|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
hejo
małż biega coś tam załatwiaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co wymacałaś?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
świetnie wygląasz
|
||||
|
|
|
#2882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Kropla łoooo zazdroszczę przytulanek
![]() A mój tak samo. CHodzi za mną,przytula się, mówi takie miłe słowa. Tzn. zawsze był z tych czulszych,ale teraz go roznosi.Jest super A jak go cieszy jak karmię małą, mówi,że to najpiękniejszy widok na świecie i wcale go to nie brzydzi. No to ródź ![]() A to ty pisałaś o tej grzechotce z FP?Do mnie właśnie dzisiaj przyszła ![]() Cytat:
![]() Taaa tylko wizyta 2.10,a co jak nas wcześniej coś tfu tfu chwyci? ![]() Cytat:
Musimy przecierpieć, albo ewentualnie właśnie ściągać pokarm. Cytat:
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Kobitki, która dziś rodzi? ![]() W ogóle ktoś tu się zastanawial, czy to ostatnia część, a my tu.prawie 3tys. postow już mamy
|
|
|
#2884 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to jakiś fetysz samochodowy... chuopy jednak dziwne som ![]() ![]() Cytat:
My na Zakrzowskiej robiliśmy wycenę u bardzo fajnego i kumatego gościa, który okazał się być pracownikiem z Braniborskiej Zresztą po kilku miesiącach pamiętał nas i to on robił zamówienie na wózek i chyba z nim dzisiaj rozmawiałam ![]() Na Sztabowej nie byliśmy - totalnie nie po drodze nam Cytat:
![]() Cytat:
Brzuszek superowy Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
miszczu hahah
powiedz jak się zbadać to i ja sobie zapodam za jakiś czas ![]() Znowu mnie wczoraj moja gin wkurzyła. Chyba sobie za jakieś 1,5tyg fundnę wizytę u innego giekologa serio. Co od niej wyjdę to mam taaaaaaaaaki niedosyt. Kurde nienawidzę prania przy takiej pogodzie. W ogóle to nie schnie. Już nie wiem czy lepiej na dwór wystawiać jak tak lekko zimno i momentami wilgotnie. Czy w pokoju włączyć kaloryfer zamknąć okna i suszyć. Czy uchylić okno i suszyć? Nie mam już pomysłu a dziś muszę powtórzyć pranie bo kilka straciło zapach a nawet powiedziałabym że zaczyna podśmierdywać Cieszę się że już koniec dzieciowego prania bo poświęciłam nasze na rzecz mikołajowego i już ledwo zamykam tę szafkę od wora z brudami ![]() Jeszcze powinnam iść na spacer z małym a mam tyle chęci.... ehhh. |
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
A propos tz, to mój mi dziś na dzień dobry napisal mi: "Chce tylko napisac,ze jestes najdzielniejsza kobieta i najodwazniejsza i najtwardsza mama jaka znam Misiu
" )) czuje się doceniona ))
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-09-24 o 11:33 |
|
|
|
|
#2888 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
|
|
|
|
#2889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty tam sie szykuj na kolejny wątek![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
Cytat:
![]() tak,tak, ja oooo jak super z grzechotką ,może i ja dostanę fajna jakaś ? normalnie do skrzynki listonosz włożył , czy pukał do drzwi ? Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2893 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2894 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
I rodzina to teraz przejmuje.Cytat:
![]() Na uspokojenie jak coś boli? Ech to ja bym wolała coś, co zwalczy problem w zarodku, a nie zadziała tylko łagodząco. Zaraz muszę iść budzić małą,ale z niej śpioszek. Aaaa na sesji występowała głównie w różu Ale foto ciężko było znaleźć takie małe ciuszki, opaski...więc musiałam przetrawić ten róż, skoro tylko on był dobry.
|
|
#2895 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
I właśnie ostatnio mi mówil, że dziwi się facetom którzy nie chcą czegoś robić, bo te chwile są bezcenne i nie wyobraża sobie nie mieć teraz Małego. Widać, że w nim zakochany, nosi go, prztula, teraz nasze rozmowy schodzą na temat kupek i bąków ![]() Mogę na niego liczyć Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że to większy stres jak znasz dokładną date i godzinę porodu Ale tylko tak mi się wydaje, bo ja nagle dowiedziałam się o cesarce więc nawet nie miałam kiedy i czasu się stresować ![]() Cytat:
![]() Też kocham mojego synka najbardziej na świecie ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
Całkiem fajna-jest lusterko, szmaciane elementy Aaa chciałam też powiedzieć,że mąka ziemniaczana na pupci/krochmal działają faktycznie cuda
|
|
#2897 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy to wniesie coś nowego
ale dostałam na maila takie cudo od położnej, o karmieniu piersią, wersja dla polskich imigrantów http://www.sykehuset-innlandet.no/om...nfo_polish.pdf
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2899 |
|
Wtajemniczenie
|
Mhm... Moje dziecko chyba nie planuje wyjść...
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu pomęczę bułę
TŻ znowu od rana tak mnie wk****wstal i poszedl.....lezec przed tv i nie robi nic mowi ze dzis przed praca poodpoczywa a za robote w domu sie wezmie od jutra bo bedzie mial wolne
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
ale z tymi telefonami po tp to musi być wkurzające ,nie dość że sama ciężarna już by chciała, to jeszcze inni pytają i przypominają co chwila ehhh
no nic,nie ma się co denerwować, ludzie chcą dobrze...chyba.... wykazują zainteresowanie,pamiętają o nas o takie plusy znalazłam
|
#2902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratki!! Cytat:
moze dzis cos cykne
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
jadlam tylko sliwki ale mozna chyba wszystkie pewnie poza truskawkami Cytat:
widze ze u was organizacja wyglada dokladnie tak jak u nas tez boje sie pierwszego pazdziernika kiedy tz wroci do pracy dlatego teraz staram.sie coraz wiecej rzeczy robic zeby jakis rytm sobie wypracowac poki co moj maz jest niezastapiony haha moj tez mysli motoryzacyjnie, ale nie zakupil.jeszcze ![]() Cytat:
ja kupilam i jestem bardzo zadowolona wiec polecam dalej
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=butterfly20;4296443 0]Mąż pytał o ten pas poporodowy i w aptekach mówili,że tylko po konsultacji z lekarzem.
A ja zapytałam położną i patrząc na moją ranę powiedziała,że w przyszły piątek mogę zacząć nosić, tylko muszę dobrać rozmiar do obwodu brzucha.I polecała pas z Teresy. Nasz przyjaciel też tak miał. Kocha małego, aktywnie uczestniczył w jego wychowaniu, ale pieluchę zmienił tylko raz, pierwszą smółkę(chociaż mój mąż też uczestniczył przy zmianie pierwszej smółki i mówił,że to nieźle śmierdziało-a przewija nadal ). Ten kolega mówi,że po prostu się brzydził i nawet przed urodzeniem Tuśki próbował nam wmówić,że z moim mężem też tak będzie-widać uważa,że wszyscy mężczyźni tak mają. widocznie jednak Twój tak ma i przecież nie możesz go zmusić, ale to nie znaczy,że mniej kocha Antka. Dla mnie to trochę chore żeby ojciec brzydził się przewinąć własnego synka Nie twierdzę że go nie kocha---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
bojatoja
z tymze ten purelan to masakrycznie drogi jest
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli u Ciebie chłodno, to bym odkręciła kaloryfer i uchyliła okno - będzie schło, a nie będziesz miała "parówki". Cytat:
Ależ oczywiście, że świeci - no może nie teraz - bardziej chodzi mi o to, że roletki urosły do rangi artykułu pierwszej potrzeby... prawie jak prześcieradła i gorąca woda przy porodzie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A oni wydzwaniają od piątku jakby wiedzieli, że pierwszy tp na wczoraj był od początku miesiąca chyba by dzwonili w sumie ten jutrzejszy termin jest z usg z 12 tc to powinien być najbliższy ponoć wiesz, ja tam się nie obrażam, niech sobie dzwonią, wiadomo, że człowiek się trochę frustruje ale mama czy tam przyjaciółka to nawet miło jak zadzwoni. Ale jak już dzwoni żona od kuzyna zapytać KIEDY RODZĘ ile przytyłam, a przy okazji mówi, że ona więcej dzieci nie będzie miała bo poród straszny i ona by nie przeżyła... No to wtedy już ma się chęć nie odbierać ![]() tak jak mówię, jak dzwonią bliscy to ja rozumiem, martwią się i też nie mogą się doczekać, ale jak dzwoni 'kochana' szefowa i się pyta czy coś się już dzieje, no to sorry ale nie mam zamiaru z nią o mojej macicy gadać
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
bojatoja dzięki, jak tak dalej pójdzie to wypróbuję bo maltan nie wiele pomaga
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

małż biega coś tam załatwia

)))glupia jestem

firma widmo 
bardzo czepliwa się zrobiłam 

mowi ze dzis przed praca poodpoczywa a za robote w domu sie wezmie od jutra bo bedzie mial wolne