnie posprzątać na sobotnią "impreze" . Małą jeszcze buszuje, wiec mam chwilę ale zaraz godzina zero a jedynie mama moja nas odwiedziła ale to normalka jak codzień przyniosła kolejny prezent Jagodzie wydała na nią łącznie w tym mc ponad 300zl, aż mi głupio kupiła ten jeździk, mega pake pampkow, 14par cienkich skarpetek(tez Lidla po 7sztk pakowanych i 4grubych) a maz dzisiaj Jagodzie ozdobil pokoik w prezencie jak bylysmy na zakupach namalowal obiecane liliowe serduszka i wielki napis na ścianie JAGÓDKA Mala była zachwycona foty efektu pracy męża tylko takie mam,bo nie mogę objąć całego pokoju aparqtem w tel.
ale Jagoda się obłowiła
pokoik śliczny, wspaniała niespodzianka
z jajkiem to sama nie wiem jak u niego jest ale dziękuję za rady

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 19:25   #2154
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Angel cudnie,że razem spedziliscie miły dzień
Niespodzianka super!

A Fabis za spaghetti nie przepada,zjadł dzisiaj troszke tylko
Dzisiaj na sniadanko jadł parowke to jutro zje jajecznice ciekawe czy mu posmakuje

Aaa dziewczynki,jutro chce ugotowac brokulowa po raz pierwszy wiecie jak?

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-09-05, 19:29   #2155
marta1986222
Zakorzenienie

A jakie mięso dajecie smażone też czy tylko gotowane lub duszone?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:34   #2156
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co to może być?Dodam że nie jest to oparzenie bo ma też takie zmiany na stopach
Ojej, niefajnie to wygląda, ale ja się nie znam. Oby szybko zniknęło.

Angel, super, że mąż się postarał i sprawił Wam taką niespodziankę

Misiek po 16 znów miał gorączkę... Marudził strasznie więc dałam mu syropku. Nasz lekarz na konferencji, do przychodni już za późno było, chyba jutro się wybierzemy. Pierwszy raz mamy do czynienia z gorączką w sumie. Zęby może... albo trzydniówka, bo tak poza tym wygląda na zdrowego.

No i dziadyga mała nie chciał usnąć na nockę, nawet z cycem, teraz TŻ go usypiam, bo ja nie daję rady już z nim, oby zasnął, bo słyszę że coś stęka

Katiaaska, to się Twój nie popisał Na jakiejś imprezie był czy co? Całą nockę...

Co do gotowania dziecku, to ja się poddaję... On chimeryczny, nie zawsze chce jeść gotowane, a już w szczególności jak zrobię coś specjalnie pod niego. Więc jak chce zjeść z mojego talerza to proszę bardzo, jak nie to słoiczek i tyle. Najchętniej je kaszkę i jogurciki.
Stary 2013-09-05, 19:34   #2157
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam zielonego pojęcia co to, ale wapno możesz dać profilaktycznie jeśli to alergiczne.

Cytat:
Fabi teraz jest na etapie dzwonienia .
Przykłada telefon do ucha i się drze :Taaaataaaaa! I tak ciqgle

Cytat:
A Ty codziennie zupę jesz???

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Jakie ma kitki

Cytat:
Aaa dziewczynki,jutro chce ugotowac brokulowa po raz pierwszy wiecie jak?
Ja normalnie robię jak jarzynową i na koniec daję brokuły, bo się szybko gotują. I koniec

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 19:39   #2158
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie mięso dajecie smażone też czy tylko gotowane lub duszone?
Zdarza się że dostaje smażone, ale raczej w ramach podjadania z naszego talerza niż całego obiadu. Ja jeszcze niektóre dania gotuję osobno, ale tylko dlatego że my obiad jemy ok 20:00, a Alicja musi zjeść go wcześniej. Dla wszystkich robię wtedy gdy przygotowuję dzień wcześniej coś nadającego się do odgrzania.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:

A Ty codziennie zupę jesz???
Marcie chodziło chyba o te schematy żywieniowe które zakładają że dzieci w wieku naszych powinny zjadać obiad z dwóch dań, tj np w południe zupka a po południu drugie czyli jarzynki z mięsem. Ale chyba żadna z nas się tego nie trzyma
Stary 2013-09-05, 19:43   #2159
_bagheera_
Wtajemniczenie

hej

jesteśmy w domku, Franko już śpi a za mną chodzą pierogi.... chciałam sobie chociaż kupić, ale zapomniałam wejść do sklepu jak już wracaliśmy...

jutro i pewnie przez weekend będzie mnie mniej, bo tż wraca, a nie lubię przy nim wchodzić na wizaż, bo raz mieliśmy o to mega sprzeczkę - kiedyś tu wlazł, bo była otwarta ta strona i przeczytał wtedy jak tu wypisywałam na szwagierkę, co przyjechała sobie na ogródek po ogórki jak do siebie.... ale mi zrobił wtedy wojnę.....

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No to może gotuj sama dla siebie i męża? I wtedy będziecie mogli całą trójką jeść to co zrobisz Owsianki, kanapki itd. śniadania, kolacje, przecież też możesz sama zrobić.
w tygodniu męża zazwyczaj nie ma, więc te obiady to też bym miała na 3 dni ale śniadania czy kolację to wiadomo, że robię sama! chodziło mi tu głównie o obiadki

Cytat:
Co do zupy, to aż mnie obrzydzenie wzięło, po tygodniu to taka zupa skiśnięta jest. Jak to jeść??? Bleeeeeeeeeeee
Zdasz teraz, nie masz prawa myśleć inaczej
ona chyba myśli, że wystarczy zagotować i już jest spowrotem dobre poważnie, pierwszy raz się z czymś takim spotkałam! albo chceb potrafi jeść 4-5 dni, bo jest, to przecież nie będzie kupować i nie wyrzuci.... ja jadę codziennie po świeże bułeczki dla mnie i Frania
Cytat:
ja bym się pokusiła o teorię że teściowa chce cię otruć...
szczerze? to dziwię się, że jeszcze jej się to nie przydarzyło... ale jak je takie świństwa to nie dziwię się, że wygląda na taką zaschniętą - taki z niej chuderlok, zresztą szwagierka to samo - nawyki przejęła po mamusi

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Dziękuję, dziewczyny za troskę jesteście nieocenione
Tak w skrócie, miał być o 20.30 przyszedł o 8.30 - w sumie ta sama godzina teraz mi płacze, że nie chciał, przeprasza itd. Jakoś nie wierzę, że to się skończy i powiedziałam, że jeszcze raz to odchodzę.
a wczoraj potrzebowałam pomocy przy Antku bo był nie znośny, dziś miałam załatwiać sprawy na uczelni. No i oczywiście nic nie zrobiłam.
Szkoda moich nerwów, a jak przyszedł to jak gdyby nic się położył.
Dzieciak z niego jeszcze mogłam sobie znaleźć dojrzalszego faceta ...
Ale wtedy bym Antka nie miała

To trzymam kciuki już zdasz na bank

fuj...
biedna ty trzymaj się jakoś!!! i dzięki za kciuki, a co do zupy to zgadzam się - fuj... ale prosty przykład dzisiaj: nasmażyła dzisiaj pulpetów - nikt ich dzisiaj nie jadł, bo mnie nie było, a ona zjadła resztkę zupy, jutro nikomu ich nie da, bo jest piątek, czyli dopiero w sobotę będą na obiad!! Czy tylko mi się to wydaje nienormalne?????

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 19:50   #2160
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

ona chyba myśli, że wystarczy zagotować i już jest spowrotem dobre poważnie, pierwszy raz się z czymś takim spotkałam! albo chceb potrafi jeść 4-5 dni, bo jest, to przecież nie będzie kupować i nie wyrzuci.... ja jadę codziennie po świeże bułeczki dla mnie i Frania
No chleba to akurat też nie wyrzucam, jak mam jakiś który świezością już nie grzeszy to robię grzanki, albo smażę w jajku. A co do zupy to faktycznie fuuj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości