Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 13:14   #1651
ewadylewska
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakim rozmiarze kupujecie maluchom buty na zimę?
i my mamy rozmiar 22
Stary 2013-10-09, 13:15   #1652
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
6 razy maksymalnie. 3 razy ibum i maksymalnie 3 razy czopek odpowiedni do wagi dziecka.

A i dziewczyny sugerujemy się wagą dziecka a nie wiekiem. Ja ostatnio dostałam reprymendę na ten temat, bo zasugerowałam się wiekiem.
O fajnie,dzięki

Jeśli o czopki chodzi to chyba przypada 10mg na kg masy ciała. A jeden czopek na 50mg.

Hje-albo my mamy kosmate myśli albo Twoje procesory z rańca jeszcze nie funkcjonowały jak trzeba Niech tą zagadkę rozwiąże Szaja

Był kurier u mojej mamy a jej nie było (nie byłam wtajemniczona o co chodzi więc jak dzwonił to powiedziałam żeby przyjechał-na miejscu oko w oko można wszystko sobie wyjaśnić bez niedomówień). No i co się okazało,przywiózł jakąś umowę do podpisania (mimo że mówiłam przez tel że osoby która powinna ją podpisać nie ma) a ja powiedziałam że nic nie podpisuję. To ten do mnie po co ja go w takim razie tu sprowadziłam? Że nikt mu przecież za paliwo nie odda-a skąd ja k.wa mam wiedzieć że nie jedzie po drodze (jak to oni mają w zwyczaju) a poza tym sam chciał przyjechać ja go nie zapraszałam

Był tak niemily buc jeden że jak wychodził i gderał o tym paliwie powiedziałam mu z ironią-trudno,pana strata

Przyjechał do mojego domu i będzie mnie ustawiał? Co to to nie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:17   #1653
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cała, ja mam 20 na zimę, bo jesienne kupiłam 19 i małej na razie stópka w nich płyyyyywa, także...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:30   #1654
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Dziewczyny dziś już kolejny raz zawiodłam się na Hippie. Już drugą puszkę mleka w odstępie 2 miesięcy mogę wyrzucić do kosza.
Mleczko się warzy jak się je rozrobi. Tylko wcale tego nie widać jedynie jak się na łyżeczkę weźmie to widać taki drobniusieńki twarożek jak piasek. I delikatnie inny dźwięk jak się rozrabia, bo bardziej chlusta.
Wczoraj zastanawiałam się dlaczego Olę tak przeczyściło, oczywiście pomyślałam o zębach. A dziś robię jej rano kaszkę i patrzę na to mleko a ono zwarzone. Moje dziecko dostało 3 porcje tego zepsutego mleka. Też nie miałam porównania, bo to już 3 była i nie zwróciłam uwagi. Dwa miesiące temu miałam podobną sytuację ale z 2. Dokładnie ten sam motyw, tylko wtedy wiedziałam jaką 2 ma konsystencje i odrazu się zorientowałam. Pomyślałam że może puszka byłą nie domknięta, ale jak się okazuje to nie o to chodzi.

Zaraz dzwonię do nich niech debile wycofują tą serię. Szkoda, że wcześniej nie wpadłam na ten pomysł

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
I podawać te leki bez przerwy? Nie sprawdzać, czy gorączka odpuściła? Jest coś takiego, jak jednorazowa gorączka u niemowląt?

Oliwka ma się bardzo dobrze, gorączka na razie puściła, a mała się cały czas bawi, odkąd wstała (a pospała szalone 20 minut, ehh). Teraz chyba znów będzie spanie, ale gorączki brak.
Wiesz co myślę, że wyczujesz sytuację kiedy podawać a kiedy już nie. Mi się udało a też się stresowałam.
Ja jak podałam drugi raz ibum i po nim nie wzrosła temperatura to czopka już 2 nie dawałam. U nas tylko 1 czopek poszedł
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:34   #1655
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane

dziewczyny, chyba żeśmy się zdecydowali z TZ- zaczynamy starania o 3 dzidzie
tyle,że ja nadal @ nie mam, znaczy się lekarz radzi odstawić i zaczać się regenrować dietą i witaminami po UU
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:36   #1656
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijko Aga w sumie nijak, on się czuje zaniedbany przeze mnie i że liczy się tylko Kubuś :/ szkoda, że nie pamięta już jak ja się czułam w ciąży... ehhh
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Debrah to chodzi o wiele rzeczy... o to, że według niego dla mnie tylko Kubuś się liczy, że się go czepiam, jak coś robi nie tak przy Małym, że mało czasu razem spędzamy, potem naszło go na refleksje o zachowaniu Małego i hit, inne dzieci nie płaczą, są grzeczniejsze od Kuby i dlaczego? Bo on to robi specjalnie i w ogóle, czemu ja biegnę na każde jego zawołanie i tak od tego, że nie spędzamy ze sobą czasu zeszło na wychowanie Kuby, na to, że nie pozwalam nikomu zająć się Małym (ciekawe komu chętni aby zająć się Małym wala drzwiami i oknami) itd itp...
Jakbym mojego slyszala...

nie wiem kochana co Ci doradzic, sama tego nie ogarniam.
Trzymam kciuki, zeby sie ulozylo!

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Ide nadrobic troszke ... wrzucam fotke bo dawno jej nie pokazywalam, wczorajsza przed spacerowa ... sorki za wioske, bo nie odkleilam metek z butow, po zrobieniu fotki to zrobilam ...buty ze smyka, bardzo fajne, takie troszke cieplejsze z rozowym kożuszkiem w srodku

Blanka wyglada tu jak 2-3latka!!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
o właśnie, wychodzicie z dziećmi na spacery - kiedy? Jak przychodzi czas drzemki czy po drzemce? Ja wolę z młodym w czasie drzemki jak tylko robi się marudny to idę na spacer i śpi, jak nie śpi to mu się nudzi
U nas wyznacznikiem jest jedzenie - Kubus zje i lecimy

Jak radzicie sobie z wozkiem po schodach?
Ja mam ledwie 8 czy 9 schodkow do pokonania, a i tak jęczę, bo coraz trudniej mi jest. Dlatego wychodzac latam na 2x - najpierw wozek, a potem ja z Kuba na rekach.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:37   #1657
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
O fajnie,dzięki

Jeśli o czopki chodzi to chyba przypada 10mg na kg masy ciała. A jeden czopek na 50mg.

Hje-albo my mamy kosmate myśli albo Twoje procesory z rańca jeszcze nie funkcjonowały jak trzeba Niech tą zagadkę rozwiąże Szaja

Był kurier u mojej mamy a jej nie było (nie byłam wtajemniczona o co chodzi więc jak dzwonił to powiedziałam żeby przyjechał-na miejscu oko w oko można wszystko sobie wyjaśnić bez niedomówień). No i co się okazało,przywiózł jakąś umowę do podpisania (mimo że mówiłam przez tel że osoby która powinna ją podpisać nie ma) a ja powiedziałam że nic nie podpisuję. To ten do mnie po co ja go w takim razie tu sprowadziłam? Że nikt mu przecież za paliwo nie odda-a skąd ja k.wa mam wiedzieć że nie jedzie po drodze (jak to oni mają w zwyczaju) a poza tym sam chciał przyjechać ja go nie zapraszałam

Był tak niemily buc jeden że jak wychodził i gderał o tym paliwie powiedziałam mu z ironią-trudno,pana strata

Przyjechał do mojego domu i będzie mnie ustawiał? Co to to nie
Proponuję kupić 150 mg. Mi takie lekarka kazała kupić.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-10-09, 13:40   #1658
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane

tyle,że ja nadal @ nie mam, znaczy się lekarz radzi odstawić i zaczać się regenrować dietą i witaminami po UU
Szalona kobieta
Gratuluje decyzji

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Proponuję kupić 150 mg. Mi takie lekarka kazała kupić.
Te już będą za słabe no nie? Kupowaliśmy je jak Oskar był malutki. Tak w razie W.

W takim razie kupię mocniejsze za Twoją radą
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:41   #1659
ezzo
Zadomowienie

Dzien dobry

Gojka wspolczuje przejsc szpitalnych

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kłopotów ze spaniem ciąg dalszy - wyobraźcie sobie, że dziś Mała ma nawet problem z jedzeniem uu bo zje 2 minuty i siada, nie może się skoncentrować O_O, to samo z zaśnięciem, zazwyczaj odpływa przy jedzeniu na drzemkę. Dziś oczka trze, zmęczona cholernie, ale siada przy jedzeniu.
Więc zaczęłam kombinować i - laski kp - odkryłam nową pozycję do karmienia: dla dzieci siedzących, ciekawi mnie czy też tak robicie :P
Dziecko siedzi, przodem do mamy, nogi w rozkroku obejmujące mamę.
I tak siedząc sobie je z uu - a rączkami obejmuje mamę w pasie ale to przyjemne jest, taki przyklejony dzidziuś! <3

A właśnie teraz Mała spi, wiecie co? Zapięłam w Tulę, zrobiłam jedno, JEDNO okrążenie po mieszkaniu , patrzę - śpi jak zabita O_O
Nawet za noworodka nie zasnęła tak szybko.
Widać tylko Tula powstrzymała odruchowe siadanie i wszystko co w spaniu przeszkadzało.
My sia tak tez karmimy w dzien jak mlody jest bardzo rozkojarzony.

Cytat:
hej kochane

Ojej cudownie, my zaczynamy starania bo nowym roku, z tymze ja tez nadal bez @
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:42   #1660
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane

o bosze aż się wzruszyłam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:43   #1661
ezzo
Zadomowienie

Marsi czy UU jest az tak wymeczajace dla organizmu, czy to bardziej indywidualna kwestia?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:47   #1662
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Doczytałam co nie co

Marsi za decyzję! wow!
A co z tym psem i ta durna baba?

Zdrówka dla Oliwki

Lenova spóźnione ale szczere-dużo miłości!

Bijkora sto lat,przepraszam że nie wczoraj

Hje ale mobilne dziecko! Dobrze że mama w porę zauważyła!

Nancy trzymam kciuki żeby się ułożyło z TZ tem

Więcej nie pamiętam,nie bijcie

U nas dzisiaj jest z 18st. Piękne słońce więc Blanka troszkę luźniej ubrana-bluzka z długim rękawem,kamizelka i kurtka cienka. Mija mnie pani z takim małym brzdącem jak nasze opatulonym jak na zimę i mówi mi że krzywdę dziecku robię tak lekko ubierając. Jak reagujecie na takie teksty?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:51   #1663
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ja jeszcze nie kupuję, bo nie wiem jaką nogę będzie mała miała

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
hej kochane

To gratuluję i zazdroszczę

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-10-09, 13:52   #1664
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Kurde Dziewczyny nadrabiam i nadrabima i nadrobić nie mogę.
Co tam pamiętam:
Ja katar odciągałam kilka razy dziennie, jak tylko widziałam że Oliwka zaczyna oddychac jak piesek buzią, psikałam wadą i odciągałm. Ile trwał katar??? Równe 7 dni Teraz już ok, jeszcze rano cos tam się przydarzy ale to pewnie z nocy. A i jeszcze z jednej dziurki krweka się zdażyła parę razy.

Black ja daję nurfen jak trzeba przeciwbólowo czy gorączkowo, super się sprawdził u mnie i u bratowej.

Nancy współczuję sytuacji z mężem. Jednak powiem Ci że u mnie jest podobnie. Tż cały czas ględzi że kiedyś było inaczej, że ja byłam inna, że sama nie proponuję sexu, pytam go kiedy, mam Małą sama zostawić, nie proponuję w ciągu dnia bo realnie do tego podchodzę. I jeszcze On prorokuje że za 10 lat to już wogóle nie będziemy razem. To mówię: Rozstańmy się już teraz, po co czekac 10 lat...

Ale całe szczęście z Małą ok, katar przeszedł, tylko teraz problem z kąpaniem zaczyna się robić, bo chwilkę posiedzi w wannie i buzia w podkówkę, już sama nie wiem???
no temat seksu też był wałkowany :/ a co do tekstów Twojego tż to
Cytat:
Kłopotów ze spaniem ciąg dalszy - wyobraźcie sobie, że dziś Mała ma nawet problem z jedzeniem uu bo zje 2 minuty i siada, nie może się skoncentrować O_O, to samo z zaśnięciem, zazwyczaj odpływa przy jedzeniu na drzemkę. Dziś oczka trze, zmęczona cholernie, ale siada przy jedzeniu.
Więc zaczęłam kombinować i - laski kp - odkryłam nową pozycję do karmienia: dla dzieci siedzących, ciekawi mnie czy też tak robicie :P
Dziecko siedzi, przodem do mamy, nogi w rozkroku obejmujące mamę.
I tak siedząc sobie je z uu - a rączkami obejmuje mamę w pasie ale to przyjemne jest, taki przyklejony dzidziuś! <3

A właśnie teraz Mała spi, wiecie co? Zapięłam w Tulę, zrobiłam jedno, JEDNO okrążenie po mieszkaniu , patrzę - śpi jak zabita O_O
Nawet za noworodka nie zasnęła tak szybko.
Widać tylko Tula powstrzymała odruchowe siadanie i wszystko co w spaniu przeszkadzało.

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
u nas tak samo
ludzie na krotki rękaw chodza

o kurde współczuję

u nas ostatnio w przychodni, Hania była ubrana w miętową bluzkę i dziny;p a babka do mnie- ojej jakiś śliczny chłopczyk, od razu widać, że to mężczyzna

cudna

ciesze się, że już zdrowa
A Blanka jaka modnisia

Hania podjęła próby raczkowania zrobiła kilka kroków kilka razy, ale się biedna rozjezdza i denerwuje od razu
za próby raczkowania
Cytat:
hej kochane

: love:o jejku cudownie
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jakbym mojego slyszala...

nie wiem kochana co Ci doradzic, sama tego nie ogarniam.
Trzymam kciuki, zeby sie ulozylo!

Blanka wyglada tu jak 2-3latka!!

U nas wyznacznikiem jest jedzenie - Kubus zje i lecimy

Ja mam ledwie 8 czy 9 schodkow do pokonania, a i tak jęczę, bo coraz trudniej mi jest. Dlatego wychodzac latam na 2x - najpierw wozek, a potem ja z Kuba na rekach.
no właśnie ja też nie ogarniam i trzymam kciuki za Was

dziewczyny, jestem sobie na spacerku, idzie jakaś pani z wózkiem, patrzę a tam dziecko w kombinezonie zimowym wózek jak się domyślacie pewnie prowadziła babcia
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:53   #1665
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dziś już kolejny raz zawiodłam się na Hippie. Już drugą puszkę mleka w odstępie 2 miesięcy mogę wyrzucić do kosza.

Wiesz co myślę, że wyczujesz sytuację kiedy podawać a kiedy już nie. Mi się udało a też się stresowałam.
Ja jak podałam drugi raz ibum i po nim nie wzrosła temperatura to czopka już 2 nie dawałam. U nas tylko 1 czopek poszedł
O jaaa, masakra z tym mlekiem! Że też firma z taką renomą pozwoliła sobie na taką wpadkę, masakra.

A co do drugiego, to dobrze wiedzieć, będę obserwować małą... Już niedługo powinna iść kolejna dawka...

Cytat:
hej kochane

Wooow! SUPER!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:53   #1666
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Mleczko się warzy jak się je rozrobi. Tylko wcale tego nie widać jedynie jak się na łyżeczkę weźmie to widać taki drobniusieńki twarożek jak piasek. I delikatnie inny dźwięk jak się rozrabia, bo bardziej chlusta.
Wczoraj zastanawiałam się dlaczego Olę tak przeczyściło, oczywiście pomyślałam o zębach. A dziś robię jej rano kaszkę i patrzę na to mleko a ono zwarzone. Moje dziecko dostało 3 porcje tego zepsutego mleka. Też nie miałam porównania, bo to już 3 była i nie zwróciłam uwagi. Dwa miesiące temu miałam podobną sytuację ale z 2. Dokładnie ten sam motyw, tylko wtedy wiedziałam jaką 2 ma konsystencje i odrazu się zorientowałam. Pomyślałam że może puszka byłą nie domknięta, ale jak się okazuje to nie o to chodzi.

Zaraz dzwonię do nich niech debile wycofują tą serię. Szkoda, że wcześniej nie wpadłam na ten pomysł

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Nina, mi też się trafiły 2 puszki takiego mleka i też poszły do śmieci. A kupujesz z tym napisem "NOWA KONSYSTENCJA"? bo oni coś tam zmieniali i nam odpukać od tamtej pory się nie trafiło takie dupowate.

a tak pozatym to we wrzesniu w kerfurze udało mi się kupić dwie puszki hippa duże za 9,99 szkoda, że tylko dwie były na półce, bo bysmy wzieli z 15

no ale już po promocji

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:56   #1667
treselle0
Zadomowienie

Czesc
Cytat:
Hmm, masz racje...
Tylko ze ja nie chce jeszcze odstawic (o, nie, za bardzo walczylam o kp, zeby teraz dac sobie z nim spokoj; uwielbiam karmic), tylko chcialabym "nauczyc" moje dziecko zasypiania bez uu...
a tz próbował usypiać? Bo moj czasem usypia i jak na poczatku Ola płakała bardzo tak teraz chyba sie troszkę przyzwyczaiła. Jest mama jest cyc, jest tata cyca nie ma
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Ja tez walczylam dlugo i nie przypuszczalabym, ze tak dlugo pociagniemy z UU, u mnie to jest tak, ze wiem, ze Tomaszek potrafi zasnac bez UU, jak mnie nie ma, on ma zakodowane, ze przy mamie zasypia przy cycusiu, a jak jest tata czy niania to usnie im na noc na rekach i mi w sumie to jego cycusiowe zasypianie nie przeszkadza, bardziej meczy mnie i psychicznie i fizycznie to calonocne wiszenie na cycu, do tego teraz dochodzi zima i ja spiac tak cale noce z UU na wierzchu jestem non stop podziebiona i to mnie sklania do odstawienia, poza tym moj tz tez co raz czesciej sugeruje, ze moze juz mu wystarczy. Takie moje dylematy
tylko jak odstawisz to pewnie i tak bedzie sie budzic i i tak bedziesz musiała wstawac

Cytat:
Meneq, właśnie tak czytam na necie i by się zgadzało chyba... Mała już wieczorem była ciepła, ale normalnie przespała noc, normalnie jadła... Mam nadzieję, że to tylko to... Powinno się z dzieckiem wychodzić, jak ma gorączkę? Jestem zielona w tym temacie, to nasz 1. raz.
Moja raz w nocy miała goraczkę, nic sie z tego nie rozwineło, i po 1 dniu normalnie wychodziłysmy

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.... Dawno mnie nie było... Nie mam zielonego pojęcia co u Was, bo nie jestem w stanie nadrobić... Możliwe, że Black pisała, że byłyśmy w szpitalu, bo na fejsie pisałam... Pisałam i tu na forum, ale widę, że się nie dodało....

Wszystko zaczęło się od kataru... Gorączki nie było, pediatra niczego nie zauważyła, uszka czyste, płucka też.... To było 2 tygodnie temu w środę... W piątek widać było, że mała zaczyna się gorzej czuć, więc planowaliśmy w poniedziałek znowu póść do pediatry.. w sobotę to samo... W niedzielę Paulina zaczęła dziwnie oddychać, tak strasznie szybko jakby przed chwilą biegała... i strasznie jęczała. Pojechaliśmy na pogotowie i od razu skierowanie do szpitala, nawet nie pozwolili nam pojechać do domu po rzeczy... Tylko jak najszybciej na oddział sie zgłosić. Droga z pogotowia do szpitala zajeła nam jakieś 5-10min w tym czasie mała zaczęła tracić przytomność... Oczywiście w szpitalu nie wierzyli nam, że to dziś się zaczęło, na początku potraktowali nas jakby dziecko kilka dni się dusiło a my dopiero teraz przyjechaliśmy.... NA szczęście mojej przyjaciółki mama jest pediatrą na oddziale, więc jak się dowiedzieli to już opieka super.... do poniedziałku Paulina leżała pod tlenem... Na szczęście bardzo szybko i dobrze zareagowała na antybiotyki... Co prawda spędziłyśmy w szpitalu 8 dni... Jesteśmy już w domu, mamy inhalacje i wracamy do formy...

Zastanawiam się kiedy mogę wyjść z nią na spacer??? Od niedzieli wieczora jesteśmy w domu, mała nie kaszle ani nic... Pogoda piękna... Jak myślicie???

Widziałam, że zastanawiacie się co jest dobre na wypadające włosy.. Ja osobiście polecam witaminę A+E w aptece jakieś 5zł 30 tabletek. Mi bardzo pomogła na osłabione włosy i paznokcie..

Postaram się być bardziej na bieżąco... Miłego dnia
o raju, ale przezycia. Dobrze, ze juz dobrze!

Cytat:
A jakie kupujecie i dlaczego? Moze głupio pytam, ale poki nie chodza to chyba takie z podeszwa sa niewskazane A jak zaczna to i rozmiar moze juz nie pasowac tych kupionych wczesniej? Ja poki co, mam takie miekkie-skarpetkowe i in. nie zamierzałam kupowac

Cytat:
I podawać te leki bez przerwy? Nie sprawdzać, czy gorączka odpuściła? Jest coś takiego, jak jednorazowa gorączka u niemowląt? .
tak jak pisałam, moja raz miała, i raz podałam lek, bo pozniej spadła i była w normie

Cytat:
nie radzimy, tylko nosidło u Nas na razie

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-10-09 o 13:58
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:03   #1668
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Toć to na 2 lata. Po co takie wielkie?
Pola ma dużą stopę

Cytat:
Cała, ja mam 20 na zimę, bo jesienne kupiłam 19 i małej na razie stópka w nich płyyyyywa, także...
A no właśnie, młoda teraz ma 20-21, więc na zimę 22 powinny być ok

Cytat:
hej kochane

Suuuuper kochana! Myśleliście już nad imieniem?
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:05   #1669
nancykenator
Zakorzenienie

dziewczyny, chciałam dać dzisiaj Kubie słoiczek hippa krem ze szpinaku z ziemniaczkami i czytam skład a tam m.in:mleko chude, śmietana z mleka... i on jest po 4 m-cu podawałyście może?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:06   #1670
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
A jakie kupujecie i dlaczego? Moze głupio pytam, ale poki nie chodza to chyba takie z podeszwa sa niewskazane A jak zaczna to i rozmiar moze juz nie pasowac tych kupionych wczesniej? Ja poki co, mam takie miekkie-skarpetkowe i in. nie zamierzałam kupowac
O no, ja nie kupuję z twardą podeszwą Tylko też z miękką. I to albo rozm. 22, albo 12/18-24 miesiące.
Bo 6-12 to Pola miała jakieś 2 miesiące temu, a 12-18 są na teraz

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-09 o 14:08
Stary 2013-10-09, 14:11   #1671
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
hej kochane

Gratuluję

A co z pracą ?? kiedy ś pisałaś, że jak byś chciała 3 dziecko to Cię "Wyrzucą" ?? nie wiem czy takigo określenie użyłaś, no ale ogólnie chodziło że wygryzą Cię

Dziewczyny piszecie o butkach. My kupilismy roz.20, a i tak są za duże, ale to bajka, przecież nie chodzi.
Tressele pytasz po co buty??? Moja ma tak lodowate stopy, że musimy jej buty zakładać, bo takie cieniutke nic nie dają. A nie raz i po tych ocieplanych ma zimne stopy.
No właśnie i tu moje pytanie, bo ciągle zapominam.
Czy jak wracacie ze spaceru to Wasze pociechy też mają zimne, a nawet lodowate stopy???????:co nfused: i dłonie??:confus ed:
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:14   #1672
hje
Zakorzenienie

Aga, ma
Stary 2013-10-09, 14:15   #1673
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Fota przymiarkowa i z chlebkiem.
ślicznotka

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
dzięki serdeczne
i usg wykaże gdyby coś? ehhh...u nas katar do pasa, chrypa u Małej , głos ma jak Chylińska

Powinno coś wykazać

Cytat:
ja tam jeszcze niedawno o tym myślałam
a tak serio to jak się dorobimy ( ) chcemy sobie na którąś rocznicę po ślubie pojechać na jakieś hawaje czy kanary i zrobić tam odnowienie przysięgi małżeńskiej, w takiej prostej białej sukni małż w lnianych spodniach a Pietraszko będzie obrączki niósł
wiem, że może trąci tandetą, ale nigdy nie byliśmy razem za granicą na wakacjach i tak chcemy, żeby był taki rhomaticzni akcent
ale romantycznie

Cytat:
Spoko Ola w sukienki była ubrana i ludzie mówili, że to chłopczyk.
A najlepszy tekst usłyszałam od kobietki w markecie
"a bo krótkie włosy ma" - A jakie ma mieć niemowlak
Ciekawe co by powiedziała na dziecko, które wcale włosków nie ma :hahaha.
o matko!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania podjęła próby raczkowania zrobiła kilka kroków kilka razy, ale się biedna rozjezdza i denerwuje od razu

Cytat:
o właśnie, wychodzicie z dziećmi na spacery - kiedy? Jak przychodzi czas drzemki czy po drzemce? Ja wolę z młodym w czasie drzemki jak tylko robi się marudny to idę na spacer i śpi, jak nie śpi to mu się nudzi

oooo obudził się
My po drzemce. Przynajmniej mam trochę czasu dla siebie jak ona śpi. A jakbym wychodziła przed drzemką to już wogóle nic bym nie zrobiła.
Właśnie się obudziła. Pospała znów szałowe 30 min. I zaraz idziemy na spacerek. Pewnie w wózku znów zaśnie.
Stary 2013-10-09, 14:18   #1674
hje
Zakorzenienie

Wam dzieci zasypiają w wózkach?
Stary 2013-10-09, 14:24   #1675
Lenova
Wtajemniczenie

Hej
Ale piękna pogoda aż żyć się chce !

Dziewczyny dziękuję Wam serdecznie za życzenia rocznicowe!
Tak mieliśmy wczoraj rocznicę,niestety w tym roku bardzo skromnie ale najważniejsze że razem
A jaką miłą niespodziankę mieliśmy wczoraj. Weszłam na stare konto ,którego nie używam od jakiegoś czasu a tam-800 zł -zwrót podatku z US. Normalnie manna z nieba !

Black dużo zdrówka dla Oliwki !

Marsi ale cudownie ! To życze aby Wam szybko i bezproblemowo to staranie się udało !

nancy mam nadzieję , że ralecje z tż się poprawią.Trzymam kciuki

Misael brawa dla Hani !

Fewciu jak zdrówko ??
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:31   #1676
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Ale super!!!
Wiesz że wszystkie tu będziemy Wam kibicować
Podpinam się pod pytanko które zadała Ci Aga. Pisałaś kiedyś że ze względu na pracę nie możesz sobie pozwolić na trzecie dziecko.

Cytat:
Tż mi zawsze rano przed pracą znosi na dół stelaż. A ja sobie potem tylko biorę górę wózka z Darią
A wnoszę na dwa razy.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Mija mnie pani z takim małym brzdącem jak nasze opatulonym jak na zimę i mówi mi że krzywdę dziecku robię tak lekko ubierając. Jak reagujecie na takie teksty?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ja jeszcze nie miałam takiej sytuacji. Nie wiem jak bym zareagowała.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Czy jak wracacie ze spaceru to Wasze pociechy też mają zimne, a nawet lodowate stopy???????:co nfused: i dłonie??:confus ed:
Daria wczoraj miała zimne stópki po spacerze. A miała ubrane rajtuzki i skarpetki ciepłe.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Nie od razu ale zasypia. Chyba po dłuższym czasie ją tak zaczyna nudzić spacer że zamyka oczy i śpi
Wczoraj z nią jeździłam 2h i w czasie tego spacerku miała dwie półgodzinne drzemki.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej
A jaką miłą niespodziankę mieliśmy wczoraj. Weszłam na stare konto ,którego nie używam od jakiegoś czasu a tam-800 zł -zwrót podatku z US. Normalnie manna z nieba !

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-10-09 o 14:26
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:39   #1677
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ludzie mnie roz.pier.da.la.ją
Dokładnie. Jesteśmy w sklepie przy kasie, Mała: różowa czapka, różowa kurtka, różowy smoczek, a kasjerka: "Co Pani ma chłopca czy dziewczynkę?"
Cytat:
Co do obiadków się nie wypowiem, bo nie robię. Ale młoda je np. rosół, który my jemy, a on na mięsie
A co do picia, to Pola chyba od jakichś 2 miesięcy nie pije w ogóle, chyba że śpiąca, nie głodna, a na zaśnięcie nic nie pomaga, to wtedy herbatka. Choć i to dawno.

Może i trąci, ale ja też mam takie marzenia

Moja tez strasnzie mało pije, wmuszam w nią ale kiepsko.

Co do wyjazdu to mi się też marzą takie hawaje albo Kuba
Cytat:
o właśnie, wychodzicie z dziećmi na spacery - kiedy? Jak przychodzi czas drzemki czy po drzemce? Ja wolę z młodym w czasie drzemki jak tylko robi się marudny to idę na spacer i śpi, jak nie śpi to mu się nudzisię
Wychodzimy, troszkę pojeździmy, i jak przychodzi godzina spania to usypia
Cytat:
hej kochane

WOW nieźle, gratulacje
Cytat:

Dziewczyny piszecie o butkach. My kupilismy roz.20, a i tak są za duże, ale to bajka, przecież nie chodzi.
Tressele pytasz po co buty??? Moja ma tak lodowate stopy, że musimy jej buty zakładać, bo takie cieniutke nic nie dają. A nie raz i po tych ocieplanych ma zimne stopy.
No właśnie i tu moje pytanie, bo ciągle zapominam.
Mojej zakładam takie papuciowate i czasek kocyk na nogi. generalnie jak wracamy ze spaceru to tylko buzię ma zimną, ale raz się zdażyło że całe nóżki mimo kocyka miała zimne. I na zimę też już mam kozaczki ze sztywną podeszwą. Jeszcze tylko w lidlu kupie kombinezon w poniedziałek i ocieplane rajtuzki i git
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:40   #1678
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Marsi czy UU jest az tak wymeczajace dla organizmu, czy to bardziej indywidualna kwestia?
czuję że u mnie straty są wielkie po uu- włosy, paznokcie, cera, saompoczucie, czuje się wyjałowiona straaasznie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Doczytałam co nie co

Marsi za decyzję! wow!
A co z tym psem i ta durna baba?
niestety, baba nie przeprosiła,wszyscy mówią,że w takim razie chyba nie zrozumiała co się stało i pewnie jeszcze czuje się obrażona
nie wiem czy isc do sądu na razie nie za dobrze się czuje na latanie i ścieranie się, zobaczymy
Cytat:
Myśleliście już nad imieniem?
dla dziewczynki mam ale i tak bedzie chłopak a dla chłopaka nie mam

Cytat:
Gratuluję

A co z pracą ?? kiedy ś pisałaś, że jak byś chciała 3 dziecko to Cię "Wyrzucą" ?? nie wiem czy takigo określenie użyłaś, no ale ogólnie chodziło że wygryzą Cię
:
no właśnie nie wiem, martwię się troszkę i stresuje ale teraz staram się dawać z siebie wszystko by mieć dobre wyniki, jeśli znowu będę mieć taką krótką przerwę to nie będzie tragedii, ostatnio podpytywałam żonę szefa jak na to patrzy sam szef i to mnie troszkę uspokoiło
chyba pojde na żywioł i będę walczyć o wszystko żeby pokazać,że mogę być dobrym pracownikiem i dobrą matką
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:41   #1679
Delicjanka
Zakorzenienie

Marsii, gratuluje i .....zazdroszcze! :P cholera, tak bym chciala poczuć te ruchy znowu..

Laski, dzwoniłam dzis do labka... już są wszystkie wyniki Amelki, jutro lece rano na odczyt.......... już sie bardzo denerwuję. Trzymajcie kciuki, oby nic nie wyszło, tak sie boje..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:41   #1680
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
W ciągu dnia tylko w wózku, jak na polu to dłuższa drzemka, jak w wózku w domu to max 20min.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości