Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 10:20   #3031
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Witamy

zycze wiecej dystansu do tego co mowia inni
Mi opinia rodziny kolo d..y lata no chyba ze moj wlasny maz ma jakies dziwne teorie, wtedy moge przedyskutowac sprawe.

Jak ja bym chciala na wies Taka polska z zielenia, lasem, rzeczka itp... Juz sie nie moge doczekac przyjazdu do PL i coraz czesciej planuje zostac na miesiac minimum wlasnie ze wzgledu na pogode.

Od wyjscia ze szpitala tylko kp.

Dziewczyny jak usypiacie dzieci na noc? W dzien to ok nie usypiam specjalnie i dziecko sypia juz max 2h w dzien. Jak mloda padnie mi na rece lub przy cycku to przenosze do lozeczka i wsio. Natomiast usypianie na noc to katorga. Zasypia i budzi sie po 3-5 minutach i tak walczymy z 2 lub 3 godziny. Smoczek beeee, o zasnieciu samej w lozeczku nie ma mowy. W nocy za to jest ok bo jak juz usnie na dobre to pozwala sie mamie tez wyspac.
Suszarka lub cycek w łóżku.

A co ja mam z mężem gadać o kp czy mm. Uważam, ze to nie ich sprawa tez bo to nie oni karmią i nie ich ciało na tym ubywa.
Np.nie wyobrażam se zeby mnie Tz kazał kp. No błagam.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:29   #3032
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Hello!

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać wczoraj. Mąż był u księdza w sprawie chrztu. Poprosił o ochrzczenie małego a ksiądz na to:
K: Myślałem, że on już ochrzczony, że zrobiliście to gdzieś indziej, bo na spacery z nim chodzicie.

No hello. Miałam nie chodzić, bo jeszcze nie ochrzczony. Nasz ksiądz proboszcz zabobony rozpowszechnia.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Nocka ok, mała poszła spać ok 19,30, pobudka na cyca o 23,30, 3 i 6,40.

Wczoraj byliśmy na konsultacji u laryngologa, wg niego drenaż uszu to ostateczność, póki co leczymy... niestety jesteśmy lżejsi o 300zł (170 same leki). Oby pomogły...

a, zapomniałam... mała waży już 4880g - 2 kg w 8 tygodni - wiwat cycuszki
Kciuki za leczenie

Cytat:
Zjadłam budyń na szybko, bo byłam pewna, że Miś się obudzi, a on nadal słodko śpi.

Wpadłam się pochwalić. Ustaliliśmy z księdzem datę chrztu i chrzcimy się 29.09.2013 . Michaś będzie ochrzczony w swoje imieniny. Teraz trzeba wszystko w tym krótkim czasie ogarnąć.

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o skok

Wiecie co? Wykichajcie sie z tą swoją Chodakowską!
zaraz umrę. ręce mnie tak bolą, ze nie umiem pisać a jak jutro nie dam rady wziać na ręce dziecka to sie z wami policzę
He he .. Ja wczoraj cwiczylam tylko 20 minut wiec nic mnienie boli..

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

ja mam najgorsze problemy zeby ze schodow zejsc. Musze trzymac sie barierki jak schodze z mala

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ku uciesze szybka historyjka z dnia dzisiajeszego i spadam bo Adaś zaliczył wymioty dzisiaj a teraz mąż go stara się położyć spać więc idę zdychać z moim cyckiem na kanapę Mam dość- proszę mnie dobić

Wczoraj miałam pobieraną krew żeby sprawdzić czy może ja mam anemię i może to ma wpływ na wagę Adaśka.
Wróciliśmy do domu, dzwoni telefon- przychodnia. Pani pyta czy możemy wrócić bo ona musi mi pobrać krew jeszcze raz bo pomyłkowo wzięła nie ten kolor fiolki co potrzeba... No niestety nie mogliśmy wrócić więc pani przyjechała do nas. Bardzo przepraszałam i w ogóle... no ale pobrała krew.
Dzisiaj rano dzwoni telefon- znowu przychodnia. Ja mówię "Dzień dobry" a pielęgniarka, że właśnie nie taki dobry... Mnie o mało serce bić nie przestało bo pewnie coś z moimi wynikami nie tak... No ale nieee... Pani zapomniała przykleić naklejkę z moimi danymi na fiolkę i prosi żeby przyjechać dzisiaj bo ona musi znowu mi krew pobrać. Stwierdziłam, że ją chyba porypało i po krótkiej wymianie zdań znowu przyjechała do nas do domu pobrać mi krew
Jeszcze coś tam biadoliła pod nosem po tym jak ją poprosiłam żeby była cicho bo mi dziecko śpi- no przecież nie można przyzwyczajać dziecka do totalnej ciszy w ciągu dnia... No może nie można- ale jeśli dziecko jest po szczepieniu, które nie do końca dobrze zniosło to chcę zapewnić mu maksymalny komfort do snu tym bardziej, że Mały spał bardzo niespokojnie i co chwilę się wybudzał... Kij jej do tego jak wychowuję dziecko

-Kurtyna-
O matko.. Profesjonalistka

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to która jeszcze tylko piersia karmi? Z ciekawości pytam ile kp, ile mm, a ile mieszanie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja tylko kp

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:

Dziewczyny jak usypiacie dzieci na noc? W dzien to ok nie usypiam specjalnie i dziecko sypia juz max 2h w dzien. Jak mloda padnie mi na rece lub przy cycku to przenosze do lozeczka i wsio. Natomiast usypianie na noc to katorga. Zasypia i budzi sie po 3-5 minutach i tak walczymy z 2 lub 3 godziny. Smoczek beeee, o zasnieciu samej w lozeczku nie ma mowy. W nocy za to jest ok bo jak juz usnie na dobre to pozwala sie mamie tez wyspac.
poki co po kąpieli idziemy do zaciemnionego pokoju, karmie jedna piersia potem druga i odkladam do lozeczka, czasem jest ryk wiec chwile poprzytulam.. Czasem jeszcze chwile dokarmie, czasem posiedze z malym na rekach i pobujam.. Potem dó lozeczka, smok do buzi i spi po jakims czasie jak mu smok wypadnie to ryczy wiec wkladam mu jeszcze raz i jak zasnie mocno to juz jest ok narazie wszystko trwo max 20 minut ..

ale nocki bez zmian sa do d..y mlody sie czesto budzi chwilke pociamka nie chce wiecej potem godzinke spi i znow sie budzi... Ehhh

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:

poki co po kąpieli idziemy do zaciemnionego pokoju, karmie jedna piersia potem druga i odkladam do lozeczka, czasem jest ryk wiec chwile poprzytulam.. Czasem jeszcze chwile dokarmie, czasem posiedze z malym na rekach i pobujam.. Potem dó lozeczka, smok do buzi i spi po jakims czasie jak mu smok wypadnie to ryczy wiec wkladam mu jeszcze raz i jak zasnie mocno to juz jest ok narazie wszystko trwo max 20 minut ..

ale nocki bez zmian sa do d..y mlody sie czesto budzi chwilke pociamka nie chce wiecej potem godzinke spi i znow sie budzi... Ehhh
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:36   #3033
idzia111
Zakorzenienie

mela ja tylko kp
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:36   #3034
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Mały dopiero zasnął, strasznie jest marudny ja lubię sobie właśnie wszystko tłumaczyć skokiem i pocieszać, że za parę dni minie bo inaczej nie miałabym cierpliwości tyle

Mam pytanie do posiadaczek leżaczka-bujaczka z FP - zadowolone jesteście/Wasze maluchy??? bo ja się na niego czaje ale jak zwykle nie umiem się zdecydować. To samo miałam z karuzelą

Cytat:

Jestem dzisiaj z Wojtusiem na zakupach w naszym wiejskim sklepie. Pakuje zakupy przy kasie a moj syn- Mamusiu po co kupilas chipsy przeciez tata i tak nam zje Mina kasjerki bezcenna A to jeszcze nawet nie byly nasze chipsy tylko osoby w kolejce za nami

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
DZIEWCzYNY karmiace mm - barszo bylyscie krytykowane? bo mnie to non stop rodzinka krytykuje juz teraz jak wspominam tylko o przejsciu .a sztuczne. cxzasami to sie naprawde jak jKas wyrodnatka czyje
Ja tylko dokarmiam sporadycznie mm na razie ale miałam bym mocno w doopie to co mówią inni - tak jak piszą dziewczyny - Twoje dziecko - Twoja sprawa. Mm nie jest wcale takie złe

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ledwo co skończyłam polog imjuz dostałam @
O masz, szybciutko

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Termometr fajny jest Microlife nc 100

Z dobrych wieści- mam mniej o kolejne pół kilo i poleciały mi obwody
Przyznać się-która ćwiczy za mnie?
Też mamy ten termometr i jestem zadowolona

za pół kilo i obwody przyznaj się pewnie nie wciągasz już tak słodyczy

Cytat:
Zapomniałam napisać wczoraj. Mąż był u księdza w sprawie chrztu. Poprosił o ochrzczenie małego a ksiądz na to:
K: Myślałem, że on już ochrzczony, że zrobiliście to gdzieś indziej, bo na spacery z nim chodzicie.

No hello. Miałam nie chodzić, bo jeszcze nie ochrzczony. Nasz ksiądz proboszcz zabobony rozpowszechnia.
nie wiadomo czy się śmiać czy płakać

Cytat:

Wczoraj byliśmy na konsultacji u laryngologa, wg niego drenaż uszu to ostateczność, póki co leczymy... niestety jesteśmy lżejsi o 300zł (170 same leki). Oby pomogły...

Oby obyło sie bez drenażu, a z kasą to wiadomo - jak przychodzi do leczenia to jest masakra

Brawa za wagę i Twoją mleczarnię

Cytat:
Dziewczyny to która jeszcze tylko piersia karmi? Z ciekawości pytam ile kp, ile mm, a ile mieszanie.
Ja w większości kp ale zdaża mi się dokarmiać mm bo przy moim głodomorze moja mleczarnia nie daje rady w ogóle zastanawiam się czy mi się pokarm nie kończy, codziennie pije bocianka po 3-4 szklanki a Adaś sie nie najada

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Dzis mamy druga dawke WZW B. Powiedzcie mi czy razem z ta szczepionka jeszcze jest inna? Bo wg kalendarza szczepien to w 2 miesiacu jest jeszcze 3w1

Ale sie boje, idziemy na 13:20
Kciuki za szczepienia

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Skok nas opuścił moje dziecko pięknie śpi i je! Waży 4430

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość

Dziś jedziemy jeszcze do pediatry bo mamy masę zaleceń poszpitalnych, tymuś zaczął dużo ulewać i musimy uściślić czy kupić mu mleko AR. Neurolog zabroniła nam kłaść go na brzuchu ze wzgledu że podobno zbyt mocno wygina główkę do tyłu i mamy skierowanie do rehabilitacji, musimy jeszcze tą sprawę omówić z naszą pediatrą, bo nawet p. ordynator w szpitalu po zbadaniu Tymusia powiedziała TŻ że ona nie zauważyła, że coś nie tak z tym odginaniem główki, więc teraz sami nie wiemy co robić.
Kurcze mój Adas też bardzo mocno wygina główkę bez względu na pozycję - mam nadzieję że z dnia na dzień wygina ją coraz bardziej w ogóle bardzo sie pręży i wygina. Za tydzien mamy szczepienie to skonsultuje to z pediatrą.

Dzoan żeby udało się ze szczepieniami.

Cynamonkowa
masakra z tym pobieraniem krwi

No i już pospane i znów syrena całe 20 minut pospał.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:37   #3035
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Fiazo no moja mała tak samo zasypia. Albo na cycku, albo tulona i bujana na rękach, wtedy odkladam do lozeczka. Ale musi głęboko spac, bo inaczej sie budzi.

W nocy mi lepiej śpi sama w lozeczku, gorzej w dzień. Woli na raczkach

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-09-19 o 10:38
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:45   #3036
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:

A co ja mam z mężem gadać o kp czy mm. Uważam, ze to nie ich sprawa tez bo to nie oni karmią i nie ich ciało na tym ubywa.
też jestem tego zdania, że to ja decyduję bo ja karmię mój kilka razy przebąkiwał, ze może by butelkę podać tak na próbę, tylko po co jak pokarm mam

Cytat:

Cytat:

współczuję dużego wydatku, brawo, że mały tak ładnie przybiera
Cytat:

ja karmię tylko piersią

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny za pocieszające słowa
Uśpiłam Małego, niech odpocznie przed tym co go dzisiaj czeka. A ja się doszykuję, czekam na mamę, na auto od męża i jedziemy. Dzwoniłam do przychodni, miejsc nadal nie ma, trudno..będziemy się prosić..

Mam małego stresa..

mela ja też tylko kp
powodzenia, trzymam kciuki aby was przyjęli, mój mały tez jeszcze nie zaszczepiony
Cytat:

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Dzoan kciuki!

za wagę, super, że skok was opuścił

Cytat:
Dzień dobry!!

Jak dobrze obudzić się we własnym domu
Dziś głowa mnie boli, a mega zimno się zrobiło, mamy taki chłod w mieszkaniu, że marzną mi ręce i siedzę skulona, Tymuś ciepłolubny, wczoraj nam płakał z zimna, na szybko go kąpaliśmy. Dziś ubrany w dres polarkowy i chyba mu względnie ciepło.
A w mieszkaniu same nieszczęścia: jacyś sąsiedzi remont robią i naleciało nam przez wentylację jakiegoś mega intensywnego zapachu jakby lakieru czy czegoś, wietrzyć się nie da bo zimno, pranie nie schnie. Mamy 21 stopni i 65% wilgotności, ja się pytam kiedy do cholery rozpocznie sie sezon grzewczy. TŻ pojechał dziś w desperacji kupić jakis mały grzejnik falerkę, bo ja już piekarnikiem na termoobiegu trochę grzałam
super, że w domu już jesteście

byłam 2 dni temu u gina i niestety skończyło się wizytą w szpitalu i małym zabiegiem bo rana po porodzie się źle goiła i narosło kawałek dzikiego mięsa. Usunęła i mam nadzieję, ze będzie już dobrze ale na przytulanki muszę jeszcze poczekać

czy z katarem można iść na szczepienie? mały był chory a teraz ma jeszcze resztkę kataru- jak odciągam glutki to trochę jeszcze jest. Nie wiem czy czekać aż całkiem mu przejdzie czy iść

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mały dopiero zasnął, strasznie jest marudny ja lubię sobie właśnie wszystko tłumaczyć skokiem i pocieszać, że za parę dni minie bo inaczej nie miałabym cierpliwości tyle

Mam pytanie do posiadaczek leżaczka-bujaczka z FP - zadowolone jesteście/Wasze maluchy??? bo ja się na niego czaje ale jak zwykle nie umiem się zdecydować. To samo miałam z karuzelą
.
ja mam pożyczony bujaczek od koleżanki, póki co mało z niego korzystam ale ona była z niego zadowolona
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam na nocnym karmmieniu - zaraz sesja odciagania ech warjactwio z tym odciaganiem bo Leon je 30 min potem 20 min do odbicia 20 minut odciaganie potem mycie i wyparzanie laktatora czyli kolejne 20 minut zanim wroce do wyrka i zasne wychodzi ze miedzy karmieniami mam 1 godz snu tylko.

jeszcze kilka tyg i przejde .a mm.

DZIEWCzYNY karmiace mm - barszo bylyscie krytykowane? bo mnie to non stop rodzinka krytykuje juz teraz jak wspominam tylko o przejsciu .a sztuczne. cxzasami to sie naprawde jak jKas wyrodnatka czyje
nie przejmuj się gadaniem innych ludzi, to ty decydujesz jak karmisz
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
o 3 było u nas karmienie. Potem Maja wyrzygała pól tego co zjadla, potem stękała bo kupę robiła, potem przewijanie i tak oto jest 4 a ja nadal nie śpię bo księżniczka się wyspala

A jutro na 10 znowu na kontrol pępka. Zawsze są jakieś cyrki w nocy jak muszę wcześnie rano wstać

Spij Majka śpij
mój też dzisiaj zwymiotował w nocy wszystko, cała byłam mokra i ścianie tez się dostało
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hej zaraz bd nadrabiac triszke

Zuzia juz nakarmiona wuprozniona ahahah a ja pije kawke...

bylysmy wczoraj ze szw na szczwpieniu to akurat zwazylam mala i wazy 5700) 700gr ponad w 2tyg...

ita...mnie ogolnie mowia ze wszystko co bylo najlepsze dla maluszka dalam mu w ciagu 2miesiecy karmienia..:-P nawet tz nie krytykuje ani nic...chociaz myslalam ze bedzis cos mowil raz mu sie wymklo ze mam karmic tto mu powiedzial zeby wystawil i sam karmil hahahha najbardziej moja mama ma ale ze nie karmie..tzn nie mowi mi nic nie dogryza tylko powiedziala ze jest zla bo myslala ze bd karmic do 6msc a najlepsze jest to ze ona wogole mnie nie karmila piersia i mowie do niej na to zeby zobaczyla jaka ma piekna madra i cudowna corke wychowana na mm:-P haha

a innych opinie mam gleboko w tylku to moj wybor a nie bede sie zazynac i odciagac i podawac i nie przesypiac nawet 2h bo tez oprocz kp jest zycie gdzie caly dzien trzeba sie zajmowac maluszkiem ogarnac dom obiad i mnostwo innych rzeczy chociazby takich jak wyjscie na spacer z dzieckiem...zamiast zabawy z laktatorem lub przykladaniem dziecka co momencik.
Ja podkreslam szczesliwa mama to szczesliwe dziecko
A jak ktos krytykuje to niech spada wpuszczaj jednym uchem wypuszczaj drugim.Jakbym miala sie przejmowac tym co mowia ludzie to wiecie
za wagę

nie chcę zapeszać ale wydaje mi się, ze mój mały ma mniejsze kolki, chyba nas po woli opuszczają a jem na prawdę już więcej produktów i niestety napycham się słodyczami ja wróciłam do wagi sprzed ciąży, nawet ważę mniej 2 kg ale do zrzucenia mam jeszcze 14 kg, wiec niedługo przyłączam się do ćwiczących

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:45   #3037
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:

Nie uzywam suszarki ale kiedys puscilam jej z neta ten dzwiek i zero reakcji. Cycek tez u nas dziala ale nie moze jesc przez ponad 2h.
Tez sobie nie wyobrazam zeby tz nakazywal kp ale mysle ze jest tak samo rodzicem jak i ja i cokolwiek powie odnosnie wychowania naszego dziecka powinno byc wziete pod uwage i przedyskutowane i niekoniecznie chodzi mi o kp.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42883683]poki co po kąpieli idziemy do zaciemnionego pokoju, karmie jedna piersia potem druga i odkladam do lozeczka, czasem jest ryk wiec chwile poprzytulam.. Czasem jeszcze chwile dokarmie, czasem posiedze z malym na rekach i pobujam.. Potem dó lozeczka, smok do buzi i spi po jakims czasie jak mu smok wypadnie to ryczy wiec wkladam mu jeszcze raz i jak zasnie mocno to juz jest ok narazie wszystko trwo max 20 minut ..

ale nocki bez zmian sa do d..y mlody sie czesto budzi chwilke pociamka nie chce wiecej potem godzinke spi i znow sie budzi... Ehhh[/QUOTE]
moja sie obrazila na smoka
Szczerze zycze aby sie poprawilo w nocy bo ja akurat zawsze po masakrycznym dniu i wyciu wiem ze przynajmniej w nocy naladuje baterie na kolejny dzien.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:48   #3038
mela1234
Zakorzenienie

Poćwiczone! Przyznać się która ćwiczyła, a która nie?
Idę po jakieś ciastka? Bo schudnąć to ja nie chcę. Potrzebuję tylko brzuch i tyłek wyrzeźbić.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:50   #3039
idzia111
Zakorzenienie

dziewczyny te co mówia ze dzieci nie najadaja sie piersia, skąd to wiecie? Dziecko placze? chce ssac? nie musi oznaczac ze jest glodne. Mialam to samo, wiec stale przystawialam i mlody za 2 tygodnie przybral ponad 600g, oczywiscie za duzo. Zaczal ulewac, plakal nadal. Wiec zaczelam go przetrzymywac, ulewanie sie skonczylo, placze mniej, brzuszek jest miekki, nawet koleczek ma mniej. Ale z tymi kolkami to moze byc zasluga kropele.

Wyznacznikiem czy dziecko najada sie jest przyrost wagi. do tego nalezy pamietac, ze dla dzieci kp WHO opracowało inna siatke centylowa. Te która maja lekarze jest opracowana dla sredniej warszawskiej, w wiekszosci dzieci karmionych mm. Dzieci na mm szybciej przybieraja.

Gdyby jednak okazało się, że dziecko za mało lub nie przybiera wcale to można karmic mieszanie. Tylko uwaga, najpierw karmimy piersia, potem w tym samym karmieniu robimy 1/3 bądź 1/2 porcji mleka mm i podajemy. Nigdy nie powinno podawać się mleka mm zamiast kp, tylko łącznie. Po tygodniu na wagę, jeśli przyrost jest w granicach 200g jest ok. Czasami dziecko może też za duzo przybrac. Mojej kolezanki dziecko karmione mieszanie za 1 miesiac przybralo 1600g, co jest stanowczo za duzo. Pediatra kazala zmniejszyc ilosc karmien mm, dokarmiac ewentualnie na noc i jeszcze z raz, a tak piers.

Pamietajcie tez ze czasami nachodza kryzysy.

Kejt mnie tez miedzy karmieniami piersi szczypia, bola, mleczko sie wtedy produkuje. To jest wyrzut oksycotyny, jedne kobiety odczuwaja go inne mniej. Ja np. czuje jak ma mi mleko wyciekac, podobnie jak mlody zassie sie to po chwili czuje to uczucie i czuje jak mleczko wyplywa.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:56   #3040
Samantha7
Zakorzenienie

Stokrotka- No masakra. Po co butelka
W ogóle jest wskazane zeby dziecko uczyć pic jak najwcześniej z kubeczka jeśli tylko możliwe.

Przykro z powodu kapy i oby szybko sie goilo

Póki co moja @ jest strasznie cienka. Nie wiem ocb. Mam w pt.gina i nie wiem co robić
Dzis jest nieczynny i nawet tel.nie odbierze, a wizytę mam na 9:00 wiec bym musiała w ostatniej chwili odwołać. Nie wiem czy iść i by mnie z tym @ zbadał czy nie

Spadam spać bo mi wczoraj strasznie serce latalo i miałam ucisk az sie wystraszylam, ze co bedzie jak zemdleje , a mały sam bedzie płakał bo Tz do 3rano był w pracy.

Miłego dzionka

Stary 2013-09-19, 10:58   #3041
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Ja karmię tylko piersią.
Widziałam u majówek, że na pierwszej stronie bodajże mają taką informację, która jak karmi-może u nas też byśmy sobie tak zrobiły?
Ja mieszanie - kazdy posilek to najpierw piers, potem odciagniete z piersi, na koniec bebilon AR 60 ml.
Jeszcze niedawno udawalo mi sie w nocy odciagac okolo setki i wtedy nie trzeba bylo mm.
No ale ostatnio dramat u mnie z laktacją wiec czasem musze nawet 90 zrobic

A tak w ogole to

Malo ostatnio zagladam, poniewaz - jako, ze urodzilam wcielonego aniolka normalnie, ktory co 3 h je, potem troszke "gadamy", odkladam do lozeczka, dziecko zajmuje sie sama soba i niepostrzezenie samo zasypia, a po kapieli zasypia wrecz w polowie ubierania niekiedy - cos porobic poza podstawowym ogarnianiem domu i potomstwa . Przegladam wiec i porzadkuje katy, zakamarki i pawlacze, wystawiam aukcje, przesadzam kwiatki, przygotowuje album ze zdjeciami - a od jutra bede spelniac marzenie Ali o ksiezniczkowej kolysce dla jej lalki. Kolyske stara slusznych rozmiarow juz mamy, porzadna drewniana, gabaryty jak dla Lilo prawie tylko zniszczona, wiec czeka ją renowacja i dostosowanie do wystroju komnaty, czyli krem + złoto plus ozdobne sterczyny i secesyjne aplikacje + baldachim i posciel z epoki nie moge sie doczekac juz, tyle miesiecy nie tknelam emalii, lakierow i wałka!

Poza tym jutro Lilo konczy 3 miesiace

A dzis moj ojciec wychodzi z kryminalu dzizas, jak to brzmi ! bedzie mial dozor el. w miejscu zamieszkania
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 10:58   #3042
yevele
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
muszę i ja was prosić o kciuki bo dzisiaj jadę z małą na szczepienie i to sama!!! a ja tak często jeżdżę autem że na palcach można policzyć, ale tż dziś nie może ze mną jechać więc mam stresa. Jak jakoś zajadę to chyba będę ryczeć razem z nią bo miękka faja ze mnie

Anulka, no kiedyś tak podobno było z tymi chrzcinami i spacerkami

ciężko mi ogarnąć że ktoś może krytykować za karmienie mm a jeśli to tż to już w ogóle

mela ja karmię mieszanie ale walczę tylko o kp

cynamonku, jaka masakra dawno czegoś takiego nie słyszałam
Stary 2013-09-19, 11:06   #3043
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Nie uzywam suszarki ale kiedys puscilam jej z neta ten dzwiek i zero reakcji. Cycek tez u nas dziala ale nie moze jesc przez ponad 2h.
Tez sobie nie wyobrazam zeby tz nakazywal kp ale mysle ze jest tak samo rodzicem jak i ja i cokolwiek powie odnosnie wychowania naszego dziecka powinno byc wziete pod uwage i przedyskutowane i niekoniecznie chodzi mi o kp.

moja sie obrazila na smoka
Szczerze zycze aby sie poprawilo w nocy bo ja akurat zawsze po masakrycznym dniu i wyciu wiem ze przynajmniej w nocy naladuje baterie na kolejny dzien.
Moze z neta to nie był ten. 15cm od ucha powinno byc.
Ewentualnie kokon jeszcze i jest odlot.

2h karmić to nawet nie wolno bo dziecko bedzie Cie za smoczek uzywac.

No co do wychowania to tak oczywiście,ale rodzaj karmienia uważam ze powinien należeć do wyboru kobiety. Faceci często lubią sie madrzyc nie mając pojęcia o tym co gadają i jak to jest.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
dziewczyny te co mówia ze dzieci nie najadaja sie piersia, skąd to wiecie? Dziecko placze? chce ssac? nie musi oznaczac ze jest glodne. Mialam to samo, wiec stale przystawialam i mlody za 2 tygodnie przybral ponad 600g, oczywiscie za duzo. Zaczal ulewac, plakal nadal. Wiec zaczelam go przetrzymywac, ulewanie sie skonczylo, placze mniej, brzuszek jest miekki, nawet koleczek ma mniej. Ale z tymi kolkami to moze byc zasluga kropele.

Wyznacznikiem czy dziecko najada sie jest przyrost wagi. do tego nalezy pamietac, ze dla dzieci kp WHO opracowało inna siatke centylowa. Te która maja lekarze jest opracowana dla sredniej warszawskiej, w wiekszosci dzieci karmionych mm. Dzieci na mm szybciej przybieraja.

Gdyby jednak okazało się, że dziecko za mało lub nie przybiera wcale to można karmic mieszanie. Tylko uwaga, najpierw karmimy piersia, potem w tym samym karmieniu robimy 1/3 bądź 1/2 porcji mleka mm i podajemy. Nigdy nie powinno podawać się mleka mm zamiast kp, tylko łącznie. Po tygodniu na wagę, jeśli przyrost jest w granicach 200g jest ok. Czasami dziecko może też za duzo przybrac. Mojej kolezanki dziecko karmione mieszanie za 1 miesiac przybralo 1600g, co jest stanowczo za duzo. Pediatra kazala zmniejszyc ilosc karmien mm, dokarmiac ewentualnie na noc i jeszcze z raz, a tak piers.

Pamietajcie tez ze czasami nachodza kryzysy.

Kejt mnie tez miedzy karmieniami piersi szczypia, bola, mleczko sie wtedy produkuje. To jest wyrzut oksycotyny, jedne kobiety odczuwaja go inne mniej. Ja np. czuje jak ma mi mleko wyciekac, podobnie jak mlody zassie sie to po chwili czuje to uczucie i czuje jak mleczko wyplywa.
Mnie tez szczypia cycki i czuje jak wycieka. Nawet wiem, ze jak przechodzi mnie takie uklocie to oznacza,ze mały za ok.30min.sie zbudzi i to sie sprawdza często

Stary 2013-09-19, 11:06   #3044
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

Dziwna ta przychodnia

Nie martw się-pediatra na pewno powie Ci co robić w razie gorączki i co kupić. Gorączka jest, gdy dziecko ma 38,5 - mierzone normalnie i 39 gdy mierzysz w tyłku-dopiero wtedy się zbija.
Ale wątpię, że Mały będzie miał gorączkę

Termometr fajny jest Microlife nc 100

I trzymam kciuki

Malaczarnakejt widzę, że nie chcesz się poddać

Dotkaa śliczna waga Zu

Cynamonowa - brak słów Ja też ostatnio przeszłam cyrki z pobieraniem krwi, a co najlepsze potem zapomniałam wziąć tych wyników do pediatry

--------
Mój Mały wymiotował w nocy i krztusił się mocno
Chyba zaszkodziły mu moje cukierki z musującym nadzieniem

Miałam iść dziś z nim do pracy, bo moja szefowa chciała go zobaczyć, ale nie w takim razie nici z wycieczki.

Z dobrych wieści- mam mniej o kolejne pół kilo i poleciały mi obwody
Przyznać się-która ćwiczy za mnie?
Pewnie ja bo u mnie ani drgnie

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:08   #3045
lachryma
Zakorzenienie

a ja wykąpana, wymalowana, pranie puszczone, zmywarka opróżniona, butelki wygotowane, a dziecko nadal śpi zaraz pójdę się pokręcić koło niej, to może się obudzi

yevele, też byłam sama na szczepieniach, a miałam jechać z mężem. strach ma wielkie oczy, dasz radę i będzie gites
Stary 2013-09-19, 11:10   #3046
tweedledee
Zakorzenienie

Są i my
Nocka u nas nawet, nawet, odkryłam, że moję dziecko nie lubimy spać w sciemnościach przez ostatnie noce, po 2,3h musiałam mu wkładać smoczek do buzi po karmieniu, bo zasnąć nie mógł, wczoraj zostawiłam zapaloną jedną małą lampkę, włożyłam mu smoczek do buzi maksymalnie 5razy i zasnął Tak to ja mogę żyć
Cytat:
a innych opinie mam gleboko w tylku to moj wybor a nie bede sie zazynac i odciagac i podawac i nie przesypiac nawet 2h bo tez oprocz kp jest zycie gdzie caly dzien trzeba sie zajmowac maluszkiem ogarnac dom obiad i mnostwo innych rzeczy chociazby takich jak wyjscie na spacer z dzieckiem...zamiast zabawy z laktatorem lub przykladaniem dziecka co momencik.
Ja podkreslam szczesliwa mama to szczesliwe dziecko
A jak ktos krytykuje to niech spada wpuszczaj jednym uchem wypuszczaj drugim.Jakbym miala sie przejmowac tym co mowia ludzie to wiecie
Tez jestem tego zdania
Nie ma co się zarzynać, jak kp nie wychodzi i generuje więcej stresu niż "przyjemności", to ja nie widzę sensu, żeby się aż tak męczyć. wiadomo, warto próbować, ale jak nie wychodzi, to przecież nie koniec świata
A już w ogóle nie przejmowałabym się gadaniem osób trzecich, one w nocy do malucha ciągle nie wstają, więc co mają do gadania
Cytat:

Roxi za nockę!

Mam nadzieję, że w końcu te leki Norbercikowi pomogą, pewnie dużo stresu przez to tylko macie
I dla Weroniczki za masę! Ładna dziewucha!

PS: paka doszła! Nie miałam jak napisać smsa, bo konto mi z rańca zablokowali, a tż ciągle wisi od rana na swoim telefonie. Jak będziesz miała czas po południu to daj znać, zadzwonię!
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziecko jeszcze dosypia obok mnie, tz tez chociaż za chwile wstaje do pracy
Wczoraj zasnął o 22:30 i pierwsza pobudka była o 4:50, a następnie o 7:30 zeby go do lozka wziąć na dospanie, nawet jeszcze o jedzenie nie krzyczy
Ja tez z Wami wytrwale ćwiczę, wczoraj sie zmachalam jak dziki osioł na fitnessie i dzisiaj wieczorem idę najpierw na pilates a potem na fitness zastanawiam sie czy w wolnym czasie jeszcze z Wami chodakowskiej nie uskuteczniac, ale pewnie mi nie wyjdzie
Ohoooo malenstwo sie chyba budzi powoli w ogóle taki z niego cycek mamusi sie zrobił ze ja piernicze, ciagle by tylko chciał byc przy mamie
O matko, no nie mogę czytać o tych waszych ćwiczenia, bo serio zło mi się aktywuje Zapisuję sie na dniach do gina, zobaczymy co ona powie nt moich ewentualnych ćwiczeń

Brawa za nockę, u nas dzisiaj też nie najgorsza, dzięki czemu chatka już ogarnięta, a nawet mama pomalowana
Cytat:
Ja karmię tylko piersią.
Widziałam u majówek, że na pierwszej stronie bodajże mają taką informację, która jak karmi-może u nas też byśmy sobie tak zrobiły?
jestem za
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Fiazo no moja mała tak samo zasypia. Albo na cycku, albo tulona i bujana na rękach, wtedy odkladam do lozeczka. Ale musi głęboko spac, bo inaczej sie budzi.
Moja kluska też nauczyła się zasypiać pięknie na cycku, a po odłożeniu ma oczy jak 5zł

Zmykamy zaraz na spacer, bo pogoda fana, dzisiaj biorę ze sobą tylko wodę, żadnych herbatników! Spalimy dziada!
Stary 2013-09-19, 11:11   #3047
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ja mieszanie - kazdy posilek to najpierw piers, potem odciagniete z piersi, na koniec bebilon AR 60 ml.
Jeszcze niedawno udawalo mi sie w nocy odciagac okolo setki i wtedy nie trzeba bylo mm.
No ale ostatnio dramat u mnie z laktacją wiec czasem musze nawet 90 zrobic

A tak w ogole to

Malo ostatnio zagladam, poniewaz - jako, ze urodzilam wcielonego aniolka normalnie, ktory co 3 h je, potem troszke "gadamy", odkladam do lozeczka, dziecko zajmuje sie sama soba i niepostrzezenie samo zasypia, a po kapieli zasypia wrecz w polowie ubierania niekiedy - cos porobic poza podstawowym ogarnianiem domu i potomstwa . Przegladam wiec i porzadkuje katy, zakamarki i pawlacze, wystawiam aukcje, przesadzam kwiatki, przygotowuje album ze zdjeciami - a od jutra bede spelniac marzenie Ali o ksiezniczkowej kolysce dla jej lalki. Kolyske stara slusznych rozmiarow juz mamy, porzadna drewniana, gabaryty jak dla Lilo prawie tylko zniszczona, wiec czeka ją renowacja i dostosowanie do wystroju komnaty, czyli krem + złoto plus ozdobne sterczyny i secesyjne aplikacje + baldachim i posciel z epoki nie moge sie doczekac juz, tyle miesiecy nie tknelam emalii, lakierow i wałka!

A dzis moj ojciec wychodzi z kryminalu dzizas, jak to brzmi ! bedzie mial dozor el. w miejscu zamieszkania
Gratki za 3 miechy

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
muszę i ja was prosić o kciuki bo dzisiaj jadę z małą na szczepienie i to sama!!! a ja tak często jeżdżę autem że na palcach można policzyć, ale tż dziś nie może ze mną jechać więc mam stresa. Jak jakoś zajadę to chyba będę ryczeć razem z nią bo miękka faja ze mnie

Anulka, no kiedyś tak podobno było z tymi chrzcinami i spacerkami

ciężko mi ogarnąć że ktoś może krytykować za karmienie mm a jeśli to tż to już w ogóle

mela ja karmię mieszanie ale walczę tylko o kp

cynamonku, jaka masakra dawno czegoś takiego nie słyszałam

Współczuje bo ja bez Tz sama z małym jeszcze nie mam odwagi jechać

Stary 2013-09-19, 11:25   #3048
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Za radą Eveewe kąpię zawsze o tej samej godzinie i myślę, że tu jest klucz, bo reguluje się dzięki temu wewnętrzny zegarek dziecka. Po kąpieli wiadomo-ubieranie. Światło jest już wtedy przygaszone i ew. tv lub radio też. Następnie kładziemy się do łóżka i Mały je.

Wieczorne jedzenie trwa bardzo długo-ok pół godziny a nawet do godziny. Jak Mały wypluje cycka to odkładam go od razu do łóżeczka.
Nie noszę go do odbicia, nie zaglądam już do pampersa, nie ssie smoczka, bo nie umie. Nie bujam go nigdy do spania.

W 90% przypadków Mały po odłożeniu do łóżeczka pootwiera oczka, rozejrzy się, obczai miejscówkę i zasypia.
Ale czasem popłakuje, wierci się, lub śmieje się do karuzeli - wtedy go podnoszę i po kilku minutach znów odkładam-i do skutku.

Póki co jestem bardzo zadowolona z tego systemu, bo wieczory mam dla męża
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
byłam 2 dni temu u gina i niestety skończyło się wizytą w szpitalu i małym zabiegiem bo rana po porodzie się źle goiła i narosło kawałek dzikiego mięsa. Usunęła i mam nadzieję, ze będzie już dobrze ale na przytulanki muszę jeszcze poczekać

czy z katarem można iść na szczepienie? mały był chory a teraz ma jeszcze resztkę kataru- jak odciągam glutki to trochę jeszcze jest. Nie wiem czy czekać aż całkiem mu przejdzie czy iść[COLOR="Silver"]

nie chcę zapeszać ale wydaje mi się, ze mój mały ma mniejsze kolki, chyba nas po woli opuszczają a jem na prawdę już więcej produktów i niestety napycham się słodyczami ja wróciłam do wagi sprzed ciąży, nawet ważę mniej 2 kg ale do zrzucenia mam jeszcze 14 kg, wiec niedługo przyłączam się do ćwiczących
Ojejku współczuję zabiegu, oby już teraz było dobrze

Na szczepienie nie idź z katarkiem

I gratki za wagę i mniejsze kolki
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Ssuper!!
I znów będziesz nas wszystkie zawstydzała swoją pracowitością

Cytat:
Hej dziewczyny,
Trzymam!

Magolina mam ten bujaczek do 18 kg i na początku Mały w nim ryczał, a teraz poleży kilkanaście minut i się porozgląda. I to tyle póki co. Pałąkiem się jeszcze nie interesuje, więc zdjęłam.

ALE ostatnio dzięki bujaczkowi zaczęłam jeść normalnie posiłki a nie na wariata z dzieckiem na ręku.. Wsadzam Małego i bujam nogą a ja bez pośpiechu konsumuję np. obiadek Tu się sprawdza w 100%!

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-09-19 o 11:27
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:28   #3049
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

my dostalismy w prezencie, sama bym kasy załowała na zakup
jesteśmy zadowoleni bo czasami jak nic nie działa wrzucam do lezaczka bujam nogą i dziecko się uspokaja, coraz częściej też w nim śpi w dzień

Cytat:
Hej dziewczyny,

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:30   #3050
misiaczka555
Wtajemniczenie

U nas kicha dostaliśmy jednak skierowanie do chirurga dziecięcego z tym pępkiem. Udało nam sie dostać na dzisiaj wiec jesteśmy już w drodze. To pierwsza Mai dłuższa podróż autem. Trzymajcie kciuki żeby Majeczka nie musiała tam cierpieć

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:30   #3051
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie ja bo u mnie ani drgnie
Dziękuję
A teraz idź ćwiczyć

Nie bij!
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
a ja wykąpana, wymalowana, pranie puszczone, zmywarka opróżniona, butelki wygotowane, a dziecko nadal śpi zaraz pójdę się pokręcić koło niej, to może się obudzi
Łał
Ja tylko wykąpana jestem
Stary 2013-09-19, 11:31   #3052
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny,

ja chce przelozyc szczepienie na dzien w ktorym tz bedzie w domu bo boje sie jakiejs reakcji poszczepiennej i mojej paniki wtedy
Tylko my mamy jakos inaczej bo szczepienie ma byc w dniu w ktorym mala konczy dokladnie 2 miechy i dają 5 w 1 i dodatkowo rota doustnie w innej klinice ale koniecznie w tym samym dniu ma to byc. Wiec musze zadzwonic i pytac czy mozna inny termin.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:32   #3053
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
U nas kicha dostaliśmy jednak skierowanie do chirurga dziecięcego z tym pępkiem. Udało nam sie dostać na dzisiaj wiec jesteśmy już w drodze. To pierwsza Mai dłuższa podróż autem. Trzymajcie kciuki żeby Majeczka nie musiała tam cierpieć
Stary 2013-09-19, 11:33   #3054
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

Weronisia ladnie przypakowala
Trzymam za leczenie Norberta

Cytat:

Ja tylko kp

Cytat:

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Dzoan kciuki!

Cytat:
Dzień dobry!!

Jak dobrze obudzić się we własnym domu
Dziś głowa mnie boli, a mega zimno się zrobiło, mamy taki chłod w mieszkaniu, że marzną mi ręce i siedzę skulona, Tymuś ciepłolubny, wczoraj nam płakał z zimna, na szybko go kąpaliśmy. Dziś ubrany w dres polarkowy i chyba mu względnie ciepło.
A w mieszkaniu same nieszczęścia: jacyś sąsiedzi remont robią i naleciało nam przez wentylację jakiegoś mega intensywnego zapachu jakby lakieru czy czegoś, wietrzyć się nie da bo zimno, pranie nie schnie. Mamy 21 stopni i 65% wilgotności, ja się pytam kiedy do cholery rozpocznie sie sezon grzewczy. TŻ pojechał dziś w desperacji kupić jakis mały grzejnik falerkę, bo ja już piekarnikiem na termoobiegu trochę grzałam

My też wtedy chrzcimy

nasz też ciepłolubny, wczoraj nam płakał, po okryciu kocykiem od razu się uspokoił.

super waga i przyrost

Niedawno je odkryłam i mam zachomikowaną jeszcze 1 butelkę w lodówce Ale jest tak zimno, ze chyba niebawem otworzę sezon na grzane piwo a dziś otwarłam sezon na miód do herbaty

O matko jakie dziwne podejście. My to weszliśmy do kancelarii, proboszcz ucieszony, od razu wiedział że chodzi o chrzest, mogliśmy sami wybrać datę. Przyjął wszystkie dane rodziców i chrzestnych i zadowolony. nawet kartek do spowiedzi nie dał, tylko powiedział kiedy spowiedź itp. Chrześni muszą dostarczyć zaświadczenia że są wierzący i na naukę przedchrzcielną tylko my musimy iść.

wiwat

Należą Ci się klaski za tą wytrwałość do ćwiczeń

Ja jeszcze nie ogarnęłam wogóle tego tematu, nawet nie wiem co u nas w mops wymagają, ale może niebawem się za to wezmę

My mieszanie - większość posiłków pierś, i 2 posiłki mm - ok 16stej i 21szej przed nocą dajemy mm Nan pro 1 porcję 120ml wody + 4 miarki mleka. Mamy zamiar stopniowo zwiększać ilość karmień mm, a zmniejszać kp.

Dziś jedziemy jeszcze do pediatry bo mamy masę zaleceń poszpitalnych, tymuś zaczął dużo ulewać i musimy uściślić czy kupić mu mleko AR. Neurolog zabroniła nam kłaść go na brzuchu ze wzgledu że podobno zbyt mocno wygina główkę do tyłu i mamy skierowanie do rehabilitacji, musimy jeszcze tą sprawę omówić z naszą pediatrą, bo nawet p. ordynator w szpitalu po zbadaniu Tymusia powiedziała TŻ że ona nie zauważyła, że coś nie tak z tym odginaniem główki, więc teraz sami nie wiemy co robić.

Ewusia nie powinno sie jesc miodu przy kp jak i podawac dziecu z dwoch powodow: po pierwsze moze buc skazony laseczka tezca i wywolac botulizm dzieciecy, a po drugie jest bardzo snym alergenem

Cytat:
Hello Madi

Mnie tez sie Wojtus podoba

No fajnie az trzy dni

Z przerwami jakimiś tam.

Ja tylko cyckiem. Dzięki Bogu i partii bo jak patrzyłam na ceny mm to masakra. Poszlabym z torbami chyba.
Nie wspomnę juz o pieprzeniu sie z butelkami. Dobrze, ze juz mam butelki za sobą

Dzięki za współczucie, a podobno przy kp tak szybko sie nie dostaje @
MADI, SAM- Wojciech fajne imie

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:33   #3055
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra, bardzo współczuje, bo wiem, jak mnie tak kwestia stresowała
Jeszcze dzisiaj biadoliłam położnej, że nie dość, że małemu pępek nie odpadł, to ciągle skądś leci krew, bo wczoraj nie mogłam sobie z tym poradzić, ciągle czyściłam strupki z krwi
A ona dzisiaj ściąga małemu body, a tu nie ma pępka! Także odpadł w końcu. Tyle stresu z głowy
Stary 2013-09-19, 11:38   #3056
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
bądź silna i za powodzenie

Synek
Stary 2013-09-19, 11:41   #3057
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:52   #3058
d0tkaaa
Zakorzenienie

Magolina chodzi Ci o cudowna planete fp do 18kg ten?ja jestem w nim zalochama...moja Zuzia tez mialam z innej firmy to nie chciala soedzoec a w tym u szw ja polozylam i zaciesz miala na twarzy od ucha do ucha...i kupilismy jej z Tz nie zaluje ani zlotowki na niego jest swietny i bedzie slozyl dluuugo..

i tak jak Neni sciaglam palak bi sie nie interesuje narazie i wygodnie mi cos zrobic w innym pomoeszczeniu bo biore dziecko w bujaczku klade ona zainteresowana wszystkom bo wszystko wodzi a ja robie swoje...

np szwag karmie mlodego tez w tym bujaczku.no dla mnie strzal w 10.

czy wasze dzieci tez miela tak jezykiem i wystawiaja itp?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Misiaczka trzymam kciuki:-*

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 11:55   #3059
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Misiaczka, trzymajcie się dzielnie.

Dotka, nasza mała od ponad tygodnia wyciąga język, slini się więcej i wkłada sobie rączki do buzi.

Edytowane przez lachryma
Czas edycji: 2013-09-19 o 11:56
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 12:03   #3060
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

czy wasze dzieci tez miela tak jezykiem i wystawiaja itp?[COLOR="Silver"]

właśnie dostałam ochrzan od teściowej że zapomniałam o jej imieninach zawsze pamietałam
ale wygarnęłam jej że zeszłego roku też nie pamiętała o naszych rocznicach

Synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości