|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Generalnie warsztaty spełniły moje oczekiwania - ale to tylko dlatego, że nastawiałam się głównie na pierwszą pomoc. I tu się nie zawiodłam. Była też fajna położna, która mówiła o karmieniu piersią. A reszta to taki firmowy bełkot, włącznie z panem z Maxi Cosi - to chyba ten sam co niektóre z Was miały z nim już kontakt. Taki cwaniaczek, mąż stwierdził, że pajacował. Nie wygrałam fotelika ![]() A że mnie boli kręgosłup po tylu godzinach siedzenia to idę się położyć
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Kociak fajna taka wygrana, chociaż mała
![]() Lece spowrotem do wyrka, bo troche posiedziałam i znów mnie plecy nawalają i żebra cisną ![]() dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | ||
Zadomowienie
|
Wyprasowałam jak radziłyście. Dziękuje za szybki odzew
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciesz się, że cokolwiek wygrałaś. Ja się tyle nasiedziałam i wyszłam prawie z niczym. Pamiętam teraz już tylko smoczek i taką masę gipsową, co rączkę albo nóżkę się przykłada. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozgladamy sie za samochodem Tz dostal powera I zadzwonil dzis o egzamin na prawko, czekamy na list z data ![]() KTOSIULA - to lezaczek FP niby Od urodzenia do 9 kg. pierwszy prezent Od cioci wiec polozylismy na chwile no I sie zasnelo ![]() Poki pamietam- tak jak pisalam mam szwy. Polozna dzis I w szpitalu rowniez powiedziala ze mam dziennie moczyc sie w wannie wtedy szybciej sie bedzie goic. Zadnego mydla , tylko I wylacznie do wanny wlac filizanke mleka z 7 kroplami olejku z drzewa herbacianego. 5 dni I ma byc po wszystkim. Zobaczymy.. Aha po CC to samo. Co do Pampersow. Ja Wam pisalam jaki moj tz obrzydliwy , wszystko go brzydzi. Majka co prawda jeszcze nie robi kup na pol pieluchy, ale w kolko by tylko jej pieluche zmieniał . A ta smolka wczoraj go przerazila, ale ja tez bym byla przerazona jakbym z wizazu nie wiedziala co mnie czeka ![]() Maomami - ![]() ![]() ![]() Lece dalej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() Biegniem , biegniem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2016 | |||
Zakorzenienie
|
Hej ho wieczornie.
Nie stresuj się na zapas. Niektóre kobiety rodzą ekspresowo i nie muszą się wcześniej źle czuć. Witusiowi skończyli antybiotykoterapię. Morfo ma idealną, je powoli coraz więcej. Tylko przy butelce nadal się męczy. A to oznacza, że jeszcze poleży troszkę, bo jego solidne jedzenie i waga są podstawą do wyjścia. Ale już bliżej niż dalej, więc się cieszę. Waży 1680g. Anoula, póki pamiętam- gdybyś mogła skopiować dane urodzeniowe Witka ze zmienioną długością ciała, bo okazuje się, że położnicy mnie źle poinformowali. Witek urodził się mając 47cm. ![]() Cytat:
![]() A co do bepanthenu- jeśli nie będziesz smarować i Mała będzie zasysać suchą brodawkę, na której między karmieniami będą się tworzyć strupki, toooo dopieroooo będzie bolało. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze, też mam kupon do smyka, ale w naszych bydgoskich smykach nie ma ani fotelików, ani materacy ani nic z tych rzeczy . ![]() zimno mi
![]() |
#2017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pierwsza kupka zwie sie smolka? Kolejne juz nie? Ona zrobila kupke w brzuszku wiec ta faktycznie byla juz druga ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
Trele wszystkie z domieszką tego ciemnego to jeszcze elementy smółki.
Dziewczyny a podajcie jeszcze nazwy swoich suszarek? Bo vileda trochę ich ma ![]()
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro zadzwonie I zapytam. W sobote mam wizyte w szpitalu, pobiora jej krew z piétki na wykrycie kilku chorob. ![]() ![]() Kapiel szybko bo ryku co nie miara ![]() Ale najgorzej nie bylo. .. Mam pytanie do mam dziewczynek. Cos czerwonego w pampersie przy siku?? Kolor moze nawet bardziej pomarancz?? Czytalam kiedys ze moze byc kilka kropel krwi ale wole sie updwnic .. DZIDZIA ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-10-09 o 23:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Benpanthenem będę smarowac, nie mam innego wyjscia, dzis juz tak boli ze nie mysle co bedzie za dwa dni ![]() Dzidzia ja teraz sie dopiero zastanawiam jak ty takiego o ponad polowe mniejszego Witusia karmisz takim dwa razy wiekszym Od mojego cycem? Ja mam stracha ze ja przydusze ![]() Robimy podejscie nocne spanie, Ciekawe jak to bedzie dzis ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Od ponad godziny już nie śpię, w ogóle dzisiejszą noc mogę zaliczyć do nieprzespanych - budziłam się co godzinę na siku i ostre kaszlenie oraz z powodu zatkanego na amen nosa. ![]() Mój mąż, jako, że pracuje "w terenie" to co rusz przynosi do domu nowe choróbsko i jako przykładny mąż co wszystko oddaje żonie, przejmuję od niego te choroby. Ledwo co się podleczyłam z jednego przeziębienia to mam teraz drugie! ![]() MASAKRA! |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Zadomowienie
|
Hejka. Ja tez nie spie. Moja mala sie obudzila I chciala przyjsc do nas a ja od tygodnia jej na to nie pozwalam (zawsze przychodzila ok 5:30-6:00) bo jest mi coraz ciasniej I zawsze spie na skraju lozka. Poniewaz nie lubi jak jest calkowicie ciemno I nie lubi jak sie swieci lampka w jej pokoju musialam jej zaswiecic swiatlo na korytarzu. Teraz czekam az zasnie a ten bak maly tylko przewraca sie z boku na bok I wzdycha
![]() No coz. Rano znowu bede jak mambie (polaczenie mamy z zabie ;-) ) ---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ---------- Ide sprawdzic czy spi... |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | ||||
Zakorzenienie
|
u mnie też mogłby brać udział tylko kobiety w ciąży
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak się zorientujecie ile wynosi u Was ubezpieczenie to daj znać bo ciekawa jestem :P my płacimy za rok chyba 450 zł bo znaleźliśmy właśnie najtańsze a w zesżłym było coś ponad 500 :p Cytat:
![]() ![]() no właśnie oglądałam filmik który wrzuciła Anoula chyba jak się składa prześcieradło i widziałąm że się da ![]() dzień dobry mamuśki! ![]() nie śpię już od 6 bo TŻ jechał wcześniej więc się obudziłąm ![]() upociłam się jak dzika świnia w nocy ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dziś znów wczesna pobudka,o 6 nie śpię ![]() Trele,Majeczka przesłodka ![]() ![]() Anoula,i co Ci gin zlecił na te bakterie? Do wizyty 23.10 możesz mi jszcze godzinę dopisać-16.00 ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 |
Zadomowienie
|
Ja już jestem po śniadaniu a teraz wybieram się na zakupy do carfura, bo chce blok czekoladowy zrobić, poza tym coś na obiad muszę upichcić a z tym może być problem, bo nie mam bladego pojęcia na co mam ochotę.
Coś muszę wymodzić....a później koleżanka do mnie wpada, więc do usłyszenia później. |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Rozeznanie
|
Witam się z rana po dość ciężkiej nocy. Trzeci dzień pod rząd zasypiam ok 2 w nocy a tak to tylko przewracam się w łóżku i do toalety wędruję. Później mały wola na siku, a starszy ma na 8 do szkoły więc pobudka przed 7.
Anoula możesz mi wpisać wizytę na 24,10 na 17. Mam zapisane w karcie że będę miała badanie na GBS na następnej wizycie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
ciekawa jestem czy moje dziecko na KTG będzie takie żwawe jak jest od samego rana czy będzie udawała że tam jej nie ma
![]() spadam na wizytę! do napisania! ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | ||||
Zakorzenienie
|
czekam, czekam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() fajnie że tż chce pomagać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() aaa, czyli teraz idziecie na to badanie które nas robia zaraz w spzitalu ![]() ![]() Nati też spała dłużej niże standardowe 3 godziny między karmieniami, ale też nie na tyle długo żebym się martwiła. i jak nocka? ![]() Cytat:
![]() a wiesz jak się w nocy tez ostatnio jaka pocę ![]() ![]() spoko, czekam! ![]() Dziś mam wizyte, o 17, ciekawe co tam ![]() Teraz lece się ogarnąc, po natalcie do mojej mamy (wczoraj sobie zażyczyla że zostaje u babci na noc i koniec ![]() ![]() ![]() Nic, lece. Będe potem jak mi kręgosłup nie pęknie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na obiad zrób coś na szybko - może kurczaka z mieszanką chińską i sosem słodko-kwaśnym z ryżem? To nasze ulubione danie jak nie ma za bardzo czasu na stanie w kuchni i gotowanie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
Tak szybko się tej kobietce zmarło, a mogła pożyć jeszcze kilkadziesiąt lat. Smutne to! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
Acelinko ja soe wczoraj dowiedziałam ze znajoma ze szkoly podst nie żyje. Rok mlodsza ode mnie. 23 września cieszyła soe ze zostanie mama.a potem zachorowała gwaltownie (nie wiem na co) i nastapila smierc mózgu i ciała. Lat 26. W tym roku wyszla za maz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2032 |
Raczkowanie
|
Witamy z rana
![]() Trzeba zjeść śniadanko i spowrotem do łóżka,,,perspektywa leżenia mnie przeraża ale czego się nie robi dla tego Okruszka ![]() Kciuki za wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak byscie mialy chwile to mamusie,ktore juz mialy cc...jak to jest z tym pierwszym karmieniem piersia po cieciu,bo jakos od samego rana mysle o tym.Jesli przebiega wszystko ok (maluch zdrowy,mama ok) to kiedy pierwszy raz podaja do piersi.Wczoraj od poloznej sie dowiedzialam,ze cewnik moze byc do doby po cieciu,wiec domyslam sie,ze raczej mobilna zbytnio nie bede...ale tak bardzo chcialabym karmic piersia i boje sie,ze przez ciecie to bedzie utrudnione. zanim naczytam sie w necie- dajcie znac jak mozecie jak to w zyciu wylada |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2034 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trele ale ta Wasza Majeczka cudna ![]() Nie widziałam tylko Kacperka Rybki jeszcze... ![]() Miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super, ze już wszystko czeka na przyjście Maluszka, a urządzanie pokoiku to chyba największa przyjemność. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zakorzenienie
|
Pepper Alise dostałam do piersi praktycznie zaraz na sali pooperacyjnej jak byłam w stanie sie gora tulowia przekrecic.tylko nie wolno mi było podnosic głowy przez 6h od znieczulenia.
Z Witkiem byłoby podobnie gdyby nie intensywna i inku. Mleko jest zawsze kochana. Tylko czasem trzeba mu trochę pomoc dzieckiem albo laktatorem. Mleko można rozkrecic nawet kilka tygodni po porodzie. Znam osobiście przypadek gdzie Mama przeszla na sztuczna butle z lenistwa a potem po 4tyg ruszylo ja sumienie i laktatorem wróciła do karmienia swoim odciagnietym mlekiem. Spokojnie. A co do brudzenia pieluszki-chlopcom też sie zdarza. Nie panikowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2037 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dostałam smsa od kuriera, że dziś będzie paczka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas NUKa w ogóle nie było ![]() Cytat:
Mam ją co najmniej 3 lata, jeśli nie dłużej - nic nie jest powyginane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bry! Nie śpię od 5 ![]() Dziś wizyta ![]() ![]() ![]() Muszę spisać sobie milion pytań do lekarza ![]() Ale odebrałam wczoraj wyniki krwi i moczu, i tylko hematokryt jest minimalnie poniżej normy, a tak wszystko ok, w moczu czysto ![]() ![]() Ale stopy to mi puchną już od rana ![]() ![]() Aaa, dziewczyny, w smyku jest promo na trochę rzeczy, m.in. na wkładki laktacyjne: - Tommee Tippee 50 szt. - 9,0 zł (http://www.smyk.com/tommee-tippee-wk...t-niemowlaka-p) - NUK na noc 20 szt. - 5,0 zł (http://www.smyk.com/nuk-nocne-wkladk...t-niemowlaka-p) - NUK Ultra Dry 24 szt. - 5,0 zł (http://www.smyk.com/nuk-ultra-dry-wk...t-niemowlaka-p) - NUK Ultra Dry 60 szt. - 15,0 zł (http://www.smyk.com/nuk-ultra-dry-wk...t-niemowlaka-p) Jak macie gdzieś obok siebie Empik, to warto sobie wziąć z odbiorem za free. Wydaje mi się, że cena atrakcyjna. Ja co prawda mam z BabyOno, ale zamówiłam sobie 2 opak. TT (wiem, że polecane). Jak mi się nie przydadzą, to najwyżej oddam jakiejś koleżance...
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
Acha, cewnik wyjeli mi jak tylko byłam w stanie dojsc do lazienki.w moim przypadku ostatnio było to w 18h po cieciu. Ale Witek urodził sie wieczorem wiec weszla w to noc.
Z Alisa cewnik mi wyjela jak wrocilo czucie. Ciecie było o 6 a ja ok 12 byłam juz sama siusiu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za promocje, muszę je później dokładnie przejrzeć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Witam moje Panie!
Dzisiaj mam jechać na jakieś tam warsztaty "Świadoma mama" i coś mi się nie chcę... ciekawe czy warto. Ma być na temat żywienia w ciąży i żywienia dziecka, jogi i masażu Shantala... sama nie wiem... Cytat:
Cytat:
Ale to chyba to samo co Anoula wcześniej wrzuciła. Ja prasuję prześcieradła bawełniane, ale składam bez prasowania a potem przed założeniem prasuję. Co się naklnę przy tym to moje, bo mam łożko 200x200, ale nie lubię takiego niewyprasowanego mieć :P Frotte nie prasuję. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A pochwalę Wam się. Wygrałam półroczny zapas produktów Jelp ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.