Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 21:38   #2101
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

A teraz już naprawdę idę i zapewne jak się położę to dziecie się obudzi na żarełko
dobranoc
Stary 2013-10-17, 21:40   #2102
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
A teraz już naprawdę idę i zapewne jak się położę to dziecie się obudzi na żarełko
dobranoc
te dzieciaki to mają czujniki, nie?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:45   #2103
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Wita się z wami zombi...mała w nocy bek co 2h. Nie wiem co jej się działo. Zawsze dosypia ze mną w łóżku tak od 7 do 8.30 a dziś nie było mowy o spaniu, jeszcze mnie podrapała ( muszę jej obciąć paznokcie 2 razy w tym tygodniu ). Zawsze zasypia sama koło 10 w łóżeczku a dziś godzinę ją usypiałam. Nie mogłam nawet na siku odejśc od łóżeczka bo był ryk. W końcu na rękach zasnęła. O co kaman

Dziś mamy szczepienie... i tu pytanie do was. Jak ją ubrać? Wczoraj byli u nas znajomi z rocznym synkiem i miał pod spodniami rajstopki. JA mojej jeszcze ani razu pod spodnie nie ubrałam bo w wózku ma gruby kocyk na nogach no i grube skarpety. Wiec co jej ubrać? Ocieplane spodenki, rajstopki i zwykłe sztruksy, czy sztruksy i grube skarpety bo i tak kocyk wezmę? Pomożecie?
ja dzisiaj Małemu ubrałam takie cieplejsze półśpichy bluzeczke bawełnianą z długim rękawem i na to bluze z kapturem i cienka czapeczka ale rajstopki już miał kilka razy założone ale na spacerze był przykryty kocykiem bo zimno sie zrobiło

Diabli u nas noc liczymy od mocnego zaśnięcia po kąpieli i karmieniu
Pearlale super jeszcze trochę i będzie raczkować

Wczoraj z ciekawości podałam Małemu palce bo już dawno tego nie robiłam i podciągnął się do siadu

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
mój TŻ też wcina, tak samo jak np mannę waniliową
dla mnie to jest blee

karola moja Karola bawi sie grzechotkami itd, ale nie na brzuchu. Ona dalej nie lubi leżeć na brzuchu. Coś czuję że raczkować nie będzie

deb zielone

a u nas nocka w miarę, Karola tylko z 2 razy się kręciła i pobudka o 5:)
więc chyba było jej gorąco bo dziś nie spała w śpiworku tylko pod kocykiem.
brawo

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej.. ..trochę Was poczytam...
proszę o streszczenie

boli mnie głowa dziś...
Gabriel się popsuł...dziś wstałam do niego ..do karmienia..18 razy..liczyłam ponieważ noc wcześniejsza była podobna..i troche jestem zmęczona

no i co zrobic...trzeba to przeczekać

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-17 o 21:47
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:49   #2104
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj Małemu ubrałam takie cieplejsze półśpichy bluzeczke bawełnianą z długim rękawem i na to bluze z kapturem i cienka czapeczka ale rajstopki już miał kilka razy założone ale na spacerze był przykryty kocykiem bo zimno sie zrobiło

Diabli u nas noc liczymy od mocnego zaśnięcia po kąpieli i karmieniu
Pearlale super jeszcze trochę i będzie raczkować

Wczoraj z ciekawości podałam Małemu palce bo już dawno tego nie robiłam i podciągnął się do siadu

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

brawo

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Super brawo na kazdego przychodzi pora , czas leci nim sie obejrzymy to etap siadania bedzie za nami a dzieciaki beda biegac heee

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 21:54   #2105
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to jest tu jeszcze ktoś kto nie załatwił becikowego ? kurde nie mogę się zebrać... ale tysiak by się przydał
ja

a właśnie i pediatra kazała dodawać masło na oliwe za wcześnie a lepsze masło niż olej

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dlaczego ? Skoro foteli ma funkcjenpol lezaca.i lezaca wiec siesi w nim jak w tym do 13 kg? Tylko jeden mankament ze przodem bylby
A bo widzialam foteliki +9 ale bez regulacji pozycji w takim bym nie posadzila

Ja zakladam rajstopki i spodenki grubsze jak do fotelika wsadAm i bluze na wierzch i kocykiem przykrywam jak na spacer to rajstopki i spodenki ciensze kocyk i wklad do wozka

ja podobnie wszystko zależy od pogody

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ada, streszcze tylko tyle:
- chinszczyzna jest be, ale nie uciekniemy przed nia calkowicie
- na tapecie krzeselka do karmienia
- jak i zyrafa Sophie + zastanawiamy sie, czy gumowy kurak dla psa moglby byc dobrym zamiennikiem
- Nela od diabli jest wg ich pediatry blada
- u Adasia cynamonowej potwierdzona sepsa

Stary 2013-10-17, 22:15   #2106
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
hm..czytam gazete "Mam dziecko" i jest artykuł o rozszerzaniu diety, a w nim
" Do przecierów warzywnych zawsze dodawaj łyżeczkę masła, oliwy lub oleju rzepakowego" - Wiecie coś o tym? Robicie tak? A jeśli tak to w jakim celu i czy to dodajecie dopiero jak dziecko zjada ten cały słoiczek czy też 100 ml. czy nawet jak podajecie 3 łyżeczki?

Jeszcze nie dodawalam jak blendowalam cos ;p
Trzeba zaczac. I zoltko musze zaczac dawac.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 22:22   #2107
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
brawo za pol roczku,)
Heh ja tez.nieraz kombinezonik jesienny zaloze jak.mi sie go ubierac nie chce hehe

bo mimo ze moj na butli to jak bym mu dala smoka w nocy i by jeczal dalej to mimo wszystko bym dala mleko ehhh rozumem takie poczynania na mm po 10 czy 12 mc bo juz takie dziecko rzeczywiacie wypadaloby oduczyc jesc w nocy mieszanke a na kp chyba nawet roczniaka trudno bylo by oduczyc skoro by.mial.potrzebe possac cyca dla zasady , dla bliskosci skoro nie z glodu .... cyc to cyc

Paskudna , mozemy w sobote jak sie zdecydujesz skoczyc po drodze do PiP ,)

Napewno Lence.jest cieplutkoo

Salviae za pół roczku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 22:23   #2108
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Przypominam o pianinku
pamietalam
cos podobnego do tej kierownicy http://allegro.pl/fisher-price-panel...525190811.html
to taki panel do powieszenia w lozeczku, ale u nas lezy sobie kolo młodej na macie i za każdym razem jak go specjanlnie dotknie, niechcacy szturchnie, pociągnie za gryzaki itd. wlacza się melodyjka, mruga swiatelko i buzia jej się cieszy.
wrzucam fotke to sobie namierzysz bo nie mogę znaleźć na all. naprawdę fajna zabawka.

a widzialyscie to?
http://allegro.pl/fisher-price-grzec...623267809.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (95,5 KB, 37 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 22:31   #2109
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Super że masz wizytę u pediatry - na pewno coś poradzi i Ci się rozjaśni
moja mówiła najpierw warzywka, owoce, potem jakaś kaszka bezgluten., jakiś deserek, a później jak będzie jeść takiego posiłku 100 ml to wprowadzać gluten. Tzn. ja nie wiem ile Ty dajesz tych posiłków i sama nie wiem jak to powinno wyglądać. MI mówiła że na początku najpierw pierś a potem jedzonko ale nie wiem jak długo tak robić

Wiem, że nic nie wiem

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Wiem...rozumiem, rezygnacja to byłaby ostateczność.

Orzechy bardzo uczulają podobno - może to to? Ja nieraz zjem jakiegoś orzecha ale to dosłownie kilka i rzadko. Ale rozumiem, że Tobie może chodzić też o produkty zawierające śladowe ilości?
Mateuszkowi po orzechach wyskakują czerwone krostki

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
ale się wzruszyliśmy z TŻ https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4201 ;(

puchatkowa polską polską zakupiliśmy, ale zawsze możesz kupić angielską i angielskiego dziecka uczyć

Ash mam nadzieję, że Sofci niedługo przejdzie.

Dziewczyny co do jaglanej, moje dziecko nie da rady jej zjeść, bo ona na papkę sie nie rozgotowywuje i nawet jak się zblenduje to zostają takie grudki i na trzy łyżki, Matylda trzy razy się dusiła. A np kawałki marchewki czy jabłka pięknie je.
popłakałam się...

Stary 2013-10-17, 22:33   #2110
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
A powiedzcie dziewczyny, bo dużo osób poleca holle, dlatego,z e są bez cukru?będę zamawiała przez neta to jakie kupujecie?
tak to chyba jedyne kaszki błyskawiczne dla dzieci, które nie zawierają cukru i wszystkich ulepszaczy. no i sa eko
kupiłam dzisiaj w P i P jaglana bezmleczna. planuje jeszcze zakup tej samej, ale mlecznej i ryzowej- na probe. zaciekawila mnie tez 3 zboza.
to chyba jedyne bez glutenu i od 4 mies. (nie licze smakowych).
Stary 2013-10-17, 22:54   #2111
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Jak ja uwielbiam tą chwilę gdy przy karmieniu Wojtus puszcza cyca, żeby mi spojrzec prosto w oczy i rozdziawic buziaka w największym jaki potrafi zrobić uśmiechu. Potem wydaje kilka salw zachwytu i znowu próbuje złapać cyca
Mój też tak robia jak sie najje to się chichra na głos jak mówie "no zjedzże jeszcze coś"

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
No raczkuje nie tak super ale sie przemieszcza na czworaka.na poczatku bujal sie przod tyl wszyscy sie smiali ze podpatrzal rodzicow hehe.A teraz w poniedzialek pierwszy raz sam usiadl jestem taka dumna z mojego synusia. Tu w uk hujowa jest opieka mojej siostry syn tez ledwo przezyl on zas mial ostre zapalnie pluc byl kilka dni w spiaczce.Wspolczuje im . Musimy sie modlic o malego adasia i byc dobrej mysli.
wooow...pokaż zdjęcia a ile ma miesięcy?

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
właśnie zaczęłam mu podawać tzn rano dostał i teraz na wieczór
jutro nie możemy do lekarza bo jedziemy rano do tego Opola badać się w kierunku celiakii, to też ważne

ale w końcu stwierdziłam że mi się nie podoba

poleciałam do Biedrony po Nan 1, faktycznie może to to że od razu zaczął dostawać 2 a nie stopniowo zmieniałam ... myślałam że tak stopniowo to tylko jak się zmienia na mm innej firmy. rano dostanie 1 bo teraz już nie chce jeść i zobaczymy ...

Stary 2013-10-17, 22:54   #2112
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ten koszyk jest taki wielki ze mieszczą się tam 2 śliniaki i tetra

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

a to mój pozytywnie, bawi się dobrze w markecie, nie powoduje to problemów z zasypianiem więc go będziemy zabierać
Misia u mnie zmieściły się 2 śliniaki, tetra i do połowy zużyte chusteczki nawilżone nie jest zły, bo co niby trzymać w tym koszu?

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Widzę poruszony temat zakupów z dzieckiem ... Mąż wjechał kiedyś z małą do euro, mała na brzuszku, budka ściągnięta. Japka w dół, slina cieknie, oczy jak 5zł a ona nie wie na który telewizor się patrzeć, oczopląsu prawie dostała. Jak ich zobaczyłam to normalnie wzięłam wózek i wyjechałam a męzowi nagadałam.
heh, super musiało to wyglądać, my też ostatnio tak jeździliśmy, budka złożona i mały jak foka na brzuchu w gondoli przodem do kierunku jazdy

