Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 04:46   #4081
jakierka
Zadomowienie

Baloniku, u nas z odbijaniem wyglada dokladnie tak jak to opisalas. Nie zawsze tak bylo, zaczelo sie odkad Edek lapie wiecej powietrza przy kp (nieraz mlaska) i nie wiem jak to zmienic

A mnie wlasnie zalalo, karmilismy sie i nie zauwazylam, ze przy drugim cycku zsunela sie wkladka. Jestem cala mokra

My dzis bylismy na urodzinach mojej mamy (jubileusz,,50lat). Bylo fajnie, ale jestesmy padnieci. Maly zasnal, wiec lece dalej spac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez jakierka
Czas edycji: 2013-09-25 o 04:49
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 04:59   #4082
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Witam i ja po drugim karmieniu.
Mała zasnela mi na ramieniu po odbiciu i boję sie odłożyć do łóżka że sie obudzi

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-09-25 o 05:01
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 05:02   #4083
katarzynkajg
Zadomowienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

My też po pierwszym karmieniu, karmiliśmy się o 4 i godznie zajeło mi usypianie Szymka chyba śpi to i ja mykam choć na chwile oko zamknąć

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 05:25   #4084
kubus puchatek
Rozeznanie

Witam na karmieniu

kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 05:55   #4085
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Witam na karmieniu

My po 1karmieniu walczymy z czkawka...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 06:17   #4086
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Ja po II próbuje uspac dziecko,va mnie tak łeb boli cała noc.. a nie chce brać tabletki, bo idę tsh zrobić przy okazji...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:13   #4087
fiazo
Zakorzenienie

witam
karmienie nniezliczone czas zacząć...syn od 3 ma problemy z brzuszkiem, wczoraj nie poszła kupa i sie meczymy, teraz rzuca sie przy piersi, chce jesc ale kupa przeszkadza

ide nadrabiac

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:14   #4088
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

No i drugie karmienie uskutecznione, młody jak zawsze o 7r o wzięty do łóżka na przytulanie i dospanie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:34   #4089
fiazo
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42969109]Po 1 potwierdzam, do taksówki w foteliku.
Po 2 proszę nie demonizujcie tak tego odciagania, ze trzeba uspac dziecko, ze nie ma na nic czasu.. ja często odciagam, jak Artek leży w lozeczku i sie patrzy na karuzelke, ja do niego gadam i wszyscy są szczęśliwi. A co do czasu, gdybym go nie miała na podstawowe czynności, to bym nie siedziała ns wizazu. I owszem, miewalam okresy, gdy ściągałam na jedno, max dwa karmienia.

Byłam u pediatry.
Zeby jeszcze nie idą.
Z rozszerzaniem diety mogę spokojnie poczekać.
Artus przybiera ksiazkowo, bez szału, ale jest ok. Gdy waga będzie stała w miejscu lub słabo rosła, to wtedy pomyślimy o rozszerzaniu.
Swoją droga zerknelam w swoją książeczkę zdrowia i ja jako 2 latka wazylam 11 kg, nol koment.

No i najważniejsze. Na te malformacje naczyniowe dostałam skierowanie na morfologie, krzepniecie i te sprawy. Ogólnie mam to obserwować, gdyby sie powiększalo, to pomyślimy o chirurgu. Ale póki co sprawdzimy, czy to nie jest problem z krwią.

I bardzo ważna rzecz: jeśli dziecko ma takie wybroczyny (małe sine które nie znikają pod wpływem dotyku), gorączkę i jest ogólnie chore, to natychmiast do szpitala, bez zastanawiania, bo to jest objaw sepsy.

Pytanie do mam, których dzieciom pobierano krew: skąd sie pobiera takim maluszkom?

W przychodni była dziewczynka 3 mies z taka czuprynka jak niektóre Wasze, slodziak

Ja ściągam z każdej piersi po ok 15 minut, a potem jeśli leci, to sciagam dalej, już na przemian. Całość w zależności od ilości pokarmu 0,5-1 h.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]u nas zależy gdzie pobieraliśmy albo z główki albo z zewnętrznej części dłoni
lepiej znosi z główki i ja też tak wole, ale tozazwyczaj w szpitalu tak pobierają u mnie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
My juz po szczepieniu.

Na razie nie nadrabiam.
Po wizycie; Hania wazy 6020g, przybiera normalnie, szczepienie zniosla lepiej niz ostatnio, pewnie kwestia tego ze tylko 1 wklucie. Tym bardziej sie ciesze, ze wzielam platne. Na następnej wizycie pogadamy o wprowadzaniu glutenu i rozszerzaniu diety jak chcemy, bo nie musimy po 4 miesiacu.

Dziewczyny jaki rozmiar kombinezonu kupujecie na zime??

Wysłane z mojego GT-I9300

ja mam 68, myślałam 74 kupić i chciałam, ale teściowa kupiła to odpuściłam i się poteem okazało że ona kupiła na 2 latka

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
jupi ja jej jupi ja jej

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej
Dopiero jutro do lekarza jedziemy, bo TŻ mnie przekonał, że lepiej dla dziecka będzie pojechać jutro rano z nim autem niż dziś po południu taxówką sama.
Zwłaszcza, że Mały nie ma gorączki tylko ten nieszczęsny katar.
A ja za to ledwo żyję-katar, gorączka, ból głowy

Dziś od 3ciej w nocy odkurzaliśmy dziecko Sąsiedzi pewnie już uznali nas za nienormalnych No ale co zrobić jak dziecko się męczy z katarem

Nie szliśmy wcześniej do lekarza, bo nie chciałam iść do poradni dzieci chorych z katarem a wrócić z nie wiadomo czym, ale za długo już trwa ten katarek.
Mały przez to wszystko śpi po 10 minut w ciągu dnia, a wczoraj to nawet wieczorem nie chciał spać, a ja byłam tak zmęczona, że już ryczeć mi się chciało. Zawsze jak są cięższe dni to TŻ akurat ma popołudniówki

Nie wiem nic co u Was i chyba nie dam rady już nadrobić
zdrówka
tak jak dziewczyny piszą kupuj inhalator
ja kupiłam już w ciąży i wzięłam jakiś z all za 100zł

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
dzień dobry!!!

dziś byliśmy w restauracji zamówić menu na przyjęcie Chrzcielne - wykwintny obiad + dodatkowy ciepły posiłek + owoce + zimna płyta + napoje 85zł. Tymuś był bardzo grzeczny i chyba spodobała mu się restauracja

Ja kupiłam 74 - Tymuś ma aktualnie 63 cm, a ciuszki nosi na 68cm, kupiłam kombinzon używany narazie i jakby się okazał w trakcie zimy zbyt mały to kupimy mu jeszcze 2 na 80cm.

A dziś mam dzień zakupów:
- zamówiłam spożywcze i mamy pełną lodówkę
- kupiłam gryzaczek, miseczkę z łyżeczką dla Tymusia i dla siebie wkładki lakt. TT
- i jeszcze zamówiłam zapas kawy do naszego automatu bo mamy taki na padsy i właśnie się kończą

Pozdrawiamy, wysyłamy ściski i uśmiechy. Lecę popracować w naszym sklepie internetowym a TŻ się teraz pobawi z Tymusiem

Synek
Stary 2013-09-25, 07:36   #4090
mela1234
Zakorzenienie

Witam
Dzoan dziekuje za pamiec. Wczoraj nie mialam weny na pisanie. Po poludniu po karmieniu chcialam wstac i nie wiem jak to zrobilam, ze mala glowka o stol uderzyla. Lekko bo nawet sinca czy guza nie ma, ale co sie obie naplakalysmy to juz nasze. Myslalam ze oszaleje, jak ona mi tak dzisiaj na szczepieniu bedzie plakac to bede wyla z nia.
Potem w tv mowili o tej 3 miesiecznej dziewczynce to mialam jeszcze wieksze wyrzuty sumienia za moja nieuwage.

Szykuje Malgosie do szkoly. Snila mi sie Oliath dzisiaj musze chyba smsa jej wyslac bo widze ze sie nie odzywa.

Maz wrocil o 6 rani z pracy i mowi ze przymrozek byl! Jak ja nie lubie zimna!

Aha dla tych co uzywaja aplikacji przy karmieniu dzieci i zaznaczaja pory jedzenia. Znalazlam wczoraj aplikacje Feed baby i tam mozna dodatkowo wage i wzrost dziecka wpisywac, wiek sam sie ustawia i dodatkowo jak beda wprowadzane stale pokarmy to tez mozna zaznaczyc co i ile dziecko zjadlo. Jest za free.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-09-25 o 07:39
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:39   #4091
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

A my dziś idziemy na szczepienie, więc proszę o kciuki.

Mała mi wstała, ale nie płacze o jedzenie. Więc tule ja i czekam aż zglodnieje. Haha

Stary 2013-09-25, 07:41   #4092
enlevee
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja mam ochotę w łeb dać tztowi od dobrych 3 tygodni mi codziennie gada o drugim dziecku juz w następnym roku, zeby Tomek miał "zioma" pomijam fakt, ze zawsze byłam zdecydowana na jedno, a teraz dopuszczam myśl o drugim ale za jakieś 6-7 lat,a. Ten mi kręci dziurę w brzuchu ze to zbyt duża różnica wieku bla bla bla. Tłumacze mu jak krowie na rowie, ze chce skończyć studia, musi nam sie sytuacja finansowa ustabilizować i musimy przede wszystkim przejść na swoje to NIE ! Ja pierdziu niech zajmuje sie jednym jak należy i niech miedzy nami bedzie idealnie nie przez tydzień,miesiąc, dwa tylko na stałe, to wtedy bedzie ten czas wg mnie

A moja teściowa.. Dawno o ńiej nie było, co? chodzi zakatarZona i chora i wczoraj pyta teścia, czy Tomek sie nie zaraził, on na to, ze nie, to o a :JAK MA SIE ZARAZIĆ to i tak sie zarazi no myślałam, ze mi witki opadna.. Wychodząc z domu wieczorem zabronilam jej nawet Blizac sie do wózka na 3metry. I tak go nie uchronię oś chorób przez całe życie, ale póki jest malutki i zdrowy to niech mi nie stoi nad nim i nie ciumka
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:42   #4093
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Mela ide szukać tej aplikacji, brzmi pomocnie

Stary 2013-09-25, 07:43   #4094
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
my tez Was załujemy...nie chorujcie....
Ja jak myslalam,ze maly ma katarek..a była/jest to raczej sapka, bo tylko po nocy taki nosek jakby zawalony to połozna kazała kupic wit. c ----Cebion bez multi i Nazivin.

szkoda,ze musicie opuszczac mieszkanko....miejmy nadz. ze inne miejsce bedzie fajniutkie brawa za wynajecie tak duzego mieszkanka

brawa za szczepienie....

a własnie,,,,,dziewczyny co kupowałyscie w aptece w razie goraczki? itp?

CYNAMONKI nasze kochane...co u Was????

Kupiliśmy czopki paracetamolu 50 mg na szczęście się nie przydały

Misiaczka- ten batyst to musi być jakiś hit PRL w takim razie. Moja ma jeszcze zapędy z tych czasów idąc po zakupy w sobotę o 6, bo inaczej jej wszystko wykupią

Witamy się z Ptysiem o poranku. Gorączki ani marudzenia nie było bałam się wkładać go na noc w woombie żeby go nie drażniły miejsca po wkłuciu i oczywiście ręce go obudziły po północy. Co go ululałam i kładłam do łóżeczka to od razu się budził. Kręgol mi już pękał od bujania. Na szczęście padł o 2 w naszym łóżku i spał do teraz. Trzeba zjeść jakieś śniadanko i odgruzować chałupę przed jutrzejszą wizytacją teściowej.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:46   #4095
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Mela sciagam ten program. Zobaczę czy mi sie spodoba.
Ja przez 7 tygodni zapisywalam sobie na papierze ile mała mi jadła, jak długo, z której piersi, kiedy pieluszka mokra itp.

Stary 2013-09-25, 07:53   #4096
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Ja przez 7 tygodni zapisywalam sobie na papierze ile mała mi jadła, jak długo, z której piersi, kiedy pieluszka mokra itp.

Ja mam Baby Connect. Jest rewelacyjna. Są wykresy wagi i wzrostu naniesione od razu na siatke centylowa. Dużo wykresów i statystyk związanych z jedzeniem. Można zaznaczać kiedy i jaka kupa była, ile dziecko już śpi etc. Jest wersja testowa za free, niestety pełna za 15 zł ale warto.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:00   #4097
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Taribari sciagne kilka i zobaczę który program mi najbardziej przypasuje.
Widzę se baby nursing tez wygląda w miarę czytelnie

Stary 2013-09-25, 08:04   #4098
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A propos kp jeszcze, jeden mega duży minus - jak tylko mały zaczyna marudzić (jak np. dzisiaj) albo popłakiwać to tż zaraz stwierdza, że pewnie coś zjadłam. Nie ważne że np. dzisiaj jest u nas załamanie pogody i mnie nawet łeb pęka i na oczy nie widzę, nie, pewnie to moje wczorajsze karmi Mój osobisty doradca laktacyjny od siedmiu boleści, czerpiący wiedzę z gazetek maminych z 2006r czytanych w wc
dzięki bogu jak widzi, jak mnie to gadanie irytuje daje spokój.

u mnie nie wazne co zjem to i tak problem rano wiec sie zastanawiam czy jedzenie wpływa na te problemy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42971597]No to moja mama z kolei wiecznie mnie strofuje: jedz! Po czym nie dodaje: żebyś miała siłę/energię, o nieee... tylko: żebyś miała wartościowy pokarm....[/QUOTE]moja to mnie super wspiera, czasami jest coś że przesadzi, ale ogólnie zawsze mogę liczyć na nią, ma bardzo dużą wiedzę bo troche nas było i ma z czego czerpać a teściowa to twierdzi że piotruś jest za mały i za mało go karmie, nie może pojąć do tej pory że to wcześniak

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
My już po szczepieniu. Nie było tak źle. Mały chwilkę popłakał po czym zasnął. Bardziej płakał na tym nieszczęsnym pobieraniu krwi. Zobaczymy czy będzie marudził.

dla dzielnego pacjenta

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Neni zdrówka dla Was

Wrócilismy niedawno.Laura była na naszej wyprawie bardzo grzeczna .Wlasnie tz ją wykąpał,pojadła i śpi w łóżeczku

A my wynajęlismy parter domu zaraz za miastem 100m kwadratowych,3 pokoje,kuchnia,łazienka,o gród,sad Kaukaziek ma miejscówke na kojec a i Kłapouch bedzie miał gdzie hasac

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
u nas drugi dzien bez kolki, a Zuzia jest taka grzeczna, ze powoli nudze się tak jak Margos
co robie przeciw kolkom?:
1. pije filizanke rumianku dziennie
2. codziennie ok 17 robie Zuzi masażyk brzuszka
3. od 18 do 19 spaceruje z Zuzą na rekach, zwiedzamy pokoje, ściany, lampy itd - aby nie miała powodu do płaczu w tych godzinach
4. odstawilam wszelkie kropelki, mam wrażenie, że one są na problemy z kupką i gazami, a u nas tego problemu nie ma

ale mam kolejny problem, Zuzia od paru dni okropnie sie krztusi przy piciu, zmiana pozycji nie pomaga, mam wrażenie, że mam za duzo tego początkowego mleczka i sie nim krztusi?
krztuszenie też się mojemu zdarza czasami
przeciw kolkom to ja:
-pije koper włoski, rumianek
-masaż brzuszka ma ze 4x dziennie
-kłade na brzuszku

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Maja stęka w łóżeczku. Czekamy na TZ i kąpiemy bąbla.
Była teściowa. Jeny jak mi działa na nerwy. Chyba że ja jestem przewrażliwiona. Pyta czy dostanie małą na ręce. Najchętniej bym nie dała ale TZ byłoby przykro. Wzięła i sie zaczęło. Jakby jakieś ADHD miała. Zaczęła skakać, tańczyć, śpiewać, piszczeć, małą wszędzie macać i gadać do niej KICI KICI. O żesz! Czy ja kurcze kota urodziłam?
Pyta kiedy Maje w wózku dostanie. Yyyyy nigdy....

Dobra musze sie leczyć. Strasznie zaborcza się zrobiłam
ooo chyba siostra mojej teściowej, mówi ti ti ti , "czemu pakasz", "niuniek" "mój kochany" i cała masa innych stwierdzeń, mi się nóż otwiera , tak mnie drażni bo nie lubię takiego pieszczenia się i zniekształcania wyrazów, oczywiście można zdrobniale ale zamiast płaczesz to pakasz
mogłabym poematy pisać o tym jak mnie wkurza i co mi przeszkadza, ale cóż... i tak pewnie mnie nazywa wyrodną matką jak ja się nie wzruszam płaczem (ja wiem kiedy moje dziecko płacze z jakiegoś powodu, a kiedy chce coś wymusić)

Synek
Stary 2013-09-25, 08:10   #4099
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Fiazo
Wyobraź sobie że moja mama, jak była u mnie przez dwa tygodnie, to zdarzyło sie jej do sary powiedzieć ,moja córeczko,
Fajnie co?
A jak raz mała bardzo zaplakala to matka do mnie taki test :,uszczypnelas ją, czy co?

Stary 2013-09-25, 08:11   #4100
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a ja mam ochotę w łeb dać tztowi od dobrych 3 tygodni mi codziennie gada o drugim dziecku juz w następnym roku, zeby Tomek miał "zioma" pomijam fakt, ze zawsze byłam zdecydowana na jedno, a teraz dopuszczam myśl o drugim ale za jakieś 6-7 lat,a. Ten mi kręci dziurę w brzuchu ze to zbyt duża różnica wieku bla bla bla. Tłumacze mu jak krowie na rowie, ze chce skończyć studia, musi nam sie sytuacja finansowa ustabilizować i musimy przede wszystkim przejść na swoje to NIE ! Ja pierdziu niech zajmuje sie jednym jak należy i niech miedzy nami bedzie idealnie nie przez tydzień,miesiąc, dwa tylko na stałe, to wtedy bedzie ten czas wg mnie

A moja teściowa.. Dawno o ńiej nie było, co? chodzi zakatarZona i chora i wczoraj pyta teścia, czy Tomek sie nie zaraził, on na to, ze nie, to o a :JAK MA SIE ZARAZIĆ to i tak sie zarazi no myślałam, ze mi witki opadna.. Wychodząc z domu wieczorem zabronilam jej nawet Blizac sie do wózka na 3metry. I tak go nie uchronię oś chorób przez całe życie, ale póki jest malutki i zdrowy to niech mi nie stoi nad nim i nie ciumka
To tylko brać się do roboty znowu będziesz mogła jeść wszystko
A teściowa dość dziwnie podchodzi do sprawy.

Cytat:

Pedicetamol - syropek który działa zarówno na gorączkę jak na lekki ból

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziewczyny,mam pytanie,czy wasze maleństwa też tak mają że przy braniu do pionu po jedzeniu,żeby sie odbiło, mocno i szybko ruszają główką? Gabi ostatnio bardzo mocno główką rusza,w prawo, w lewo, do przodu, do tyłu-szarpie się bardzo,potrafi walić główką we mnie silnie-wielokrotnie się boję że nabije sobie guza czy że coś jej się stanie. Przytrzymuję jej główkę z tyłu ręką a z przodu podbródkiem,albo do klatki piersiowej,ale ona się wyrywa i dopóki jej się nieodbije cały czas się mocno szarpie. A beka głośno jak stary chłop przy piwie Dzisiaj tż obudziła w nocy beknięciem
zdarza nawet mu się z tego powodu płakać

Dzień dobry
Robaczek się budzi ale mam nadzieję, że pozwoli mi nadrobić resztę

Wczoraj zaliczyliśmy szczepienie. Franek uśmiechał się do wszystkich, zaczepiał panią Jadzię od szczepień, która w pewnym momencie schyliła się aby się wkłuć a on do niej taki piękny uśmiech a zaraz lekki płacz. Potem już jak widział jej zbliżenie to nie było już mu do śmiechu, ech i jak tu ufać ludziom W każdym razie pięknie zniósł wczorajsze szczepienie
Waga robaka jednak nie spadła a wyniosła 7050g a ja myślałam, że chudnie, bo zrobił się taki lekki, pucki znikły, brzuszek zmalał Za to chyba wszystko poszło w długość, aż boje się że w gondoli zimy nie przejeździ
Zakupiłam ubranko do chrztu, załatwiłam sprawy u księdza...
I to byłoby na tyle

Franuś woła....

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:12   #4101
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

Polecam appke iBabyLog mozna zapisac wszystko. Rodzaj kupek. Czy odbilo dziecko. Czy tylko siku czy kupka tez byla. Timery sa na oba cycki. Kiedy kapiel, jak dlugo, jaki dziecko mialo humor, zabawy, ile wazy, mierzy, lista "co zrobic", jakie leki bierze, wizyty u lekarza, szczepienia, chroby, pamietnik ze mozna opisac kazdy dzien z zycia i wiele innych.
Jest za free i jest super. A! I mozna wstawic fote dziecka i mozna ta appka sie podzielic z kims innym kto ma smartphone np. Z Tz zeby wiedzial co i jak lub z pediatra

:kciuki; za szczepienia.

Nie slyszalam o tym 3mce dziecku. Gdzies mi to umknelo. Moze to i lepiej
Czy te dziecko nie zyje?
Nie mam slow do takich ludzi. Na co to dzieci miec. Jak ktos czuje, ze nie daje rady to niech odda do szpitala do domu dziecka. Boze swiat jest zly. Jedna matka walczy o zycie i zdrowie swojego dziecka i oddala by zycie i serce jej krwawi, a jakas druga suka nie docenia tego co ma. Ile kobiet nie moze miec dzieci to koszmar. Na samyn wizazu sa setki dziewczyn i watkow o staraczkach takich jak niegdys ja.
A wiecie jak ciezko jest zaadoptowac w USA dziecko? Jest to prawie niemozliwe. Popier.dolony system, a ile dzieci czeka na milosc. Boze wyc mi sie chce
A ja bym wlasnie bardzo chciala zaadoptowac.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:12   #4102
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

A teściowa mówi do malej, jak ta płacze i sie wierci po angielsku: stupid girl.
Aż mnie nosi i juz nie raz odpowiedzialam jej że ona nie jest glupia

Stary 2013-09-25, 08:13   #4103
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2

Cytat:
Ja mam Baby Connect. Jest rewelacyjna. Są wykresy wagi i wzrostu naniesione od razu na siatke centylowa. Dużo wykresów i statystyk związanych z jedzeniem. Można zaznaczać kiedy i jaka kupa była, ile dziecko już śpi etc. Jest wersja testowa za free, niestety pełna za 15 zł ale warto.

Feed baby tez to ma wszystko tyle ze jest bezpłatna.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:21   #4104
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
U nas kolki, chyba od 18 do 20 płacz. Noszenie na rękach, buzi, śpiew nic nie pomaga
Ile mogą trwać kolki

Byłam u gina. Ogólnie ok tylko mam cyste na jajniku...
kolki mogą trwać do 3go miesiąca, ale mogą i dłużej zależy od dziecka
współczuje cysty, ale w sumie dobrze że wykryta

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

To tak samo jak moja teściówka
Ostatnio byliśmy u nich i właśnie tak samo się zachowywała, a TŻ siedział z boku, obserwował każdy jej ruch z miną zabójcy i co chwilę ją strofował:
Nie rób tak!
Tak też nie!
Nie ruszaj mu nóżkami!
Ani rączkami!
Nie bujaj!
Nie klaskaj!

Dosłownie czytał mi w myślach

Hitem było stwierdzenie teściowej, że musimy ściskać Małemu nosek żeby nie był taki szeroki Może jeszcze powinniśmy ciągnąć go za nóżki żeby były dłuższe?

Ponadto stwierdziła, że to nic, że jest pora dziecka na spanie, bo ona chce się bawić

Ale szczyt osiągnęła, gdy położyła Małego, a on zakrztusił się śliną-my z TŻ aż krzyknęliśmy, że trzeba go spionizować, bo się krztusi!! A ona nic nie robiąc odparła "Nic mu nie będzie"
z tym noskiem to u mnie ciocia mówiła, że każdej córce jakby masowała tylko nie pamiętała czy od dołu do góry czy od góry do dołu żeby miały ładne noski
a z teściową to u mnie jest podobnie tż swoją mamę strofuję i mówi że babka źle mówi/robi itp. ja czasami też się włączam, ale rzadko ogólnie zostawiam to jemu

Cytat:
moja ma mnie nawiedzić w czwartek to typ osoby co chce uszczęśliwiać na siłę a w dodatku mam wrażenie że żyje nadal w latach 80. W wakacje jak nienormalna jezdzila po miescie i szukała BATYSTOWEJ czapeczki. Nie docierało do niej że mam z 10 różnych letnich czapek oczywiście nie kupiła hehe
Najbardziej i tak mnie w niej drażni czarnowidztwo. Dziś już się nasłuchałam co to może być po szczepionce. W ciąży moja mama zabroniła jej do mnie dzwonić
dobre

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Co do karmienia piersią....

Ja mam doła takiego, że nie wiem co ze sobą zrobić.

Odstawiłam małego tydzień temu od piersi całkowicie.. owszem widzę, że Mu z tym lepiej (karmie bebilon comfort i kolek brak).

Sęk w tym, że przed ciąża miałam kłopoty z kośćmi...a teraz po badaniu okazało się, że mam osteoporozę..

Jak wiadomo karmienie pewnie pogłębi już i tak słaby szkielet..

No i stało się...mały je tylko mm.

Mleko kapało mi z piersi a ja podawałam butle..

Dziś rano, jak na Niego patrzałam znowu miałam całą bluzkę mokra..

Jeszcze się bije z myślami....

Napisałam posta i chyba cos we mnie pękło...
ty się nie dołuj, Twoje zdrowie ważne jest , tak jak pisała kejt
musisz mieć siłę później biegać za dzieckiem

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Mąż mi schował chipsy W zasadzie to były jego, ale ja mu z taką częstotliwością pożerałam, że postanowił sam nie jeść, byleby mi oszczędzić kalorii Popatrzył na mnie jak na babę z problemami, powiedział z wyrzutem 'Aśka..Ty się dobrze czujesz? Przeginasz..będziesz gruba!'.. i idąc szeleszczącym krokiem () zamknął paczuszkę w szafce... pozostał mi tylko smak na języku, więc nie myję zębów

a moja ostatnio Małego na ręce wzięła, nosiła po całym mieszkaniu..fakt uspokoił się na trochę, choć ja ciągle prosiłam w myślach by się rozryczał wróciła z nim do nas i mówi 'o widzicie..trzeba do niego cały czas mówić i będzie spokojny'.. kurde nie no wychowujemy go w milczeniu ..cały czas do niego nawijamy.. No ale w końcu moje modła zostały wysłuchane- zaczął płakać a ona po kilku sekundach 'macie go..teraz to nie wiem o co mu chodzi'

Cytat:
Nie załączyło się

Synek
Stary 2013-09-25, 08:29   #4105
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Tak myślisz? Na dzień dzisiejszy wydaje mi się to tak realne jak lot w kosmos chodzi o to jaką osobowość ma moja teściowa.
moze faktycznie wszystko zalezy jaka tesciowa. U nas zanim pojawila sie Marysia urodzil sie TZ siostrze syn - miedzy Marysia a nim jest 4 miesiace roznicy. No i tamten byl i jest inaczej wychowywany. On opatulany, bujany, usypoiany w wozki itd. Wiec ona probowala to samo z Marysia - ile ja sie musialam nameczyc, nagadac nawalczyc, ze moje dziecko tak nie usypia, ze jej sie nie buja, nie wklada do wozka jak ma isc spac etc. Masakra. A jak juz wrocilam do pracy to dla dwojki gotowala obiadki i uczyla roznych innych rzeczy, wiec teraz spoko. Co do Aleksa, juz zapomniala jak to bylo dwa lata temu, wiec robi to o co ja prosze
Cytat:
paracetamol w czopkach.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:29   #4106
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

Ja pierdziu nasrane niektore maja

Moja ciagle gada, ze maly ze wszystkiego wyrasta. Ze gondola za mala na niego juz, a ostatnio ze fotelik za maly
Dopiero pozniej wpadlo mi ze moglam powiedziec, ze no za maly i babcia ci kupi nowy wiekszy
Ale powiem jej jeszcze.
A i smoczek mu nos do gory podnosi i bedzie mial taki zadarty jak swinka

A ostatnio jak bylismy to w ogole sie malym nie za bardzo zainteresowala bo cos tam na ogrodzie robila. A potem mowi "o juz jedziecie bo bys mi synu pomogl basen zakryc"
Tz do niej ze nie sorry nie ma juz czasu. To jest standard. W domu Tz brat , tesciowej przydupas, ale moj Tz musi cos zrobic pomoc bo oni "czasu nie maja i ciezko pracuja" a moj Tz sie obija i nic nie robi
Ostatnio przyszla i dala malemu rampersa za malego z kapturem, ktorego w ogole sie nie da przez glowe zalozyc i t-shirt wszystko z krotkim rekawem gdzie juz wiadomo ze maly rosnie i jesien idzie A to wszystko zapakowala w torebke z napisem happy bday i jeszcze w papier UWAGA! po kielbasie, ale to nic.
Moja szwagierka dostala prezent zawiniety w gazete
Myslalam ze je.bne na zawal ze smiechu.

En- Tz ma troche racji, ze duza roznica wieku, ale Twoje argumenty sa bardziej na nie.
A tesciowa no comment

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:39   #4107
Margosia__
Zakorzenienie

En... z tym drugim Dzieckiem to u nas tak samo tylko na odwrót

A co do batystowych czapeczek to nie wiem co macie do tego My mieliśmy batystowe koszulki na początek i Młody nie narzekał, że chodzi niemodnie ubrany

Młody Mamie zrobił dziś niespodziankę... Jak poszedł spać tak zapomniał obudzić się na jedzenie W pewnym momencie tak mi pierś rozrywało, że poszłam wyjęłam z łóżeczka i nakarmiłam- a Dziecko się nie obudziło...
Po karmieniu ściągnęłam jeszcze 100 ml i poszłam spać bo co miałam zrobić

Iwona Glut też się krztusi bo Mu za szybko leci Możesz odciągać ręcznie jak nie masz laktatora Ja mam a i tak ściągam ręcznie jak potrzebuje bo laktatorem mnie boli

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:51   #4108
Agrafka86
Wtajemniczenie

Baloniku ja jak podnosze do odbicia to jest krzyk i ciągnie główkę do tyłu. Jak sie odbije to od razu spokój.

Domi kciuki zacisniete za szczepienie.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:54   #4109
Margosia__
Zakorzenienie

Wiecie co mnie najbardziej wkurza?

To, że Teściowa mnie irytuje
Ona ma swój świat i ja mam swój świat i te nasze światy niestety nigdzie nie mają wspólnego styku, jesteśmy do siebie tak podobne pod względem charakterów, że nie ma opcji co by to pogodzić (jestem bardzo konfliktowym typem)
I wszystko co ona mówi i robi mnie irytuje! Ale prawda jest taka, że ona tak naprawdę nie robi nic złego I tak na dobrą sprawę wbrew pozorom zawsze można na nią liczyć, zawsze pomoże i nawet jeżeli miałaby sobie od ust odjąć i tak nam odda... Ech i jestem tego świadoma, że ona chce dobrze i w ogóle a mimo wszystko złości mnie to...
Kurde jaka ja jestem głoopia

Jestem nienormalna, że to napiszę i chyba mam przypływ uczuć wyższych ale mimo, że nie przepadam za swoją teściową to ona fajna jest ha ha ha ha
Moja głoopota naprawdę sięgnęła zenitu

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:55   #4110
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
a więc żeby obyło się bez leczenia!

Mój Mały też spał ze mną w łóżku i nawet po kąpieli już go tam zostawiałam.. ale od poprzedniej nocy próbuję go przyzwyczajać do łóżeczka.. znowu.. tylko nie wiem ile wytrzymam, bo wymiękam gdy chcę spać, a Mały nie współpracuje.. właściwie już pierwszej nocy wymiękłam i wzięłam go nad ranem do siebie.. ale dopiero nad ranem i cały dzień też do łóżeczka odkładałam
ja to nie odkładam do łóżeczka bo z nim zasypiam przy karmieniu, odkładam tylko gdy przytomna jestem

a ola robi kołyske dla lali i to pewnie jej duzo czasu pochłania

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziewczyny,mam pytanie,czy wasze maleństwa też tak mają że przy braniu do pionu po jedzeniu,żeby sie odbiło, mocno i szybko ruszają główką? Gabi ostatnio bardzo mocno główką rusza,w prawo, w lewo, do przodu, do tyłu-szarpie się bardzo,potrafi walić główką we mnie silnie-wielokrotnie się boję że nabije sobie guza czy że coś jej się stanie. Przytrzymuję jej główkę z tyłu ręką a z przodu podbródkiem,albo do klatki piersiowej,ale ona się wyrywa i dopóki jej się nieodbije cały czas się mocno szarpie. A beka głośno jak stary chłop przy piwie Dzisiaj tż obudziła w nocy beknięciem
mój to nawet czasem płakac zaczyna , a głowa tez chodzi w kazda strone

Cytat:

ja jeszcze nic

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Dzoan dziekuje za pamiec. Wczoraj nie mialam weny na pisanie. Po poludniu po karmieniu chcialam wstac i nie wiem jak to zrobilam, ze mala glowka o stol uderzyla. Lekko bo nawet sinca czy guza nie ma, ale co sie obie naplakalysmy to juz nasze. Myslalam ze oszaleje, jak ona mi tak dzisiaj na szczepieniu bedzie plakac to bede wyla z nia.
Potem w tv mowili o tej 3 miesiecznej dziewczynce to mialam jeszcze wieksze wyrzuty sumienia za moja nieuwage.
za szczepienie

Cytat:
A my dziś idziemy na szczepienie, więc proszę o kciuki.

Mała mi wstała, ale nie płacze o jedzenie. Więc tule ja i czekam aż zglodnieje. Haha

Cytat:
masz racje z drugim dzieckiem, popieram Cie

Cytat:
Fiazo
Wyobraź sobie że moja mama, jak była u mnie przez dwa tygodnie, to zdarzyło sie jej do sary powiedzieć ,moja córeczko,
Fajnie co?
A jak raz mała bardzo zaplakala to matka do mnie taki test :,uszczypnelas ją, czy co?

omg eh z mamami/teściowymi

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Robaczek się budzi ale mam nadzieję, że pozwoli mi nadrobić resztę

Wczoraj zaliczyliśmy szczepienie. Franek uśmiechał się do wszystkich, zaczepiał panią Jadzię od szczepień, która w pewnym momencie schyliła się aby się wkłuć a on do niej taki piękny uśmiech a zaraz lekki płacz. Potem już jak widział jej zbliżenie to nie było już mu do śmiechu, ech i jak tu ufać ludziom W każdym razie pięknie zniósł wczorajsze szczepienie
Waga robaka jednak nie spadła a wyniosła 7050g a ja myślałam, że chudnie, bo zrobił się taki lekki, pucki znikły, brzuszek zmalał Za to chyba wszystko poszło w długość, aż boje się że w gondoli zimy nie przejeździ
Zakupiłam ubranko do chrztu, załatwiłam sprawy u księdza...
I to byłoby na tyle

Franuś woła....
dla dzielnego pacjenta i resztę spraw

Cytat:

jak można powiedzieć do bezbronnego dziecka że jest głupie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Ja pierdziu nasrane niektore maja

Moja ciagle gada, ze maly ze wszystkiego wyrasta. Ze gondola za mala na niego juz, a ostatnio ze fotelik za maly
Dopiero pozniej wpadlo mi ze moglam powiedziec, ze no za maly i babcia ci kupi nowy wiekszy
Ale powiem jej jeszcze.
A i smoczek mu nos do gory podnosi i bedzie mial taki zadarty jak swinka

A ostatnio jak bylismy to w ogole sie malym nie za bardzo zainteresowala bo cos tam na ogrodzie robila. A potem mowi "o juz jedziecie bo bys mi synu pomogl basen zakryc"
Tz do niej ze nie sorry nie ma juz czasu. To jest standard. W domu Tz brat , tesciowej przydupas, ale moj Tz musi cos zrobic pomoc bo oni "czasu nie maja i ciezko pracuja" a moj Tz sie obija i nic nie robi
Ostatnio przyszla i dala malemu rampersa za malego z kapturem, ktorego w ogole sie nie da przez glowe zalozyc i t-shirt wszystko z krotkim rekawem gdzie juz wiadomo ze maly rosnie i jesien idzie A to wszystko zapakowala w torebke z napisem happy bday i jeszcze w papier UWAGA! po kielbasie, ale to nic.
Moja szwagierka dostala prezent zawiniety w gazete
Myslalam ze je.bne na zawal ze smiechu.
papier do pakowania pierwsza klasa

ufff nadrobiłam wszystko, dziecko zasnęło mi na brzuchu, można odłożyć i śniadanie robić

Synek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości