|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
witam sie kurcze mialam nacytowane i mnie wywaliło z neta ale jestem wsciekla juz niebede cytowac to co mi znikło ,
wszystkim mamom co miały wizyty i były udane gratulacje zdjecia malenstw przesliczne witam nowe mamusie ide dalej czytac moze juz bez przygud
#4412 | |||||
Rozeznanie
|
Wy mnie Mamusie normalnie rozpieścicie tutaj z komplementów
![]() ![]() Tak myślę,że terapia dużo mi dała. Dużo się dowiedziałam o sobie i o swoich mechanizmach ![]() Cytat:
![]() GOŁĄBKI ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam nowe Mamusie ![]() Tak w ogole,to gratulacje II Trymestrów bo widziałam,że już pare osób przeszło ![]() Mnie dalej zmęczenie trzyma i śpię po pare razy w ciągu dnia..Mam zajawkę na lody i codziennie je szamam. Jak to u Was jest ze słodyczami?Ograniczacie sie? P.S. Dzisiaj idę na msze bo moja parafia jest Św. Gerarda a on jest patronem kobiet w ciąży, osób starających się o potomostwo i przebiegu dobrych porodów,także pomodlę się za Nas wszystkie przy okazji ![]() P.S.1 Czy mi sie wydaje,czy pare osob było na prenatalnych już? A gdzie są fotki ja się pytam ![]() P.S.2 Jak witamy nowe Mamusie i piszecie,że dopiero co się dowiedziałyście to aż mnie serduszko ściska jak sobie przypomne,ze jeszcze nie tak dawno sama patrzyłam z niedowierzaniem na 2 mocne kreski na teście.. ![]() Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-10-16 o 11:32 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszyyystko będzie dobrze, zobaczysz ![]() ![]()
![]() |
#4414 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Bazile witam nową mamusię ![]() ![]() ![]() ![]() H0pe czarne myśli - a kysz! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |||
Zadomowienie
|
Poprasowałam przynajmniej Misi ubranka. Na więcej nie mam siły
![]() Cytat:
![]() Ale po co??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z Misią płeć poznałam w 17 tc. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Hope spokojnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem za tym, żeby były miesięczne wątki, a nie dwumiesięczne.
Zanim nadrobię to juz nie wiem co miałam komu napisać.... Pamiętam że ktoś pytał czy to moje drugie dziecko: byłam w ciąży ale dzieciątko umarło w 11 tygodniu. I wizytę mam 24 października. I to tyle...co pamiętam ![]() Co do seksu to ja absolutnie...Mąż nawet nie próbuje, z resztą pewnie też by się bał. W pierwszej ciąży tylko dwa razy było i to tak płytko a ja przez cały seks tylko myślałam o tym, czy dziecka nie uszkodzę. Inaczej się bawimy i tez jest ok ![]() A i pamiętam że h0pe ma wizytę dzisiaj i trzymam kciuki z całych sił. Daj proszę znać co się było na wizycie. Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2013-10-16 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dopochwowa też. Bo zamiana doustnej na dopochwową może Ci tylko zmniejszyć nudności spowodowane wątpliwie przyjemnym smakiem Luteiny :/ Natomiast sam progesteron tak już po prostu wpływa na nasz układ trawienny :/ Zobaczymy czy mi się polepszy od jutra to dam znać. Trzymam kciuki kochana, żeby te plamienia w końcu ustały! W końcu już tak blisko II-ego trymestru jesteś! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
BAN stały
|
Kaorlak ja swojej córci płeć też poznałam jakoś koło 17 tyg. Także, nie liczę na to, że na genetycznym się dowiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Rozeznanie
|
Nie jestem lekarzem, więc nie wiem czy czegoś nie przekręcę, ale zrozumiałam z tego co mówił, że w obecnych czasach coraz więcej kobiet ma różne niedobory w organizmie i traci ciąże nie ze względu na to, że dziecko ma jakieś wady, tylko np. dlatego, że nie może rozwinąć odpowiednio dużego ciałka żółtego albo łożyska... I tego się ponoć nie da stwierdzić na początku ciąży czy się odpowiednio rozwija czy nie, bo łożysko się wykształca jeśli dobrze pamiętam koło 10 tc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Misi też nie rodziłam we Wrocu tylko w szpitalu gdzie pracuje moja Mama (jest położną ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Wpadłam się przywitać i zobaczyć co u was słychać... A tu bach 5 str do nadrobienia. Nie wiem czy uda mi się nadrobić bo nie wiem jak długo będę sama
![]() Cytat:
13 tc mówisz, to tak jak ja ![]() Cytat:
Co do becikowego to podobno od 2014 zmieniaja się warunki, zarobek nie może przekroczyć 1900 z groszami ![]() Adamklip cześć nowa mamusiu ![]() Hope powinnaś kontaktować się z lekarzem, birzesz duphaston?>?? albo jakąs inną luteinę??? Cytat:
dwakolory, kaorlak super że bąbelek ma się dobrze i rośnie zdrowo. Cytat:
![]() My do 4 mc mamy znaleźć inne alternatywne rozwiązania seksiku mąż się uśmiał jak to usłyszał, ale jakoś sobie trzeba radzić. Cieszy się jak dziecko że to już niecały miesiąc. ![]() Cytat:
super że wszystko ok. A mężowi daj na wstrzymanie hihihih ![]() no i dbaj o siebie i swoje maleństwa. niki89 na drapiące gardło najlepszy syrop z cebuli, wiem to z doświadczenia. smakuje paskudnie ale jest rewelacyjnie skuteczny. A co do brzuszka, ja jestem 13 i mi ledwo wystaje.... Zazdroszcze ci juz takiego zgrabnego brzuszka ciążowego. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oglądałam mecz. I powiem szczerze że po raz kolejny uważam to za stracony czas. Wtedy mogłam zajrzeć do was ![]() Cytat:
Można wszystko pogodzić... I mamą się nie przejmuj. Chociaż wcale sie nie dziwię że takie zachowanie mamy cię zasmuciło... Cytat:
Czyli masz przykład jak nie działać by nie krzywdzić własnego dziecka. Mama sama popełniła błąd bo powinna być przy tobie Karierę by zdązyła zrobić... Myśl o sobie i swoim bobasie. magdi555 nieźle ta strona jest prowadzona, nie ma co. Można sie sporo dowiedzieć ![]() Cytat:
I jak ci się film podobał. Ja zabrałam wczoraj mamę (chciała strasznie zobaczyć film) i musze powiedzieć że dzieło to nie jest ale dobrze się oglądało. Cytat:
Na pewno. Nie martw się. Będzie dobrze. ![]() bazile witamy u nas ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Ja miałam dowcipnie. I płci nie poznałam. Dopiero około połowy grudnia. A teraz jestem w 13 tc.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Misi też nie rodziłam we Wrocu tylko w szpitalu gdzie pracuje moja Mama (jest położną ![]() Pallas widać co gin to inne podejście. Ja w pierwszej ciąży i teraz niec nie musiałam przyjmować, tylko u mnie nie było żadnych plamień. I oby tak zostało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Zakorzenienie
|
Znów zapytam bierzesz luteinę, duphaston????
#4424 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duphaston nie powoduje u mnie żadnych dolegliwości. mam sie ok.
![]() |
#4426 |
Wtajemniczenie
|
#4427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam problemów ze słodyczami. Zajadam się tylko kokosankami jak mam w domu. A tak to moge ich wcale nie jesć. Nie przejmuj sie że ktoś liczy na to że będziesz miałą chłopca. Będzie dziewczynka, dziadkowie też pokochaja kolejna wnuczkę ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- fajowe... ![]()
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() Nie będę cytowała bo chyba zajęło by mi to do wieczora czas ![]() Gratuluję udanych wizyt i 3mam kciuki za dzisiejsze!! Ja jakoś nie mam humoru od rana. Chodzę smutna i sama nie wiem czego chcę... Nawet byłam na lumpku i kupiłam sobie dwie sukienki tak jakby ciążowe ![]() Zimno mi strasznie powiem Wam i spac mi się chce ![]()
#4429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() DO WSZYSTKICH STUDENTEK, BEZROBOTNYCH I NIE UBEZPIECZONYCH... POSZUKACJIE WŚRÓD ZNAJOMYCH KOGOŚ KTO MA FIRMĘ, NIECH WAS ZATRUDNI NA MIESIĄC, PLUS KILKA DNI, (UMÓWCIE SIĘ ŻE ODDACIE SKŁADKI I WYNAGRODZENIE) IDŹCIE NA ZWOLNIENIE DO DNIA PORODU, A PÓŹNIEJ NA MACIERZYŃSKI PŁATNY W ZALEŻNOŚCI OD WYSOKOŚCI WYNAGRODZENIA !!! prawie nadrobiłam... uff u mnie znowu mega wymiotnie, od wczoraj wieczorem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi się podobał ale wiecie, ja tam bardziej podziwiałam Wałęsową w roli matki polki więc ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Generalnie pewnie byłoby łatwiej ale ta zasada to już od lat na wizażu no i szczerze to ja np już sie przyzwyczaiłam do wielu z nas tutaj i szkoda by było ![]() Śliczne ![]() Uff młody zasnął ale w tej chorobie śpi po 30 min ![]()
![]() |
#4431 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Magdi555 czad ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczęta
![]() Nadrobiłam ufff ![]() Ja chyba rzadziej będę do Was zaglądać, powoli już mam zapowiadane pierwsze kolokwia i trzeba się brać za naukę... ![]() I zaś mnie podbrzusze zaczyna boleć tak mocno jak na miesiączkę, leżę w łóżku i się zwijam w tym momencie, bo do tego wszystkiego zaczęło mnie jeszcze łypać w krzyżu, co chwila zaglądam w gacie czy aby przypadkiem nie zaczęły mi się plamienia, mimo tego, że już 3 tydzień lecę na duphastonie. Widocznie taka moja uroda, że takie bóle mnie dopadają, bo z ciążą i dzieckiem wszystko w porządku na szczęście ![]() śliczny brzusio ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mszpilka ![]() ![]() hope trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() ![]() I witam serdecznie nowe mamusie ![]()
![]() |
#4433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
będziesz miała liczoną średnią od kwietnia, pominą zasiłek, biorą pod uwagę tylko danego pracodawcę u którego w danej chwili jesteś zatrudniona, wcześniejsi pracodawcy ich nic nie obchodzą dziewczyny średnia z 12 miesięcy jest dla osób które zatrudnione są u danego płatnika ponad rok, jeśli ktoś jest zatrudniony od 3 miesięcy, średnia liczy sie na podstawie 3 miesięcy dzieląc przez ilość miesięcy podlegania pod chorobowe w tym przypadku 3, jeśli 6 miesięcy to przez 6... to jest bardzo proste ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4436 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Poza tym tak jak piszesz, to jest chyba odgórnie ustalone w regulaminie..czy jakoś tak i nawet jak założy się miesięczny to łączą takie wątki, bo już widziałam taki przypadek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Rozeznanie
|
Do wyboru do koloru
![]() http://artillo.pl/c/buciki,281.html
![]() |
#4438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
Za dużo uczciwych rzeczy w naszym kraju nie ma i trzeba kombinować jak tylko się da, więc coodmalina mówi bardzo mądre rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czy to prawda, że jak poszłam w październiku na L4, to następne L4 mogę wziąć dopiero w lutym, żeby mi przeliczyli podstawę do chorobowego? Zależy mi na tym o tyle, że dostałam sporą podwyżkę w październiku właśnie, a teraz rozumiem, że mi liczą zasiłek na podstawie poprzedniej pensji :/ I drugie pytanie, czy jak już przeliczą to załóżmy w lutym to też biorą 12 ostatnich miesięcy, czy tylko te 3? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.