|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3872 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Hej
![]() Witam się i ja w końcu, cały czas was podczytuje i jestem na bierząco ale jakoś tak brak mi weny do napisania czegoś My dziś się szykujemy na USG o 18.30, oczywiście już mam stresa mam nadzieję że wszystko ok a mały dziś tak szaleje od 4.30 że masakra chyba też jest podekscytowany wizytą u doktora hehe I dziś zaczynamy 32 tydzień, czyżby to był 8 msc A co do teściowych to ja też bym z chęcią na swoją się komuś wygadała, bo już wczoraj w sumie to popłakałam trochę na nią ![]() A wogóle w sobote poleciało mi "pierwsze mleko" gdyby nie wy to bym się wystraszyła
Edytowane przez Sylwiaaa88 Czas edycji: 2013-10-16 o 15:32 |
|
|
|
#3873 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż po szafkach nam nie grzebie :PCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja bym tak jak któraś radziła usiadła we trójkę i porozmawiała, bo bez rozmowy będzie ciągle to samo Cytat:
Cytat:
byłam w biblio, wypożyczyłam sobie 4 książki
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||||||
|
|
|
#3874 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Ale napisałyście dużo
![]() Rybka ale numer z tymi pampersami! Przecież można zapytać, jak faktycznie brakuje dla innego dziecka a nie tak niecnie podbierać ![]() Cytat:
DZastin Oby poszło sprawnie!coralady, xxxMikixxx za tydzień ![]() Cytat:
dla Ciebie za interwencję ze zwierzaczkiem, dobrze, że ktoś przyjechałA dla synka ![]() Pierwsza wizyta ok, to i następnych nie będzie się bał. Cytat:
Gołąbki ![]() Grzeczny Tymuś ![]() dla Jasieńka super, że zdrowiutki ![]() Na zdjęcia sypialni czekamy z niecierpliwością ![]() A teściową musisz utemperować, zaglądanie do sypialni podczas remontu i dopytywanie to jeszcze znośne, ale grzebanie Twojej mamie po zakupach, Tobie w dokumentach czy po szafkach to przegięcie zdrowe ![]() Cytat:
Cytat:
Wiesz kiedy do domku pozwolą ją zabrać?Cytat:
Ale bym się grzańca napiła Ale to za rok dopiero podejrzewam A jak ostatnio chłopaki degustowały wiśniówkę domowej roboty to myślałam że mnie skręci z zazdrości
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3876 |
|
Wtajemniczenie
|
kyte-nie powinno sie trzymac rak w gorze, bo sie moze lozysko odkleic. Tak w kazdym razie mowia. Ja chce szybciej urodzic wiec myje. Jeszcze mi tylko 10 okien zostalo
Pod koniec to przyspiesza porod. Chodzenie po schodach narazie nic nie daje.Domii- moim zdaniem z kluczem to przesada. Jestescie w koncu jednak u niej. Nie robilabym tak. Lepsza bylaby rozmowa i napomkniecie o prywatnosci. Bo klucz to kompletny brak zaufania. Pamietaj, mieszkasz u niej, a nie u síebie i musisz sie dostosowac. Nie dziwie sie kobiecie. Moze tez by chciala by ktos jej wyremontowal pokoj a faceta brak. Nie odbieralabym tego tak. Ale grzebanie po rzeczach to przesada. Z drugiej strony ty tez przeciez jej grzebierz |
|
|
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że pisałyście o kapturkach. Rzeczywiście są świetne w przypadku bolących sutków. Ja tez ich używałam ale jak tylko przestały bardzo boleć (a bolaly tak , że aż krwawiły i strupki się robiły) odstawiłam i wróciłam do karmienia samą piersią. Trzeba po prostu uważać żeby dzieć się nie przyzwyczaił za mocno. Zawsze jednak trzeba je umyć i wyparzyć, więc z cycem większa wygoda
![]() Krowa nadal leży w krzakach... Mam wrażenie, że nikt z tym nic nie zrobi. Chyba zacznę jej codziennie zdjęcia robić i jak już okaże się że jest chora albo wycieńczona to zrobię aferę, bo póki co to każdy ma mnie w d*** |
|
|
|
#3878 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() żeby ruszyła pełną parą! I dla Liwci za wagę!Rybkamożna wszystko z paracetamolem, więc apap jak najbardziej! ![]() Cytat:
![]() Co do podkreślonego znów ze SR z doradcą laktacyjnym: jak maluszek je mniej więcej co 3 godzinki, to nie budzić, odciągnąć i zostawić sobie na zaś, tylko nie do ostatniej kropli, tylko do uczucia lekkości w piersi. A za tą kapuchą to wiesz, że po karmieniu ?? Schłodzony listek lekko stłuc tłuczkiem, żeby puścił soczek i przykładać. Ewentualnie można też pić napar z szałwi(2x1) przy nawale pokarmu
|
|
#3879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szwagierce bardzo to pomogło, pikało jej chyba dwa czy trzy razy, ale ona te,ż urodziła w 33 tc . |
|
|
|
|
#3880 |
|
Zadomowienie
|
Jutro zaczynam 35tc
![]() I jutro idę na wizytę do gina. Usg zawsze robi więc i teraz tez będzie. |
|
|
|
#3881 | |||||
|
Zakorzenienie
|
wiesz co, tak średnio :P bo najpierw zrobiłam w szklance trochę kakao potem dosypałam kawy zalałam wodą i wrzuciłam kostki gorzkiej czekolady
smak miało conajmniej dziwny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale ja myłam i jeszcze nie rodzę szorowałam podłogę na kolanach i też nic ![]() Cytat:
![]() książki a tak serio to: P. Clement- Zabójcza praktyka P. Coelho- Demon i panna Prym D. Fowley- Jak ona mogła? L. Child- Bez litości a nie mozesz zadzwonić do jakiejś fundacji co się zwierzakami zajmuje albo co?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-16 o 16:14 |
|||||
|
|
|
#3882 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
współczuję towarzystwa a temu Maleństwu takiej mamy. W takich przypadkach myślę, że dla dziecka lepiej jakby jego dziadkowie się nim zajęli. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi się na wczorajszym awaryjnym KTG pisały skurcze, ale póki co szyjka w porządku i rozwarcia nie ma. Dostałam leki, ale dzisiaj skurcze odczuwam dalej :x lepiej, żeby przez najbliższe dni się nic nie działo, bo zostałam słomianą wdową do soboty. |
|||||||||||
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasturcja pisałaś o odczuciach związanych z przeżywaniem ciąży. Ja mam czasem podobnie, też mi się wydaje, że gdyby było planowane to byłoby łatwiej sobie z tym wszystkim radzić. Ale podejrzewam, że nie koniecznie, bo przecież mimo, że to wpadki to kochamy nasze dzieci. jeśli uciekła mi czyjaś data wizyty albo waga w tym cytowaniu to pisać na pw najlepiej
|
|
|
|
|
#3884 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę i za tydzień ![]() Cytat:
Ale masz powera A po co czekać do weekendu??? I pewnie Ci się będzie lepiej spało po dawce endorfinek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trele rejestruje Majunię Jagódkę więc ja Ci odpowiem, bo pamiętam stronę Na stronie 108 są obie części ![]() Cytat:
za tydzień ![]() A czemu płakałaś? Zawsze możesz nam się pożalić, jak taka niedobra jest Maoami, ja też, ja też
|
|
#3885 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze trochę i mała wróci z Wami do domku! Cytat:
i oby antybiotyk pomógł na te pleśniawki. Fajnie, że położna załatwiła receptę, miło z jej strony.Cytat:
Cytat:
A plecy Ci przy tym nie wysiadły? Dzisiaj zmolestuj męża, może po takiej aktywności jutro urodzisz ![]() Cytat:
Domii miałam pytać - jak tam te pampersy O? Sprawdziły się? Idę smażyć placki ziemniaczane
|
|
#3886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja znowu coraz bardziej czuję małą u góry- normalnie na wysokości piersi w środku, nie wiem czy ona tam siedzi, czy mi tak wszystko spycha do góry, mam wrażenie jak by miała zamiar się rodzić przez gardło ![]() W ogóle to już mam tak dość, pamiętam jak pytałam się kiedyś Ryby i Trele dlaczego chcą przyśpieszać poród - no to teraz wreszcie rozumiem dlaczego
|
|
#3887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
jak mnie moje jajka bolą
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oby skurcze przeszły, jeszcze macie czas
|
|
#3890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3891 |
|
Wtajemniczenie
|
Ze co cie boli?
No dawna De to nie jestem, bo wygladam jak zombi
|
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
jajniki w sensie
|
|
|
#3893 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka- bo juz myslalam, ze o czyms nie wiem
Jade zaraz na joge, chyba zasne na niej.
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsze zakupy w komisie. Za wszystko wyszło 15 zł, niektóre rzeczy były po 1 zł. Ten biało-niebieski komplet z czapeczką kosztował 4 zł
Przy okazji wrzucam mój 37 tygodniowy bebolec
|
|
|
|
#3895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj małej dokupiłam kaftaniki, bo tego mi brakowało i z rzeczy na zaraz po porodzie chyba mam dość. Najwyżej się dokupi jakby się okazało, że będzie czegoś mało. |
||
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też chcę ![]() brzuchol super
|
|
|
|
|
#3897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i bebolec fajny ![]() Ja dziś weszłam do 2 lumpków w okolicy i chyba jakieś wysokie te ceny mają-patrzyłam głównie za kaftanikami czy półśpiochami i tak w granicach 8-12 zł. Krakowianki, może macie jakiś sprawdzony lumpek, gdzie można coś fajnego dla dziecia upolować??
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja raczej też już mam wszystko. Od siostry też sporo rzeczy dostałam. Zaraz obok Ciebie W Świdniku. Jestem pewna, że w Lublinie też masz sporo fajnych komisów. |
|
|
|
|
#3899 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i że niby jak bym w ciążę miała zajść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-16 o 17:00 |
|||
|
|
|
#3900 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Może zanieś jej troszkę wody, co?albo weź TŻta i te druty kolczaste niech coś zrobi żeby wyszła, to może wróci sama na swoje pastwisko?Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaaaaaaa ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
za piękny brzuszek
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

za tydzień!
Mam z aventu jakiś mniejszy rozmiar ale dokładnie nie wiem bo to mi tatko kupował jak w szpitalu byłam 

mam nadzieję że wszystko ok
a mały dziś tak szaleje od 4.30 że masakra chyba też jest podekscytowany wizytą u doktora
hehe

gdyby nie wy to bym się wystraszyła
. Na szczęście ojczulek zasponsorował nam drzwi do nowej sypialni z KLUCZEM więc będę ją zamykać żeby mi tam nie "buszowała". Wyobraźcie sobie że ona z rozpędu jak ktoś do mnie dzwoni to pyta kto to był i co chciał 
Oby poszło sprawnie!
Ale bym się grzańca napiła 

, zdążyłam zasnąć i koło 1.00 synek się obudził i też zwymiotował, całe szczęście, że mężuś dzisiaj jest w domku, zajął się małym w nocy a ja sobą. Wstaliśmy dziś koło 11.00 i już jest trochę lepiej, apetyt powoli wraca, na szczęście Kamilek też chyba ok, bałam się, że złapaliśmy jakiegoś wirusa.

co reczke maja,1350 waga,w inkubatorze,wiec ja jej nie widzialam.bidulka.a ta mamusia nie wiedziala,ze jest w gole w ciazy.mimo,ze nie mam tv to normalnie mam mtv na zywo i "nastoletnie ciaze","ciaze z zaskoczenia" 
Może zanieś jej troszkę wody, co?albo weź TŻta i te druty kolczaste niech coś zrobi żeby wyszła, to może wróci sama na swoje pastwisko?