Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 14:55   #871
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość

A kupiłam w lumpku za cale 2 zł

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Och, a już miałam nadzieję, że gdzieś na all
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:05   #872
peppermint patty
Rozeznanie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

maaam wozek!!! ochlone troche,zjem obiad,ponadrabiam co napisalyscie i wrzuce zdjecia
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:06   #873
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No tak, uciekło mi to, że Ty w Belgii siedzisz a co do karmienia piersią to pewnie tak samo jak w Polsce - zaświadczenie od lekarza wystarczy, że karmisz piersią.

A! Dziewczyny! Gdzie kupię płyn do płukania Dzidziusia? W Rossmannie nie wiedziałam, w Lidlu też nie. Czy jeszcze gdzieś oprócz Reala?
w Carfurze zobacz

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:07   #874
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Och, a już miałam nadzieję, że gdzieś na all
No ale na all tez jest sporo...

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
maaam wozek!!! ochlone troche,zjem obiad,ponadrabiam co napisalyscie i wrzuce zdjecia
Czekamy

Zamykam robić obiadek nie piszcie za dużo bo później nie nadrobie

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:08   #875
nasturcja7667
Zadomowienie

Zmykam na imprezkę
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:12   #876
nemosek
Zakorzenienie

Ale się objadłam leczo

Kyte Dzisiaj kumpela która miała wizytę razem mną u ginki tak samo miała.Bół w prawym boku,ściskanie ale wzięła Nospę i przeszło.Mówiła że zaczęła się już na IP zbierać

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no ja już niby miałam jakąś część spakowaną, ale tak teraz z ciekawości zerknęłam co tam mam i praktycznie nie mam nic oprócz koszul, laci, bielizny i częsci kosmetyków i ręczników podkładów mega podpasek ..
i stwierdzam ze reszta co do dopakowania mi została to niestety nie wiem chyba w taśce z lidla bede miałą bo sie do torby nie zmieszcze, a z walizką to chyba głupio, co? ;> nie taka olbrzymią walizą oczywiscie:P

NEWTREND-
fajnie że chłopcy są tak zaangażowani przynajmniej pomogą

Wg o czym koniecznie nie zapomnieć do spakowania do torby? ;>
Grupa krwi jest b.ważna ale pewnie masz w dokumentach

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
witam się i ja

ale dziś miałam masakryczny sen, śniło mi się ze trafiłam na IP i okazało się że mam 1 cm rozwarcie i się powiększało. Obudziłam się cała spocona i zdenerwowana :/

Kociak
Widziałam w Tesco
Historia o bliźniakach nieprawdopodobna
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Tylko ja jestem w Belgii tutaj niby nie ma tego kryterium, a becikowe coś koło 1200 Euro i niby można się już starać przed narodzinami

Aha, i jeszcze kobieta coś mówiła, że niektóre gminy oferują jakieś dodatkowe zasiłki za karmienie piersią tu gdzie mieszkam tego nie ma, ale zastanawiam się jak oni sprawdzają, czy się rzeczywiście karmi piersią i jak to się można sfrustrować dodatkowo, jak ktoś chce karmić, a nie ma mleka itp
Nie wiem czy jest takie określenie że nie ma mleka.Wydaje mi się że każą kobieta ma pokarm,tak nas w końcu natura zaprogramowała.
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie! Widzę, że nowa część wątku przyciągnęła nowe mamy, ja też chcę dołączyć, mogę?????? Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale nigdy nie mogłam nadgonić, aż dziś mi się udało(chyba to zasługa L4 Zazdroszczę Wam z bliskimi terminami, ja mam jeszcze duuuużo czasu bo TP 28grudzień.

Tomuś
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej

Melduje się po wizycie...dziś z Marysią w brzuchu
mam metlik w glowie, dziewczyny!

jak mi gin powiedział:
a kto pani powiedział,ze chłopak?ja? ja tu widze,ze z tego malucha dziewucha będzie!
a ja: jak to? nie ma Jasia?
a gin: dziś widze,ze nic się nie merda...wiec chyba będzie Jasia

no i ogolnie wstrzymuje się już z zakupami, może na te 3D pojedziemy?
bo na każdej wizycie później tradycyjnie nozki zlaczone i dupa...a wlasciwie uda zlaczone ma na każdej wizycie...tylko przez chwile rozlozone

najważniejsze,ze rośniemy! ja już mniej - tylko pol kilo;p
ale bejbik b.ladnie - kolejne gramy i teraz już ma 1120 i obrocil się już glowka w dol

po nospie i magnezie macica wrocila do swej miękkości, jak to gin ujął, szyjka ladna i dluga no i nastepna wizyta za 3 tygodnie
to już będzie 31 tydzien

Ale macie przejścia z płcią

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
moja leży w poprzek, jestem pewna, a do tego nie mam nacisku na pęcherz, nawet nie musze w nocy wstawać, a po 2 stronach brzucha w lini prostej mam na zmiane gólki
Mój też glizduś jeden plażuje

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:15   #877
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Cześć laseczki

Trele, Ryba- chyba dołącze do Was w oczekiwaniu na wyklucie maleństwa ( maleństw)
Własnie jestem po wizycie u Pani doktor, szyjka miękka, daje mi góra 7 tygodni i tniemy. Tak więc z terminu z 3 grudnia, zrobił się albo 24 albo 31 październik.
Teraz mam 28 TC- Aurelia 1,5 kg, Fabian 1,2 kg, przez dwa tygodnie każde z nich nabralo mega dużo ciałka.
7 tygodni a ja dalej w czarnej pupieeee

Nie spodziewałam się, że maluszki tak szybko bedą na świecie.

Lece nadrabiać, chce byc na bieżąco, bo Wasze porady pomagają mi kompletować wyprawkę
Ale już duże dzieciaczki

Aurelia i Fabian piękne imiona
Spinaj pupcie i szykuj wyprawkę 7 tygodni to jeszcze trochę

Magalska ale brzucho Ładny kącik maluszkowy

Cytat:

Od po śniadaniu brzuch mnie boli, spróbowałam się zdrzemnąć i nic. Zwlekłam sie z łóżka, żeby do apteki po no-spę iść, bo boli jak na okres tylko trochę słabiej. Sie zaczęłam zastanawiać czy to może być wina Pimafucinu, bo dziś na noc wzięłam... mam nadzieję, że przejdzie bo jak nie to po południu poproszę tatę, żeby mnie zabrał na IP
Jak brałam Pimafucin nie miałam tak.
Też miewałam takie bóle ale przechodziło po Nospie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-06, 15:18   #878
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
w ogóle wiecie co mój kot zrobił? pozedł do sąsiadki i zjadł jej piersi z kurczaka na obiad
cwaniak

Magalska kącik przecudny, też by mi się przydały takie przyborniki ale nie mam gdzie powiesić

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:22   #879
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż koniecznie Navintgona!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-06, 15:23   #880
babku
Zadomowienie

Cytat:
moja leży w poprzek, jestem pewna, a do tego nie mam nacisku na pęcherz, nawet nie musze w nocy wstawać, a po 2 stronach brzucha w lini prostej mam na zmiane gólki
Mój leży prawidłowo, a też mam te gulki często. Co prawda zazwyczaj wstaje ze 3 razy w nocy na siku, ale dziś na przykład spałam jak zabita i dopiero o godzinie 9 wstałam do kibelka Mało tego w nocy mąż niechcący uderzył mnie w brzuch. Wystraszył się i sprawdzał czy to na pewno był brzuch i czy nic mi nie zrobił, a ja podobno spałam sobie w najlepsze

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Zbieram sie na sesje juz sie doczekac nie moge :p. Maz jest przekonany ze pomagam bratu urzadzic impreze a tymczasem ja bede robic sobie zdjecia bedzie mial taka malutka niespodzianke jak juz dostane zdjecia w swoje rece
Fajną niespodziankę zrobisz Damianowi. My w poniedziałek się wybieramy, ale już nie mogę się doczekać. Dzisiaj dzwoniła do mnie ta fotograf i pytała czy będzie mógł, przy sesji pomóc jej kolega, bo takie jak chce zdjęcia będzie pierwszy raz robiła. I powiem wam, że zrobiła tym na mnie bardzo dobre wrażenie. Lubię ludzi, którzy potrafią przyznać się, że coś robią pierwszy raz i potrzebują pomocy. Po za tym co dwóch fotografów to nie jeden

Cytat:
ale że to pierwsze dziecię i wyczekiwane to jestem jak przyczajony tygrys, ukryty smok na jakieś nietypowe odczucia w obrębie brzucha zwłaszcza
Rozwalacie mnie dzisiaj swoimi tekstami

Cytat:
Cześć laseczki

Trele, Ryba- chyba dołącze do Was w oczekiwaniu na wyklucie maleństwa ( maleństw)
Własnie jestem po wizycie u Pani doktor, szyjka miękka, daje mi góra 7 tygodni i tniemy. Tak więc z terminu z 3 grudnia, zrobił się albo 24 albo 31 październik.
Teraz mam 28 TC- Aurelia 1,5 kg, Fabian 1,2 kg, przez dwa tygodnie każde z nich nabralo mega dużo ciałka.

Lece nadrabiać, chce byc na bieżąco, bo Wasze porady pomagają mi kompletować wyprawkę
O kurcze nieźle, ale podobno z bliźniakami tak jest. Zabieraj się za wyprawkę i ciesz się z październikowego terminu. Mnie osobiście bardziej podoba się październik niż grudzień ( choć sama jestem z grudnia )

Cytat:
musieliśmy zmienić koncepcję brodzika w łazience.. miał być zrobiony a'la basen wyłożony płytkami a dzisiaj się okazało że nie możemy tego zrobić i musimy dokupić ultra płytki brodzik.. i mi wmawiają żebym wstawiła wannę, alebo całą kabinę a nie kombinowała i nie rozumieją ze ja ani tego ani tego nie chcę
Ja przy wykańczaniu naszego mieszkania walczyłam jak lwica o wannę. Teraz jak nie mogę z niej wyjść sama, to zastanawiam się czy dobrze zrobiłam Mnie podobają się takie prysznice https://www.google.pl/search?q=prysz...w=1366&bih=667 i jeśli taki miałaś mieć, to też bym się wkurzyła nieźle. No ale cóż jak mus, to mus.

Cytat:
Dodaje zdjęcia zaslonek i ochraniacza i w ogóle miejscowke Bruna i miejsce do przewijania a i jeszcze mój brzuch się zalapie
Brzuch rewelacyjny, taki mega okrągły A co do miejscówki Bruna, to już chciałam pisać, że zazdroszczę osobnego pokoiku dla maluszka, a tu patrze, ze Wy chyba też na razie w sypialni zrobiliście ten kącik. Super Ci to wyszło. Naklejki, cała reszta, ogólnie
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ja też najgorsze że na udach zauważyłam galaretkę- cellulit nie wiem którego stopnia
Matko ja też nigdy nie miałam takiego cellulitu. Myślę, że to hormony, taką mi krzywdę wyrządziły Myślicie, że po ciąży, trochę ustąpi ten cellulit?
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:27   #881
lineczka1989
Zakorzenienie

babku, tak właśnie taka miał być ta kabina
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:31   #882
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Ja czekam na obiad i się dozcekać nie mogę faszerowane papryczki z ryżem i pieczone ziemniaczki, trochę się gryzie bo ryz i ziemniaki ale co tam, do tego kompot jabłkowo porzeczkowy, czarna porzeczka oczywiście

a teraz trzeba umyć podłoge
zazdroszcze obiadku....ja mialam wykwinte sadzone jajo z wikwintna parowka w kawalkach wrzucana na patelnie po tymze jaju...meza nie ma,motywacji do gotowania dla siebie nie mialam i prosze jakie efekty-a nei powiem,taka papryczke bym zjadla

Cytat:
Witam wszystkie mamusie! Widzę, że nowa część wątku przyciągnęła nowe mamy, ja też chcę dołączyć, mogę?????? Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale nigdy nie mogłam nadgonić, aż dziś mi się udało(chyba to zasługa L4 Zazdroszczę Wam z bliskimi terminami, ja mam jeszcze duuuużo czasu bo TP 28grudzień.
Witam witam

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Udało się
super ten plaszczyk

Cytat:
Hej

jak mi gin powiedział:
a kto pani powiedział,ze chłopak?ja? ja tu widze,ze z tego malucha dziewucha będzie!

no i ogolnie wstrzymuje się już z zakupami, może na te 3D pojedziemy?
bo na każdej wizycie później tradycyjnie nozki zlaczone i dupa...a wlasciwie uda zlaczone ma na każdej wizycie...tylko przez chwile rozlozone

najważniejsze,ze rośniemy! ja już mniej - tylko pol kilo;p
ale bejbik b.ladnie - kolejne gramy i teraz już ma 1120 i obrocil się już glowka w dol

po nospie i magnezie macica wrocila do swej miękkości, jak to gin ujął, szyjka ladna i dluga no i nastepna wizyta za 3 tygodnie
to już będzie 31 tydzien
Witamy w takim razie Marysie swoja droga sliczne imie...przyzwyczajasz sie juz jakos?

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ja się spodziewam, że z mojego synka może wyjść to samo, ale co by nie było, byleby zdrowe (najwyżej będzie chodzić w ciuchach w samochody )

dziewczyny mam pytanko czy wieszać zasłonki w pokoju maleństwa czy same firanki starczą
ja mam rolety w oknach,wiec firanek juz nie montuje,chce tylko dokupic zaslonki,ale bardziej do ozdoby,zeby sobie wisialy po bokach (bo jakas taka pusta dzira to moje okno)

Cytat:
Mian miam

czekamy na efekty

Same smakolyki to naleśniki na kolację mi po głowie chodzą racuchy.... mmmm....

Dziś chyba dzień czekania na kuriera bo czekam i ja...

Dodaje zdjęcia zaslonek i ochraniacza i w ogóle miejscowke Bruna i miejsce do przewijania a i jeszcze mój brzuch się zalapie

super kacik miejsce do przewijania wydaje sie mega,napewno bedzie Ci wygodnie
Cytat:
powiem nieskromne że wyszła mi rewelacyjna zupa pomidorowa

w ogóle wiecie co mój kot zrobił? pozedł do sąsiadki i zjadł jej piersi z kurczaka na obiad

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

ja w sumie się nie zastanawiąłam gdzie będziemy małą kąpać ale kącik dla Bruna rewelacyjny
no i nastepna pobudza moja obiadowa zazdrosc

Cytat:
u nas też tak miało być, aaaaale na podłodze będzie taki brodzik http://allegro.pl/brodzik-ultra-plyt...506962906.html do tego wykafelkowane ściany i drzwi szklane z tym że drzwi za jakiś czas dopiero będą bo na taką szerokośc to ok 1000 zł kosztują :P
żadnej typowehj kabiny prysznicowej takiej jakie są w sklepach nie będzie :P
brodzik meeega
Stary 2013-09-06, 15:33   #883
magalska
Zadomowienie

Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
cwaniak

Magalska kącik przecudny, też by mi się przydały takie przyborniki ale nie mam gdzie powiesić
Sprawdzilam i np nakolyske (i lozeczko pewnie też) tez mozna zawiesic

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Mój leży prawidłowo, a też mam te gulki często. Co prawda zazwyczaj wstaje ze 3 razy w nocy na siku, ale dziś na przykład spałam jak zabita i dopiero o godzinie 9 wstałam do kibelka Mało tego w nocy mąż niechcący uderzył mnie w brzuch. Wystraszył się i sprawdzał czy to na pewno był brzuch i czy nic mi nie zrobił, a ja podobno spałam sobie w najlepsze

Fajną niespodziankę zrobisz Damianowi. My w poniedziałek się wybieramy, ale już nie mogę się doczekać. Dzisiaj dzwoniła do mnie ta fotograf i pytała czy będzie mógł, przy sesji pomóc jej kolega, bo takie jak chce zdjęcia będzie pierwszy raz robiła. I powiem wam, że zrobiła tym na mnie bardzo dobre wrażenie. Lubię ludzi, którzy potrafią przyznać się, że coś robią pierwszy raz i potrzebują pomocy. Po za tym co dwóch fotografów to nie jeden

Rozwalacie mnie dzisiaj swoimi tekstami

O kurcze nieźle, ale podobno z bliźniakami tak jest. Zabieraj się za wyprawkę i ciesz się z październikowego terminu. Mnie osobiście bardziej podoba się październik niż grudzień ( choć sama jestem z grudnia )

Ja przy wykańczaniu naszego mieszkania walczyłam jak lwica o wannę. Teraz jak nie mogę z niej wyjść sama, to zastanawiam się czy dobrze zrobiłam Mnie podobają się takie prysznice https://www.google.pl/search?q=prysz...w=1366&bih=667 i jeśli taki miałaś mieć, to też bym się wkurzyła nieźle. No ale cóż jak mus, to mus.

Brzuch rewelacyjny, taki mega okrągły A co do miejscówki Bruna, to już chciałam pisać, że zazdroszczę osobnego pokoiku dla maluszka, a tu patrze, ze Wy chyba też na razie w sypialni zrobiliście ten kącik. Super Ci to wyszło. Naklejki, cała reszta, ogólnie

Matko ja też nigdy nie miałam takiego cellulitu. Myślę, że to hormony, taką mi krzywdę wyrządziły Myślicie, że po ciąży, trochę ustąpi ten cellulit?
No właśnie taka piłka, jak zobaczyłam swoje odbicie w lustrze to stwierdziłam muszę fotke zrobić kacik dla malucha mamy w sypialni bo jednak nie chcielismy rezygnowac z salonu co do pomarańczowej skórki to mi też wyszła ale wydaje mi się że to od kumulacji wody w organizmie. Ps to nie naklejki tylko sama farbą namalowałam

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Edytowane przez magalska
Czas edycji: 2013-09-06 o 15:35
Stary 2013-09-06, 15:33   #884
nemosek
Zakorzenienie

Domi,Babku Czekamy nafoteczki

Cellulit zniknie lub zmniejszy się,z naszą pomocą oczywiście.Nie martw się ,tez mam nogi prawie jak galaretki
Dla mnie najlepszym sposobem jest jazda na rolkach lub rowerku(w lecie) i bieganie.Najszybciej widzę rezultaty.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-06, 15:35   #885
peppermint patty
Rozeznanie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

ImageUploadedByWizaz Forum1378474390.019877.jpgImageUploadedByWizaz Forum1378474399.583947.jpgImageUploadedByWizaz Forum1378474410.924930.jpgImageUploadedByWizaz Forum1378474422.565675.jpg

Jeszcze sie pies zalapal
Nie powiem,troche sie namordowalam ze skladaniem tegonwszystkiego,ale jestem mega szczesliwa,duzo gadzetow do kompletu jeszcze bylo-parasolka,folia p.deszczowa,moskitiera,to rba do wozka,tylko pompki mi zabraklo,napisze do dziewczyny czy zapomniala wsadzic,czy nie ma jej po poprostu

Edytowane przez peppermint patty
Czas edycji: 2013-09-06 o 15:36
Stary 2013-09-06, 15:37   #886
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Siedzę i czekam na usg potem wizyta u lekarza.
Mała nerwówka jest...poczytam sobie co naskrobałyście

Kurdę to pisz szybko co i jak . Ciekawa jestem jaka Majeczka duża
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Chciałabym powiedzieć, że wreszcie się doczekałam przesyłki kurierskiej i trochę mi kamień z serca spadł, dalej dziergam literki dla Małej bo motylki już wydziergałam...wieczorem się będzie działo...skręcanie łóżeczka i ozdabianie....

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Jestem głodna idę coś przekąsić i napić się ciepłej herbatki
Ja czekam z niecierpliwością na fotki tego wszystkiego co tam tworzysz Z pewnością będzie cudowne
Cytat:
nie pamiętam kto, ale ktoś chciał karuzelkę z projektorem nie?
przeglądam tablice i widze taka z FP
http://tablica.pl/oferta/karuzela-fi...tml#d00816aa05
moze ktos by chciał;p bo mnie nie stać
Ja chciałam .
Cytat:
Pewnie juz niektóre oglądały

http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg
Moje ulubione to ; Co to jest ślub ? Albo Co to jest dobre wychowanie ?
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Nadrobiłam i chyba jajo zniosę w tej poczekalni

U nas nie ma wogóle becikowego za to każdy dostaje na dzecko zasiłek od razu po urodzeniu aż do skończenia szkoły. Teraz jest to 140euro miesięcznie zawsze na pieluchy i dzeciowe rzeczy starczy

U nas jest 500f . Ale mi i tak się nie należy , mimo tego ze pracuje na najniższej krajowej
Cytat:
Masz termin w moje urodziny
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Udało się
Piękny
Cytat:
Hej

jak mi gin powiedział:
O kurde.
Idz na to 3d jak i tak miałaś w planach .
ja to i tak bym już miała mętlik
Cytat:
Mi się tez tak wydawało . Okazało się że po prawej mam dupke a po lewej nóżki , główka w dole. Nie chciało mi się wierzyć ..

Drętwieja mi opuszki w dwóch środkowych palcach dziwne to ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:37   #887
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć laseczki

Kochana nic sie nie martw!!! Wyprawkę zdążysz kupić, a o porady zawsze nas możesz pytać
Chcesz żebym wpisała Ci wagę maluszków na 1 stronie? ;> Jak tak to podaj jeszcze tc w któym był ważone ;p

Cytat:
Mian miam

czekamy na efekty

Ale ślicznie
i jaki brzuch śliczny apartament ;D
co do kąpania- u nas będzie w pokoju a potem jak zacznie chlabać to bedziemy mysleć

Cytat:
Witamy, z wyprawką jeszcze nie ma paniki, ja mam TP na pierwszą połowę grudnia i też jeszcze niewiele mamy.
Bardzo ładny płaszczyk

Oj wiem co czujesz, mam dokładnie ten sam problem.

no to Wam dziecię zrobiło niespodziankę, ciekawe kto faktycznie mieszka w Twoim brzuszku

Oooo kolejna mama z Krakowa. Widzę, że nawet problemy brzuszkowe mamy podobne.

Tak się ostatnio zastanawiałam co u Was, tak czułam, że będziecie się jednak rozpakowywać wcześniej, ale to dla dobra dzieciaczków. Bardzo ładne imiona wybraliście. I faktycznie wyprawkę trzeba przyspieszyć

jaki okrągły brzuszek

Od po śniadaniu brzuch mnie boli, spróbowałam się zdrzemnąć i nic. Zwlekłam sie z łóżka, żeby do apteki po no-spę iść, bo boli jak na okres tylko trochę słabiej. Sie zaczęłam zastanawiać czy to może być wina Pimafucinu, bo dziś na noc wzięłam... mam nadzieję, że przejdzie bo jak nie to po południu poproszę tatę, żeby mnie zabrał na IP
Jak coś to na IP!!! i daj koniecznie znać co i jak, bo sie bedziemy martwić trzymaj się!

Ale jestem wyrąbana. :/ niby nic wielkiego nie rbiłam nawet sie 30 minut kimnęłam a padam, zgaga meczy.. ale ciśnienie niskie ( to chyba od tej dawki leków tak mi sie obniżyło że nie umiem normalnie funkcjonować... )

W ogóle NIE POLECAM WAM INTERNETU Z NETII - nie miałam ponad godzinę z niewiadomo jakich przyczyn :/ a na infolinii nie umieli rozwiązać mojego problemu ;/ gośc mnie wziął za jakąś idiotkę :/ bo twierdzi ze musi działać i ze on nie rozumie mojego problemu, a na końcu stwierdził ze mam wymienić komputer bo to nie ich wina tylko MOJEGO KOMPUTERA nagadałam im ..
Stary 2013-09-06, 15:40   #888
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Zmykam na imprezkę
Miłej imprezki i tańca do białego rana!
Cytat:
Załącznik 5396296Załącznik 5396297Załącznik 5396298Załącznik 5396299

Jeszcze sie pies zalapal
Nie powiem,troche sie namordowalam ze skladaniem tegonwszystkiego,ale jestem mega szczesliwa,duzo gadzetow do kompletu jeszcze bylo-parasolka,folia p.deszczowa,moskitiera,to rba do wozka,tylko pompki mi zabraklo,napisze do dziewczyny czy zapomniala wsadzic,czy nie ma jej po poprostu
Bardzo ładniutki wózeczek! Jeśli mogę zapytać ile za niego zapłaciłaś?
A piesio piękny, słodka mordka (co to za rasa?)
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:40   #889
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Dziewczyny ja od rana mam jakiś taki ból brzucha... cały mnie jakby boli i twardy jakiś jest... Co to może być? Jak siedzę to jest okej, ale wstane i znowu Co robić???

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:41   #890
magalska
Zadomowienie

Cytat:
zazdroszcze obiadku....ja mialam wykwinte sadzone jajo z wikwintna parowka w kawalkach wrzucana na patelnie po tymze jaju...meza nie ma,motywacji do gotowania dla siebie nie mialam i prosze jakie efekty-a nei powiem,taka papryczke bym zjadla

Witam witam

super ten plaszczyk

Witamy w takim razie Marysie swoja droga sliczne imie...przyzwyczajasz sie juz jakos?

ja mam rolety w oknach,wiec firanek juz nie montuje,chce tylko dokupic zaslonki,ale bardziej do ozdoby,zeby sobie wisialy po bokach (bo jakas taka pusta dzira to moje okno)

super kacik miejsce do przewijania wydaje sie mega,napewno bedzie Ci wygodnie

no i nastepna pobudza moja obiadowa zazdrosc

brodzik meeega
No wlasnie staralam siezeby byl przede wszystkimpraktyczny ten kacik do przewijania

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Cellulit zniknie lub zmniejszy się,z naszą pomocą oczywiście.Nie martw się ,tez mam nogi prawie jak galaretki
Dla mnie najlepszym sposobem jest jazda na rolkach lub rowerku(w lecie) i bieganie.Najszybciej widzę rezultaty.
Ja już nie mogę się doczekać ćwiczeń... zawsze aktywna byłam a teraz takie ciepłe kluchy hihi zwłaszcza że u męża w pracy karty multisport są za 40 zł, już od grudnia biorę się za siebie

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-09-06, 15:46   #891
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Ale jestem wyrąbana. :/ niby nic wielkiego nie rbiłam nawet sie 30 minut kimnęłam a padam, zgaga meczy.. ale ciśnienie niskie ( to chyba od tej dawki leków tak mi sie obniżyło że nie umiem normalnie funkcjonować... )

W ogóle NIE POLECAM WAM INTERNETU Z NETII - nie miałam ponad godzinę z niewiadomo jakich przyczyn :/ a na infolinii nie umieli rozwiązać mojego problemu ;/ gośc mnie wziął za jakąś idiotkę :/ bo twierdzi ze musi działać i ze on nie rozumie mojego problemu, a na końcu stwierdził ze mam wymienić komputer bo to nie ich wina tylko MOJEGO KOMPUTERA nagadałam im ..
Dobrze, że masz niskie ciśnienie, ale nie dobrze, ze czujesz się taka zmęczona. Może te tabletki co bierzesz obniżają ciśnienie i zamulają Ciebie? Poczytaj ulotki.
Po perypetiach z internetem jakie przechodzisz na pewno żadna z nas nigdy nie weźmie internetu z Netii.
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja od rana mam jakiś taki ból brzucha... cały mnie jakby boli i twardy jakiś jest... Co to może być? Jak siedzę to jest okej, ale wstane i znowu Co robić???
Weź Nospę i poleżtroszkę. Powinno przejść, ale jeśli nie może warto jechać na IP.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:54   #892
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
no u mnie robili problem żeby coś takiego zrobić, że jak się podobno położy zwykłe płytki w sensie gres na podłogę to za rok, dwa czy trzy trzeba wymieniać bo one nie są przystosowane to takiego zastosowania, no ale ja się nie znam

tylko szkoda ze nam dopiero o tym powiedzieli bo teraz muszę się szarpnąć i 4 stówy wyłożyć na brodzi. a nie bardzo mi się uśmeicha, no ale co zrobić

Z tego co wiem to nie jest to prawdą, dowiadywaliśmy się, zresztą u znajomych w domkach nowo wybudowanych też robili fachowcy takie prysznice Wiem że stosował tam coś specjalnego ale co to nie wiem zapytam się jak wróci mąż z pracy.
Cytat:
chyba na komode nie da rady.... ale to już sama musisz ocenić no u nas też w sypialni musieliśmy trochę poprzestawisc żeby się wszystko zmieściło...

.
A mi się wydaje że da radę bo mam komodę taką jak w załączniku, i jest na co powiesićTak czy siak powiem teściowej żeby mi kupiła gdzieś na pewno zawieszę Dziękuję za zdjęcie
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

Fajny płaszczyk. I chyba taki, że i po ciąży jeszcze pośmigasz w nim. Zazdroszczę, ja nadal szukam.

Nawet już szwagierka się przymierzała do tego płaszczyka
Cytat:
Super wózek już zobaczyłam
Cytat:
Ale się objadłam leczo

Kyte Dzisiaj kumpela która miała wizytę razem mną u ginki tak samo miała.Bół w prawym boku,ściskanie ale wzięła Nospę i przeszło.Mówiła że zaczęła się już na IP zbierać

Wiesz, ja rozumiem że brzuch boli, ale żeby aż noga bolała i zero możności poruszania się?
Cytat:

Zawsze wszystkim będę odradzała po Twoich przejściach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komoda.jpg (17,0 KB, 9 załadowań)
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 15:57   #893
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Weź nospę i poleż troszeczkę nie wstawaj.

Nasturcja tylko za bardzo nie ujeżdzaj tego byka
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:01   #894
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak sobie przypomnaiłąm że raz była tu rozmowa o niespodziankach i bodajrze na jakimś wątku była dziewczyna co nie wiedziała co będzie mieć bo w Polsce mówili jej że dziewczynka a w Hiszpanii że chłopczyk, i ktoś wie czy już urodziła i o kogo chodzi?
Tak,tak O Misię chodzi,dziś doczytałam że potwierdził się chłopiec

Cytat:
Cześć laseczki

Się porobiło.. dasz radę Basiu z wszystkim się wyrobić,spokojnie
Troszkę tych porodów nam się szykuje na październik

Cytat:
Mian miam

czekamy na efekty

śliczny ten kącik,super to zoorganizowałaś.

Cytat:
Zmykam na imprezkę

Udanej zabawy

Cytat:

Jeszcze sie pies zalapal

Jest kolejna fura
Fajnie się prezentuje

Lusesita... to masz przeboje z tą płcią...,mi na 4d od razu powiedziała,że mamy synka,, a na zwykłym był na 80%

Witam nowe mamuśki ;-)

A ja padam... od rana biegam i załatwiam z mamą sprawy...
Także nadrobiłam.. i idę się lenić.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:06   #895
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczka, współczuję problemów, ale czy te prysznice to takie fajne? Może to i super elegancko wygląda, ja się spotkałam kilka razy z takim w hotelu, ale dla mnie to mega niefajne tak stać na takich zimnych płytkach, wolę brodzik

Cytat:

Jeszcze sie pies zalapal

Fajny, a co to takiego takie okrągłe przy poręczy? Jakiś uchwyt na butelkę?

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

U nas jest 500f . Ale mi i tak się nie należy , mimo tego ze pracuje na najniższej krajowej
..
Trele to dla kogo niby to becikowe, bo nie ogarniam?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:06   #896
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć laseczki

Bardzo ładne imiona wybraliście
A maluchy rosna w siłę . Faktycznie nie wiele czasu CI zostało ale Zdąrzysz ze wszystkim - spokojnie

Kurde ja już siedze na bombie ale jak wybuchnę to Wy wszystkie , jedna po drugiej , za mną
Cytat:

Ale masz brzusio Jak się ogólnie czujesz ?
O i jaka sówka hustająca . Samoróbka ? ;>
I jaki masz fajny ochraniacz , tez taki chcę a mój jest do du ..
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A ja na obiad sobie dzisiaj leczo zrobiłam mniaaaaaaaaaaaam...
Leczo
To powinno być nasze wątkowe danie
Cytat:
W ikei, tak samo jak przewijak są bardzo fajne w tym większym pojemniku mam pieluszki (blisko pod ręką) a drugi jest mniejszy ale dwupoziomowy na wierzchu chusteczki a pod spodem waciki (a z drugiej strony przewijaka zawiesilam własnoręcznie zrobiony organizer i tym sposobem wszystko pod ręką.... na razie moim głównym problemem jest to gdzie będziemy małego kąpać.... bo w łazience mamy prysznic i strasznie nie wygodnie tam wkładać wanienke (na kolanach trzebabylo by być) a jak wy rozwiazujecie ten problem?

Ja będę kładła wanienkę na przewijaku , bo nie wyobrażam się schylać do wanny .
Masz brodzik tak ?
Moja koleżanka , jak jej dzidziuś był już siedzący nalewała mu do brodzika wody i mały się taplał )
Cytat:
cwaniaczek
Moja babcia miała kiedyś ratlerka który dziennie przynosił jej na wycieraczkę kurę sąsiadki . Ona je dusila w taki sposób że nie było śladu widać , sąsiadka nie była takyrozumiała jak Twoja , więc moja mama biegła i podrzucała je spowrotem takie martwe
Ratlerek ważył 1.3kg a kurczaki targała konkretne sztuki po 3,5 kg

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:08   #897
babku
Zadomowienie

Cytat:
dobrze że zwymiotował na dworzu a nie w domu sąsiadki :P
masz racje niech sąsiadka cieszy się, że nie musiała jeszcze po nim posprzątać. Nie mogę Was dzisiaj czytać normalnie

Cytat:
My mamy wiaderko do kąpieli takie http://www.tummy-tub.pl/
Też miałam ochotę na to wiaderko. Tak się jakoś zbierałam, ale mój tradycjonalizm jednak wygrał i kupiłam wanienkę. Ale oglądałam mnóstwo filmików z użyciem tego wiaderka i byłam w szoku jak tym dzieciom jest tam dobrze.

Cytat:
[/B]Po wizycie ok,szyjka długa i zamknięta,serducho słychać tak wyraźnie i pięknie biło.Mam się dobrze dalej prowadzić,bezwzględnie brać Nospę 3 x1 (do tej pory brałam jak brzuch twardniał).I w przypadku regularnych skurczów takich jak kiedyś miałam,takie ściskanie w pasie mam jechać do szpitala.
Ale to zdarzyło się do tej pory 2 razy więc mam nadzieję że się nie pojawią znowu.
Czyli wizyta udana. Gratuluję

Cytat:
A kupiłam w lumpku za cale 2 zł
bajońska kwota

Cytat:
Zmykam na imprezkę
Udanej imprezki urocza pando

Cytat:
No cóż tak czasem bywa, ale ten brodzik co wstawiłaś, faktycznie ultra płytki i myślę, że nie popsuje efektu. Szkoda tylko tej kasy, ale to tak zawsze jest. Mnie kolega budowlaniec, przed moim remontem powiedział, żebym policzyła sobie wszystko ile mi wyjdzie i dodała drugie tyle

Cytat:
Myślę sobie jakie Ty zdjęcia ode mnie chcesz kobieto? Już się kapnęłam, ale te z sesji brzuszkowej zanim wkleje, to minie trochę czasu, bo sama obróbka ok 3 tygodnie trwa. Mam nadzieje, że przed porodem się wyrobię.
Stary 2013-09-06, 16:12   #898
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdzilam i np nakolyske (i lozeczko pewnie też) tez mozna zawiesic
hmmm to może jednak kupię

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:22   #899
Taszanta
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie macie biustonosze do karmienia, w sensie jaki krój? Miałam nie kupować, ale kobieta w szpitalu doradzała, żeby mieć nawet ze trzy, bo się brudzą mlekiem, więc mam zagwozdkę

Ale widzę głownie taki model z dziurką na pierś w sensie po odpięciu tej zewnętrznej części , dla mnie to okropne, jak jakaś bielizna z jakiegoś filmu pornograficznego i czy to wygodne, karmić przez taką dziurkę?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 16:22   #900
babku
Zadomowienie

Cytat:

Jeszcze sie pies zalapal
Super furka. Ogólnie fajnie te wózki macie. Mój taki przeciętniaczek, przy Waszych amerykańczańskich brykach.

Cytat:
Weź nospę, jak nie przejdzie to zastosuj się, do przewodniej rady tego wątku - jedź na IP.

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Po perypetiach z internetem jakie przechodzisz na pewno żadna z nas nigdy nie weźmie internetu z Netii.
Kurcze, a ja mam dobre wspomnienia ze współpracy z netią. Teraz mamy play, bo taniej sporo wyszło, ale szybkość i jakoś obsługi, zupełnie nie ta sama. W sensie dużo gorsza. Myślę, że dużo zależy od osób na jakie trafia się na infoliniach i może ja trafiałam po prostu na te mądrzejsze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości