Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 11:29   #4411
wiola883
Rozeznanie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

witam sie kurcze mialam nacytowane i mnie wywaliło z neta ale jestem wsciekla juz niebede cytowac to co mi znikło ,
wszystkim mamom co miały wizyty i były udane gratulacje zdjecia malenstw przesliczne
witam nowe mamusie
ide dalej czytac moze juz bez przygud
Stary 2013-10-16, 11:30   #4412
lolitka888
Rozeznanie

Wy mnie Mamusie normalnie rozpieścicie tutaj z komplementów Bardzo dziękujemy i cieszymy się,że fotka się podoba
Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

A ta terapia grupowa coś dawala?
Tak myślę,że terapia dużo mi dała. Dużo się dowiedziałam o sobie i o swoich mechanizmach

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
U mnie też rodzice się zadeklarowali, jak będzie dziewczynka to babcia kupi wózek a jak chłopak to dziadek.
No ale po wczorajszym dniu stwierdzili, że się zrzucą i kupią wspólnie...
A jeżeli chodzi o teściów, też nie mam co liczyć ....
Jak powiedziałam o tej całek "wózkowej" akcji moich rodziców teściowej, to stwierdziła że ona ma już wnuczki i nie będzie musiała raczej nic kupować, bo moich rodziców to pierwsze i dlatego tak chcą kupować ... :/
Widzę,że nie tylko ja mam takich teściów..Moi to napaleni są wyłącznie na wnuka(bo 2 wnuczki już mają)i ciągle tylko gadają o wnuku i wnuku..przykre to. Mam nadzieje tym bardziej,że to dziewczynka w moim brzuszku siedzi

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
I gołabki zrobione
GOŁĄBKI

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
właśnie zapisałam się na pierwsze USG 29ego października, a więc to będzie 7 tydzień (6t3d), to chyba tak akurat, nie? bo zaraz później wyjeżdzam na 2 tyg, wiec wole zrobić przed wyjazdem, a kolejne w 12 tyg. myślicie, że to ok?
Ja na swoje 1 poszłam jak byłam według usg 5t2d i było jedynie ciałko żółte i pęcherzyk,także różnie to bywa. Ale nastawiaj się optymistycznie,myślę,że w 7tyg serduszko pięknie już będzie biło

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Przyszedł mój nowy staniczek w big rozmiarze Jest śliczny i moje cyce w nim marzenie! Chyba z 10 min nie mogłam się napatrzeć.
Gratulacje dużych cycuszkó

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

Właśnie tak sobie myślę, że żeby nie było zamieszania to na pierwszej stronie nowego wątku można by stworzyć coś w stylu informatora bo niewiele nam zostało a podejrzewam, że jeszcze wiele mamusiek do Naszego grona dołączy, i tam można by zawrzeć info na temat dolegliwości ciążowych, kiedy należy udać się z obawami do lekarza, co z badaniami genetycznymi itp co o tym sądzicie ?
Ja się dołącze i zaproponuje by na tej 1 stronie jeszcze poukładać nas według tygodni w jakich jesteśmy by łatwo było zobaczyć kto mniej więcej jest w podobnym momencie.

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

a w zalaczniku nasza kroszka
Piękny Bąbelek!

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od gina
Z dzieciem wszystko ok, nie wiem czy machał rączkami, ale widziałam oczy nosek i usta Mam fotkę. Gin powiedział, że jeśli chcę wierzyć, że tam to widzę, to niech tak będzie, ale ja i tak wiem swoje
Śliczności!
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
To mój brzuszek w 10tc . Wydaje mi się już taaaaaki duży
(marze..)

Witam nowe Mamusie
Tak w ogole,to gratulacje II Trymestrów bo widziałam,że już pare osób przeszło
Mnie dalej zmęczenie trzyma i śpię po pare razy w ciągu dnia..Mam zajawkę na lody i codziennie je szamam.
Jak to u Was jest ze słodyczami?Ograniczacie sie?

P.S. Dzisiaj idę na msze bo moja parafia jest Św. Gerarda a on jest patronem kobiet w ciąży, osób starających się o potomostwo i przebiegu dobrych porodów,także pomodlę się za Nas wszystkie przy okazji Mają relikwia wystawić do pocałowania^^
P.S.1 Czy mi sie wydaje,czy pare osob było na prenatalnych już? A gdzie są fotki ja się pytam
P.S.2 Jak witamy nowe Mamusie i piszecie,że dopiero co się dowiedziałyście to aż mnie serduszko ściska jak sobie przypomne,ze jeszcze nie tak dawno sama patrzyłam z niedowierzaniem na 2 mocne kreski na teście..

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-10-16 o 11:32
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:30   #4413
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
dobrze mowisz kochana, to samo sobie powtarzam

u mnie lipa... dalej mam plamienia, choc jak leżę jest ok ale przy wizytach w wc niestety mam plamienia, i to nieco inne niz tamte bo "żywsze" co tu dużo ukrywać - jestem bardzo zaniepokojona i mam czarne scenariusze przed oczami. jakbym sie przygotowywała na najgorsze

Wszyyystko będzie dobrze, zobaczysz

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:31   #4414
ilkas
BAN stały

Cytat:
Mi to obojętne, ale lekarz powiedział że ciąża bliźniacza i tak jest ciąża wysokiego ryzyka a co dopiero ciąża jak on to nazwał "jednokosmówkowa, jednoowodniowa" a tak tłumacząc prościej jak go poprosiłam to chodziło o jednojajową.
W niedziele powinnam się dowiedzieć wszystkiego. Szkoda że ten lekarz z IP nie prowadzi ciąży, ale powiedział że moja doktor z instytutu jest bardzo fajna i konkretna i zna się na rzeczy
Skoro on tak mówił tzn, że jesteś w dobrych rękach

Bazile witam nową mamusię Fajnie, że jesteś bo widzę, że masz "małego" synka Moja córcia ma dopiero 8 miesięcy (dzisiaj kończy ) także będziemy miały niewielką różnicę wieku między bąbelkami. Powiedz mi...stresuje Cię to? Bo ja się jakoś boję, że sobie nie poradzę

H0pe czarne myśli - a kysz! Dobrze, że ta wizyta już dzisiaj to się uspokoisz..i zobaczysz, że wszystko jest ok!
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:34   #4415
kaorlak
Zadomowienie

Poprasowałam przynajmniej Misi ubranka. Na więcej nie mam siły

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Nie wiem czy którąś z was to zainteresuje, ale dowiedziałam się dziś od lekarza, że Luteina może powodować bóle brzucha (zwłaszcza żołądka), zaparcia etc.

Ponieważ moja ciąża rozwija się jak na razie prawidłowo to poprosiłam o zmniejszenie dawki (mój ginekolog wszystkim pacjentkom przepisuje Luteinę "na wszelki wypadek").
Nawet przy prawidłowo rozwijających się ciążach i bez plamień ?
Ale po co???

Cytat:
Napisane przez adamklip Pokaż wiadomość
Jaki ładny i duży juz brzuszek A mam pytanie 10 tc ale liczony od OM??

i co macie na myśli mówiąć IP???
IP do chyba Izba Przyjęć w szpitalu

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ktore mialy juz usg genetycznie: mialyscie je wykonywane przez brzuch czy "dowcipnie"? Ktoras poznala juz wtedy plec? Widze, ze mszpilka chyba tak, nie?
Ja miałam wczoraj genetyczne i było przez brzuch chociaż nie pozwolił mi się ubrać po badaniu. W razie gdyby nie było czegoś widać to zrobiłby dowcipnie. Na temat płci nic nie mówił, ale on ma taki sobie sprzęt. Nawet się nie nastawiałam na płeć
Z Misią płeć poznałam w 17 tc.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Hope spokojnie Trzymam kciuki za wizytę.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:35   #4416
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Ja też jestem za tym, żeby były miesięczne wątki, a nie dwumiesięczne.
Zanim nadrobię to juz nie wiem co miałam komu napisać....

Pamiętam że ktoś pytał czy to moje drugie dziecko: byłam w ciąży ale dzieciątko umarło w 11 tygodniu.
I wizytę mam 24 października. I to tyle...co pamiętam A multicytowanie mi zniknęło jak nacisnęłam odpowiedz(chyba za dużo już było).

Co do seksu to ja absolutnie...Mąż nawet nie próbuje, z resztą pewnie też by się bał. W pierwszej ciąży tylko dwa razy było i to tak płytko a ja przez cały seks tylko myślałam o tym, czy dziecka nie uszkodzę. Inaczej się bawimy i tez jest ok Dzisiaj śnił mi się seks i że zaczęłam krwawić po...

A i pamiętam że h0pe ma wizytę dzisiaj i trzymam kciuki z całych sił. Daj proszę znać co się było na wizycie.

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2013-10-16 o 11:36
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:35   #4417
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
witaj i tutaj sama bylam za tym, zeby watki byly miesieczne, ale pamietam syt jak kiedys jakas dziewczyna zrobila miesieczny to taki najazd inne kwoki na nia zrobily, ze szok gdzie tutaj chyba nie jedna by wolala pojedyncze watki, ze wzgeldu na to, ze te mamusie np z konca czerwca beda rodzic dopiero, a te z maja beda juz mialy 2 miesieczne dzieciaczki. chociaz moze z drugiej strony to lepiej, bo bede sluzyly rada
Szczerze powiedziawszy moim zdaniem wątki "miesięczne" byłyby lepszym pomysłem. Nie chciałam negować, bo tu taka tradycja chyba od dawna, a ja w końcu nowa jestem :P

Cytat:

pallas rill
- ale dopochwowa też ???
Dopochwowa też. Bo zamiana doustnej na dopochwową może Ci tylko zmniejszyć nudności spowodowane wątpliwie przyjemnym smakiem Luteiny :/ Natomiast sam progesteron tak już po prostu wpływa na nasz układ trawienny :/ Zobaczymy czy mi się polepszy od jutra to dam znać.

Trzymam kciuki kochana, żeby te plamienia w końcu ustały! W końcu już tak blisko II-ego trymestru jesteś!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 11:37   #4418
ilkas
BAN stały

Kaorlak ja swojej córci płeć też poznałam jakoś koło 17 tyg. Także, nie liczę na to, że na genetycznym się dowiem A możesz napisać gdzie we wro chodzisz do gina? Chodzisz prywatnie czy na nfz? A gdzie rodziłaś Misię?
Stary 2013-10-16, 11:44   #4419
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

Nawet przy prawidłowo rozwijających się ciążach i bez plamień ?
Ale po co???
Nie jestem lekarzem, więc nie wiem czy czegoś nie przekręcę, ale zrozumiałam z tego co mówił, że w obecnych czasach coraz więcej kobiet ma różne niedobory w organizmie i traci ciąże nie ze względu na to, że dziecko ma jakieś wady, tylko np. dlatego, że nie może rozwinąć odpowiednio dużego ciałka żółtego albo łożyska... I tego się ponoć nie da stwierdzić na początku ciąży czy się odpowiednio rozwija czy nie, bo łożysko się wykształca jeśli dobrze pamiętam koło 10 tc.
Stary 2013-10-16, 11:46   #4420
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Kaorlak ja swojej córci płeć też poznałam jakoś koło 17 tyg. Także, nie liczę na to, że na genetycznym się dowiem A możesz napisać gdzie we wro chodzisz do gina? Chodzisz prywatnie czy na nfz? A gdzie rodziłaś Misię?
Ja chodzę na NFZ, ale nie we Wrocku tylko w Długołęce. Miałam najbliżej
Misi też nie rodziłam we Wrocu tylko w szpitalu gdzie pracuje moja Mama (jest położną ) w woj. opolskim.
Stary 2013-10-16, 11:47   #4421
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Wpadłam się przywitać i zobaczyć co u was słychać... A tu bach 5 str do nadrobienia. Nie wiem czy uda mi się nadrobić bo nie wiem jak długo będę sama

Cytat:
no i krotka relacja z wizyty ginekolog zadnych nieprawidlowosci nie widzial, lozsko sie trzyma, dzidzia sie rusza ssala paluszek(po mamie) potem nam pomachala
w nagrode poszlismy sobie z Tz polazic po sklepach dzieciecych ogladalismy wozki, lozeczka no i w hm kupilam maluszkowi pierwsze ciuszki taki slodki secikhttp://www.hm.com/no/product/14035?article=14035-A

a w zalaczniku nasza kroszka
super że z bobaskiem wszystko ok.

13 tc mówisz, to tak jak ja ) Na kiedy masz tp???

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Ja niestety ubezpieczenia nie mam, a becikowego też nam nie dadzą

Lecę na korki, trzymajcie się ciepło

Co do becikowego to podobno od 2014 zmieniaja się warunki, zarobek nie może przekroczyć 1900 z groszami masakra... Czyli nam się nie należy!!!

Adamklip cześć nowa mamusiu

Hope powinnaś kontaktować się z lekarzem, birzesz duphaston?>?? albo jakąs inną luteinę???

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
kilka postów wyżej jest inf. że dochod na członka rodziny nie może przekraczać ok1900zł, / ale to już np,w podziale na trzy osoby? mam tu na myśli nowo narodzone dziecko+ my/
========================= ========================= ===
dzieli się na liczbę osób w rodzinie czyli wy + dzieci.

dwakolory, kaorlak super że bąbelek ma się dobrze i rośnie zdrowo.

Cytat:

W ogóle dzisiaj zaczęłam myśleć o tym, że chciałabym poznać już płeć mojej fasolki. No wiem, wiem, że to za wcześnie..ale tak jakoś chciałabym już do niej mówić po imieniu
O ja też już o tym marzę... Ale niestety muszę czekać minimum do połowy grudnia... Ile to jeszcze czasu... matko

My do 4 mc mamy znaleźć inne alternatywne rozwiązania seksiku mąż się uśmiał jak to usłyszał, ale jakoś sobie trzeba radzić. Cieszy się jak dziecko że to już niecały miesiąc.

Cytat:
Byłam na IP bo się strasznie przestraszyłam.
Jest wszystko w porządku, pan doktor powiedział że mamy zakaz baraszkowania..... Dzidziusie od przedwczoraj urosły. Ciąża najprawdopodobniej jest jednojajowa, i jak to doktorek ujął "jedna dzidzia może czychać na drugą". Kazał mi przyjść w niedzielę około 12 na IP na USG i wtedy wszystko oceni, czy jedno jajowa czy dwu.

Tak się cieszę że wszystko ok.... No i zalecenie, leżenie i odpoczywanie....

Dobrej nocki

super że wszystko ok. A mężowi daj na wstrzymanie hihihih

no i dbaj o siebie i swoje maleństwa.

niki89 na drapiące gardło najlepszy syrop z cebuli, wiem to z doświadczenia. smakuje paskudnie ale jest rewelacyjnie skuteczny.

A co do brzuszka, ja jestem 13 i mi ledwo wystaje.... Zazdroszcze ci juz takiego zgrabnego brzuszka ciążowego.

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
oglądałyście mecz? - ja nie, ale fajny komentarz widziałam: "Polska reprezentacja jest jak jądra, biorą udział ale nie wchodzą"
: hahaha::h ahaha:

oglądałam mecz. I powiem szczerze że po raz kolejny uważam to za stracony czas. Wtedy mogłam zajrzeć do was

Cytat:
Dziewczyny, muszę wam się wyżalić Tak narzekałyście na swoje teściowe, a mnie własna matka tak wczoraj wyprowadziła z równowagi, że do tej pory do siebie nie doszłam

Zadzwoniłam do niej wczoraj z prośbą, żeby się dowiedziała od swojej księgowej jak to dokładnie jest z tym przeliczaniem wysokości macierzyńskiego jak się weźmie L4 w trakcie ciąży.

I wiecie co usłyszałam?! Że chyba zwariowałam, że ja na żadne L4 nie pójdę, tylko mam pracować do końca ciąży, bo jak nie to.... ZOSTANĘ KURĄ DOMOWĄ!!!! A ja mam przecież robić karierę!! Potem dodała, że chyba nie myślę, że pójdę na roczny urlop macierzyński, bo przecież jak ja potem do pracy wrócę po takim czasie?!

Nie wiem co powiedzieć... W sumie zawsze chciałam pracować do końca, ale życie zweryfikowało, że na tą chwilę czuję się tak okropnie, że sobie tego po prostu nie wyobrażam... Zobaczymy jak będzie potem. A co do macierzyńskiego to też nie wiem. Z jednej strony rok czasu wydaje się długo i rzeczywiście można wypaść z rynku, ale z drugiej strony od kiedy to praca jest ważniejsza niż Twoje własne dziecko??
Kochana nie napiszę niczego na temat twojej mamy... I jej zachowania. Napiszę ci jak ja bym się zachowała. zadzwoniła bym do zusu i zapytała jak to jest z tym macierzynskim. Nie prosiłabym się mamy. Poza tym jesteś dorosła, czujesz się źle dbasz o siebie i siedzisz w domu. Kariera nie zając nie ucieknie.

Można wszystko pogodzić... I mamą się nie przejmuj. Chociaż wcale sie nie dziwię że takie zachowanie mamy cię zasmuciło...

Cytat:
Właśnie wręcz przeciwnie... wróciła od razu do pracy i faktycznie zrobiła mega karierę. Mną zajmowała się babcia i teraz to bardzo widać, bo z babcią mam o wiele lepszy kontakt :/

Czyli masz przykład jak nie działać by nie krzywdzić własnego dziecka.
Mama sama popełniła błąd bo powinna być przy tobie Karierę by zdązyła zrobić... Myśl o sobie i swoim bobasie.

magdi555 nieźle ta strona jest prowadzona, nie ma co. Można sie sporo dowiedzieć

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Ja mam jakies wzruszanie się wzmocnione, wczoraj byliśmy z Tżtem na Wałęsie w kinie i tam pare razy łzy miałam w oczach a jak leciała nasza ślubna piosenka i hasło przewodnie z obrączek to już w ogóle skapitulowałam Przy śpiewaniu kołysanek sie wzruszam jakas taka sentymentalna się stałam

I jak ci się film podobał. Ja zabrałam wczoraj mamę (chciała strasznie zobaczyć film) i musze powiedzieć że dzieło to nie jest ale dobrze się oglądało.

Cytat:
Oby więcej żadna z Nas nie miała takich sytuacji

U mnie jeszcze na wkładce przed chwilką pojawiła się malutka plamka brązowa ale to pewnie z wczoraj coś jeszcze "zeszło".... Prawda??

Na pewno. Nie martw się. Będzie dobrze.

bazile witamy u nas

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Dziewczynki, ktore mialy juz usg genetycznie: mialyscie je wykonywane przez brzuch czy "dowcipnie"? Ktoras poznala juz wtedy plec? Widze, ze mszpilka chyba tak, nie?
Ja miałam dowcipnie. I płci nie poznałam. Dopiero około połowy grudnia. A teraz jestem w 13 tc.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 11:48   #4422
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Misi też nie rodziłam we Wrocu tylko w szpitalu gdzie pracuje moja Mama (jest położną ) w woj. opolskim.

Pallas widać co gin to inne podejście. Ja w pierwszej ciąży i teraz niec nie musiałam przyjmować, tylko u mnie nie było żadnych plamień. I oby tak zostało
Stary 2013-10-16, 11:49   #4423
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie lipa... dalej mam plamienia, choc jak leżę jest ok ale przy wizytach w wc niestety mam plamienia, i to nieco inne niz tamte bo "żywsze" co tu dużo ukrywać - jestem bardzo zaniepokojona i mam czarne scenariusze przed oczami. jakbym sie przygotowywała na najgorsze

Znów zapytam bierzesz luteinę, duphaston????

Mama Franka

Stary 2013-10-16, 11:50   #4424
Magdi555
Rozeznanie

Zakochałam się Buciki dla niemowlaczka (dziewczynki )

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 11:52   #4425
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Ja biorę duphaston i się zastanawiam czy to on nie powoduje u mnie takich rewelacji żołądkowych
ja jestem na duphastonie od początku ciąży i właśnie kończe ostatnie opakowanie i mam go już nie brać. To samo z kwasem foliowym., od przyszłego tygodnia mam zacząć brac witaminki dla kobiet w ciąży.

Duphaston nie powoduje u mnie żadnych dolegliwości. mam sie ok.

Mama Franka

Stary 2013-10-16, 11:52   #4426
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-16, 11:59   #4427
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Witam nowe Mamusie
Tak w ogole,to gratulacje II Trymestrów bo widziałam,że już pare osób przeszło
Mnie dalej zmęczenie trzyma i śpię po pare razy w ciągu dnia..Mam zajawkę na lody i codziennie je szamam.
Jak to u Was jest ze słodyczami?Ograniczacie sie?

P.S. Dzisiaj idę na msze bo moja parafia jest Św. Gerarda a on jest patronem kobiet w ciąży, osób starających się o potomostwo i przebiegu dobrych porodów,także pomodlę się za Nas wszystkie przy okazji Mają relikwia wystawić do pocałowania^^
P.S.1 Czy mi sie wydaje,czy pare osob było na prenatalnych już? A gdzie są fotki ja się pytam
P.S.2 Jak witamy nowe Mamusie i piszecie,że dopiero co się dowiedziałyście to aż mnie serduszko ściska jak sobie przypomne,ze jeszcze nie tak dawno sama patrzyłam z niedowierzaniem na 2 mocne kreski na teście..

ja nie mam problemów ze słodyczami. Zajadam się tylko kokosankami jak mam w domu. A tak to moge ich wcale nie jesć.

Nie przejmuj sie że ktoś liczy na to że będziesz miałą chłopca. Będzie dziewczynka, dziadkowie też pokochaja kolejna wnuczkę

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:

fajowe...

Mama Franka

Stary 2013-10-16, 12:02   #4428
kasiab91
Zakorzenienie

Hej laski

Nie będę cytowała bo chyba zajęło by mi to do wieczora czas

Gratuluję udanych wizyt i 3mam kciuki za dzisiejsze!!

Ja jakoś nie mam humoru od rana. Chodzę smutna i sama nie wiem czego chcę...
Nawet byłam na lumpku i kupiłam sobie dwie sukienki tak jakby ciążowe

Zimno mi strasznie powiem Wam i spac mi się chce
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:05   #4429
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
kilka postów wyżej jest inf. że dochod na członka rodziny nie może przekraczać ok1900zł, / ale to już np,w podziale na trzy osoby? mam tu na myśli nowo narodzone dziecko+ my/
========================= ========================= ===
p.s pytanie z innej beczki, czy są może tu kobitki których mąż prowadzi 1 os. dział. gospodarczą ? czy zatrudniałyście sie u swoich mężów? lub może znacie takie przypadki / mam tu na myśli przejęcie składek itp.... w sytuacji gdy żona jest zarejestrowana w UP jako bezrobotna
owszem możesz się zatrudnić u męża, ale twoje wynagrodzenie nie będzie stanowiło dla Niego KUP, ale ZUS taką kasę wypłaca, tylko pamiętajcie o takich rzeczach jak umowa, badania lekarskie przed zatrudnieniem (najlepiej żeby ciąża była mało widoczna), listy obecności podpisane, przynajmniej przez 30 dni musisz być ubezpieczona żeby dostać zasiłek chorobowy a później macierzyński, dobrze byłoby żebyś podpisała kilka faktur kosztowych i sprzedażowych... takie rzeczy sprawdza ZUS... jeśli macie jakieś pytania w tej kwestii, to walcie, jestem księgową i wiem co w trawie piszczy

DO WSZYSTKICH STUDENTEK, BEZROBOTNYCH I NIE UBEZPIECZONYCH... POSZUKACJIE WŚRÓD ZNAJOMYCH KOGOŚ KTO MA FIRMĘ, NIECH WAS ZATRUDNI NA MIESIĄC, PLUS KILKA DNI, (UMÓWCIE SIĘ ŻE ODDACIE SKŁADKI I WYNAGRODZENIE) IDŹCIE NA ZWOLNIENIE DO DNIA PORODU, A PÓŹNIEJ NA MACIERZYŃSKI PŁATNY W ZALEŻNOŚCI OD WYSOKOŚCI WYNAGRODZENIA !!!

prawie nadrobiłam... uff

u mnie znowu mega wymiotnie, od wczoraj wieczorem
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:08   #4430
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Masakra z tymi zasadami w żłobku i tak oni mogą ni stąd ni zowąd wyrzucić dziecko ze żłobka, bo np. chorowite? Przecież im na rękę to powinno być, mniej dzieci do opieki, a kasa idzie..
O widzisz właśnie nie, bo te zasady się zmieniły w ten sposób że nie płaci się czesnego tylko za godzinę ( właściwie minuty liczą niby) i jak dziecka nie ma 2 tygodnie to za ten czas nic nie zapłace. Więc nie opłaca sie im to, ale rodzicom też się nie opłaca, lepiej zapłacić ale by dziecka nie wywalali Tak poszli rodzicom na rękę

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
i jak film ?? warty zobaczenia?
Mi się podobał ale wiecie, ja tam bardziej podziwiałam Wałęsową w roli matki polki więc ale mąż po politologi mówił ze może być jak kogoś taka recenzja interere

Cytat:
w ogóle dziewczyny, to nie mogę się doczekać jak już skończymy ten wątek i przejdziemy do cz. 2, a dokładniej mówiąc - nie mogę się doczekać naszej pierwszej strony, gdzie się wszystkie ładnie ukażemy z TP
O ja też, ciekawe ile nas jest

Cytat:
Ponieważ moja ciąża rozwija się jak na razie prawidłowo to poprosiłam o zmniejszenie dawki (mój ginekolog wszystkim pacjentkom przepisuje Luteinę "na wszelki wypadek").
Też sie zdziwiłam ale widzę już wyjaśniełaś, z jednej strony to dobrze, pewnie wiele mam może być temu lekarzowi za to wdzięcznymi

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny
sprobuje sie do Was wkrecic,szczerze mowiac nie bede nadrabiac poprzednich stron,moze pobierznie...
A wiec moge sie pochwalic,ze w niedziele ujrzalam II kreseczki
bedzie to nasze drugie dzieciatko,Synek za pare dni skonczy 10 miesiecy.
Jeszcze nie bylam u gin,bo teraz mi sie nie spieszy,wole poczekac i zobaczyc juz cos wiecej.Zrobilam sobie teramin na 25 pazdz.Z moich wyliczen termin bedzie na 15 czerwca.
Przyznaje tez bez bicia,ze nie wiem czy uda mi sie codziennie byc aktywna.
Powiedzcie mi czy nie ma mozliwosci rozbicia watkow na pojedyncze miesiace? Czy ktos nad tym nadzoruje i usuwaja takie watki?
Z dwoch miesiecy zbiera sie troche Mamus i czasem ni idzie za tym nadarzyc??
Witaj
Generalnie pewnie byłoby łatwiej ale ta zasada to już od lat na wizażu no i szczerze to ja np już sie przyzwyczaiłam do wielu z nas tutaj i szkoda by było

Cytat:
Śliczne ale niby czemu to dla dziewczynki?;p

Uff młody zasnął ale w tej chorobie śpi po 30 min wcześniej 2-3 h....

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:08   #4431
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Aaa rozumiem Czyli jesteś gdzieś z tamtych okolic Moi rodzice i duża część rodziny mieszka na Zgorzelisku (psie pole) więc to tak w tamtą stronę A swoją drogą, mieć mamę położną...cudownie!!

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
O ja też już o tym marzę... Ale niestety muszę czekać minimum do połowy grudnia... Ile to jeszcze czasu... matko
No ja mam na początku listopada genetyczne, więc potem następna wizyta na której może być coś widać pewnie w grudniu. Także też czeka mnie jeszcze mnóstwo czasu

Magdi555 czad A jest wersja na zimę?
Stary 2013-10-16, 12:11   #4432
Seleniti
Zadomowienie

Hej Dziewczęta
Nadrobiłam ufff
Ja chyba rzadziej będę do Was zaglądać, powoli już mam zapowiadane pierwsze kolokwia i trzeba się brać za naukę...
I zaś mnie podbrzusze zaczyna boleć tak mocno jak na miesiączkę, leżę w łóżku i się zwijam w tym momencie, bo do tego wszystkiego zaczęło mnie jeszcze łypać w krzyżu, co chwila zaglądam w gacie czy aby przypadkiem nie zaczęły mi się plamienia, mimo tego, że już 3 tydzień lecę na duphastonie. Widocznie taka moja uroda, że takie bóle mnie dopadają, bo z ciążą i dzieckiem wszystko w porządku na szczęście

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
To mój brzuszek w 10tc . Wydaje mi się już taaaaaki duży
śliczny brzusio

Cytat:
Cześć dziewczyny
oglądałyście mecz? - ja nie, ale fajny komentarz widziałam: "Polska reprezentacja jest jak jądra, biorą udział ale nie wchodzą"

mszpilka super wiadomości

hope trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę wszystko będzie jak należy, zobaczysz

I witam serdecznie nowe mamusie

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:11   #4433
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Ja pracuję dopiero od kwietnia... A wcześniej pobierałam zasiłek, ciekawe jak u mnie to "wyliczą".

Właśnie zjadłam pomidorówkę mniam mniam

będziesz miała liczoną średnią od kwietnia, pominą zasiłek, biorą pod uwagę tylko danego pracodawcę u którego w danej chwili jesteś zatrudniona, wcześniejsi pracodawcy ich nic nie obchodzą

dziewczyny średnia z 12 miesięcy jest dla osób które zatrudnione są u danego płatnika ponad rok, jeśli ktoś jest zatrudniony od 3 miesięcy, średnia liczy sie na podstawie 3 miesięcy dzieląc przez ilość miesięcy podlegania pod chorobowe w tym przypadku 3, jeśli 6 miesięcy to przez 6... to jest bardzo proste
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 12:15   #4434
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
będziesz miała liczoną średnią od kwietnia, pominą zasiłek, biorą pod uwagę tylko danego pracodawcę u którego w danej chwili jesteś zatrudniona, wcześniejsi pracodawcy ich nic nie obchodzą

dziewczyny średnia z 12 miesięcy jest dla osób które zatrudnione są u danego płatnika ponad rok, jeśli ktoś jest zatrudniony od 3 miesięcy, średnia liczy sie na podstawie 3 miesięcy dzieląc przez ilość miesięcy podlegania pod chorobowe w tym przypadku 3, jeśli 6 miesięcy to przez 6... to jest bardzo proste
Dziękuję za wyjaśnienie

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-16, 12:15   #4435
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
owszem możesz się zatrudnić u męża, ale twoje wynagrodzenie nie będzie stanowiło dla Niego KUP, ale ZUS taką kasę wypłaca, tylko pamiętajcie o takich rzeczach jak umowa, badania lekarskie przed zatrudnieniem (najlepiej żeby ciąża była mało widoczna), listy obecności podpisane, przynajmniej przez 30 dni musisz być ubezpieczona żeby dostać zasiłek chorobowy a później macierzyński, dobrze byłoby żebyś podpisała kilka faktur kosztowych i sprzedażowych... takie rzeczy sprawdza ZUS... jeśli macie jakieś pytania w tej kwestii, to walcie, jestem księgową i wiem co w trawie piszczy

DO WSZYSTKICH STUDENTEK, BEZROBOTNYCH I NIE UBEZPIECZONYCH... POSZUKACJIE WŚRÓD ZNAJOMYCH KOGOŚ KTO MA FIRMĘ, NIECH WAS ZATRUDNI NA MIESIĄC, PLUS KILKA DNI, (UMÓWCIE SIĘ ŻE ODDACIE SKŁADKI I WYNAGRODZENIE) IDŹCIE NA ZWOLNIENIE DO DNIA PORODU, A PÓŹNIEJ NA MACIERZYŃSKI PŁATNY W ZALEŻNOŚCI OD WYSOKOŚCI WYNAGRODZENIA !!!
To chyba troche nieuczciwe postepowanie....
Stary 2013-10-16, 12:15   #4436
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Generalnie pewnie byłoby łatwiej ale ta zasada to już od lat na wizażu no i szczerze to ja np już sie przyzwyczaiłam do wielu z nas tutaj i szkoda by było
Ojej, ja też sobie nie wyobrażam podzielić wątku i rozstać się z czerwcówkami które są już przecież z nami długo ( np Kasian )
Poza tym tak jak piszesz, to jest chyba odgórnie ustalone w regulaminie..czy jakoś tak i nawet jak założy się miesięczny to łączą takie wątki, bo już widziałam taki przypadek
Stary 2013-10-16, 12:18   #4437
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:

Magdi555 czad A jest wersja na zimę?
Do wyboru do koloru
http://artillo.pl/c/buciki,281.html

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 12:20   #4438
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
: hahaha::h ahaha:

oglądałam mecz. I powiem szczerze że po raz kolejny uważam to za stracony czas. Wtedy mogłam zajrzeć do was
ja, całe szczęście, uznałam to za stracony czas jeszcze przed meczem i poszłam spać

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 12:21   #4439
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba troche nieuczciwe postepowanie....
Za dużo uczciwych rzeczy w naszym kraju nie ma i trzeba kombinować jak tylko się da, więc coodmalina mówi bardzo mądre rzeczy
Stary 2013-10-16, 12:21   #4440
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:

O to może Ty mi pomożesz Bo już po prostu wariuje od czytania tych wszystkich regulaminów :/

Czy to prawda, że jak poszłam w październiku na L4, to następne L4 mogę wziąć dopiero w lutym, żeby mi przeliczyli podstawę do chorobowego? Zależy mi na tym o tyle, że dostałam sporą podwyżkę w październiku właśnie, a teraz rozumiem, że mi liczą zasiłek na podstawie poprzedniej pensji :/

I drugie pytanie, czy jak już przeliczą to załóżmy w lutym to też biorą 12 ostatnich miesięcy, czy tylko te 3?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości