|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Ja wózek kupowałam od koleżanki, miała znaleźć folię, ale do tej pory jej nie mam, a nie chcę jej głowy już zawracać.. Cytat:
za wizytę i za podjętą decyzję odnośnie szczepieńdermatolodzy zazwyczaj polecają drogie specyfiki..coś z tego mają jak nic Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42772819]Malenstwo waży 4840 g 450 g w 2 tygodnie. Cały dzień śpi ladnie, tylko je mało. Pół godziny gadał do karuzelki, a ja zrobiłam schabowe, mniami. [/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Ona to już straszny chomiś
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Smutno mi trochę, bo w bezwzględny sposób usypiałam Małego.. aż później wyrzuty miałam..
wykąpaliśmy go, dostał cyca, spać nie chciał nawet na naszym łóżku, wył, tarmosił się, wierzgał nóżkami, machał rączkami..na rękach też mu źle było.. nie miałam siły go nosić..położyłam do naszego łóżka i przytuliłam go do siebie uspokajając, szuszając cichutko, delikatnie go kołysałam za bioderko.. a on rozwył sie najmocniej jak może.. z przerwami na odpoczynek i tak kilka razy.. ten jego najmocniejszy płacz/wrzask/skrzek jest straszny po tych kilku razach padł.. zasnął taki biedniutki i zapłakany z głupiej matki winy.. ale nie odstępywałam go na krok..nawet przez chwilę mąż się obok położył, żeby czuł naszą obecność.. a pod bródką miał tetrówkę do karmienia.. Śpi teraz mocno Maleństwo nasze..
|
|
|
|
#1595 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzoan a nie ma Twój mały kolek? Bo to co opisujesz u nas jest ba pozadku dziennym, znaczy sie te wierzganie nogami, krzyk, potem spokój i znowu krzyk i tak wlasnie koleczki sie objawiają.
Cytat:
Cytat:
ale i tak prosimy najnlizszych ... tylko u nas sa nawet prababcie, wiec prosimy tez i najstarsze pokolenie, nazbieralo sie Cytat:
wspolczuje, nie lam sie, moze masz kryzys, jestesmy na podobnym etapie, wiec moze cos w tym jest bo u mnie jest kryzys Mi sie sutki tak tym laktatorem zahartowały, ze nawet jak Michal zasysa samego sutka ja jestem nie wzruszona a tz ma az ciary na calym ciele Wiadomo boli, ale da sie przezyc, przynajmniej w moim przypadku, ważne ze krwi juz nie ma
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-09-12 o 20:34 |
|||
|
|
|
#1596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
a kwasy mozna przy kp? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42772819]Malenstwo waży 4840 g 450 g w 2 tygodnie. Cały dzień śpi ladnie, tylko je mało. Pół godziny gadał do karuzelki, a ja zrobiłam schabowe, mniami. Sammi tak, mamy Debridat i jest spoczko, pomaga ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maleństwo jak jest zmęczone i ma dużo wrażeń nie umie odreagować i poradzić sobie z tym samo... Dzięki Twojej "bezwzględności" wie, ze mimo wszystko nie jest samo, co w końcu pomaga Mu się wyciszyć... Wtedy Twój spokój jest najważniejszy ![]() Ja dziś tak samo usypiałam Petera bo był już naprawdę padnięty tym swoim niespaniem i ani przez chwilę nie pomyślałam, ze robię mu krzywdę Dziecko potrzebuje naszej stanowczości tak samo jak niedługo będzie potrzebowało reguł dzięki którym będzie czuło się bezpiecznie Amen
|
|
#1598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Siemaa właśnie siedze na dworcu i czekam na gosci.Jestem wykonczona sprzataniem ale happy.A poza tym memu dziecku zaczelo sie zabkowanie
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pediatra kilka tyg temu stwierdziła, że ma lekko wzdęty brzuszek i mogą byc kolki..zobaczymy co powie na wizycie przed szczepieniem.
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Arabiata :brawo: za piękną wagę!
Fiazo oby szybko przeszło ![]() Ja tylko na chwilę. Włosy zrobione, ale na razie Mały ma gorączkę po szczepieniu i muszę Go nosić. Jutro postaram się pochwalić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą, to nie sądziłam, że mimo własnego zmęczenia, wiecznego niedospania, wysłuchiwania marudzenia i płaczu dziecka potrafię podejść do malca tak spokojnie, bez nerwów.. W pierwszych dniach i tygodniach często się denerwowałam, unosiłam, gdy Malec nie dawał spokoju swoim zachowaniem.. a teraz nie potrafię się tak denerwować..im bardziej jemu jest źle, tym więcej serca i spokoju wkładam by pomóc Olkowi się wyciszyć.. Cytat:
![]() Cytat:
żeby Małemu gorączka szybko minęła |
|||
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Rocky ząbki? Nieźle
![]() Agrafka to trzymam kciuki za maluszka i czekam na nową fryzurkę ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- A ja zamawiam teściowi akumulator |
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Skylie- nie wiem czy można kwasy przy kp
pewnie zależy od kwasu i jego stężenia.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1606 |
|
Zadomowienie
|
Jęczybuła zasnął SAM
![]() za ząbki. Ptyś od 2. tyg. strasznie się ślini, może też coś zaczyna kiełkować
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem sama, ufffWięcej nie nadrabiam, jestem padnięta. Dla relaksu wybrałam sie dziś do kosmetyczki na usuwanie tych plam/przebarwień, jest ich sporo i są duże, wiec czeka mnie kilka wizyt Do tego od dłuższego czasu mam stan podgorączkowy, o co chodzi nie wiem, czy to może z niewyspania ![]() Coś jeszcze chciałam napisać, ale nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
2. My już 3 miesiąc a nadal smoczek ten na pierwszy miesiąc
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-09-12 o 21:51 |
|||
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Z racji, że jutro piątek 13ty idziemy na szczepienie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42772819]Malenstwo waży 4840 g
450 g w 2 tygodnie. Cały dzień śpi ladnie, tylko je mało. Pół godziny gadał do karuzelki, a ja zrobiłam schabowe, mniami. Sammi tak, mamy Debridat i jest spoczko, pomaga ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() A jednak trochę przeleciałam i jestem na Was zła bo ja kiedyś pytałam o przebarwienia i tylko jedna osoba mi odpowiedziała chyba mnie nie lubicie W każdym razie wykorzystam swój już sprawdzony sposób
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki A jakie szczepienia jutro macie?
|
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam 13![]() Ateraz uciekam spać , dobrej nocki |
|
|
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie klade juz. Nie chce mi sie was nadrabiac :p tyle co zajrzalam:
Rocky- juz zabki?? A czym sie to objawia? Neni- ale zaszalejesz z fryzura! Dzoan-ja tez dzis tak musialam zrobic..z tym ze wcześniej niestety sie wkurzylam..ale sie opamietalam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Też zmykam
dla każdej potrzebującej
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Hey, przepraszam, ze nie nadrabiam,ale nie ogarniam...
Mały strasznie teraz mało śpi i cągle siedzę i go zabawiam. Poza tym ok rośnie moje malenstwo, lekki ma katarek, ale zakrapiamy Nasivnem i Cebion wit. mu podajemy tak położna poradziła, poza tym kazała wietrzyc czesto mieszkanie. Jutro zmykam do rodziców na tydzien więc mnie bedzie troszke mniej. Ciekawe jak tam Cynamonki ??? ![]() Rocky...ząbkowanie....tak szybko jeju a jak to poznałaś? Witto tez sie slini ebardzo...moze mu tez pogmeram w paszczy lwa
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-09-12 o 22:05 |
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zmykam, bo mężu wrócił
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Bo u nas tez widac zabki ale one raczej nie wychodzą, bo objawow nie widze. Podobno najlepiej jest postukac lyzeczka po dziaslach. Jak stuka to znaczy ze wychodzą u nas miekko wiec pakowanie raczek, ssanie i slinotok to nie objaw ![]() Dobra spadam, bo ten gnom sie obudzi niedługo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
5w1+ wzw+ pneumo. Chyba, że lekarz stwierdzi, że pneumo później, żeby nie tyle naraz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poważna sprawa i omijajcie czarne kociska ![]() Cytat:
2. mnie też się zdarza, ale już znacznie mniej i na dosłownie chwilę.. za moment i tak tuli się maleństwo i obcałowuje i cała złośc gdzieś się ulatnia ![]() Cytat:
udanego wyjazdu no własnie..co u Cynamonków? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

wszystko gra, tylko "mama ma się wyciszyć, bo skoro jest po cc i ciąża zagrożona na jakimś tam etapie to stres dziecko odczuwa i przejmuje"
) i na plamki na twarzy po ciąży zaleciła kurację Iwostin albo innej firmy (nie chce mi się kartki szukać) - cena +/- 140 zł
za wizytę i za podjętą decyzję odnośnie szczepień
450 g w 2 tygodnie. Cały dzień śpi ladnie, tylko je mało. Pół godziny gadał do karuzelki, a ja zrobiłam schabowe, mniami. 

wykąpaliśmy go, dostał cyca, spać nie chciał nawet na naszym łóżku, wył, tarmosił się, wierzgał nóżkami, machał rączkami..na rękach też mu źle było.. nie miałam siły go nosić..położyłam do naszego łóżka i przytuliłam go do siebie uspokajając, szuszając cichutko, delikatnie go kołysałam za bioderko.. a on rozwył sie najmocniej jak może.. z przerwami na odpoczynek i tak kilka razy.. ten jego najmocniejszy płacz/wrzask/skrzek jest straszny
ja ściągał 150 i dla mnie to dużo...

chyba mnie nie lubicie