|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
powiedzmy 4-5 tygodniowo mój czasem tak popija czy to nałóg ??? ![]() pisz pisz duzzooooooooooo bo trzeba dużo pisać żeby nam prowadzące wątek szybciej zobaczył II |
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
wiem co zwiastują..poza tym 14dpo to za poźno na implantację moge sie założyć ze dziś jest 1dc nawet o 100zł ![]() a garnki tak...miały wczoraj wojnę ale wygrały ją...
|
|
|
|
|
#3333 |
|
Zadomowienie
|
Agatau88 witaj! Świeża krew jest nam potrzebna
![]() Monini widzę, ze czekasz do tego listopada, dobra dziewczynka a tak szczerze, to przytulam i głowa do góry!!!Linka to coś sie rozwinie dalej, czy nie??? Ja nigdy nie miałam plamien przed, ani w trakcie cyklu, teraz boję się, ze coś mi się poprzestawia ![]() Dzięki za test, nastawiam sie ale dziś byłam w rtv agd i chyba kupuje lustrzankę i laptopa, muszę sobie poprawić nastrój, a potem kupię garnki Ja nie wiem czemu ale mi zawsze szkoda kasy na takie kuchenne rzeczy, muszę zawsze przemyśleć sto razy, a coś innego to rach ciach i kupuje laptopa bede mieć kolejnego, a aparat trzeci... czy coś z ze mną nie tak??? Czy to przez to, ze to nie moje mieszkanie,że wynajmuję i że trudno mi w zwiazku z tym urządzić sobie porządnie np. w przybory kuchnie??? ![]() Cebulowa jak samopoczucie? IZa ja pierdziele, ja wiem, że z tą polską służbą zdrowia jest kiepsko, ale kobietę w ciazy tak zbywać??? Duś ich tam kochana!!! A w temacie o służbie zdrowia, byłam w szpitalu dziś w przychodni przyszpitalnej, kobiet multum w ciazy, i kolejka do badan przeogromna, widać, że cieżko im siedzieć, stać, chodzić .... wszytko !!!! I tak sobie pomyślałam, że to strasznie wygląda, tak sie męczą, aż mi sie odechciało tak meczyć się jak one, cholera jasna. Ja zawsze myslałam, że bedę leczyć sie prywatnie, ze dwa razy byłam u ginekologa na nfz i podziekowałam, od 2011 roku regularnie co 2-3 msc chodziłam do gina prywatnie, badania prawatnie prawie wszystkie. Wiem, ze w ciązy nie bede mogła sobie finansowo pozwolić na wszytkie badania prywatnie, bo tego zapewnie jest mnóstwo, tak sobie pomyslałam, że jak ja to zniosę w tych kolejkach... ja nie mam cierpliwości, mnie wkurzają lekarze, do tego ta atmosfera i mnóstwo osób w poczekalni. Jezjus powiem Wam, że chyba jestem troche przerażona Wiem, ze dala dziecka zrobie wszystko, ale na obecnym etapie mnie to wprost odtrąca, współczuje tym kobietom, a raczej w słuzbie zdrowia nie bedzie lepiej....
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2013-10-03 o 15:37 |
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
po dżastin jest skierka a potem ja, postaram się nie wpychać, chociaż różnie może być
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne ze będę pisala. Mam nadzieje ze znajde czas, bo na co dzień jestem zaganiana. ale na pewnio chwilka się znajdzie zawsze. I tez bym się wpisala na 1 stronke ale u nas to jak w kalejdoskopie, jak się plany zmienią co wtedy Niby jestemy poważni wiemy co mówimy, ale nasz związek jest burzliwy...:/
|
|
|
|
|
#3336 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak piszą widziałam, ale żeby dziecko mogło się bujać to muszą być zaokrąglone te końcówki, wiesz takie płozy jak w fotelach bujanych a tam tego nie widzę, dlatego tak napisałam. Cytat:
Cytat:
Brawo za wagę , prawidłowo. Moja też tak kilo na miesiąc. Teraz już mniej rośnie. Cytat:
.Nie wiem co bierzesz ale też chce 100 lat....!!!!! ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
Tak spojrzałam, ze mogłam ten post rozdzielić na kilka, więcej było by spamu dla kolejnej w kolejce
![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Sophia A właśnie Linka w zwiazku z zbliżającym sie weekendem kiedy mogę sobie pozwolić na lamkę, hmmm no dobra dwie lampki wina????
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Isiu rzeczywiście popatrzyłam na necie i bujaczki wyglądają troche inaczej. Jeżeli cena bedzie tak ok 60 zł to spróbuje licytować. Sophia wszystkiego najlepszego
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-10-03 o 15:45 |
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Isia dziekuje za pocieszenie
wlasnie takie teoretyczne bo każdy z nas jest indywidaulny. Im więcej się niestety wie tym większe schizy ma się w głowie . Jak zgłębiamy dany temat pojawia się zawsze wiele wątpliwości. Ja niestety mam je zawsze na wyrost.
|
|
|
|
#3341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Linka myslalam nad tym długo, on tez. doszliśmy ze mamy wspólne plany, pewne decyzje w zyciu podjelismy. Nasz związek jest bardzo burzliwy, ale nie tak jak się może wydawac. Kiedys się wyzale gdzies w większej intymności. Generalnie w sprawach życiowych jesteśmy bardzo zgodni i poukładani, Tu chodzi o inne aspekty, które zresztą pewnie wynikają z roznicy wieku...
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Ogolnie jest mi troszkę przykro ze w zyciu uczuciowym mam zawsze pod gorke. Ale doceniam inne dziedziny mojego zycia i staram się być szczęśliwą osobą na co dzień
|
|
|
|
#3343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam mega cichutki budzik i tez nie sprawia mi problemu, zeby go uslyszec![]() Cytat:
zebys sie jeszcze dopominala o zmiane na 26 to jeszcze, ale Ty chora czy jak?![]() Cytat:
i to jaki swiety![]() Cytat:
to dobry znak, ciazowy kalafior juz odszedl w zapomnienie a z tym bujaczkiem to im chyba chodzi o ta opcje wibracji, albo ewentualnie sam lezaczek nie ma podparci z tylu, wiec dziecko moze mozna bujac tak gora dol![]() agata witamy w naszych skromnych progach no i nie panikuj, nie wkrecaj sobie poki co nie masz zadnych podstaw a przy regularnych owulacjach i seksie w czasie plodnych dni i tak szansa na zaplodnienie jest minimalna to prawie tak jak trafic w totka
|
||||
|
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupię winko i napad robię na męża Będzie ogień, chyba, ze upiję się winem, albo mąż pójdzie spać zmęczony po pracy
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
santom to jak tu zajść w ciaze?
No ale-przeciez plemniki przy dobrych warunkach mogą zyc do 7 dni, zalozmy ze zyja 72 godz. Komiorka jajowa zyje do 36, no zalozmy ze do 24. To jednak szanse sa zdrowe młode kobiety często zachodzą od razu. A niestety teraz poziom stresy nie sprzyja chociażby prolaktynie a co za tym idzie już zła jest i prolaktyna i tsh,a to wpływa na inne hormony.Lotek ma chyba jednak mniejszą trafność
Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2013-10-03 o 16:23 |
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
No więc tak:mam się przyjrzeć ostatniej kolacji.Lekarka podobno powiedziała że te wyniki na czczo nie są złe..Jeżeli mimo kombinacji z kolacją bedą takie do poniedziałku,mam w poniedziałek zadzwonić.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-10-03 o 16:26 |
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Heja, ja na szybko na wylocie, miałam dziś zajob w pracy
![]() Cytat:
Po laparo te rwące znacząco osłabły, chociaż czasem zdarza się @ z takimi, ale to nie to samo jest o niebo lżej.
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
Cholercia, tyle naprodukowalyscie, a ja nie pocytowalam. :banghead:
No wiec co ja chcialam.... Iza, cena minimalna to jest cena ustawiona przez sprzedawce, minimalna za jaka chce sprzedac przedmiot. Jesli pisze, ze nie zostala osiagnieta to znaczy, ze jeszcze ktos za nisko licytuje. Isia, jesli bedziesz sprzedawac swoj bujaczek to ja jestem chetna go odkupic. No chyba, ze jest różowy w serduszka i kwiatuszki :jezyk: Agata, powtorze za Linką, tez bym chyba nie decydowala sie na dziecko w burzliwym związku. No ale nie wnikam. A pisz ile Ci sie podoba. Kazda nowa staraczka jest na wae złota, bo tu juz prawie same mamuski i nasze staraczki sie zaczynaja denerwowac. ![]() Sofia, ciesze sie, za z raczka ok. No i jesli masz urodzinki to zycze wszystkiego naj No i pewnie zapomnialam co jeszcze mialam napisac. Bylam u lekarki, zbadala, powiedziala, ze w sumie to dobrze robie, ze nagrzewanie lampą, ze tantum verde, ze woda morska. Zalecila inhalacje z wywaru majeranku i tymianku, masc typu vick oraz picie duzej ilosci wapna. Jesli do poniedzialku nie przejdzie to mam wrocic.
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np bylam zawsze pewna owulacji, bo ja zawsze czulam, a mimo tego nie zachodzilam od razu w ciaze moge sie mylic, bo juz dobrze nie pamietam, ale trafiajac w owu jest tylko 40%szans na zajscie w ciaze, wiec to nie wiele by sie wydawalo![]() iza no to teraz spokoj Ci moze uratowac jesli lekarka jakiegos ogromnego problemu nie widzi i nie kaze z miejsca przyjsc to mysle, ze nie jest tak zle |
|
|
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
Iza miejmy nadzieję, że jest w miarę ok, skoro lekarz tak mówi, musimy zaufać. Nie przejmuj się, bedzie dobrze, bądź czujna i miejmy nadzieje, że bedzię dobrze
![]() Cebula oby do poniedziałku przeszło zupełnie
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3352 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
yyyy, ale ja pisałam, że będę sprzedawać karuzelę za jakieś 4-5 miesięcy. A leżaczek....no nie wiem. Może też, ale musisz się zastanowić, bo ja go dostałam za darmo od bratowej ale ma wibracje zepsute i nie da się tego naprawić. Za długo leżał w garażu czy gdzieś tam i pordzewiało wszystko. Czasami żałuję, ze nie mam tych wibracji... ale cóż. Będę pamiętać jakby co i wezmę tylko za przesyłkę ![]() To się kuruj, bo już pisałam, że zdrowa musisz być. Pamiętam jak ja w ciąży byłam chora i 2 razy wypiłam herbatę z 10 kroplami amolu. Nic się nie stało jak widać dziecku a ja się lepiej poczułam. Ale nie namawiam, tak mi się tylko przypomniało.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-10-03 o 17:33 |
||
|
|
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I spam dla Linki ![]() Ciuchy dla małego nie mieszczą mi się w komodzie Swoją drogą wkurzają mnie z tymi meblami,czekamy już 5 tygodni a miały być do 4.Dziś tż tam dzwonił to mu powiedzieli że dziś kierowca wyjeżdza i zadzwoni kiedy będzie a jest cisza Powiedzieli że najpózniej do soboty bedą.Tż się już umówił z teściem na sobote na pomoc w składaniu,to mam nadzieje że dojadą.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-10-03 o 18:11 |
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wrzucam fotki wozu naszego bobasa
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
boshe tak namotałyście z tymi leżaczkami - bujaczkami - karuzelkami... Ja czytam i rozumuję ale jednak za chwilę znów głupia się robię
![]() też mam zbudynienie! Ciążowe ofkors Sophia Agata witaj wiecie, że ja jeszcze małża do tej ikei nie zabrałam... aaa właśnie dostałam smsa z ikei, że jest 15% zniżki na pościele od jutra
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2013-10-03 o 18:39 |
|
|
|
#3357 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłałam tego samego dnia ![]() Zaraz zerknę czy mam w wysłanych i dobrze adres skopiowałam z pw Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ci nic nowego nie powiem - wyluzuj bo się wykończysz Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobry!! Nie mieliśmy prądu cały dzień w pracy...ale się wynudzilam jutro sobie wzięłam wolne, jedziemy na wizytę. Powiedzialam już TŻ że jak będzie Usg dowcipne ma się patrzeć na monitor a nie mnie
|
|
#3358 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyglada fajnie, co to za model? Cytat:
![]() A po pościel jedz koniecznie, promocja wzywa
|
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale fura
![]() Cytat:
![]() Dzięki już czaje o co chodzi z tą ceną minimalną. Znalazłam na tablicy taki sam za 70 zł.Jak się kupuje na tablicy Wybaczci e pytanie ale nigdy tak nie kupowałam,zawsze allegro a tam wszystko jest jasne.---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niego tak chciałam właśnie napisać ![]() lilith super wózeczek a ja przypaliłam moje kurczakowe kęski :/ bo w starym mieszkaniu miałam piekarnik gazowy a tu jest elektik i to z termoobiegiem i nie poznałam jeszcze wszystkich programówwięc lekka panika bo mój tż jak francuski piesek spalonego nie tknie więc mądra spinka zrobiła do tego sos grzybowy (znalazłam w szafce taki w papierku) i buch na te kawałeczki kurczaka. wymieszałam pomieszałam trochę i pach na talerze. mój tż zdziwiony że fajnie pasuje do siebie i że wszytsko jest bardzoooo pyszne aż wziął dokładkę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

Jestescie bardzo miłe. Mam nadzieje ze będę z Wami od czasu do czasu pisać bo nie chcę tez się tak wcinać w Wasz watek.

a tak liczyłam na Ciebie, no nic trzymam kciuki dalej 
wiem co zwiastują..poza tym 14dpo to za poźno na implantację
a tak szczerze, to przytulam i głowa do góry!!!

, prawidłowo. Moja też tak kilo na miesiąc. Teraz już mniej rośnie. 

i nie pali fajek