Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 12:37   #1261
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Idziemy po chlebek

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1381142210577.jpg (66,5 KB, 52 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:39   #1262
e_vel
Wtajemniczenie

Bokeh, ja też mam babyhair na całej głowie , nawet fryzjerka się za głowe złapała jak mnie czesała, że aż tyle A właśnie to w przyszłym tygodniu mam zamiar się trochę opitolić, tak do ramion bo te moje włosy to są strasznie przeszuszone i po tym jak ich tyle wypadło to kitka strasznie cieńka....

Marsi słodki to widok jak dzieć taki kumaty się robi Jak mówię Majusi mojej "nie wolno" to ona tak przechyla główkę, i mówi z przekąsem "beee?!" po czym zaczyna się chichrać i oczywiście i tak to bierze.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Idziemy po chlebek

e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:41   #1263
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !
Cały czas jestem na bieżąco aczkolwiek nie mam weny na pisanie. Jakoś ten zbliżający się sezon mocno mnie spina psychicznie czy wszystko pójdzie po mojej myśli nie wpominając już o biznesie mojego męża który też ma w tym czasie żniwa bo produkuje i sprzedaje znicze (hurt i detal w tym okresie)
brrrrrr kilka miejscówek nam poodpadało na świebodzkim z którego były największe kokosy! jakaś przebiegła szuja podkupiła naszych ludzi i już jest powód do stresu czy wszystko sprzedamy.
Ja znowu musze ogarnąć się logistycznie bo już nie mam puki co małego z kim zostawić i kilka najbliższych giełd (czytaj wstajemy o 3 rano i zapitalamy na giełde i kupujemy hurtowo i jak to wszystko do auta przetransportować i wogóle ) zesrana w gacie jestem. No tego ... tyle o mnie teraz trochę się odniosę do waszych postów ale bez cytowania bo coś weny ni mo ....
Misia - Kochana będzie dobrze mała się oczyściła i po problemie mam nadzieję Ale też bym była wydygana
Szaja brawa dla Dorki za siad
Black zainspirowałaś mnie tym rowerkiem a nuż ......
Lady widzisz kobito ! Pietraszko dorasta hihihi
Neti zaje fajny ten fotelik chyba zgapię tę zebrę fiu fiu
Fefcia gdzie ty takiego poukladanego chłopa wytrzasnęłaś w skansenie czy co??? hehehe żart ale jestem pod wrażeniem mój ledwo co wie gdzie kosz na brudy stoi
Ślunzaczki trzymam kciuki za spotkanie
Bokeh uważam umiejętność szycia za bardzo przydatną. Mnie mama nauczyła szydełkować, szyć, haftować i robić na drutach. Potem miała problem bo eksperymentowałam na prześcieradłach hehehe
Marsi a w listopadzie będzie szansa żebyście razem z Całą i Blogerką zaprosiły mnie na spotkanko ?? Może za mało się udzielam ale bardzo było by mi miło Was poznać.
Ah pochwale się Krzysiulek ostatnio dwa dni spał w nocy odpowiednio 6 i 5 h )))) Ale czym to było spowodowane licho wie.
O kurczę, no to gorący okres dla Was... Ja bardzo lubię to święto

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Niektore z Was pytaly co u nas\

wiec tak w niedziele wyjechalismy auto cale obladowane ze szok i jeszcze pies ale wiadomo normalka Nati po przejechaniu 70km zasneła i obudziła 25km przed celem

Mieszkanko w domu w malej miejscowosci 2 pokoje, tzn. 3 ale w tym trzecim okno zamurowane on taki w sumie malutki wiec sluzy jako korytzrzyk i miejsce do suszenia ubran na odkurzacz itp łazienka i kuchnia na pietrze obok nas mieszka para niemeicka z psem na dole po jednej stronie niemiec rozwodnik po drugiej niemiec co na wyplate po kasynach jezdzi
mili sa jak na razie raz ktos schowal mi wozek jak zaczal deszcz padac

Pierwszt dzien mialam stres a wiec
pierwszego dnia jak maz byl w pracy o 9:30 przyszedl jego szef tutaj i puka ja myslalam ze to M i otwieram w pizamie a tu zonk a On do mnie po angielsku ze jest meza szefem, ze musimy pojechac i mnie i dzidzie zameldowac (zrozumialam hehe) odpowiedzialam Mu ze ok ale moje dziecko spi teraz to On pyta kiedy przyjsc za godzine czy dwie ja mowie ze za godzine szybko sie ubralam umalowalam dzidzia wstala i czekamy przyszedl po 1,5 godzinie i pojechalismy bo drodze troche rozmawialismy po ang i jestem w szoku, ze potrafilam sie dogadac ale stresa mialam strasznego a i w Niemczech tydzien pracy 37 godzin i pracuja sobie w biurach do 13 w piatki do 12 tylko w czwartki dluzej, na miejscu w biurze glupio sie czulam bo oni szwargotali po niemiecku a ja nic nie rozumialam,
No to super, zobaczysz powolutku się wszystko ułoży! Meldunek już jest, niedługo będziecie mieć prawo do wszystkich świadczeń i będzie coraz lepiej Trzymam mocno kciuki
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
dzieki ze pytasz

ucho juz dobrze, slysze znacznie lepiej jutro ide na kontrole wiec sprawdze jeszcze co i jak...
wiec fizycznie ok, psychicznie troche gorzej ale jestem dobrej mysli, usmiech juz ladniejszy, oko latwiej sie zamyka, z dnia na dzien jest jakas poprawa - niestety trzeba czasu i to pewnie duzo...
Ojej to straszne! Oby jak najszybciej Ci to puściło
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Yellow..my też mieliśmy takie sutki..dziwnie to wyglądało-zniknelo po miesięcu.. półtora-i to właśnie od hormonów mamy..

Dziewczyny padam juz...nie mam sily-nie dość że małego sama ogarnac..to tzowi pomoc się ubrać...umyc..zrobić kanapkę..pomoc sie polozyc..w międzyczasie kilka razy odnieść małego we właściwe miejsce..w domu syf-płakać mi sie chce-to dopiero jeden dzień a mi chyba psychicznie za ciezko.

Do tego właśnie teraz mamy dwa zlecenia na pranie w środę-choc ja tyko kilka razy pralam to tz jedzie ze mną ..ale będę pytac..boję się-mimo że wiem co i jak-ale inaczej sobie, albo jak robiłam to u nas niz u kogoś w domu,ale teraz przy mojej pensji i jego ZLA...te 300 zl .to raj jak wpadnie..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Niefart... Ale zobaczysz Neti tydzień, dwa i będziesz śmigać, sama sobie wszystko zorganizujesz po swojemu i dasz radę!! Mój TŻ pracuje od miesiąca 8-20, na początku było mi ciężko ale teraz super ogarniam wszystko. No i niech się kuruje TŻ!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
moja szepta tak cichutko pod noskiem coś do siebie

o szkoda eh :P

Zamówiłam sobie 3 materiały zobaczymy

A powiedzcie mi czy Wasz e dzieciaki patrzą Wam często w oczy, bo u mnie żeby nawiązać kontakt wzrokowy z Hanią lub wogole skupić na chwilkę na czymś jej uwagę to treba się troche pomęczyć. I nie wiem czy się martwić
Tak, baaardzo cieżko ją namówić do kontaktu. To chyba normalne.
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

A taki oto widok oglądaliśmy wczoraj rano Co najlepsze, młoda nie płakała, tylko normalnie do siebie gadała
U nas też tak to wyglada
Cytat:
tzn patrzy mi w oczy wle wtedy kiedy ona chce.

A zajmują ją w siedzeniu tylko czytaie książeczek i to nie za długo.

Dziewczyny macie baby hair? ja mam przy grzywce takie że wygląda jakbym se obcięła włosy nożyczkami i teraz strerczą masakra to wygląda
Mam Okropne 4 cm picikłaczki. Nawet grzywkę teraz obciełam tak, żeby się nie odznaczały. Frajerskie są, co nie?

Byłam z Mała na spacerku ale mi się rozpłakała-przeziębiona jest Kurczę, znowu??

Nie odpowie mi żadna na pytanie o skórzaną kanapę? Czy kupować? Aśka?

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-10-07 o 12:43
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:42   #1264
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Nawijko to ok, przynajmniej wiem że nic się nie dzieje tylko tak sobie robią te nasze dzieciaczki.

Silver moj tego psa chce tak za 2 lata dopiero. Oni mieli w domu był chory i zdechł. I teraz mi mówi że on chce psa, że nie chce w następnym wcieleniu go mieć dopiero.
A ja sobie nie wyobrażam w mieszkaniu psa mieć. I sierść wszędzie no nie wiem jak to się rozstrzygnie w prZyszłości

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:46   #1265
hje
Zakorzenienie

Co do baby hair, to powiem Wam, że ja się cieszę akurat, że mi włosy wypadają po ciąży Zawsze miałam taaaaaaaakie gęste, że ojesus, w ogóle nie wiedziałam, co z nimi robić.
2 tyg. temu byłam u fryzjerki, a ona "Ale Ty masz gęste włosy". Powiedziałam, że i tak mi po ciąży wypadają, więc mam trochę mniej, a ona na mnie:
Przed nowym rokiem się muszę wybrać i albo sobie zrobię boba, bo raz miałam i super się w nim czułam, albo sobie wydegażuję, żeby się trochę przerzedziły jeszcze..

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Aga, "zapowietrzanie" to ulubiona zabawa młodej Zrobi tak, ja po niej i się śmieje, i tak w kółko

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-07 o 12:48
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:48   #1266
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
O kurczę, no to gorący okres dla Was... Ja bardzo lubię to święto

No to super, zobaczysz powolutku się wszystko ułoży! Meldunek już jest, niedługo będziecie mieć prawo do wszystkich świadczeń i będzie coraz lepiej Trzymam mocno kciuki

Ojej to straszne! Oby jak najszybciej Ci to puściło

Niefart... Ale zobaczysz Neti tydzień, dwa i będziesz śmigać, sama sobie wszystko zorganizujesz po swojemu i dasz radę!! Mój TŻ pracuje od miesiąca 8-20, na początku było mi ciężko ale teraz super ogarniam wszystko. No i niech się kuruje TŻ!

Tak, baaardzo cieżko ją namówić do kontaktu. To chyba normalne.

U nas też tak to wyglada

Mam Okropne 4 cm picikłaczki. Nawet grzywkę teraz obciełam tak, żeby się nie odznaczały. Frajerskie są, co nie?

Byłam z Mała na spacerku ale mi się rozpłakała-przeziębiona jest Kurczę, znowu??

no ja też nawet lubię to święto.... kiedyś bardzo nie lubiałam ale chyba z czasem jak sie troche "dorośnie" to inaczej się na to patrzy

no frajerskie ale z drugiej strony to się cieszę no bo rośnie to co wypadło, tylko wygląda jakbym se opitoliła grzywke z boku

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Nawijko to ok, przynajmniej wiem że nic się nie dzieje tylko tak sobie robią te nasze dzieciaczki.

Silver moj tego psa chce tak za 2 lata dopiero. Oni mieli w domu był chory i zdechł. I teraz mi mówi że on chce psa, że nie chce w następnym wcieleniu go mieć dopiero.
A ja sobie nie wyobrażam w mieszkaniu psa mieć. I sierść wszędzie no nie wiem jak to się rozstrzygnie w prZyszłości

o toto ! ja to samo
Stary 2013-10-07, 12:49   #1267
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Wasze dzieci piszczą tak po cichu? Mój tak robi, po cichutku jak myszka takim cienkim głosikiem, rany jakie to słodkie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Filipowi wyszły kolejne 2 zęby czyli mamy już osiem, wszędzie wejdzie, zaczął już chodzić przy meblach, włazi po schodach, robi papa, daje cześć, mówi bababa, daadada, ałaałała no to chyba tyle z nowości

i wielkie brawa dla Filipka

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość

Silver a nie ma u Was ostrego dyżuru okulistycznego ?Po mojemu to przypadek ostry a nie przewlekłe leczenie . Treselleo rację ma i dobrze radzi!!!! tu nie chodzi o wizytę u okulisty tylko IP

Cytat:
A powiedzcie mi czy Wasz e dzieciaki patrzą Wam często w oczy, bo u mnie żeby nawiązać kontakt wzrokowy z Hanią lub wogole skupić na chwilkę na czymś jej uwagę to treba się troche pomęczyć. I nie wiem czy się martwić
Daria często patrzy mi prosto w oczy gadając coś przy tym do siebie po cichu

Cytat:
A taki oto widok oglądaliśmy wczoraj rano Co najlepsze, młoda nie płakała, tylko normalnie do siebie gadała

Cytat:
Dziewczyny macie baby hair? ja mam przy grzywce takie że wygląda jakbym se obcięła włosy nożyczkami i teraz strerczą masakra to wygląda
Też to mam
Tak jak misiaeel, na samym czole,i jak mam kitke do tyłu to odstają. MA SA KRA
Stary 2013-10-07, 12:50   #1268
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Meduza ja mam skórzany i polecam. Jak coś się wyleje to przecierasz i tyle.
Trzeba go pielęgnować oczywiście, my mamy taka pastę do smarowania co by ta skóra nie wyschła.
Minus jest taki że jest zimna ta skóra. Czyli w majtach ciężko usiąść na tym w zimie, a w lecie się przykleja do ciebie. Ale ja jestem zadowolona.

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 12:59   #1269
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Mała jest cudna, te wielkie oczyska! I brawa za pełzanie

Cytat:
Witam się z moim 8-miesięczniakiem
Te pultynki ma cudowne! Do schrupania.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
co dzis mlody rano zrobil
generalnie tak jak pisalam znow mamy katar
w nocy Kubun spal calkiem ok tylko nad ranem o 5.30 zaczal mu ten katar przeszkadzac. no wiec stwierdzilam ze trudno obudze go i mu odciagne katarkiem... odcianelam, nic nie polecialo bo siedzialo mu gleboko, mlody w szoku, zaczal troche poplakiwac, generalnie rozbudzil sie na maxa. po chwili sie uspokoil, zaczal spacery urzadzac, wygibasy, gadki itd po kilkunastu minutach pytam sie go Kubus, Ty bedziesz jeszcze w ogole dzis spal? a ten: TROCHE!!!!
tak glosno i wyraźnie pierwszy raz cos takiego powiedzial ale trafil idealnie hi hi.
za niedlugi czas wtulil sie we mnie, zarzucial mi lapke na szyje i zasnal. i tak spalismy do 8.20
Dobry jest

Cytat:

Brawo dla Piotrunia ! ehh... nasze dzieciorki dorośleją

Debrah odezwij się do nas ! Jak Amelcia i Ty przetrwałyście szkołe?

Dziewczyny napaliłam się, chciałabym nauczyć się szyć uważacie że to głupie? chciałabym móc szyć Haniulce stroje
Kochana, ja marzę o maszynie do szycia, i szyciu, ale bardziej u mnie w kierunku poszewek na poduszki, ozdób do domu niż ubrań. Tak że wcale nie uważam że głupie!

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
My tez kapiemy codziennie...

Witam sie, wczoraj bylam u neurologa w wawie z Mala, wiec doktor stwierdzila, ze to MIGRENY...u takiego malucha...polecila zrobic rezonans dla pewnosci, tylko, ze rezonans ma byc pod narkoza...nie wiem czy sie zdecydujemy, boje sie tej narkozy a z drugiej strony fajnie byloby miec pewnosc, ze jest dobrze wszystko.

Powiedziala nam ze wszystko jest super z Julka, ze super rozwinieta i w ogole...

Mamy dylemat
Kurczę, dylemat masz na pewno. Mam nadzieję że nic złego się nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
jeny Dziewczyny Hania mi się tak strasznie porzygała
usypiała i słysze, że się krztusi, wchodze a Ona na brzuchu i leje się Niej:/ przebrałam, uśpiłam i znowu słysze kaszel, i to samo. i jeszcze raz ale już mniej cały materac zarzygany, 3 prześcieradła:/ podłożyłam ręczniki pod prześcieradło no bo jak inaczej:/ obie strony zarzygane.
wypiła właśnie 120 wody, i ani myśli dalej o spaniu, śmieje się, gada nie wiem o co chodzi. jak jeszcze raz tak zrobi to chyba jedziemy do szpitala
Myślę że to jednorazowe jest

Cytat:
Dziewczyny ja tylko na chwilke, bo padam na twarz-jutro Was nadrobie-a mam pytanie, czy któraś ma...widziala..dotykała i ci sadzi o pchaczu smily play i czy 70zl za niego(uzywany miesiac) to dobra cena.no i czy faktycznie to potrzebne, jak ny w sumie albo po kuchni albo jednym pokoju sie poruszamy .
Podczytam Was jak tylko znajdę chwilę..wczoraj tz spierdzielil sie z drabiny...z 3go schodka spadl na lokiec...uderzyl calym ciezarem..-o kasz!i zwichniety bark, wyl z bolu..jest cały zagipsowany..nie moze sie ruszać..wszytsko go boli..teraz ja mam wszytsko na, głowie, on nie ma jak nawet malego wziąć na, rece...mnie napier.dzi.e.la.ja plecy..wszytsko muszę sama..a do tego jemu pomoc..ubrac sie..umyc..i tak 6 tyg., a potem rehabilitacja...tz wsciekly,nie dosc ze go boli, nic nie moze zrobic..do tego zwolnienie 80%, ja pensja 60%..dodatkowo prac tapicerek nie moze-no bo jak..a ja tez nie bo maly z nim sam nie zostanie..jestem zalamana...kasa-sezon grzewczy...juz zmęczona..obolala a do tego zapuszczona..od 3 dni próbuje spilowac sobie paznokcie...i nie mam kiedy...aaaaaaaaaaaaaa:ba nghead::banghead::banghea d::banghead::ma d:

Kurczę, jak coś się sypie to na raz, tulę mocno!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a skąd dokładniej?
Oświęcim

Nawijko, my kąpiemy codziennie, ale u nas to taki rytuał, Misiek wie że potem ma spać.

Marsi SZOK! Że takie bydle samo sobie chodzi, zagraża. Ja bym tego tak nie zostawiła, dobrze że policję wezwaliście! Dobrze że dzieci nie było w pobliżu i nic groźnego się tobie nie stało Co za babsko!

Coś jeszcze chciałam ale nie pamiętam

Mój mały zapłakany czytelnik.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0288.jpg (35,4 KB, 50 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 13:10   #1270
hje
Zakorzenienie

Laurko, ale Michaś duży
I coś mi się wydaje, że chyba będziesz musiała tutaj wrzucić zdjęcia swojego mieszkania, bo musi być naprawdę ładnie urządzone
Stary 2013-10-07, 13:12   #1271
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja tylko na chwilke, bo padam na twarz-jutro Was nadrobie-a mam pytanie, czy któraś ma...widziala..dotykała i ci sadzi o pchaczu smily play i czy 70zl za niego(uzywany miesiac) to dobra cena.no i czy faktycznie to potrzebne, jak ny w sumie albo po kuchni albo jednym pokoju sie poruszamy .
Podczytam Was jak tylko znajdę chwilę..wczoraj tz spierdzielil sie z drabiny...z 3go schodka spadl na lokiec...uderzyl calym ciezarem..-o kasz!i zwichniety bark, wyl z bolu..jest cały zagipsowany..nie moze sie ruszać..wszytsko go boli..teraz ja mam wszytsko na, głowie, on nie ma jak nawet malego wziąć na, rece...mnie napier.dzi.e.la.ja plecy..wszytsko muszę sama..a do tego jemu pomoc..ubrac sie..umyc..i tak 6 tyg., a potem rehabilitacja...tz wsciekly,nie dosc ze go boli, nic nie moze zrobic..do tego zwolnienie 80%, ja pensja 60%..dodatkowo prac tapicerek nie moze-no bo jak..a ja tez nie bo maly z nim sam nie zostanie..jestem zalamana...kasa-sezon grzewczy...juz zmęczona..obolala a do tego zapuszczona..od 3 dni próbuje spilowac sobie paznokcie...i nie mam kiedy...aaaaaaaaaaaaaa:ba nghead::banghead::banghea d::banghead::ma d:

oj...jak się sypie to wsio na raz.... Przytulam
Cytat:
Hehe Ellmi to jak bede mieć chłopca to ok :P

A z materiału sukienka albo bluzka, jeszcze jeden chce w ogole chciałabym jej uszyc sukienkę, bluzkę, spodnie takie luźne i kombinezon Haha wiem.... Marzenia.

Ems a jak po weekendzie z tz?

My się akurat poklocilismy i poszło parę niemilych słów
Ehh... Dobranoc !

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny przepraszam za moją nieobecność ale miałam bardzo przykre przeżycie otoż pogryzł mnie pies sąsiada
poszłam z małym na spacer po mojej ulicy, wcześniej zrobiłam drobne zakupy i miałam je w koszyku, gdzieś mi wypadły na polnej drodze, zostawiłam malego z tatusiem, chciałam żeby Samek poleciał ale coś robił i nie mogł (Bóg go uchroniłł) wyszłam bez kurtki, w croksach bo to blisko, mijam sąsiadkę widzę brama otwarta, no ale baba stoi więc byłam spokojna, wracam- patrzę a ten pies (wielki bo to mieszanka z podhalańskim więc bydle ) a ten pies prosto na mnie skacze i do ataku coś mi w głowie zaświeciło jak Samek miał szkolenie w szkole co robić w razie ataku, wieć schowałam głowę i kark więc on w dupę i po nogach zaczał gryżć, wszystko to widziała właścicielka nie mogła zapanować nad psem w końcu jakoś nad nim zapanowała ale ten pies drugi raz się rzucił na mnie prawie już przy moim domu tylko tym razem lekko złapał za rękę a ja dałam mu kopa
dziewczyny chyba nie muszę Wam mowic co ja przeżylam, nie wspominając że to Samuel miał iść a 10 min wcześniej w tym samym miejscu szlam z moim Leosiem
oczywiście zero reakcji właścicielki ja cała zapłakana poleciałam po TZ ale ona wsiadła w samochod i odjechala
pojechaliśmy na pogotowie, opatrzyli mnie, dostałam szczepienie i wezwaliśmy policje no bo co? przeciez mam dzieci a pies juz jest znany ze swojego zachowania

chyba jeszcze nie moge się uspokoic, czuję się fatalnie, fizycznie nie bo nie ma tragedii ja twarda baba jestem ale moja psyche lekko ucierpiala

wiecie co? ta baba mieszka dwa domu na przeciwko, nawet nie zapytała mnie czy coś mi się stało, czy się dobrze czuję
polijant powiedział,że mogę wystapić o odszkodowania ale ja chyba nie chce się szarpać chciałabym tylko zeby oddała mi siano za spodnie ale ja do baby nie pojde, nie wiem jak to załatwić

poza tym pies jest teraz na obserwacji a baba zapłaciła mandat

przepraszam ze nie cytuje ale przeczytalam tylka tą stronę, nie mialam sil na wizazing
sorry też za brak przecinkow poprawie się potem

lady potem znajde producenta mojegp łóżka to podrzuce linka
jakaja mi też bardziej w listopadzie pasuje spoktanie bo pazdziernik mam z lekka napięty
orany!!!
Marsi kochana, na Twoim miejscu nie popuściłabym babie, przecież to sąsiadka, 2 domy dalej, a jak następnym razem będziesz szła z Leo albo Sami będzie ze szkoły wracał?
Jejku współczuje strasznie

Stary 2013-10-07, 13:17   #1272
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w końcu mój Leo się rozgadał, wola tata, dada( do psa) dzidzia. Wogole na punkcie TZ to ma świra, dziś obudziliśmy się, pytam gdzie tata, a ten zaczał kołdrę podnosić i szukać
kumaty się robi jak diabli, jak widzi szczotkę do próbuje naśladować czesanie, telefon przykłąda do ucha a jak znalazł ostatnio suszarkę to dziad próbował wtyczkę wsadzić w kontakt (zabezpieczone na szczeście)

Cytat:
Idziemy po chlebek

Ale pięknie wyglądacie

Cytat:
Ja nigdy nie miała skórzanej więc nie pomogę

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Trzeba go pielęgnować oczywiście, my mamy taka pastę do smarowania co by ta skóra nie wyschła.
Minus jest taki że jest zimna ta skóra. Czyli w majtach ciężko usiąść na tym w zimie, a w lecie się przykleja do ciebie. Ale ja jestem zadowolona.

Dlatego nie lubię skóry
Stary 2013-10-07, 13:32   #1273
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
hejka laseczki. nie wiem czy mnie jeaZcze ktoras pamieta .... jestem dalej chora ;( ... czuje sie jak wielka kups. nos zapchany gile mi z niego kapia. gardlo boli non stop goraczka.... tz juz powoli zdrowy i chodzi i.mi mowi zebym sie nie zblizala bo go zaraze, ☠☠☠.ani.ec jeden ... najwazniejsze ze mala sie nie zarazila. moja silna dziewczynka ...
ajjj kuruj się!!!
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
FEWCIU- Przepis na bułki, szybki, prosty, pyszny------->> http://www.mojewypieki.com/przepis/p...ki---slimaczki

i weekend zakończony. Wczoraj tzt miał być w szkole.. ale no nie dojechał, bo popił w sobote. Więc powinniśmy spędzić niedziele razem, no ale niestety. Ja o 8 rano poszłam z Amelką do t. i siedziałam cały dzień a tzt spał. Zostałabym ale.. w sobote w nocy przyjechał i zaczął mi się burzyć!! to se myślę 'siedz se dziadu sam' ............. Ale to nie koniec... mój szwagier.........rozwalił mój samochód!!!!!!!! laski, jestem wsciekła... naprawa ok 1000zł...ale co najlepsze, mój tzt z nim gadał wieczorem przez tel i mówił mu ile kasy ..........a słuchajcie co mój szwagier odpowiedział........
"życie" :: no qrwa laski........ zadzwoniłam do niego i mu powiedziałam parę słów!..... nie wspomne że juz nam jednego tysiaaka wisi...

źle mi;(((
no bez kitu, i jeszcze wy macie płacić za naprawę??? Ten człowiek zero jakiegokolwiek poczucia odpowiedzialności nie ma

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas tak to wygladalo gdzies do 5-6 miesiaca. Kuba zjadal butle, poprzytulalismy sie i zasypial na naszym lozku ok 20.
A potem? Wzielo go na uu i bez tego ani rusz... (wczesniej nie chcial slyszec o uu przed snem, szarpal sie i odwracal).

Kochana, ale ja go nie probuje klasc na sile.
Kapie ok 19, potem na noc dostaje mm, odkladam go na lozko i zaczyna sie szlenstwo. Gadanie, chichranie i inne takie kompletnie niezwiazane ze spaniem I tak przynajmniej do 21:30 nam schodzi...

Nie mamy mozliwosci wystawic go do slonca - mieszkanie jednostronne, slonce rano jest po II stronie bloku A tak w ogole co daja promienie sloneczne w tym przypadku?
Tak, mniej wiecej 14,5h...

Widze, ze coraz wiecej dzieci usypia samodzielnie
Ile nas jeszcze zostalo z cycusiem w paszczy?
my my, aczkolwiek od prawie dwóch tyg nie zasypia przy cucku, zje, wypluwa i do wózka na kołysanie
a wczoraj jak pisałam zasnął po kaszce, małż uspał i chyba tak będziemy robić, po kąpieli kaszka, woda i spanie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dzień :

Hania już w nocy nie : przespała cała, myślałam, że obudzi się na jedzenie skoro tyle zwróciła, ale nie. Obudziła się przed 8 ja tylko co chwilę w nocy się budziłam i sprawdzałam czy wszystko w :

neti ale się porobiło:/ :

jaka na pewno sobie poradzicie, trzymam kciuki!

nancy Hania zasypia różnie, raz sama odłożona do łóżeczka, pobawi się i padnie, ale chyba częściej zdarza się Jej zasnąć przytulona do mojej ręki

elllmi zakupy udane fajny ten sweter, widziałam :

marsi o : dobrze, że nic powazniejszego Ci się nie stało a co do sasiadki:

Lady ale cudeńka na tym blogu ::

aska zdrówka ::
prawda? napaliłam się na odnowienie sypialni i chyba sama zrobię zagłówek jak będziemy troszkę więcej kasy mieli, małż ma dzisaij rozmowę o podwyżkę

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Halo

Melduje tylko, że żyje,ledwo ale jednak.
Nie odzywałam się, bo mi tak głupio było nic w domu nie robić w tej chorobie i jeszcze przy kompie siedzieć. co by nie wykorzystywać sytuacji niby, wiecie.

Jadę właśnie na uczelnie, mam 3 wykłady, jeju ostatni raz na wykładzie byłam na 1. roku Ola oczywiście jak ja muszę wstać to ona śpi dłużej niż zwykle, ale jak spuściłam wodę w toalecie to się obudziła

Od samego rana boli mnie głowa, przez co umalowałam się, ale zapomniałam o rzęsach no cóż kupię po drodze tusz, i tak miałam to zrobić.

O zgrozo!! Odkryłam, że mam powysuwane kręgi w kręgosłupie! U mnie wszyscy wyczuleni na to, bo mama z bratem jeżdżą co pół roku do takiego specialist co im maca i nastawia i mówi jak dbać o to itd. No i pasowałoby mi jechać, ale ja to taki głupi człowiek jestem, że dopóki tak bardzo mi nie dokucza to będę z tym zwlekać,bo jak sobie pomyśle, że będzie mi ktoś przez 40 minut gniotł plery a to taki bol że hej to ja dziękuję

do specjalisty!!! potem się w ogóle nie pozbierasz!!!
Zdrowiej

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Marsi o matko, aż ciary miałam. A zachowanie baby to aż żal komentować

Mąż w nocy dostał ataku grypy żołądkowej Mnie na razie brzuch troszkę pobolewa, ale nic więcej i oby tak zostało. Domcię moi rodzice zabierają do siebie.

aaaa w ogóle chciałam się pochwalić jaką piękną noc miałyśmy z soboty na niedzielę - tylko jedna pobudka o 2 na mleczko i spanie do 6 I ani jednej pobudki na smoczek Dziś już gorsza noc, ale może to tylko zapowiedź zmian na lepsze?
brawa za nockę
bleh....grypa żołądkowa, fuj:/

Cytat:
Hej.
Ale jestem wkur...a na tych lekarzy!!!!
Dalej mam te oczy spuchnięte. Więc postanowiłam iść do okulisty i co? OCZYWIŚCIE nie ma już zapisów na ten rok. Powieki mnie strasznie swędzą, puchną i mam suche (jakby się łuszczą) a lekarz może mnie przyjąć w przyszłym roku ... no nic tylko
Muszę iść prywatnie A u nas teraz krucho z kasą

A jak kogoś tak nie stać na wizyty prywatne to co ma zrobić jak ma chore oczy??????!! Co za popieprzony kraj.......
Idę nadrabiać.
na ip kochana!!! na pewno Cię przyjmą

Elllmi super sweter, mega mi się podoba!!!

Eff, a jak Miki zniósł odstawienie od cycusia, tak z dnia na dzień???

Co u Debrah? Czemu się nie odzywa???

Stary 2013-10-07, 13:44   #1274
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43140092]Yellow, nie, nie siada sama ona z półleżenia na kolanach/między nogami podciągnie się i tyle. Ale podciągnie się i siadła, no to na chwilę pozwoliłam. Rany, zaciesz miała jak szlag! i jak po te klocki sięgała, padłam normalnie, prawie się kładła na brzuchu i znów do siadu.

Na dłoniach i nogach - typowe czworakowanie

Z biedry - podróby mmsów [/QUOTE]
Brawa za postepy

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Michał ma coraz większe problemy z zasypianiem, ciągle się wierci, kręci, wstaje do raczkowania, wspina po mnie. Aż się płakać chce. No ale pało maleństwo. Dziś mi pierwszy raz sam wstał przy kanapie bo się chciał wspiąć do uu

Właśnie,w jakim wieku dziecko karmione uu zacznie się głośno dopominać, ciągnąć za bluzkę etc? Moja tak nie robi jeszcze, a trochę się tego obawiam.

Cytat:
hello !

u nas jeszcze jest tak, nie wiem czy robi to specjalnie jak nie chce już jeść bo potem nagle spanie jej przechodzi. Ale daje jej słoiczek a ona nagle zazyna pchac łapki do buzi i trzeć oczy. Czyli wiecie cała w zupce

I ile się trzeba ponaginać...
To samo!

Cytat:

Daria pełza!!!!![/B] Wreszcie się doczekałam
Cieszę się ogromnie!

Cytat:
laskiiiiiii jak mi smutnooooo tzn powinnam sie cieszyc, ale mi smutno

babelek dzisiaj zjadl na sniadanie pol kromki z lurpakiem, na obiad rosolek z mieskiem marchewka i ziemniaczka troche plus makaronik a na kolacje kaszke bananowa, do tego popijal wody sporo (nauczyl sie pic z lovi 360) i.....po kaszce zasnal na noc!!!!!!! bez cyca!!!!!!!!! moj maly duzy chlopczyk
fakt, dzisiaj wiecej byl na piersi niz np wczoraj, ale kurcze, on.....je!!!!!! ahh

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

ciekawe, jak Debrah z Amelcia, bo nie odzywala sie prawda?

heh, malz przyszedl i mowi, napisz dziewczynom na forum, ze to JA dzisiaj malego karmilem i ja go uspalem hehe wiec pisze

czyli co, spotkanie za tydz w sobote? gdzie? o ktorej? tylko ja raczej z malzem bede bo mnie zawiezie, ale to jego sie gdzies skitrasi :P
Tobie Lady to dogodzić ciężko....:brz ydal:

Cytat:

Debrah odezwij się do nas ! Jak Amelcia i Ty przetrwałyście szkołe?

Dziewczyny napaliłam się, chciałabym nauczyć się szyć uważacie że to głupie? chciałabym móc szyć Haniulce stroje
Nauczysz się, myślę, że to fajowy pomysł, bo ty bardzo kreatywna, artystyczna dusza jesteś

Już zaraz napiszę co u nas.

Cytat:
O Boże, nawet mi nie mów. Mam. Wygląda jakbym sobie z jednej strony grzywkę po pijaku prawie do skóry ucięła.....:brzy dal:

Cytat:

O rany, ale on jest śliczny!:love : i zdjęcie przecudne w ogóle..
Pokaaa mieszkanie!

----------------------
Co u nas... w sobotę miałam okienko to jakoś było, mała zjadła ciutkę tartego jabłka i ziemniaka z brokułem, ale i tak wróciłam na uu.

W niedzielę jechałam i wracałam do domu 3 razy , także wykończona jestem z lekka.

Dziękuję, że o mnie myślicie, strasznie miło!:r oza:'

Przyszły mi te buciko-skarpetki z antypoślizgiem ale coś czuję, że i tak zdejmie, bo wszystkie skarpetki ściąga i non stop z golutkimi stopami biega...
I geterki-ocieplacze też mi przyszły, będę potem mierzyć.

Czekam jeszcze na getry bez stóp takie same jak ma Bokeh

A co do szycia jeszcze: moja mama z wyuczonego zawodu jest krawcową, chyba poszperam za materiałami na allegro, możeby nam coś uszyła..
Ona nadal szyje, ale mało, takie raczej poprawki krawieckie dla znajomych, ale pościel czy coś to by mi zrobiła bez problemu..
A marzy mi się taka kwiatowo - patchworkowa... Bokeh, jakie materiały kupiłaś?

Moje dziecko cały czas chce stać! Nie wiem jak się zachować, wiem, że nie wolno stawiac i prowadzać, ale ona nawet jak ją chcę na podłogę odłożyć i posadzić to od razy sztywne drewniane nóżki i stać chce, aż to cięzko przełamać. Długoooo potrafi ustać, nawet jak chce się do czegoś zbliżyć to kroczek zrobi O_O
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 13:56   #1275
elllmi
Zakorzenienie

hej
pospaliśmy dziś do 7, super odmiana, bo ostatnio już przed 6 buszował; jestem już po przedpołudniu z fakturami, Filip śpi, ja wcinam tofifi na obiad i zapijam kawą
nie pocytowało mi wszystkiego oczywiście

Deli, ten Twój szwagier to jakiś oderwany od rzeczywistości dupek, masakra
Marsi, współczuję przeżyć nie odpuszczaj tej babie tak łatwo, bo się bezkarnie dalej będzie czuła

Hope, zaczynam podejrzewać, że to Ty tym kontrolerem z US byłaś bo coś dobrze poinformowana jesteś

Cytat:
no i mam nadzieję, że tż już taki zostanie...

Cytat:
Ellmi, fajny ten sweter!
dzięki
ta kurtka, co wstawiałaś linka też super, o czymś takim właśnie myślałam na zimę i dużo ich jest w sklepach; ale nic nie mierzyłam, bo sie na jesienne nastawiłąm na razie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
niestety samo nie ustapi, chodze na zabiegi np. elektrostymulacje, laser no i na masaz, i w domu sama cwicze sobie miesnie twarzy... ogolnie troche pracy przy tym jest, czoło mi sie jeszcze nie marszczy po tej jednej stronie no i nos tez nie. I tak mam jedno z najlzejszych porazen bo na pierwszy rzut oka nic nie widac, a moglo mnie wykrzywic....
o cholerka, ale i tak poważnie to brzmi :tuli:

Cytat:
ellmi, super że szef się zgodził na pracę w domu !
Cytat:
chyba jej się nudziło

Cytat:
nawet mi nie mów fajnie, że odrastają niby, ale jak to wygląda, szczególnie jak koka zrobię

Cytat:
dla mnie takie skórzane kanapy są beznadziejne - zimne toto, nieprzyjemne w dotyku brrrr; sama nie mam, ale moja ciotka i koleżanka mają i za darmo bym nie chciała;
wiadome, co kto lubi i każdy może mieć inny gust, ale ja muszę mieć coś przytulnego i "ciepłego" i skórzane meble to nie moja bajka jakoś

Cytat:
Elllmi super sweter, mega mi się podoba!!!

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2013-10-07 o 13:58
elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:07   #1276
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
i Ty, szklanko:
zamierzacie jakos oduczac tego czy czekacie az dziecko samo bedzie gotowe?

Zazdroszcze
A Tobie zdrowka zycze!!

Widzialam. Moj robi bardzo podobnie.
Ostatnio tak intensywnie jak Zuzia. Znow mu sie przypomnialo, a 3 tyg byla cisza...

I to koniecznie musi byc rano?

Tez mi to przeszlo przez mysl....

marsi, co za baba
Nie dziwie sie, ze dalej to przezywasz

silver, ja bym sie na IP wybrala...
Tak, koniecznie. Trzeba wystawic dziecko na dzialanie promieni slonecznych zaraz po przebudzeniu. Zadne oslanianie, bycie w cieniu, ma wrecz razic w oczy. Sa dwa hormony, ktore reguluja rytm czuwania i snu. Jeden z nich uaktywnia sie pod wplywem swiatla, dlatego tak wazne sa pierwsze ranne promienie. Jesli zaraz po przebudzeniu wystawisz, to masz gwarancje, ze (i tu nie pamietam po ilu godzinach; chyba 14-15) wieczorem bedzie spiacy. Wiec jezeli wstajecie o 6, to 20-21 na pewno zrobi sie spiacy. Nota bene ta metoda jest rowniez polecana przy leczeniu depresji i bezsennosci.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dzięki, to spróbuję dać troszkę sezamu to części tych ciasteczek.

A z przepisu korzystam tego http://www.mojewypieki.com/przepis/c...leiku-ryzowego

Marsi strasznie współczuję z tym psem Masakra totalna :/ trzymaj się!

Aśka zdrowiej!

Ewadylewska jak myślicie, że to może być z refluksu to zróbcie usg w tym kierunku najpierw. Ja też bym miała opory przed tym rezonansem, a trochę w tym siedziałam

Nawijko jeszcze my! Ale u nas zawsze ze spaniem szopki

Yellow moja tak popiskuje jak się niecierpliwi
Dziekuje za przepis!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:15   #1277
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Ewadylewska jak myślicie, że to może być z refluksu to zróbcie usg w tym kierunku najpierw. Ja też bym miała opory przed tym rezonansem, a trochę w tym siedziałam
tak nam zasugerował okulista...

a to usg brzuszka po prostu robią??i gdzie do gastrologa iść mamy??
Stary 2013-10-07, 14:17   #1278
ILLUSION
Wtajemniczenie

u mnie była piekna pogoda w weekend i spędzaliśmy rodzinnie, w sobotę byliśmy na długim spacerze, a w niedzielę u mjego brata na działce na ognisku. Wkurzylismy sie z TŻtem bo zajeżdżamy na ta działkę a mój chrześniak chory....no kurde...miło że bratowa zadzwoniła i zaprosiła ale kurde ja ze zdrowym dzieckiem a tamtemu fluki wiszą do pasa, kaszle takim mokrym kaszlem tak z wnętrza aż....mogła powiedzieć...No ale trzymałam się od niego z daleka Igusiem żeby się nie zaraził. No i moj chrześniak nie dość że taki chory biedaczek to latał w rozpiętej kurtce i jak zdejmował sobie czapkę to ona wcale nie biegła od razu mu nakładać...kurde niby przyjemnie bo słonecznie i bez wiatru ale jednak około 10 stopni tylko. No i ona twierdzi że byli już 3 razy u lekarza i jak nic małemu nie pomaga to lekarka stwierdziła że to od zębów. No kurde...taki kaszel charczący od zębów? ja bym poszła do innego lekarza na jej miejscu a ona tak ślepo wierzy tej jednej lekarce bo to siostra kolegi.. Aha...chrzesniak ma rok i 3 miesiące...Boję się żeby nic gorszego z tego nie było. I tak poza tym to była rozmowa o bucikach i ona stwierdziła że dostali od kogoś zimowe buciki po dziecku znajomych i że super bo nie muszą kupować. To ja jej mówię że mały przecież dopiero niedawno zaczął chodzic, że moim zdaniem bucki nowe żeby stópka mu sie prawidłowo kształtowała to popatrzyła na mnie jak na ufo. Dodam że ona ogólnie jest taka "ęą" i wykształcona, inteligentna dziewczyna. I pokazywała mi zdjęcie jak mały miał całą buzię umorusaną po jedzeniu nutelli...nie skomentowałam.

Aaaaa z przyjemnych rzeczy to kupiłam Igiemu kombinezon na zimę na ciuchach za 16 zł. W domu zapytałam wujka google co to za firma i się okazało że jakaś duńska z jakiegoś mega wiatroszczelnego, oddychającego materiału i nówki są a 300-400 zł

marsi - współczuję przeżyć! Ja bym miała po takim czymś straszny lęk przed wszystkimi psami
fewciu, lady, silver, aska - zdrówka życzę

Cytat:
Jaka już mobilna się robi
Cytat:
Witam się z moim 8-miesięczniakiem
pultaski moje kochane
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Niektore z Was pytaly co u nas\

wiec tak w niedziele wyjechalismy auto cale obladowane ze szok i jeszcze pies ale wiadomo normalka Nati po przejechaniu 70km zasneła i obudziła 25km przed celem

Mieszkanko w domu w malej miejscowosci 2 pokoje, tzn. 3 ale w tym trzecim okno zamurowane on taki w sumie malutki wiec sluzy jako korytzrzyk i miejsce do suszenia ubran na odkurzacz itp łazienka i kuchnia na pietrze obok nas mieszka para niemeicka z psem na dole po jednej stronie niemiec rozwodnik po drugiej niemiec co na wyplate po kasynach jezdzi
mili sa jak na razie raz ktos schowal mi wozek jak zaczal deszcz padac

Pierwszt dzien mialam stres a wiec
pierwszego dnia jak maz byl w pracy o 9:30 przyszedl jego szef tutaj i puka ja myslalam ze to M i otwieram w pizamie a tu zonk a On do mnie po angielsku ze jest meza szefem, ze musimy pojechac i mnie i dzidzie zameldowac (zrozumialam hehe) odpowiedzialam Mu ze ok ale moje dziecko spi teraz to On pyta kiedy przyjsc za godzine czy dwie ja mowie ze za godzine szybko sie ubralam umalowalam dzidzia wstala i czekamy przyszedl po 1,5 godzinie i pojechalismy bo drodze troche rozmawialismy po ang i jestem w szoku, ze potrafilam sie dogadac ale stresa mialam strasznego a i w Niemczech tydzien pracy 37 godzin i pracuja sobie w biurach do 13 w piatki do 12 tylko w czwartki dluzej, na miejscu w biurze glupio sie czulam bo oni szwargotali po niemiecku a ja nic nie rozumialam,
Sarah będzie dobrze! Nauczysz się języka, znajdziesz pracę i na pewno będziesz szczęśliwa bo z TŻtem u boku!

Cytat:
Widze, ze coraz wiecej dzieci usypia samodzielnie
Ile nas jeszcze zostalo z cycusiem w paszczy?
To my się zgłaszamy
Stary 2013-10-07, 14:18   #1279
badziabadzia
Zakorzenienie

Melduje się
Zosia dochodzi do siebie po trzydniowce to był ciężki weekend ale pierwsze chorowanie za nami..
Mogę nadrabiać
Stary 2013-10-07, 14:19   #1280
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczynki powoli Was podczutuje, ale wybaczcie nie mam czasu sie odnosic...napisze jedynie-Marsi, ales sie kochana strachu najadla...współczuje..dob rze że to nic powazniejszego-ja to zawsze sie boje dużych psów..buziaki dla Ciebie..
Lece do roboty dalej.. A wstawiam. Wam Antonia w czapie z all od tej j_pawlowska...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1381148317875.jpg (83,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1381148332868.jpg (77,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1381148350571.jpg (80,1 KB, 10 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:20   #1281
Debrah
Zakorzenienie

aha: moja też z tych zasypiających z cycusiem w paszczy
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 14:27   #1282
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Aaaaa z przyjemnych rzeczy to kupiłam Igiemu kombinezon na zimę na ciuchach za 16 zł. W domu zapytałam wujka google co to za firma i się okazało że jakaś duńska z jakiegoś mega wiatroszczelnego, oddychającego materiału i nówki są a 300-400 zł
wracasz do formy widzę

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:03   #1283
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wracasz do formy widzę
Stary 2013-10-07, 15:04   #1284
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziewczyny co do naszego spotkania mnie nie będzie w sobotę. Mój tata ma dziś urodziny a odprawia je w sobotę.
Stary 2013-10-07, 15:04   #1285
hje
Zakorzenienie

Pola mi pospała 3 godziny
Mam nadzieję, że jak przekiwamy się do 22, to prześpi może w końcu całą noc
Stary 2013-10-07, 15:10   #1286
s i l v e r
Zakorzenienie

A Daria spała 1,5 h. od 13 do 14.30!!!! To się nigdy nie zdarza. NIGDY!!!!

aha. a ja zamiast coś przez ten czas porobić to co?? Nadrabiałam "czas honoru". Jestem już przy 10 odc 5 sezonu

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-07 o 15:12
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:27   #1287
hje
Zakorzenienie

Cytat:

aha. a ja zamiast coś przez ten czas porobić to co?? Nadrabiałam "czas honoru". Jestem już przy 10 odc 5 sezonu
Spoko, ja przez ten czas tylko wywiesiłam pranie i zrobiłam prasowanie, a zdążyłabym duuuużo więcej

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Pisałam już, że piękna pogoda?
Stary 2013-10-07, 15:28   #1288
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, ja przez ten czas tylko wywiesiłam pranie i zrobiłam prasowanie, a zdążyłabym duuuużo więcej

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Pisałam już, że piękna pogoda?
u mnie lipna pogoda;/ mżawka... i w ogóle lipnie. Ale se zamówiłam robota kuchennego na lepszy humor;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:29   #1289
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Idziemy po chlebek

Lady, ciekawe czy Pietrek odziedziczy po Tobie ten piękny uśmiech???
Cytat:
no ja też nawet lubię to święto.... kiedyś bardzo nie lubiałam ale chyba z czasem jak sie troche "dorośnie" to inaczej się na to patrzy

no frajerskie ale z drugiej strony to się cieszę no bo rośnie to co wypadło, tylko wygląda jakbym se opitoliła grzywke z boku

o toto ! ja to samo
No dokładnie ale mogłoby już być dłuższe a nie ciągle takie picikłaczki
Cytat:

Dziękuję. Właśnie nad tym rozmyślamy, czy w lato nam się dupki nie będą przyklejać Ale z kolei przy dziecku fajne do czyszczenia No i są takie ładneeee
Cytat:

Jejku jaki Michaś cudny! I mieszkanie! No jak z reklamy
Cytat:
Laurko, ale Michaś duży
I coś mi się wydaje, że chyba będziesz musiała tutaj wrzucić zdjęcia swojego mieszkania, bo musi być naprawdę ładnie urządzone
O to to!!!
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Co u nas... w sobotę miałam okienko to jakoś było, mała zjadła ciutkę tartego jabłka i ziemniaka z brokułem, ale i tak wróciłam na uu.

W niedzielę jechałam i wracałam do domu 3 razy , także wykończona jestem z lekka.

Dziękuję, że o mnie myślicie, strasznie miło!:r oza:'

Przyszły mi te buciko-skarpetki z antypoślizgiem ale coś czuję, że i tak zdejmie, bo wszystkie skarpetki ściąga i non stop z golutkimi stopami biega...
I geterki-ocieplacze też mi przyszły, będę potem mierzyć.

Czekam jeszcze na getry bez stóp takie same jak ma Bokeh

A co do szycia jeszcze: moja mama z wyuczonego zawodu jest krawcową, chyba poszperam za materiałami na allegro, możeby nam coś uszyła..
Ona nadal szyje, ale mało, takie raczej poprawki krawieckie dla znajomych, ale pościel czy coś to by mi zrobiła bez problemu..

Moje dziecko cały czas chce stać! Nie wiem jak się zachować, wiem, że nie wolno stawiac i prowadzać, ale ona nawet jak ją chcę na podłogę odłożyć i posadzić to od razy sztywne drewniane nóżki i stać chce, aż to cięzko przełamać. Długoooo potrafi ustać, nawet jak chce się do czegoś zbliżyć to kroczek zrobi O_O
O jejku, ja nie wiem jak Ty dajesz radę tak latać w te i we wte, biedula
A Amelka jeśli sama stoi to niech ćwiczy!! Zresztą i tak jej na siłę nie posadzisz
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
pospaliśmy dziś do 7, super odmiana, bo ostatnio już przed 6 buszował; jestem już po przedpołudniu z fakturami, Filip śpi, ja wcinam tofifi na obiad i zapijam kawą
nie pocytowało mi wszystkiego oczywiście

Cytat:

u mnie była piekna pogoda w weekend i spędzaliśmy rodzinnie, w sobotę byliśmy na długim spacerze, a w niedzielę u mjego brata na działce na ognisku. Wkurzylismy sie z TŻtem bo zajeżdżamy na ta działkę a mój chrześniak chory....no kurde...miło że bratowa zadzwoniła i zaprosiła ale kurde ja ze zdrowym dzieckiem a tamtemu fluki wiszą do pasa, kaszle takim mokrym kaszlem tak z wnętrza aż....mogła powiedzieć...No ale trzymałam się od niego z daleka Igusiem żeby się nie zaraził. No i moj chrześniak nie dość że taki chory biedaczek to latał w rozpiętej kurtce i jak zdejmował sobie czapkę to ona wcale nie biegła od razu mu nakładać...kurde niby przyjemnie bo słonecznie i bez wiatru ale jednak około 10 stopni tylko. No i ona twierdzi że byli już 3 razy u lekarza i jak nic małemu nie pomaga to lekarka stwierdziła że to od zębów. No kurde...taki kaszel charczący od zębów? ja bym poszła do innego lekarza na jej miejscu a ona tak ślepo wierzy tej jednej lekarce bo to siostra kolegi.. Aha...chrzesniak ma rok i 3 miesiące...Boję się żeby nic gorszego z tego nie było. I tak poza tym to była rozmowa o bucikach i ona stwierdziła że dostali od kogoś zimowe buciki po dziecku znajomych i że super bo nie muszą kupować. To ja jej mówię że mały przecież dopiero niedawno zaczął chodzic, że moim zdaniem bucki nowe żeby stópka mu sie prawidłowo kształtowała to popatrzyła na mnie jak na ufo. Dodam że ona ogólnie jest taka "ęą" i wykształcona, inteligentna dziewczyna. I pokazywała mi zdjęcie jak mały miał całą buzię umorusaną po jedzeniu nutelli...nie skomentowałam.

Nie ma co się wdawać w dyskusje o wychowaniu... Co rodzic to metody...
Supeł łów z lumpa!!!
Cytat:
Dziewczynki powoli Was podczutuje, ale wybaczcie nie mam czasu sie odnosic...napisze jedynie-Marsi, ales sie kochana strachu najadla...współczuje..dob rze że to nic powazniejszego-ja to zawsze sie boje dużych psów..buziaki dla Ciebie..
Lece do roboty dalej.. A wstawiam. Wam Antonia w czapie z all od tej j_pawlowska...

Świetna czapa
Cytat:

Hahaha własnie chciałam pytać co pożytecznego zrobiłaś ale widzę, że nie odstajesz od nas
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 15:31   #1290
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Idziemy po chlebek

Cytat:
Co do baby hair, to powiem Wam, że ja się cieszę akurat, że mi włosy wypadają po ciąży Zawsze miałam taaaaaaaakie gęste, że ojesus, w ogóle nie wiedziałam, co z nimi robić.
2 tyg. temu byłam u fryzjerki, a ona "Ale Ty masz gęste włosy". Powiedziałam, że i tak mi po ciąży wypadają, więc mam trochę mniej, a ona na mnie:
Przed nowym rokiem się muszę wybrać i albo sobie zrobię boba, bo raz miałam i super się w nim czułam, albo sobie wydegażuję, żeby się trochę przerzedziły jeszcze..
mi tez:/ i już mi się rzygać chce od tych kłaków moich wszędzie:/
chciałabym jakaś fajną krótką fryzurkę, ale nie wiem czy do mojej okrągłej buzi to będzie dobre

Cytat:

ale duży chłopak

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Moja Babcia krawcowa, w sumie nie pomyślałam nawet o tym, żeby kupić jakiś fajny materiał i uszyć pościel dla Hani. ale dobry pomysł

Cytat:

moi mądrzy teście też przyjechali raz do Hani chorzy, tzn teść chory
brawa za zdobycz

Cytat:

ja byłam na kawie u sąsiadki. Jej synek (miesiąc młodszy) zabierał Hani wszystkie zabawki;p Ona ulegała;p
odwdzięczyła się potem liściem w twarz, ale to miało być cacy

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-10-07 o 15:32
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości