|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Wiecie czego ja się najbardziej boję, mam wysoki próg bólowy, ale boję się, że przy porodzie nie dam sobie rady z bólem i przy TŻ okaże się lamą i ciotą.
|
#1502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
biedna Ala oby jej przeszły te zaparcia trzymam mocno kciuki!! a no my sobie odpuściliśmy na razie prezenty ;p chociaż chciałam tak na pierwsza rocznice to na razie zrezygnowaliśmy jeszcze sobie to odbijemy ale pomysł miałaś świetny!! musze pomyslec następnym razem nad takim prezentem
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
papalinka, no to rzeczywiście dziwne, bo byłam przedwczoraj i kazali wszystkowłącznie z własną wlewką do lewatywy... , a dopytywałam kilka razy, bo mnie to mooocno zdziwiło
Może każda położna co innego mówi ![]() Asiek84 takie samo jest podejście w Oławie, tylko tam nie ordynator, a tamtejszy Sanepid wydał taka decyzję - nie zgadzają się na inne szczepionki, niż te przez nich dostarczane. Więc jeśli dostarczą Engerix, to młody będzie nim zaszczepiony, jeśli nie to Euvaxem i nic z tym nie zrobię ![]() inwersja, otoczenie jest pieprznięte Spoko, udziela im się stres związany z oczekiwaniem, ja bym niedelikatnie zignorowała Mój teść też przy każdej okazji pyta czy już urodziłam - nawet mnie widząc - ostatnio mu odpowiedziałam, że owszem, a pod bluzką nosze poduchę Uśmiał się, przeprosił i powiedział, że to dlatego, że nie mogą się już Malucha doczekać ![]() A swoją drogą, po poronieniu zapowiedziałam Bartkowi, że odmawiam rozmowy z kimkolwiek - przez telefon czy na żywo - nie odbierałam, teściowej nie wpuściłam - był foch (teściowej, wszystkich babć i kilkorga znajomych), ale jakoś w końcu zrozumieli, że jak będę chciała z kimkolwiek porozmawiać, to się odezwę. Ale mam prawo do własnych emocji i mam prawo nie chcieć z nikim gadać niezależnie od stanu... hawgh Madziuchna ![]() A wczorajszego dnia zazdroszczę TŻ fajnie się zachował, no i tarta z malinami ![]() Od 16 ![]() ![]() ![]() motylku, nieee.... nie psychopatką, jedynie odrobinę przewrażliwiona ![]() Madzia ![]() Może Mały też ma dosyć kleiku ? Mam nadzieję, że jak najszybciej wróci do Cie i ssania ![]() Ależ Ci Jaśka na rękach zazdroszczę Jaaaaki słodziak teacherka, gratuluję wizyty i wagi Małej ![]() Kropla Zaparcia to po mm? Oby jak najszybciej puściły ![]() Super, że spędzacie czas we trójkę Snow, fajnie, że już w domku Bardzo mi się podoba to co powiedział doradca - zbieżne z moim założeniem jedzenie wszystkiego i obserwowania your Angel, ojej, niech się Julek spina i jak najszybciej wskaźniki poprawia ![]() Dziwne, że ojca nie chcą wpuszczać do dziecka ![]() logoasia, kahunia gratuluję 9 ![]() shure, proszę leżeć i pachnieć do października No z wyprawką się prawie udało - zostało kilka drobiazgów aptecznych, bo wczoraj nie zdążyliśmy Łóżeczko zamówione, wózek zamówiony - nie była akurat na stanie koloru który chciałam, więc trzeba do tygodnia poczekać. Swoją drogą zobaczyłam inny i teraz się łamię, czy brać błękitny czy piaskowy ![]() Miękkiego stanika nie kupiłam, za to zanabyłam różowy karmnik w krateczkę... z koroneczką.. i kokardkami... słodki do bólu, ale Bartek dumny, bo sam wybrał i znalazł rozmiar ![]() Kolejne pralki dzieciowe się piorą, a ja ruszam do kuchni ![]() Mamy dzisiaj trzecią rocznicę i obiecałam Bartkowi deser - "wystawną" kolację zrobimy razem, ot, taki prezent
|
|
|
|
#1504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no weź kobito Ty się ciesz! wiem że się przestraszyłaś ale to tylko trzeba się cieszyć że tak ładnie śpi
|
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() normlane to ze leze sobie i mam skurcze? te przepowiadacze raczej, bo nie przypominaja porodowych... mam to coraz czesciej... maz przestraszony ![]() 38tc to ciaza donoszona, tak? no to w niej juz jestem
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-09-11 o 11:34 |
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie coś szczypie w brzuchu i czop chyba nadal się ciągnie.
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
aaa
![]() Cytat:
|
|
#1508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No jak wykurzę, to trudno
![]() Wolę później ze względu na kasę, bo musimy się trochę odkuć i ta moja wypłata jest potrzebna, a tak dostanę tylko za 7 dni z 21, ale nóg i tak nie zacisnę Z drugiej strony jak nie jest gotowa, to se mogę chodzić, a jej nie ruszy Cytat:
Cytat:
![]() A jaki zdolny noworodek, mówić nawet umie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zrobiliśmy jakieś 2 km z buta, tzn. Edi sporo w rowerku, ja z buta ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- A i cycki mnie bolą, tak mega ![]() Całe cycki, a sutki to już w ogóle tragedia
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
przyszedl mi otulaczek i kombinezonik ktory zamowilam i mam juz wszystko hurrey
jeszcze tylko frida i termometr lezaczek mam.poki co wypozyczony kupie w pazdzierniku bo kasa juz dawno na wylocie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1511 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Idę znów robić naleśniki. Ale co ja poradzę, że moje dziecko jest wybredne i niewiele co chce jeść, a nie może non stop jeść serków i bananów
Tak chociaż co 3 dzień naleśnika zje
|
|
#1513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do bólu porodowego, no coż, nie boję się bólu, ale boję się właśnie tego załamania, że nie dam rady. albo, że zacznę płakać. Tak jak dzisiaj przy skurczu łydki.
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głowa do góry.
|
|
|
|
|
#1516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no skąd wy bierzecie te nazwy :P jesteś piękna i tyle !
|
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
za chwilę będzie położna środowiskowa, a później jak mi młoda pozwoli siądę do opisu porodu
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
pamieta ktosia do kiedy byla ta promocja w kaufie na pampki premium care? bo dopiero co kupowalam a juz wykonczylysmy pake 78 szt a na 2 jeszcze za wczesnie
|
|
|
|
#1519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co dobrego na deser wymyśliłaś? ![]() Cytat:
![]() Mam ochotę na domowe ciasto, chyba pokuszę się o drożdżówkę ![]() Wczoraj pytałam motylka, a dziś już przyszły moje literki śliczne ![]() Mam pytanie/prośbę! Wiem, że chyba był kiedyś poruszany ten temat.. Otóż chodzi o moje meble, są drewniane (sosna). Po zakupie wietrzyliśmy ok. 3 tyg. i wydawało nam się że już wszystko ok. Po czym wczoraj otwieram szufladę (pranie zrobione, prasowanie przede mną) a tam baaardzo intensywny zapach drewna ![]() Włożyłam swoją koszulkę na próbę i niestety bardzo przechodzi zapachem. Jak się tego pozbyć??? chciałam układać ciuszki małego...
|
|
#1520 | |
|
Zadomowienie
|
Heej,
ja dziś miałam wizytę i ktg... niby wszystko ok, mały waży jakieś 3250g, skurczy brak, serduszko i tętno w porządku, przepływy i wody płodowe też ok, ale moje łożysko jest podobno już bardzo stare a jak pytam lekarza, czy nie powinnam iść do szpitala, albo mieć szybciej cc, to twierdzi, że na razie nie widzi takiej potrzeby ![]() a ja się martwię , choć Kubuś fika w brzuchu że hej... jak złapię dół to pojadę na IP, może niech to jeszcze ktoś skontroluje...aaa i dalej się leniuch nie przewrócił i już nie przewróci, bo to już 38 tc... swoją drogą ciekawe od czego to zależy i podobno ma dużą głowę, więc zaczynam się cieszyć że rozrywanie du.pska (cytując koleżankę z forum ![]() Cytat:
I jak wrażenia Oława ma na prawdę dobre opinie Ja podjęłam decyzję, że jakby coś się zdarzyło do 24.09 to jedziemy na Borowską. Wiele złego o tym szpitalu słyszałam, ale od najbliższych znajomych i lekarza same dobre opinie, a im ufam ![]() Lecę nadrabiać, ale po pierwszej stronie wnioskuję, że żaden poród w nocy się nie wydarzył ![]() a w ogóle to pogoda jest taka zmienna, raz słońce, raz deszcz... i spać mi się chce potwornie
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to czekamy
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czemu w taką pogodę jestem zawsze nie do życia???
Cytat:
Cytat:
W jednej chwili potrafię się cieszyć, a za chwilę mam doła. I tak mi dziwnie,że brzuszka już nie będzie. No i dziwnie mi,że wszystko będzie inaczej... Ogólnie to jestem zryta... Vea a jaki wózeczek,pokaż!!
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też rozm. 1 używamy ale zielonych ![]()
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziewczynki, wpadłam na chwilkę, żeby podziękować za dotychczasowe kciukasy
I prosić o więcej tak od godziny 17 ![]() Odezwę się pewnie wieczorem... Tak ogólnie to powiem Wam, że u nas totalny luz, już po śniadanku, o 13 ostatni raz czegoś się napiję i finito. Spało mi się extra, a obudziło nas piękne słońce i fajna temperatura (wczoraj było mokro i pochmurno), więc pozytywne nastawienie jest Biedny Julek nawet się nie domyśla, że za kilka godzin opuści swoje bezpieczne gniazdko Nie mogę się już doczekać, najważniejsze, żeby był zdrowy
|
#1526 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaśka prosze nie marudzić, ja miałam takiego śpiocho- żarłoczka na początku i bardzo bym chciała aby Hubert też taki był, bo mogłam coś w domu zrobić czy nawet sobie kimnąć razem z nim
Susanna ja miałam pierwsze cc, ale pamiętam tylko że mnie mocno położne trzymały jak młodego wyjmowali i nieprzyjemne szarpnięcie.. a cudów typu "czyszczenie szczotą" nie kojarzę i może i dobrze, w sumie ja byłam tak wymęczona całą nocą na porodówce że jak mi pokazali młodego a później zabrali do badania to sobie przysnęłam Madziuchna trzymam kciuki ![]() Ewacia ehhh bądź dzielna, kiedys się zacznie, wiem że to marne pocieszenie jak się siedzi jak na bombie Inwersja nie nakręcaj się kobieto, to jeszcze gorzej dla ciebie i nie wmawiaj sobie żadnych depresji po porodzie, bo Cię znajdę w tej Łodzi ![]() hmmm odnośnie obecności męża przy porodzie to ja uważam że nie ma się co fochać, obrażać na chłopa czy go wręcz zmuszać, on musi być na to gotowy, mój cwany bo ja będę miała cc, ale na SN by ze mną poszedł, z resztą przy Jakubie spędził ze mną na porodówce ponad 6 godzin i widział w jakim stanie byłam jak miałam 8 cm rozwarcia... |
|
|
|
#1527 | ||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze jej nie ma
![]() Cytat:
![]() a najbardziej brzuszka ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile razy wspierałam pacjentki przy kryzysach takich, że myślałam, że naprawdę, ona zaciśnie nogi i powie, że wychodzi, bo nie da rady urodzić. Tylko własnie czy ta wiedza mi pomoże ?? Czy to mi bardziej nie przeszkodzi ?? Tz z mamą sie śmieją, że dobrze że w Polsce nie rodzę, bo bym instruowała te wszystkie położne.
|
|
#1529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ona w ciąży nie jest...mój Jakub czekał z tż w samochodzi jak poszłam do przychodni i wcześniej mówiłam mu że muszę iść na pobranie krwi do badań, wracam, a on do mnie z pytaniem: "mama co Ci tam u lekarza przeszczepili?" |
|
|
|
|
#1530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieważne jaki będzie poród, oby dzidzia zdrowa była ![]() Cytat:
jakieś pachnące. to na szybko. a jak nie to są specjalne zapachy do mebli w woreczkach, jakiś susz owocowy czy cuś
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

spędziliśmy miło dzień, pojechaliśmy na obiad do restauracji. Angelikada - w końcu kupiłam TŻ szklaneczke na whisky z napisem najwspanialszy mąż
oby jej przeszły te zaparcia trzymam mocno kciuki!! a no my sobie odpuściliśmy na razie prezenty ;p chociaż chciałam tak na pierwsza rocznice to na razie zrezygnowaliśmy jeszcze sobie to odbijemy
Może każda położna co innego mówi 
Uśmiał się, przeprosił i powiedział, że to dlatego, że nie mogą się już Malucha doczekać 

przespał 6h w nocy rano od razu go smyrałam po nosku, żeby się ruszył bo się wystraszyłam 

Tak chociaż co 3 dzień naleśnika zje

I jak wrażenia 
I prosić o więcej tak od godziny 17