Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 11:55   #4831
Nemezis23
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Najwazniejsze, ze wszystko ok., oszczedzaj sie, nie ma co sie przemeczac

mala098 ja na zwolnieniu juz od 1,5 miesiaca, a strasznie nie chcialam isc na L4, az w koncu mnie lekarz opieprzyl i poszlam i wiesz co, nie zaluje w ogole, firma nadal funkcjonuje beze mnie a ja sie o wiele lepiej czuje, mam sile zeby sie ruszyc gdziekolwiek i czas , zeby w koncu cieszyc sie ciaza....
Ja jestem na zwolnieniu od 2,5 miesięcy. Oczywiście planowałam długo pracować, minimum do końca października, ale lekarz kategorycznie nakazał odpoczynek. Najpierw byłam na zwolnieniu 1,5 tygodnia, wróciłam do pracy, a po paru dniach znowu zaczęły się silne plamienia, dlatego lekarz kazał zostać w domu i dużo odpoczywać. Na początku byłam załamana tym faktem, ale teraz nie żałuję, tym bardziej, że ostatnio atmosfera w pracy jest bardzo nerwowa

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
O! Pamiętam lambadówki. Miałam jedną. I byłam nawet chyba na zabój zakochana w chłopcu tańczącym lambadę Chwile później weszły spódnice w grochy, także rozkloszowane i moja miłość poszła na stracenie

Skarpetki tez pamiętam. Miałam czerwone Do spódnicy w szkocką kratkę

Śnią mi się któryś raz z kolei jakieś pierdy Że krwawię. Po przebudzeniu wszystko jest ok, ale zasnąć długo ponownie nie mogę.

Dziś mój czterolatek powiedział: mamo, jak będę grzeczny w przedszkolu to ugotujesz mi rosół? -> tak więc na obiad rosół (czy grzeczny będzie, czy też nie) oraz kopytka z zasmażaną kiszoną kapustką
Mi też się śnią różne pierdoły np. że poroniłam albo za wcześnie urodziłam. Trochę mnie te sny stresują i tez nie mogę później długo zasnąć
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:57   #4832
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

cherubinka - trzymaj się, i uważaj na siebie!!

Co do sukienek ślubnych i siusiania, ja za każdym razem kiedy szłam do WC, zabierałam ze sobą świadkową i dwie koleżanki Żebym nie musiała halki ściągać

Dziś dzwoniła do mnie jakaś kobitka, żeby zaprosić mnie na wykład o ZZO, a później darmowe USG 4d w Chorzowie. Zastanawiam się, wstępnie zostałam zapisana :P

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:59   #4833
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Dzień dobry po południu hehe

Ja od wczoraj was czytam , ale coś mnie bierze i ani w humorze ani w żadnym stanie nie jestem ,żeby się produkować jakkolwiek, więc wybaczcie moją dalszą nieobecność.
Leżę w łóżku pod kocem, z kubkami herbaty z cytryna i domowym sokiem z malin.Dzisiaj w De jest święto, dzień wolny więc ja nadal w łóżku a TŻ chodzi i sprząta, robi pranie, zamiata itd.

Mam nadzieje ,że żadna z was nie chodzi jak ja zaśpikana
Zdolny Tzet

Mój przez to święto musi stać i będzie dopiero jutro grr
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:59   #4834
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Wiem
Polecam te z batist mozna w necie zamówić.
Również polecam! w Hebe są także dostępne

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:59   #4835
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Mam już pewne typy:

O rany....gwarantuję Ci że położnej nie miałabyś żadnej na sali porodowej a doktorów pełną sale
Stary 2013-10-03, 11:59   #4836
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu myślałam o czymś innym niż o takiej "toalecie". Myślałam tylko o życiu dziecka i nie w głowie mi było nawet użycie kremu do twarzy. Nie mówiąc o tym, że akurat w szpitalu lądowałam wtedy, gdy włosy miałam trochę nieświeże, nieogolone nogi i zdarty lakier na paznokciach

Za to obok leżała dziewczyna, która codziennie rano układała sobie loczki, robiła pełny makijaż, zakładała kolczyki, łańcuszki itp. Tym bardziej się jej dziwiłam, bo miała przodujące łożysko, groziło jej krwawienie, a więcej łaziła i się stroiła niż leżała.
może właśnie dzięki temu codziennemu układaniu loczków, robieniu pełnego makijażu, zakładaniu biżuterii odciągała myśli od zagrożenia i nie stresowała się??? to chyba lepiej że miała jakieś zajęcie a nie ciągle leżenie, myślenie o najgorszym i nakręcanie się.

Cytat:
Ja wogole nie wiem o co chodzi z tym trzymaniem rak w gorze?? Nie wolno? Bo mi babcia truje ze mam tak niemachac jak gadam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja też... zastanawiam się jak te osoby myją sobie włosy jak rąk nie podnoszą chyba z pochyloną głową nad wanną
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:01   #4837
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Mojej przyjaciółki mąż na poród się ogolił (a zawsze nosi taki zarost 1cm), bo powiedział, że słyszał, że dzieci się boją brodatych mężczyzn, a on nie chciałby, żeby jego córka się go bała.

Zaczęłam swój urlop wypoczynkowy od oglądania "Sexu w wielkim mieście". Nigdy nie miałam okazji, to się właśnie nadarzyła.

Senira, jaki ładny nowy avatarek.
Uwielbiam wszystkie odcinki i filmy oglądałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 12:03   #4838
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
może właśnie dzięki temu codziennemu układaniu loczków, robieniu pełnego makijażu, zakładaniu biżuterii odciągała myśli od zagrożenia i nie stresowała się??? to chyba lepiej że miała jakieś zajęcie a nie ciągle leżenie, myślenie o najgorszym i nakręcanie się.

ja też... zastanawiam się jak te osoby myją sobie włosy jak rąk nie podnoszą chyba z pochyloną głową nad wanną
No nie wiem, odebrałam to jako zupełną nieodpowiedzialność, bo lekarze mówili, że ma leżeć, bo jest zagrożenie, a ona ciągle gdzieś chodziła po korytarzu, zamaszyście poprawiała pościel na łóżku itp. Jak potem znowu byłam w szpitalu, to była dalej (lub znowu), ale już widziałam, że leżała.

Co do mycia włosów, to mojej mamie tata mył. Miała takie skurcze, że nawet jak pełny kubek podnosiła, to się pojawiały

Dla mnie "mikołajki" nigdy nie będą radosne - rok temu 6.12 urodziłam Kamilka (o tej samej godzinie, o której ja się urodziłam)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-10-03 o 12:08
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:05   #4839
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki mysłalam o kupienie kosmetyków dla maluszka z emoliu, ale kurde troche drogie, macie jakies spr kosmetyki doswiedczone mamusie?
Ja kupiłam już część kosmetyków z Nivea Baby( puder,krem na każdą pogodę, mydełko i krem pielęgnacyjny), i teraz myślę nad oilatum do kąpieli bo Nivea Baby ma też płyn do kąpieli z oliwką....i teraz sama nie wiem
Stary 2013-10-03, 12:06   #4840
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość

Ja chciałam pracować do końca listopada - no ale nie dam rady już raczej Nie wiem jeszcze czy będę musiała leżeć. Pewnie pierwszy tydzień to będzie lajtowo a zacznę marudzić w kolejnym
Już zaczęłam dłubać kocyk, więc mam nadzieję, że nie będę narzekać na brak zajęcia
.
ja miałam plan do listopada pracować, albo do momentu jak spadnie pierwszy śnieg obecnie jestem 2 dzień na l4, za tydzień w środę powinnam być w pracy i sama się zastanawiam czy to jest większy sens. W czwartek za tydz mam wizytę u ginekologa i już ostatnio sama mi proponowała, żebym dała sobie spokój z pracą, żebym czas przeznaczyła już dla siebie. W takim wypadku poszłabym do pracy w środę i czwartek, zakończyć co ruszyłam, pokazać współpracownikom swoje konto, rozdzielić pracę i iść dalej na L4. Wiem, że "firma" nie upadnie jak mnie nie będzie, ale zwyczajnie żal mi zostawić wszystko co do tej pory wypracowałam, zwyczajnie nie potrafię się rozstać i zmienić tok myślenia: na siebie.

Z drugiej strony boje się, że jak nie pójdę teraz to będę się jeszcze bardziej denerwować w pracy, na pracowników i że naobiecuję a i tak nie wytrzymam do końca października.
Stary 2013-10-03, 12:06   #4841
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
kurcze a jest jakaś szansa, że ta przepuklina się wchłonie?
wg. mojej Pani doktor tylko się może powiększyć aż mi się niedobrze zrobiło od jej wizji.

Dzięki dziewczyny za wsparcie
forester jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 12:15   #4842
lidkaa82
Zadomowienie

Co do makijażu do głowy by mi nie przyszlo malować sie przed porodem głównie dlatego zeby nie uzyskać ostatecznie odwrotnego skutku. Dwie sprawy:
1. ja w czasie swojego porodu naturalnego byłam zlana potem. Dosłownie. Nigdy nie byłam tak spocona, włosy miałam mokre, położna kazała meżowi przytrzymywać wenflon w dłoni bo plastry którym był zabezpieczony spływały ze mnie. Nie chce wiedzieć jak wyglądał by wtedy na mnie makijaż Że już nie wspomne, ze po porodzie nie miała bym głowy do tego zeby zmywać makijaż. Za wiele rzeczy sie wtedy dzieje, za dużo emocji
2. Często w trakcie porodu zachodzi konieczność cesarskiego cięcia. Trzeba działać wtedy szybko, a nie sądze zeby mozna było na operację iść w makijażu, przynajmniej tak mi się wydaje. Na pewno nie mozna mieć pomalowanych paznokci bo anestezjolog musi widzieć czy np nie sinieją i nic nie moze mu tego zakłucac, nawet bezbarwny lakier, który moze opalizować.
Tak więc uważam że jeśli będzie mi dane mieć czzas zeby się wydepilować i umyć włosy to będę niezmiernie szczęśliwa i to mi wystarczy Przy pierwszym porodzie na spokojnie się udało
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:18   #4843
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Co do makijażu do głowy by mi nie przyszlo malować sie przed porodem głównie dlatego zeby nie uzyskać ostatecznie odwrotnego skutku. Dwie sprawy:
1. ja w czasie swojego porodu naturalnego byłam zlana potem. Dosłownie. Nigdy nie byłam tak spocona, włosy miałam mokre, położna kazała meżowi przytrzymywać wenflon w dłoni bo plastry którym był zabezpieczony spływały ze mnie. Nie chce wiedzieć jak wyglądał by wtedy na mnie makijaż Że już nie wspomne, ze po porodzie nie miała bym głowy do tego zeby zmywać makijaż. Za wiele rzeczy sie wtedy dzieje, za dużo emocji
2. Często w trakcie porodu zachodzi konieczność cesarskiego cięcia. Trzeba działać wtedy szybko, a nie sądze zeby mozna było na operację iść w makijażu, przynajmniej tak mi się wydaje. Na pewno nie mozna mieć pomalowanych paznokci bo anestezjolog musi widzieć czy np nie sinieją i nic nie moze mu tego zakłucac, nawet bezbarwny lakier, który moze opalizować.
Tak więc uważam że jeśli będzie mi dane mieć czzas zeby się wydepilować i umyć włosy to będę niezmiernie szczęśliwa i to mi wystarczy Przy pierwszym porodzie na spokojnie się udało
Też nie wyobrażam sobie siebie w makijażu, zresztą jakoś nie byłabym w stanie się z tych emocji umalować nawet. Zamierzam się wykąpać i ogolić i tak jechać do porodu
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:19   #4844
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
O rany....gwarantuję Ci że położnej nie miałabyś żadnej na sali porodowej a doktorów pełną sale
Ciekawe tylko czy by się skupili na zdrowiu moim i dziecka

Co do codziennej porannej toalety to podejrzewam że każda z nas może to inaczej wykonywać. Dla mnie to umycie twarzy, zębów, nałożenie kremu, rozczesanie włosów i..koniec. Jeśli nigdzie nie wychodzę nie nakładam pudru czy nie tuszuję rzęs. Jak leżałam w szpitalu też tego nie robiłam-nie uważam, żebym się zaniedbywała-po prostu skoro i tak musiałam leżeć nie widziałam sensu układania włosów czy robienia makijażu (puder pewnie i tak wtarłby się w poduszkę). Ważne to mieć czyste włosy i że tak powiem pachnieć, a niestety wiele kobiet nawet z tym ma problem.

No i dołączam do osób, które mają już zasadniczy problem z ogarnięciem się tam na dole...jakby nie lusterko to miałabym busz
Stary 2013-10-03, 12:22   #4845
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Też nie wyobrażam sobie siebie w makijażu, zresztą jakoś nie byłabym w stanie się z tych emocji umalować nawet. Zamierzam się wykąpać i ogolić i tak jechać do porodu
Bardzo mozliwe że była byś w stanie, ja długo zwlekałam z wyjazdem do szpitala, dopiero jak skórcze były co 5-7 min to pojechaliśmy, wiec regularne skurcze rozpoczeły się w piątek wieczorem a pojechałam z soboty na niedziele w nocy Wszystko na spokojnie przygotowałam, ale skupiłam się na podstawowych czynnościach
Stary 2013-10-03, 12:24   #4846
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
No nie wiem, odebrałam to jako zupełną nieodpowiedzialność, bo lekarze mówili, że ma leżeć, bo jest zagrożenie, a ona ciągle gdzieś chodziła po korytarzu, zamaszyście poprawiała pościel na łóżku itp. Jak potem znowu byłam w szpitalu, to była dalej (lub znowu), ale już widziałam, że leżała.

Co do mycia włosów, to mojej mamie tata mył. Miała takie skurcze, że nawet jak pełny kubek podnosiła, to się pojawiały

Dla mnie "mikołajki" nigdy nie będą radosne - rok temu 6.12 urodziłam Kamilka (o tej samej godzinie, o której ja się urodziłam)
hmm może była pedantką i miała lekką obsesję na punkcie 'poukładania' i dlatego poprawiała tą pościel, również te codzienne rytuały.
co do chodzenia hmm trudno mi powiedzieć na ile chodzenie po korytarzu może zaszkodzić, na pewno lekkomyślne jest nie stosowanie się do zaleceń lekarzy, ale nieraz jest tak że dają różne zalecenia. Moim zdaniem jeżeli nie zależało by jej na ciąży i dziecku to w ogóle nie zostawałaby w szpitalu.
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:25   #4847
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo mozliwe że była byś w stanie, ja długo zwlekałam z wyjazdem do szpitala, dopiero jak skórcze były co 5-7 min to pojechaliśmy, wiec regularne skurcze rozpoczeły się w piątek wieczorem a pojechałam z soboty na niedziele w nocy Wszystko na spokojnie przygotowałam, ale skupiłam się na podstawowych czynnościach
Jeśli tak twierdzisz to pewnie masz rację, ja po prostu nie wiem jak to będzie a najgorzej się boję, że nie będę umiała poznać, że "to już". I że pomyślę, że to ból brzucha lub chce mi się ekhm...na kibelek. Przeraża mnie to
Stary 2013-10-03, 12:26   #4848
lidkaa82
Zadomowienie

Co do emolientów których używa się do kąpieli to są dobre ale maja zasadniczy problem bo jak się wlewa je do wody to tak jakbyś dodała do wody oliwki. Czyli robi sie bardzo ślisko. U nas jak nie mielismy wprawy w myciu dzidziusia to był duży problem, więc uzywaliśmy rzadko mimo że uważam że to dobry kosmetyk. Balismy się że nam się synuś wyślizgnie z rąk
Stary 2013-10-03, 12:27   #4849
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość

Ja przyłączam się do wszystkich "leżących" mam. Ja już tak poleguję od 2 tygodni i początek był najgorszy, teraz jakoś się przyzwyczajam, ale być może mój los się odmieni o czym być może dowiem się dziś na wizycie u mojej ginki. Trzymajcie kciuki proszę

Cytat:

Hmmm myślisz ze w lumpku dostanę jakiś?? Nie chciałabym kupować specjalnie na okres ciazy nowego. W ogóle drogie te kaftany??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Może w sklepie ze sprzętem rehabilitacyjnym można wypożyczyć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 12:28   #4850
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie mam nadzieję, że uda mi się wziąć prysznic i chociaż z poczuciem swojej czystości pójdę do szpitala wszystkie koleżanki wspominają o tym poceniu się, więc pewnie i mnie to nie ominie...
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
wg. mojej Pani doktor tylko się może powiększyć aż mi się niedobrze zrobiło od jej wizji.

Dzięki dziewczyny za wsparcie
Foreser mam nadzieję, że już się nie powiększy i będzie ok.
Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Wiem, że "firma" nie upadnie jak mnie nie będzie, ale zwyczajnie żal mi zostawić wszystko co do tej pory wypracowałam, zwyczajnie nie potrafię się rozstać i zmienić tok myślenia: na siebie.

Z drugiej strony boje się, że jak nie pójdę teraz to będę się jeszcze bardziej denerwować w pracy, na pracowników i że naobiecuję a i tak nie wytrzymam do końca października.
Na ten moment warto zmienić myślenie na siebie i dziecko.
Sama musisz ocenić swoje siły i priorytety.
Cytat:

Przytulam mocno
Stary 2013-10-03, 12:29   #4851
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Jeśli tak twierdzisz to pewnie masz rację, ja po prostu nie wiem jak to będzie a najgorzej się boję, że nie będę umiała poznać, że "to już". I że pomyślę, że to ból brzucha lub chce mi się ekhm...na kibelek. Przeraża mnie to
Gwarantuje Ci ze z niczym tego nie pomylisz Mój ginuś dał zalecenie że jeśli masz skurcze które nie przejdą po no-spie i rozluźniającej kąpieli tzn że sie zaczęło No chyba ze wody Ci odejdą to wątpliwosci nie będzie, ale mi odeszły dopiero na porodówce jak położna przebiła pęcherz.
Stary 2013-10-03, 12:30   #4852
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Co do emolientów których używa się do kąpieli to są dobre ale maja zasadniczy problem bo jak się wlewa je do wody to tak jakbyś dodała do wody oliwki. Czyli robi sie bardzo ślisko. U nas jak nie mielismy wprawy w myciu dzidziusia to był duży problem, więc uzywaliśmy rzadko mimo że uważam że to dobry kosmetyk. Balismy się że nam się synuś wyślizgnie z rąk
Nie wiedziałam że tak działają. Czego w takim razie używałaś przy kąpieli?
Stary 2013-10-03, 12:31   #4853
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

em ma ja się już "tam" kompletnie nie widzę ostatnio próbując właśnie ogarnąć się na dole tak się pocięłam że aż wstyd! a na drugi dzień wizyta u gina.... na szczęście bez badania ginekologicznego ufff

kukurydziana a jak to z tym masowaniem spotkałam się z opniami, że nie wolno za bardzo masować brzuszka. czyżby kolejny mit/zabobon?

Co do zgagi nie ma ona NIC wspólnego w włosami, dziecko rośnie uciska wnętrzności, żołądek ma mniej miejsca i zwczajnie treść żołądka cofa się do przełyku i mamy zgagę ;]

Ja dziś idę na 1 spotkanie szkoły rodzenia ciekawe co to będzie.

dziś lubjutro będę rozkładała ubranka do małego

I UWAGA chyba PODJĘLIŚMY DECYZJĘ DOTYCZĄCĄ IMIENIA. Będzie jednak BORYS Taka była myśl przed poczęciem nawet, później zaczęliśmy wymyślać i nie mówiliśmy do niego w ogóle.... wcześniej mój brzuch miał imię a potem był brzuszkiem ;P

Siedliśmy z tż i myśleliśmy długo i namiętnie, doszliśmy do wniosku, że żadne nam się tak nie podoba

Będzie Borys

Borys, Borysek, Bobuś :P

Dziś pierwszy raz mój brzuch wyglądał KOSMICZNIE! Borys wypiął dupkę z prawej strony, wyglądało to niesamowicie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 12:33   #4854
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam że tak działają. Czego w takim razie używałaś przy kąpieli?
Ja jestem za minimalizmem w tej kwestii i od urodzenia do dnia dzisiejszego nasz dżentelmen do kąpieli używa mydełko bambino
Stary 2013-10-03, 12:35   #4855
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Widziałyście?

http://www.youtube.com/watch?v=jEWjv...embedded#t=258
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:40   #4856
lidkaa82
Zadomowienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;43107150]Widziałyście?

http://www.youtube.com/watch?v=jEWjv...embedded#t=258[/QUOTE]
Ałaaa...bolało mnie od samego ogladania
Stary 2013-10-03, 12:41   #4857
_Shiloh_
Wtajemniczenie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;43107150]Widziałyście?

szok, to tak się da ?
Stary 2013-10-03, 12:42   #4858
carolyna86
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!
Zajrzałam do was by się pochwalić: nie dane mi było zostać mamusią lutową, ale chyba dane mi będzie zostać mamusią majową jestem w 7 tyg.i jak na razie wszystko przebiega idealnie

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:45   #4859
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
em ma ja się już "tam" kompletnie nie widzę ostatnio próbując właśnie ogarnąć się na dole tak się pocięłam że aż wstyd! a na drugi dzień wizyta u gina.... na szczęście bez badania ginekologicznego ufff

Będzie Borys

Borys, Borysek, Bobuś :P

Dziś pierwszy raz mój brzuch wyglądał KOSMICZNIE! Borys wypiął dupkę z prawej strony, wyglądało to niesamowicie
Kurka...nie wyobrażam sobie się tam teraz zaciąć.

Gratuluję wyboru imienia
Cytat:
Ja jestem za minimalizmem w tej kwestii i od urodzenia do dnia dzisiejszego nasz dżentelmen do kąpieli używa mydełko bambino
Oj mydeł w ogóle nie lubię-sama nie używam zupełnie. Zawsze mi okropnie wysuszają skórę, więc się raczej i dla małej nie przekonam.

No...codziennie widzę jak Dorotka tak sobie szaleje

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
Zajrzałam do was by się pochwalić: nie dane mi było zostać mamusią lutową, ale chyba dane mi będzie zostać mamusią majową jestem w 7 tyg.i jak na razie wszystko przebiega idealnie
Trzymam w takim razie mocno kciuki za WAS
Stary 2013-10-03, 12:46   #4860
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
w takim razie trzymam kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości