|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
oj tam, do północy daleko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Nie dociera do mnie że do terminu porodu zostało mi 7 dni!!!!!!!!!!!!!!!
#1923 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz nie dociera, że zlepek dni został do końca. 44 dni ![]() będzie OK ![]() w sumie to zazdroszczę, ja chce zobaczyć małego i już przytulić te ciepłe ciałko ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Lineczka, Ty juz niebawem, tuz tuż będziesz Nelke mieć ![]() też Ci zazdroszcze! gdzie ten czas, jak to uplynęło szybko! haha, być może. ja to chyba będę sobie mysleć, "aaaaa ma jeszcze czas, może to fałszywy alarm" ![]() to wszystko troche takie jak sen dla mnie. widze brzuch, czuje małego codziennie, moge sobie jego piętki dotknąć kiedy chce, a mimo wszystko ![]() DZIWNE to jest dla mnie ![]() odrobine nierelane. czy aby na pewno ze mną wszystko w porządku? któraś też tak ma jak ja?
![]() |
#1925 |
Wtajemniczenie
|
Też bym chciała już być po logiczne, ale moja mała niestety chce się raczej przeterminować, wszystko na to wskazuje
#1926 |
Zadomowienie
|
Anka, oczywiście, że są w PL tańsze oliwy, jak choćby wspomniana Bertolli, ale akurat co do oliwy i tłuszczy na których smażę [ z racji, że jestem alergikiem], nie lubię oszczędzać. Wszelkie oliwy/oleje butelkowane, z długą data ważności, mają mnóstwo konserwantów. A odkąd na podstawach zdrowego żywienia na studiach, kobieta nam powiedziała, że smażone produkty wchłaniają te konserwanty jak gąbka, uznałam, że wolę zamówić droższe, a zdrowsze. Zwłaszcza, że używam dla dwóch osób, a nie dla 10. Skoro uczulały moją skórę, to nie wiem, co by było przy dłuższym spożywaniu. Pewnie wrzody albo gorzej
![]() Moja siostra kończy kosmetologię, będzie jutro u mnie, to skonsultuję z nią, co dokładnie jest w oliwie z oliwek i poszczególnych kosmetykach. Bo nie dzielą się tylko na: hipp-parafina-oliwa. Ja np. zdecydowałam się na serię Ziajka. Ale faktycznie, nie pytałam jej o opinię. Pewnie najwyższy czas. Kobity, ale mi wyszedł dobry krem z kukurydzy ![]() Maomami, dobrze, że wszystko gra ![]() Motylku- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja...prawie 1,5 h spędzilismy u lekarza więc zaraz się kładę odpocząć trochę...
U Nas ciśnienie ok,na wadze już +13 kg od początku ciąży... Sprawdziła wyniki, na paciora wyszły ok ale mocz wyszedł źle,liczne bakterie i coś z śluzem więc jutro muszę powtórzyć mocz+posiew z moczu jak wyjdzie źle to mam już zapisany antybiotyk i witaminę C... Badanie na samolocie też ok,mały póki co nigdzie się nie wybiera ![]() Na koniec miałam KTG, przez 40 min zanotował się jeden slaby skurcz..., mały skopal maszynę i trzeba było ją poprawiać,wiercił się niemilosiernie lobuz jeden ![]() I tyle... więc zapewne jeszcze trochę sobie posiedzimy w dwupaczku ![]() Anoula wpisz mi proszę: 16.10 g.11.30 -KTG i 23.10 wizyta+KTG (prawdopodobnie wtedy zważymy małego) ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pewnie gdyby nie sr i warsztaty, robiła bym w domu majorkę, przed kąpielą ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Motylek ![]() Leż i odpoczywaj. Zacytowało mi chyba połowę z tego co chciałam. Strasznie mnie to wkurza!!!!! |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |||
Wtajemniczenie
|
Miss Ty tu przyjeżdżaj bo ja już czekam na Ciebie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do deski, to mój tak samo sobie taką zażyczył...tyle że po 3 miesiącach użytkowania już tak fajnie wolno nie opada.. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Żadnych gwałtownych ruchów! Ja miałam dziś 2 raz przepowiadające, ale mniej bolesne, bardziej jak ból na okres- nawet nie brałam nospy i przeszły. Czekam na poniedziałek żeby dowiedzieć się czy te skurcze coś działają na szyjce i czy coś się dzieje. Ja dziś jestem jakaś ledwo ciepła, od rana niewyspana, obolała i straszliwie kręci mi się w głowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na moich wykładach całe teorie producentów, jakież to wszystko jest wspaniałe, legły w gruzach. I to tak jak pisałam. Od taniego po drogie i ekstremalnie drogie. Miałam taki okres, że z czystej ciekawości wszystkie kosmetyki wertowałam na półkach w bootsie jak leci, i był krem do twarzy, lancome bodajże i producent pisał o wyciągach naturalnych. odwracam flakonik, za 45 funtów 50ml i co widze? nic! ani kropli rumianku! absolutne zero jakichkolwiek wyciągów... co o tym myśleć? często można się oczywiście pozytywnie zaskoczyć i znaleźć mnóstwo ekstraktów, o których producent na froncie opakowania nie wspomina. Hipp jest serio super (moim zdaniem) ale uwaga, tylko jeden rodzaj hippa oparty na bazie oleju słonecznikowego. ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nia-zycia.html A Johnsons to marka najczęściej uczulająca dzieci. Znajomi mieli małe przeprawy po płynach do kapieli, różnych marek, zwłaszcza takim fioletowym J&J, co na spanie niby był, o zapachu lawendy. Johnsonsowi nie zaufam, jestem zrażona do ich pseudo pielęgnacji. Co siedzi dokładnie w oliwie nie wiem, po otwarciu ma być w lodówce, albo ciemnym zimnym miejscu, nie wydaje mi się żeby była czymś mega szkodliwym szpikowana, bo na składzie nie ma nic oprócz olive oil extra virgin. Miałam kilka innych butelek, raz tańsze, raz doroższe i zawsze to samo pisało - lodówka albo ciemne zimne miejsce bez dostepu promieni słonecznych ![]() Co do niemowlaka i olejów to zdecydowanie oleje orzechowe się nie poleca, bo mogą porządnie uczulić a nawet zagrozić życiu i tu widze sens ogromnej ostrożności, wydawania ostrzeżeń itd. ale wg. naprawde suchych faktów, to ta z oliwek to jest najmniejsze ryzyko. z resztą, nawiasem mówiąc, w tych czasach alergie to w sumie porządek dzienny. a z dzieckiem trzeba uważać, bo gwarancji na uniknięcie problemu nic nam nie daje.
![]() |
#1933 |
Wtajemniczenie
|
Niby nie znam ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują że będę sporo przeterminowana
#1934 | |
Wtajemniczenie
|
Normalnie jak nic czuję ciastka kokosowe w domu, których na 100% nie mam
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
Maomami moja sis też miała rodzuc "za co najmniej tydzień". Rodzila po 12h
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Dziękuję laseczki za info o desce. tfu; o suszarce oczywiście ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-10-09 o 22:21 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak Wituś????
![]() |
#1937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Robię coś źle? Jutro mam wizytę i trochę się boję, bo mam jakieś takie dziwne bóle brzucha, skurcze, napinania. Raczej delikatne i przechodzą po nospie, ale i tak trochę mnie martwią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Zadomowienie
|
Co do tego kremu czekoladowego, oczywiście na wieczór jak zawsze musicie narobić smaka, dziewczyny to nie jest ładne z Waszej strony ( bo jak nie mus, to zupa kukurydziana itp).
Ale ja do tego musu...surowe jajka dodawałaś? Już tłumaczę o co chodzi, od dwóch miesięcy męczy mnie to, że mam potworną ochotę na kogiel mogiel i w dodatku jeszcze mam ochotę na kawę z koglem moglem...jest przepyszna...ale strasznie się boję surowego jajka...więc czy w tym musie jest surowe jajo? |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzein dobry . Wpadlam troszku ponadrabiac , nie wiem ile sie uda , reszte bede w nocy przy cycoleniu
![]() Cytat:
![]() Dzis probowalam pozycji z pod pachy , i jakby duzo lepiej , mala nie zasysa tak mocno ale ciumka , wiec jakas prawda w tym jest ze pozycja ma duze znaczenie i dla mamy i dla dziecka .. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ktos pytal o kosmetyki .. Tak , jak mam dla malej Johnsons taki zielony , jakas seria naturals - zobaczymy ![]() Jakbym nie zdarzyla wiecej napisac - u nas wszytsko dobrze .. Spalysmy dzis do 10.00 rano , bo mala jak pocycoli porzadnie to spi nawet 4 h . aktualnie od 15.30 spi , zastanawiam sie czy jej nie budzic ![]() ![]() ![]() Ja jestem przeziebiona - od tego durnego szpitala gdzie temp do zagotowania i nakaz otwartych okien ![]() ![]() Najgorsze jest kichanie - mam wrazenie wtedy ze mi wszystkie szewki rozpitoli w mak ![]() Zaraz Wam wrzuce fotka i moze zdarze nadrobic cos jeszcze RYBKA - wracajcie szybko do domu ![]() ![]()
![]() |
#1940 |
Zakorzenienie
|
Cioteczki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie robisz nic źle ![]() To samo mam z brzuchem, takie ćmienie jak na okres, czasami to dość mocne, brzucho twardnieje (ewidentnie skurczybyki Braxtona) no i nospy nie biore bo nie mam. Lekarz zalecił ciepłą wodę (koi rewelacyjnie ten ból) i wyro. Połozna mowiła że to już teraz normalne i będzie tego coraz więcej aż do rozwiązania. aż mi się gorąco robi na samą myśl... ![]() Daj znaka jutro co tam lekarz powiedział. Trele, jaka śliczna śpiąca Maja ![]() jak po rosołku? pewnie jak w niebie ![]() fajnie że już w domu jesteście ![]()
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-10-09 o 18:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pokaże Wam jak mi się fajnie naklejka (która już od dawna tam była), wkomponowała w łóżeczko. Nie mam za bardzo podejścia, żeby lepsze zdjęcie zrobić. No i łóżeczko jeszcze nie ubrane i nie dopieszczone przeze mnie, ale nie chce mi się już dziś prasować ![]() Ps. Jeszcze dorzucam ziółka, co miałam wrzucić z bliska, choć nie wiem czy o takie zdjęcie chodziło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko kolor ścian u mnie to będzie ciężko podjąć decyzje. myslałam o jednej z ciemniejszym akcentem, jaki jak Twój albo czekolada a reszta pastelowa magnolia... hm, ale się podjarałam na myśl o urządzaniu pokoju dla malego. Pokoik Gabriela to będzie pierwszy pokój jaki w pełni umeblujemy i wymuskamy, dopieścimy na maksa ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Trele, z kąd wyczarowałaś liście malin? ![]()
![]() |
#1948 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No ja zioła też kupuję, ale mega szybko padają ![]() Cytat:
Angie ![]() Witamy na świecie kolejną Maję! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie fajnie, że tak dużo przed terminem masz cc. Ja pewnie będę miała w dniu terminu albo dzień-dwa przed ![]() Cytat:
![]() Tylko 5?! Ja jutro będę robić listę pytań do gina na wizytę, ale jak sobie w głowie je układam, to mam co najmniej 20 ![]() ![]() Cytat:
![]() newtrend - udusiłabym księgową! Na pewno złożyłabym jakąś skargę czy coś ![]() ![]() motylek - nie daj się skurczom! ![]() maomami - u mnie co prawda jeszcze aż 3 tygodnie do terminu, ale jak czytam o Waszych skurczach, czopach, bólach itp., to mam wrażenie, że jestem w 7mym m-cu, a nie w 9tym ![]() ![]() Nie zacytowało mi wszystkiego ![]()
![]() |
#1949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dziękuję za foto ziół - tak, o to mi chodziło ![]() ![]() Super w tych wiaderkach wyglądają ![]() maomami - dziękuję za propozycję ikei ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Wrrr... dostałam maila z intymnej, że wysłali zamówienie. Normalnie bym się cieszyła, ale nie mam jeszcze kasy (płatność przy odbiorze), będę miała jutro po południu a kurier będzie rano. I gdzie to 11 dni oczekiwania? Mieli wysłać 16.10. ![]() Aaa, poza tym dostałam dziś rożek ![]() ![]() ![]() Ale prawdę mówiąc wydawało mi się, że będzie ciut grubszy ![]()
![]() |
#1950 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 21 ![]() Cytat:
![]() trzymamy kciuki za uspokojenie skurczów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdrówka kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.