Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 21:20   #661
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Wy mnie wykończycie tymi wiadomościami o łóżeczkach. Ja czekam na swoje i aż się boję. I co masz zamiar zrobić z tym złamanym szczebelkiem?
Reklamuję, niech przyślą nowe a to zabierają. Już wysłałam maila ze zdjęciami do nich. Wysyłka im zajęła ponad tydzień od zakupu więc pewnie z tą reklamacją też się umorduję....

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
kolejna piękna para młoda super super super

napisz do sprzedawcy, może wyśle dodatkowy szczebelek gratis u nas była pęknięta szuflada jak wyjęliśmy z kartonów łóżeczko ale mąż skleił i było ok a też już beczałam bo na łóżeczko czekałam prawie miesiąc i przyszło dzień przed Wigilią więc nie było sensu już go odsyłać a mały urodził się 04.01 więc nawet nie zdążyłby wymienić na nowe bo on skądś sprowadzał i dlatego taki długi termin dostawy był ale u was to w porównaniu z tym to drobiazg więc może uda się załatwić tak jak napisałam wyżej
Wlaśnie szczebelka się nie da wyjąć, bo jest na stałe zamontowany....

Cytat:

No właśnie chociaż taki plus, że masz czas na odesłanie, a jakby tak człowiek czekał do ostatniego momentu, to byłoby nieciekawie. A przypomnij mi jakie to łóżeczko zamawiałaś i od kogo?
Kupowałam tu http://allegro.pl/show_item.php?item=3477763389

Serio mi się płakać chce, ehhh

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:22   #662
iloneczka91
Raczkowanie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

ryba91 Kurczę nieciekawie masz z tymi skokami. Dobrze, że się wybroniłaś przed szpitalem. Swoją drogą co to za praktyka w tym waszym szpitalu, żeby relanium i relanium. Ja dostałam końskie dawki magnezu w kroplówce i było lepiej. Relanium raz po wieczornej wizycie bo pewien pan doktor po zdaniu "wystarczy jeden skok ciśnienia i tracisz dziecko a drugiego może nie być" spowodował, że wpadłam w histerie. Ten lekarz już nie jednej zalazł za skórę. A po tym relanium to mogłaby cały czas spać a to tylko jedna tabletka.
Co do cen dopegytu to fakt zwariować można u mnie 25,99 za opakowanie a w miesiącu trzy idą, a gdzie reszta leków. A swoją drogą u mnie lekarz odrazu powiedział, że będzie cesarka bo z takim ciśnieniem niebezpieczny może być poród siłami natury. U Ciebie nic na ten temat nie wspomniał?

Ja po pobycie w szpitalu wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale w moim przypadku to dobrze.

Dziewczyny naprawdę nie mogę za wami nadążyć, niesamowite macie tempo pisania
iloneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:24   #663
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
motylek, gdzie Ty wynajdujesz te wszystkie konkursy? też tak chcę!

lubieolowki, super zdjęcia

domi, jak patrzę na Wasze zdjęcia to od razu mi się nasuwa taka myśl, że Wy tacy młodzi - wyglądacie jakbyście na maturę się wybierali a nie na porodówkę zaraz

No ja się cieszę, że już kupione, złożone i stoi. Nie muszę się stresować.

A ostatnio mi koleżanka powiedziała, że jej położna poradziła pić przed porodem ocet jabłkowy z wodą codziennie rano - że to ma niby wspomóc lekki poród Ona piła i faktycznie miała lekki poród. Też muszę sobie kupić. Na pewno nie zaszkodzi
hehe masa tego na fb ale ostatnio trafiłam na stronkę konkursowemamy.pl i tam są aktualne konkursy polecam polubić na fb fanpage Herbaty Saga bo tam wygrałam ten puf wielki, blender, zeszyty i kubek;D fajne konkursiki robią;D a tak to jeszcze na fanpage Caretero (wszystkie większe nagrody dla dzidzi mam tej firmy) hmmm co tam jeszcze... na rossnet.pl też sa fajne konkursy

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:25   #664
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

też kupowałam u tego sprzedawcy i akurat u mnie wszystko jest w porządku na szczęście

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:30   #665
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Reklamuję, niech przyślą nowe a to zabierają. Już wysłałam maila ze zdjęciami do nich. Wysyłka im zajęła ponad tydzień od zakupu więc pewnie z tą reklamacją też się umorduję....

Wlaśnie szczebelka się nie da wyjąć, bo jest na stałe zamontowany....

kurcze to faktycznie nie ciekawie... no ale reklamację uznać muszą no bo przecież to nie wasza wina, że takie spakowali... a swoją drogą na co liczyli??? że przymkniecie na to oko? czasem głupota ludzka mnie zadziwia

♥37/40♥
Stary 2013-09-05, 21:31   #666
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
poniżej zdjęcie z moimi wszystkimi wygranymi jak do tej pory (no prócz tego kosza wędlin co wygrałam w zeszłym tygodniu ale z tego to mam fotkę w naszej gazecie regionalnej z tego tygodnia i mam ten nr na pamiątkę) tylko tak jak pisałam, nie uznajcie tego za przechwalanie się każdej życzę tyle szczęścia któraś też pytała czy gram w totka, gram ale nawet trójki nigdy nie trafiłam więc w grach liczbowych na pewno szczęścia nie mam a chętnie podzieliłabym się z wami szczęśliwymi numerami
super nagrody - szczęściara z Ciebie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Domi - genialne zdjęcia! Wyglądacie tak pięknie, tacy szczęśliwi! Naprawdę super pamiątka Tak jak sobie obejrzałam to pomyślałam, że ja się swoimi nie chwaliłam (chociaż ja sesji ślubnej nie miałam;p). To też się pochwalę. A co!
Piękna Para Młoda
A Ty tak ślicznie romantycznie wyglądałaś

Cytat:
Dziewczyny....: cry: bierzemy się za składanie łóżeczka, otwieramy paczkę i co? I szczebelek złamany. Ryczeć mi się chce. Ostatnio mam jakiegoś mega pecha z tymi przesyłkami....
A paczka z zewnątrz nie miała żadnych uszkodzeń, specjalnie sprawdzałam, bo nawet sprzedawca na aukcji pisał, że jak jest uszkodzona z zewnątrz to otwierać przy kurierze...
co za pech
Oby się szybko udało wymienić

Cytat:
Napisane przez iloneczka91 Pokaż wiadomość
ryba91 Kurczę nieciekawie masz z tymi skokami. Dobrze, że się wybroniłaś przed szpitalem. Swoją drogą co to za praktyka w tym waszym szpitalu, żeby relanium i relanium. Ja dostałam końskie dawki magnezu w kroplówce i było lepiej. Relanium raz po wieczornej wizycie bo pewien pan doktor po zdaniu "wystarczy jeden skok ciśnienia i tracisz dziecko a drugiego może nie być" spowodował, że wpadłam w histerie. Ten lekarz już nie jednej zalazł za skórę. A po tym relanium to mogłaby cały czas spać a to tylko jedna tabletka.
Co do cen dopegytu to fakt zwariować można u mnie 25,99 za opakowanie a w miesiącu trzy idą, a gdzie reszta leków. A swoją drogą u mnie lekarz odrazu powiedział, że będzie cesarka bo z takim ciśnieniem niebezpieczny może być poród siłami natury. U Ciebie nic na ten temat nie wspomniał?

Ja po pobycie w szpitalu wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale w moim przypadku to dobrze.

Jejciu co za lekarz masakra jak tak można straszyć pacjentki
Stary 2013-09-05, 21:35   #667
motylek85
Zakorzenienie

Paulinaizabela nie dziękuję co by na przyszłość nie zapeszyć i zachęcam do brania udziału w różnych takich konkursikach bo zabawa fajna a ile emocji jak się na wyniki czeka;D no i ta radość jak się zobaczy swoje nazwisko wśród zwycięzców;D

♥37/40♥
Stary 2013-09-05, 21:40   #668
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Bardzo dziękujemy to strasznie miłe z Twojej strony

Nemosku właśnie nie przechodziłam, chociaż w domu miałam psy i koty

Piękna piękna promieniałaś!!Fantastyczn e zdjęcia

Jjejku domi przeczytałam o szwagierce strasznie mi przykro
To dlatego tak mąż chucha i dmucha.To bardzo dobrze że tak pilnuje

Cytat:
współczuję strasznie bo wiem co to znaczy

poniżej zdjęcie z moimi wszystkimi wygranymi jak do tej pory (no prócz tego kosza wędlin co wygrałam w zeszłym tygodniu ale z tego to mam fotkę w naszej gazecie regionalnej z tego tygodnia i mam ten nr na pamiątkę) tylko tak jak pisałam, nie uznajcie tego za przechwalanie się każdej życzę tyle szczęścia któraś też pytała czy gram w totka, gram ale nawet trójki nigdy nie trafiłam więc w grach liczbowych na pewno szczęścia nie mam a chętnie podzieliłabym się z wami szczęśliwymi numerami
Ile tego,sprzedaj patent na wygrywanie

Ołówek ale Wy zakochani na tych fotkach

Ktosiula ale pech Reklamuj!

Kociak Mało zdrowo brzmi ten przepis.Podobno pije się to na przeczyszczenie i w czasie diety.Ale ocet przecież taki szkodliwy dla żołądka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:41   #669
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
35 albo 36 i poroniła 3 raz
Czyli dokładnie taka sama sytuacja jest u mnie w rodzinie. Mam o tyle lepiej, że to szwagierka cioteczna. Ale na przykład na święta, będziemy się widzieć, ja będę z maluszkiem i już mi dziwnie na samą myśl. Straszne to, nie powinno tak być
A dla odmiany moi rodzice mają sąsiadkę, alkoholiczkę. Wezwała ostatnio policję, bo konkubent ją pobił, a ona podobno w 4 miesiącu ciąży. Konkubent też dobry agent, choć ona jest gorsza i to raczej ona go bije W każdym razie przyjechali, przejęli się ciążą i chcieli ją do szpitala zabrać, ale ona oczywiście nie chciała. I mówi do nich, że potrzebna jej ta ciąża, jak im pistolet...

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2013-09-05 o 21:49
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:43   #670
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję/dziękujemy za wszystkie komplementy

Dziewczyny właśnie się dowiedziałam że moja szwagierka dzidziusia mieć nie będzie... leży w szpitalu od 23 sierpnia i okazało się dzisiaj że zarodek nie rozwija się prawidłowo, na dniach ma mieć zabieg...
BIedna dziewczyna
Cytat:

No Ty chyba żartujesz ? Następna wycieczka , a później samochod ;>
Cytat:
Dziewczyny....: cry: bierzemy się za składanie łóżeczka, otwieramy paczkę i co? I szczebelek złamany. Ryczeć mi się chce. Ostatnio mam jakiegoś mega pecha z tymi przesyłkami....
A paczka z zewnątrz nie miała żadnych uszkodzeń, specjalnie sprawdzałam, bo nawet sprzedawca na aukcji pisał, że jak jest uszkodzona z zewnątrz to otwierać przy kurierze...

Superowa ta małpka, muszę u nas poszukać

DObrze , że tylko szczebelek . Może CI doślą bez odsyłania całego łóżeczka ?
Cytat:
Dziwnie to mało powiedziane, ja już staram się unikać jej jak ognia żeby nie musiała patrzeć na mój rosnący brzuszek i na to jaka jestem szczęśliwa. Pierwszą moją myślą jak się dowiedziałam o tym wszystkim było to że powinnam zamknąć pokój w którym mam rzeczy Jaśka na klucz żeby nie widziała tych wszystkich maluteńkich rzeczy i tego jak kompletujemy wyprawkę. Choć wiem że to głupie ale rozmawiając raz z teściową usłyszałam że szwagierce marzy się kompletowanie wyprawki, układanie tych małych ciuszków itd... więc wiem że patrząc na to wszystko może być jej jeszcze bardziej przykro
Ja Ci tylko mogę poradzić tyle , abyś zachowywała się przy niej normalnie w miare możliwości . Nie unikać ..
Póki ona nie będzie czula się na siłach spotkać z Toba , to do tego spotkania nie dojdzie bo ona nie dopuści.
Ja nie miałam takiej sytuacji , że ktoś z bliskich czy znajomych był w zaawansowanej ciąży , ale doprowadzało mnie do płaczu właśnie to że wszyscy na siłę udawali że się nic nie stało , unikali tematu a w ich oczach widziałam tylko współczucie i litość.
Cytat:
A ostatnio mi koleżanka powiedziała, że jej położna poradziła pić przed porodem ocet jabłkowy z wodą codziennie rano - że to ma niby wspomóc lekki poród Ona piła i faktycznie miała lekki poród. Też muszę sobie kupić. Na pewno nie zaszkodzi
Spróbowac nie zaszkodzi co nie ?
JA ostatnio myślałam nad tymi okładami z fusów kawy , ale mam problem z podcieraniem przez ten brzuch a co dopiero jakiś masaż

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 21:47   #671
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
To dlatego tak mąż chucha i dmucha.To bardzo dobrze że tak pilnuje

Ile tego,sprzedaj patent na wygrywanie

Ołówek ale Wy zakochani na tych fotkach

Ktosiula ale pech Reklamuj!

Kociak Mało zdrowo brzmi ten przepis.Podobno pije się to na przeczyszczenie i w czasie diety.Ale ocet przecież taki szkodliwy dla żołądka
jak Olo był mniejszy to miałam więcej czasu żeby posiedzieć i pomyśleć nad czymś kreatywnym no i dawał się więcej fotografować więc czekaj cierpliwie na dzidzię i cykaj masę fotek a w czasie kiedy dziecko będzie spało w dzień i trzeba będzie być cicho będziesz miała czas na tworzenie bajek, wierszyków, rymowanek itp hehehe tak jak ja kiedyś teraz to już nie mam tyle czasu więc i zastój z konkursami
Cytat:
Czyli dokładnie taka sama sytuacja jest u mnie w rodzinie. Mam o tyle lepiej, że to szwagierka cioteczna. Ale na przykład na święta, będziemy się widzieć, ja będę z maluszkiem i już mi dziwnie na samą myśl. Straszne to, nie powinno tak być
A dla odmiany moi rodzice mają sąsiadkę, alkoholiczkę. Wezwała ostatnio policję, bo konkubent ją pobił, a ona podobno w 4 miesiącu ciąży. Konkubent też dobry agent, choć ona jest gorsza i to raczej ona go bije W każdym przyjechali, przejęli się ciążą i chcieli ja do szpitala zabrać, ale ona oczywiście nie chciała. I mówi do nich, że potrzebna jej ta ciąża, jak im pistolet...
i taka właśnie jest "sprawiedliwość" losu

Trele hehe no nie pogniewałabym się

♥37/40♥

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2013-09-05 o 21:50
Stary 2013-09-05, 21:58   #672
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
A dla odmiany moi rodzice mają sąsiadkę, alkoholiczkę. Wezwała ostatnio policję, bo konkubent ją pobił, a ona podobno w 4 miesiącu ciąży. Konkubent też dobry agent, choć ona jest gorsza i to raczej ona go bije W każdym razie przyjechali, przejęli się ciążą i chcieli ją do szpitala zabrać, ale ona oczywiście nie chciała. I mówi do nich, że potrzebna jej ta ciąża, jak im pistolet...

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-05, 21:59   #673
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

no niezle..to sie nazywa szczescie,oczywiscie niech sie trzyma jak najdluzej. My w zeszlym roku,jak wiele par teraz zamiast kwiatkow na sub chcielismy kupony totolotka,z mysla,ze pewnie jakies drobiazgi z tego wpadna,a moze...moze cos wiekszego.
noi nie pamietam ile bylo kupowow dokladnie,a tych losow bylo cos ok.140 (niektorzy dawali po kilka)...no i sluchajcie,NIC!!! zupelnie,nawet tych takich najmniejszych wygranych,na zadnym,wiec sie smialismy,ze tak wlasnie zakoczyla sie nasza przygoda z lotto...oczywiscie tz wymiekl i tam cos jeszcze za te 3zl puszczal

Cytat:

trzymam kciuki,zeby sie udalo jak najszybciej sprawe zalatwic nie denerwuj sie

lubieolowki
suuper zdjecia,pieknie wygladalas...no i te wlosy,takie mi sie marzyly do slubu,niestety ja mam proste,lejece sie i cienkie wlosy i wszelkie proby podkrecenia ich konczyly sie totalna klapa po 3-4h.
zazdroszcze ociupinke,bo wygladaja na grube i piekne
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 22:00   #674
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Załącznik 5395205Załącznik 5395206

Do du.py ! Dobrze ze zaplacilam grosze ..
Ten ochraniacz po pierwsze napewno nie spelni swojej funkcji bo jest za miekki.
Do tego odstaje bo lozeczko jest za szerokie a przez to ze materac jest na najwyzszym poziomie to polowa tego niby ochraniacza jest pod nim.

I tak planuje mała w koszyku trzymac ze dwa/trzy miesiace takze nie ma paniki ale poszukam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Faktycznie jakiś dziwny ten ochraniacz...

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, uparte jestescie Mowilam wam, ze wklady i ochraniacze, sprzedawane w kompletach sa beznadziejne.Ja swoj wyrzucilam po 3 miesiacach, bo spadal dziecku na glowe.Za miekki. Gabka obita frotte to jest to co naprawde spelnia swoja funkcje (albo bawelna).

A tak wogole dzis dostalam gazetke i tam jest napisane, by zapobiegac smierci lozeczkowej, a wiec zadnych baldachimow, ochraniaczy, niczego co utrudnia cyrkulacje powietrze.Zadnych czapeczek w domu, owczej welny, kolderek,poduszek, niczego co przeszkadza w odprowadzeniu ciepla.

Wozeczki ladne

Nie cytuje, bo nie mam czasu,wybaczcie. Siedze z malym od obiadu na ogrodku, wyglada jak prosie.Najpierw sadzil ze mna czosnek, potem robil blotko, przycinal z nami krzewy i kosil trawe.Nadaje sie tylko do wanny.
Moja przyjaciolka jest juz drugi dzien w szpitalu. Pewnie rano malutka bedzie juz na swiecie A maja juz dwojke.
a ja mam własnie gąbkę ale nie frotte tylko bawełnianym materiałem obite.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie gratulacje dla mężula,jak mu powiem będzie dumny
Spisał się,kąpiel mogę mu powierzyć.

Witam nowa mamusię

Na Pl.Rybnym i na Krakowskiej(tam w głębi sklepu z sukienkami)
Podobno jest jeszcze jakiś w bramie na Krakowskiej wiesz coś o tym?

Miss
To rzeczywiście masz największe cycusie na wątku chyba że któraś się jeszcze nie przyznała

Rybka Dobrze że wizyta lepsza niż ostatnio Oby z daleka od szpitala
Schuść jestem przeczulona na tym punkcie ale nie wiem czy bym się odważyła poprawić lekarza.

Wytrzymaj jeszcze trochę w dwupaku i tylko sru na poród i tyle!
Ciśnienie to chyba u nas od widoku lekarzy takie się pojawia,niektórzy tak mają

Co do odchudzania w ciąży,mojej znajomej lekarz tez kazał się odchudzać

Kyte Nie przechodziłaś toxo?

Trele Jaki tekst tżta

Angie
Trzymaj,trzymaj się jeszcze się w dwupaku.

Kociak Alicja i Iga

Nasturcja
Antoś

Peper,Dzastin,motylek,ant ibia,ktosiula za wózki,łóżeczka i zakupy ciuszkowe

Polecam płyn Dzidziuś, ślicznie pachnie, a Lovela za mdła jak dla mnie.

Ale mega owłosiony bobas

A ja uwielbiam zapach żużla i siary też

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Lineczka mi tez się czasem cofnie zawartość,ale przed ciaża tez tak miewałam

He he gdzie bije się Janek i Tymek tam Filip korzysta

Motylek Skoro masz takie szczęście to graj w Totka!!!
Grasz?

No bez sensu ten ochraniacz,ale łóżko majkowe

Bo są ludzie i ludziska

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Nadrobiłam,uciekam na spacer,czas się zrelaksować inaczej
a ja sie nie zawahałam bo mnie wkurzył, tak sie mądrował ze delikatnie zwróciłam mu uwagę. powiedzał : no nie ważne, obojętnie co ale wiemy o co chodzi

Cytat:
Witam się wieczornie
Gratuluję wszystkich tygodni oraz wizyt
Nadrabiać Was będę zaraz na spokojnie...
Chciałam się pochwalić zdjęciami z sesji ślubnej

W ogóle dziś oficjalnie zakończyłam pracę z mamą (tak wiem że miałam zakończyć pracę już tydzień temu ale nie mogłam się powstrzymać ).
Do tego odwiedziłam lumpeks i wzbogaciłam się o 3 bluzki, bo nie mam się w co ubrać
Śliczne foteczki!!

Cytat:
No wiem właśnie chyba zostawię ta kwestie na później .. zobaczymy jak ona będzie stawiała się do spania w koszyku , a jak w łóżeczku

NO sesja pierwsza klasa .
Ostatnie moje ulubione

Rodziłaś w UK ? Może w Londynie ? I jak było ?

Aha .. Co myślicie o takim body ? Bo pierwsze widzę
http://www.vertbaudet.co.uk/happy-pr...=313803085&t=6
do mnie te body nie przemawia w ogóle...

Cytat:

Dziewczyny właśnie się dowiedziałam że moja szwagierka dzidziusia mieć nie będzie... leży w szpitalu od 23 sierpnia i okazało się dzisiaj że zarodek nie rozwija się prawidłowo, na dniach ma mieć zabieg...
Stary 2013-09-05, 22:04   #675
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Domi - genialne zdjęcia! Wyglądacie tak pięknie, tacy szczęśliwi! Naprawdę super pamiątka Tak jak sobie obejrzałam to pomyślałam, że ja się swoimi nie chwaliłam (chociaż ja sesji ślubnej nie miałam;p). To też się pochwalę. A co!
Pięknie wyglądaliśie !
Cytat:

no nie wierze!? co z tymi przesyłkami ostatnio ...

oby bezproblemowo wymieniki

Cytat:
Napisane przez iloneczka91 Pokaż wiadomość

No ja mam wrazenie ze to takie pójście na łatwiznę, nie wiem czy czytałaś 2?wątki temu jak pisałam co sie działo tam.. w każdym bądź razie najpierw po relanium zrobiłam sie straszznie niespokojna a potem nie kojarzyłam nawet pielęgniarki jak przychodiła zmierzyć tętno dzidziusia albo mi ciśnienie.. i mimo ze mówiłam ze bardzo źle znosze te leki to i tak podawali.. ale dostawałam 3razy dziennie po 5mg ( niby nie duża, ale do tego fenoterol po którym mam wrazenie ze serce mi wyskoczy, magnez, no-spa i dopegyt)
Co do CC to nic mi nie wspominał, ale z opinii pacjentek tego szpitala lepiej unikac tam cc bo podobno tną masakrycznie a jeszcze gorzej zszywają.. wiec chyba wole naturalny. U mnie dopegyt- ale to apteka szpitalna bo musiałam tam kupić kosztował 29,99... i musze jeszcze 3 op tak kupic bo mam odpis w tej aptece, a potem pytałam w innej to 21 zł kosztuje.. i też op. starczy mi na 8 dni :/ wiec nawet 4 bede musiałą kupić :/
Stary 2013-09-05, 22:16   #676
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
no niezle..to sie nazywa szczescie,oczywiscie niech sie trzyma jak najdluzej. My w zeszlym roku,jak wiele par teraz zamiast kwiatkow na sub chcielismy kupony totolotka,z mysla,ze pewnie jakies drobiazgi z tego wpadna,a moze...moze cos wiekszego.
noi nie pamietam ile bylo kupowow dokladnie,a tych losow bylo cos ok.140 (niektorzy dawali po kilka)...no i sluchajcie,NIC!!! zupelnie,nawet tych takich najmniejszych wygranych,na zadnym,wiec sie smialismy,ze tak wlasnie zakoczyla sie nasza przygoda z lotto...oczywiscie tz wymiekl i tam cos jeszcze za te 3zl puszczal

trzymam kciuki,zeby sie udalo jak najszybciej sprawe zalatwic nie denerwuj sie

lubieolowki
suuper zdjecia,pieknie wygladalas...no i te wlosy,takie mi sie marzyly do slubu,niestety ja mam proste,lejece sie i cienkie wlosy i wszelkie proby podkrecenia ich konczyly sie totalna klapa po 3-4h.
zazdroszcze ociupinke,bo wygladaja na grube i piekne
Znajomi też liczyli na wygraną, dostali kupony właśnie i mieli chyba jedna trójkę.Lipa
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Pięknie wyglądaliśie !

no nie wierze!? co z tymi przesyłkami ostatnio ...

oby bezproblemowo wymieniki

No ja mam wrazenie ze to takie pójście na łatwiznę, nie wiem czy czytałaś 2?wątki temu jak pisałam co sie działo tam.. w każdym bądź razie najpierw po relanium zrobiłam sie straszznie niespokojna a potem nie kojarzyłam nawet pielęgniarki jak przychodiła zmierzyć tętno dzidziusia albo mi ciśnienie.. i mimo ze mówiłam ze bardzo źle znosze te leki to i tak podawali.. ale dostawałam 3razy dziennie po 5mg ( niby nie duża, ale do tego fenoterol po którym mam wrazenie ze serce mi wyskoczy, magnez, no-spa i dopegyt)
Co do CC to nic mi nie wspominał, ale z opinii pacjentek tego szpitala lepiej unikac tam cc bo podobno tną masakrycznie a jeszcze gorzej zszywają.. wiec chyba wole naturalny. U mnie dopegyt- ale to apteka szpitalna bo musiałam tam kupić kosztował 29,99... i musze jeszcze 3 op tak kupic bo mam odpis w tej aptece, a potem pytałam w innej to 21 zł kosztuje.. i też op. starczy mi na 8 dni :/ wiec nawet 4 bede musiałą kupić :/
Tylko na 8 dni masz jedno opakowanie ?Już do porodu masz brać ten lek?

Idę się przygotować,jutro wizyta,trzeba jakoś wyglądać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-05, 22:17   #677
ryba91
Zakorzenienie

Co mnie dzisiaj spotkało ..

Musiałam pilnie jechać do starego miejsca pracy bo były jakieś błędy a nie chciałam zeby oskarżyli mnie potem o jakąs kradzież albo Bóg wie co- a chcieli, na szczescie sytuacja wytłumaczona i mam czyste konto
Poza tym, że sie wku,rwiłam na tego tam pracownika to myślałam ze rodze bo zaczęło mnie wszystko boleć, najpierw kręgosłup, potem skurcz miałam, brzuch twardy.. ale po 2 minutach przeszło ..
aż z ciekawości po całej akcji poszłam zmierzyć ciśnienie i wyobraźcie sobie- 150/90 .. mówie no cóż chyba dzisija mi ten szpital potrzebny

Ale mówie do męża ze nie chce, ze pojedziemy do domu połoze sie i uspokoje.
No to pojechaliśmy, weszłam jeszcze doKaufa po jakieś owocki- kupiłam winogrona i arbuza
( mąż sobie wziął milion ciastek, teraz siedzi i wpiernicza bo promocja byla, termin sie kończył i np delicje z milki do jutra i były za 99 gr, knopersy po 50g sztuuka ITD )
I tak wracałam i mówie ze chyba mi przeszło, ale sprawdze w domu. Wysiedliśmy z bany, mąż skoczył jeszcze do sklepu po wode a ja czekałam pod bramą na niego.. i dopadł mnie jakiś ćpun
tak sie poschizowałam ze nie wiedziałam co mam robić. najpierw podszedł i do nie co tam że mam mu dać w tej chwili picie, ale nie miałam, potem zaczął coś tam o herze gadac

No ale nic, dzwonie do męża zeby szybko przychodził, a w miedzyczasie ten gość zaczął sie ślinić i mi łapami przed buzią wymachiwać a tak sie trząsł ze masakra.

Doszłam do domu i stwierdziłam ze teraz to ciśnienie 300 ede miec

Na szczescie polezałam pół godzinki uspokoiłam sie i 140/90 .

co za dzień.. dobrze ze sie kończy, mam nadzieje ze mnie dzisiaj nic dziwnego już nie spotka ..
Stary 2013-09-05, 22:20   #678
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten z misiem i zajączkiem podoba mi się najbardziej. Gdybym miała córeczkę, też pewnie kupiłabym różową pościel. Nie jestem jakąś wielką fanką różu, ale przeciwniczką też na pewno nie. A z łóżeczkiem miałam ten sam problem, mianowicie chciałam dobrać pod kolor mebli sypialnianych. Wbrew pozorom takie superłatwe, to nie jest.

Domi widać na zdjęciach, że szczęśliwa jesteś bardzo Nie będę oryginalna ławkowe zdjęcie najfajniejsze.
Ja wczoraj prałam różowe ciuszki, bo z tych worów co miałam cała pralka różu się uzbierała, chociaz stanowczo nie dominuje on w garderobie małej jak wchodze do łazienki i patrzę jak to się suszy, to aż mdło się robi od tej słodyczy

Cytat:

wspólczuję im bardzo

Cytat:
no i to był błąd zdecydowanie, że się wcześniej nie chwaliłaś piękne

Cytat:

no pech żeby Wam tylko uznali reklamację skoro pisali o sprawdzaniu przy kurierze, a nie próbowali wpierać, że skoro paczka była ok, to Wy może złamaliście czy co

Cytat:

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 22:20   #679
ryba91
Zakorzenienie

nemosek - tak na 8 dni .. w sumie na 8 i na 9dzień mam na rano... i do końca mam brać. Chyba ze w szpitalu zdecydują na wywołanie porodu to wtedy zmniejszą mi dawkę, ale wiecie jak to w tym szpitalu jest.. dadzą mi relanium i na porodówce zasnę zamiast przeć
Stary 2013-09-05, 22:25   #680
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
wolę chyba mieć taki poród jaki będe miała i 400 zł w kieszeni :P swoją drogą, ciekawe czy skuteczne to jest
Cytat:

piękne zdjęcia :P Domii ile Twój TŻ ma lat tak z ciekawości pytam bo mi wygląda na 16 lat

a szwagierki szkoda strasznie..pecha ma dziwczyna
Cytat:
hmm zapytam o to moją położną, ale wypróbuję zobaczymy czy to coś pomoże

dobra nadrobiłam to teraz spadam ogladać Kac Vegas 3

Dobranoc mamuśki!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 22:54   #681
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbowac nie zaszkodzi co nie ?
JA ostatnio myślałam nad tymi okładami z fusów kawy , ale mam problem z podcieraniem przez ten brzuch a co dopiero jakiś masaż
dokładnie mam ten sam problem, powiem Wam że nie wyobrażam sobie za jakiś tydzień, dwa, trzy sie golić, teraz jest katastrofa a co potem

pamietacie jak kiedys kiedys wrzucałam Wam porównanie tego samego tygodnia w 2 różnych koszulkach? to w tej co brzucha wtedy widać nie było tak dzisiaj ją ubrałam i mam do pępka.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

czy ktoś BYŁ na warsztatach MAMO TO JA? bo u mnie są w poniedziałek, a że czuje sie jak sie czuje to nie wiem czy iść.BO z tego co kojarze to opinie o BM były pozytywne i podobno warto iść..dlatego zastanawiam sie nad tymi MAMO TO JA, a nie wiem czy warto czy flaki z oejem?
Stary 2013-09-05, 23:05   #682
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinaizabela nie dziękuję co by na przyszłość nie zapeszyć i zachęcam do brania udziału w różnych takich konkursikach bo zabawa fajna a ile emocji jak się na wyniki czeka;D no i ta radość jak się zobaczy swoje nazwisko wśród zwycięzców;D
Może sie kiedyś skuszę

Cytat:

Musiałam pilnie jechać do starego miejsca pracy bo były jakieś błędy a nie chciałam zeby oskarżyli mnie potem o jakąs kradzież albo Bóg wie co- a chcieli, na szczescie sytuacja wytłumaczona i mam czyste konto
Poza tym, że sie wku,rwiłam na tego tam pracownika to myślałam ze rodze bo zaczęło mnie wszystko boleć, najpierw kręgosłup, potem skurcz miałam, brzuch twardy.. ale po 2 minutach przeszło ..
aż z ciekawości po całej akcji poszłam zmierzyć ciśnienie i wyobraźcie sobie- 150/90 .. mówie no cóż chyba dzisija mi ten szpital potrzebny

No to pojechaliśmy, weszłam jeszcze doKaufa po jakieś owocki- kupiłam winogrona i arbuza
( mąż sobie wziął milion ciastek, teraz siedzi i wpiernicza bo promocja byla, termin sie kończył i np delicje z milki do jutra i były za 99 gr, knopersy po 50g sztuuka ITD )
I tak wracałam i mówie ze chyba mi przeszło, ale sprawdze w domu. Wysiedliśmy z bany, mąż skoczył jeszcze do sklepu po wode a ja czekałam pod bramą na niego.. i dopadł mnie jakiś ćpun
tak sie poschizowałam ze nie wiedziałam co mam robić. najpierw podszedł i do nie co tam że mam mu dać w tej chwili picie, ale nie miałam, potem zaczął coś tam o herze gadac

No ale nic, dzwonie do męża zeby szybko przychodził, a w miedzyczasie ten gość zaczął sie ślinić i mi łapami przed buzią wymachiwać a tak sie trząsł ze masakra.

co za dzień.. dobrze ze sie kończy, mam nadzieje ze mnie dzisiaj nic dziwnego już nie spotka ..
jejciu Ty to masz przygody

Ciekawa jestem czy zrobią mi jutro usg w szpitalu i jakie będzie ciśnienie

My oglądamy "Chłopaki nie płaczą"
Stary 2013-09-05, 23:07   #683
nemosek
Zakorzenienie

Łoooo trajuślu 4o minut mi zajęło doprowadzanie się do porządku ale razem z myciem głowy i czekaniem aż krem do depilacji zacznie działać
Niedługo pewnie dojdę do 60 minut

Cytat:

Oj tak dla mnie to też był ciężki dzień.Oby jutrzejszy był lepszy!

A przygodę z ćpunem miałaś niemiłą.Brrrr
Zawsze się jakiś ktoś dowali

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-05, 23:12   #684
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Może sie kiedyś skuszę

jejciu Ty to masz przygody

Ciekawa jestem czy zrobią mi jutro usg w szpitalu i jakie będzie ciśnienie

my oglądaliśmy wczoraj
a dzisiaj póki co leci Romeo i Julia
a potem sposób na teściową obejrzymy ;D
Stary 2013-09-05, 23:13   #685
nemosek
Zakorzenienie

za wizytujące jutro mamutki

Dobrej nocki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-05, 23:14   #686
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

my też

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 23:23   #687
paulinaizabela
Zakorzenienie

Też się zbieram powoli

Słodkich snów

za jutrzejsze wizyty
Stary 2013-09-05, 23:35   #688
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

no, to chyba skończyłam, ale już widzę, że znów coś pożarło...

Cytat:

U mnie na 3d była taka gadka ;
TŻ - mógłby Pan potwierdzić płeć ?
L - A co powiedziano Wam ostatnim razem ?
TŻ - że narządów męskich nie widać , więc chyba dziewczynka .
L- Ja tez nie widzę Pana narządów i jakos nie twierdzę że jest Pan dziewczynką
Naszczęście potwierdził Majkę )

..............
Mój tż obudził mnie dziś , dźwigając kołdre i mówiąc do brzucha - Nadal tu jesteś ? Moja mine możecie sobie wyobrazić
: hahaha:

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Kochane Mamuśki,
w poniedziałek wylądowałam w szpitalu ze skurczami porodowymi 100%, myślałam, że rodzę. Na szczęście dostałam kroplówki i zastrzyki na dojrzałość płuc Mai. We wtorek na ktg nie mogli złapać jej tętna, ale na usg wyszło wszystko dobrze, wg przepływów. Najwidoczniej schowała się obrażalska. Groziło mi założenie szwów, ale na szczęście skurcze ustąpiły i dzisiaj Nas wypuścili.
I tym sposobem odpoczywam, lenię się, bo mam już L4.
Najadłam się strachu, co nie miara...
oooo rety :/
Leżeć plackiem i ani rusz!
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
mnie takie cos nie dziwi, mnie wogóle podoba się zapach piwnicy, włąśnie takich z ziemniakami, przypomina mi po prostu dzieciństwo Ostatnio nawet specjalnie wlazłam do piwnicy jak byłam u dziadka( a ona ma taka prawdziwą ziemianke żeby poczyć ten zapach.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Angie to faktycznie starchu się najadłaś, teraz odpoczywaj ile wlezie. Masz leżeć? rozwarcie masz?
ja lubię; zapach wilgoci i ten "inny" chłód.

Cytat:
NO w końcu się odezwałaś )
Pochwal się co tam uszyłaś ciekawego ? Ja chce zobaczyć , ponarzekać że tez tak nie potrafię

pozazdrościć takiej położnej . Kiedy w takim razie będą Cie mierzyć ? robią to z jakims wyprzedzeniem czy dopiero jak przyjdzie pora porodu ?

Mi cos się dzieje w brzuchu . Albo dziecko tak sobie faluje , albo nie wiem co , bo pobolewa tak w miare systematycznie ale krótko ..
Ide ubrać dzidziusiowe łóżeczko w końcu :P
Ty przestań na dziecko czekać i zacznij wreszcie działać, bo jeszcze troche i będziemy równo rodzić

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Mmm kurczak na butelce wyszedł miooodzio! i ziemniaczki też pyszniasty obiadek był! a w butelce miałam wlany bulion zamiast piwa.
ech...szkoda, że mój szanowny nie lubi kuraka

Cytat:
Właśnie mnie olśnilo , że przecież ten kupon dostałam dziś
Otwieram i ceny sa szalone , ale z tym rabatem nie byłoby tak strasznie ..
Co myślicie o takim ochraniaczu ?
http://www.vertbaudet.co.uk/little-m...uleur=6629&t=6

http://www.vertbaudet.co.uk/sweet-na...uleur=6421&t=6
no mnie osobiście się nie widzą...ze względu na wysokość i grubość

Cytat:
Witam się wieczornie
Gratuluję wszystkich tygodni oraz wizyt
Nadrabiać Was będę zaraz na spokojnie...
Chciałam się pochwalić zdjęciami z sesji ślubnej

W ogóle dziś oficjalnie zakończyłam pracę z mamą (tak wiem że miałam zakończyć pracę już tydzień temu ale nie mogłam się powstrzymać ).
Do tego odwiedziłam lumpeks i wzbogaciłam się o 3 bluzki, bo nie mam się w co ubrać
Domi, wyglądacie jakbyście mieli po 18 lat!
Szwagierce współczuję... nic więcej powiedzieć się nie da
Cytat:
.........
Aha .. Co myślicie o takim body ? Bo pierwsze widzę
http://www.vertbaudet.co.uk/happy-pr...=313803085&t=6
dla starszaka, takiego półrocznego już są ok. miałam kilka z golfem i fajnie się sprawdzały pod bluzę, czy koszulkę

[QUOTE=kyte;42654724]Pytanie do słodkich mamuś !!I do dzidzi szczególnie
Dzidzia polecałaś mi diete Montignaca i z tej diety zrobiłam sobie placki z mące 1850 i polałam serkiem homogenizowanym i zmiksowanymi truskawkami...ale to słodkie nawet jest, i ja już nie wiem czy to jest na pewno dobra dieta?[/QUOTE
]zależy jaki wzięłaś serek (pytam o skład) no i czy dogryzłaś go przed lub po świeżymi warzywami
ale z tej diety i jej filozofii pisałam licencjat u profesora od żywności, żywienia i biotechnologii żywności. zresztą Monti jest właśnie na uspokojenie trzustki. ALE produkty z pełnego przemiału jadamy generalnie nie później niż o 12, bo potem gwałtownie spada metabolizm. Także śniadanko owszem, a na kolacje sobie ugotuj na przykład makaron spaghetti z mąki durum (większość białych spaghetti jest z niej) al dente, do tego pomidorki z puszki i tuńczyk. jak ja uwielbiałam to połączenie..kiedyś to była moja filozofia żywienia. Po ciąży pewnie wrócę . najlepsza dieta, na której można się "naźreć" jak prosię

a Ty mierzysz cukier?

Cytat:

łoooo mamo, ile nagród!
czadowe!
lubieolowki Twoje zdjęcia też cudne, ale Ty chyba siuśka jesteś co ?

Witam się wieczornie. Trochę miałam dziś maraton spacerowo-zakupowy.
Wczoraj byłam w lumpie i strasznie podobał mi się akrylowy pled dla dzieci, jak z wełny z haftem It`s a boy i balonikami. No i tak mnie męczył, że dziś po niego polazłam . Zapłaciłam grosze, moczy się już a jutro potulnie wypierze.
Poza tym kupiłam bardzo tanio ręczniki dla Młodziaka, w stokrotce była promocja. I tak łażę od promo do promo, żeby wszystko jak najkorzystniej kupić. A za miesiąc będę się dziwić, że dziecko się na świat spieszy...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 00:24   #689
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

[QUOTE=dzidziadziumdzia;42 658641]no, to chyba skończyłam, ale już widzę, że znów coś pożarło...

: hahaha:

oooo rety :/
Leżeć plackiem i ani rusz!
ja lubię; zapach wilgoci i ten "inny" chłód.

Ty przestań na dziecko czekać i zacznij wreszcie działać, bo jeszcze troche i będziemy równo rodzić

ech...szkoda, że mój szanowny nie lubi kuraka

no mnie osobiście się nie widzą...ze względu na wysokość i grubość

Domi, wyglądacie jakbyście mieli po 18 lat!
Szwagierce współczuję... nic więcej powiedzieć się nie da
dla starszaka, takiego półrocznego już są ok. miałam kilka z golfem i fajnie się sprawdzały pod bluzę, czy koszulkę

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Pytanie do słodkich mamuś !!I do dzidzi szczególnie
Dzidzia polecałaś mi diete Montignaca i z tej diety zrobiłam sobie placki z mące 1850 i polałam serkiem homogenizowanym i zmiksowanymi truskawkami...ale to słodkie nawet jest, i ja już nie wiem czy to jest na pewno dobra dieta?[/QUOTE
]zależy jaki wzięłaś serek (pytam o skład) no i czy dogryzłaś go przed lub po świeżymi warzywami
ale z tej diety i jej filozofii pisałam licencjat u profesora od żywności, żywienia i biotechnologii żywności. zresztą Monti jest właśnie na uspokojenie trzustki. ALE produkty z pełnego przemiału jadamy generalnie nie później niż o 12, bo potem gwałtownie spada metabolizm. Także śniadanko owszem, a na kolacje sobie ugotuj na przykład makaron spaghetti z mąki durum (większość białych spaghetti jest z niej) al dente, do tego pomidorki z puszki i tuńczyk. jak ja uwielbiałam to połączenie..kiedyś to była moja filozofia żywienia. Po ciąży pewnie wrócę . najlepsza dieta, na której można się "naźreć" jak prosię

a Ty mierzysz cukier?

łoooo mamo, ile nagród!
czadowe!
lubieolowki Twoje zdjęcia też cudne, ale Ty chyba siuśka jesteś co ?

Witam się wieczornie. Trochę miałam dziś maraton spacerowo-zakupowy.
Wczoraj byłam w lumpie i strasznie podobał mi się akrylowy pled dla dzieci, jak z wełny z haftem It`s a boy i balonikami. No i tak mnie męczył, że dziś po niego polazłam . Zapłaciłam grosze, moczy się już a jutro potulnie wypierze.
Poza tym kupiłam bardzo tanio ręczniki dla Młodziaka, w stokrotce była promocja. I tak łażę od promo do promo, żeby wszystko jak najkorzystniej kupić. A za miesiąc będę się dziwić, że dziecko się na świat spieszy...
Jak mam działac ?
Chyba zaczne pic ta herbate magiczna.
Ona chyba nie dziala tak z dnia na dzien ? W sumie u mnie w poniedzialek 38tc :mysli:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 00:34   #690
maomami
Wtajemniczenie

Witam nocną porą, ja dzisiaj byłam na wieczorze panieńskim mojej kuzynki, posiedziałam chwile i zebrałam się do domu a kilka dziewczyn poszło jeszcze do klubu. Wieczór wypadł tak dziwnie dzisiaj ale w sumie wszystko na ostatnią chwilę i tak jakoś wyszło.

Nadrobiłam Was ale wybaczcie nie cytuję i nie odpisuje, ale przeczytałam żeby być na bieżąco

A teraz życzę miłej nocki, ja oglądam jeszcze na polsacie film FILADELFIA uwielbiam go, nie wiem dlaczego ale uwielbiam

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości