|
|
#2551 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zęby? Świetna rodzinna fotka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
można w każdym lidlu wymienić towar spokojnie i oddać też Cytat:
- 5 rano kp - 8 kaszka (ale coś ostatnio nie bardzo chce, nie wiem, czy jej się nie znudziło to już), ok. 150ml łyżeczką - 11:30 pierwsze danie - 14 drugie danie - ok. 17 różnie - pierś, kromka z masłem, owoce - wczoraj na urodzinach byłam z nią to zjadła kromeczkę z masłem malutką i do tego łyżkę ryżu i łyżkę startej marchwii - 19-20 kp albo kaszka, czasem i to i to w nocy kp, dzisiaj 2 razyA popatrz sobie na digital scrapbooking, łatwe to a efektowne: http://www.workshopamyloid.org/wp-co...ng-layouts.jpg http://pixelbooking.com/media/catalo...g-layout-3.jpg ja robiłam np. takie: http://www.szajajaba.blogspot.com/20...iewczynka.html http://www.szajajaba.blogspot.com/20...kcji-hehe.html Cytat:
tylko powiedzmy daj chleb na pół i z połowy tej połowy kromka. Skórki odkrawam oczywiście Ale dla Dorki to mało zazwyczaj, do tego kp jeszcze albo jak wczoraj - łyżka startej, surowej marchwii i łyżka gotowanego na miękko ryżu. Cytat:
![]() Babeczki: |
|||||||||
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, Pola rozwaliła system
|
|
|
|
#2553 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane,
widzę,że pytałyście o mnie, dziekuje serdecznie u nas niestety narządy rozrywkowe odwiesiliśmy na haczyk bo mieliśmy lekkie spięcia przez weekend więc nici ze staranek bo już pewnie dawno po owu ![]() w sobotę byłam na koncercie Roguckiego, było naprawdę super, dobrze mi zrobiło wyjście mały troszkę płakał TZ jak się przebudził na cycka a tu butelka z mlekiem- nie tknąl ![]() wczoraj mieliśmy znajomych z córeczką, było bardzo sympatycznie, troszkę odpoczełam, Leoś jest przekochany więc luzik Blogerko bardzo Ci współczuje, to ciężkie decyzje jeśli mogę zapytać, Wy jesteście małżeństwem? macie dlugi staż w związku? śliczna niunia Cytat:
oba widoczki sliczne ![]() Cytat:
przy Samuelu miałam absolutnego świra by nie dawać nic co jest niedozwoloe dla dzieciaczków c Aska a ten tort, o jaaaa, już kiedyś go podziwiałam na jakimś blogu ale to takie pracochłonne
|
||
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Musze sie dokopać do Aski tortu
bo tak wszystkie zachwalaja czyzby tęczowy?
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ale się wku....am!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Dziś miałam mieć wizytę prywatną u okulisty (WRESZCIE). Moja t. miała być z Darią przez ten czas. I co??? Zadzwoniła do Tżta że ona ma COŚ do roboty!!!!!! Idę do dziecia bo marudna jest. Ululam ją do snu i przyjdę nadrobić Was.
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Ma błękitne i myślę, że chyba już jej się nie zmienią... Chociaż w sumie ja miałam niebieskie oczy gdzieś do 5. roku życia, potem mi się zaczęły zielone robić i teraz nie ma w nich ani jednej nuty niebieskości...
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, ale t. pipa pipowata!
|
|
|
|
#2558 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43256007]
U nas jest tak: - 5 rano kp - 8 kaszka (ale coś ostatnio nie bardzo chce, nie wiem, czy jej się nie znudziło to już), ok. 150ml łyżeczką - 11:30 pierwsze danie - 14 drugie danie - ok. 17 różnie - pierś, kromka z masłem, owoce - wczoraj na urodzinach byłam z nią to zjadła kromeczkę z masłem malutką i do tego łyżkę ryżu i łyżkę startej marchwii - 19-20 kp albo kaszka, czasem i to i to w nocy kp, dzisiaj 2 razyA popatrz sobie na digital scrapbooking, łatwe to a efektowne: http://www.workshopamyloid.org/wp-co...ng-layouts.jpg http://pixelbooking.com/media/catalo...g-layout-3.jpg ja robiłam np. takie: http://www.szajajaba.blogspot.com/20...iewczynka.html http://www.szajajaba.blogspot.com/20...kcji-hehe.html Babeczki:[/QUOTE] o dzięki ![]() a babeczki piękne! Cytat:
brak słów na t.
|
|
#2559 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
Cytat:
az tak źle jest? Cytat:
![]() Cytat:
co planujesz? ![]() Cytat:
łał!!!!ja sie jaram jak mlody wypije troche z niekapka ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() super!!!! |
||||||
|
|
|
#2560 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żartuję oczywiście ![]() Cytat:
![]() Pięknota! |
||||||
|
|
|
#2561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43256007] Kromeczka chleba z masłem - smaruję normalnie, by to masełko też czuła, a wielkość - jak masz zwykły chleb, to na środku największa kromka jest, prawda? no to nie taka tylko powiedzmy daj chleb na pół i z połowy tej połowy kromka. Skórki odkrawam oczywiście [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() kurcze, a nie dasz rady z Daria isc? moze ktos tam by ja na chwilke popilnowal... Cytat:
Cytat:
cudne foteczki dzieciaczkow!!!! aśka - za torta!!!! szacun kobito!
|
||||
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Pola za to w niekapku nie gustuje
:
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Po obiadku jedziemy z mlodym na chwilke do tesciow...
wczoraj byly u nich takie mini poprawiny, taka bardziej posiadowka w domu ale ja z Kuba zostalam bo ma jeszcze ten katar i lekki kaszelek a bylo troche osob, w tym jedna chrychajaca wiec wolalam zostac...dzis juz nikogo nie bedzie to na spokojnie sobie pojedziemy... tesciowadala wczoraj walowke, "resztki" z wesela - o mamunciu, obzarlam sie jak dzika locha jak to ktoras napisala ![]() dzis mamy dostac napoje i "napoje"
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43256007]Babeczki:[/QUOTE]
Świetne! Cytat:
![]() Misiaela Domcia też mnie ciągnie za włosy, nawet w nocy jak je na śpiocha to mnie ciąga
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2567 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do zdjęć to tym razem robiła mi moja koleżanka ustawiłam ją w miejscu które wybrałam pokazałam jak wykadrować jak nacisnąć ![]() Bo robiłam wczoraj plener ślubny tej koleżance, pieknie było A czasem wybieram jakieś drzewo czy tam coś gdzie stawiam aparat, nie noszę statywu na takie wypady bo bym się nie ogarnęła z wszystkim ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43256007]fajni są ![]() a na którym rynku? BB ma dwa ![]() Zęby? Świetna rodzinna fotka ![]() [/QUOTE] na starym nie byłam na obu :PZęby... no może ![]() Jest lepiej tzn te qpy lepsze więc chyba jeszcze poczekam, kupię probiotyk i będę obserwować. Dziękować A na dłubalni to Ty na zdjęciu no nie??? Cytat:
o jezuuu!!!! co za kobieta !
|
|
#2568 |
|
Wtajemniczenie
|
fewcia, hje - ale chyba fewcia. Napisalam, ze czuje sie jak nianka, bo co innego jesli kobieta - samotna matka wychowuje dziecko sama a co innego jak sie mieszka z ojcem dziecka i teraz powiedz jak to wyglada, kiedy kobieta sama 24 h na dobe wychowuje dziecko. w pewnym momencie naprawde poczulam sie jakbym dla tz byla opiekunka do jego dziecka, kims kto wychowuje dziecko wtedy kiedy jego rodzice juz wychodza i on nie musi udawac zainteresowanego swoim dzieckiem ojca. Troszke wyolbrzymam ale naprawde tak to mniej wiecej wygladalo. Co to znaczy, ze on sobie wychodzi a ja zostaje sama z pusta lodowka i nie mam juz nawet jak do sklepu wyskoczyc po 18. Mogl uprzedzic, zrobilabym zakupy w dzien. Dwa, nie mam nianki, ktora tz spalil!! ale nowej nie kupi bo "nie ma pieniedzy", mial zalatwic od kumpla u ktorego na ostatnim pochlaju zabral nianke bez bazy, mial wrocic po baze, dwa tyg czekalam! zeby sie dowiedziec,ze to przeciez moj problem. Powiedz sama jak to wyglada. W dupie ma czy bede miala chociaz minimum wygody opiekujac sie sama, w dupie ma moje potrzeby.
Tu w domu za to czuje sie jak "Sierota" rodzice / siostry prawie z rak mi Borysa wyrywaja "daj mi go, zrob sobie na spokojnie kawe, zjedz na spokojnie sniadanie, idz wykap sie sama" A wiecie, dla mnie to takie oczywistosci i nawet nie postrzegam tego jako jakieswielkie utrudnienie. Owszem pewne rzeczy sa trudne jak np. wyszykowanie sie na spacer jak nie ma kto na 5 min zajac sie dzieckiem, bo wtedy przygotowania trwaja 30 min ale takie robienie sniadania / kawy z dzieckiem na rece i pozniej jedzenie razem z nim to juz dla mnie cos oczywistego i nawet mi smutno troche ze jem bez Borynia ![]() Pozniej reszte nadrobie bo mi Borynio klawiature w laptopie zepsul i nie ogarniam jeszcze laptopa siostry. Aha, nasza wczorajsza klotnia z TZ zaczela sie od tego ze "ukradlam" mu pilota od garazu, zeby wyjsc z domu po bulki do sklepu. haha, "ukradlam" bo moj jest zepsuty, i nie mialam jak wyjsc z domu. Oczywiscie moglam ksiezniczke obudzic i zapytac czy moge, ale wtedy ksiezniczka by sie sfochowala, ze ja obudzilam "rano" czyli o 11. I tak zle i tak niedobrze. Aha, no i oczyweiscie zamiast krasc moglam sobie sama jechac z zepsutym wozkiem bez hamulca, autobusem do miasta nie wiadomo gdzie naprawic tego pilota bo on jest nie jest serwisem od naprawy pilotow. a klucza od furtki mi nie znbajdzie, mam prosic jego kolegem ktory go ma zeby mi pozyczyl i jechac do miasta, autobusem z wozkiem bez hamulca dorobic go sobie. No i powiedzcie czy to nie jest chamstwo? Dodam, ze po te bulki szlam z dzieckiem, czyli zeby isc do sklepu ooddalonego 200 m musialam zrobic ale przygotowania. Zamiast oddac ojcu dziecko i pojsc na spokojnie. Tak, to w normalnych domach wyglada. A ja czy jest TZ w domu czy go nie ma w 95% wszytsko organizowalam tak jakby go nie bylo i jakbym musiala sobie radzic sama. Juz w ostatnich tygodniach probowalam rano raz na jakis czas prosic go grzecznie, zeby zmienil Borysowi pampresa po nocy, to tez prowokowal klotnie, bo "o co mi chodzi", czego ja chce. I probowal mi "tlumaczyc" ze jak chce zebysmy na rowni dzielili obowiazki - bez komentarza, zmiana raz na jakis czas pampka to podzial obowiazkow 50 / 50 to man isc do roboty i go utrzymuwac a on sam bedzie dziecko wychowywal, ??
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-10-14 o 10:53 |
|
|
|
#2569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dałam dziś Darii chleb z serkiem do smarowania (tak jak Lady
), w kosteczkę i wcinała aż jej się uszy trzęsły ![]() Ale pięknie! Fajni jesteście ![]() Cytat:
i ja, i ja!! ![]() Black śliczna fotka Cytat:
Cytat:
Też się bałam. Trzymałam ją i powolutku zjechała a jaki zaciesz miałaaaaaa![]() ellmi, piękne jesienne zdjęcia! Cytat:
idę nadrabiać dalej
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-10-14 o 10:42 |
||||
|
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
nawijka - a co u Was się dzieje? Aż tak źle?
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
ehh, blogerko - brak słow poprostu!
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- mata baby ![]() k.
|
|
|
|
#2573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja tu czegoś nie rozumiem A jak masz wyglądać, no chyba nie grubo w rozmiarze 34 pewnie. Litości chudzinko A chłopaki super! To drugie zdjęcie jak sie chochrają do siebie Między synkiem mojego brata a Igusiem jest pół roku różnicy, tzn. bratanek mój starszy o pół roku i powiem Ci że średnio jest zainteresowany. Iguś np. lezie do niego a ten w płacz, sam to wcale nie podchodzi do Igiego z własnej woli. Mam nadzieję że to się zmieni i będą fajnie chłopaki razem się bawić jak będą starsi ![]() Blogerko, gratuluję odwagi i po tym co piszesz nie dziwię się że w końcu pękłaś bo nikt nie jest z kamienia i ileż można znosić takie teksty i prostackie zachowanie. Nawijko ![]() Sarah - śmieszka mała z Natusi, a sweterek śliczny! Co tam słychać? Już się zaklimatyzowałaś w miarę? Języka się uczysz? Silver - Ale piękna pogoda u Was, u mnie brzydki weekend był a dzisiaj to nawet deszcz pada. A Daria słodziutka jak zwykle! A to wymiksowanie się teściowej od opieki nad Darią, masakra! Co za kobieta...a ona wiedziała że Ty masz wizytę u lekarza a nie że chcesz wyjść dla przyjemności gdzies? Jeśli tak to chamstwo do kwadratu...i jeszcze w ostatniej chwili... aaa bo nie pisałam wcześniej marsi powodzenia w staraniach, ja czuję że będzie księżniczka tym razem ![]() nancy co do kombinezonu to właśnie też się zdziwiłam że się nastawiłaś na ten lidlowy skoro Kubuś raczej nie będzie jeszcze chodził zimą. Ja kupiłam celowo taki do bucików bo Iguś łazi przy meblach i na bank do końca zimy będzie chodził samodzielnie.
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko,paskudna sytuacja, jeju ja bym chyba ubiła
czasem narzekam na TZ jak sobie włączy xboxa albo pochłoną go książki ( w ciągu kiu tygodniu przeczytał 4 tomy gry o tron po 500-600 stron każdy ) wiadomo,że wtedy się wkurzałam,że też bym tak chciała poleżeć i się relaksowaćno ale w sobote bylam na koncercie- nie bylo problemu, zostałm, wykąpał ululal tak samo codziennie usypia malego, nie mam większych zastrzeżeń bo się bardzo interesuje dzieckiem Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-10-14 o 11:11 |
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O losie, dobrze zrobiłaś, po pierwsze koleś nie dorósł do roli ojca, po 2 nie ma za grosz szacunku do Ciebie i jest skretyniałym chamem. A ja ide umyje okna... o ile Ameloś pozwoli
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, chcę coś takiego - http://pst.postris.com/posts/75963_471083447_l.jpg Długiego boba.
![]() Blogerko, żenada, mi się takie zachowanie nie mieści w głowie... |
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko, mam nadzieję, że Cię to nie urazi, ale Twój "pożalsiębożetż" to zwykły kawał fiuta
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Weekend byl uroczy! Wczoraj z przyjaciolmi piknik zrobilismy. Stesknilam sie za Wami. Pogrubione - co to znaczy? I jeszcze dzia? Czasami mam wrazenie, ze po japonsku mowisz ;-) |
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Black, kiedy się idziesz ścinać? Bo ja też chcę, tylko nie wiem, kiedy i też chcę boba, tylko krótkiego
|
|
|
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
silver, ale chamsko się t. zachowała. Jak TŻ na to zareagował? mam nadzieje, że dał jej do wiwatu, że Cię zostawiła w czarnej
blogerko, straszny samolub z Twojego TŻ. Zero jakiegokolwiek zainteresowania- sorry, ale tak to wygląda. Skoro wózek Ci nie działa kilka dni a on ma to gdzieś... U nas jak sie coś zepsuje to od razu małż leci naprawia, żebym mogła iść z małą na spacer- bez żadnych dąsów i fochów. W ogóle jego zachowanie można skwitować jako żenadę.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

W sobotę byliśmy u moich rodziców, dziś u teściów. Piotrek bawił się z swoim braciszkiem Oleczkiem (synem mojej siostry

nie ogarniam tego normalnie nic jej się nie dzieje tylko to.... może jakiś probiotyk? Wiecie nie chce lecieć do lekarza "bo dziecko robi dużo kup..." A może jakieś badania krwi np? nie wiem. Ewik a jak Domcia????
za papa

no ale cóż.

brak słów na t.
Ale pojechał już niestety.