|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
A moja mała jakoś mniej się rusza, nie denerwuje się tak bardzo bo czuje że się wypycha, przesuwa ale to już nie jest to co np tydzień czy dwa temu.
Szukałam sobie właśnie na necie basenów dla dzieci, bo planujemy jak mała troszeczkę się odchowa zapisać się na zajęcia z dzieciaczkiem i patrzcie jakie fajne foto znalazłam http://www.aquamama.pl/galeria.html ![]()
#1382 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() dlatego ja nie będę stosować takiej rygorystycznej diety no chyba że mije dziecko będzie źle reagowało na wszystko :P Cytat:
![]() dziękuję ![]() dziękuję ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Zadomowienie
|
Apropos pokoiku młodego, to on ma już od wiosny wyremontowany, nowe łóżeczko itd. i mu się bardzo podoba ale jak już idzie do snu to mówi, że woli u nas.
Jak się urodził to bylam 100% zwolenniczką tego, że dziecko ma swoje łóżeczko i spi u siebie (wtedy jeszcze mieszkaliśmy z moją mamą, więc nie mial osobnego pokoju ale spał w swoim łóżeczku). Po karmieniu zawsze go odkładałam. Spał w swoim łózeczku ale u nas w pokoju. Jak skończył dwa latka zaczął sam do nas przychodzić. Jak miał 2,5 stwierdziliśmy, że dość tego i zrobiliśmy mu jego pokoik. Podobał mu się 3 dni i spał tam 3 noce. Zaczął płakać i przychodzić do nas. nie wysypialiśmy się we 3 w jednym łóżku więc po 2 tygodniach mąż wstawił tapczanik młodego do naszej sypialni. Śpi w nim ale nadal czasem do nas w nocy przechodzi mimo że jest w odleglości pół metra. Nie mogę go na siłę wyrzucić, bo poczuje się odrzucony... Jak był maleńki byłam dumna, że nie złamałam się i krytykowałam mamy śpiace z dziećmi i wyganiające mężów do innych pokoi. Uważałam, ze miejsce dziecka jest w jego łóżeczku. Mam znajomą położną z wieloletnim doświadczeniem on mnie pocieszała i powiedziala, że to wymysła XXIwieku, że dziecko oddziela się od matki, że wszystkie ssaki pozwalają być swoim potomkom blisko siebie do czasu aż same nie odejdą i ze mam poczekać i dać mu czas, bo widocznie jest wrażliwy i potrzebuje mojej bliskości, więc czekam... zaproponuję może mężowi zakup jakiegoś szezlonga rozkladanego do jego pokoju, to wtedy możnaby ustawić koło jego łóżeczka w jego pokoiku i mąż by się tam kladł do czasu aż mlody zaśnie a potem by normalnie do łózka przychodzil. Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2013-10-08 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() ale zrobiłam sobie dobre śniadanko ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- no i zapomniałam się przywitać ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Lineczka śliczny ten Nelkowy pokoik ![]() Beatka super imię, zainspirowałaś mnie i wezmę je pod uwagę jeśli kiedyś będę spodziewać się córeczki ![]() ![]() ![]() Trele dobrze że u Was wszystko w porządku ![]() Majeczka prześliczna ![]() ![]() Kyte dziękuję że pytasz ![]() ![]() Może zacznę od początku bo wczoraj wieczorem pisałam z telefonu TŻta którego w dalszym ciągu nie ogarniam więc napisałam tak na szybko. Wczoraj cały dzień Jaś prężył się i płakał niesamowicie. Masowaliśmy mu brzuszek, kładliśmy na nim, kąpaliśmy dłużej niż zwykle żeby się wyleżał w ciepłej wodzie. W końcu stwierdziliśmy że szkoda żeby się męczył i pojechaliśmy z mężem do apteki po leki. Mąż był tak przejęty tym że Jaśka boli brzuch że pędził ponad 100km/h przez cały czas ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1388 | ||||||
Zakorzenienie
|
Śliczne imię!
![]() Cytat:
![]() Takie odczucia to chyba przez ułożenie, nie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz, ja też jestem przeciwna takim cesarkom. To jednak operacja. To nie jest takie hop. I mam szacunek do lekarzy, którzy potrafią takiej odmówić. Szkoda tylko, że ten jej nie potrafił ![]() Cytat:
![]() Ja teraz w tej pace od przyjaciółki dostałam taką bluzo-kurteczkę, którą kupiliśmy kiedyś ich małej na prezent - taka różowa misiowa bombka: http://tablica.pl/oferta/coolclub-bo...s-ID3v5FW.html Boska jest ![]()
![]() |
#1389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze że Jaśkowe problemy z brzuszkiem przeszły po kropelkach ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się nie pochwaliłam, wczoraj pierwsze rzeczy dla Małej się wyprały, kocyki i ręczniki jak na razie, dzisiaj planuję kolejną partię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1391 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wybraliście piękne imię! Pokażesz nam malutką? ![]() Trzymam kciuki za laktację, zaciśnij jeszcze trochę zęby bo Twoje mleczko jest bardzo zdrowe dla malutkiej! Odciągaj tak jak pisała dzidzia systemem 7-5-3. Przykładaj tą kapuchę i rób okłady przed karmieniem ciepłe. Trzymam kciuki! Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43174538] Poprzednio zrobiłam tak, że najpierw nauczyłam Olę samodzielnie usypiać (bez cyca, kołysania, noszenia), a potem wynieśliśmy łóżeczko i szłam tylko na karmienie, a jeszcze później to raz w nocy z butelką. [/QUOTE] A jak to zrobiłaś??? ![]() Cytat:
Ciekawe czy Cię wypuszczą. Może dadzą kropłówkę i się poprawi stan. A Ty nie czujesz takiego wyczerpania czy niemocy? Nie kręci ci się w głowie jak wstajesz itp? Bo jeśli tak to faktycznie lepiej troszkę zostać jeszcze w szpitalu bo może się anemia pogłębiać szybko. Cytat:
Cytat:
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytam sobie listę co mam wziąć do szpitala, a tam na pierwszym miejscu w rubryce "rzeczy dodatkowe": otwieracz do butelek, korkociąg i kieliszki ![]() ![]()
![]() |
#1393 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te jestem ciekawa jak zareagują kociaki na dziecko ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-08 o 10:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Rozeznanie
|
Cześć, witam się w ten słoneczny dzionek
![]() ![]() myafajnie, że do domku ![]() domii29 Domi, jak Jaśkowy brzuszek?? nocka w miarę przespana? Już doczytałam ![]() Zuzziak ![]() lineczka1989 miałaś się oszczędzać ![]() A pokoik wyszedł super ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A Ty jak się czujesz po CC?? Zerknęłam w notatki ze SR ze spotkania z doradcą laktacyjnym i oprócz laktatora na rozkręcenie kobitka polecała ciepłe okłady na piersi/prysznic przed karmieniem, zwłaszcza jak jest zastój. ![]() Doczytałam, że stosujesz kapustę- listki kapuchy (schłodzone i zbite tłuczkiem, żeby sok wyciekał) to miały być jak jest za dużo pokarmu, albo jak piersi były obrzęknięte, ale zawsze po karmieniu!
![]() |
#1395 | ||||||
Rozeznanie
|
no nie mogłam się powstrzymać, a reklamówkę masz gdzieś pod ręką?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co to za wkładka na chrapanie????? Skuteczna? Co do rożka, to ja wzięłam przez żyrafki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Niech Maja ładnie rośnie, a Ty szybko dochodź do siebie i do domku ![]() A dieta... Fish&Chips dla matki karmiącej w Polsce.. najpierw by zemdleli ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nemosku Mąż wczoraj siedział w pracy do 22 więc miałam czas i nawet szybko znalazłam fotki Tymisia ![]() ![]() ![]() ![]() Mój dzieć dziś chyba ćwiczy aerobik ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tyle dobrze, że ten porod nie zakończył się jakąś tragedią, bo sobie nie wyobrażam co ta dziewczyna musiała przeżywać jak trafiła w ręce takich średniowiecznych oprawców. Ale oczywiście to moje zdanie, może rzeczywiście powinna się rozeznać, wybrać bardziej "ludzki" szpital itp., w sumie trudno się tak wypowiadać jak się zna sytuację tylko z opisu ![]()
![]() |
#1397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszyscy mi mówią że problemem nie jest to co ja jem tylko to że Jaśkowe jelitka jeszcze nie pracują tak jak powinny ![]() Co do listy "szpitalnej" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję! ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
No właśnie to chyba do szampana ![]() A poniżej jest jeszcze napisane : nożyczki i nożyk do obierania ziemniaków ![]() ![]() Kurcze, co tam się będzie działo ![]() ![]()
#1400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja lewa strona, nie wiedzieć dlaczego, zawsze była w gorszej formie... Normalnie cysta jak duży grejprfut, w dodatku cysta dwukomorowa... z początku w ciąży urosły do naprawdę dużych rozmiarów, ale jak to malało, nie wiem, bo w UK nie chcą skanować tak jak w PL ![]() i tak szczęściara byłam, bo skany miałam kolejno - 6,12,20,33 tydzień. Poznałam sympatyczną Polke na szkole rodzenia, z łożyskiem przodującym i ona ma częściej skany, ale skarżyła się, że dosłownie chwila, kilka sekund i koniec, nawet buźki nie chcą pokazać, nóżek, nosa, no nic ![]() ciekawe, jak szybko po porodzie to dziadostwo wróci, a wróci na pewno ![]() danazolem mnie potraktowali jak miałam 21 lat i nawet to nie pomogło... wątrobe w strzepach po tym miałam, a dieta jaką stosowałam na wątrobe i dolegliwości związane z nią, to lepiej nie pisać ![]() dieta dla karmiącej piersią to jak niebo, wierzcie mi ![]() ile ja miałam problemów... okres po tym dziadostwie to miałam tak skąpy, że jednej wkladki higienicznej nie mogłam porządnie zabrudzić... i to tak trwało, kilka lat, nawet jak tabletki antykoncepcyjne odstawilam. okres zaczął mi się normować nieco ponad rok temu, ciekawe, czy znalazłabym na forach dziewczyny, które tak skąpo krwawiły po tych wszystkich cudownych kuracjach. Cytat:
miejsca już ewidentnie brak ![]() Cytat:
Cytat:
jeśli na samą myśl o porodzie naturalnym ktos wyrywa sobie włosy z głowy, dostaje palpitacji serca, to w planie porodu zapisać cesarka i nikomu nic do tego. Wszak moje ciało zostanie nacięte i poddane temu zabiegowi. ciesze się że tutaj taka mozliwość istnieje i to bez żadnych kopert i cyrku. to jest w PL okropne. osobiście na temat cesarki mam mieszane uczucia. niby super, ciach i po sprawie. zwłaszcza jak nie ma żadnych bóli i po prostu idziemy w wyznaczonym dniu na zabieg. no ALE szwy, ciągnięcie, krojenie, opieka w takim stanie nad dzieckiem musi troche boleć. a taki ból nie jest przyjemny. do tego szwy.... z drugiej strony... ![]() mój plan jest taki, że ide o własnych siłach, w momencie kiedy będzie źle poprosze o wanne ciepłej wody, jak woda nic nie da, będę się pytać o petydyne lub diamorfine, jak to nie ukoi bólu, to ide na epidural. może być tak, że nic nie wezmę, bo stwierdzę, że dam rade to przeżyć i rzeczywistość jak się zderzy z wyobrażeniem o tym "jak wygląda poród i ból" , będzie do przełknięcia. nie wiem, serio nie wiem jaki to jest ból i co mnie spotka po drodze. w razie komplikacji cesarka. no i to byłoby na tyle ![]()
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, to chyba jest problem ![]() ![]()
![]() |
#1403 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() anulka dobrze, że pojechaliście na IP, lepiej sprawdzić jak coś nietypowego się dzieje ![]() ale tak odrobineczkę?? ciut ciut? ![]() ![]()
![]() |
#1404 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolki najczęściej występują w godzinach popołudniowych i wieczornych, zwykle o stałej porze, do tego częściej ponoć dotykają chłopców właśnie. Jak masz kropelki z simetikonem to dawaj przed każdym posiłkiem no i odbijaj zawsze. Oby było lepiej. Jak dalej będzie to samo to możesz jeszcze dodatkowo włączyć Delicol - kropelki z enzymem rozkładającym laktozę i jakiś probiotyk czyli np. BioGaia w kropelkach. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no wczoraj to przesadziłam bo i podłgę na kolanach szorowałam i ramy okien myłam i komodę przesuwałam więc wiem sama że tego robić nie powinnam :P Cytat:
![]() ![]() szwagierka codziennie się mnie pyta jak spałam i czy mam skurcze łydek ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-08 o 11:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Zakorzenienie
|
mam nadzieję że nie dla całego szpitala
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do twojego zdania odnośnie wyboru porodu to zgadzam się w 100 %, każdy ma swoje zdanie i swoją wizję, zna wady i zalety danej metody, i otoczenie powinno mu sprzyjać a nie rzucać kłody pod nogi ![]() ![]() Rozumiem potrzebę wtrącania się lekarzy, jakby tamta dziewczyna się na przykład uparła nad sn, w momencie jak by miała jakieś przeciwwskazania i by to zagrażało jej zdrowiu i dziecka, ale skoro planowała zabieg i miała skierowanie, to co to za wtrącanie się i uszczęśliwianie porodem sn na siłę ![]()
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2013-10-08 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
może to w ramach odpracowania pobyty w szpitalu będziesz obierała ziemniaczory
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena mnie powaliła... 36 funtów ![]() ale działa, pod warunkiem że delikwent jej nie wypluwa ;> https://www.google.co.uk/search?q=sn...ts%3B160%3B160 wszystkie spraye (do gardła i nosa) działają max godzine.... tutaj odruch przełykania śliny wypłukuje wszystko z gardła, no i chemia, wkładka to najlepsze co można polecic na chrapanie... też mam polarowy kocyk, ciepło na bank utrzyma. w sumie ja tak się boje o to że małe zmarznie, ale wszystko jest na drodze do zagrzania go ![]()
![]() |
#1409 |
Wtajemniczenie
|
A ja może jestem przewrażliwiona ale mała się za mało jak dla mnie rusza, póki co ją obserwuje ale zaczepiamy ją z mężem a ona nic, rano chwile się przeciągnęła i ze dwa razy później, ale bardzo delikatnie to wszystko jak nie ona, zaczynam się martwić i jak tak dalej będzie to pojedziemy na IP, tylko mąż o 14 ma rehabilitacje i na te pół godziny musi iść.
Może mnie wezmą za wariatkę ale zaczynam się niepokoić
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak się niepokoisz to warto podjechać do szpitala i sprawdzić ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.