Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 19:13   #271
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Bylismy u endo, wszystko ze mna gra, dalej bez lekow
Kuba przespal cala wizyte
Pytalam babeczki o to niskie tsh u Kuby. Kazala sie nie przejmowac i za jakis czas powtorzyc wynik (wytlumaczyla mi dokladnie z czego to moze wynikac, ale niewiele zapamietalam ).

Powiem Wam, co mi sie wydarzylo w autobusie.
Zawsze jak jade z Kuba w wozku to nigdy nie siadam, tylko stoje w miejscu dla wozkow.
Obok nas stal drugi wozek (spacerowka x-lander, na hamulcu), mama siedziala przy nim z drugim dzieckiem.
W pewnej chwili na zakrecie wozek zaczal sie przewracac!!! To byl doslownie ulamek sekundy jak zobaczylam, ze glowka tej dziewczynki jest juz niemalze przy ziemi, a nogi w gorze. W ostatnim momencie zdazylam zlapac za ten pałąk, co dzieci czesto trzymaja na nim nozki. Impuls po prostu.
Dziewczynka oczywiscie wystraszona, mama tez, dziekowala mi wielokrotnie. Na szczescie zdazylam i dziecko nie uderzylo o ziemie.
Mimo ze nie dotyczylo to mojego dziecka to mi samej serce walilo jak szalone, balam sie strasznie, ze sie calkiem przewroci i ze zrobi malutkiej krzywde.
super ze u lekarza wszystko ok
i brawa za akcje w busie!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bożesz, ten gumimiś mnie doprowadza do szału. Tylko na niego spójrzcie - gacie z dupy mu spadają, na mordce zarost, nadgryzione ucho, bezzębny (prawie), no dla mnie to on wygląda jak jakiś menel - pedofil. Macha tyłkiem, łapie się za krocze, ssie smoczki, a jednocześnie ma prawo jazdy.

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Haha rowalilas mnie chcialabym ja zobaczyc jak se stoi zapakowana w spiwor

Kurde laski to teraz ja ... zalamana jestem .. pisalam juz wczesniej jaka mamy sytuacje z psem ... no i niestety nic sie w tym sensie nie polepszylo, wczoraj zaatakowal 2 razy z zebami, oczywiscie nie dolecial do malej, bo nadzorujemy ich kontakty, ale chcial .. mloda raczkowala w jego kierunku, bez piskow, krzykow, spokojnie ... a ten zęby i sie juz podnosil ... obawaim sie ze skoro nie zaakceptowal jej przez 8 mies to to juz sie nie uda ...a mloda przeciez zaraz zacznie chodzic ... wiecie moja przyjaciola zwrocila uwage na to, ze mloda sie nie interesuje wogole psami, w sumie dziwne to ... moze chiko wydziela jakies fluidy, ze sie do niego nie zbilza ... nie wiem sama ... zalamana jestem tym faktem, chiko ma 6 lat, to moj kuwa synus. ktory wczesniej spal w lozku, dostalawl co najlepsze, i ogolnie byl rozpuszczony jak dziadowski bicz ... ale niestety od zawsze przejawial agresywne zachowania, do osob ktore zna jest super, ale niestety do obcych jest kosa, tak samo do zwierzat, nie wazne czy psy czy suki ...
Ogladam codziennie tego zaklinacza psow, nie wiem czy znacie ... ale on mowi, ze wiele zalezy od nastawienia wlasciciela i wiecie zaczelam sie doszukiwac swojej winy w jegoi zachowaniu ... bo ja nie umiem mu zaufac, przez te 6 lat przyzwyczailam sie do tego, ze jest agresywny i nieobliczalny ... i jak on podchodzi do mlodej to ja sie zaraz spinam i poprostu nie wierze mu i nie potrafie pozwolic mu na wyluzowany kontakt ... przy tz jest inaczej, on go dopuszcza, ja sie boje ...
Wiecie teraz to jest super, bo ja mieszkam w kamienicy starej i mamy 2 pokoje polaczone takim jakby nieogrzewanym korytarzem ... i jak pies zostaje ze mna to jest na tym korytarzu .. jak mloda spi to wtedy go wpuszczam ... cholernie mi go szkoda, ze nie moze byc z nami ...

No i teraz pojawia sie problem, bo za rok o tej porze bedziemy juz w nowym mieszkaniu i co wtedy ... Pies bedzie musialbyc w klatce no bo jak inaczej, przeciez dziecko jak sie budzi, to biegnie do rodzicow do sypialni rano zeby sie potulic ... i co on bedzie na nia polowal ... inna opcja bede zamykac dziecko na klucz, zebym w razie czego zdazyla psa zamknac zanim mala wstanie ... MASAKRA ... jest jeszcze opcja, ze pojdzie do kojca, do michala rodzicow ... ale kuzwa nie wyobvrazam sobie tego ... jak on sie bedzie czul ... ja moze zle robie, bo ja uczlowieczam zwierzeta ... ale kurna ... to moj synus ... laski jestem zalamana ..
wspolczuje!

neti- OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jakas dziwna ta rozmiarówka co podajecie;>

Amelka i Lampa;p http://www.youtube.com/watch?v=lQFdi...ature=youtu.be

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:20   #272
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

cudo!!
Stary 2013-10-02, 19:27   #273
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Ciągle zapominam zapytać mamy dzieciaczków zębowych.
Czy Wasze też zgrzytają zębami? Nie stukają nimi, tylko pocierają dołem o górę i zgrzytają? Pola ma marne 4, a tak je już męczy. Na ten dźwięk jestem wyczulona mega, i jak tak robi, to mnie na zbiera...
Borysowi się kilka razy zdarzyło jak mu komplet wyrósł i też mi ciary p plecach przechodziły, tak tego dźwięku nie lubię.
Na szczęście mu to przeszło.
Stary 2013-10-02, 19:28   #274
hje
Zakorzenienie

Tż teraz dzwonił, przyłożyłam Poli telefon do ucha. Najpierw chciała go wziąć, ale jak się zorientowała, że słyszy tatę, to popatrzyła na mnie, taka mina , uśmiech i "aaaaaa"

No i właśnie dzisiaj pierwszy raz powiedziała "tata" Tzn. tak naprawdę wyraźnie

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

A ja właśnie bardzo dietetycznie, wpie.dalam orzeszki solone
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:35   #275
nafiyqa
Zakorzenienie

hje, wg mnie Deli podaje rozmiarowke z sieciowek (czyli 32, 34, 36, itp), a rozmiary np 26, 27 czy wyzej dotycza glownie jeansow.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:36   #276
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Własnie, jakie przyprawy mogę dodawać?

moja ciągnie się za stopę w rajstopie i krzyczy bo myśli chyba że to skarpetka i zła że nie może zdjąć:P
ha ha moja tak samo robi

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
e
ahaaa Kubuś mówi "mamaaaaaaa"
Brawo !

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Aaa..żebyście uwierzyły jak Antonio potrafi sie zfajdolic...dzis 2kupy...jedna czekoladowy prima sort...ale ta druga to przegiecie..a zrobil to w jesiennym kombinezonie..i kąpiel o 16 i kolejne pranie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O masakra
Cytat:

Ale super !

dziewczyny Blanka strasznie dzisiaj marudzi i ślina jej leci po kolana i rączke wkłada bardzo głęboko, chyba ją bolą dziąsła.Ja nie mam żadnego żelu, to moge jej ibum podać ?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:37   #277
blogerka
Wtajemniczenie

możecie polecić jakiś serial?
Stary 2013-10-02, 19:40   #278
hje
Zakorzenienie

Cytat:
hje, wg mnie Deli podaje rozmiarowke z sieciowek (czyli 32, 34, 36, itp), a rozmiary np 26, 27 czy wyzej dotycza glownie jeansow.
Wiem, no ale my nie podajemy "dziwnej"

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
"Don't trust the b**** in the apartment 23" ?
Stary 2013-10-02, 19:52   #279
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, no ale my nie podajemy "dziwnej"

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

"Don't trust the b**** in the apartment 23" ?

Hje, teraz sprawdziłam na niektórych spodniach mam dwie rozmiarówki jedna 34 czyli 25

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:

Ugly Betty (Marc rządzi ) nie jest nowy ale kozacki ;p cholera, az mam ochote znowu obejrzec ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:06   #280
hje
Zakorzenienie

O widzisz, czyli już wyjaśnione

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

LENOVA, a spróbuj na odparzenie przemywanie nadmanganianem + smarowanie Tanno Hermal Lotio (ok. 20 zł) Pola miała naprawdę okropne odparzenie, jak się ją tylko dotknęło, to aż się trzęsła z bólu. A tak właśnie obmywałam i smarowałam, i jeszcze raz na 2-3 dni Tormentilem - zeszło. A nie wietrzyłam jej pupy dużo, tyle co zostawiałam chwilę przy przewijaniu, bo u nas zimno przez dzień.
Stary 2013-10-02, 20:07   #281
blogerka
Wtajemniczenie

u nas na odparzenia najszybciej omaga przemywanie wodą - a nie chusteczkami i alatan plus, a tez te odparzenia straszne sie porobily, ze az Borys plakal jak mu chusteczka dotykalam
Stary 2013-10-02, 20:09   #282
hje
Zakorzenienie

Cytat:
u nas na odparzenia najszybciej omaga przemywanie wodą - a nie chusteczkami i alatan plus, a tez te odparzenia straszne sie porobily, ze az Borys plakal jak mu chusteczka dotykalam
Tak, my od razu zrezygnowaliśmy z chusteczek, zresztą jak dziewczyny doradzały I Polę bolało nawet bez chusteczki, na początku to nawet jak chciałam właśnie wodą przemyć, to był płacz A po alantanie Poli się jeszcze pogorszyło To tanno to nie jest krem czy maść, tylko taki płyn. Wystarczy taką kropelkę na palec, a pokrywa dużo.

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-02 o 20:20
Stary 2013-10-02, 20:18   #283
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Bożesz, ten gumimiś mnie doprowadza do szału. Tylko na niego spójrzcie - gacie z dupy mu spadają, na mordce zarost, nadgryzione ucho, bezzębny (prawie), no dla mnie to on wygląda jak jakiś menel - pedofil. Macha tyłkiem, łapie się za krocze, ssie smoczki, a jednocześnie ma prawo jazdy.

Oliwka lubi piosenki z Mini Mini, np Centrum Uśmiechu i te różne inne, one są przynajmniej ładnie wykonane, zarówno wizualnie, jak i muzycznie.
OMG

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hi
Wpadłam tylko się przywitać i zameldować, że żyjemy z Martusią
Mała 3 dni temu skończyła osiem miesięcy. Mamy już 4 ząbki (wszystkie jedynki). Ostatnio przypałętał się katarek, ale dzielnie z nim walczymy Marti póki co nie raczkuje, ale dzielnie się do tego przygotowuje.

Nie nadążam za Waszym tempem, więc tylko od czasu do czasu będę Was odwiedzać.
3majcie się cieplutko i pozdrowionka dla Was i Waszych dzieciaczków

za skończone 8 miesięcy i za ząbki

Cytat:
A dzisiaj kupiłam młodej, cytuję napis na metce: "skarpetki ZE podeszwą"
hahahahahha

Cytat:
Ku.wa, ostatnio zawsze jak Pola ma drzemkę, to akurat wtedy przychodzi moja ciotka, która nie umie mówić normalnie, tylko się po prostu drze A potem zdziwienie, że "ona już nie śpi?"

nawijko, co do sytuacji w autobusie
jak dobrze że tam stałaś!!
Stary 2013-10-02, 20:20   #284
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Boska

Cytat:
To samo - nawet mycie włosów dzisiaj się zgadza :d A musiałam już je umyć, musiałam.
Marzę o 15 minutach ciszy na kawę
Chyba skok
Mi Piotrek codziennie towarzyszy podczas prysznica inczej sobie tego nie wyobrażam, no chyba, że Tż jest w domu

Widziałaś moje pytanie, odnośnie książki o BLW?

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Haha rowalilas mnie chcialabym ja zobaczyc jak se stoi zapakowana w spiwor

Kurde laski to teraz ja ... zalamana jestem .. pisalam juz wczesniej jaka mamy sytuacje z psem ... no i niestety nic sie w tym sensie nie polepszylo, wczoraj zaatakowal 2 razy z zebami, oczywiscie nie dolecial do malej, bo nadzorujemy ich kontakty, ale chcial .. mloda raczkowala w jego kierunku, bez piskow, krzykow, spokojnie ... a ten zęby i sie juz podnosil ... obawaim sie ze skoro nie zaakceptowal jej przez 8 mies to to juz sie nie uda ...a mloda przeciez zaraz zacznie chodzic ... wiecie moja przyjaciola zwrocila uwage na to, ze mloda sie nie interesuje wogole psami, w sumie dziwne to ... moze chiko wydziela jakies fluidy, ze sie do niego nie zbilza ... nie wiem sama ... zalamana jestem tym faktem, chiko ma 6 lat, to moj kuwa synus. ktory wczesniej spal w lozku, dostalawl co najlepsze, i ogolnie byl rozpuszczony jak dziadowski bicz ... ale niestety od zawsze przejawial agresywne zachowania, do osob ktore zna jest super, ale niestety do obcych jest kosa, tak samo do zwierzat, nie wazne czy psy czy suki ...
Ogladam codziennie tego zaklinacza psow, nie wiem czy znacie ... ale on mowi, ze wiele zalezy od nastawienia wlasciciela i wiecie zaczelam sie doszukiwac swojej winy w jegoi zachowaniu ... bo ja nie umiem mu zaufac, przez te 6 lat przyzwyczailam sie do tego, ze jest agresywny i nieobliczalny ... i jak on podchodzi do mlodej to ja sie zaraz spinam i poprostu nie wierze mu i nie potrafie pozwolic mu na wyluzowany kontakt ... przy tz jest inaczej, on go dopuszcza, ja sie boje ...
Wiecie teraz to jest super, bo ja mieszkam w kamienicy starej i mamy 2 pokoje polaczone takim jakby nieogrzewanym korytarzem ... i jak pies zostaje ze mna to jest na tym korytarzu .. jak mloda spi to wtedy go wpuszczam ... cholernie mi go szkoda, ze nie moze byc z nami ...

No i teraz pojawia sie problem, bo za rok o tej porze bedziemy juz w nowym mieszkaniu i co wtedy ... Pies bedzie musialbyc w klatce no bo jak inaczej, przeciez dziecko jak sie budzi, to biegnie do rodzicow do sypialni rano zeby sie potulic ... i co on bedzie na nia polowal ... inna opcja bede zamykac dziecko na klucz, zebym w razie czego zdazyla psa zamknac zanim mala wstanie ... MASAKRA ... jest jeszcze opcja, ze pojdzie do kojca, do michala rodzicow ... ale kuzwa nie wyobvrazam sobie tego ... jak on sie bedzie czul ... ja moze zle robie, bo ja uczlowieczam zwierzeta ... ale kurna ... to moj synus ... laski jestem zalamana ..

Ps Blanka od 20 min bawi sie skrzynka w ktorej trzymam pojemniki plastikowe takie do przechowywania zywnosci, mam ich chyba z 30 ... moda je wywala, bawi sie pokrywkami, przerzuca je, gryzie ... szok ... pudlo z zabawkami lezy obok nietykane wogole ... ehh na cholere tyle kasy wydawalam na nie
Faktycznie, niewesoła sytuacja Ciężko coś doradzić, bo wiem, że pies to też członek rodziny , ale dziecko i jego bezpieczeństwo musi być na pierwszym miejscu

Cytat:
Borys robi to samo jak siedze na wizazu, tez mam tak laptopa na kanapie a on na macie ma sie bawic , ale nie ... wstaje i uderza w klawisze z całych sił, ale on to jakby w jakims transie byl, Hania to Aniolek na tym filmiku

Taaa, Piotrek ostatnio zrobił armagedon na facebooku Neti
Właśnie Neti, sorry za to

Cytat:
Hej Laski ja juz mam.. weekend hahaa:P

Muszę się pochwalić, kupiłam dzis spodnie w bershce w rozmiarze 32! Yeeeeeeah! normalnie w szokensie byłam, no ale nad brzuchem musze popracować;] Idę cos zeobic na obiad a później ponadrabiam
Ja to o takich nawet nie marzę

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
DEBRAH a może tu spytaj? Może będą mieli nowe pomysły? http://forum.gazeta.pl/forum/f,1135,...nie_diety.html

Kochana niestety zdażyło się to już paru z Nas, pewnych sytuacji nie przewidzisz... Nasza też spi z Nami i niestety jedyne zabezpieczenie to to, że nie 'przekroczy' tż (to on śpi od wyjścia) albo, że na 'czas; się obudzimy.

Muszę się jeszcze odnieść do poprzedniego watku, Szaja-ja wiem, że dzieci się brudzą, miałam z paroma d czynienia, dlatego też napisałam, że denerwuje mnie, że się denerwuje. No ale jak mi ląduje na jeszcze nie skalane plamą ubranko barszcz, to się denerwuję a raczej ćwiczę cierpliwość, bo wiadomo, że na Olenke przez to nie krzyczę

Black widziałaś kiedyś K. Cichopek? Ona ma taką ciemną oprawę oczu (coś jak ja) i ładnie te oczy (naturalnie) zrobione/pomalowane? Mogłabyś polecić konkretnie kolory kosmetyki potrzebne do tego? Jakbys tak kiedyś się nudziła i mnie wspomogła...?

Lady, ja mam podobne wątpliwości do Twoich wczorajszych

Aaaa i jeszcze, skończyłyśmy wczoraj 8m-ąc. Ten 7 zleciał jak z bicza, nawet nie wiem kiedy
O, zazdroszczę oprawy oczu, musisz się nam koniecznie pokazać

Cytat:
Aska: strasznie przykra sytuacja.

Ja też miałabym bardzo ograniczone zaufanie do psa w typie Twojego, niestety.
W ogóle do zwierzaków, mimo, że je uwielbiam, to nie zawsze należy wierzyć zapewnieniom właścicieli "że on nigdy" - bo nie wiadomo jak będzie w tej jednej jedynej konkretnej sytuacji, a ja nie będę ryzykować mojego dziecka.
Przykład Hje np z kotem ostatnio : ja koty znam lepiej niż psy, i bym nie pozwoliła na zabawę samodzielną na podłodze, właśnie dlatego, że kot jest mocno niezależny.

Wstawiłam swego czasu w klubie filmik jak Amelcia reaguje na Goldena teściów, więc tam pozwoliłam psu podejść, ale to dość bezpieczna rasa i mała była na moich kolanach, a nie na ziemi - tak też bym nie zrobiła.

Bardzo ci Asia współczuję.

---
A my..zjadłyśmy wymęczone szalone 20ml kaszy. Plus parę łyków tej samej kaszy z niekapka. Rzadziznę taką zrobiłam - Bobovita bananowa bez cukru + łyżka glutenowej Holle jabłko-gruszka.

Ja nie wiem, czemu zawsze w trakcie jedzenia najbardziej zmęczona się robi i oczy trze na potęgę?
Właśnie ja tego filmiku nie mogę odnaleźć

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wreszcie mały zajął się sobą to coś może napisze. Wczoraj nie było mnie cały dzień,no rano coś udało mi się przeczytać a potem... Potem to już miałam urwanie głowy. Przenosiłam Oskara cały dzień na rękach. Był marudny i sam nie wiedział czego chce od życia. W dodatku mam nawrót grypy więc czuje się jak ... (no źle ).

W dodatku wczoraj doszedł problem z małym bo nie chciał pić mleka. Wypił pół i zostawił. I tak za każdym razem. Obiad zjadł normalnie,jabłko też a mleka nie. Podejrzeń miałam kilka ; że nie chce przez chorobę (wiadomo apetyt gorszy),albo przez zęby (bo następny wyłazi) albo ostatnio opcja zmiana smoczka mu nie podeszła (ostatnio zmieniłam bo trochę jest nadpęknięty). No i eliminacją prób i błędów doszłam do wniosku że winny był smoczek. Wróciłam do starego i mleczko zostało przeproszone.

Poza tym Oskara już wszędzie pełno. Przemieszcza się o własnych nogach i coraz częściej zapomina że ma ręce i stoi bez trzymanki. To jeszcze dość chwiejnie wychodzi ale już jest coraz bardziej stabilny.
Nawet jak stoi a żeby nie upaść na to powoli przykuca i po prostu siada naprawdę rzadko kiedy się przewróci.
Jestem dumna z mojego małego mężczyzny.

Udało mi się napisać-

aha swoje kłaki pokaże jak się ogarnę czasowo. Nie mam nawet chwili pstryknąć foty.

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:27   #285
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem może znasz bo on się właśnie skończył :P ale zaczęłam oglądać breaking bad, tzn 1szy odc dopiero

Cytat:
"Wymuszać" - w takim kontekście jak to jest potocznie rozumiane ok. 2 r.ż.

Aczkolwiek wiele rzeczy można sobie ułatwić wsłuchując się w dziecko, bo wszystkie bunty, 2 latka, 3 latka etc są "po coś" i są wielką nauką dla dziecka, wraz z pierwszym buntem przekonuje się, że jest odrębnym człowieczkiem, i może mieć własną wolę + ogromne kłopoty z ogarnięciem emocji, które się pojawiają i nie umie ich rozładowywać w dojrzały sposób.

Jestem zwolennikiem wychowania poprzez konsekwencję, stawianie dziecku granic ma duże znaczenie, ale tam gdzie będzie to możliwe - będę odpuszczać i dawać dziecku wybór (spośród dozwolonych). Mam nadzieję, że wtedy gdy będzie miało więcej możliwości realizowania siebie, i wyborów - mniej będzie buntów na zasadzie " bo tak, bo ja chcę".
Zbyt często widzę dziwną tendencję : albo luz totalny i brak konsekwencji wobec dziecka ( to często się potocznie nazywa "bezstresowym wychowaniem") albo całkowity brak poszanowania woli dziecka i ośli upór rodzica.
możesz podać przykład?
Cytat:
Własnie, jakie przyprawy mogę dodawać?

moja ciągnie się za stopę w rajstopie i krzyczy bo myśli chyba że to skarpetka i zła że nie może zdjąć:P

hmmm, czytalam że chyba lubczyk do zupki np. albo bazylię świeżą. Nie wiem jak piszę bzdury to mnie poprawcie.

Cytat:
ehhh...

Deli pojutrze ugotuję buraka bo mam od teściów, wcześniej nie gotowałam

brawo

a co do buraka potwierdzam, Hanisko wczoraj zajadało ze smakiem
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
O jak miło Dziękuję

Mam nadzieję, że lekarz coś pomoże

Współczuję, ale nie obwiniaj się to nie Twoja wina

O Bokeh, śniło mi się że w ciąży byłaś

trzymamy Kochana Wracaj do zdrowia
dobre sobie

Cytat:

Ciągle zapominam zapytać mamy dzieciaczków zębowych.
Czy Wasze też zgrzytają zębami? Nie stukają nimi, tylko pocierają dołem o górę i zgrzytają? Pola ma marne 4, a tak je już męczy. Na ten dźwięk jestem wyczulona mega, i jak tak robi, to mnie na zbiera...
jeny aż mnie ciary przeszły może jednak nie chcę tych zębów :P

Cytat:
U nas od jakiegoś czasu jest "buu" na buty, "lala" na lalkę, "daj, daj" opanowane już do perfekcji, "papu" na kaszkę i pewnie coś jeszcze. A, no i naszego psa woła po imieniu - "Ezia" (Elza).
nagraj ją!!!!

Cytat:
Ewik : chyba nie ma
hahaha

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
tylko my problemy ze spaniem mamy od samego początku, mniejsze większe, ale od samego początku nie wiem nie wiem

moje dziecko cicho siedzi coś mi nie podpasowało, patrzę, a ten zajada paluszki omajgad zawał na miejscu!!!
o kurde! hah wyobraziłam go sobie takiego cichaczem jedzącego paluszki

Cytat:
Mamy mobilnych dzieci - jak Wy gotujecie obiady?
Moj Kubus lezy jak cielaczek, a i tak nie jestem w stanie nic zrobic, bo co chwile buczy jak odchodze od niego.
Jak ma byc jeszcze gorzej to chyba o suchym chlebie bede calymi dniami!
Ale jestem gloooooooodna.

Buziaki dla miesiecznicowych dzieciaczkow

Deli, 32? Lepiej sie glosno nie chwal, bo Cie laski wykopia z watku o odchudzaniu

Ja gotuję jak Hania zapada w sen koło 10 i wtedy mam gotowe na obiad Ale mam problem bo mała boi się blendera, aż dziwne bo niczego się nie boi tylko tego.....

Byłam dziś w smyku, jakie są piękne ubranka. Czapki zimowe, kurtki, kombonezony, ciepłe pajace piękne ale ceny kosmiczne
Stary 2013-10-02, 20:29   #286
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh, właśnie złapałam już dzisiaj za kamerę, otwieram ekran, a tu - pusta bateria. Może jutro coś uchwycę.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:36   #287
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś 2h spędziłam na poszukiwaniu butów jesiennych i nie ma nic ciekawego... chciałam botki takie hmm.. bez zadnych dodatków i du.pa jakieś te buty teraz oficerskie robia czy cos w ten desen... w NY są super sneakersy czarne z panterką.. ale masywne jak dla mnie... aaaaaaaaaaaaaaabuuuuuuu musze kupic tez buty, bo w litach ciągle na uczelnie jezdzic to mi sie nie widzi

na kolacje zrobilam sobie leniwe <3

Z ostatniej chwili, pokazywalam Amelce od paru dni "gdzie jest lampa? ( unosiłam reke w gore i patrzanko na lampe) dzis sie pytam Amelki a ona podnosi rączkę do góry i na lampe, moze uda mi sie nagrać!
łaaaał
Cytat:
U nas od jakiegoś czasu jest "buu" na buty, "lala" na lalkę, "daj, daj" opanowane już do perfekcji, "papu" na kaszkę i pewnie coś jeszcze. A, no i naszego psa woła po imieniu - "Ezia" (Elza).
pięknie
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

a ja kiedy sie doczekam mamamammam?

doczekasz się, u nas to przecież jest tylko przypadkowe tzn tak mi się wydaje, bo zaraz po mamamam nadchodzi bababaaa
Cytat:
Tż teraz dzwonił, przyłożyłam Poli telefon do ucha. Najpierw chciała go wziąć, ale jak się zorientowała, że słyszy tatę, to popatrzyła na mnie, taka mina , uśmiech i "aaaaaa"

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

super
Cytat:
właśnie miałam pisać
Cytat:
Tak, my od razu zrezygnowaliśmy z chusteczek, zresztą jak dziewczyny doradzały I Polę bolało nawet bez chusteczki, na początku to nawet jak chciałam właśnie wodą przemyć, to był płacz A po alantanie Poli się jeszcze pogorszyło To tanno to nie jest krem czy maść, tylko taki płyn. Wystarczy taką kropelkę na palec, a pokrywa dużo.
o kurczę, przepraszam już nie będę lepiej doradzać

dziewczyny, czy smarujecie swoim bąblom buźki przed wyjściem na dwór? I czy stosujecie/będziecie stosować coś na usta?

pstryczku to jako kontynuacja porannego linka...
http://www.pudelek.pl/artykul/58090/...czesto_placze/
ja też się czuję opuszczona, ale żeby z tym od razu do gazety iść

wykąpałam Bąbla sama, szybko i ładnie usnął, porobiłam barykady a on jak w okopie tam leży, a w ogóle to zjadł dzisiaj pół dużego słoiczka śliwki z jabłkiem i dobrze, bo od marchewki z ryżem takiego bobki idą i widzę, że mu to nie pasuje

gdzie jest ellmi??
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:38   #288
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem może znasz bo on się właśnie skończył :P ale zaczęłam oglądać breaking bad, tzn 1szy odc dopiero

tz właśnie dzisiaj się ekscytwał tym serialem, całą noc oglądał
na razie oglądam film jakis starszych Niemrach jeżdżących na murzynów do Kenii
Stary 2013-10-02, 20:39   #289
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Brawo!

Cytat:
Aaa..żebyście uwierzyły jak Antonio potrafi sie zfajdolic...dzis 2kupy...jedna czekoladowy prima sort...ale ta druga to przegiecie..a zrobil to w jesiennym kombinezonie..i kąpiel o 16 i kolejne pranie...

ojacieniemoge

Cytat:
O Bokeh, śniło mi się że w ciąży byłaś

Cytat:

Cytat:
Under the Dome - polecam baaaaaardzo. Dopiero pierwszy sezon wyszedł

Cytat:
Bokeh, właśnie złapałam już dzisiaj za kamerę, otwieram ekran, a tu - pusta bateria. Może jutro coś uchwycę.
czekamy,czekamy
Stary 2013-10-02, 20:41   #290
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Co do tego, że dzieci nie manipulują: Pola już robi sobie wprawy przed buntem dwulatka, mam już wizję, jak kładzie się na podłodze sklepu i ryczy, dopóki jej czegoś nie kupię Na razie ma tak, jak się jej coś zabierze
E , a mi się wydaję, że takie kładzenie się na podłogę jest wynikiem niekonsekwencji rodziców

Cytat:
Mamy mobilnych dzieci - jak Wy gotujecie obiady?
Moj Kubus lezy jak cielaczek, a i tak nie jestem w stanie nic zrobic, bo co chwile buczy jak odchodze od niego.
Jak ma byc jeszcze gorzej to chyba o suchym chlebie bede calymi dniami!
Ale jestem gloooooooodna.

Buziaki dla miesiecznicowych dzieciaczkow

Deli, 32? Lepiej sie glosno nie chwal, bo Cie laski wykopia z watku o odchudzaniu
Wcale nie gotujemy Albo 4 kotlety klepię od 9 do 18 serio, serio

Cytat:
Debrah, odnosnie wymuszania - nie wierzysz w to wcale czy po prostu chodzi o dzieci w wieku naszych?

Bylismy u endo, wszystko ze mna gra, dalej bez lekow
Kuba przespal cala wizyte
Pytalam babeczki o to niskie tsh u Kuby. Kazala sie nie przejmowac i za jakis czas powtorzyc wynik (wytlumaczyla mi dokladnie z czego to moze wynikac, ale niewiele zapamietalam ).

Powiem Wam, co mi sie wydarzylo w autobusie.
Zawsze jak jade z Kuba w wozku to nigdy nie siadam, tylko stoje w miejscu dla wozkow.
Obok nas stal drugi wozek (spacerowka x-lander, na hamulcu), mama siedziala przy nim z drugim dzieckiem.
W pewnej chwili na zakrecie wozek zaczal sie przewracac!!! To byl doslownie ulamek sekundy jak zobaczylam, ze glowka tej dziewczynki jest juz niemalze przy ziemi, a nogi w gorze. W ostatnim momencie zdazylam zlapac za ten pałąk, co dzieci czesto trzymaja na nim nozki. Impuls po prostu.
Dziewczynka oczywiscie wystraszona, mama tez, dziekowala mi wielokrotnie. Na szczescie zdazylam i dziecko nie uderzylo o ziemie.
Mimo ze nie dotyczylo to mojego dziecka to mi samej serce walilo jak szalone, balam sie strasznie, ze sie calkiem przewroci i ze zrobi malutkiej krzywde.
za wyniki
Jesteś bohaterką

Cytat:

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
no tak ale wiesz on był zamrożony, więc raczej się dusił niż smażył

meneq, zwykle zwyklaki świderki, bo miałam gotowane akurat

Laski nie dam rady nadrobić więcej głowa mnie boli, kręgosłup mam do wymiany, boli mnie też skóra na głowie wiecie ,czesanie włosów mnie boli dlatego idę zaraz wykąpać Ole i będziemy się wygrzewać pod koldra.

Pytanie mam: jakie buty macie na teraz i gdzie kupiłyście? Dziś doszło do mnie, że nie mam butów takich jesiennych wyjściowych zimowe mam prze cud ne ale jeszcze za wcześnie

Cytat:
Szok ,

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A co ja mam powiedzieć jak przed ciąża nosiłam 27 dżinsy

Ale Wy w innej rozmiarówce to mówicie

Cytat:

Stary 2013-10-02, 20:42   #291
hje
Zakorzenienie

Cytat:

o kurczę, przepraszam już nie będę lepiej doradzać

gdzie jest ellmi??
Paaaaani, za co Ty przepraszasz? I tak bym pewnie spróbowała, bo wtedy łapałam się wszystkiego

A Elllmi pewnie "czyta, ale nie wyrabia za nami"
Stary 2013-10-02, 20:44   #292
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
tez mi się tak zdaje. Aaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjj nie wiem co by tu zjescccc........w sumie odmrazam schabowego ale co dalej, co jesc, jak zyc. Nie chce mi sie dla siebie gotować, co innego jak jest tztuncio.
Mój mąż szkoli w tym tygodniu i nie gotuje dla Niego,bo ma zapewnione wyżywienie. I gdyby nie to że zmieniam nawyki żywieniowe
to też bym nie gotowała.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
tylko my problemy ze spaniem mamy od samego początku, mniejsze większe, ale od samego początku nie wiem nie wiem

moje dziecko cicho siedzi coś mi nie podpasowało, patrzę, a ten zajada paluszki omajgad zawał na miejscu!!!

To tak jak u nas. Od początku z tym spaniem jest coś nie tak. Wcześniej zrzucałam winę na szelki,ale teraz nie wiem. Jednak mimo wszystko jest ciut lepiej. Bo każda nasza noc była z pobudkami co pół godziny,godzinę. A teraz zdarza się Małej przespać i 4h ciągiem więc jakiś sukces jest.
Co nie zmienia faktu że strasznie się martwię o Was

Cytat:

Nie ma takich W ciągu ostatnich trzech miesięcy całą nockę przespała mi 2 razy Teraz zawsze budzi się albo koło 3, albo ok. północy i 4. No i nieraz mamy balangi przez pól nocy, ale nie piszę o tym zawsze.

Zaskoczona?

Edit. "Całą" to ona przesypia, jak zaśnie o północy, 1 i śpi do 6
Moja przez 7,5 miesiąca ANI RAZU nie przespała nocy.
Ale planujemy z mężem oduczać jedzenia w nocy od następnego tygodnia.

Nawijko ale historia! Brawa za wzorową postawę!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:45   #293
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

możesz podać przykład?

hmmm, czytalam że chyba lubczyk do zupki np. albo bazylię świeżą. Nie wiem jak piszę bzdury to mnie poprawcie.

brawo

a co do buraka potwierdzam, Hanisko wczoraj zajadało ze smakiem

dobre sobie

jeny aż mnie ciary przeszły może jednak nie chcę tych zębów :P

nagraj ją!!!!

hahaha

o kurde! hah wyobraziłam go sobie takiego cichaczem jedzącego paluszki

Ja gotuję jak Hania zapada w sen koło 10 i wtedy mam gotowe na obiad Ale mam problem bo mała boi się blendera, aż dziwne bo niczego się nie boi tylko tego.....

Byłam dziś w smyku, jakie są piękne ubranka. Czapki zimowe, kurtki, kombonezony, ciepłe pajace piękne ale ceny kosmiczne
mój też się boi blendera...

a nie mówiłam Wam laski jak było na zakupach w zeszłą sobotę tzn pisałam co kupiłam ale to akurat mniej ważne tż miał zostać z Kubusiem, on kozak, że jak to nie da rady, przecież ładnie je, da radę go uspać, spoko, ja mu powiedziałam, żeby jeszcze posprzątał i obiad ugotował i owszem posprzątał tzn odkurzył i zmył podłogę ale opowiadał jak ciężko jest odkurzać jedną ręką, bo w drugiej trzyma się Bąbla chyba jednak nie ma tak łatwo
Stary 2013-10-02, 20:47   #294
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

Oliwka lubi piosenki z Mini Mini, np Centrum Uśmiechu i te różne inne, one są przynajmniej ładnie wykonane, zarówno wizualnie, jak i muzycznie.
no widzisz. A u nas jest genialny jak np. Młody wyrywa się przy pampersowaniu. Sorry. Jest jedna piosenka, która przebija gumi misia i młody nie raz dyndzia sobie

Cytat:
Ale...jemu nie da sie zrobić zdjecia....

Dadol ma tą samą, świetna jest

Cytat:
ja nie, oglądam Zbuntowanego Anioła

OGŁOSZENIE PARAFIALNE.
Latałam dzisiaj po aptekach za Pulmexem ponieważ Młodemu wrócił katar I co? NIe ma nigdzie. W ostatniej aptece Pani mi powiedziała że o wycofują.
Po pracy TZ pojechał do galeryji i tam w aptece dostał zamiennik http://www.i-apteka.pl/product-pol-7...L-zel-20g.html

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:48   #295
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

NETI!!!

http://allegro.pl/lindex-cudna-kurte...580059449.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:49   #296
nancykenator
Zakorzenienie

a i jeszcze Wam chciałam powiedzieć, że jak mój tż o godz. rano wyszedł do pracy tak go dalej nie ma :/ dzwonił, że będzie bardzo późno i żebym nawet na niego nie czekała i jutro tak samo
Stary 2013-10-02, 20:49   #297
insolito
Zadomowienie

Cytat:

A ja zajadam się emememsami

Cytat:
O właśnie

Cytat:
Z takich mniej znanych to ja polecam "Przebłyski jutra"

Stary 2013-10-02, 20:52   #298
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no widzisz. A u nas jest genialny jak np. Młody wyrywa się przy pampersowaniu. Sorry. Jest jedna piosenka, która przebija gumi misia i młody nie raz dyndzia sobie

Dadol ma tą samą, świetna jest

ja nie, oglądam Zbuntowanego Anioła

OGŁOSZENIE PARAFIALNE.
Latałam dzisiaj po aptekach za Pulmexem ponieważ Młodemu wrócił katar I co? NIe ma nigdzie. W ostatniej aptece Pani mi powiedziała że o wycofują.
Po pracy TZ pojechał do galeryji i tam w aptece dostał zamiennik http://www.i-apteka.pl/product-pol-7...L-zel-20g.html
jaka?
a wkleisz linka do k. ?
Stary 2013-10-02, 20:54   #299
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
a i jeszcze Wam chciałam powiedzieć, że jak mój tż o godz. rano wyszedł do pracy tak go dalej nie ma :/ dzwonił, że będzie bardzo późno i żebym nawet na niego nie czekała i jutro tak samo

mój Tż wyszedł do pracy o 9.00 a będzie przed 22. Jutro to samo. Potem piątek ma wolne i sob , niedz znowu to samo
Stary 2013-10-02, 20:57   #300
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Eee, o tej porze to ja jem sniadanie na raty

Cytat:
Wcale nie gotujemy Albo 4 kotlety klepię od 9 do 18 serio, serio

za wyniki
Jesteś bohaterką
Milo, pocieszajace

bokeh, nancy, moj Kuba tez bal sie blendera (co prawda kilka dni ledwie to trwalo) - przeszlo mu.

Nancy, i dobrze - TZ nie bedzie wiecej kozaczyl

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości