|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Serio mi się płakać chce, ehhh
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
ryba91 Kurczę nieciekawie masz z tymi skokami. Dobrze, że się wybroniłaś przed szpitalem. Swoją drogą co to za praktyka w tym waszym szpitalu, żeby relanium i relanium. Ja dostałam końskie dawki magnezu w kroplówce i było lepiej. Relanium raz po wieczornej wizycie bo pewien pan doktor po zdaniu "wystarczy jeden skok ciśnienia i tracisz dziecko a drugiego może nie być" spowodował, że wpadłam w histerie. Ten lekarz już nie jednej zalazł za skórę. A po tym relanium to mogłaby cały czas spać a to tylko jedna tabletka.
Co do cen dopegytu to fakt zwariować można u mnie 25,99 za opakowanie a w miesiącu trzy idą, a gdzie reszta leków. A swoją drogą u mnie lekarz odrazu powiedział, że będzie cesarka bo z takim ciśnieniem niebezpieczny może być poród siłami natury. U Ciebie nic na ten temat nie wspomniał? Ja po pobycie w szpitalu wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale w moim przypadku to dobrze. Dziewczyny naprawdę nie mogę za wami nadążyć, niesamowite macie tempo pisania
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam polubić na fb fanpage Herbaty Saga bo tam wygrałam ten puf wielki, blender, zeszyty i kubek;D fajne konkursiki robią;D a tak to jeszcze na fanpage Caretero (wszystkie większe nagrody dla dzidzi mam tej firmy) hmmm co tam jeszcze... na rossnet.pl też sa fajne konkursy
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super nagrody - szczęściara z Ciebie Cytat:
A Ty tak ślicznie romantycznie wyglądałaś Cytat:
Oby się szybko udało wymienić ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinaizabela nie dziękuję co by na przyszłość nie zapeszyć
i zachęcam do brania udziału w różnych takich konkursikach bo zabawa fajna a ile emocji jak się na wyniki czeka;D no i ta radość jak się zobaczy swoje nazwisko wśród zwycięzców;D
|
|
#668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ołówek ale Wy zakochani na tych fotkach ![]() Ktosiula ale pech Kociak Mało zdrowo brzmi ten przepis.Podobno pije się to na przeczyszczenie i w czasie diety.Ale ocet przecież taki szkodliwy dla żołądka
|
||
|
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
Czyli dokładnie taka sama sytuacja jest u mnie w rodzinie. Mam o tyle lepiej, że to szwagierka cioteczna. Ale na przykład na święta, będziemy się widzieć, ja będę z maluszkiem i już mi dziwnie na samą myśl. Straszne to, nie powinno tak być
![]() A dla odmiany moi rodzice mają sąsiadkę, alkoholiczkę. Wezwała ostatnio policję, bo konkubent ją pobił, a ona podobno w 4 miesiącu ciąży. Konkubent też dobry agent, choć ona jest gorsza i to raczej ona go bije W każdym razie przyjechali, przejęli się ciążą i chcieli ją do szpitala zabrać, ale ona oczywiście nie chciała. I mówi do nich, że potrzebna jej ta ciąża, jak im pistolet...
Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-09-05 o 21:49 |
|
|
|
#670 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Następna wycieczka , a później samochod ;> Cytat:
Cytat:
Póki ona nie będzie czula się na siłach spotkać z Toba , to do tego spotkania nie dojdzie bo ona nie dopuści. Ja nie miałam takiej sytuacji , że ktoś z bliskich czy znajomych był w zaawansowanej ciąży , ale doprowadzało mnie do płaczu właśnie to że wszyscy na siłę udawali że się nic nie stało , unikali tematu a w ich oczach widziałam tylko współczucie i litość. Cytat:
JA ostatnio myślałam nad tymi okładami z fusów kawy , ale mam problem z podcieraniem przez ten brzuch a co dopiero jakiś masaż
|
|
#671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trele hehe no nie pogniewałabym się
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2013-09-05 o 21:50 |
||
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#673 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
noi nie pamietam ile bylo kupowow dokladnie,a tych losow bylo cos ok.140 (niektorzy dawali po kilka)...no i sluchajcie,NIC!!! zupelnie,nawet tych takich najmniejszych wygranych,na zadnym,wiec sie smialismy,ze tak wlasnie zakoczyla sie nasza przygoda z lotto...oczywiscie tz wymiekl i tam cos jeszcze za te 3zl puszczal ![]() Cytat:
lubieolowki suuper zdjecia,pieknie wygladalas...no i te wlosy,takie mi sie marzyly do slubu,niestety ja mam proste,lejece sie i cienkie wlosy i wszelkie proby podkrecenia ich konczyly sie totalna klapa po 3-4h. zazdroszcze ociupinke,bo wygladaja na grube i piekne
|
||
|
|
|
#674 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Cytat:
oby bezproblemowo wymieniki ![]() Cytat:
Co do CC to nic mi nie wspominał, ale z opinii pacjentek tego szpitala lepiej unikac tam cc bo podobno tną masakrycznie a jeszcze gorzej zszywają.. wiec chyba wole naturalny. U mnie dopegyt- ale to apteka szpitalna bo musiałam tam kupić kosztował 29,99... i musze jeszcze 3 op tak kupic bo mam odpis w tej aptece, a potem pytałam w innej to 21 zł kosztuje.. i też op. starczy mi na 8 dni :/ wiec nawet 4 bede musiałą kupić :/
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Idę się przygotować,jutro wizyta,trzeba jakoś wyglądać
|
||
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Co mnie dzisiaj spotkało ..
Musiałam pilnie jechać do starego miejsca pracy bo były jakieś błędy a nie chciałam zeby oskarżyli mnie potem o jakąs kradzież albo Bóg wie co- a chcieli, na szczescie sytuacja wytłumaczona i mam czyste konto Poza tym, że sie wku,rwiłam na tego tam pracownika to myślałam ze rodze bo zaczęło mnie wszystko boleć, najpierw kręgosłup, potem skurcz miałam, brzuch twardy.. ale po 2 minutach przeszło .. aż z ciekawości po całej akcji poszłam zmierzyć ciśnienie i wyobraźcie sobie- 150/90 .. mówie no cóż chyba dzisija mi ten szpital potrzebny Ale mówie do męża ze nie chce, ze pojedziemy do domu połoze sie i uspokoje. No to pojechaliśmy, weszłam jeszcze doKaufa po jakieś owocki- kupiłam winogrona i arbuza ( mąż sobie wziął milion ciastek, teraz siedzi i wpiernicza bo promocja byla, termin sie kończył i np delicje z milki do jutra i były za 99 gr, knopersy po 50g sztuuka ITD )I tak wracałam i mówie ze chyba mi przeszło, ale sprawdze w domu. Wysiedliśmy z bany, mąż skoczył jeszcze do sklepu po wode a ja czekałam pod bramą na niego.. i dopadł mnie jakiś ćpun tak sie poschizowałam ze nie wiedziałam co mam robić. najpierw podszedł i do nie co tam że mam mu dać w tej chwili picie, ale nie miałam, potem zaczął coś tam o herze gadac No ale nic, dzwonie do męża zeby szybko przychodził, a w miedzyczasie ten gość zaczął sie ślinić i mi łapami przed buzią wymachiwać a tak sie trząsł ze masakra. Doszłam do domu i stwierdziłam ze teraz to ciśnienie 300 ede miec Na szczescie polezałam pół godzinki uspokoiłam sie i 140/90 . co za dzień.. dobrze ze sie kończy, mam nadzieje ze mnie dzisiaj nic dziwnego już nie spotka ..
|
#678 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak wchodze do łazienki i patrzę jak to się suszy, to aż mdło się robi od tej słodyczy ![]() ![]() Cytat:
wspólczuję im bardzo Cytat:
piękne Cytat:
żeby Wam tylko uznali reklamację skoro pisali o sprawdzaniu przy kurierze, a nie próbowali wpierać, że skoro paczka była ok, to Wy może złamaliście czy co ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
nemosek - tak na 8 dni .. w sumie na 8 i na 9dzień mam na rano... i do końca mam brać. Chyba ze w szpitalu zdecydują na wywołanie porodu to wtedy zmniejszą mi dawkę, ale wiecie jak to w tym szpitalu jest.. dadzą mi relanium i na porodówce zasnę zamiast przeć
|
#680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a szwagierki szkoda strasznie..pecha ma dziwczyna ![]() Cytat:
![]() dobra nadrobiłam to teraz spadam ogladać Kac Vegas 3 ![]() Dobranoc mamuśki!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietacie jak kiedys kiedys wrzucałam Wam porównanie tego samego tygodnia w 2 różnych koszulkach? to w tej co brzucha wtedy widać nie było tak dzisiaj ją ubrałam i mam do pępka. ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- czy ktoś BYŁ na warsztatach MAMO TO JA? bo u mnie są w poniedziałek, a że czuje sie jak sie czuje to nie wiem czy iść.BO z tego co kojarze to opinie o BM były pozytywne i podobno warto iść..dlatego zastanawiam sie nad tymi MAMO TO JA, a nie wiem czy warto czy flaki z oejem?
|
|
#682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawa jestem czy zrobią mi jutro usg w szpitalu i jakie będzie ciśnienie My oglądamy "Chłopaki nie płaczą" |
||
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Łoooo trajuślu 4o minut mi zajęło doprowadzanie się do porządku
ale razem z myciem głowy i czekaniem aż krem do depilacji zacznie działać ![]() Niedługo pewnie dojdę do 60 minut ![]() Cytat:
A przygodę z ćpunem miałaś niemiłą.Brrrr Zawsze się jakiś ktoś dowali
|
|
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj póki co leci Romeo i Julia a potem sposób na teściową obejrzymy ;D
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
za wizytujące jutro mamutki Dobrej nocki |
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Też się zbieram powoli
![]() Słodkich snów za jutrzejsze wizyty
|
|
|
|
#688 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
no, to chyba skończyłam, ale już widzę, że znów coś pożarło...
Cytat:
Cytat:
Leżeć plackiem i ani rusz! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szwagierce współczuję... nic więcej powiedzieć się nie da Cytat:
[QUOTE=kyte;42654724]Pytanie do słodkich mamuś !!I do dzidzi szczególnie ![]() Dzidzia polecałaś mi diete Montignaca i z tej diety zrobiłam sobie placki z mące 1850 i polałam serkiem homogenizowanym i zmiksowanymi truskawkami...ale to słodkie nawet jest, i ja już nie wiem czy to jest na pewno dobra dieta?[/QUOTE ]zależy jaki wzięłaś serek (pytam o skład) no i czy dogryzłaś go przed lub po świeżymi warzywami ![]() ale z tej diety i jej filozofii pisałam licencjat u profesora od żywności, żywienia i biotechnologii żywności. zresztą Monti jest właśnie na uspokojenie trzustki. ALE produkty z pełnego przemiału jadamy generalnie nie później niż o 12, bo potem gwałtownie spada metabolizm. Także śniadanko owszem, a na kolacje sobie ugotuj na przykład makaron spaghetti z mąki durum (większość białych spaghetti jest z niej) al dente, do tego pomidorki z puszki i tuńczyk. jak ja uwielbiałam to połączenie..kiedyś to była moja filozofia żywienia. Po ciąży pewnie wrócę . najlepsza dieta, na której można się "naźreć" jak prosię ![]() a Ty mierzysz cukier? Cytat:
czadowe! lubieolowki Twoje zdjęcia też cudne, ale Ty chyba siuśka jesteś co ?Witam się wieczornie. Trochę miałam dziś maraton spacerowo-zakupowy. Wczoraj byłam w lumpie i strasznie podobał mi się akrylowy pled dla dzieci, jak z wełny z haftem It`s a boy i balonikami. No i tak mnie męczył, że dziś po niego polazłam Poza tym kupiłam bardzo tanio ręczniki dla Młodziaka, w stokrotce była promocja. I tak łażę od promo do promo, żeby wszystko jak najkorzystniej kupić. A za miesiąc będę się dziwić, że dziecko się na świat spieszy...
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
[QUOTE=dzidziadziumdzia;42 658641]no, to chyba skończyłam, ale już widzę, że znów coś pożarło...
oooo rety :/ Leżeć plackiem i ani rusz! ja lubię; zapach wilgoci i ten "inny" chłód. Ty przestań na dziecko czekać i zacznij wreszcie działać, bo jeszcze troche i będziemy równo rodzić ![]() ech...szkoda, że mój szanowny nie lubi kuraka no mnie osobiście się nie widzą...ze względu na wysokość i grubość Domi, wyglądacie jakbyście mieli po 18 lat! Szwagierce współczuję... nic więcej powiedzieć się nie da dla starszaka, takiego półrocznego już są ok. miałam kilka z golfem i fajnie się sprawdzały pod bluzę, czy koszulkę Cytat:
Chyba zaczne pic ta herbate magiczna. Ona chyba nie dziala tak z dnia na dzien ? W sumie u mnie w poniedzialek 38tc :mysli: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#690 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nocną porą, ja dzisiaj byłam na wieczorze panieńskim mojej kuzynki, posiedziałam chwile i zebrałam się do domu a kilka dziewczyn poszło jeszcze do klubu. Wieczór wypadł tak dziwnie dzisiaj ale w sumie wszystko na ostatnią chwilę i tak jakoś wyszło.
Nadrobiłam Was ale wybaczcie nie cytuję i nie odpisuje, ale przeczytałam żeby być na bieżąco ![]() A teraz życzę miłej nocki, ja oglądam jeszcze na polsacie film FILADELFIA uwielbiam go, nie wiem dlaczego ale uwielbiam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

u nas była pęknięta szuflada jak wyjęliśmy z kartonów łóżeczko ale mąż skleił i było ok a też już beczałam bo na łóżeczko czekałam prawie miesiąc i przyszło dzień przed Wigilią więc nie było sensu już go odsyłać a mały urodził się 04.01 więc nawet nie zdążyłby wymienić na nowe bo on skądś sprowadzał i dlatego taki długi termin dostawy był
Ona piła i faktycznie miała lekki poród. Też muszę sobie kupić. Na pewno nie zaszkodzi 

W każdym razie przyjechali, przejęli się ciążą i chcieli ją do szpitala zabrać, ale ona oczywiście nie chciała. I mówi do nich, że potrzebna jej ta ciąża, jak im pistolet...
Następna wycieczka , a później samochod ;> 

chyba zostawię ta kwestie na później .. zobaczymy jak ona będzie stawiała się do spania w koszyku , a jak w łóżeczku