Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 09:41   #4621
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Zabcie właśnie testuje internet i wi-fi w fonie i jestem bardzo zadowolona.Mysle ze w weekend przewieziemy kompa i powroce
Cudowny usmiech

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:42   #4622
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY!
Dostałam dzisiaj propozycje pracy jako instruktor tańca z dziećmi w wieku przedszkolnym! Praca nie codziennie. W poniedziałek mam się zjawic i wybrać jakie placówki i godziny mi pasują.
A najlepszą wiadomością jest to, że mój tata zajmie się Michałkiem na tą chwilę kiedy ja będę pracować! Jak się cieszę.
Może uda nam się w końcu zamieszkać tylko we 3.
Trzymajcie kciuki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Domi Sara to 2x Aniołek
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:44   #4623
lachryma
Zakorzenienie

Czarownica, 8 dni to długo. Dobrze chociaż, że go brzuszek nie męczy. Ja bym dała czopka. Albo zjedz jabłka, siemię lniane. I jak kp to powinno pomóc.

Stary 2013-10-18, 09:53   #4624
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
moje dziecko zmienne jest
Odpaliłam kompa- słodziak w obu postaciach Fajny pomysł na zdjęcia z liśćmi na Instagramie. Ściągnęłam po Tobie

Dzieci nakarmione, jedno zaciesza pod karuzelą, drugie morduje wrogów na Playstation. Rosół się gotuje czas na relaks

Ja zamawiam wszystko na DOZ .pl. Hurtownia jest zaraz obok mnie, to do apteki mi dowożą jeszcze tego samego dnia Swoją drogą brałam udział w tworzeniu tej apteki i mam sentyment Mają tanie smoczki i butelki.

Ktoś pytał o komplet garnków- w Carrefurze jest zestaw za 32,99

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:54   #4625
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Zabcie właśnie testuje internet i wi-fi w fonie i jestem bardzo zadowolona.Mysle ze w weekend przewieziemy kompa i powroce
p

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Cynamonku cieszę się że prezent ci się spodobał
Wspaniale wieści że Adaś chętnie je z piersi. oby teraz już wszystko poszło z górki.
A jak wyciąganie tego ostatniego kabelka z klatki piersiowej? Udało sie? Mam nadzieje że Adasia nie bolało

Jejku przeraziłaś mnie. Uzmysłowiłaś mi że nie wiedziałabym co robić. Pewnie zapakowałabym dziecko w auto i pędem do szpitala. A coś mu dolega oprócz gorączki?

A ja sobie sama strzeliłam w kolano
Spotkałam dziś teściową na mieście i ona mówi do Mai że jej tak dawno nie widziała (będzie z 3 tyg a w jednym mieście mieszkamy). To jej mówię "bo do nas nie przychodzisz" a teściowa do mnie że...nie została zaproszona i tu popełniłam błąd swojego życia bo powiedziałam że może przecież przychodzić kiedy tylko chce i nie potrzebuje zaproszenia
I tak idę potem miastem i gadam do siebie "że co ty powiedziałaś? kiedy tylko chce? Porąbało cie? kiedy tylko chce?! "
no niezle ... Zobaczymy czy zajazyla...

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
U nas pierwsze karmienie, Edziu pospal sobie ok 4h

Cynamonowa, ciesze sie, ze niespodzianka sie spodobala. Jest to maly gest, bo tylko tyle mozemy zrobic, ale ilosc pozytywnej energii jaka do Was slemy jest z pewnoscia wielka. I slusznie ktos wyzej napisal, ze WIELKA to jestes Ty!! Adas ma szczescie, ze ma taka mame, nie bez powodu przychodzac na ten swiat wybral sobie wlasnie Ciebie Zycze szybkiego powrotu do zdrowia

Misiaczka, niestety mam podobne przemyslenia odnosnie mijajacego czasu, szkoda mi kazdej chwili spedzonej obok Edka, ze tak nieublaganie to wszystko mija. A z drugiej strony w tej calej karuzeli dnia codziennego brakuje mi zwyczajnie czasu dla samej siebie. Pamietam jak TZ zabral Edzia na spacer, ja polecialam zaplacic za rachunki i gdy wrocilam i jeszcze nie zastalam ich w domu bylam zwyczajnie wniebowzieta, ze moge pobyc sama, napic sie kawy w spokoju i polezec na lozku nasycajac sie samotnoscia...

Baloniku, sto lat, kochana !!! Zycze abys wkrotce slodko sie wyspala i wychrapala na zapas Duzo zdrowka

Evewee, zdrowka dla Aleksa, bidulek cos sie rozkleil Ja tez nie wiedzialabym co mam zrobic i pewnie juz bylabym w szpitalu. Oby goraczka spadla!

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Hania, wspolczuje Tylko w nocy tak czesto chce jesc czy w ciagu dnia podobnie? Pewnie to kryzys na przelomie 3/4 m-ca. Ile dokladnie macie teraz? Oby sie unormowalo

Perse, oby Artus wiecej jadl A jak przybiera? Moze starczaja mu male porcje do wlasciwego rostu?

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

Mamy, ktore po jedzeniu odkladaja dzieci do lozeczka i te same zasypiaja - czy czekacie az Wam odbija? Edziu musi odbic, inaczej budzi sie i wierci (nawet po 40min po odlozeniu) i zdaza sie czesto, ze szybciej zasypia na ramieniu i musze kombinowac az odbije aby moc go odlozyc do lozeczka. W sumie najczesciej zasypia mi na ramieniu i nie wiem co robic aby szybko odbijal po jedzeniu i sam zasypial w lozeczku. Jak Wy to robicie?

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

No to mnie natchnelo na monolog
Czyzbym sama karmila w nocy? A podobno tyle z nas sie nie wysypia, bo karmi

Ja nie odbijam w nocy bomje spokojnie... Wieczorem czasem jeszcze swiruje to wtedy go podnosze, a tak to starsm sie go karmic pod kątem i czesto odbija juz sobie sam

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43318766]Dobra, 3 sprawy i idę spać.

1. dziękuję za odpowiedzi w sprawie kup

2. patrzcie i podziwiajcie! To dopiero filmiki urodowe! (bez złośliwości) Ja też takiego chcę :P
http://www.youtube.com/watch?v=nk9Zf...G_jVmiqUhDHvZg

3. Cynamonki kochane, jak dobrze, że u Was do przodu...
Oby udało Wam się szybko przepędzić gronkowca! I wychodźcie już do domu, nigdzie nie będzie Wam lepiej... Dużo zdrówka dla Adasia i sił dla rodziców.
A jeśli chodzi o zdjęcie - cała "przyjemność" po naszej stronie! (Oczywiście wolałybyśmy nie mieć powodu, by to robić )

Ja chciałam tylko napisać, że wizaż ma OGROMNĄ siłę.
Jak straciłam pierwszą ciążę, otrzymałam tak ogromne wsparcie od mnóstwa dziewczyn tutaj, na moim wątku mamusiowym i aniołkowym, że w realu nawet tak nie miałam.
Potem jak zaszłam w drugą, to też wiem, że wiele dziewczyn (z powyższych wątków + z tego + jeszcze innych) mi kibicowało
Jak urodził się Artuś, dostałam tutaj wiele życzeń, gratulacji (oraz cudnych kartek i prezentów właśnie od dziewczyn z mojego poprzedniego wątku mamusiowego ), to było tak wzruszające, że nie umiem tego wyrazić słowami.
Wizażowe kciuki i życzenia mają moc!!!!!!!
[/QUOTE]

No ja mam takie same spostrzezenia odnosdnie wizazu co ty.. W poprzedniej ciazy i po urodzen starszaka gdyby nie wizaz i dziewczyny to bym sobie chyba w lep strzelila... Mialam mega depresje, nikt tego nie widzial i mi nie pomogl wiec mialam gdzie sie wygadac . I ktos mnie wysluchal

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Chcialam dac malemu 100ml mm zeby zobaczyc czy zasnie szybciej i bedzie lepiej spal i nie chcial go wypic. Pomijam to. Ma on teraz jakies zaczerwieniwnie wokol ust. Wtf! Jakas alergia czy co? Mial juz raz tak ale nie az tyle. Nie pamietam czy to bylo od mm. Od butelki na bank nie bo dostaje w niej herbatke i moje mleko czasem i nigdy tego nie mial.
Kuzwa ja zeswiruje zaraz. Po co mu te mleko daje jak mam w cyckach

My mamy chyba skoka. Maly znow nie chce spac. Pospal 40min. Ja tez chyba mam skoka z nim razem :/
Aly tez duzo sie slini. Oby to nie zeby jeszcze nie

Mela- widzisz u mnie moj maly lubi spac z rana dluzej . Potem popoludniu tez ma drzemki. I wlasnie miedzy 4-6 lubi spac dluzej. Czytalam ze dziecko moze tak jak matka w ciazy miec. Ja od zawsze jestem sowa siedze do nocy a potem kimam do poludnia. Moze on tez tak ma

Sprobuje go przestawiac i nie dam mu tyle spac bo on potrafi ladnie spac do 11-12 rano. Obudzi sie na cycka , przebiore go do lozeczka a on pogada 15min z pajakiem i spi ze 50min.nawet.
Kurcze dziwne to z czerwienienie... Mze to od slinienia jakas wysypka, moj tez ma jakies pryszczyki na policzku bo on ciagle mokry od piąstek.. A moze ktos go za dlon dotykal a mial brudne rece i on ja do buzi i taki efekt... oby zlazlo..

Cytat:
DZIEWCZYNY!
Dostałam dzisiaj propozycje pracy jako instruktor tańca z dziećmi w wieku przedszkolnym! Praca nie codziennie. W poniedziałek mam się zjawic i wybrać jakie placówki i godziny mi pasują.
A najlepszą wiadomością jest to, że mój tata zajmie się Michałkiem na tą chwilę kiedy ja będę pracować! Jak się cieszę.
Trzymajcie kciuki!

super, gratulacje !!! Odetchniesa sobie troche i bedziesz spokojna bo maly pod dobra opieka
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:55   #4626
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
DZIEWCZYNY!
Trzymajcie kciuki!

Kciuki sa, fajna sprawa!

Ja u fryzjera. Siedze z farba na glowie wygladam jak kupa, przychodzi moj przyszly szwagier sie ostrzyc i mowi "jak zawsze ladnie wygladasz". Ja wiem ze to nieprawda i ze to z grzecznosci tylko, ale mile to strasznie. Ze tez moj maz nie umie sie tak dobrze zachowac w kazdej sytuacji.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 09:56   #4627
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja też idę.. pobeczę sobie w poduszkę ..

Dobranoc

Cytat:
A ja dzisiaj obeszłam z Mają pól miasta. Wróciłam starania jak kobyła
Jak tylko wyszłam z bloku to sie rozpadało na szczęście Mai folia nie przeszkadzała i spała w najlepsze. Odebrałam paczkę z poczty bo oczywiście dla listonosza mnie dziś nie było! to nic że pól dnia w domu siedzialam grrrr. Zostawiłam u szewca buty to zrobienia, byłam u męża w pracy zanieść jakieś papiery, zrobiłam zakupy w Rossmanie (kurcze zawsze kupie kilka rzeczy i stówki nie ma), w lumpeksie kupiłam Mai 8 pajaców, 2 pary spodenek i śliczny śpiworek do łóżeczka i zapłaciłam 28 zł
Potem Kaufland gdzie popłynelam porządnie o zapomniałam że nie jestem autem. Serio jak wracalam do domu to wyglądałem jak przemoczona wielbłądzica

Ps. Otwieram paczkę z moją bluzeczką rozmiar M a w paczce rozmiar uwaga XXL
Uuuu to Cię poniosło
Wyobraziłam sobie Ciebie z tymi siatami

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Aaaa... Co sobie będę żałować- porycze sobie jeszcze ze wzruszenia przy Waszych magicznych kciukach.

Jesteście WIELKIE!

Ucałuj Adasia

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Niestety u mnie chu.... zaraz jak skonczylam z wami pisac, slysze maly pojekuje, wchodze a on normalnie mega goracy mierze temp w tylku 40 stopni!!!!!!!!!!!!!! tel do kolezanki pediatry, okazalo sie ze mam za slabe czopki, ale zeby podac juz to co mam, rozebralam go do pampka, podalam czopa i oklad zimny na czolko. Temp. spadla, ja w auto i do apteki, wczesniej zadzwonilam po tesciowa, bo jesliby nie spadla, to pakowanko i szpital. Niestety bronie go przed szpitalem jak moge, bo wiem co tam sie dzieje, a nie chce zeby sie czyms dodatkowo zarazil. Ale kolezanka mimo wszystko kazala go jutro zabrac do pediatry. A wiecie co jest najbardziej wzruszajace w tym wszystkim, ze moje dziecko mimo takiej goraczki usmiechalo sie do mnie i "gugalo" zaplakal tylko jak mu termometr w tyleczek wkladalam, tak to gadal, usmiechal sie - MOJE SZCZESCIE NAJDRZOSZE! ide spac - czyt. czuwac.
Biedny malutki Aleks
A jak teraz się czuje?
Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Jak te dni szybko leca.....bylam dzisiaj na zakupach i obkupilam niunie na chrzest sukienusie z futerkiem i takie inne drobiazgi oraz Matiemu kupiłam gajer, pantofelki i koszulle to i na komunie będzie jak znalazł
I poplynelo kasy od cholery....
Stwierdzilam ze ja najmniej kosztowałam bo we wtorek kupiłam sobie sukienke a reszte mam tzn. trochę zakiet za maly bo się nie dopina ale nie będę zapinac i mam problem z butami bo niestety nie mogę obcasow nalozyc noga boli nadal i jak zalozylam obcasy to kroka dac nie mogę cos tam się spierniczylo i musze balerinki zalozyc a moja duza noga niezbyt ladnie w takich butach wygląda.
Brawo za zakupy
A może przeszyj guzik w marynarce?

Mojemu ubranka do chrztu chce kupić przyszła chrzestna. Już miałam mówić, że nie trzeba-sami kupimy, ale w porę ugryzłam się w język
Ona tak się cieszy, że będzie chrzestną, że aż jestem w szoku
A już bałam się, że znów mi ktoś odmówi
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 09:57   #4628
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Spotkałam dziś teściową na mieście i ona mówi do Mai że jej tak dawno nie widziała (będzie z 3 tyg a w jednym mieście mieszkamy). To jej mówię "bo do nas nie przychodzisz" a teściowa do mnie że...nie została zaproszona i tu popełniłam błąd swojego życia bo powiedziałam że może przecież przychodzić kiedy tylko chce i nie potrzebuje zaproszenia
I tak idę potem miastem i gadam do siebie "że co ty powiedziałaś? kiedy tylko chce? Porąbało cie? kiedy tylko chce?! "

Módl się teraz by teściowa nie posłuchała
Cytat:
Aaaaa i naszła mnie refleksja smutna. Dni uciekają mi okropnie. Czas zapiernicza że głowa mała. Każdy dzień mija mi tak szybko, tyle rzeczy nie zdążyłam zrobić. Niedawno urodziłam dziecko a już za chwile listopad. Mnie to dołuje. Chce się cieszyć chwilą śle mam wrażenie jakby życie mi uciekało i gonie nie wiadomo za czym żeby przypadkiem nic mi nie umknęło. Myśle że stąd się wzięło to moje nocne przesiadywanie. Brak mi czasu tylko dla siebie. No i mam wrażenie że w nocy czas płynie mi wolniej...tylko jak długo tak pociągne
Też mam takie przemyślenia
Czasem jak Mały zaśnie to tak patrzę na niego i myślę, że jest taki cudowny, tak szybko rośnie i zaczynam chcieć by się obudził, potulić go ....
A w ciągu dnia z kolei marzę o chwili dla siebie... Doszło do tego, że skaczę z radości, gdy mam wolne 2-3 godziny na porządne posprzątanie mieszkania
Praktycznie prawie każdą czynność robię z dzieckiem na ręku/zerkając na dziecko/bujając dziecko w bujaczku nogą...
TŻ ma ostatnio albo nocki albo popołudniówki, więc nie mogę na niego liczyć
Myślałam, że jak będzie miał nocki to pośpi do 12 i potem trochę mnie odciąży, ale gdzie tam - on śpi prawie cały dzień...

----
Hej
Noc całkiem całkiem, ale od 7dmej próbuję nakarmić dziecko!
Wszystko jest ciekawsze od jedzenia-to już 3ci taki dzień. Mam wrażenie, że nie zjada nawet połowy tego, co jadł do tej pory
Mam nadzieję, że to tylko taki etap i dziecko zacznie mi znów normalnie jeść.

Ponadto kupiłam wczoraj Pampersy 4ki.
Miałam kupić Toujursy Lidlowskie ale one są aż do 18 kg, a Pampki do 14kg i padło na nie.
Super pasują do Kubusiowej pupki, więc wielce zadowolona oczekiwałam suchej nocy-ale gdzie tam
Dziecko znów było w nocy osikane.
A poranna kupa znów była na plecach
Nie wiem o co kaman - chyba jestem tak beznadziejna, że nie potrafię dobrze pampersa założyć
Stary 2013-10-18, 10:01   #4629
Konto usunięte

Neni my też mamy czasami kupę pod szyją, a Dady są dość długie. Nie wiem, jak te małe czarodzieje to robią, że się umieją tak o.srać
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:05   #4630
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie mam prądu w domu, więc siedzę i wymyślam. Wpadłam na nowy pomysł, więc włączyłam net w telefonie, uruchomiłam hot-spot i wkleiłam do klubu!!!

Agrafka

Ok, już się wyłączam, bo mi bateria szybko padnie w tel. Ale będę podczytywać. O 15 już powinnam wrócić do spamowania

Nadal czekam na brakujące kciuki dobosz.k@gmail.com

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:08   #4631
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Czyzbym sama karmila w nocy? A podobno tyle z nas sie nie wysypia, bo karmi

Jakierka - nie odbijam Małego po jedzeniu nocnym.
Czasem się kręci, bo chce mu się odbić, ale to rzadko.
Wtedy się wybudzam, podnoszę go i po sprawie.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43321590]Neni my też mamy czasami kupę pod szyją, a Dady są dość długie. Nie wiem, jak te małe czarodzieje to robią, że się umieją tak o.srać [/QUOTE]
No -takie maluchy a takie kupsztole walą
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie mam prądu w domu, więc siedzę i wymyślam. Wpadłam na nowy pomysł, więc włączyłam net w telefonie, uruchomiłam hot-spot i wkleiłam do klubu!!!
Stary 2013-10-18, 10:08   #4632
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
no pierwsze zaliczone - mlody wciagnol 210ml - 180 mojego i 30mm czyli znow wracamy do dwoch posilkow mm cholera
no coz przezyjemy

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Ale ma spust

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
tak wogóle to stawiam soczki urodzinowe
Wszytskiego najlepszego

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43318766]
2. patrzcie i podziwiajcie! To dopiero filmiki urodowe! (bez złośliwości) Ja też takiego chcę :P
http://www.youtube.com/watch?v=nk9Zf...G_jVmiqUhDHvZg
[/QUOTE]

Dobry jest chłopak Ciekawe co będzie w przyszłości

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Mojemu ubranka do chrztu chce kupić przyszła chrzestna. Już miałam mówić, że nie trzeba-sami kupimy, ale w porę ugryzłam się w język
Ona tak się cieszy, że będzie chrzestną, że aż jestem w szoku
A już bałam się, że znów mi ktoś odmówi

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:10   #4633
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Kciuki sa, fajna sprawa!

Ja u fryzjera. Siedze z farba na glowie wygladam jak kupa, przychodzi moj przyszly szwagier sie ostrzyc i mowi "jak zawsze ladnie wygladasz". Ja wiem ze to nieprawda i ze to z grzecznosci tylko, ale mile to strasznie. Ze tez moj maz nie umie sie tak dobrze zachowac w kazdej sytuacji.

Ale Mela Ty na prawdę zawsze ładnie wyglądasz

My odkąd mamy Tojoursy ani kupa ani siku nie ucikają. Pampki przeciekały górą, Dady nogawką, Softisy się odklejają, a Babydream i Happy są strasznie grube.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-18, 10:13   #4634
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

U nas dzisiaj drugi dzień z rzędu pobudka o 4 dopiero, jak przed 21 zasnął. I jeśli chodzi o jedzenie, to mam wrażenie że jemu się wydłużają przerwy nie tylko w nocy ale i w dzień. A dzisiaj pozyczam wagę od koleżanki bo zastanawiam sie czy wystarczająco je. Z drugiej strony jak jest głodny to wyraźnie to widać, a jak juz jest mega głodny (np po przerwie spacerowej ze spaniem ok 4-5h) to jest wrzask jak oko otworzy
Rano lało u mnie a teraz piękna pogoda. Jak Galganek wstanie z drzemki to pobawimy się troszkę na macie i na spacer.

Samanta: okropnie to zaczerwienie wokół ust wygląda. Mam nadzieję że szybko zejdzie. Byłaś z tym u lekarza?

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Ostatnio też miewam przemyślenia, a po moim kryzysie to już w ogóle...
Poza tym zastanawiam się czy dobrze robię wracając już w lutym do pracy. Ale tak mi brakuje kontaktu z ludźmi jedyni minus, że w pracy nie zaznam ciszy i spokoju a będę na pełnych obrotach wrócę do domu trzeba będzie się przygotować na kolejny dzień i w tym czasie zająć swoim dzieckiem. Kolejny plus taki, że pracować będę tylko 4h dziennie echhh ciężkie to...
4h dziennie to nie tak dużo, a zawsze kontakt z ludźmi i kasa... jeśli nie masz wyjscia to się nie martw. Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć.

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
elaine cos ci miałam napisac i mi z głowy wyleciało
to jak sobie przypomnisz to napisz

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
moje dziecko zmienne jest
czy w jednej czy w drugiej wersji słodka jest

Cytat:
DZIEWCZYNY!
Trzymajcie kciuki!

3mam kciuki!

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hej

nocka o 2 karmienie o 5 znow tem 39 stopni, czopek i zeszlo. Do mojej pediatry sie nie dodzwonilam, a bylam w rejonowej z wielka laska pani mi go zbadala, bo poszlam na dzieci zdrowe, bo nie chcialam na chore, bo po szczepieniu jest oslabione a dzieci tam ze wszystkim przychodza. No i ze zapalenie gardla i byc moze trzydniowka, a mowilam to kolezance to mowi ze trzydniowka nie dotyka takich maluchow, bo maja jeszcze przeciwciala. A no i niczym sie nie leczey gardla tylko zbijac temp.
3dniówka? też misię wydawało, że to ok 6-7 mies dopiero. Tak czy inaczej 3mam kciuki aby Aleks wyzdrowiał szybko

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Nie znam odpowiedzi na pytanie.
O jak miło, że ktoś o nas myśli Zęby idą cały czas, palce gryzione non stop, ślini się okropnie. Jak już jest 'kryzys' to jest tragedia, ale wtedy staram się je masować silikonową nasadką i jest lepiej, choć na chwilkę
)) długo to.. a któreś już wyszły?czy cały czas idą?

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Lila wczoraj usnęła koło pólnocy i wstała o 6:30
brawo!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
ELAINE, nie mam pojęcia ale coś mi się kojarzy, że nie można. Na DOZ mozna.
dzięki

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Ja zamawiam wszystko na DOZ .pl. Hurtownia jest zaraz obok mnie, to do apteki mi dowożą jeszcze tego samego dnia Swoją drogą brałam udział w tworzeniu tej apteki i mam sentyment Mają tanie smoczki i butelki.
dzięki

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:14   #4635
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

O, jak miło. Mój mąż też jakoś nigdy nie pomyśli żeby powiedzieć mi że ładnie wyglądam, że smakował mu obiad. Ja się namęczę, posprzątam, dziecko zaaopiekowane, obiadek jest, a on tylko:- Hmm, chyba dałaś za mało soli...

Zero wdzięczności. Dobrze, że do tego Ustronia jutro jedziemy, to się ten mój chłop troszkę zrehabilituje.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:15   #4636
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

My odkąd mamy Tojoursy ani kupa ani siku nie ucikają. Pampki przeciekały górą, Dady nogawką, Softisy się odklejają, a Babydream i Happy są strasznie grube.
Szczegolnie rano bez makijazu, potargana. Daj spokoj ostatnio nic mi sie nie chce ze soba robic, dobrze ze zeby myje.

Baloniku sto lat!

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:17   #4637
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cynamonk - buziaki dla Was!!! Codziennie prawie wylazi cos nowego... Ehhhh .. te szpitale..
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:25   #4638
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Baloniku: wszystkiego najlepszego!!!

Mela: bardzo miło usłyszeć taki komplement bezinteresowny!

Któraś z was ma może termometr microlife if skroniowo-uszny??

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:25   #4639
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

A jaki rozmiar nosicie?
Cytat:
Szczegolnie rano bez makijazu, potargana. Daj spokoj ostatnio nic mi sie nie chce ze soba robic, dobrze ze zeby myje.

Baloniku sto lat!

Ładnemu we wszystkim ładnie

Próbuję nadrobić, ale z Małym na ręku trudno mi cytować
Stary 2013-10-18, 10:28   #4640
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
mam to samo... szczupak zasnal mi na reku, a ja nie chce budzic go stukaniem
zrobie najazd wieczorem jak tz wroci
Stary 2013-10-18, 10:35   #4641
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Laurka też, śliczny uśmiech

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jesteście wielkie...
Nie wiem co powiedziec.
Ogromnie wzruszające, wyjątkowe, niesamowite... Kiedy otworzylam maila, przeczytałam wiadomość od kejt a potem otworzylam załącznik łzy same napłynęły mi do oczu. Te Wasze kciuki (te małe i te duże) są magiczne.
To, ze w ogóle kejt wpadła na pomysł a Wy się w to zaangażowalyscie jest niesamowicie wzruszające. To, że tyle osób kibicuje Adasiowi dodaje wiary, że jutro będzie lepiej. Uhh... nawet teraz jak to pisze to mi sie oczy szkla...
Ogromnie Wam dziekujemy za wsparcie, modlitwy, pozytywne myśli i to, ze przezywacie to wszystko razem z nami.
Niesamowite jest to, ze za pomocą internetu tylu cudownych ludzi udało mi sie poznać. Wasze wsparcie ocieralo niejedną łzę w środku nocy kiedy siedziałam przy łóżku Adasia... Możliwość pogadania w środku nocy z Wami często podnosiła mnie na duchu. I to, że mogłam wyrzucić z siebie wszystkie swoje żale spowodowało to, ze nie zwariowałam do tej pory. Ogromnym szokiem była wiadomość o tym, że Adaś ma wadę serca. Przez kilka tygodni mieliśmy przecież "zdrowe" dziecko i wszyscy mówili, ze jest ok. Później okazało sie, ze wada ma podłoże genetyczne i to, że Adaś jest po operacji nie jest końcem tej naszej drogi tylko początkiem... Wadą serca to tylko lub aż wierzchołek góry lodowej.Czeka nas jeszcze wiele badań, testów- póki co wszystko jest bardzo niejasne...
Teraz koncentrujemy sie na tym żeby Adaś doszedł do siebie po operacji a później będziemy martwić sie o resztę.
Jak tylko wrócimy do domu to wywołamy te Wasze magiczne kciuki na dużym formacie, oprawimy w ramę i powiesimy obok lozeczka Adasia. Żeby Młody wiedział ile życzliwych osób o nim myślalo i trzymało kciuki.
Dostałam też dużo prywatnych wiadomości, mamy marcowo- kwietniowe i majowo- czerwcowe też trzymają kciuki- dziekujemy Wszystkim bo to naprawdę dodaje skrzydeł!
Żadne słowa nie oddadzą tego co w tym momencie czuje. Dziekujemy!

Adaś radzi sobie juz lepiej. Wreszcie mogę znowu to napisać- "Pozdrowienia od Naszego Klubu Laktacyjnego"
Póki co raz Adaś je przez sonde a raz z piersi ale dążymy powoli do tylko kp. Lekarze chcą żeby Adaś jadł butelka póki co żeby mniej sie meczyl ale nic z tego nie wychodzi. Młody wpada w płacz jak poczuje smoczek w ustach. Jutro w takim razie mam spróbować nakarmić go ... kubeczkiem

Z mniej optymistycznych wieści dzisiaj przyszły pierwsze wyniki posiewu. Adaś od szpitala dostał w prezencie gronkowca złocistego :banghead:

tak mnie wzruszyła twoja wypowiedż.

Biedny Adaś jeszcze gronkowca mu zaaplikowali
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:38   #4642
Guuusiaa
Zadomowienie

U nas noc ok 2 pobudki, Standardowo o 2 i o 5 więc luz
Dziś postanowiłam zainwestować w siebie i uderzam do fryzjera
Trzeba zrobić coś z nimi bo niedługo łysa będe, tak wypadają

aaaaaaaaa... w szpitalu pediatra mówiła żebym zaczęła wprowadzać jedzonko małemu już po 3 miesiącu bo jest dość duży (65cm i 6.5 kg ) tylko żebym zaczęła od pierwszej łyżeczki, raz dziennie albo deserek albo obiadek. bo to mnie kaloryczne niż mleko i nie będzie tak tył bo już pyzuś z niego.
Teraz zastanawiam się czy dawać???

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:38   #4643
strawberry162
Rozeznanie

kejt a ja nie mam dostepu do klubu a tez bym chciala wiedzic o co chodzi Przesle mi ktoras ta wiadomosc na priv?

Cynamonku tak sie ciesze ze Adas ze z cycusia A gronkowca na pewno pokona bez problemu

U nas w miarę znosna noc, pierwsza pobudka o 2 druga o 4 a trzecia kolo 8
Teraz dziec lezy w lozeczku i pozera swoje rece, chyba dam jej troche mm bo na cyca oczywiscie ma focha

Antonisia

Edytowane przez strawberry162
Czas edycji: 2013-10-18 o 10:43
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 10:39   #4644
Anulka_p
Zakorzenienie

Czytam i czytam i czytam i g.ówno wiem. Jakie, jakiej firmy kaszki będziecie podawały maluszkom gdy zaczniecie ekspozycję na gluten?

Gdzieś wyczytałam, że w tych Bobovity jest cukier,a gdzie indziej jest z kolei polecana. Czytałyście może składy?
Muszę chyba zasiąść w sklepie i wszystkie przeanalizować.
Stary 2013-10-18, 10:41   #4645
taribari
Zadomowienie

Cytat:
A jaki rozmiar nosicie?

Ładnemu we wszystkim ładnie

Nosimy 3. Są większe od zielonych pampków i mają dłuższy wkład niż one. Tylko teraz sobie wymyślili kolorowy nadruk i śmierdzą farbą

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-18, 10:43   #4646
Konto usunięte

Mały śpi, ale już się budzi.
A ja odciągnęłam, pobuszowałam w sieci i zjadłam śniadanko, kończę kawę teraz

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
O, jak miło. Mój mąż też jakoś nigdy nie pomyśli żeby powiedzieć mi że ładnie wyglądam, że smakował mu obiad. Ja się namęczę, posprzątam, dziecko zaaopiekowane, obiadek jest, a on tylko:- Hmm, chyba dałaś za mało soli...

Zero wdzięczności. Dobrze, że do tego Ustronia jutro jedziemy, to się ten mój chłop troszkę zrehabilituje.
U mnie jest tak:
on coś zrobi: czemu mnie nigdy nie pochwalisz, że dobrze zrobiłem, że dobry obiad, że dobrze wszystko przygotowałem do kąpieli...
ja coś zrobię: ---------------------

I ostatnio mu powiesiłam pranie i pytam: jak się mówi?... To wielkie oburzenie... Brak słów na tych facetów.
Stary 2013-10-18, 10:46   #4647
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Czytam i czytam i czytam i g.ówno wiem. Jakie, jakiej firmy kaszki będziecie podawały maluszkom gdy zaczniecie ekspozycję na gluten?

Gdzieś wyczytałam, że w tych Bobovity jest cukier,a gdzie indziej jest z kolei polecana. Czytałyście może składy?
Myślałam o Bobovicie bo to ten sam producent co MM które młody teraz pije. Teraz robią kaszki bez cukru KLIK

Muszę jednak jeszcze poczytać opinie o innych.

Link nie wchodzi- powinno być na początku adresu bobovita. pl

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Edytowane przez taribari
Czas edycji: 2013-10-18 o 10:48
Stary 2013-10-18, 10:46   #4648
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
kejt a ja nie mam dostepu do klubu a tez bym chciala wiedzic o co chodzi Przesle mi ktoras ta wiadomosc na priv?
Poszło.
Stary 2013-10-18, 10:46   #4649
Neni1984
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;4331876]
Ja chciałam tylko napisać, że wizaż ma OGROMNĄ siłę.
Jak straciłam pierwszą ciążę, otrzymałam tak ogromne wsparcie od mnóstwa dziewczyn tutaj, na moim wątku mamusiowym i aniołkowym, że w realu nawet tak nie miałam.
Potem jak zaszłam w drugą, to też wiem, że wiele dziewczyn (z powyższych wątków + z tego + jeszcze innych) mi kibicowało
Jak urodził się Artuś, dostałam tutaj wiele życzeń, gratulacji (oraz cudnych kartek i prezentów właśnie od dziewczyn z mojego poprzedniego wątku mamusiowego ), to było tak wzruszające, że nie umiem tego wyrazić słowami.
Wizażowe kciuki i życzenia mają moc!!!!!!! [/COLOR][/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

U nas noc ok 2 pobudki, Standardowo o 2 i o 5 więc luz
Dziś postanowiłam zainwestować w siebie i uderzam do fryzjera
Trzeba zrobić coś z nimi bo niedługo łysa będe, tak wypadają

aaaaaaaaa... w szpitalu pediatra mówiła żebym zaczęła wprowadzać jedzonko małemu już po 3 miesiącu bo jest dość duży (65cm i 6.5 kg ) tylko żebym zaczęła od pierwszej łyżeczki, raz dziennie albo deserek albo obiadek. bo to mnie kaloryczne niż mleko i nie będzie tak tył bo już pyzuś z niego.
Teraz zastanawiam się czy dawać???
Serio?
Mój ma podobne wymiary
Mam pediatrę w środę, ciekawe czy coś zasuguruje
Stary 2013-10-18, 10:47   #4650
Konto usunięte

Cytat:

Nie wiem
Najchętniej zwykłą mannę bym podała, ale ona nie wiadomo gdzie rosła.
A wszystkie te dziecięce są z czymś, albo z cukrem, albo z mm :/
Chyba przeszukam wszystkie sklepy pod tym kątem.

MAM WERY IMPORTANT KŁESZCZON

Dziewczyny jakie kurtki są teraz modne? (takie właśnie jesienno-zimowe).
Moja mama chce kupić sis i wysłać.
Styl raczej mało kobiecy :P, bardziej sportowy. Bardzo bym prosiła o jakieś obrazki, żebym mogła mamie opisać.
Ja sama nie wiem, nie ubieram się modnie, mam jedną kurtkę na parę lat :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości