|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
edit źle zacytowalam
|
|
|
#332 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
magdalena dokladnie nie chce zeby doszlo do rozczarowania i zeby ktos pomyslam ze ich nie chcialam dlatego specjalnie dalam tak pozno zaproszenia ale naprzyklad u mojego tz w pracy zaraz po nowym roku bukuje sie urlop chce dac wszystkim czas bilety i pobyt w polsce to sporty ekstremalne dla niektorych portweli
![]() slub 16 sierpnia
Edytowane przez martucha0205 Czas edycji: 2013-09-08 o 18:25 |
|
|
|
#333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
no my tez juz wiekszsci powiedzielismy i wiedzs ale jednak oficjalnie to inaczej
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Dość wcześniej chcecie rozdawać zaproszenia, ale faktycznie biorąc pod uwagę fakt, że ktoś ślubuje w wakacje oraz, że urlopy klepie się na początku roku (u mnie ostatnio było to już do końca stycznia
My przyjezdnych gości będziemy mieć kilko kilkoro - wszyscy jednak wiedzą o terminie i już są nastawieni. Ogólnie planujemy zapraszać w grudniu (może zaczniemy pod koniec listopada), wiec na 4 miesiące przed ślubem. ![]() My dzisiaj dla odmiany dywagowaliśmy o naszym urlopie po ślubie i chyba jednak zmienimy pierwotne plany. Wcześniej planowaliśmy jechać gdzieś (najlepiej za granicę) zaraz po ślubie np. we wtorek i tym samym zrobić sobie już wtedy wakacyjny dwutygodniowy urlop. Pomyśleliśmy jednak, że raz koszta - musielibyśmy przed ślubem kupić wycieczkę i już niedługo wszystko zaplanować, a dwa trochę to dla nas za wcześniej na 'urlop' później w wakacje będzie nam smutno. ![]() Wykombinowaliśmy więc, że weźmiemy sobie po ślubie tylko wolny tydzień i skoczymy gdzieś na chwilę np. nad morze do jakiegoś fajnego hoteliku , a później na spokojnie zaplanujemy sobie fajną wycieczkę np. na czerwiec.
|
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
bardzo fajny pomysl my mamy zamiar w drodze powrotnej z polski myknac do kilku kraji ale pierwsze beda polski gory ♥♥♥♥ a pozniej czechy niemcy austra belgia francja hiszpania i do domciy
|
#337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie ostatnio mama wygadała, że razem z teściową chcą nam w prezencie dać wycieczkę poślubną. we wszystko wciągnięta ma być moja przyjaciółka, która pracuje w biurze podróży.
|
|
|
#338 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, że są aż tak drogie (a przy zobaczeniu na żywo wiadomo byłoby, czy warte swojej ceny). Raczej nastawiałam się na kupno używki lub uszycie czegoś na wzór/ inspirowanego, ale wcześniej chciałam sprawdzić fason.alloffkowa faktycznie za mała sukienka. Prędzej trafisz na coś lepszego na wyprzedaży. Powodzenia w poszukiwaniu ![]() pysia Trzymaj się ![]() enzunio powodzenia jutro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
).Cytat:
Cytat:
![]() Maglena89 To rzeczywiście problem. Może świadków weźcie tak dla funkcji reprezentatywnej. Bliska koleżanka mogłaby zostać druhną i pomagać Ci w przygotowaniach. A do rozkręcania imprezy przydadzą się starostowie weselni. W świetle Twoje zaproszenia wyglądają obłędnie
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam rodzice TŻ chcieli 'kupić'' podróż poślubną (oryginalnie chcieli dać kasę na wesele ale, że my nie chcemy to wymyślili podróż). Ostatecznie stwierdzili jednak, że kasę dadzą w prezencie, bo wtedy odmówić nie możemy, a na co je przeznaczymy to nasza brocha.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-09-08 o 19:27 |
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu miałam czas nadrobić nowy wątek
![]() Rozmawiałyście o samochodach. Nie wiem jak to u nas będzie jak zechcemy kupić coś lepszego bo ja jednego samochodu w rodzinie nie chcę. Ja mam swoje auto, tż ma swoje i niech tak zostanie. W przyszłości marzy mi się Toyota Rav4 Prezenty dla gości - będziemy dawać na odchodne ciasto. Ewentualnie mini sękacze. W 'naszej' cukierni to koszt 7-8zł./sztuka. Zaproszenia - zaczniemy pewnie w lutym. |
|
|
|
#341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#342 |
|
Rozeznanie
|
hej przepraszam za maly spam ale ktoras mowila o zakupach w primarku a jedna organizatorka robi zamowienia
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie niestety po zakupie sukni dieta legła w gruzach... Jak widać, w podświadomości podtrzymywał mnie cel "zakup sukni", a jak kupiłam suknię, to dieta poszła się paść... niestety, zdemotywowało mnie też to, że przez miesiąc jadłam naprawdę świetnie, zdrowo, mięso na parze itp, ćwiczyłam, a waga ani drgnęła... teraz nie mogę się też za bardzo ogarnąć, bo za tydzień jedziemy na tydzień do teściowej i na 2 wesela przy okazji, więc nawet nie widzę sensu teraz zaczynać na nowo... jestem na siebie strasznie zła, bo z początkiem sierpnia obiecałam sobie schudnąć 5kg do moich urodzin, 21 października
Teraz przytyłam prawie 2kg i jak co nowego roku schudnę zamierzone 6kg to będzie dobrze...Przepraszam za offtop, ale musiałam dać upust mojej frustracji, a widziałam, że temat się przewijał... A co do podróży poślubnej to nam dawno temu, chyba 2 lata temu teściowie obiecali, ze nam zafundują. Nie wiem, czy to dalej aktualne, ale mam cichą nadzieję, że tak, bo bardzo bym chciała gdzieś za granicę pojechać, bo nigdy w życiu nie byłam dalej niż w Czechach czy na Słowacji...
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-09-08 o 20:32 |
|
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
Pytanie, do tych ktore sie juz naprzymierzaly, albo kupily
Jakich firm nie polecacie? Chodzi o jakosc, fasony... stosunek jakosci do ceny. Moze pytanie troche glupie, ale jestem ciekawa oczywiscie chodzi o suknie
Edytowane przez ParisParisienne Czas edycji: 2013-09-08 o 21:30 |
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak a propos listy gości z początkowych 130 szalenie nam się skurczyła-do 80. TŻ przegadał sprawę z mamą i namówiła go, żeby olać olewającą ich rodzinę i zaprosić naprawdę najbliższych. Ja przejrzałam swoją i ani jednego nazwiska nie udało mi się wykreślić... ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Myśmy mieli wybór od moich rodziców-fundują wesele albo podróż.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
no to tak jak u mnie z tz rodziny jest max 20 osob u mnie reszta troche i tak nam zlecialo bo mialo poczatkowo byc 150 a teraz jest 120 ale i tak jestesmy pewni ze okolo 20 nie przyjdzie
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy w planach podróz do Hiszpanii albo Portugalii
Chorwacja piękna - ale tyle razy tam byłam, że na podroz jej nie chce ;P Egipt, Turcja - raz i wystaczy. tak samo Bułgaria. ale Fuerteventura albo Tenaryfa i owszem bym sie wybrała
|
|
|
|
#348 |
|
Rozeznanie
|
my chcielismy strasznie jechac na dominicane japonia tokyo albo usa ale wiza nam nie pozwala no i tyle tego zachodu ze sie odechciewa
|
#349 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wesele, to wesele-
jedzcie dużo, pijcie wiele! Vivat, vivat Młoda Para, dalej niech się bocian stara! Za ten bohaterski czyn, niechaj pierwszy będzie syn! Niech kieliszki głośno brzęczą Bo to dźwięk dla ucha miły. Gdy się goście tańcem zmęczą Trunek im przywróci siły. Niech nam Państwo Młodzi żyją! Dla nich świat dziś nabrał blasku. Goście niech ich zdrowie piją I się bawią aż do brzasku! Toasty wznosicie za pomyślność Młodej Pary Kielich pierwszy: za Młodych szczęście Drugi: za dziecka poczęcie Trzeci: za zdrowie Gości Każdy następny: dla przyjemności Jak myslicie ktory wierszyk najbardziej sie nadaje na weselena wódke we wtorek zamawiam zaproszenia i przy okazji etykiety na wódke :P
|
#351 |
|
Rozeznanie
|
1 i 4
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny dzięki za wszystkie miłe słowa!! mam kolejne głupie pytanie ![]() co mówiłyście jak wchodziłyście do salonu mierzyć kiecki?? nie powiem że byłam umówiona, bo jak dzwoniłam do salonów to panie mówiły że nie trzeba się umawiać. |
|
|
|
|
#353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
haha, ja nie wiem czego szukam,... w tym problem, wejdę powiem: dzień dobry, szukam kiecki z wyprzedaży !! ładnej i taniej xd
|
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
Tak właśnie myślałam ale chciałam się upewnić i to znajome salony
widzę, że na wątku kilka dziewczyn z okolić to fajowo jak Ci się tam podobało? Obsługa itp. ja bylam zachwycona, babeczka przemiła, kompetentna, umiała doradzić, mam porównanie do innych salonów jeden z najlepszych salonów w okolicy moim zdaniem, jeszcze w koszalinie polecam belladonna.net.pl ale obsługa się chowa do tego w Perfect Bride.Coś tam Ci się podobało? Wiem, że teraz mają być nowe kolekcje jakoś. Edytowane przez kuli1986 Czas edycji: 2013-09-08 o 23:17 |
|
|
|
#356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Również mamy z nią miłe wspomnienia, ale nie jestem pewna czy pasuje na pierwszy taniec? Wydaje mi się że może być ciężko do niej zatańczyć..
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
my wróciliśmy z wesela. ale było super, wybawiłam się za wszystkie czasy, prawie do 5 się bawiliśmy
![]() zrobiłam fryzurę ślubną i jestem nią zachwycona, fryzjerka idealnie mnie zrozumiała, wszystkim się podobała fryzura zmodyfikuję tylko upięcie z przodu, bo jednak za bardzo mi wchodziło na czoło i było mi gorąco podczas tańca! za to makijaż próbny kompletna porażka mam na oku wizażystkę, która przyjeżdża do domu i chyba ją wybiorę, ale koniecznie muszę zrobić próbny też. tylko nie wiem, może na sylwestra? ;/
|
|
#358 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak chciałam o coś zapytać, to po prostu pytałam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze baaardzo podoba mi się 'one and only' Adele, ale moja przyjaciółka miała tę piosenkę na pierwszy taniec http://www.youtube.com/watch?v=x4r-c4I_9Rc ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() a masz może zdjęcie fryzury ?
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z na
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

ja zaniechalam narazie cwiczen, niestety Chodakowska szybko mi się znudzila... poza tym dwa tyg cwiczen nie daly mi zadnej roznicy w cm i w wadze. Duzo bardziej sprawdzil sie u mnie orbitrek i kiedy wrocimy do tesciowej za 3 miesiace, biorę się ostro za jazdę. Teraz najwazniejsze zebym utrzymala wage do czasu cwiczen.

Ślub: 08.08.2014 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
juz nie chcemy w ogóle myslec o tym naszym wraku, kredyt nas mniej kasy i stresu wyniesie niz dokładanie do tamtego złoma... Jeszcze nie zdecydowalismy na stówe, troche jest z tym nerwów, ale kurcze no i tak bysmy po slubie kupowali, wiec najwyzej weźmiemy teraz na raty a po slubie spłacimy całosc, albo wieksza czesc... nie wiem, trzymajcie kciuki

Teraz przytyłam prawie 2kg i jak co nowego roku schudnę zamierzone 6kg to będzie dobrze...
we wtorek zamawiam zaproszenia i przy okazji etykiety na wódke :P

mam na oku wizażystkę, która przyjeżdża do domu i chyba ją wybiorę, ale koniecznie muszę zrobić próbny też. tylko nie wiem, może na sylwestra? ;/