|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Chciałam dać jej herbatke koperkowa ale pluje nią. A wszelkie kropelki sa od 1 miesiąca a Maja ma dopiero 3 tyg...
Z kupkami to jest tak ze czasem czekam na nią z 24 h a czasem jak np dzisiaj kup było juz 3 i to mega. Dzis nawet miała juz kąpiel o 19 bo tak sie obsrala TZ był przerażony Przekazałam dziecko mężowi bo juz padam ze zmęczenia. Maja miała dzis jedna dłuższa drzemke a tak to usypiala na pol godz po godzinie bujania i noszenia W ogóle to cos słabo sie czuje. Mam zawroty głowy, mroczki przed oczami. Wstalam dzis z sofy zeby sie do męża przytulić i prawie zemdlalam...
|
|
#1862 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
odkąd odstawiłam wszystko przeszło a detergentów nie zmieniałam. też myslałam, że to cos z tych rzeczy może Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42787227] Tweed- ja pisałam o masażu rany.. Masuje od paru dni, zobaczymy.. Ja te mam taka górkę okropna jest i widać ja nawet przez spodnie [/QUOTE]ja też ją mam i nie wiem co z nią zrobic.. Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42788873]Ja się czasami tak pocieszam o 3,4 w nocy - że Socha też wstaje, że księżna Kate też wstaje (no w to nie wierzę, ale o 3 sobie umiem wmówić:P) i że milion osób też wstaje... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Trzymaj się !
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1864 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć slodziaku ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784982] Wczoraj u endokrynologa ok wyniki super kontrola za 2 miesiące.. Za to na usg głowy wylew sie wchłonął całkowicie. najwyżej tez bedzie leworeczny jak starszak [/QUOTE] za wynikiCytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42785657]Zel silikonowy na blizny Oceanic. Nie chciałam tych maści z cebula.. Bleeee [/QUOTE] ja mam Cepan i wali strasznie... ja kupuje w Rossie podkłady i tne je na 4. I taki kawałek pod dupsko
|
|
|
#1865 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za prezenty ![]() do nas dziś doszedł słonik z Lamaze ![]() o kurcze...to na długo.. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784429] A W nocy jak sie nie skupka nie zmieniam pieluchy żeby go nie rozbudzic, ale muszę kupić pieluchy pampers sleep&play bo chyba są bardziej chlonne ![]() [/QUOTE] ja też w nocy nie zmieniam Cytat:
![]() Cytat:
moja takie akcje odstawia jak chce smoczka possac a nie cycka a z cycka leci wiec jest w.☠☠☠☠ Cytat:
nie skorzystałam Cytat:
Cytat:
które woombie zamowiłas?i daj znać jak się sprawuje
|
|
|
#1866 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i brawa za tygodnie! Cytat:
Cytat:
za wagę!no i gratuluje samozaparcia ![]() Cytat:
Plukałam Octeniseptem i Tantum Verde potem Cytat:
za was!Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Uff! skonczyłam ![]() jeszcze tylko Anulka- pisałas, ze boisz sie skoku 11-12 tyg- u nas jedynie objawil sie krotszym czasem spania w dzien ( o ile to byl skok) ![]() jak zwykle jak mam czas to nikogo nie ma więc spadajcie
|
|
|
#1867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
MELA- mnie tez rozgrzewka wykonczyla z Chodakowska. Tyle.ze ja cwiczylam killera
![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784982]Arrabiata -1. Jak karmie jedna piersią to w drugiej czuje mrowienie i zwykle mleko wypływa.. 2. Mam wkładki Tommee tippee i są ok 3. Psikam bez problemu, przecież po to ona jest. ale czasem mu splynie trochę do gardła ![]() Nocka znów była do d..py moje starsze dziecko nie spało w dzien w nocy za to nocki w miarę ok, z tym mam dokładnie odwrotnie Enlevee - zazdroszczę samozaparcia, ćwiczeń i basenu, a szczególnie tego ze masz z kim małego zostawić rozumiem ze to teściowa, nie tz. ![]() Ja narazie kupiłam zel na blizne i mam zamiar smarowac.. I masuje rane po cc ćwiczyć mi sie nie chce tzn pocwiczylabym ale nie mam kompletnie po naszych nockach siły I znów nie mogę dziecka w wózku wystawić na taras bo dzieci obok w ogródku sie drą. Wczoraj u endokrynologa ok wyniki super kontrola za 2 miesiące.. Za to na usg głowy wylew sie wchłonął całkowicie. najwyżej tez bedzie leworeczny jak starszak [/QUOTE]Super ze wyniki dobre!!! Wojciech tez jest leworeczny Podobno leworeczni sa bardziej inteligentni ![]() A moj inteligentny syn poszedl dzisiaj z jeszcze bardziej inteligentnym tata na judo i ten go tak upilnowal po zajeciach ze dziecko przywalilo z impetem glowa w sciane bo nie trafilo w.materac No nic obserwujemy sie czy nie ma wstrzasu mozgu. Narazie w porzadku.---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- NENI, DZOAN- przy opowiesciqch o kotach padlam
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-13 o 20:53 |
|
|
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
I macie Hanke w pełnym skupieniu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-09-13 o 21:01 |
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczornie Mamusie
Wpadłam tylko się przywitać. Po tym jak się uporaliśmy trochę z problemami zdrowotnymi Malutkiej- latam załatwiać sprawy urzędowe.I tam dzisiaj Moja 8tygodniowa córka została zapisana do żłobka Misiaczka- INFACOL można używać przed skończeniem miesiąca. My używaliśmy. A teraz chyba muszę spadać, bo coś Córeczka zaczyna kwękać
|
#1871 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, cześć i czołem
![]() Od rana nadrabiam na raty w wolnych chwilach i dopiero dotarłam do odpisania. Jutro wyjeżdżamy z Tymusiem do dziadków na weekend (rodziców TŻ na wieś) i z tej okazji upiekliśmy dziś z Tymusiem ciasto ananasowo-kokosowe dla Babci bo to Jej ulubione ![]() Dziś byliśmy rano spacerkiem obejrzeć tą restauracje co znalazłam na chrzciny, spodobało się nam, ta restauracja jest przy basenie takim letnim i fajne widoki, przestrzeń, jasno, czysto i schludnie w środku, spodobało mi się. Nie było właścicielki więc nic nie ustaliliśmy konkretnego, ale umówimy się w przyszłym tygodniu i jeśli aktualne to zarezerwujemy ![]() Kupiłam na allegro : garniturek do Chrztu w kolorze ecru z słodką granatową muszką, koszulobody niebieskie w białą krateczkę, buciki atłasowe ecru na rzep, świecę i szatkę ![]() Nasze zaproszenia też juz podobno wysłane więc czekamy na przesyłkę. Dziś TŻ odebrał w media paczkę zdjęć Tymusia, którą zamówiłam do wywołania, bo chcemy do każdego zaproszenia na Chrzest dać na pamiątkę zdjęcie i już mam nawet dedykacje popisałam na odwrocie ![]() Cytat:
za wagę i zapał do ćwiczeń. Cytat:
Cytat:
Smarujemy przy każdej zmianie pieluszki, choć sama nie wiem czy to konieczne. U nas właśnie gości Tymuś od 3 dni płacze nam okropnie w okolicy godziny 17stej i później do wieczora się męczymy - skrzeczenie, przeraźliwy płacz. Nic nie uspokaja, przy jedzeniu szarpanie, o jedzenie się upomina dużo częściej, dużo później ulewa ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784429] Kupiłam teraz ziajke na ciemieniuche bo na brwiach chyba mu sie zrobiła.. ???!!![/QUOTE] U nas też ciemieniucha oprócz główki zaatakowała brwi. Smarujemy oliwką przed kąpielą, później wymywamy wacikiem, a główkę dodatkowo wyczesujemy i jest poprawa, zmniejsza się ![]() Cytat:
ciepła woda z kranu do pojemniczka, wacik do tej wody, troszkę odcisnąć, namydlić i przecierać dupkę. Jeśli nie ma wielkiej kupencji to starcza nam jeden wacik na jedno przewijanie. Później wycieram dupkę tetrą, smaruję kremikiem i pieluszka. ![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego, mleczka smacznego i humoru wesołego dla solenizanta. Słodziutko się prezentuje i jaki On już duży chłopak Ja też oglądałam kiedyś Przyjaciółki na vod, bardzo mi się podobały ![]() Cytat:
Niestety zwierzątka odchodzą za tęczowy most, sama niedawno bardzo przeżyłam odejście mojej króliczki Stelli, odeszła jak Tymuś mial 3 tygodnie, miała 5 lat ![]() Nareszcie udało mi się odpisać - znów mieliśmy ciężki wieczór z Tymusiem, zaczęłam odpisywać ok 16stej i do tej pory nie miałam jak dokończyć.
|
|
|
#1872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Helo
![]() Moje dziecko wróciło do normy po prawie 3 dniach marudzenia W każdym razie znowu śpi, a jak nie śpi, to leży i ogląda światPowoli nadrabiam Będę odpisywać wybiórczo. Wybaczcie proszę![]() Cytat:
I obiecała, że będzie przy moim kolejnym porodzie![]() O ile będzie... Śliczny skrzacik Cytat:
Ja planuję jutro napaść na lumpka i coś znaleźć, bo póki co mamy tylko jeden ciepły zestaw. Ale taki grubaśny, chyba bardziej na zimę nawet i moje dziecko nie może się w nim ruszać
|
|
#1873 | |
|
Zadomowienie
|
Zamówiłam to z nogawkami i możliwością wyjęcia rąk w razie potrzeby. Wpakowałam młodego i sam zasnął w 5 sekund
![]() Cytat:
|
|
#1874 |
|
Wtajemniczenie
|
jak tam u was? probujecie przywrocic laktacje?
|
|
#1876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Staram się, ale mała nie chce współpracować. Tylko raz chwyciła pierś
|
|
|
|
#1878 | |||
|
Zakorzenienie
|
mam 26 stron do nadrobienia
![]() wczoraj Zuza była aniołem na ziemi, dzisiaj cały dzień marudzenie, płacz, aż wkońcu wieczorem prawdopodobnie kolka mimo espumisanu od rana, ledwo zipie, a na to wszystko wizyta tesciów, i wyobraźcie sobie, ze ja tule i uspokajam Zuzie a teściówka robi to samo, wklada smoka, głaszcze, masuje brzuch no zwariować można, aż jej powiedziałam, że ja sobie poradze sama i że te jej zabiegi nic nie dają bo ja to wszystko robie no i po chwili spakowali sie i pojechali. Wiem,że chciała pomóc, nie chce demonizować ale męczyła mnie bardziej niż płacz Zuzki. bylismy dziś na bioderkach i jest ok. Ale musze od pediatry dostać skierowanie bo nie miałam i zatrzymali mi ksiazeczke zdrowia aż doniose ![]() niech te kolki sie kończą bo pęknie mi serce ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- aaa i Zuzia dzisiaj zrobiła ogromny krok do przodu, i przekręciłą się sama z brzuszka na plecki, trzy razy wiec to nie przypadek, nawet udąło mi sie raz to nagrać ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
mam nadzieje, że u nas skok 11 tyg. też przejdzie tak gładko, bo na tą chwile mam dosyc tego w 9 tyg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. za sale na chrzciny3. za zakupy ciuszkowe dla Tymka4. też tak płącze przeraźliwie??? u nas tez miedzy 17 a 18 zaczyna sie jazda, płacz niesamowity, czasami sie boje że coś jej sie stanie, tak płacze |
|||
|
|
|
#1879 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
![]() a cycolicie sie wtedy jak chce smoczka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Iwonka- brawa dla Zuzinki!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ ona jest wspaniała
Trochę Cię poniosło Skylie oby nic małemu nie było ![]() Karolajn- nie jadłam pstrąga, bo smażony, a frytki ... też A teraz mój TŻ nagotował leczo, a ja się boję je jeść Iwona super, że bioderka ok ![]() A mój Mały nie chce spać. Niby zasnął, niby spoko, a za chwilę otwiera oczy i się śmieje ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Zmykam |
|
|
|
#1881 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łódź może być, nigdy nie byłam, chętnie zobaczę ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42788873]Ja się czasami tak pocieszam o 3,4 w nocy - że Socha też wstaje, że księżna Kate też wstaje (no w to nie wierzę, ale o 3 sobie umiem wmówić:P) i że milion osób też wstaje... ![]() [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
dla Bianki za miesiąca dla Ciebie zdrówka dużo! i cierpliwości ![]() Cytat:
żeby Małej zniknęłyCytat:
![]() Cytat:
zebra ją zaintrygowała
|
||||||
|
|
|
#1882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
az by mi sie uszy trzesly Juz jem wszystko. Wtrabilam dzis nawet Snickersa. Ostatnio jadlam fryty u tesciow, golabki jem, kapuste zasmazana i ogorki kiszone Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się...Cytat:
![]() Kurde, Kuba nie może zrobić kupy dzisiaj, tylko kleksi. Napina się, pręży, płacze i nic... nie wiem co robić. A ja się nie mogę odczepić dzisiaj od jedzenia albo jedzenie ode mnie Dodałam po raz 1 fotki Kubuśka do klubu
|
||
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z Małym w końcu na dwór nie poszłam, bo zaczęło lać i tak do teraz. wyskoczyłam za to do galerii szukać ciuchów na chrzciny. I kupa
Fajne rzeczy są, ale nie wszystko na mój wypasiony brzuch i ceny powalają. Jutro moja ostatnia szansa..marnie to widzę.. Po prostu uwielbiam tak latać jak poparzona na ostatnią chwilę
|
|
|
|
#1885 | |||
|
Zakorzenienie
|
on Cie bardzo kocha ![]() Cytat:
2. z tym szarpaniem przy cycku to chyba efekty skoku, już niejedno dziecko forumowe miało z tym problem, u nas też tak było. Dzisiaj np Zuza piła tylko z prawej piersi, lewą olała i darła sie jak opetana 3. dla Bianki za miesiac Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cycolimy się za każdym razem jak buzie otworzy ![]() tO ze zmęczenia ![]() Uciekam spać |
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie boje sie nektaryn i gazowanych napoii a tak wcinam co sie da. I żeby juz u was skok sie skończył.Sama widzisz, że dziecko marudne i płaczliwe mimo że zachowujesz diete. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- nie dam rady wiecej nadrobić uciekam spac nie piszcie za duzo pa |
|
|
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
Ja znowu z doskoku- mam nadzieję, że Adaś przeżywa odwiedziny "Pana Skoka" (nie wiem, która z Was ale chyba Neni to tak fajnie określiła ![]() Z tego co pamiętam podczas podczytawania Was przez telefon, który teraz zaginął a żeby nie budzić Młodego mam wyłączone dźwięki więc czeka mnie niedługo szukanie ![]() Neni- zdrówka- proszę nie chorować czarowniczka- przykro mi z powodu kota... Nie wiem co się stało- nie doczytałam dlaczego musicie go uśpić...kejt- wszystkiego najlepszego dla Filipka lachryma- my do mycia pupy używamy ciepłej wody z kranu (bo w takiej go myjemy więc nie widzę sensu używać przegotowanej). Jak mąż wyjechał w delegację to żeby nie zostawiać rozryczanego Adasia na przewijaku (u nas zazwyczaj są nocne kupki ) przytargałam sobie termos z ciepłą wodą i przelewałam sobie do misieczki i w niej maczałam płatki kosmetyczne Wczoraj byliśmy u lekarza pierwszego kontaktu. Wysłuchala nas ale powiedziała, że ona się nie orientuje i musi skonsultować się telefonicznie z pediatrą Powiedziała, że zadzwoni do nas z decyzją najpóźniej do dzisiaj. No ale zadzwoniła wczoraj wieczorem, że po konsultacji stwierdzili, że sprawa jest "pilna". Mogli nas zakwalifikować do spraw "mniej pilnych" ale przez to, że jesteśmy wpisani na szybką konsultację mamy czekać do 14dni na list z wyznaczoną datą kiedy mamy się stawić w szpitalu... No ale lepsze to niż odesłanie nas z kwitkiem. Poza tym spytała czy mam jakieś podejrzenia dlaczego Młody nie przybiera na wadze Powiedziałam jej o możliwej anemii ale pani doktor żadnego związku nie widziała... No więc powiedziałam, że ja się źle czuję i takim oto sposobem trochę na około ale wysłała mnie na badanie krwi. W recepcji sama naściemiałam Dodatkowo Adaś pokazał swój "popisowy" numer jak to pięknie nie podnosi jeszcze główki więc będą nas konsultować też pod tym względem bo tutaj dzieci muszą rozwijać się książkowo i Adaś już od ich ram rozwojowych z tą główką odchodzi...
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My bylismy na katechezie przed cytatem. Na noc Fi zjadł 120+50 dokladki mojego mleka i ryczal, mleka już nie miałam, to cycek-pociągnął 4 razy i blogi sen. A podczas snu ulalo mu się ze 30ml. Pazerny jaki! No ale w imieniny mu wybacze. Doje się i spać. Dobranoc!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

TZ był przerażony 
Trzymaj sie 

za nowe miesiace i tygodnie 

najwyżej tez bedzie leworeczny jak starszak 

a mi się serce kroiło. Nie chce mi się wierzyć, że takie pogorszenie jego stanu nie ma nic wspólnego ze szczepionkami
a terminy są spore i kolejny jest na 08 października 

Wpadłam tylko się przywitać. Po tym jak się uporaliśmy trochę z problemami zdrowotnymi Malutkiej- latam załatwiać sprawy urzędowe.

Trzymaj się...