|
|
#1051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43142271]
już któryś raz mam wrażenie, że Borys rozwija się identycznie jak Agatka [/QUOTE] Chyba dlatego ilekroć mam pytanie mam ochotę zadać je szaji ;P Bo tez tak mi sie wydawało, że Agatka podobna do mojeg Boryska. I chwalę się, ze Borys słoiczek zje absolutnie kazdy, ktory mu podam, czy ryż, czy grudy, czy śmierdzący hipp czy "pyszny" króliczek. A taki był niejadek i aruda, i proszę ... O mleko czase też już siędopoina jak głodny. Choc czasem tez mamy problemy, bo nie chce pociagnac i jest marudzenie i placz, ale jak juz pociagnie to idzie ![]() Tyle, że problem mamy taki że on strasznie ruchliwy, i 1000 rzeczy go na raz interesuje, a każda bardziej niż karmienie, pół słoiczka raptem wytrzyma teg dużego, a jak pierwszy głód zaspokojny to "lataj mama za mna z łyżeczką" więc drugie pół noszę g na rączka i pokazuje wszytsk w całym domu i co chwila do słoiczka wracamy z łyżeczką, uff .. ten mój lewy biceps to mi odpada podczas takiego seansu. A i domowe zupki też mu jakoś wchodzą choć konsystencja ciągle nie ta, za gęsta papka, a te słoiki takie rozwodnione sa i może dlatego woli.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-10-05 o 21:22 |
|
|
|
#1052 | ||
|
Zadomowienie
|
Boski
Cytat:
Cytat:
Kiedyś musi przestać, oby jak najszybciej
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na chrzcie ksiądz zadał pytanie czy ktoś do komunii idzie ![]() |
|
|
|
|
#1054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43142271]sobota? [/QUOTE] Sobota może być Fajnie jakbyśmy się znów spotkały Cytat:
A z takich miejsc na plener to ja tylko kojarzę park w Chorzowie. No ale to takie oklepane jest
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
Co do grudek to wiecie, że Piotr ma problemy jedzeniowe. Ja mu zawsze podawałam te zupki po 4, 5 miesiącu, zmielone na jednolitą papkę i prawie za każdym razem kończyło się wymiotami
2 tygodnie temu spróbowałam dać słoiczek z grudkami i jadł o wiele chętniej, nie dławił się i wszystko zostało w brzuszku
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam
|
#1057 | ||
|
Konto usunięte
|
Magda, na plener:
-park Sielecki w Sosnowcu -skansen -zamek w Będzinie ew. industrial - będzin-grodziec i stara cementownia KLIK Cytat:
![]() Bo w ogóle telefonem ciężko ją uchwycić Cytat:
![]() Dorotka za to taka rozgadana, że nawet gdy je - to gada
|
||
|
|
|
#1058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie strasznie wnerwia jak mój sam się tak rozbiera, potem jak pranie wieszam to szlag mnie trafia.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43142271] świetny Miś! Misio Marzyciel ![]() [/QUOTE] czekoladowe ![]() Cytat:
A wiesz że ja dziś też Michałowi dałam grudkowy i o dziwo się nie dławił? Nie powiem żeby jakoś chętnie jadł, tak na prawdę jak zwykle, może ze 2 łyżeczki Za to wciął morelę suszoną
|
|
#1059 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodziak Cytat:
i też jeszcze nie minęło, jest zdecydowanie lepiej ale zdarza mu się jeszcze ulać.Cytat:
mój nie wywraca ale składa prawie że w kostkę ![]() Cytat:
Cytat:
u Was też się tak mówi?zazdroszczę, że Twój Michaś nie ulewa ![]() poza tym Lady szacun ![]() szaja za siedzenie ![]() Debrah jak Amelcia w czasie Twojego pobytu na uczelni? u nas dzień jak co dzień, w sumie każdy jest taki sam, różnią się tylko stopniem nieznośności Kubusia, dzisiaj był megaśny marud, bo przecież lordzik się nie wyspał w nocy więc był zmęczony, ale nie mógł usnąć. Poza tym gadał jak najęty z bąkiem, tż mu go nakręcił a on cały czas swoje dadadaaaa daadadaaa mamamamamama bababababaaaa strasznie fajnie to wyglądało
|
|||||
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Fajne buty ![]() A Dadi wśród tańczących par wygląda ekstra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Super :d zaraz pewnie zacznie śmigać ![]() ![]() ![]() Szaja ![]() dla Dorotki za siad Nadrobiłam ![]() ![]() ![]() Dziewczyny pytanko mam 1. Zuzka hmm tak jakoś zaciąga powietrze, że ma się wrażenie jakby się dusiła no ale się nie dusi, ona tak chyba świadomie robi. Tylko sama nie wiem czy rzeczywiście tak tlyko robi czy coś jej tam przeszkadza. Czy któreś dzieciątko ma jeszcze coś takiego???2. Pytanie do mam dziewczynek. Przy zmienianiu pampa wieczorem ostatnio jak go rozepnę, to zaczyna płakać, łapie się za "karolcię" . Jak zakładam nowego to dalej płacze i ciężko go zapiąć. No i nie wiem czy coś ja boli (sika normalnie, kupa też,) , ma jakby troszkę tam czerwone wargi sromowe wewnętrzne , czy ją swędzi czy może to taki etap????? I generalnie w ciągu dnia nie ma z tym jakiejś tragedii, tak na wieczór no ciężko jest. |
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, my mieliśmy sesję na polu golfowym w Bytomiu
japierdziu jak mnie wsio boli nawet mi ochota na
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać, przez męża się nie wyspałam tak chrapał że miałam ochotę przydusić go poduszką. Cały dzień się do niego nie odzywam. A prosiłam go żeby spał w salonie bo wypił piwo, a po piwsku on chrapie jak zażynany prosiak! Nawet Michała obudził. Dziś go z sypialni wykopałam, może się wyśpię, bo ostatnio młody je dwa razy w nocy.
|
#1063 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43142674]Magda, na plener:
-park Sielecki w Sosnowcu -skansen -zamek w Będzinie ew. industrial - będzin-grodziec i stara cementownia KLIK teoretycznie po 10mcu, ale ja próbowałam ![]() Bo w ogóle telefonem ciężko ją uchwycić no, mentalne bliźnięta ![]() Dorotka za to taka rozgadana, że nawet gdy je - to gada [/QUOTE]haha, nie mów Borysowi na gadanie właśnie wtedy się zbiera, najlepiej mu się mówi wtedy "babaga", pierdzi ustami i pluje jednocześnie, a później uśmiech od ucha do ucha. CZekam aż się opanuje a ten jak tylko ma znowu jedzenie w buzi zaczyna od nowa. I jak tu nakarmić takie dziecko? Ale i smiechu jets co nie miara przy tym ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
a tak na poważnie to
|
|
#1064 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przepraszam że ja tylko tak o sobie ale mam humor do dziada totalnego.
Pytałyście skąd wniosek że nietolerancja glutenu. A no ogólnie jak jej wprowadzałam to było wszystko ok,od czasu do czasu jakieś kropki jej wyszły i nie wiedziałam co to. Ostatnio dałam jej kajzerkę i tego samego dnia jej suche placki wyszły na twarzy,potem kilka dni przetrzymałam na samym mleku i potem kaszę dałam z glutem to znowu wypieki miała. Nie wiem czy to napewno to ,za miesiąc mamy wizytę u alergo to zapytam. Szaja mam nadzieję że masz rację z tym że po roku minie. |
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Laurko-mój też jak z siebie łachy ściąga to na drugiej stronie są. Zwracałam uwagę,prosiłam jak człowieka i przy każdym praniu przewracałam na prawidłową stronę. Ale kiedyś... Nie wytrzymałam. Po prostu zebrało się wszystko we mnie i se myślę:skoro ja proszę jak człowieka a Ty masz gdzieś moje gadanie i robisz ciągle samo to ja Ci zagwarantuje dobrą zabawę.
Nadeszło pranie i oczywiście standardowo wszystko na odwrót. Ok. Wyprałam tak jak dostałam wywiesiłam i również takie schowałam do szafy Och jaki ogromny był bulwers kiedy spieszył się do pracy a tam wszystkie skarpetki elegancko poparowane ale na lewej stronie Od tamtej pory ubrania do prania dostaje w idealnym ładzie ![]() I obiecałam że jak sytuacja się powtórzy nie zawaham zrobić się tak samo ![]() Z małego rzeczami się nie szczypie bo wiadomo-jemu bym tym na złość nie zrobiła.
|
#1066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dawałam do zupki normalną kaszę ze sklepu, jaglaną i kukurydzianą. Gotowałam w zupce, ale miksowałam. Jutro spróbuję bez miksowania dodać. Wiem co czujesz, mój też marud straszny. Cytat:
Mój też tak robił, jakby się zapowietrzał, z boku mogło wyglądać na atak astmy oskrzelowej Nawet dawałam tu filmik z kąpieli i tam słychać było co wyprawia
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja a w kwestii Dawida się wypowiesz? Bo Ty miałaś Agatkę skazową. Z tego, co pamiętam, to też ją 9/10 miesiąc przestawiałaś na Bebilon?
Myślisz że kupencjusze twardsze po nim? Tzn że nie podchodzi? Za wcześnie na zmianę, czy dać czas żeby organizm się przyzwyczaił? Bo ja już nie wiem i nie wiem czy na nutra nie wrócić. Po innych mlecznych rzeczach nic się nie dzieje |
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Konto usunięte
|
Lenova, ja też pisałam, u Agatki była co prawda nie na gluten nietolerancja ale na marchew i jabłko - czasem po prostu jakieś białko jest zbyt silne dla organizmu (a w marchwi i jabłku białka są również), młodzież musi dojrzeć
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Podobał Ci się?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43142674]Magda, na plener: -park Sielecki w Sosnowcu -skansen -zamek w Będzinie ew. industrial - będzin-grodziec i stara cementownia KLIK teoretycznie po 10mcu, ale ja próbowałam ![]() Bo w ogóle telefonem ciężko ją uchwycić no, mentalne bliźnięta ![]() Dorotka za to taka rozgadana, że nawet gdy je - to gada [/QUOTE]Piotr zwłaszcza w czasie jedzenia gada ![]() Cytat:
![]() Ciekawe jak Debrah i Amelcia
|
|
#1071 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my odciągaliśmy pierwszego dnia chyba 4 razy, potem po 2 razy bo więcej nie było potrzebyCytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43134059] https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=721056 żal.pl[/QUOTE] żalCytat:
też chce iść na Dianę, tylko musze czekac jak Mąż wyzdrowieje żeby z Hanulą został ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja pod górkę do sklepu podejdę i mam zadyszkę ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43139838]Ugotowałam zupkę, kawałek indykowej piersi, 2 kartofle, mała cukinia, kawałeczek cebuli, trochę natki pietruszki, ciut soli, po ugotowaniu i zblendowaniu pół łyżeczki masła. I osobno ugotowałam makaron zacierki - wsuwała jak szalona A dzisiaj bawiłyśmy się we 3 klockami drewnianymi (polecam te takie literkowe! super rzecz) na dywanie, młoda z półleżenia mi się między nogami posadziła, to ją zostawiłam na chwilę - zaciesz jak cholera fotka telefonem...[/QUOTE]ale siedzi ładnie A Hania dzisiaj mi w wózku usiadła
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blogerko, zazdroszczę, ja mam bardzo lekki sen Teraz już na prawdę lecę, buźka dziewczyny, nie szaleć w nocy!
|
|
#1073 |
|
Konto usunięte
|
Hope, a tylko twardsze kupki? u nas były na początku twardsze - minęło po jakiś 2-3 tygodniach, to jest nowe mleko i młoda musiała przywyknąć.
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Misiael trza było fotkę pykać!
No twardsze kupki i z tego co widzę to nie płacze przy ich robieniu ani nic. Teraz mi w nocy popłakuje, tylko tak: idą czasem pierdki ale idzie też góny ząb |
|
|
|
#1075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za przypomnienie |
||
|
|
|
#1076 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak w ogóle dobry wieczór bałam się, że po całym dniu będzie tryliard stron ale nie ![]() byłam z Rodzicami na zakupach kupiłam sobie kożuszek taki krótki na teraz w carry i puchowa kurtkę na zime tez w carry;p także to już mam z głowy został jeszcze Tż do obkupienia i buty:/ Hani kupiłam rekawiczki i te apaszki pod szyjkę w smyku. także zakupy udane ![]() hope no właśnie zamiast robić foty to ja się na Nią jak zaczarowana patrzyłam;p
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-10-05 o 22:05 |
|||
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Ale co to te pomadki? Takie czekoladki bombonierkowe? Pierwszy raz słyszę :P
Co do ubrań na lewo, mój tz jeśli chodzi o to to jak ściągnie tak rzuca... Wkurza mnie to bo ja szanuje rzeczy i nie rzucam np garnkiem, patelnia, książka ani ubraniem bo wszystko to kupiłam a nie ukradlam i trzeba sobie szanować coś na co się ciezko pracuje, a nie ze traktuje jak szmate do d.... A co tam kupi się zaraz nowe. No i fakt ze do prania muszę jego brudne skarpety przewracac:/ Blogerko, Hania przy jedzieniu to samo! Zje trochę póki zaspokoi pierwsze pragnienie a potem nie usiedzi tym sposobem jak zje pół dużego to jest sukces. Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() laurko ja myślałam, że to tylko małopolska tak mówi
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Misiael a skąd jesteś? Wybacz nie zakodowalam. Bo w krk też będzie swag show
A i pokaz kurtki ![]() Edt. Już wiem :P ale kurtki nadal chce zobaczyć ![]() Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-10-05 o 22:07 |
|
|
|
#1080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mozdzierza nie mam... W sumie nigdy nie uzywalam... Chcialabym mielic sezam, slonecznik, dynie, siemie, chyba tez kupie elektryczny... Polecasz jakis konkretny? Cytat:
Co do przygotowania - troszke babrania sie jest, bo gotuje ja osobno (warzywka w innym garnku). Podobnie jak laurka - najpierw plucze na sitku, na noc mocze w wodzie. Rano wylewam wode i zalewam wrzatkiem (potem dodaje kapke oleju). Gotuje gdzies 20min, co jakis czas sprawdzajac czy jest juz miekka. Kilka porzadnych lyzek daje do zupki, a reszte wsuwam sama z owocami. Z kukurydziana robie podobnie, ale ona jest drobniutka i bardzo szybko sie gotuje. nancy, czego sie boisz? Ja od czasu do czasu podaje Kubie na sniadanie kasze kukurydziana z owocami, ale cos kreci nosem. Tzn zje, ale marudzi. Cytat:
od razu sie budze, wnerwia mnie ono.Tez zawsze wywalam TZ z lozka jak jest po piwku. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

to strasznie męczące jest...a my tak od urodzenia 

2 tygodnie temu spróbowałam dać słoiczek z grudkami i jadł o wiele chętniej, nie dławił się i wszystko zostało w brzuszku
Pięknie siedzi, ale pysia nie widać

). Położył je obok siebie jak pluszaka jakiegoś