Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-07, 08:23   #4921
laurka23
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
To super.

Podłoga jest dla dziecia najlepsza - moja jak staje w pozycji do raczkowania to też nie wie jeszcze co i jak więc buja się pupą w przód i w tył - wygląda jakby tańczyła doopką - nagram Wam jutro
Ale rzadko jeszcze tak stoi - tzw zawsze jeśli ma się o co zaprzeć stopami, żeby jej nie odjechały nóżki. Bez tego zaraz się rozjeżdża
Mój też się kiwa jak żyd na kazaniu Nagrałam filmik to wrzucę

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
już sobie wyobraziłam moją t. z limem pod okiem
O jesiuuu jaka piękna wizualizacja! Aż mi lepiej z rana!

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Piotrek dopiero przysypia przy cycu Zaliczyliśmy 3 kupy, 4 i milion łez jego i moich Zaraz spróbuję go położyć do siebie do łóżka i kładę się obok. Trzymajcie kciuki, żeby reszta nocy była lepsza
Mam nadzieję,że u Silver lepiej
Kochana, mam nadzieję że już lepiej. Tulę mocno!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
laurko jak sie czujesz?

ewik, ezzo udanych wesel i szczescia we dwoje na cale zycie!!
Dziękuję, dziś już ok

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. U nas nocka średnia. Wieczorem Daria miała gorączkę ale potem czopek pomógł i jakoś w miarę przespała noc,ale była bardzo niespokojna. O 7.00 się obudziła znów z gorączką. Bidulka, strasznie się męczy
Ciekawe od czego ta gorączka, bidusia się męczy.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dla Fifiego za 8 miesięcy!
dla Oliwki za 7 miesięcy
dla Insolito! Sto lat kochana!
Dołączam się!

Cytat:
Teraz sie zdrzemnelysmy ;-)
Yae 2,5h, ja 1,5h. Jestesmy jak nowonarodzone. Obie
My wstaliśmy o 6, o 7.30 zasnął na szalone 3 minuty, o 9 udało mi się go uśpić, oby na dłużej.

Ewik, Ezzo pięknego dnia, i życia u boku mężów

Wrzucam mojego pełzaka

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Baska201 Proszę się odezwać! Pamiętam Cię z 1 wątku w poczekalni, potem cię wywiało gdzieś! Co u Was?
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:29   #4922
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej laseczki!!!
u nas nocka super! tzn kilka razy ratowalam sie cycem ale po ostatnich pobudkach co godzine albo i czesciej to dzis bylo gitesowo! no i wstalismy o 6.45!!!
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Bartuś pozdrawia wszystkie ciocie z Zakopanego. Mam nadzieje że o nas nie zapomnicie. Za niedługo do Was wrócimy.
zazdroszcze!!!!
Buziaki dla Bartusia!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Wybaczcie że nie nadrabiam, ale miałam dziś potworny dzień i dopiero schodzi ze mnie napięcie.
Otóż... Blaneczka mi dziś spadła z krzesełka do karmienia na kafelkową podłogę ,uderzyła głową
o kurcze.... sciskam was obie. ja jednak bym pojechala na IP, na wszelki wypadek

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
taaaaaa. matematyka z tak seksowną panią nauczycielka byłaby szczytem marzen neijednego licealisty
oj...
u nas taki zakochanczy incydent byl juz w podstawowce!!!! tez matematyczka

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

hahaha, maz na koncu najlepszy no i brawka za kukurydze!

Cytat:
Piotrek dopiero przysypia przy cycu Zaliczyliśmy 3 kupy, 4 i milion łez jego i moich Zaraz spróbuję go położyć do siebie do łóżka i kładę się obok. Trzymajcie kciuki, żeby reszta nocy była lepsza
jak nocka?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

u nas noc ok, uwielbiam jak Amelka jest wtulona w mamusieeeeeeee aaaaaaa <3
kurcze, a kubus nigdy sie we mnie nie wtula. jak w nocy sobie pojje to odwraca sie dupka do mnie i spi w najlepsze

Cytat:
Dopiero co napisałam że Daria śpi i jest ok. A właśnie się obudziła, cała gorąca. Znów ma gorączkę :
Cytat:
Hej. U nas nocka średnia. Wieczorem Daria miała gorączkę ale potem czopek pomógł i jakoś w miarę przespała noc,ale była bardzo niespokojna. O 7.00 się obudziła znów z gorączką. Bidulka, strasznie się męczy
kurcze....

Cytat:
dla Fifiego za 8 miesięcy!
dla Oliwki za 7 miesięcy

Ściskam gorąco chore dzieciaczki
podlaczam sie!!!
wszystkiego naj!!!!!!!!!!!!
no i najlepsze zyczenia dla naszych panien mlodych!!!!!

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

cudny pelzaczek! a jak sie slodko smieje

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:29   #4923
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Prasowanie już uczynione jeszcze tyle rzeczy mam do zrobienia a chęci ni hu hu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:39   #4924
insolito
Zadomowienie

Ezzo, Ewik, to już dziś! Najlepszego dla Was

Buziaki dla Filipka Elmi

Po tym jak pisałam w nocy Piotrek spał do 7.15, ale budził się co jakiś czas i pojękiwał, cycuś załatwiał sprawę. Także całą noc przespałam w jednej pozycji

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah, ale Amelcia super pełza!!! Jak wojskowy!!!
mój też miał inną technikę
jak w ogóle u was z jedzeniem??? U nas młody kosztuje wszystkiego i generalnie zje wszystko, co mu się da do buźki (z ręki i w sporych kawałkach ) ale dalej nie na tyle, żeby się najeść.....

Little, oczko?! Rany, myślałam, że starsza jesteś
Pięknie je U nas jedzenie z naszych rąk nie wchodzi w grę, Piotrek toleruje tylko t co sam włoży sobie do buzi

Cytat:
Dopiero co napisałam że Daria śpi i jest ok. A właśnie się obudziła, cała gorąca. Znów ma gorączkę

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Zostało mi 7 do końca.
Właśnie znalazłam forum na którym dziewczyny miały ten sam problem i robiły tak samo jak ja chciałam zrobić.

Idę przytulić Darię bo się męczy bidulka
Biedne te nasze dzieciaczki Niech szybko im mija

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Uuu, wtedy to jeszcze nie Po prostu jak już się zacznie "wypuszczać", zrobi parę samodzielnych kroczków.

Ale oczywiście nie chcę wprowadzać w błąd. Po prostu wydaje mi się, że jeśli dziecko chce i umie przejść o własnych siłach choćby parę cm, to chyba znaczy, że jest gotowe
A ja myślę, że wcale lepiej nie prowadzać, bo po co? Jak dziecko będzie gotowe to samo się puści i pójdzie

Cytat:
o rany, bidulek, co mu jest...
Tulę Was, obyście zasnęli oboje!

To chyba zęby, te wymioty to przez to, że na uspokojenie ciągną cyca przez ponad 3 godz, po prostu za dużo się najadł

Co to tego budzenia, to u nas przez ostatni miesiąc było tak jak u Was- częste pobudki, ale cycek na śpiocha i Piotrek spał dalej, a ostatnie dwie noce z takimi cyrkami

Cytat:
insolito lepiej Piotrkowi?
Dla Ciebie najlepsze zyczenia!

U nas noc z kilkoma pobudkami, ale zero placzu.
Sniadanie zjedlismy na plazy a Yae pierwszy raz moczyla sie w oceanie. Poczatkowo nie byla zachwycona, ale pozniej zasmiewala sie w najlepsze.
Wstał o 7.15 i teraz właśnie znów spi, mam nadzieje, że dziś będzie lepiej

Dziękuję za życzenia

Śniadanie na plaży

Cytat:

u nas noc ok, uwielbiam jak Amelka jest wtulona w mamusieeeeeeee aaaaaaa <3

Jade zaraz na małe zakupencje i do kuchni robić tztowi jedzonko buziaki
a bym zapomniala, dostalam paczke z bobovity ;p kaszke i duzy obiadek -kurczak z ryzem ;p

Insolito, Silver, buziaki dla bobasków, oby się polepszylo * i stoooooooo lat INSOLITO!!!!!

i buziak dla Fifiego Emmememsa za skonczony miesiąc
Dziękuję
Ale z ciebie dobra żonka

Cytat:
Biedulka Buziaki dla niej

Cytat:
bidulek, mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej zdrówka dla Piotrusia

my po milionie pobudek doczekaliśmy ranka chociaż mój Bąk to ma w dupce zegarek jakiś godzina 7 - koniec spania - wstajemy mama, wstajemy tata
Współczuje pobudek

Dziękuję

Cytat:
Dziękuję

Cytat:
a dla Insolito wszystkiego najlepszego Kochana
Dziękuję

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

O jesiuuu jaka piękna wizualizacja! Aż mi lepiej z rana!

Kochana, mam nadzieję że już lepiej. Tulę mocno!

Wrzucam mojego pełzaka

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Baska201 Proszę się odezwać! Pamiętam Cię z 1 wątku w poczekalni, potem cię wywiało gdzieś! Co u Was?

Dziękuję noc taka se

Filmik później obejrzę, bo teraz Piotrek śpi przy kołysance z Youtube

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:49   #4925
hope01
Zakorzenienie

Oczywiście wszystkiego dobrego dla dzisiejszych Panien Młodych!!!

Obejrzałam filmiki, dzieciaczki mamy przecudne Mamuśki też mają cudne głosy

Laurko, ja już Baśkę wywoływałam kiedyś, bo pamiętam że była na poczekalni z nami, no ALE

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 08:53   #4926
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Zmierzylas?
To normalne, ze spiacy czlowiek jest goracy... Moze wcale goraczki nie ma
Zmierzyłam i miała wysoką temperaturę
Zresztą nawet bez mierzenia było czuć że ma bo była bardzo bardzo gorąca.

Cytat:
Meneq: przy takim maluchu od razu czuć tą temp. Dziecko jest mega gorące jak piecyk, całe ciało rozpalone, natychmiast widać, że ma gorączke, także po zachowaniu, po buzi.. Nie da się pomylić tego z rozgrzaniem po nocy, na prawdę okropne.
O właśnie! Dobrze napisane. Tego nie da się pomylić

Cytat:
Kurcze
Aż tak źle?
U Darii na razie "tylko" gorączka.

Zdrówka dla Piotrusia
Stary 2013-09-07, 09:02   #4927
Delicjanka
Zakorzenienie

Dziewczyny, mieszkamy na 'swoim ' z tztem juz 2 miesiące i przez te dwa miechy, więcej się nagotowałam/napiekłam/nasmazyłam niż przez całe moje zycie. Jesteeeeeeeeeeeeeem taka happy ze normalnie musiałam Wam napisać to haha... i dyktatorka mi sie nie wtrąca!!!!!!!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:12   #4928
ewadylewska
Zadomowienie

Tez na poczatku mialam taki zapal do gotowania ale po 5 latach

Noe no moze Tobie zostanoe

A ja jestem.gupia, bo jestem na dzialce na mazurach i chyba jest tu mysz w domku...a ja sie boje straszliwie!!!!
Stary 2013-09-07, 09:15   #4929
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Dziewczyny, mieszkamy na 'swoim ' z tztem juz 2 miesiące i przez te dwa miechy, więcej się nagotowałam/napiekłam/nasmazyłam niż przez całe moje zycie. Jesteeeeeeeeeeeeeem taka happy ze normalnie musiałam Wam napisać to haha... i dyktatorka mi sie nie wtrąca!!!!!!!!
Deli, skąd ja to znam! Jak nie mieszkałam w domu, na studiach a potem z M to kurde co wymyśliłam to sobie gotowałam i wiem dokładnie co to zobaczy jak ktoś się wpier , teraz to mi się odechciewa cokolwiek robić

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Oglądacie DD tvn? Kurka Gosia Baczyńska pokazuje swoją chate ale do rozmowy to słaba jest, kurde męczy mnie jak jej słucham

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:30   #4930
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Widać zajawkę po tym co piszesz o jedzeniu , ciekawe czy ci zostanie
Ale rozumiem, miewam podobnie. A Twój tż to wniebowzięty pewnie?

Dziewczyny: dużo miłości i dobrej zabawy!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:32   #4931
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

siostra ma orzeczenie tak? ma IPET? dostaliscie go? ja dopiero raczkuje w kwestii klasy integracyjnej ale czy rodzic nie moze wtracic swoich pieciu groszy co do programu/tresci? szaja?
siostra ma jakies godziny wyrownawcze? wszystkie lekcje ma normalnie z klasa czy ma jakies zajecia indywidualne?
skoro ty masz problem z materialem to jak ma sobie radzic siostra!? litosci! ja bym pwoiedziala nauczycielce/wychowawczyni ze material jest za trudny, ze siostra tego nie rozumie i niech tlumacza! ja sobie nie wyobrazam sytuacji zeby odeslac ucznia z wkitkiem gdyby przyszedl do mnie i powiedzial ze czegos nie rozumie
poza tym to klasa integracyjna. slyszalam ostatnio ze osoby z orzeczeniami nie moga dostawac 1 i 2! to nauczyciel musi sie do nich dostosowac z materialem a nie oni do materialu. ale ile w tym prawdy to nie wiem
ale jakby nie patrzec cos w tym jest
MUSI mieć ipet, skoro jest z orzeczeniem. Ja rozumiem, że ojciec nie chce na specjalną się zgodzić czy jak?

Pstryniu, mogą 1 i 2 dostawać wiesz, choroba nie zwalnia z nauki - ale materiał (i/lub sposób jego przekazywania) MUSI być dostosowany do możliwości ucznia. Jeśli ja dziecku z uu dam sprawdzian na miarę jego możliwości, wcześniej podam zakres materiału (a dzieciakom w zeszytach zapisywałam ogólnie hasła, np. znajomość tabliczki mnożenia i dzielenia w zakresie 30, + i - do 100, jednodziałaniowe zadania tekstowe z pomocą liczydła- a cała klasa np. miała całą tabliczkę, liczenie do 1000 i zadania bez liczydła) a uczeń tego nie opanował, to... ndst. No niestety, niektóre dzieciaki się uczą, niektóre, jak zdrowe, nie Wiem, że niektórzy nauczyciele np. nagminnie też na sprawdzianach podpowiadają, ja nie. Skoro integracja zakłada równe prawa dla wszystkich uczniów, to ja dopasuję poziom trudności, dam wcześniej konkretne zagadnienia/zakres materiału, ale uczeń ma się nauczyć i pisać sprawdzian samodzielnie.
Podstawa programowa jest jedna różne są formy i metody pracy z dzieckiem niepełnosprawnym.

A to dostosowanie materiału różnie może wyglądać = Pstryniu, czy masz jakiegoś ucznia niepełnosprawnego też?

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ale na tym etapie pierś jest dostosowana do potrzeb dziecka, nie ma potrzeby by była pełna
zgadzam się, ja idę do pracy i nie czuję napełniania piersi, a przychodzę i młoda zjada

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
NOWE WIADOMOŚCI Z FRONTU, nie zabrałam na wyjazd zakopiańskich kapciuszkow..i chyba to był błąd...bo wtedy ucierpiały tylko one i podloga w łazience..
Dziś kupiłam na sprobowanie w riss w giżycku pieluchy babydream...tak wyprobowałam że jak Antonio strzelil kupką(CHARLIZZ..AMUNICJA Z.A.J.B.S.T.A jakby co)..i podnioslam go z leżaczka to to zauważyłam że ma na szyi i włosach przy szyi kupe...poszło po plecach aż do ...i tak o to pieluszki się nie sprawdziły
A na poważnie Antonio tak się osr.a.ł że nie mieliśmy jak zdjąć mu body..najpierw w pierwszej kąpieli rozcielam body nozyczkami..a w drugiej został Antonio dopiero wymyty ze wszystkiego..od spodni po włosy...KUPAAAA.
TAK WYGLĄDA ZADOWOLONE..WYPRÓŻNIONE DZIECIĘ

przystojniak

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Dziewczyny moje dziecko znalazło sobie super zabawkę! odpina taki naroznik który jest przy listwach przypodłogowych, normalnie bawi się już 20 minut a na nią to meeeega długo !!! A ślina wsi jej do kolan
jak mnie to wpienia, co idę to walnę nogą

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

[/COLOR]A, przypomniało mi się o tych czapkach.
Szaja, ja rozumiem jak dziecko na rowerze przyjeżdża do szkoły, albo tak jak Wy - komunikacją miejską i trochę dalej na miejsce jest. A tu chodziło o dzieci, które samochodem są podwożone pod samą szkołę i 20 metrów od auta pod budynek mają.
eee o czym ty piszesz?

Cytat:

Dziewczyny ale ja jestem zakręcona !!!!!!!!!!
Prawdopodobnie wzięłam dziś dwie tabl anty :/
Nie pytajcie jak i dlaczego bo nie chce mi się tłumaczyć.....
Będę je brać teraz codziennie normalnie, a te 7 dni przerwy po prostu zacznę dzień wcześniej. Tylko mam pytanie. Czy tak można?? Czy będzie wszystko ok ??
Qwa!!! ALE DURNA JESTEM!!!!!!!!
spokojnie, nic nie powinno się dziać, też tak kiedyś zrobiłam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 09:38   #4932
s i l v e r
Zakorzenienie

Nie umiem mojego dziecka uspokoić
Płacze i płacze. Czopek dostała o 7.00. Rano miała 38.6 a teraz 37,9 (mierzone w pupie).
Trochę mniej gorąca jest... ale jest

Nie wiem jak jej pomóc...

Idę chyba do lekarza z Darią dalej ma gorączkę. . czopek nie pomógł. Męczy się okropnie... Nie idzie jej uspokoić nawet na rękach

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-09-07 o 09:55
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:19   #4933
nafiyqa
Zakorzenienie

silver, zdrowka dla Darii

Slubujace dziewczyny - duzo milosci, szacunku i zrozumienia

Ugotowalam Kubie "dorosla" kasze jaglana - nic z tego, odruch wymiotny
A dziecieca zjada. Mysle, ze chodzi o konsystencje - zblendowalam te dorosla, ale i tak miala grudki...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-07 o 10:21
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:22   #4934
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Płacze i płacze. Czopek dostała o 7.00. Rano miała 38.6 a teraz 37,9 (mierzone w pupie).

Idę chyba do lekarza z Darią dalej ma gorączkę. . czopek nie pomógł. Męczy się okropnie... Nie idzie jej uspokoić nawet na rękach
masz racje, idz, bedziesz spokojniejsza. zdrowka! oby to nie bylo nic powaznego

Szajka, odp Ci na priva, nie bede zanudzac mamusiek ipetami

Stary 2013-09-07, 10:28   #4935
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Wybaczcie że nie nadrabiam, ale miałam dziś potworny dzień i dopiero schodzi ze mnie napięcie.
Otóż... Blaneczka mi dziś spadła z krzesełka do karmienia na kafelkową podłogę ,uderzyła głową
Krzesełko jest dośc wysokie,około metra no i ta straszna podłoga Ja nie wiem jak to się stało, ale mąż ją wsadził tam bo ja w kuchni jej zupkę gotowałam a on poszedł się kąpać. Ogólnie to nie przypinamy jej pasami, bo nie było takiej potrzeby wcześniej. Ten stoliczek był na takiej wysokości że spokojnie ją trzymał. Ale chyba nie zauważyliśmy że stoliczek był niedopięty i dlatego runął Boże dlaczego ja tego nie dopilnowałam ?!!!
To były mini sekundy jak się odwróciłam i zobaczyłam jak ona leci na głowę, skoczyłam do niej od razu i przytuliłam.
Wiecie najważniejsze było dla mnie to że ona płakała, jakby straciła przytomność to chyba bym umarła ze strachu Mąz wyskoczył od razu z łazienki , całe szczęśćie że był w domu i wziął Blankę bo wpadłam w gorszą histerię niż ona, jezuuu jak ja się bałam o nią, już miałam czarne wizje .
Mieliśmy jechać z nią do szpitala od razu, ale po 30 min płaczu się uspokoiła i nie ma nawet siniaka ani nic, bacznie ją obserwowaliśmy przez cały dzień, mam nadzieję że to nie będzie miało dla niej żadnych skutków.
Tak bardzo się o Nią boję Teraz śpi moja biedulka kochana a ja co chwila do niej zaglądam i całuje w główkę.
Ale ze mnie nieodpowiedzialna matka jak mogłam do tego dopuścić, czemu ja tych pasów jej nie przypinam

Ok już nie biadolę , udanego weekendu dziewcyzny

Ewki nasze kochane - życze Wam wspaniałych ślubów !!!
Mam nadzieję że nic się Blance nie stało, nie zadręczaj się tak, nie jesteśmy w stanie wszystkiego dopilnować.

jakie masz krzesełko? plastikowe? ja mogę reguloać wysokość, mam ustawione nisko.
Stary 2013-09-07, 10:36   #4936
litllesweetangel
Lurker ;)

Insolito zycze Ci II

Charlizz nie lubie tej Baczynskiej ;/ Projektantka a sama swoim wygladem nie zacheca do kupna jej rzeczy, juz nie mowie o tuszy tylko o tym, co ubiera. Ogolem sprawia wrazenie takiej hmm zaniedbanej.

Silver

Dziewczyny zrobilam tego 3 bita, od wczoraj wszamalam prawie caly pasek TZ sie smial, ze ja musze posmakowac, a on jakby wzial kawalek to by dostal po lapach Dzis przychodza moj brat z bratowa i ciocia wiec wiecej juz zjesc nie moge :P

Dodam, ze TZ wlasnie myje naczynia

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 10:39   #4937
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
To super.

Podłoga jest dla dziecia najlepsza - moja jak staje w pozycji do raczkowania to też nie wie jeszcze co i jak więc buja się pupą w przód i w tył - wygląda jakby tańczyła doopką - nagram Wam jutro
Ale rzadko jeszcze tak stoi - tzw zawsze jeśli ma się o co zaprzeć stopami, żeby jej nie odjechały nóżki. Bez tego zaraz się rozjeżdża
mnie to raczej pozycję na misjonarza przypomina

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

Fewcia Silver Nancy i jeszcze Misia chyba i jes\cze ktos chcecie moja jest jedna z najstarszych na watku i tez wielu rzeczy nie robi, tez mi zal tez juz bym chciala ale kazdy ma swoj czas
a moja znacznie starsza niz wasze i tez nie raczkuje
i byc moze nie bedzie
bo ani ja ani siostra nie aczkowalysmy
moja też nie raczkuje, ZACZYNA pełzać ciut, potrafi się obracać ale nie chce charakterna. Za to podciąga się z półleżenia do siadu.

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
A tak wogole to dziś w samochodzie przeżyłam chwilę grozy - normalnie w mieście o 4 rano DZIKI wyskoczyły mi na maskę cała watacha na szczęście wyhamowałam bo inaczej byłaby mielonka !!!! Nogi jak z waty.

miałam z mężem tak!
i od razu Meneq mi się przypomina i jej kobra!

Cytat:
Współczuję, ale wiesz, że sama mam podobnie ostatnio?
Mega zajechana jestem.
Wczoraj, pisałam MEGA DUŻO pobudek wieczorem, ale od razu zasypiała, przy piersi. Albo nie udawało się odłożyć, albo - jeśli jakimś cudem tak - to za maks 30 minut pobudka, przeważnie szybciej.
W nocy to samo, przerwa między pobudkami nie dłuższa niż 1.5h - ledwo żywa wstałam.
Ona własnie szybciutko zasypia na nowo, ale budzi się z mega płaczem i bardzo często..

Dziś - uff - przynajmniej na razie - pobudek nie było, śpi już 2 godziny.
obstawiam... etap u nas też tak

Cytat:
oho, widzę, że ktoś tu tak jak ja ma manię całowania dziecka w głowę
Cudny!
Uprzedzam, że oglądałam bez głosu bo do kompa stacjonarnego głośników ni mam.
Potem obejrzę jeszcze raz

też całuję, obie

Cytat:
nie bucz, tylko dużo wody do picia dawaj, na piersi to niech pierś pije, na mm raczej nie podawać tylko np. marchwiankę lub kleik ryżowy na wodzie (takie zalecenia w szpitalu były)
zdrowiejcie!

no i buziaki urodzinowe

Cytat:
Ewik, Ezzoooooo!!!!!!! Szczęsliwej drogi już czas lalala )
Wszystkiego najlepszego i bawcie sie wspaniale!! ))
ode mnie też ja 19 września ślubowałam

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Wrzucam mojego pełzaka

ślicznie

Cytat:

hahaha

Cytat:

leć na IP
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 11:02   #4938
calawdeszczu
Wtajemniczenie

ezzo, ewik, najlepszego z okazji dzisiejszego dnia Szczęscia i dużo, dużo miłości przez wiele kolejnych lat

doczytałam tylko, że Daria silver się pochorowała, więc trzymam kciuki, żeby to nie bylo nic poważnego i szybko przeszło.

Dzisiaj mam dzien roboczy bardzo, postaram się zajrzeć wieczorem i napisze w k. jak sprawy...Wczoraj dzwonił do mnie BARDZO MIŁY PAN z Win.

całuję Was mocno i bardzo tęsknie
Jak dam radę to chociaż trochę ponadrabiam.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 11:10   #4939
ezzo
Zadomowienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Dziekuje dziewczyny za miłe słowa, ja sie właśnie fryzuje, żołądek mam w gardle ech byle do pierwszego tańca potem chyba bedzie z górki

ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 11:45   #4940
pstryczek84
Zakorzenienie

ezzo, mam nadzieje ze fryzura jest taka jaka chcialas.....

Stary 2013-09-07, 11:50   #4941
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42679412]mnie to raczej pozycję na misjonarza przypomina

moja też nie raczkuje, ZACZYNA pełzać ciut, potrafi się obracać ale nie chce charakterna. Za to podciąga się z półleżenia do siadu.

miałam z mężem tak!
i od razu Meneq mi się przypomina i jej kobra!

obstawiam... etap u nas też tak

też całuję, obie

nie bucz, tylko dużo wody do picia dawaj, na piersi to niech pierś pije, na mm raczej nie podawać tylko np. marchwiankę lub kleik ryżowy na wodzie (takie zalecenia w szpitalu były)
zdrowiejcie!

no i buziaki urodzinowe

ode mnie też ja 19 września ślubowałam

ślicznie

hahaha

leć na IP [/QUOTE]

Wzruszylam sie. To ja zapomnialam, a Ty ciagle pamietasz moja przygode...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 12:16   #4942
pstryczek84
Zakorzenienie

bo dla Ciebie to pewnie chleb powszedni a dla nas to mega giga hiper "przygoda"

Stary 2013-09-07, 12:30   #4943
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
bo dla Ciebie to pewnie chleb powszedni a dla nas to mega giga hiper "przygoda"
Bez przesady. Chyba w szoku i chcaialam zapomniec.
Ale zyjatek tu mam wiele. Wczoraj kraby, dzis PASIKONIK siedzial mi na szybie i zaslanial droge ;-) Na nic zdaly sie tlumaczenia, ze przeszkadza. Ostatnio byla jeszcze krowia-zaba. To chyba na tyle...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-07, 12:33   #4944
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Bez przesady. Chyba w szoku i chcaialam zapomniec.
Ale zyjatek tu mam wiele. Wczoraj kraby, dzis PASIKONIK siedzial mi na szybie i zaslanial droge ;-) Na nic zdaly sie tlumaczenia, ze przeszkadza. Ostatnio byla jeszcze krowia-zaba. To chyba na tyle...

a co to ta krowia zaba bo w nece jej nie ma znaczy sie jakas duza?

Stary 2013-09-07, 12:38   #4945
Lenova
Wtajemniczenie

Witam się

Kamień z serca. Blanka nie wykazuje żadnych powodów do zmartwień po wczorajszym. Spała ładnie, dużo się śmieje , bawi się , apetyt dobry także myślę , że na strachu się skończyło.
Tak teraz sobie analzuje ciągle ten upadek i wydaje mi się że jak ona upadała na ziemię to ja zdążyłam jej tą główkę zamortyzować , bo od razu jej podłożyłam dłoń pod głowę. No a u niej żadnego guza ani siniaka nie ma.
Całe szczęście !
W ogóle to powiem Wam, że od kilku dni Blanka zrobiła się taka mega radosna, ciągle się uśmiecha, śmieje się , bawi się ładnie i tak sobie gada sama do siebie

Ale miałam dziś sen - Śniło mi się, że byłam na jakimś wyjeździe naukowym czy cuś, i po zajęciach wieczorami nie było co robić i ogólnie imprezki się szykowało, a ja nie chiałam iśc na te imprezy to się umówiłam na wieczór z podtekstem seksualnym z .... Nergalem No ale nic z tego nie wyszło, bo jak już szliśmy do pokoju to dostałam po twarzy- Blanka się obudziła a ja wraz z nią

Silver-zdrówka dla Darii Jak tam się teraz czuje ?

insolito-Buziaki dla Piotrusia No i wszystkiego naj naj naj !!!!!

Buziaki dla jubilatów dzisiejszych!!!
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 12:41   #4946
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

a co to ta krowia zaba bo w nece jej nie ma znaczy sie jakas duza?
Sprawdzilam, po polsku mowi sie na nia ryczaca lub zaba byk.
Jest wielka, ohydna i z krowa pomylic mozna
http://m.youtube.com/watch?v=lkyapqj...%3DlkyapqjUArs

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Witam się

Kamień z serca. Blanka nie wykazuje żadnych powodów do zmartwień po wczorajszym. Spała ładnie, dużo się śmieje , bawi się , apetyt dobry także myślę , że na strachu się skończyło.
Tak teraz sobie analzuje ciągle ten upadek i wydaje mi się że jak ona upadała na ziemię to ja zdążyłam jej tą główkę zamortyzować , bo od razu jej podłożyłam dłoń pod głowę. No a u niej żadnego guza ani siniaka nie ma.
Całe szczęście !
W ogóle to powiem Wam, że od kilku dni Blanka zrobiła się taka mega radosna, ciągle się uśmiecha, śmieje się , bawi się ładnie i tak sobie gada sama do siebie

Ale miałam dziś sen - Śniło mi się, że byłam na jakimś wyjeździe naukowym czy cuś, i po zajęciach wieczorami nie było co robić i ogólnie imprezki się szykowało, a ja nie chiałam iśc na te imprezy to się umówiłam na wieczór z podtekstem seksualnym z .... Nergalem No ale nic z tego nie wyszło, bo jak już szliśmy do pokoju to dostałam po twarzy- Blanka się obudziła a ja wraz z nią

Kamien z serca!
Stary 2013-09-07, 12:55   #4947
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się

Całe szczęście !

o dobrze ze ma humorek
sen konkret!

Cytat:
Sprawdzilam, po polsku mowi sie na nia ryczaca lub zaba byk.
Jest wielka, ohydna i z krowa pomylic mozna
http://m.youtube.com/watch?v=lkyapqj...%3DlkyapqjUArs[COLOR="Silver"]

!
O LOSIE!!!!!!!!!! i nadal twierdzisz ze przesadzam?

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

znow siedze na all
ale kupowanie tych malusich ubranek jest takie meeeega wciagajace ze nie oge sie oderwac

Stary 2013-09-07, 12:55   #4948
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
o dobrze ze ma humorek
sen konkret!

O LOSIE!!!!!!!!!! i nadal twierdzisz ze przesadzam?
Moze troche ;-)
Miedzy nami mowiac ja ja bardzo lubie - mam z nia bardzo mile wspomnienia :-D
Stary 2013-09-07, 13:01   #4949
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Moze troche ;-)
Miedzy nami mowiac ja ja bardzo lubie - mam z nia bardzo mile wspomnienia :-D
chyba jednak nie chce wiedziec jakie
ja nie lubie zab. ogolnie nie lubie niczego co ma sluz, bleeeee

Stary 2013-09-07, 13:04   #4950
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
chyba jednak nie chce wiedziec jakie
ja nie lubie zab. ogolnie nie lubie niczego co ma sluz, bleeeee
Bez takich... Bardzo przyzwoite te wspomnienia.
Cos upolowalas na all?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości