|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
a jakie metody??? Cytat:
ja tak z t. walczę, bo Agu chce sikać a ona jej nocnik gdziekolwiek stawia to już Agatka załapała, że tylko w łazience, a ta swoje ![]() Cytat:
Cytat:
wczoraj już normalnej wielkości kromkę z chleba dostała, z masłem samym i na godzinę stykło A wiesz, że mnie o wiele bardziej krępowało gdy przy Agatce czasem odciągałam i się ktoś gapił niż patrzenie na samo kp? Cytat:
ALE Agatka się go bała i nie lubiła ![]() no i widzę, że młoda zaczyna oglądać szczegóły narysowane - np. Agatka ma pościel w zwierzątka wiejskie, to Dorcia ogląda, maca, chce je chwytać, więc może książki powyciągam takie konkretniejsze większe a grube kartki Piłka dmuchana średniej wielkości - uwielbia Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka, tą stronę Szaja zapodała: http://www.terapia-ndt.waw.pl/
I powiem, że jak czytam, to się coraz bardziej załamuję, bo wychodzi na to, że Pola ma większość tych złych nawyków... W tym dosłowne czołganie się na rękach, wywijanie prawej stópki, to podnoszenie do czworaków z siadaniem na kolanach, robienie mostka. Ja ☠☠☠☠☠☠☠ę |
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas Filip już dawno nie je w nocy; na początku jadł 2 razy, potem tylko raz się budził i wtedy zaczęłam robić podobnie jak Badzia, tylko ja najpierw podawałam samą wodę i jak nie wystarczyło i dalej płakał, to robiłam normalne mleko; nie dawałąm od razu mleka, bo kilka razy było tak, że wypił tylko trochę i nie chciał i całą butla zostawała; po kilku razach pociumkał wody i spał dalej, a potem przestał sie budzić na jedzenie
|
|
#3094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no proszę ! Cytat:
![]() ja tez kiedyś umiałam kręcić i kręcić ![]() haha a co do skarpetek Halllo dziołchy który dzieć starszy od hanisłąwa nie ma zymbów?
|
|
#3095 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuje za wszystkie odpowiedzi dotyczące zabawek
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh... Spadam na razie, bo nic w domu nie zrobione, obiadu nawet. Tylko pół prasowania. A pogoda jest chujowa.
Z☠☠☠ałam życie mojemu dziecku, nie wytrzymam |
|
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#3098 |
|
Konto usunięte
|
Hje, no weź się.
To samo bym mogła napisać ale nie wydaje mi się, by to tak było. Pamiętaj że przecież dzieci się rozwijają we własnym tempie. |
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, ja to wiem. Tylko tak jak napisałam, Pola teraz ma już takie nawyki, które na tej stronie są przykładem tych bardzo złych...
|
|
|
|
#3100 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wzielismy dzisiaj malego do biura, za to z niania uomowilismy sie na po poludnie i wieczor i jaram sie niesamowicie, bo idziemy do kina pierwszy raz od bardzo dawna, od czasow kiedy mialam brzuch na tyle maly, ze wiedzialam, ze wytrzymam 2 godziny bez biegania do wc
|
||
|
|
|
#3101 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie znalazłam chwilę. Strasznie dziś niezorganizowana jestem
![]() Nadrabiam. A nazbierało się tych stron od wczoraaaaaaaj ![]() Czarna, ale Ty ładna jesteś A Twój synuś uśmiech pierwsza klasa ![]() Super że planujecie od nowego roku drugą dzidzie I zacytujęhope: " teraz jak już napisałaś to musisz do nas wrócić " ![]() bijkora, za egzamin!!!Cytat:
Cytat:
za ząbka.A raczkowaniem się nie przejmuj. Ja rodziłam miesiąc przed Tobą a Daria jest na takim samym etapie. Tydzień temu zaczęły się ruchy dżejkoba. I przybiera pozycję do raczkowania ale nie raczkuje. Cytat:
Kobieto, masz IDEALNĄ figurę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3102 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja mam taką znajomą, która wzięła ślub ze swoim wychowawcą. Tyle, że tam jakiejś dużej różnicy nie ma. Przez szkołę stwarzali pozory, a rok po szkole ślub I mają dwóch synków - jednego z tego dnia co Majusia. A w przyszłym roku bierze ślub siostra mojej koleżanki (z U.) - też ze swoim nauczycielem - tam jest 15 lat różnicy. |
||||
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
jej jak ja bym do kina poszła
![]() elllmi, już dawno miałam pytać jaką masz opinię na temat turków z hanuszowa?
|
|
|
|
#3104 | ||
|
Zadomowienie
|
podobno to bardzo rzadkie i wystepuje raczej krajach słabo rozwiniętych, tutatj typowo o wit A: http://parenting.pl/portal/witamina-a-dla-niemowlat
A to o kp sporo ciekawych faktów: http://www.karmienie-piersia.win.pl/...%20reprodukcja Cytat:
![]() Cytat:
Ja całe szczescie nie miałam jeszcze nawet kataru Olka dzięki Bogu tez mi nigdy nie chorowała. Bardzo współczuje chorujacym mamom i dzidziom To i ja chyba wybiore sie po skierowanie do laryng. bo Olka podejrzliwie ostatnio czesto targa to swoje ucho |
||
|
|
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarna ale z Ciebie lasencja
Hope, za 2 tyg. otwierają u Was Trzy Korony, więc spodziewaj się mnie w Sączu w styczniu jak będą przeceny Pisałyście o publicznym karmieniu - mi osobiście nie przeszkadza, że matka karmi swoje maleństwo - ale jak już maleństwo ma dwa lata to dla mnie to też jest niebardzo bo przecież dziecko może zjeść co inngo a cycusia dostać w domu (jeśli to konieczne). Inna kwestia właśnie to co innego karmienie dziecka przez odsłonięcie tylko części piersi (w staniku do karmienia) a inna jak siedzimy przy stole a kobieta odsłania cały brzuch i piersi. Mam taką kuzynkę, której to wogóle nie krępuje. Mnie krępowało karmienie jak np. był przy tym mój brat (małolat) albo teściu. Wg mnie piersi są intymną częścią ciała, która nie koniecznie musi być pokazana całemu światu np. przy obiedzie. przecież zawsze można oddalić się trochę od stołu itd. Studiowała ze mną taka kobietka - z Łącka, która każde ze swoich 3 dzieci karmiła bardzo długo - najmłodszego syna 4,5 roku Nie wyobrażam sobie tego |
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZAPRASZAM!!!! |
|
|
|
|
#3107 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
byliśmy u teściów ![]() lecę nadrabiac
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a no to mam lepiej dzięki za pocieszenie ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Jak mi się chce spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaać
|
|
#3109 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3110 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż mega dużo miejsca zajmuje ![]() jaki przystojniaka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nadrabiam dalej
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co? już niedługo zacznę robić świąteczne pierniczki
|
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
przepis!
Szajka Ty tez mialas dac przepis;pa co do świąt.. w lidlu są juz czekoladowe mikołaje
|
|
#3113 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze są i w dodatku wszędzie, tzn w każdym dużym centrum handlowym.
Tak samo jest w wakacje, wyprzedaże zaczynają się pod koniec czerwca i trwają do końca sierpnia zazwyczaj. I monety, i pierniczki, i inne takie - przynajmniej u nas.
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda ma 2 drzemkę...
![]() W Biedronce niedaleko od nas były czekoladowe mikołaje od dokładnie 30 września ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Pewnie już zainteresowane wiedzą, ale podaję do wiadomości: Hunnam zrezygnował z roli Grey'a
|
|
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3117 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
oby szybko przeszłoCytat:
Cytat:
Cytat:
i zdrówka nadrobiłam i muszę iść bo goście przyjechali Hankę oglądać ![]() a no i dziękuję za zaproszenie do klubu ![]()
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też o tym myślałam, tzn. że za rok będziemy je z Pauliną robiły... Już nie mogę się doczekać tego świątecznego nastroju, choinki, wigilii.... ech... Stęskniona za Bożym Narodzeniem strasznie jestem, ale to dlatego, że zeszłoroczne święta spędziłam w szpitalu... Ominęła mnie ta atmosfera i wogle.... AAAAA i niedługo nasze mandarynki biedronkowe Pomarudze wam troszke... czuję się fatalnie... Ledwo żyję.. cały dzień siedzę na fotelu i patrzę na moje dziecię, no i nie mogę pojąć skąd ona ma tyle energii.. Obie jesteśmy chore, ja bym z łóżka nie wychodziła, a mała normalnie się bawi.. Widać, że chora, że się źle czuje ale daje radę się bawić... Kurde dziewczyny jak mi brakuje kogoś, kto by z małą teraz posiedział, żebym mogła wyzdrowieć.... Non stop jesteśmy we dwie.... Mąż ciągle pracuje. Mógłby wziąć wolne, bo sam sobie jest szefem, ale najwidoczniej nie chce... Oj nawet nie chce mi się gadać o nim... |
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka, współczuję.
A skąd u Was prawie nawrót zapalenia płuc u małej? Kurczę, rzadko się zdarza, żeby u dzieci ta sama choroba się pojawiała raz za razem...
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już sie nie mogę doczekać świąt, a na mikołaja to mój tescio chyba się przebierze
![]() haha martwie się jak z choinką będzie;> świecidełka to raj dla niemowlaków
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Mnie się nie podoba kategoryzowanie, że 2 latka karmic piersia to nie wypada, i że to jest niesmaczne.
to już Agatka załapała, że tylko w łazience, a ta swoje 
musze cos kupic malemu a kompletne nie wiem co

ciągle na ręce, płacz, marudzenie, kupska wyłażące z pieluchy

za egzamin!!!

Oby w końcu wszystko minęło 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
A skąd u Was prawie nawrót zapalenia płuc u małej? Kurczę, rzadko się zdarza, żeby u dzieci ta sama choroba się pojawiała raz za razem...