Cytat:
" Do przecierów warzywnych zawsze dodawaj łyżeczkę masła, oliwy lub oleju rzepakowego" - Wiecie coś o tym? Robicie tak? A jeśli tak to w jakim celu i czy to dodajecie dopiero jak dziecko zjada ten cały słoiczek czy też 100 ml. czy nawet jak podajecie 3 łyżeczki?
tak przy mm to od 4-5 mies. do posiłku, a przy kp to 5-6 mies. ale to do przygotowywanych przez siebie posiłków

Tylko oczywiście tłuszcze z wyższej półki masło-osełka, oliwa z oliwek-extra virgin i rzepakowy, też jakiś tam musi być, ale nie pamiętam
I jak sie gotuje, to warto pamiętać o tych tłuszczach ułatwiają przy kupce i pomagają przyswajac witaminy

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pamietalam
cos podobnego do tej kierownicy http://allegro.pl/fisher-price-panel...525190811.html
to taki panel do powieszenia w lozeczku, ale u nas lezy sobie kolo młodej na macie i za każdym razem jak go specjanlnie dotknie, niechcacy szturchnie, pociągnie za gryzaki itd. wlacza się melodyjka, mruga swiatelko i buzia jej się cieszy.
wrzucam fotke to sobie namierzysz bo nie mogę znaleźć na all. naprawdę fajna zabawka.

a widzialyscie to?
http://allegro.pl/fisher-price-grzec...623267809.html
szkoda,z e nie mam ipada ale czad

Jak kolorowo, fajnie u Was
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tak to chyba jedyne kaszki błyskawiczne dla dzieci, które nie zawierają cukru i wszystkich ulepszaczy. no i sa eko
kupiłam dzisiaj w P i P jaglana bezmleczna. planuje jeszcze zakup tej samej, ale mlecznej i ryzowej- na probe. zaciekawila mnie tez 3 zboza.
to chyba jedyne bez glutenu i od 4 mies. (nie licze smakowych).
yhmm, tak podpatrzyłam, tylko jak zaczełam czytać, a tam jakies orkiszowe itp. to zwątpiłam, czy Wy coś takiego kupujecie

Mój Kuba dzisiaj zrobił cos na kształt świecy, uniósł całe ciałko leżąc na brzuchu tylko na ramionkach ;/ a reszta nogi, pupa, brzuch w górze Mój mały akrobata
Stary 2013-10-17, 23:01   #2113
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Helunia
To zdj. w czerwonej bluzeczce robione teraz bez lampy błyskowej - w szoku byłam że tak wyszło bez lampy widać nie jestem na czasie z nowinkami technicznymi
jaka śliczna

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Cytat:
już od dawna tak mamy jak go akrmię to musi być cisz, bo zadzwoni tel czy tata wejdzie i po karmieniu:/ z zasypianiem też tak jest, że jak słyszy mój głos to się rozbudza

uff nadrobiłam

byliśmy u pediatry i mamy nową taktykę młody dostał nurofen i wreszcie pomogło ! pięknie zapychał i zasnął spokojnie:jup i:
mamy podawać nurofen co 12h przez jakiś czas, spórbować potem odstawić i zobaczyć czy przeszło, do tego viburcol codziennie pół czopka również do przejśćia bólu

uwaga na pocące się główki ! pytałam o to i to faktycznie niedobór wit d, mamy dawać 2x dziennie do czasu jak znkną objawy i wrócić do 1x dziennie

jestem dumna z mojego dziecka oprócz siadania i mostków, załapał dzisiaj, że jak pociągnie za sznurek przy lusterku na macie to będzie grało
konsultowałam to z drugą pediatrą i potwierdziła codziennie 1 kapsułke a w środe i sobote dwie podobno te kapsułki 400j to jest straszne minimum

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
już od dawna tak mamy jak go akrmię to musi być cisz, bo zadzwoni tel czy tata wejdzie i po karmieniu:/ z zasypianiem też tak jest, że jak słyszy mój głos to się rozbudza

uff nadrobiłam

byliśmy u pediatry i mamy nową taktykę młody dostał nurofen i wreszcie pomogło ! pięknie zapychał i zasnął spokojnie:jup i:
mamy podawać nurofen co 12h przez jakiś czas, spórbować potem odstawić i zobaczyć czy przeszło, do tego viburcol codziennie pół czopka również do przejśćia bólu

uwaga na pocące się główki ! pytałam o to i to faktycznie niedobór wit d, mamy dawać 2x dziennie do czasu jak znkną objawy i wrócić do 1x dziennie

jestem dumna z mojego dziecka oprócz siadania i mostków, załapał dzisiaj, że jak pociągnie za sznurek przy lusterku na macie to będzie grało
Mój nauczył sie uruchamiać wiatraczek przy pałąku pociągając za sznureczek

Stary 2013-10-17, 23:02   #2114
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja bym chciała te holle ale są dla mnie za drogie
i właśnie mam dylemat które wybrać, myślałam o babydream ale tam też jest cukier
Sharp, ale one sa drogie jak dziecko już je tej kaszy naprawdę dużo...tak jak teraz to chyba nie wychodzi to tak zle. zaplacilam dzisiaj 15,49 za 250 gramow. bobovita pewnie 2x tansza...ale na opakowaniu napisali, ze daje się 5 lyzek (25g) na 200ml mleka. Nela wypija 120, wiec wychodzilyby tylko 3 lyzki. wydaje mi się, ze na miesiąc wystarcza nam dwa pudelka, ba może nawet jedno...przy takim jedzeniu. w miedzy czasie chce jeszcze dosypywać manne i z kaszki bezglutenowej zrobić glutenowa 30zl miesięcznie chyba nie brzmi tak tragicznie.
przyjmując, ze lyzka ma 2-3 gramy to dziennie zuzylabym 10gramow. opakowanie byłoby na 25 dni :P zle licze? oswieccie mnie.
Stary 2013-10-17, 23:06   #2115
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ash! Zu dluugo marudzila od wyjecia z wanny do polozenia..
Znalazlam sposob, moze i u ciebie zadziala:
Po wyjeciu z wanny od razu zawijam ja w duuzy recznik razem z glowa itd. Kokon taki tylko buzia wystaje. W kokonie mowimy codziennie 'dobranoc wszyscy i dobranoc koty' klade ja na lozko odkrywam zadek, zakladam pampa, dopiero wtedy odkrywam, zakladam body, buzi w polik i pod kolderke. Dziala. Czasem jeknie przy ubieranu ale to norma

Potem Was nadrobie

robimy podobnie

Stary 2013-10-17, 23:07   #2116
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
NELA!!! blada ..przecież ona to mulatką prawie jest.
blada twarz, sine usteczka anemia jak nic, hehe. a morfologia idealna, hemoglobina 11.9 - mamusia jak turbodymoman zawstydzila lekarza i laboratorium odwiedzila dzień przed szczepieniem babka w labo pytala młodej czy była z rodzicami na wakacjach, bo jest tak ladnie opalona...i przy pobraniu już stwierdzila, ze na pewno zelazo będzie ok, bo krew ciemna gesta...zglupialam ale bardziej zaintrygowala mnie powiekszona watroba hehe.
Stary 2013-10-17, 23:10   #2117
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
A no i kończymy dzisiaj 5 miesięcy

A z rozszerzaniem diety jestem w ciemnej d..., bo nawet glutenu nie podaję....

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
za 5 miesiąc

my kończymy w poniedziałek a w sobotę będziemy dawać marchewkę pierwszy raz więc jakoś bardzo do tyłu nie jestes

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

A które to w końcu bo się zgubiłam?
o chicco polly magic 3w1 ale z tym zębem tochyba jakiś kit

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Dobra ja uciekam
Dobranoc i zapraszam nocną zmianę
a dziękuje dziękuje

Stary 2013-10-17, 23:11   #2118
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, Kuba ma dziaj pol roku niemozliwe, ze tak szybko zlecialo
obchodzi się taki dzień w jakiś bardziej uroczysty sposób?

i tunel suuuper prezent!
Stary 2013-10-17, 23:12   #2119
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

cynamonki
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4526

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 23:20   #2120
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Ja swoje przeciery pasteryzowałam 15 minut, potem słoiczki dnem do dołu, żeby się pozamykały i jest git

Super pomysł, ja też 3mam kciuki za Cynamonki, musi być dobrze!

Hump brawo za powrót do pracy - podziwiam! JA właśnie badam sytuację, czy mam gdzie wracać. Coś mi mówi, że przy tej szefowej nie bardzo

Innocence nie przesadzaj. Jeśli Ty nie dasz dziecku słodyczy, to da je ktoś inny i wtedy będzie jeszcze gorzej. Znajomi tak to rozwiązali, że wyznaczyli córce 1 dzień w tygodniu, kiedy może zjeść słodycze + jak jest w odwiedzinach. Mała ma 4 latka i świetnie się dostosowała, jeśli ktoś ją częstuje w inny dzień niż słodyczowy, to grzecznie dziękuje i mówi, że dzisiaj nie może

Co tam jeszcze...Diabli życzę kolorków Twojej pannicy, tylko nie przesadź z tą marchewką, żeby Nela nie stała się mulatką

Zaliczyliśmy dziś z Młodym pierwsze grzybobranie. Jazda wózkiem po zaoranych polach i między drzewami to lepsze niż Rajd Dakar, ale dałam radę, nawet jednego prawdziwka znaleźliśmy

Maluśka brawo dla synka, ale ten czas leci!

Axella Zu jest prześliczna, ten kolor włosów

Ash u nas była mega wysypka na twarzy, wyglądało to jak skaza. Okazało się, że to uczulenie na proszek, jak Mieszko pocierał buzią o ubrania prane np w Vizirze, to jego twarz wyglądała strasznie, całą poorana. Teraz piorę wszystko w Loveli. Drogi interes, ale pomogło, cera jest prawie super.

Aha i na katar polecam Wam kropelki Rhinoargent. Mieszanina olejków, w tym olbasowy. U nas przeszło po 3 dniach stosowania, fajnie udrażnia.

Młody dzisiaj ładnie wcinał ziemniak z marchewką, sam się domagał łyżeczki..no ale się najadł i wszystko zwrócił, hmmm...
nie uważam to za żadną przesade tylko zdrowy tryb życia rodzina nie da bo już im mówiłam a jak ktoś mu da słodycza raz na miesiąc to się nic nie stanie będę się starać go nie uczyć a jak już to tylko te zdrowe
a co do wyznaczania dnia to co z tego ze nie zje po batoniku 6 dni jak w jeden dzień zje 6 na raz :P

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Witam
jak zwykle nie wiem co sie tu dzieje
Jak siedzę z małą to nie mam czasu na kompa, bo do zrzygania ćwiczymy obroty. Niby mój maż widział jak mała się obróciła na brzuszek sama ale mnie przy tym nie było Przy mnie się obraca na brzuch jeśli ją uprzednio położę na bok. Ona na boki to tylko do cyca się obraca jak karmimy się na leżąco. Do zabawek niet.

A jak już sprzedałam dziecko mężowi i myślałam że Was nadrobię to mała się darła u niego na rekach jak opętana podeszłam wzięłam na ręce.. u mnie cicho.. oddałam mężowi ryczy Noo potem wącham i wącham a mąż jadł paprykarz szczeciński i małej to widocznie śmierdziało

macie jeszcze czas w sumie ale dobrze mieć już jakiś plan

ja na dumę z mojego dziecka muszę jeszcze poczekać, ale z Twojego jestem dumna chociaż tyle

Pewnie już Ci tu dziewczyny napisały.

Nawadnianie, dicoflor, ja bym się cofnęła do jedynki, jak sprawa będzie ustabilizowana to zaczęłabym ostrożnie dwójkę wprowadzać. Można na dwa sposoby to robić. Np jak masz 4 karmienia to na jedno dać dwójkę resztę podawać jedynek i w ciągu kilku dni płynnie przechodzić na kolejne porcje dwójki. A moim zdaniem lepsze jest mieszkanie np na 7 miarek mleka dawać stopniowo 1 miarkę dwójki itd. Powodzenia

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-17 o 23:15
Stary 2013-10-17, 23:22   #2121
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
nie sądzisz chyba, ze to dlatego, ze jako niemowle mama mu dawała jesc w nocy
ja jem w nocy jak Barwineczkowy kolega. czasem po prostu wyrywa mnie z lozka i musze isc po banana, kostke czekolady, pomarancze, schabowego który został z obiadu, jogurt albo zimne tłuste placki ziemniaczane musze i już. nie pytajcie dlaczego...
a wychowana bylam w czasach, gdzie w nocy dziecko miało spac, a nie jesc. i nawet fakt, ze bylam mega chudym wcześniakiem (1400gramow), nie przekonal mojej mamy do nocnego "tuczenia"... także obalam te teorie hehe.
Stary 2013-10-17, 23:22   #2122
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
do przecierów robionych samemu w słoiczkach jest ja dodam płaską łyżeczke prawdziwego masła lepsze kupki i lepsze przyswajanie witamin

Stary 2013-10-17, 23:23   #2123
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja wychodze z załozenia, ze jesli na kazdym etapie rozwoju dziecko bedzie miało zaspokojone wszystkie potrzeby, w tym emocjonalne to właśnie niwe wytworza sie dziwne zachowania kompensacyjne (typu podjadanie w nocy ))
uwielbiam Cie. wszystkiemu winne 2 miesiące w inkubatorze jupi mogę się teraz bez wyrzutow sumienia hehe.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 23:26   #2124
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Co Ci powiedziano na ten temat?
A kleik po co? W związku z kupami?

Deb fajny wózek ale szkoda, że kubełek faktycznie
miała być kasza ale kleik bo kupy rzadkie
a pediatra powiedziała że jak sie jest za długo na samym mleku z piersi to dziecko może nie mieć wystarczającej ilości wszystkich witamin, minerałów itd po prostu jest niewystarczające

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Cytat:
uwielbiam jak piszesz

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

a czerwony kapturek też jest uniwersalny co nie

no a jak

Stary 2013-10-17, 23:27   #2125
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba sobie zanotuję która który kolor i zobaczymy który wygra - bo sama nie zdecyduję
albo zadzwonię do teściowej i wezmę ten, który jej się mniej spodoba
.
swietny patent. zrob tak
mnie podobają się oba i sama mam dylemat (o ile zdecyduje się na to krzesełko). Nela pewnie bardziej ucieszylaby się z wilka i kapturka oba kolory sa uniwersalne!

ejjjj, czy Wy tez macie grudniowa wyplate macierzyńskiego (w PUE) 27go?! powalilo ich...
Stary 2013-10-17, 23:43   #2126
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
tak? to dlaczego lekarze operuja ?

brawooo

hahhaha i dobrze przynajmniej jasne ze skoro dziecku nie wolno mazac to tym bardziej Ksiedzu nie przystoi heheh

przy zmianie na 2 tez miesza sie mleka bo jednak 2 zawsze ciezsza dla brzusia

ale słodziutka
no bo nie przy każdej nabytej stulejce da się tą skórkę rozciągnąć zalezy ile jest zrostów i jak elastyczna jest skórka ale czasami się udaje bez nawet Pani doktor mówiła o chłoczyku który miał bodajże stulejke od urodzenia ale nie ustąpiła po 3 latach ale rodzice pracowali nad tym i w wieku 7 lat sie udało bez zabiegu

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Dziewczyny kopnijcie mnie w głowe bo jestem nienormalna i mam paranoje:P Napiszcie mi , ze te ubranka które kupiłam z C & A są nietoksyczne i nie zaszkodzą Mateuszkowi bo zwariuje Wczoraj nie mogłam przez to spać i o 1 w nocy poszłam do pralni i rozkopałam cały wór ze zużytymi pampersami Małego żeby dokopać sie do metek z ubranek i sprawdzic czy mają ten certyfikat ...myślałam że się porz..am ale po kilkunastu minutach szukania zaczeło mi od tych pampersów pachnieć kawą... no i znalazłam kilka jest z certyfikatem a reszta nie...chyba się musze leczyć...:brzydal :

Stary 2013-10-17, 23:43   #2127
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Paskudna , mozemy w sobote jak sie zdecydujesz skoczyc po drodze do PiP ,).
miałam Wam pisać, u mnie holle na regale dziecięcym, kolo sloiczkow hippa itd.
Stary 2013-10-17, 23:50   #2128
Innocence_89
Rozeznanie

krzesełko zamówione kolor Tobacco

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Nadrobiłam mogę iśc spać

Stary 2013-10-18, 00:53   #2129
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Były pytania o prezenty dla 4 latka - to ja się chciałam zapytać o pomysł na jakiś drobiazg dla 3latki. Za tydzień przyjedzie do nas moja koleżanka, prawdopodobnie bez córy, ale już dawno się nie widziałyśmy i może i tak wypadałoby jakiś drobiazg kupić. 1,5 roku temu kupiłam torebeczkę hello kitty z cukierkami ale w końcu się nie widziałyśmy a cukierki się przeterminowały
mówiła że powinna być widoczna poprawa. Wiem, że to masakra
może ksiazeczka/kolorowanka plus fajne spinki?

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Cytat:
Edit: nie pisz mi ile razy kp - szkoda Twojego czasu! Tylko napisz mi proszę jak robiłaś z tym obiadkiem, najpierw kp a potem dawałaś czy od razu wprowadziłaś zamiast jednego kp? a jeśli najpierw kp to jak długo tak robiłaś zanim w ogóle zastąpiłaś kp słoiczkiem? Z tego co wiem dopiero co zaczęliście rozszerzanie i szybciutko Wam poszedł cały słoiczek
pozwole sobie wtracic Nela dostala dzisiaj pierwsza marchewke. wsunela kilka lyzeczek. dopiero po dostala piers i w sumie ladnie pila, pewnie chciała popic. dluga droga żeby zjadala caly sloik.

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
cuuuudne i tez wyje. wspanialy pomysl...a my co wymyślimy?

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jesteś jak moherowy cyc i promujesz kp i bronisz go całą piersią

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
No raczkuje nie tak super ale sie przemieszcza na czworaka.na poczatku bujal sie przod tyl wszyscy sie smiali ze podpatrzal rodzicow hehe.A teraz w poniedzialek pierwszy raz sam usiadl jestem taka dumna z mojego synusia. Tu w uk hujowa jest opieka mojej siostry syn tez ledwo przezyl on zas mial ostre zapalnie pluc byl kilka dni w spiaczce.Wspolczuje im . Musimy sie modlic o malego adasia i byc dobrej mysli.
pierwszy maly wędrowniczek super, ze tak bierze przykład z rodzicow

---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
super
a możesz podpowiedzieć co podajecie? bo się zastanawiam czy kupować coś bez recepty, ale trochę się boję sama, ale jak mu nie przejdzie to będę musiała bo do poniedziałku daleko
nam pediatra zalecil dicoflor 2 razy dziennie po pol kapsulki (proszek) i ors200 z hippa (kleik marchwiowo-ryzowy z elektrolitami). poza tym kazal dziectko trochę "przeglodzic", bo jeśli zjadłam cos co malej szkodzi to czesty cyc jej nie pomoze. jelitka musza wrocic na wlasciwe tory. zatem dopajac woda.
Stary 2013-10-18, 00:59   #2130
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
No to czekamy na cd bo zaczęłaś a nie napisać jak poszła ta marchewa
gładko jadla az jej się uszy trzesly. wkladala paluchy do buzi i grzebala w papce na lyzeczce. chciała się sama karmic. ladnie polykala. zdolne mam dziecko nooo
Neloslawa blada twarz kontra marchewka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (83,1 KB, 33 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości