Miłośniczki Zary część XXVIII - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 16:29   #1201
aniap1991
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki Zary część XXVIII

Mogę którąś prosić o zakup szlafroka rozm. M?
Na osobny paragon, płatność gotówką?
pieniążki mogę przesłać od razu!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3598959623.jpg (16,4 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez aniap1991
Czas edycji: 2013-10-09 o 17:14
aniap1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 16:31   #1202
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Dokładnie, Apali, pisz do Allegro. Od razu rozpocznij spór, a jak babeczka będzie nieustępliwa, zgłoś sprawę na Policję i odzyskaj kasę. Wystarczy zgłosić a Allegro już odda.

Miałam Wam zrobić zdjęcie tej kurtki, ale okazało się że w domu będę w ogóle dopiero w weekend, więc jeszcze troszkę musicie poczekać.

Edytowane przez tenebris
Czas edycji: 2013-10-09 o 16:32
tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 16:32   #1203
kama-hh
Zakorzenienie

GG do kama-hh

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
http://famoody.com/prawie-jak-krolowa-sniegu/
Te botki Gabi je ma chyba. 36 rozmiar

QUOTE=kama-hh;43193791]Które botki? Mari chyba chciala sprzedać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Napisałam
Moge tez do nich dać paragon sa jeszcze na gwarancji [/QUOTE]
Jak palce obetne to wejdę :P

Cytat:
Napisane przez Apali Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny dawno tutaj nie zaglądałam, ale może będziecie w stanie mi pomóc z pewną sprzedającą na allegro założyłam już wątek na plotkowym ale pewnie też coś wiecie na ten temat i będziecie w stanie mi podpowiedzieć co zrobić...

Tydzień temu u pewnej Pani z bardzo dużą ilością komentarzy świadczących o stałej sprzedaży zakupiłam pięć naszyjników znanej sieciówki. Zrobiłam natychmiast przelew z własnego konta (nie PayU). Przy zakupie więcej niż 3 sztuki przesyłka polecona priorytetowa była gratisowa. Od sprzedającego przez kilka dni nie miałam żadnych informacji, aż wczoraj napisała do mnie ów Pani. I teraz sprawa wygląda tak...

Pani wysłała paczkę w tamtym tygodniu, listem poleconym priorytetowym. Niestety PODOBNO list do niej wrócił w złym stanie. Trzy z pięciu naszyjników są uszkodzone. W tej sytuacji Pani proponuje wymianę na inne modele dostepne na aukcjach - i to jest jedyne dla niej wyjście. Zaznaczę że naszyjniki oczywiście są dla mnie i w momencie zakupu Pani miała ich na aukcjach ponad 50, obecnie 17 i żaden mi się nie podoba. Poprosiłam Panią o zwrot kosztów za 3 uszkodzone naszyjniki - równe 70 zł, a dwa które nie zostały z transporcie uszkodzone o wysyłkę ponowną do mnie. Pani jednak kategorycznie się na tonie zgadza i wspomina, iż to jej dobra wola że chce mi je wymienić - ponieważ żaden inny sprzedawca na allergo by mi tak na ręke nie poszedł. A ona nie będzie z własnej kieszeni za to płacić skoro poczta uszkodziła naszyjniki.
Ja chyba też nie - skoro ona je za mało zabezpieczyła ?!?!
Numeru nadania paczki nie dostałam, ponieważ Pani wspomina, iż jest bardzo chora i na pocztę podjedzie dopiero jak wyzdrowieje. A na pytanie co z paczką uszkodzoną usłyszłam info, że skargę już złożyła - nie wiem kiedy, skoro jest chora i nie ma czasu podjechać na pocztę.

Powiem tak, nie mam ani naszyjników ani pieniędzy sprawa zalatuje mi nieco wyłudzeniem. Wydaje mi się że ona ich w ogóle nie wysłała.
Wiadomości od niej są sprzeczne, wymieniłam około 15 maili i z początkowych mówiących, że być może jeszcze dla mnie zakupi naszyjniki które zakupiłam na allegro, albo mam podesłać zdjęcia innych ze strony hm a ona postara się je kupic spadło na tym że pieniędzy nie odda za naszyjniki które przecież ja kupiłam na allegro. Ale powiedzcie co sądzicie i jak z tego wyjść. telefonu nie odbiera a mailowo może mi je jedynie wymienić na jakieś barachło.

będe bardzo wdzięczna za rady, kwota nie jest zawrotnie duża za wszystko 110 zł - ale ręce mi opadają
Wydaje mi sie, ze nie wysłała paczki. Przecież paczka czeka na odbiór 14dni a czas wysyłki to po 3 tygodniach powinna paczka do niej wrócić. Poza tym, żeby zrobic reklamacje to musi mieć potw wysyłki. Wiec po co ma jechać na pocztę, żeby dostać numer nadania? Pewnie ma w domu potwierdzenie, jesli wysłała...
Ale na pewno nie wysłała paczki. Oddaj sprawę do allegro..

kama-hh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 16:40   #1204
Apali
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bbbeee Pokaż wiadomość
Przede wszystkim to niemożliwe, że list już do niej wrócił. Przecież jest 14 dni na odebranie listu z poczty. A Ty pewnie żadnego awizo nie dostałaś? Poza tym, jeżeli rzekomo naszyjniki zostały uszkodzone, to ona po prostu źle je zabezpieczyła. Pisz do Allegro, że zapłaciłaś, a nie otrzymałaś towaru.
Sprawa jest na prawdę śmieszna, ponieważ wysłała w piatek a wrócił do niej we wtorek - podobno była cała uszkodzona przesyłka. Do mnie to nawet nie dotarło. Przez co wątpię że w ogóle wysłała te rzeczy. Tak samo napisałam, że źle zabezpieczyła ale idzie w zaparte że było wszystko 'baardzo' zabezpieczone.

Otrzymałam od niej informację, że jeśli założę spór na allegro ona wysyła tylko te dwie dobre rzeczy i sprawa jest rozstrzygnięta tzn. Ona uważa ją za zamkniętą.

Zapytałam się również o zdjęcia uszkodzonych naszyjników, ale pomimo iż Pani wystawia aukcję ze swoimi zdjęciami - zdjęć uszkodzonych naszyjników mi nie wyśle.
I tak jak wspomniałam ona innego rozwiązania nie widzi, a absolutnie nic z rzeczy które wystawi w najbliższym czasie wybrac nie mogę. Tylko to co teraz - wygląda to tak jakby chciała się pozbyć starego towaru.

aż sama głupieje, bo nie umiem uwierzyć że taka sytuacja wyszła z tego.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

tenebris kama-hh

dzięki dziewczyny również
już mam dość męczenia się z nią i jej ciągłych uwag że jest bardzo chora i dlatego powinnam zrozumieć sytuację
Apali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 16:42   #1205
bbbeee
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawa jest na prawdę śmieszna, ponieważ wysłała w piatek a wrócił do niej we wtorek - podobno była cała uszkodzona przesyłka. Do mnie to nawet nie dotarło. Przez co wątpię że w ogóle wysłała te rzeczy. Tak samo napisałam, że źle zabezpieczyła ale idzie w zaparte że było wszystko 'baardzo' zabezpieczone.

Otrzymałam od niej informację, że jeśli założę spór na allegro ona wysyła tylko te dwie dobre rzeczy i sprawa jest rozstrzygnięta tzn. Ona uważa ją za zamkniętą.

Zapytałam się również o zdjęcia uszkodzonych naszyjników, ale pomimo iż Pani wystawia aukcję ze swoimi zdjęciami - zdjęć uszkodzonych naszyjników mi nie wyśle.
I tak jak wspomniałam ona innego rozwiązania nie widzi, a absolutnie nic z rzeczy które wystawi w najbliższym czasie wybrac nie mogę. Tylko to co teraz - wygląda to tak jakby chciała się pozbyć starego towaru.

Nie rozumiem, skoro towar, który zamówiłaś został uszkodzony i jest niedostępny, to już przecież Twoja dobra wola, jeżeli byś sobie coś innego w zamian wybrała. Jeżeli nic Ci się nie podoba, ma Ci zwrócić kasę. Ty nawet tech niby uszkodzonych naszyjników nie widziałaś. Ona ich w życiu nie wysłała.
bbbeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 16:45   #1206
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:

Tak jak pisze bbbeee,to niemożliwe żeby paczka wróciła tak szybko. Awizo oczywiście nie dostałaś?
Sprawa jest prosta : kupiłaś konkretną rzecz, nie otrzymałaś jej, nie masz dowodu wysyłki ani żadnej innej informacji potwierdzającej jej wersję. Jeśli nie podoba się nic z jej wystawionego asortymentu, ja zażądałabym zwrotu środków i tyle.
Możesz założyć spór albo napisać do All. Jesteś tutaj poszkodowana, dlatego sprzedająca nie powinna dyktować warunków.

Edytowane przez Phoebee
Czas edycji: 2013-10-09 o 16:46
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:02   #1207
Marigold19
🦄

Apali, tak jak Bbbeee napisała- albo poproś o zwrot kosztów, bo kupowałaś 5 naszyjnikówi i chcesz 5 takich, jakie kupiłaś albo żadnego

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:33   #1208
kaszanka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
MARI zdrowka zycze i trzymam kciuki....musi byc dobrze kochana :-* :-*
podpinam sie pod życzenia, mimo wszytsko jednka zdrówko najwazniejsze oby wszystko się ułożyło z ofertami pracy również
kaszanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:57   #1209
Apali
Wtajemniczenie

Dziękuje bardzo za rady dziewczyny , wyklepałam jej maila o zwrocie całkowitym kasy a teraz czekam na odpowiedź

Wydaje mi się jak Wa, że ona ich w ogóle nie wysłała i przeliczyła się ze swoimi aukcjami, coś się wcześniej sprzedało albo nie miała na stanie rzeczy które zakupiłam i teraz takie klocki wychodzą. Swoją drogą zastanawiam się jak dwa płaskie naszyjniki mogły ulec całkowitemu zniszczeniu (podobno były w folii bąbelkowej) ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $t2ec16v-!)ue9s3wco7tbr-ljsgy6g~~60_12__297299.jpg (56,0 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dsc01855__881773.jpg (36,8 KB, 52 załadowań)
Stary 2013-10-09, 18:03   #1210
bbbeee
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje bardzo za rady dziewczyny , wyklepałam jej maila o zwrocie całkowitym kasy a teraz czekam na odpowiedź

Wydaje mi się jak Wa, że ona ich w ogóle nie wysłała i przeliczyła się ze swoimi aukcjami, coś się wcześniej sprzedało albo nie miała na stanie rzeczy które zakupiłam i teraz takie klocki wychodzą. Swoją drogą zastanawiam się jak dwa płaskie naszyjniki mogły ulec całkowitemu zniszczeniu (podobno były w folii bąbelkowej) ??
Chyba musieliby na poczcie walcem po nich przejechać, aby się uszkodziły.
bbbeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:07   #1211
Lukardis
Zaczytanie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

tenebris kama-hh

dzięki dziewczyny również
już mam dość męczenia się z nią i jej ciągłych uwag że jest bardzo chora i dlatego powinnam zrozumieć sytuację
Zgłoś sprawę do allegro, że zapłaciłaś a nie dostałaś przesyłki. Dużo lepiej nie dostać niż dostać częściowe zamowienie/inne rzeczy. Napisz, że czekasz tydzień i jak Ci nie wyśle przedmiotów zgodnych z tymi co kupiłaś, tj. nieużywanych i kompletnych to zgłosisz sprawę na policję. Trzeba z takimi krótko..

"Ile razy masz ochotę kogoś krytykować przypomnij sobie, że nie wszyscy ludzie na tym świecie mieli takie możliwości jak ty"
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby
Lukardis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:12   #1212
tishka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny dawno tutaj nie zaglądałam, ale może będziecie w stanie mi pomóc z pewną sprzedającą na allegro założyłam już wątek na plotkowym ale pewnie też coś wiecie na ten temat i będziecie w stanie mi podpowiedzieć co zrobić...

Tydzień temu u pewnej Pani z bardzo dużą ilością komentarzy świadczących o stałej sprzedaży zakupiłam pięć naszyjników znanej sieciówki. Zrobiłam natychmiast przelew z własnego konta (nie PayU). Przy zakupie więcej niż 3 sztuki przesyłka polecona priorytetowa była gratisowa. Od sprzedającego przez kilka dni nie miałam żadnych informacji, aż wczoraj napisała do mnie ów Pani. I teraz sprawa wygląda tak...

Pani wysłała paczkę w tamtym tygodniu, listem poleconym priorytetowym. Niestety PODOBNO list do niej wrócił w złym stanie. Trzy z pięciu naszyjników są uszkodzone. W tej sytuacji Pani proponuje wymianę na inne modele dostepne na aukcjach - i to jest jedyne dla niej wyjście. Zaznaczę że naszyjniki oczywiście są dla mnie i w momencie zakupu Pani miała ich na aukcjach ponad 50, obecnie 17 i żaden mi się nie podoba. Poprosiłam Panią o zwrot kosztów za 3 uszkodzone naszyjniki - równe 70 zł, a dwa które nie zostały z transporcie uszkodzone o wysyłkę ponowną do mnie. Pani jednak kategorycznie się na tonie zgadza i wspomina, iż to jej dobra wola że chce mi je wymienić - ponieważ żaden inny sprzedawca na allergo by mi tak na ręke nie poszedł. A ona nie będzie z własnej kieszeni za to płacić skoro poczta uszkodziła naszyjniki.
Numeru nadania paczki nie dostałam, ponieważ Pani wspomina, iż jest bardzo chora i na pocztę podjedzie dopiero jak wyzdrowieje. A na pytanie co z paczką uszkodzoną usłyszłam info, że skargę już złożyła - nie wiem kiedy, skoro jest chora i nie ma czasu podjechać na pocztę.

Powiem tak, nie mam ani naszyjników ani pieniędzy sprawa zalatuje mi nieco wyłudzeniem. Wydaje mi się że ona ich w ogóle nie wysłała.
Wiadomości od niej są sprzeczne, wymieniłam około 15 maili i z początkowych mówiących, że być może jeszcze dla mnie zakupi naszyjniki które zakupiłam na allegro, albo mam podesłać zdjęcia innych ze strony hm a ona postara się je kupic spadło na tym że pieniędzy nie odda za naszyjniki które przecież ja kupiłam na allegro. Ale powiedzcie co sądzicie i jak z tego wyjść. telefonu nie odbiera a mailowo może mi je jedynie wymienić na jakieś barachło.

będe bardzo wdzięczna za rady, kwota nie jest zawrotnie duża za wszystko 110 zł - ale ręce mi opadają
czy to są naszyjniki z h&m i użytkownik zaczyna się na literę "a"?
tishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:18   #1213
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:

Szok! Moim zdaniem paczki nie wysłała, bo niby jakim cudem miałaby do niej wrócić i jeszcze tak szybko? Gdybyś jej nie odebrała, lub jeśli pani wpisała zły adres, to paczko może wrócić, ale to chyba trwa ze dwa tygodnie. Postrasz ją policją, a jak to nie pomoże, to idź na policję i to zgłoś, a wcześniej napisz do allegro.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:23   #1214
cremova
Zasiedzenie

Cytat:

Apali zglos sprawe na allegro, opisz im cala sytuacje, oni i tak Ci odpisza z automatu zeby jednak dojsc do porozumienia z ta baba, wiec jesli ona idzie w zaparte z ta historia o wysylce naszyjnikow a nie masz na to dowodow to idz na policje - wydrukuj sobie wszystkie maile jakie wymienialas z tym sprzedawca, dowody przelewu itd.. jesli nie przelewalas kasy przez PayU to allegro Ci kasy nie odda bo to nie obejmuje Program Ochrony Kupujacych..

Ja mialam raz taka sytuacje, ze uzytkowniczka mnie oszukala, przelalam jej kase za sukienke (akurat przez PayU) i zrobilam tak jak wyzej opisalam.. w moim wypadku allegro zwrocilo mi cala kwote (wyslalam im potwierdzenie zgloszenia na policje, ale zaznaczam ze placilam przez PayU) i baba miala zalozona sprawe w sadzie i do tego musiala mi oddac cala kwote plus koszty sadowe zaplacic

cremova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:27   #1215
Apali
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bbbeee Pokaż wiadomość
Chyba musieliby na poczcie walcem po nich przejechać, aby się uszkodziły.
też się własnie nad tym zastanawiałam, czy poczta aż takim sprzętem dysponuje

Cytat:
Napisane przez Lukardis Pokaż wiadomość
Zgłoś sprawę do allegro, że zapłaciłaś a nie dostałaś przesyłki. Dużo lepiej nie dostać niż dostać częściowe zamowienie/inne rzeczy. Napisz, że czekasz tydzień i jak Ci nie wyśle przedmiotów zgodnych z tymi co kupiłaś, tj. nieużywanych i kompletnych to zgłosisz sprawę na policję. Trzeba z takimi krótko..
już wszystko popisałam do allegro jak pisałyście i do niej, otrzymałam przed sekundą info że czuje się WYKORZYSTANA ale odda pieniądze - zobaczymy

Cytat:
Napisane przez tishka Pokaż wiadomość
czy to są naszyjniki z h&m i użytkownik zaczyna się na literę "a"?
dokładnie agatka..., domyślam się że masz jakieś doświadczenia z nią ??

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Szok! Moim zdaniem paczki nie wysłała, bo niby jakim cudem miałaby do niej wrócić i jeszcze tak szybko? Gdybyś jej nie odebrała, lub jeśli pani wpisała zły adres, to paczko może wrócić, ale to chyba trwa ze dwa tygodnie. Postrasz ją policją, a jak to nie pomoże, to idź na policję i to zgłoś, a wcześniej napisz do allegro.
też tak uważam, nie jest w stanie wysłać numeru nadania zrobić zdjęć. Ogólnie nic oprócz odpisania na maile i dyktując swoje warunki.
Zwrot paczki po 2 dniach roboczych to faktycznie jakiś hit.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez cremova Pokaż wiadomość
Apali zglos sprawe na allegro, opisz im cala sytuacje, oni i tak Ci odpisza z automatu zeby jednak dojsc do porozumienia z ta baba, wiec jesli ona idzie w zaparte z ta historia o wysylce naszyjnikow a nie masz na to dowodow to idz na policje - wydrukuj sobie wszystkie maile jakie wymienialas z tym sprzedawca, dowody przelewu itd.. jesli nie przelewalas kasy przez PayU to allegro Ci kasy nie odda bo to nie obejmuje Program Ochrony Kupujacych..

Ja mialam raz taka sytuacje, ze uzytkowniczka mnie oszukala, przelalam jej kase za sukienke (akurat przez PayU) i zrobilam tak jak wyzej opisalam.. w moim wypadku allegro zwrocilo mi cala kwote (wyslalam im potwierdzenie zgloszenia na policje, ale zaznaczam ze placilam przez PayU) i baba miala zalozona sprawe w sadzie i do tego musiala mi oddac cala kwote plus koszty sadowe zaplacic
zawsze płace na allegro, ale tym razem nie umiałam z automatu przejść do zapłaty i z racji że mamy ten sam bank zrobiłam go prze konto. Głupia ja ale napisała że odda kasę, więc zobaczymy. Chociaż jak ich na koncie nie widzę, to sprawy za zakończoną nie uważam - patrząc na jej maile.
Swoją drogą nie wiem jak tacy sprzedawcy dalej egzystują na allegro.

dobrze, że Twoja sprawa została dla Ciebie dobrze zakończona i odzyskałaś całą kwotę. Ale co się powkurzałaś to Twoje

Dziękuje bardzo
Stary 2013-10-09, 18:28   #1216
tishka
Zakorzenienie

Cytat:
też się własnie nad tym zastanawiałam, czy poczta aż takim sprzętem dysponuje

już wszystko popisałam do allegro jak pisałyście i do niej, otrzymałam przed sekundą info że czuje się WYKORZYSTANA ale odda pieniądze - zobaczymy

też tak uważam, nie jest w stanie wysłać numeru nadania zrobić zdjęć. Ogólnie nic oprócz odpisania na maile i dyktując swoje warunki.

hahah tak

ale to bylo dosc dawno, na pewno ponad rok temu. zamowilam 5 naszyjnikow. Pani napisala ze wyslala piorytetem, jednak minal tydzien a naszyjnikow nie bylo. Pani jednak nie byla w stanie podac mi nr nadania przesylki. po moich dosc intensywnych naciskach wytlumaczyla ze paczka musiala gdzies zaginac i z dobrej woli wysle mi kolejny raz. wiec mniemam ze 1 przesylki w ogole nie wyslala. dla mnie jednak sprawa skonczyla sie dobrze bo koniec koncow dostalam to co zamowilam ale chyba dopiero po 2 czy 3 tygodniach.
potem jak zaczelam czytac komentarze to faktycznie wiecej bylo takich podobnych sytuacji ze "rzekomo paczka ginela po drodze"
Stary 2013-10-09, 18:41   #1217
Marigold19
🦄

Apali, nie zapomnij później o "stosownym" komentarzu. I podaj nicka- będziemy się mieć na baczności. I daj znać jak z kasą- jeśli odda i miałabym coś u niej kupić to tylko za pobraniem. Zresztą "kara" się należy za takie bzdurzenie!

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:45   #1218
Angel xx
Raczkowanie

[QUOTE=Apali;43197360]też się własnie nad tym zastanawiałam, czy poczta aż takim sprzętem dysponuje

/QUOTE]

Gdy nadajesz paczkę to otrzymujesz potwierdzenie i tam jest numer przesyłki (można go wpisać w śledzenie przesyłki i sprawdzić gdzie jest paczka) - tak więc powinna mieć dowód nadania.
A poza tym paczka lub list polecony są awizowane, nawet jak nie dostaniesz pierwszego awiza (bo listonoszowi się nie chciało wypisać) to po kilku dniach poczta z automatu wystawia powtórne, a przesyłka czeka na odbiór 14 dni.

Chyba wiem o kogo chodzi bo też ostatnio interesowałam się naszyjnikami - ma dużo naszyjników h&m w bardzo atrakcyjnych cenach (ciekawe skąd??), a już się zastawiałam czy czegoś nie zamówić.... Dobrze wiedzieć.
Współczuję Tobie bo to zawsze niemiła sytuacja i niesmak pozostanie.
Mam nadzieję że zakończy się wszystko dobrze

Edytowane przez Angel xx
Czas edycji: 2013-10-09 o 18:53
Angel xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:04   #1219
tess_d
Zadomowienie

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie zwrotu. Kupiłam kilka rzeczy online i część zamówienia chcę zwrócić w sklepie stacjonarnym. Za zakupy płaciłam kartą kredytową. Wiem że Zara oddaje kasę tą samą drogą, którą dokonywało się płatności, tylko przecież nie mam żadnego dowodu, że płaciłam w taki właśnie sposób. Mam jedynie "paragon" dołączony do paczki, czyli wykaz wszystkich zakupionych towarów. Jak w takim przypadku wygląda zwrot pieniędzy ?
tess_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:05   #1220
tishka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel xx Pokaż wiadomość
Chyba wiem o kogo chodzi bo też ostatnio interesowałam się naszyjnikami - ma dużo naszyjników h&m w bardzo atrakcyjnych cenach (ciekawe skąd??), a już się zastawiałam czy czegoś nie zamówić.... Dobrze wiedzieć.
tez sie zastanawialam wtedy skad je ma w takich cenach, teraz odswiezylam sobie korespondencje z nia i napisala ze przy drugiej przesylce specjalnie poszla je jeszcze raz kupic do sklepu raczej nawet przy znizce pracowniczej chyba nie uzyskalaby takich cen wiec nie wiem czy pani przez slowo "kupowac" rozumie co innego
Stary 2013-10-09, 19:08   #1221
Apali
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angel xx Pokaż wiadomość

Gdy nadajesz paczkę to otrzymujesz potwierdzenie i tam jest numer przesyłki (można go wpisać w śledzenie przesyłki i sprawdzić gdzie jest paczka) - tak więc powinna mieć dowód nadania.
A poza tym paczka lub list polecony są awizowane, nawet jak nie dostaniesz pierwszego awiza (bo listonoszowi się nie chciało wypisać) to po kilku dniach poczta z automatu wystawia powtórne, a przesyłka czeka na odbiór 14 dni.

Kombinatorstwo niezłe, nic w jej relacji prawdą nie wygląda. Szkoda nerwów na zakupy u tej Pani. Dokładnie też zastanawiałam się skąd, po jej mailach wywnioskowałam że wystawia rzeczy których nie ma, a potem stara się je zdobyć - nie wnikam z jakich źródeł i jakim sposobem. A chyba moje należały już do tych których nie dało się dla mnie 'zakupić' więc wymyśliła taką historyjkę. W każdym bądź razie przestrzegam przed nią.

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Apali, nie zapomnij później o "stosownym" komentarzu. I podaj nicka- będziemy się mieć na baczności. I daj znać jak z kasą- jeśli odda i miałabym coś u niej kupić to tylko za pobraniem. Zresztą "kara" się należy za takie bzdurzenie!
nie zapomnę zdecydowanie, jak tylko dostanę pieniądzę to wysmaruje pięć różnorodnych koemntarzy :P

Cytat:
Napisane przez tishka Pokaż wiadomość
hahah tak

ale to bylo dosc dawno, na pewno ponad rok temu. zamowilam 5 naszyjnikow. Pani napisala ze wyslala piorytetem, jednak minal tydzien a naszyjnikow nie bylo. Pani jednak nie byla w stanie podac mi nr nadania przesylki. po moich dosc intensywnych naciskach wytlumaczyla ze paczka musiala gdzies zaginac i z dobrej woli wysle mi kolejny raz. wiec mniemam ze 1 przesylki w ogole nie wyslala. dla mnie jednak sprawa skonczyla sie dobrze bo koniec koncow dostalam to co zamowilam ale chyba dopiero po 2 czy 3 tygodniach.
potem jak zaczelam czytac komentarze to faktycznie wiecej bylo takich podobnych sytuacji ze "rzekomo paczka ginela po drodze"
No widzisz, domyslałam się że więcej podobnych historii było jak dzisiaj przejrzałam komentarze. Dobrze, że Twoja sytuacja z nią dobrze się zakończyła. Ale dalej nie pojmuję jak ona dalej egzystuje na allegro

Edytowane przez Apali
Czas edycji: 2013-10-10 o 00:11
Stary 2013-10-09, 19:15   #1222
kleo111
Zakorzenienie

Sorki za mały off top, ale czy posiadacie może jakieś buty z Simple? Znalazłam pewne kozaki za 500 zł i zastanawiam się czy warto kupić. Nie mam za bardzo zaufania do firm produkującyh głównie ubrania, a na marginesie buty Te podobają mi się, bo lubię wysokie buty, tylko nie wiem czy gdyby platforma nie miała okrągłych kształtów nie byłyby delikatniejsze. Czy wg Was nie są za wulgarne? Nie chciałabym wyglądać nieprzyzwoicie

Instagram

Edytowane przez kleo111
Czas edycji: 2013-10-09 o 21:14
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:20   #1223
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo Dziewczyny wszystkim razem i każdej z osobna Takie wsparcie jest bardzo miłe. Na razie odwlekam TEN moment, bo jak siedziałam w domu to się nic nie działo, teraz jak mam problem ze szpitalem i zdrowiem to oferty pracy posypały się jak z rękawa. Niby zdrowie najważniejsze, no ale... Dziś byłam na fajnej rozmowie, ekstra robota, kolejny etap na przyszły tydzień, więc no nie ma opcji żebym się teraz położyła do szpitala, bo do pon-wt na pewno nie zdążę. I tak wczoraj miałam zrezygnować z wizyty u lekarza, bo mi się wydawało, że mam b. dobre wyniki, a czekałam w poczekalni w szpilkach 2,5 godziny bez miejsca do siedzenia, bo było jeszcze 10 osób przede mną (wizyta prywatnie...). Nie chciało mi się tyle siedzieć- jakbym sobie poszła to nawet bym nie wiedziała, że coś się dzieje, bo kolejny termin to był 21.10

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Dziewczyny, widziałam dziś jakąś Rzeszowiankę w fajnych butach, podpowiedzcie mi co to- na 100% jakaś sieciówka. Buty botki na obcasie klocek, z tyłu pomiędzy obcasem a "butem właściwym" złoty element, taki jakby paseczek złoty, po boku wycięte i złota klamerka. Obcas na oko nie bardzo wysoki- pewnie max. jakieś 8 cm.

A może Ryłko? Wydaje mi się, że ostatnio widziałam jakieś botki ze złotymi elementami

Instagram
Stary 2013-10-09, 19:22   #1224
ladybird1122
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tess_d Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie zwrotu. Kupiłam kilka rzeczy online i część zamówienia chcę zwrócić w sklepie stacjonarnym. Za zakupy płaciłam kartą kredytową. Wiem że Zara oddaje kasę tą samą drogą, którą dokonywało się płatności, tylko przecież nie mam żadnego dowodu, że płaciłam w taki właśnie sposób. Mam jedynie "paragon" dołączony do paczki, czyli wykaz wszystkich zakupionych towarów. Jak w takim przypadku wygląda zwrot pieniędzy ?
Niczym się nie przejmuj. Idziesz z ciuszkami i kartką ze spisem zamówionych rzeczy (która była w przesyłce) do kasy i mówisz,ze chcesz zrobić zwrot rzeczy zakupionych online i resztę robi osoba przyjmująca zwrot, a kasa za 2 dni wraca na Twoje konto

Mari
trzymam kciuki za szybkie i pomyślne rozwiązanie Twoich problemów i dużo zdrówka życzę!
ladybird1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:24   #1225
starlit
catch me if I fall.

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Sorki za mały off top, ale czy posiadacie może jakieś buty z Simple? Znalazłam pewne kozaki za 500 zł i zastanawiam się czy warto kupić. Nie mam za bardzo zaufania do firm produkującyh głównie ubrania, a na marginesie buty Te podobają mi się, bo lubię wysokie buty, tylko nie wiem czy gdyby platforma nie miała okrągłych kształtów nie byłyby delikatniejsze. Czy wg Was nie są za wulgarne? Nie chciałabym wyglądać nieprzyzwoicie
moim zdaniem sa straszne simple czy nie simple, kojarzą mi się z takim gotycko-metalowym stylem
Stary 2013-10-09, 19:26   #1226
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
jestem na nie
znajdziesz coś lepszego może zaglądnij do Conhpol
Stary 2013-10-09, 19:47   #1227
kama-hh
Zakorzenienie

GG do kama-hh

Cytat:
Nie nie nie

kama-hh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:03   #1228
kamaniak
Raczkowanie

Apali- kupowałam u tej Sprzedającej naszyjniki z H&M i powiem,że nigdy nie miałam problemu (kupiłam kolczyki, bransoletkę i kilka naszyjników), zawsze dobrze zapakowane. Dziwne trochę to zachowanie, jaki miała w tym interes? ale nie ma co odpuszczać
kamaniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:16   #1229
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starlit Pokaż wiadomość
moim zdaniem sa straszne simple czy nie simple, kojarzą mi się z takim gotycko-metalowym stylem
Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
jestem na nie
znajdziesz coś lepszego może zaglądnij do Conhpol
Cytat:
Napisane przez kamaniak Pokaż wiadomość
Apali- kupowałam u tej Sprzedającej naszyjniki z H&M i powiem,że nigdy nie miałam problemu (kupiłam kolczyki, bransoletkę i kilka naszyjników), zawsze dobrze zapakowane. Dziwne trochę to zachowanie, jaki miała w tym interes? ale nie ma co odpuszczać
Dzięki za odzew Tak właśnie sądziłam, buty są dość kontrowersyjne. Ostatnio kupiłam oficerki w podobnej cenie i cały czas zastanawiam się czy ich nie oddać. Jak pokazałam męźowi te Simple, stwierdził, że on mi jeszcze dopłaci jak odeśle wygodne oficerki i kupię te kopyta. Zależało mi właśnie na jednych niższych, wygodnych do latania dlatego je kupiłam, ale co tam. Jak mąż stwierdził, te też będą wygodne (pomijając te 13 cm)- i gdzie tu logika? Ahh, Ci mężczyźni

Instagram
Stary 2013-10-09, 20:24   #1230
tess_d
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladybird1122 Pokaż wiadomość
Niczym się nie przejmuj. Idziesz z ciuszkami i kartką ze spisem zamówionych rzeczy (która była w przesyłce) do kasy i mówisz,ze chcesz zrobić zwrot rzeczy zakupionych online i resztę robi osoba przyjmująca zwrot, a kasa za 2 dni wraca na Twoje konto
Dzięki za odpowiedź
A powiedz mi jeszcze, kasa wraca na kartę kredytową, czy mogę podać inny nr konta ?
Oczywiście byłoby to moje konto, tylko że byłby to zwykły ROR, a nie karta kredytową. Jakoś nie pasuje mi zwrot na kredytową, bo mam całą spłaconą
tess_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości