Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 19:35   #2941
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ile masz pod biustem teraz?
ja przed ciążą nosiłam 65, teraz czekam na powrót do formy, bo staniki leżą i czekają na powrót do noszenia i ta 70 co kupiłam jest mi teraz akurat. sądzę, że będzie Ci za luźna. ale podaj ile masz cm to porównam u mnie jak jest.
Jak tylko kupię cm

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:43   #2942
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ech, ale zmęczona jestem. Cały dzień do teraz na dworze.
Ala śpi w wózku, a jak się budzi to na jedzonko. Byłyśmy w przychodni na szczepieniu, którego nie było, bo pan dr stwierdził, że skoro Małgosia ma katar to lepiej poczekać jeszcze tydzień ze szczepieniami. No nic poczekamy, cieszę się, że pan dr rozsądny.
Poza tym zważyłam małą i waży już całe 5 kg! przez tydzień przytyła 300 g na mojej piersi!
A teraz śpi na bujaczku choć troszkę stęka bo kupsztala strzeliła.
Pięknie Ala przybiera na kp

Lila wykąpana, drzema u babci
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:50   #2943
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
My dzisiaj mieliśmy okulistę. Mały grzeczny. Ogólnie wszystko dobrze, tylko siatkówka nie jest jeszcze w pełni wykształcona. Ale to przez to, że jest wcześniakiem. Ale pani doktor powiedziała, że nie ma się czym martwić

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42873342]
Zrobiłam kotlety, jak TZ będzie, to postawie ryż i zrobię grillowana cukinie - można przy kp? Ale wypas obiad...
[/QUOTE]
Ja jadłam Ale czego ja jeszcze nie jadłam
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Margos
Tobie nic nie napisałam jak nadrabiałam ale stwierdziłam, że Ci pomacham i napiszę, że gratuluję gwałtu na Tż
Gwałtu nie było Ale niech on wróci z pracy...i pożałuje, że się w ogóle urodził

Mały
Stary 2013-09-18, 19:55   #2944
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja Małego dzisiaj ubrałam w body na długi rękaw, na to pajacyk sweterkowy i skarpetki, na głowę cienka czapusia i przykryty był kocykiem cieplejszym.. Jak mi się obudził i rozwył to zastanawiałam się czy mu nie za gorąco było bo za zimno chyba nie, cieplutki był i miał pod kocykiem ciepło jak rękę wkładałam.. ale znowu jak za gorąco, to niby też nie był spocony na karczku..nie wiem czy właściwie ubieram..
Ale ci dobrze z tym karmi mój to mi elaboraty strzela, że to piwo, etc.
Co do ubierania - mam tak samo nigdy nie wiem czy dobrze Alka ubrałam, zreszta mam tak sama ze sobą, co dopiero z nim
Dlatego ciągle sprawdzam mu karczek, ale jeszcze nidgy nie by spocony ani zimny, wiec po cichu wierzę, że chyba nie jestem taka tragiczna pod tym względem
U mnie na spacerach jest spokój, jutro spróbuje wyjsc na jakis dłuższy, bo tak to chodze max godzinke\

Czas się wykąpac, bo ledwo na ślipia patrzę
Stary 2013-09-18, 19:55   #2945
Anulka_p
Zakorzenienie

Zjadłam budyń na szybko, bo byłam pewna, że Miś się obudzi, a on nadal słodko śpi.

Wpadłam się pochwalić. Ustaliliśmy z księdzem datę chrztu i chrzcimy się 29.09.2013 . Michaś będzie ochrzczony w swoje imieniny. Teraz trzeba wszystko w tym krótkim czasie ogarnąć.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:57   #2946
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Hej
Zaraz bede nadrabiać i cytować

Aby ujarzmić trochę Skoka wybraliśmy się do babci, a tam Franek nawet ładnie jadł, co przy mnie zaczyna się histeria stwierdzam, że chyba mnie nie lubi

A jak w domu jeszcze marudził, wzięłam Go na ręce i akurat grał tv. Mówię do niego co tam jest - zobacz to jest ksiądz, ma czarną długą sutannę, a on zaczął się śmiać w głos mam nadzieję, że to nic nie zwiastuję

O widzisz Margosiu o takich smokach nie pomyślałam, bo gryzak absolutni się nie nadaję, jest za ciężki i za duży do takiej malutkiej buźki a i sam go nie utrzyma.

Rocky nam pediatra na ząbki polecił Dentinox i Sahol (tego bardzo mało, bo jest dość silny). Słyszałam również o psikaniu tantum verde i można podać coś przeciwbólowego.

O mąż wrócił, także nie wiem czy nadrobię
Sahol to ja pamiętam, ze mi dali w aptece jak mi wychodziła 8, więc chyba faktycznie mocny.

Cytat:
U nas na podium jest pierś prawa, lewa jakaś niewydolna ale u mnie to akurat chyba kwestia tego, że miałam z niej ponad rok temu usuwanego włókniaka i może nie wszystkie kanaliki działają sprawnie

Kurcze, bo pediatra mi mówiła, że jakby już wszystko zawiodło to dopiero wtedy Debridat, jakby to zło jakieś było ale poczytałam o nim sporo na różnych forach, o składzie, Wy też tu piszecie, że ok...poczekam z naszymi metodami do końca tygodnia, jak nie będzie minimalnej poprawy spróbujemy z Debridatem. Dziękuję za odp

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

To u nas jest tak, że jak mamy gości albo lekarz bada Kubę to on jest takim aniołkiem i śpi albo spokojnie leży, że wszyscy patrzą na nas jak na wariatów, jak mówimy że ciągle płacze a ostatnio z pediatrą sobie nawet pogadał i ten stwierdził, że mały gaduła nam rośnie. A z matką tylko wrzeszczy skrzat jeden

O kurde to nie wiedziałam, ale w sumie jak czytałam o kolkach,to właśnie substancja czynna Debridatu jest lekiem na kolki, więc nie może być az tak źle..

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Hej mamy

Dziekujemy za kciuki , ale niestety malutka bardzo źle to znosi od ponad godziny ciągle płacze , budzi się jest mi jej tak strasznie żal a najgorsze że nic nie moge z tym zrobić , dałam jej lek przeciwbólowy i usnęła ale co jakiś czas się budzi i płacze przez sen

mam pytanie, czy w miejscu szczepionki powstała opuchlizna? Martwię sie bo nie wiem czy to normalne

agrafka- za dobre wiadomości

cynamonkowa- mocno przytulam , mamy chyba podobny problem

rocky-Tobie też przesyłam

wybaczcie że nie cytuje ale jakoś nie mam siły
Nam opuchla nozka, zrobiłam oklad z rumianku i do wieczora przeszło. Dzwonilam do przychodni i mi powiedziano, ze gdyby nie zeszło, to następnego dnia do lekarza. Ja zamierzam powiedzieć o tym przed następna dawką.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:57   #2947
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jak tylko kupię cm
Hmm, więcej nie pomogę w takim razie.

Czy tylko ja mam wrażenie, że każdy gorszy dzień u naszych maleństw przypisujemy skokom? A one biedne możliwe niczemu nie winne, po prostu nasze maluchy takie marudne

Stary 2013-09-18, 20:04   #2948
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

Czy tylko ja mam wrażenie, że każdy gorszy dzień u naszych maleństw przypisujemy skokom? A one biedne możliwe niczemu nie winne, po prostu nasze maluchy takie marudne
Mnie się tak lepiej żyje. Wolę myśleć, że to zły Pan Skok nas nawiedził, niż że moje dziecko jest nieznośne, albo ja nieogarnięta matka.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:08   #2949
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Zjadłam budyń na szybko, bo byłam pewna, że Miś się obudzi, a on nadal słodko śpi.

Wpadłam się pochwalić. Ustaliliśmy z księdzem datę chrztu i chrzcimy się 29.09.2013 . Michaś będzie ochrzczony w swoje imieniny. Teraz trzeba wszystko w tym krótkim czasie ogarnąć.
za ustalenie daty

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42873342]

Zrobiłam kotlety, jak TZ będzie, to postawie ryż i zrobię grillowana cukinie - można przy kp? Ale wypas obiad...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
mozna. ja w ogole czytalam, że ok 3-4 miesiaca powinno się już jesc wiekszosć rzeczy. ja jem praktycznie wszystko i nie zauwazyłam, żeby to jakoś na mała wpływało. Z reszta nie wierze,ze kobiety, ktore karmią 2 lata mają jakies restrykcyjne diety.
Cebula i czosnek MOGA zmieniac smak mleka, ale nie musza. Tak samo groch itp. MOGA wzdymać.
W tym tyg zjadłam tabliczkę czekolady, bo tak mi sie chcialo, z tz bylam na kebabie i sosie czosnkowym. Cebule surowa tez jadlam.
Nasze maluchy juz maja poznawac smaki

Cynamonku- biedni jestescie... mocne, żeby było już tylko lepiej..

Ewusia- super, że do domku już

Tweed- wydaje mi się, że spoko ubierasz małego
Stary 2013-09-18, 20:09   #2950
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe

Cytat:

Tak to jest. Ale latwiej wierzyc e to skok i za kilka dni bedzie lepiej niz w depresje wpasc ze dziecko non stop wyje i to nie przejdzie Potem za wszystko bedziemy winic zeby

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:10   #2951
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
eveewe sama się wzruszyłam jak napisałaś, że Twój Tż w ryk, ale musiało nim szarpnąć dobrze, że cali bezpiecznie wróciliście
jakbys to widziala to dopiero bys ryczala tez sie ciesze, ze droga w miare

Cytat:

ja tęskniłam
ale świetna niespodzianka
jelitówka i @ toż to pech
na ciebie zawsze mozna liczyc a z tym @ pech - takie mialam plany a tu doopa blada.
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
EWE- fajnie ze niespodzianka sie udala Szkoda tylko ze z jelitowka i @
a takiej jelitowki nigdy nie mialam nie zycze nikomu
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Nasz mały jest już obywatelem Czekamy tylko na pesel Muszę się znowu pochwalić, że zrobiłam dzisiaj pyszną pomidorówkę nie podejrzewałam siebie o taki talent do zup
brawa za obywatela i brawa za pomidorowke - moja ulubiona zupa

Moje dzieci wykapane spia, wiec jak tylko twardo usna ide wezme i ja prysznic, wstawie pralke na nocne pranie i w kime. Nie spalam od wczoraj od 8 rano. W sumie cos tam w aucie oko przymknelam, ale takie spanie na czuja to nie spanie, a w dzien mi sie jakos nie zlozylo polozyc

Aleksowi odciagnelam glutki i spi - aniolek. Marysia jutro do zlobka - zadowolona, bo co rano wstawala u TZ ona idzie do dzieci.

Oliath przyszly mi ciuszki od janexnet - swietne i rzecz jasna wylicytowane za grosze dziekuje.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:10   #2952
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:

jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o skok

Wiecie co? Wykichajcie sie z tą swoją Chodakowską!
zaraz umrę. ręce mnie tak bolą, ze nie umiem pisać a jak jutro nie dam rady wziać na ręce dziecka to sie z wami policzę
Stary 2013-09-18, 20:11   #2953
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

nasze Maluchy nigdy nie są marudne tylko skoki marudzą

Mały
Stary 2013-09-18, 20:14   #2954
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o skok

zaraz umrę. ręce mnie tak bolą, ze nie umiem pisać a jak jutro nie dam rady wziać na ręce dziecka to sie z wami policzę

ja mam najgorsze problemy zeby ze schodow zejsc. Musze trzymac sie barierki jak schodze z mala

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:20   #2955
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
W staniku, inaczej mleko cieknie po brzuchu i nogach
Pitolę, będę laktatorować. a jak już nie dam rady, to przechodzę na MM. Filip duży i dzielny, da radę.
No dokładnie
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Oczywiście moja teściowa znalazła nowy problem, zeby, przypadkiem sie zbytnio nie cieszyła otóż powiedziała, ze huśtawka owszem fajna, ale on NA PEWNO sie do niej tak przyzwyczai ze potem bedzie sie darl jak jej nie bedzie. tak jakbym go tam trzymała 24h/7dni w tygodniu.. nie pomyśli ze dzięki temu mogę coś w jakby nie było wspólnym domu zrobić dzięki temu i nie ma to zastępować wychowania, a jedynie byc pomocą i frajda dla małego..
Taaa witamy średniowiecze ^^ Ignoruj ile idzie a jak się nie da zwróć w miarę grzecznie uwagę że to Twoje dziecko i wiesz co dla niego najlepsze
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Uwaga uwaga, Moj syn sie właśnie zasmial na głos po raz pierwszy !!!przez sen, po czym go pocalowalam, a ten znowu i to mocniej
Ja piernicze, ale fajnie
Słooodko, ja nadal czekam na świadomy uśmiech Igorka
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Mały kaszle. Zaczął w nocy. Już dzwoniłam do pediatry. Trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
wygralam aukcje za 30 zł
a tylko strzelilam w ciemno
http://allegro.pl/zestaw-dla-dziewcz...539024572.html

no i po bioderkach, musimy zakładać jedną pieluche i nastepna wizyta 18 pazdziernika,najlepiej ze wtedy też mam gina
super aukcja, nie rozumię..jak jedną pieluchę?A ile Ty zakładasz??
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosimy o kciuki, jesteśmy w szpitalu. Tymuś w nocy miał bezdech, przestał się ruszać i oddychać przez kilka sekund. Tż nie spał i go wziął na ręce, oddychal bardzo płytko, szybko nazwaliśmy karetkę. Teraz Tymuś normalnie oddycha i wszystko wydaje się ok, jesteśmy na obserwacji i robią badania. Zostajemy napewno do jutra i nie wiem co dalej bo nikt nic nie mówi
Cytat:
Wychodzimy wszystkie badania wyszły bardzo dobrze
Dziękujemy za magiczne kciuki
Ja bym chyba wpadła w panikę w takiej sytuacji..dobrze że już po wszystkim
Cytat:

No to do włascicielek mondeo kombi - co u Was jest najbardziej awaryjne w tych autach??? wiecie, muszę mojego tatę przygotować na naprawy
Ja Ci nie pomogę..mamy Chryslera Neon..wgl mało ich po drogach jeździ
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Poćwiczone! A wy?
A ja nie...i właśnie.. Dziewczyny! Potrzeba mi jakiejś mobilizjacji żeby się wziąść za ćwiczenia.. rozleniwiłam się kurde A fajnie by było pozbyć się skóry z brzucha luźnej..tyłka mam nie ćwiczyć bo tż jest nim zachwycony

Co do naszego auta to wiecie jakie są korzyści że w tygodniu korzysta z niego też szef tż??Kupił jakiś lepszy olej, klocki hamulcowe i jakieś tam jeszcze szmery bajery ^^ będzie zamawiał amortyzatory, ubezpieczenie auta na jego firmę czyli dużo mniejsze Ojj podoba mi się, jego kieszeni to nie gryzie a nam daje oszczędności

U Nas tak, Igor dziś po szczepieniu, biedactwo się zapowietrzało z krzyku ale po przytulaskach już ok.
Waży : 4600
Mierzy : 55cm

Ja byłam u gina i też jest wsio ok. Pytałam go o spirale i wyskoczył mi kwotą 750 zł oO czyli prywatnie..to chyba znaczy że na nfz nie ma zamiaru zakładać jeśli bym kupiła To na razie zostają gumki bo banku nie okradnę żeby to założyć a pierwsze chce chrzest ogarnąć.
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:21   #2956
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
za ustalenie daty

mozna. ja w ogole czytalam, że ok 3-4 miesiaca powinno się już jesc wiekszosć rzeczy. ja jem praktycznie wszystko i nie zauwazyłam, żeby to jakoś na mała wpływało. Z reszta nie wierze,ze kobiety, ktore karmią 2 lata mają jakies restrykcyjne diety.
Cebula i czosnek MOGA zmieniac smak mleka, ale nie musza. Tak samo groch itp. MOGA wzdymać.
W tym tyg zjadłam tabliczkę czekolady, bo tak mi sie chcialo, z tz bylam na kebabie i sosie czosnkowym. Cebule surowa tez jadlam.
Nasze maluchy juz maja poznawac smaki

Cynamonku- biedni jestescie... mocne, żeby było już tylko lepiej..

Ewusia- super, że do domku już

Tweed- wydaje mi się, że spoko ubierasz małego
To samo mi mówi mama, ze on musi poznawać nowe smaki, a ja sie jakoś boję...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:24   #2957
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

za datę, też mamy wtedy chrzciny Franuś będzie zaczynał wówczas 4 miesiąc

Cytat:

Ja przypisuje wtedy skoka kiedy wypada tydzień skokowy

Piszecie o debidacie i chyba też poproszę pediatrę o przepisanie, bo u nas z kupkami jest ciężko i bywa, że pojawiają sie po 4 dniach

Ciasto w piekarniku ale jeszcze coś szukam bo mi masła zostało

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42875968]Sahol to ja pamiętam, ze mi dali w aptece jak mi wychodziła 8, więc chyba faktycznie mocny.

[/QUOTE]

dlatego lekarz zalecił, jak już to małą kropelkę

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:27   #2958
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42876430]To samo mi mówi mama, ze on musi poznawać nowe smaki, a ja sie jakoś boję...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

wiem, ze się boisz, ale musisz próbować. To jest tak jak z dorosłymi. mój tz ma sensacje żołądkowe po nawet małej ilości kapusty, ja za to moge ja pochłaniac i popić mlekiem a nic mi nie jest.
Bób tez jadłam i małej nic nie było.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

ide się teraz napchac czymś, bo ten skalpel wyssał ze mnie wszystko
Stary 2013-09-18, 20:44   #2959
luksia
Zadomowienie

witam
idę nadrabiać ten cały spam

Z.
luksia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:05   #2960
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej. Nie witam się z karmienia,bo Fi pięknie śpi. Obudził mnie ból piersi.mam taki nawał i zastój pokarmu, ze już nie wiem co robić jest tragicznie, modlę się o brak zapalenia ;(

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
U nas kiepsko
Temperatura spadla bez czopka więc super. Adaś budził sie często w nocy. Raz tak zaczął przeraźliwie piszczec, że nie wiedzieliśmy co sie dzieje...
Dzisiaj śpi niespokojnie przez cały dzień. Dosłownie leje sie przez ręce Biedactwo... Poplakuje, jest nieobecny. Spadł mu też apetyt a ja nie wpadlam na to żeby odciagac pokarm. Efekt jest taki, że mam ponad 38st gorączki, pierś czerwona, tkliwa, czuje sie jakbym miała grypę. 3 raz mam juz taki problem- cały czas ta sama pierś :/
W środę mamy stawić sie z Młodym do szpitala- oby wpadli na to dlaczego Adaś nie przybiera na wadze i nie rosnie.
Mam dość Mój mały, biedny Aniolek
Boję sie kolejnych szczepień. Póki co mamy za sobą
5w1, pneumo i rota. Buu...

Jejku Cynamonowa, jakiś pech się do Was przypałętał
Cytat:

Nasz mały jest już obywatelem Czekamy tylko na pesel Muszę się znowu pochwalić, że zrobiłam dzisiaj pyszną pomidorówkę nie podejrzewałam siebie o taki talent do zup
W ogóle odkąd tż jest w domu jestem nawet ogarnięta - chatka wysprzątana, jakiś tam obiad, pranie wyprane, powieszone, wyprasowane, mały nakarmiony, wykąpany, wyspacerowany - tak to ja mogę funkcjonować

Ewusia super, że wszystko ok

Enlevee ciuszki od kuzynki dostaliśmy

Eveewe - ale super TŻ zareagował

Sorry, że nie cytuję, ale przeleciałam Was po łebkach i lecę spać. Dziś znów całe popołudnie byłam poza domem, a Wy tak się rozbrykałyście ze spamem, że szok

Nic nie ćwiczyłam, lejcie mnie. Nawet nie miałam kiedy. A dżoging po sklepach się liczy?

Dobranoc

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-09-18 o 21:09
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:09   #2961
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dobry wieczór,
zaglądam na chwilkę. Mam sporo stron do nadrobienia, będę w nocy przy karmieniu czytać. Dzisiaj cały dzień poza domem spędziliśmy - znajomi nas odwiedzili i zmobilizowali

Cytat:
Dziewczyny prosimy o kciuki, jesteśmy w szpitalu. Tymuś w nocy miał bezdech, przestał się ruszać i oddychać przez kilka sekund. Tż nie spał i go wziął na ręce, oddychal bardzo płytko, szybko nazwaliśmy karetkę. Teraz Tymuś normalnie oddycha i wszystko wydaje się ok, jesteśmy na obserwacji i robią badania. Zostajemy napewno do jutra i nie wiem co dalej bo nikt nic nie mówi
mam nadzieję, ze wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Przesylamy dobre fluidy
słodziak

Tweed: fajny Alik

Oliath:nie jestem zaskoczona, że do Ciebie zadzwonili. Lilo jest oryginalna i fotogeniczna

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:15   #2962
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle odkąd tż jest w domu jestem nawet ogarnięta - chatka wysprzątana, jakiś tam obiad, pranie wyprane, powieszone, wyprasowane, mały nakarmiony, wykąpany, wyspacerowany - tak to ja mogę funkcjonować

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

A tak za mną ostatnio chodzi to karmi, że masakra
właśnie piję karmi..wysłałam po nie męża do lodówki
dla nowego małego Obywatela i dla mamusi za ogarnięcie tylu rzeczy na raz

Cytat:
za ustaloną datę chrztu
ona dla Was również

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Moje dzieci wykapane spia, wiec jak tylko twardo usna ide wezme i ja prysznic, wstawie pralke na nocne pranie i w kime. Nie spalam od wczoraj od 8 rano. W sumie cos tam w aucie oko przymknelam, ale takie spanie na czuja to nie spanie, a w dzien mi sie jakos nie zlozylo polozyc

Aleksowi odciagnelam glutki i spi - aniolek. Marysia jutro do zlobka - zadowolona, bo co rano wstawala u TZ ona idzie do dzieci.
śpij smacznie

Cytat:
dajesz dajesz!

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
U Nas tak, Igor dziś po szczepieniu, biedactwo się zapowietrzało z krzyku ale po przytulaskach już ok.

Ja byłam u gina i też jest wsio ok. Pytałam go o spirale i wyskoczył mi kwotą 750 zł oO czyli prywatnie..to chyba znaczy że na nfz nie ma zamiaru zakładać jeśli bym kupiła To na razie zostają gumki bo banku nie okradnę żeby to założyć a pierwsze chce chrzest ogarnąć.
dla Igorka i za wizytę u gina

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Nic nie ćwiczyłam, lejcie mnie. Nawet nie miałam kiedy. A dżoging po sklepach się liczy?
nie

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-09-18 o 21:14
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:15   #2963
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
a
A odnośnie przewracania pediatra mnie pyta wczoraj czy Młody umie się już obracać z brzuszka na plecy... ja mówię, że nie, jak leży na brzuchu to woli wrzeszczeć niż się obracać I w tym momencie moje Dziecko na złość matce się obróciło
Pediatra stwierdziła, że pewnie jak leży na wersalce to ma za miękko i lepiej kłaść go na podłodze to powinno mu lepiej wychodzić I jak najmniej ubrań żeby nie krępowały ruchów... ale to dopiero za miesiąc jak zaczną grzać
za przewrót

Cytat:
Pewnie tak. Zmienilam na Tapatalka i moze sie uda z fotami siedze sobie właśnie w parku i poczytam co tam naskrobalyscie

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Ale ślicznotka

Cytat:

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
No dokładnie
\

\.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:17   #2964
cynamon_owa
Zadomowienie

Ku uciesze szybka historyjka z dnia dzisiajeszego i spadam bo Adaś zaliczył wymioty dzisiaj a teraz mąż go stara się położyć spać więc idę zdychać z moim cyckiem na kanapę Mam dość- proszę mnie dobić

Wczoraj miałam pobieraną krew żeby sprawdzić czy może ja mam anemię i może to ma wpływ na wagę Adaśka.
Wróciliśmy do domu, dzwoni telefon- przychodnia. Pani pyta czy możemy wrócić bo ona musi mi pobrać krew jeszcze raz bo pomyłkowo wzięła nie ten kolor fiolki co potrzeba... No niestety nie mogliśmy wrócić więc pani przyjechała do nas. Bardzo przepraszałam i w ogóle... no ale pobrała krew.
Dzisiaj rano dzwoni telefon- znowu przychodnia. Ja mówię "Dzień dobry" a pielęgniarka, że właśnie nie taki dobry... Mnie o mało serce bić nie przestało bo pewnie coś z moimi wynikami nie tak... No ale nieee... Pani zapomniała przykleić naklejkę z moimi danymi na fiolkę i prosi żeby przyjechać dzisiaj bo ona musi znowu mi krew pobrać. Stwierdziłam, że ją chyba porypało i po krótkiej wymianie zdań znowu przyjechała do nas do domu pobrać mi krew
Jeszcze coś tam biadoliła pod nosem po tym jak ją poprosiłam żeby była cicho bo mi dziecko śpi- no przecież nie można przyzwyczajać dziecka do totalnej ciszy w ciągu dnia... No może nie można- ale jeśli dziecko jest po szczepieniu, które nie do końca dobrze zniosło to chcę zapewnić mu maksymalny komfort do snu tym bardziej, że Mały spał bardzo niespokojnie i co chwilę się wybudzał... Kij jej do tego jak wychowuję dziecko

-Kurtyna-

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:17   #2965
ona8686
Zakorzenienie

Zaraz wstawiam drugie ciacho do pieca
A to zrobię jak schudnę http://siepieczeigotuje.blogspot.com...aniliowym.html

Aaa i ciasta są dla mojego męża, on też się odchudza

Dobranoc

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:21   #2966
dzoan
Zakorzenienie

Mąż przyniósł pudełko z płatkami kangus, wzięłam garść i jedna wpadła mi między cyce.. wypięłam się przed nim i mówię 'bierz...' a on 'od razu z mlekiem?' ..po chwili podsunął mi pudełko i 'nalejesz mi mleka?'

Stary 2013-09-18, 21:25   #2967
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Hej mamy

Dziekujemy za kciuki , ale niestety malutka bardzo źle to znosi od ponad godziny ciągle płacze , budzi się jest mi jej tak strasznie żal a najgorsze że nic nie moge z tym zrobić , dałam jej lek przeciwbólowy i usnęła ale co jakiś czas się budzi i płacze przez sen

mam pytanie, czy w miejscu szczepionki powstała opuchlizna? Martwię sie bo nie wiem czy to normalne

agrafka- za dobre wiadomości

cynamonkowa- mocno przytulam , mamy chyba podobny problem

rocky-Tobie też przesyłam

wybaczcie że nie cytuje ale jakoś nie mam siły
Możesz robić oklady z sody- 1 lyzeczka na pół szklanki wody.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:45   #2968
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ku uciesze szybka historyjka z dnia dzisiajeszego i spadam bo Adaś zaliczył wymioty dzisiaj a teraz mąż go stara się położyć spać więc idę zdychać z moim cyckiem na kanapę Mam dość- proszę mnie dobić

Wczoraj miałam pobieraną krew żeby sprawdzić czy może ja mam anemię i może to ma wpływ na wagę Adaśka.
Wróciliśmy do domu, dzwoni telefon- przychodnia. Pani pyta czy możemy wrócić bo ona musi mi pobrać krew jeszcze raz bo pomyłkowo wzięła nie ten kolor fiolki co potrzeba... No niestety nie mogliśmy wrócić więc pani przyjechała do nas. Bardzo przepraszałam i w ogóle... no ale pobrała krew.
Dzisiaj rano dzwoni telefon- znowu przychodnia. Ja mówię "Dzień dobry" a pielęgniarka, że właśnie nie taki dobry... Mnie o mało serce bić nie przestało bo pewnie coś z moimi wynikami nie tak... No ale nieee... Pani zapomniała przykleić naklejkę z moimi danymi na fiolkę i prosi żeby przyjechać dzisiaj bo ona musi znowu mi krew pobrać. Stwierdziłam, że ją chyba porypało i po krótkiej wymianie zdań znowu przyjechała do nas do domu pobrać mi krew
Jeszcze coś tam biadoliła pod nosem po tym jak ją poprosiłam żeby była cicho bo mi dziecko śpi- no przecież nie można przyzwyczajać dziecka do totalnej ciszy w ciągu dnia... No może nie można- ale jeśli dziecko jest po szczepieniu, które nie do końca dobrze zniosło to chcę zapewnić mu maksymalny komfort do snu tym bardziej, że Mały spał bardzo niespokojnie i co chwilę się wybudzał... Kij jej do tego jak wychowuję dziecko

-Kurtyna-
rany.. co za sierota dobrze, że nie zapomniała po co przyszła.. chce Cię wpędzić w dodatkową anemię po tyle pobraniach?

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Zaraz wstawiam drugie ciacho do pieca
A to zrobię jak schudnę http://siepieczeigotuje.blogspot.com...aniliowym.html

Aaa i ciasta są dla mojego męża, on też się odchudza

Dobranoc
o kurcze jakie pyszne ciacho! też chciałabym je zrobić, ale trochę za dużo zabawy
a Ty jakie robisz? ładnie się odchudzacie

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Dzwoniłam dzisiaj do przychodni i nadal nie zwolniło się żadne miejsce na szczepienie.. ani na jutro, ani na przyszły czwartek.. zła jestem, że takie durne zasady tam panują, a przecież dziecko musi być zaszczepione w jakimś konkretnym terminie
Umówiłam się z mamą, żeby jutro ze mną i z Małym tam poszła poprosić pediatrę o przyjęcie nas. Mam lekkiego stracha, wcześniej nie myślałam o szczepieniach, że mogą być groźne..a teraz strasznie się boję z co pakuję Małego. W dodatku uświadomiłam sobie, że do tej pory nie wybraliśmy i nie kupiliśmy termometru, a muszę przecież mieć, żeby sprawdzać Małego czy aby gorączki nie miał. Zostanę sama z nim do wieczora i nie będę mogła podejść do apteki po jakikolwiek.. Nawet nie wiem co w razie czego mogę dziecku podać na gorączkę czy bóle czy opuchlizny..i też nie mam nic w domu Rany jaka ja jestem durna, że wcześniej się tym nie zajęłam, nie przygotowałam.. Moje głupie na ostatnią chwilę

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-09-18 o 21:46
Stary 2013-09-18, 21:51   #2969
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie czym buźkę będziecie malcom smarować? jakieś hity?
ja mam Nivea na każdą pogodę - sprawdzony przy Norbercie, a i Sroka dobrze się o nim wypowiadała

Cytat:
Zapewne by nie byl. Jak ostatnio my byliśmy na spacerze w niedziele to byla w swetreku i body krotkim. Ja w krótkim rękawie a ta sie drze. I jam ja rozebralam do krotkiego to bylo ok. Ona ogólnie raczej zimnolubna. Ja mam w domu gruby sweter i mi zimno a ona 1 dlugi rekaw i cieplutka a wrecz gorąca
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42870904]A ja tak analizuję, czy moje dziecko jest ciepło czy zimnolubne i raczej ciepło po mamusi. Już w szpitalu jak pytaliśmy panią neonatolog, czemu ma takie sine nóżki, to nas spytała, czy któremuś z nas jest ciągle zimno - a mi jest, nienawidzę zimy i w ogóle, no i stwierdziła, że ma to po mnie. Poza tym nigdy nie płakał, jak miał za dużo okryć, wręcz czasami jak go otulę w kocyk i przytulę to momentalnie zasypia. Nie rozkopuje się zbytnio, no nie widać po nim, żeby mu to przeszkadzało. Więc będę ubierać I właśnie znowu załączyłam piec, bo mam tak zimne dłonie, że aż mi szkoda nimi dotykać Młodego.[/QUOTE]

Weronika jest zmarzluchem - jak bym ją w domu położyła w body z długim, to zaraz jej broda lata, więc się cieplej ubieramy a w nocy śpi pod kołdrą. Dzś u nas było 7C - mała miała body z krótkim, welurkową bluzeczkę / kaftanik i swetrek, rajstopy i jeansy, czapkę wiosenno-jesienną i welurowe bamboszki. Do tego kocyk z Biedry i maska

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:59   #2970
luksia
Zadomowienie

ufff nadrobiłam i dobrze że to zrobiłam bo ja kp i chcę jak najdłużej to robić a ostatnio na przeziębienie piłam szałwię dobrze że mnie oświeciłyście

cynamon_owa za cierpliwość do niezwykle rozgarniętej pielęgniarki

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:

za chrzciny a swoją drogą moja Zuzę też chrzciliśmy w jej imieniny ale nawet nie wiedziałam dopiero ksiądz nas uświadomił po mszy

Z.
luksia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości