|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście czop może odchodzic i na kilka tygodni wcześniej ![]() Cytat:
![]() Aaby Tak na wszystkie muszę poczekać 11 dni ![]() Dzięki za fatygę co do łóżeczka. Tż jutro będzie wiercił dziurki i podnosił odrobinę Kolejna tura prania wyprasowana!!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
tylko mi mówił, że jest troszkę mniej płynu owodniowego i to może mu utrudnić fikołka.. ale paniki nie ma ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1263 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze że wszystko w porządku ![]() Cytat:
![]() Jeśli nie będzie się często powtarzać to raczej nie masz się czym martwić. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lokowy chłopak ![]() Sorento ale piękne podarunki!Rodzinka się spisała ![]() ciekawe jak tam Beatka ,czy już wyszła ze szpitala.Nie mam żadnych wieści ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() Zostało jej wynagrodzone ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do Tż mój też za sobą kubków nie odkłada, można go tropić gdzie był i co pił ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1266 | |
Wtajemniczenie
|
Też jestem ciekawa jak tam u Beatki. Rybka też się o nich pytała.
Dobranoc mamusie ja się już kładę do spania jakaś padnięta dzisiaj jestem. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
Rybko gratulacje
zdrówka dla Kacperka korki zaliczone jestesmy w trakcie przenoszenia mebli i rzeczy z sypialni. na chwile obecna jedna szafke przeniósł mąż, reszte jutro jak mój brat przyjdzie. mnie czeka opróżnianie szafek chwilowo salon bedzie jak graciarnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Ale się dzieje! Widzę, że porody idą u nas parami
![]() Trele gratuluję córeczki z całego serca! Niezłą mała ma wagę, jednak polska gin dobrze typowała! Oby Was jutro wypuścili i będziecie się mogli cieszyć sobą w domku! Straszliwie się cieszę, że akcja sama się zaczęła i ominęło Cię to całe wywoływanie! Rybko Tobie gratuluję syneczka! Mam nadzieję, że z małym będzie wszystko dobrze i serducho będzie zdrowe! Obyś szybko wróciła do formy! Wszystkiego dobrego! Nasturcja oby wszystko było dobrze z maleństwem! Może to tylko fałszywy alarm i lekarz chce się upewnić, trzymam kciuki. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A u mnie liche wieści, koszule są za duże i muszę je odeslać na wymianę... a cały tydzien się zastanawiałam i mierzyłam jaki rozmiar kupić :P grrr.... Na wizycie ok, ale tak jakoś na odwal się. Na samolocie mnie nie zbadała, tylko zrobiła szybkie USG - sprawdziła serduszko, ilość wód, łożysko i pokazała buźkę maluszka. Nawet go nie pomierzyła to nie wiem ile przybrał. Do tego wpisała z głowy ciśnienie do karty ciąży (bez mierzenia), wypisała receptę na żelazo i do widzenia. Wizytę u mojej ginki mam 30.10, ale L4 mi się kończy 20 i będę musiała jeszcze raz iść do tej lekarki, żeby mi na tydzień L4 wypisała bo teraz nie chciała. Także zapisz mi Anoula wizytę 21.10.2013 godz. 11.00. Wykończyło mnie to nadrabianie, zmykam sprzed kompa. Do jutra!
![]() |
#1269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, wypuścili mnie dzisiaj ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tych bóli porannych to też mi się wydaje, że to nic wielkiego i nie ma się czym przejmować na razie. A zapomniałam napisać, że byłam dziś w lidlu i kupiłam dwie paczki body po dwie sztuki, dresik welurowy, sweterek taki grubszy (wszystko na rozmiar 62/68 oraz skarpetki. Większość kupuję na 62 bo ja miałam 63cm, a mąż 60cm. Jak dzięć w nas pójdzie to 56 na nic mi się nie przyda. Pralka odpalona i leci puste pranko. ![]()
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Rybka gratulacje!!!!!!!!!!!!! Idę spać. Trzymajcie kciuki żeby młody nie miał w nocy ataku kaszlu, bo chciałabym się w końcu wyspać... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Idę spać. Powodzonka świeżo upieczone mamuśki. Dwupaki, które jeszcze nie mają terminu na dziś, zaciskać nogi ![]() Niech nam noc lekką będzie.
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
Rybko gratuluję!!
![]() My cały dzień walczymy z bólem brzuszka, trzymajcie kciuki za spokojną noc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 |
Wtajemniczenie
|
Nie straszcie czopami.
![]() Domii-probowalas masowac brzuszek mascia z kminkiem?Jest taka niemiecka-Windsalbe. Cieple oklady na brzuszek, ciepla kapiel i masaz,kladzenie na brzuszku, noszenie na ramieniu w pozycji na samolot,a przede wszystkim masaz brzuszka. Sa tez kropelki sab simplex, espumisan. Wysypki nie ma? Namasowalam sie olejkami weledy na cellulit. W poprzedniej ciazy tez mialam- typowy wodny cellulit. Mam nadzieje, ze tym razem tez zejdzie przy porodzie. Trele i Ryba urodzily. Ktora nastepna? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() Czyli właściwie wizyta udana ale nie do końca ![]() Ale najważniejsze zobaczyła ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Trele i Rybki! Majeczka w końcu postanowiła wyjść na świat ![]() ![]() Witam nową mamę (dizi) na forum ![]() Dziewczyny nie straszcie czopami!! U nas jeszcze 47 dni do porodu. A ja czuję się fatalnie pod względem psychicznym. Od kilku dni takiego doła mam, w nocy zasnąć nie mogę, dziś do 6 rano przewracałam się z boku na bok. Mam nadzieję, że to szybko minie bo to takie męczące. Na dodatek u TŻ rodziny z USA tak się podziało, że teściowa wylatuje do nich w czwartek na 2 tygodnie. Normalnie totalna rozsypka. Wszystko mnie denerwuje, płaczliwa się zrobiłam, spacery nie pomagają:/ Jeśli chodzi o wyprawkę...mamy praktycznie już wszystko. Muszę dokupić aby kilka kosmetyków dla siebie i małego, rożek i ręcznik po kąpieli, oraz jakiś szlafroczek, ciapcie na zimę, majtki i podkłady poporodowe i odebrać wózek ![]() Jutro planuję wyprać ostatnią partię ubranek i biorę się za pranie wszystkiego od nowa, by już poprasować i poukładać do komódki wszystko. To jeszcze się pochwalę...wczoraj małemu zakupiliśmy w h&m dwa komplety 3 częściowe, czapeczki i skarpetki. Mieliśmy kupony rabatowe na ten weekend a szkoda by się zmarnowały więc poszliśmy na zakupy. A oto co zakupiliśmy: http://www.hm.com/pl/product/08295?article=08295-B http://www.hm.com/pl/product/08295?article=08295-D http://www.hm.com/pl/product/10783?article=10783-A Małe pytanko...polecałyście by do higieny intymnej zakupić sobie mydło biały jeleń, ale chodzi o to w kostce, czy w płynie z pompką? Jakby któraś mogła najlepiej linka wstawić o które mydełko chodzi ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Wtajemniczenie
|
Nemosku zgadza się, na toxo tylko raz możesz zachorować ale na cmv juz wielokrotnie, a o tym pisałam.
Kto pytał o łóżeczko bo mi się nie zacytowalo ostatnio? U mnie od dna łóżeczka do krawędzi jest 33 cm, a od materacyka 25 cm. Mówię o tym najwyższym poziomie oczywiście.
#1281 | ||||
Zakorzenienie
|
Was to nadrobić
![]() [QUOTE=acelinka;43161233]potwierdzam, ja też często kupuje lidlowe ubranka dla Natalci ![]() Trele, gratulacje od rybki! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wybacz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oczywisćie remont od jutra się zaczyna, musiałam wrócić i zrobić z nimi porządek ![]() Gratuluję wizyt, tygodni iw szystkiego innego ![]() Nasturcja, oby USG dobrze wyszło. A teraz idę spać! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
U mnie zostało równe 30 dni
![]() Torby spakowanej nie mam, ale większość rzeczy już mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=myd%C...%3B1200%3B1600 ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() Ja pytałam o łóżeczko ![]() Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Dobranoc ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam ten płyn http://www.aptekaslonik.pl/images/pr...czny-300ml.jpg Dokupię w razie czego jeszcze biały jeleń, choć ta Ziaja wydaje się być łagodna. Wypróbowałam po goleniu.
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Do cycuchów kupiłam ostatecznie maść Maltan. Zależało mi na czymś czego nie trzeba zmywać. Opinie ma dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Zadomowienie
|
Ale się dzieje
![]() Chciałam jedynie pogratulować najmocniej jeszcze raz Trele i Rybie!!! Gratulacje dla Was prosto z mojego serducha ![]() Witam też nową mamusię na forum i uciekam z nadzieją, że w końcu się wyśpię. |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Jestem na 114str aplikacji. jeszcze 15.ale to już tak bo teraz nadrabialam przy dojeniu.
Miss-godzina z ta tetra w majtach to malo. U mnie przy Witku był pierwszy wyciek a drugi dopiero po 2h. Mimo ze sprawdzalam tym durnym papierkiem na glebokosciach. A potem to już sie lalo. Ja marzyłam o porodzie w domu. Mam nawet kontakt do certyfikowanej poloznej ze stopniem naukowym ktora takie porody odbiera. Ale to trzeba sie dużo wcześniej zapisac.czasem nawet przed ciaza. Juz mi nie będzie dane. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1287 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak w skrocie ..
U nas dobrze. Mała jest sliczna , choc do maluszka jej daleko, potrafi byc ciezka, ale dopiero widzac te wszystkie noworodki w kolo widze jaki z niej klocek - tu naprawde srednia waga to 3,2kg. Cycamy ze az boli, polozne Od razu podsuneły mi mysl o smoczku bo dziecko ma ogromna potrzebe ssania. Pokarm jakos jest , twierdza ze bedzie go wiecej I wiecej.. Dzis rano wychodzimy I chwala .. Jestem nie zywa. Tu nie ma takich przywilejow jak w Polsce, tu nikt nie zabierze dziecka jak placze czy glodne. Od porodu jestem z mala sama I mam jeszcze 5 innych placzacych noworodkow. Nie spalam praktycznie wcale. Marcin byl do 20.00 pozniej wygonili. Aha.. Do tego poki co jestem nie ruchoma , nie pozwalaja wstawac. Mam cewnik , no I te szwy - nie wiem nawet na ile z nimi pojde ![]() Po za tym zmeczeniem glownie - jest super ![]() No I sie obudzil jakis maluch , zaraz zacznie sie koncert. ![]() Chciałam Wam tylko napisac : pijcie ta herbate! Nie mam gwarancji 100% ale jak tu wjechalam to zaraz mnie pytaly czy to pilam? Ja Od samego poczatku mialam skurcze na 100% one nie mogły uwierzyc .. ![]() Wrzuce Wam duzo fotek obiecuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mialas skurcze na 100% i ich nie czulas? Za tydzien zaczynam pic herbate! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No I bardzo szybko u mnie wszystko szlo, nie mialam tych slabych skurczy, ktore trwaja najdluzej I najbardziej wymeczaja. Jak rabło to Od razu konkretnie przez co krocej trwalo . Chciałam I tak dodac ze dziewczyny ktore rozpatruja taka opcje - biora zzo! Ja jeszcze miedzy skurczami spalam prawie 3h w ciagu dzieki niemu- jeszcze sie smiali ze tu porod a ona hrapie. Mała to zlosnica . Placze jak nie moze cyca zlapac a tak to raczej nie. Poloze na piersi I jak sie przytuli to Od razu spi. Zobaczymy jak bedzie w domu ![]() Co u Rybki? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie niestety nie ma zzo więc będę musiała dac radę :P a u Rybki proszę: Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.