Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 17:52   #3601
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tak, to prawda, moj jeden z mlodszych.
Ale problemem w pelzaniu czy siadaniu jest jego wiotkosc, dlatego bez rehabilitacji sie nie obejdzie.
Rozumiem
ale pamietasz jak ta nasza reh mowila ze Kubus ma slabe nozki i ze on tez wiotki, slaby itd i ze trza na gwałt kupic mu butki orto i ze w nich pomykac az do przedszkola
spokojnie... dobrze bedzie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Zdałam ! 74\74 pkt
A teraz musze nadrabiać bo mam z 10 stron gaduły

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

A my... nie zdazylismy do lekarza
tzn zdazylismy ale jego juz nie bylo bo byl na wizycie w terenie
no coz - takie uroki wizyty z dzieckiem, niby bez zapisu ale jak cos to sie moze okazac ze lekarza nie ma
jakby cos bylo nie tak to pielegniarka kazala nam jechac na IP ale jestem dobrej mysli
maly pokasluje ale humorek jest, apetyty tez takze mam nadzieje ze do poniedzialku wytrwamy
a w poniedzialek pojdziemy popoludniu jako pierwsi

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 17:52   #3602
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ellmi- o taka, tylko nie wiem czy da się uratować z tych plamek - będę probować tym mydłem drbcośtam;p, tak to fajna.
koloru i tak nie widać, choć m ito na zielone wygląda

Cytat:
Moze Filip lubi sie przyssać jak spisz
cichociemny ssacz mówisz nie ma szans, musiałby mieć dłuuugą szyję, żeby z łóżeczka do mnie do łóżka dostać

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mlody zasnal, wstanie, zje, przebierzemy sie i sru do lekarza...
poprosimy o kciuki!
i jak??

Cytat:
Zdałam ! 74\74 pkt

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 17:53   #3603
charlizz
Zadomowienie

Ola miała dziś tylko jedną drzemkę i jest w pełni sił kurka skąd to dziecko bierze siły to ja nie wiem

Bijkora, no to dzisiaj robimy tugeze: D

Nawijko, bądź z siebie dumna, że wzięłaś od pediatry to skierowanie. Ale powiem Ci, że mnie trochę przestraszyłaś, bo Ola też obraca się tylko przez lewe ramię no ale ona pełza, siedzi, wstaje to nie wiem

Dżizas, muszę posprzątać i siebie ogarnąć, bo jutro Ola ma gościa!! Czujecie?!

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 18:09   #3604
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Stary 2013-10-18, 18:11   #3605
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa mamy pierwszy kroczek!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! ojapierdziu!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Wczoraj zaczal sie puszczac i stac bez podparcia a dzisiaj puscil kanape zrobil kroczek jeden i "przeszedl" do stolika!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Olosie!!!! Jestem w szoku!!!!!

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 18:18   #3606
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lady, super! A co do łóżeczka, to mamy takie http://allegro.pl/kojec-lozeczko-tur...622323121.html Nie wiem, czy kupowałam od tego sprzedawcy, ale wygląda identycznie, jak nasze.

Bijkora, no to gratulacje!

Idę zara robić Chodakosko.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 18:19   #3607
pstryczek84
Zakorzenienie

klask i: o kurcze, robi sie powaznie.. gdzie te nasze maluszki

dziewczyny, czy przy @ mozna oddac krew?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 18:45   #3608
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
O fak! Poczułam się jak wyrodna matka, która zabrała dziecku dzieciństwo .
Ja sama chciałam karmić możliwie jak najdłużej, ale u nas poza mniejszą ilością pokarmu zadecydowały również względy zdrowotne. Latem na prawej dłoni wyszło mi uczulenie. Nie pierwszy raz, ale zawsze to były niewielkie zmiany i same znikały, więc i tym razem miałam nadzieję, że tak się stanie. Niestety, trochę się przeliczyłam i uczulenie zaczęło się rozrastać. Tż mi truł, że mam iść z tym do dermatologa, ale co by mi lekarz pomógł przy kp, żadnych leków i tak nie byłby w stanie przepisać. I tak przeciągałam, i przeciągałam, bo nie chciałam rezygnować z karmienia. Ale jak zaczęło brakować pokarmu, to stwierdziłam, że to już chyba czas . Teraz jestem w trakcie leczenia, przyjmuję tabletki i smaruje się maścią, a za tydzień idę na testy alergiczne. Ale przez to przeciąganie doprowadziłam do tego, że z niewielkich zmian na prawej dłoni zrobiły mi się zmiany na obu rękach po same łokcie, a prawa dłoń to jedna wielka rana z ropą i czasem krwią.
Także ten tego, nie zawsze wszystko układa się po naszej myśli...
Koczan czemu tak się poczułaś? Przecież tu nikt nigdy nie napisał, że mamy nie karmiące piersią są wyrodne, a juz tym bardziej nie karmiące pomimo chęci.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Trzeba łamać konwenanse

Niestety, ale zaczynam w końcu odnosić takie właśnie wrażenie...

Silver, cudnie! Miałam dokładnie takiego, też cieniowanego boba, tylko grzywka prosto. Zobaczysz, że jak się przyzwyczaisz, to będziesz się czuła jeszcze bardziej super!

Lady, ale macie masakrę...

Nawijko
, za wizytę.

-------------------------------------

My się z tż nie odzywamy, on obrażony o to, że się dzieckiem musiał zająć A jeszcze jak młodą wczoraj przewijał, to zostawił ją na łóżku i po pampersa poszedł, ona sobie siadła i prawie, prawie by spadła. To ja szybko do niej i krzyknęłam "ejj!", a on podlatuje też, łapie ją, patrzy się na mnie i "ja ☠☠☠☠☠☠☠ę", jakby to była moja wina Jeszcze ją biedny musiał nakarmić, ale już ja ją uspałam, no bo on gdzież. Położyłam się koło niej, ona się obróciła pleckami, wtuliła i zasnęła. Taka filozofia

Miałyśmy pobudki o 1.30 na pićko (oczywiście z głową w ochraniaczu), o 6 na jedzenie i ostatecznie o 8.

A teraz wieje, leje i jest ogólnie do

Współczuje problemów z Tż

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no mi też wypadają

dziewczyny trzymajcie kciuki o 13 mam z Leosiem konsultacje w spraiwe krzywej stopki tak się denerwuje
I jak tam?

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Na poczatek buziaki dla Yae Antosia i Leosia

Marsi kciuki za wizyte i zafasolkowanie, ja wczoraj robilam test ciazowy i chyba sie rozczarowalam, ze jedna kreske zobaczylam.

Popieram, postabilabym identycznie.

Za nami rowniez koszmarna noc, ale wynika to z tego, ze definitywnie postanowilam po wczorajszej wizycie skonczyc z nocnym wiszeniem na UU. Tak wiec, nocka u nas wygladala tak, ze bąbel budzil sie co 10-15 minut i nosilismy go na zmiane z tz i probowalismy odkladac, zazwyczaj takie noszenie z 3 probami odlozenia trwalo 30 minut lepiej zasnal przed 7 i pospal szałową godzine
Może jeszcze za wcześnie na test?
@ masz?

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Była dziś dyrekcja z wawy u nas - kierowniczka podobno wspominała o mnie, żeby od nowego roku dali mi chociaż kilka godzin, oby się udało

Buziaczki dla wszystkich dzieciaczków kończących dziś kolejne miesiące - prócz Leosia, Yae i Antosia w tym gronie jest także Lilcia, Lenka i moja Dominisia
Ale dziś świętujących. Buziaki dla Yae, Antoni, Leosia, Lilki, Lenki i Domc i

Cytat:
Bylismy w poradni rehabilitacyjnej.
Najpierw pani doktor zrobila wywiad i obejrzala Kube z kazdej strony. Synek moj na poczatku jest raczej wycofany w kontaktach z obcymi takze przygladal sie jej w skupieniu.
Mialam go zachecic, zeby przewrocil sie na brzuch. W domu zajmuje mu to ulamek sekundy, a tam? Ojj, chyba z 10min sie meczylismy z TZ.
Pani doktor stwierdzila lekka asymetrie ulozeniowa (m.in. dlatego, ze krecac sie wokol wlasnej osi robi to tylko w jedna strone, obraca sie na brzuch wylacznie przez lewe ramie), twierdzac, ze niewielka rehabilitacja wystarczy. OK.

Jako ze na wizycie bylismy w osrodku wczesnej interwencji to "w pakiecie" jest tez wizyta u logopedy i psychologa.
U psychologa akurat zwolnilo sie miejsce, wiec nas przyjeto.
TZ siedzial z Kubusiem na kolanach, a pani psycholog zaczela pokazywac mu zabawki, zaczepiac, itp.
Zaniepokoilo ja, ze Kuba siedzac oparty o klatke piersiowa TZ strasznie "lecial" na lewo, nie umial utrzymac rownowagi.
Stwierdzila, ze to niedobrze w tym wieku i jej zdaniem ma obnizone napiecie miesniowe
Za obnizonym napieciem przemawia:
- wiotkość,
- wyginanie ciala,
- niedzwiganie glowy,
- krecenie nadgarstkami (ruch jakby wkrecal zarowke albo prowadzil motor). Podobno w ten sposob rekompensuje sobie to, ze nie potrafi sie inaczej poruszac.

Do siadania jeszcze daleeeeka droga.
Jej zdaniem moze miec wplyw na to fakt, ze ja zaczelam raczkowac majac dopiero 11 miesiecy, a stac w wieku 14mscy. Poza tym jest dlugi, ale chudziutki.

Wizyta skonczyla sie przed czasem, bo Kubus marudzil juz ze zmeczenia (nie spal od 6:30, a bylismy tam ok 11).

Oczywiscie wyrzucam sobie, ze dopiero teraz zostalo to stwierdzone. Pediatra nic nie zauwazyla, ale my???
Jak moglismy z TZ nie zauwazyc tego wczesniej????? Gdyby wczesniej zostalo to wykryte, to juz moglibysmy go rehabilitowac, a tak?????
Nie wiem na co czekalam.
Wszyscy wokol mnie uspokajali, ze Kubus ma jeszcze czas na siedzenie/pelzania, itp, a ja uwierzylam
I gdybym nie poprosila pediatry o skierowanie to nadal g*wno bym wiedziala.

Psycholog stwierdzila, ze tragedii nie ma.
Owszem, pozno zostalo to stwierdzone, ale cwiczeniami da sie to naprawic.
Z rozwojem intelektualnym wszystko gra - nawiazuje kontakt, usmiecha sie, "gada".

W ogole jestem nieco zdziwiona, ze psycholog zajmuje sie stwierdzeniem napiecia, a lekarz rehabilitacji nic nie zauwazyl...

W poniedzialek pierwsza rehabilitacja.....
Sama jade, bo TZ w pracy.

Tylko czy to rzeczywiscie nic az tak powaznego?????
Orientujecie sie ile taka rehabilitacja moze potrwac az zacznie przynosic efekty????
Kochana, rozumiem jak sie czujesz, ale naprawdę nie możesz się obwiniać, wręcz przeciwnie, Twoja intuicja Cię nie zawiodła i pomimo zapewnień pediatry i wszystkich innych poszłaś na konsultacje. Spokojnie poćwiczycie z Kubusiem i wszytko będzie dobrze, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Zapalenie układu moczowego u niemowląt - pierwsze objawy
Choroba zwykle zaczyna się podobnie: dziecko gorączkuje, traci apetyt, jest marudne lub popłakuje. Może być rozdrażnione lub przeciwnie, senne. Niektóre maluszki mają obniżoną temperaturę (poniżej 36,6ºC), wymioty, luźniejsze kupki albo biegunkę. Maluszkowi mogą dokuczać wzdęcia.

jestem zesrana, temperature ma równe 36 stopni nie chce jeść, więc to by pasowało. No i ze wtedy miala 38 to moze coś się zaczynało właśnie.

Jest piątek. co robić :
Myśle tak jak dziewczyn, idz jutro zrób badania moczu.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
my już po lekarzu, dziękujemy za kciuki
Filipowi idą 4 górne zęby na raz więc to głównie stąd te atrakcje, a poza tym mówił, że prawdopodobnie złapał jakiegoś wirusa dodatkowo, bo pytał czy mu po jelitach tak bulgotało no i to by się zgadzało; na szczęście dzisiaj jest zdecydowanie lepiej, choć apetyt jeszcze nie wrócił do końca; uff, ulżyło mi
dostał od lekarza na początku naklejkę "dzielny pacjent", zaczął ją jeść, a potem wcale nie był dzielny
4!Biedny Fifek

Cytat:
Zdałam ! 74\74 pkt
Super

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa mamy pierwszy kroczek!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! ojapierdziu!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Wczoraj zaczal sie puszczac i stac bez podparcia a dzisiaj puscil kanape zrobil kroczek jeden i "przeszedl" do stolika!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Olosie!!!! Jestem w szoku!!!!!

Brawo dla Pietraszka

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2013-10-18 o 18:48
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 18:46   #3609
Lenova
Wtajemniczenie

Bijkora gratulejszyn !!!!! Zdolna bestia

Pstryniu kciuki !

Aniu witaj Śliczne zdjęcia na facebooku

Nawijko na pewno to nie jest nic poważnego , tez jestem zdania jak Silver , ze lekarze czasem tak przesadzają .Często bywa też tak że to kwestia temperamentu dziecka. Będzie dobrze

Cała idz jutro gdzieś prywatnie, i oby to nic powaznego !

Buziaczki dla szerokiego grona solenizantów!!!

łącze się w bólu z mamami marudek, już nie rejestruje który to dzień nawet, ale jest jeden wielki jęk

U nas powoli zaczyna się prostować. Składałam podanie do rektora odnośnie umorzenia rat ale się nie zgodził więc muszę na dziekankę w sumie to nawet się cieszę bo odpocznę i przemyśle trochę przez rok. Tż dostał dodatkową prace no i mam nadzieję że u niego w firmie też coś ruszy bo nawet ulotki z Blanką rozdawałyśmy Mam nadzieję że z nowym rokiem już będzie dobrze
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 18:47   #3610
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

wow ! brawo
może marud był bo skok też??

Cytat:
Zdałam ! 74\74 pkt
:partytime: gratulacje !!!!!

ehhh Hanna zasnęła, a ja osiwieje

W ogóle robiłam w blenderze buraczki i ona tak się boi blendera niczego się tak nigdy nie bała, patrzy na niego płacze i zakrywa twarz a jak ją potem wziełam na ręce to się tak do mnie wtuliła i oparła głowkę i tak popłakiwała

Jak ja mam blenderować?
Stary 2013-10-18, 18:55   #3611
insolito
Zadomowienie

A jakie są konsekwencje nie zdiagnozowanego złego napięcia mięśniowego ?

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

I jeszcze jedno pytanie.
Sa tu dzieci bez smoczkowe, usypiające samodzielnie?

Stary 2013-10-18, 19:10   #3612
s i l v e r
Zakorzenienie

Zaraz nadrobię tylko idę się wykąpać. Dziecie jeszcze nie śpi, walczy w łóżeczku :/ A ja mam już dosyć po ostatniej nocce i po całym dniu.
Stary 2013-10-18, 19:19   #3613
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

I jeszcze jedno pytanie.

Tzn moja jest smoczkowa niby,ale potrafi np. w dzień zasnąć bez smoka. (w dzień usypiam ją w wózku). No i wieczorem, jak idzie spać na noc, to zdarza jej się wypluć smoka jeszcze zanim zaśnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-18, 19:20   #3614
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:

I jeszcze jedno pytanie.

Moja Julka jest bez smoczkowa i usypia zaraz po jedzeniu, w lozeczku, przy butli zamyka oczka a w lozku sie wierci, uklada i idzie lulu...
Stary 2013-10-18, 19:23   #3615
gojka24
Zakorzenienie

znowu cały dzień Was nadrabiałam, gaduły jedne.. kłamiecie jak nic, że dzieci macie.... Chcę się Was poradzić, ale to już jutro, bo małą muszę kąpać, no i zaraz Tż wróci.. A że ostatnio się kłócimy to nie będę się teraz rozpisywała....

Miłej nocki i do juterka...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:27   #3616
charlizz
Zadomowienie

Ale wiecie co... tak sobie przeglądam zdjęcia i przypomniało mi się jaka czika była jeszcze nie tak dawno i w nocy tak gorąco, że dziecku w bodziaku gorąco i wcale za tym nie tęsknię
Kurka ta ciąża tyle we mnie zmieniła kiedyś kochałam czike

A o ogóle to chyba się odchudzać zacznę. Marzy mi się 5 kg mniej

Stary 2013-10-18, 19:39   #3617
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa mamy pierwszy kroczek!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! ojapierdziu!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

super

Stary 2013-10-18, 19:40   #3618
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Lady brawa dla Pietraszka!
Wiesz że przestałam biegać? Nie mam kiedy Mariusz wychodzi o 6,wraca o 18 a ja zaczynam korepetycje no i nie mam kiedy bo już jest ciemno

Bijkora super gratulacje bestio!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:41   #3619
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiecie co... tak sobie przeglądam zdjęcia i przypomniało mi się jaka czika była jeszcze nie tak dawno i w nocy tak gorąco, że dziecku w bodziaku gorąco i wcale za tym nie tęsknię

A o ogóle to chyba się odchudzać zacznę. Marzy mi się 5 kg mniej

mi też 5kg, jak tż wygospodaruje troche wolnego to będe chodzić na siłkę
Stary 2013-10-18, 19:46   #3620
bijkora
Rozeznanie

Charliz dzis tugeza na całego
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wow ! brawo
może marud był bo skok też??

:partytime: gratulacje !!!!!

ehhh Hanna zasnęła, a ja osiwieje

W ogóle robiłam w blenderze buraczki i ona tak się boi blendera niczego się tak nigdy nie bała, patrzy na niego płacze i zakrywa twarz a jak ją potem wziełam na ręce to się tak do mnie wtuliła i oparła głowkę i tak popłakiwała

Jak ja mam blenderować?
Ja odstawiam Nade do pokoju, włączam Kafkę i blenduję

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-18, 19:47   #3621
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
[/B]i hje na torcie marsi zaskoczę Cię, u nas jest pierwszy ząbek
miesiące miliona pobudek w nocy opłacały się, mamy go

Cytat:
Bylismy w poradni rehabilitacyjnej.
Najpierw pani doktor zrobila wywiad i obejrzala Kube z kazdej strony. Synek moj na poczatku jest raczej wycofany w kontaktach z obcymi takze przygladal sie jej w skupieniu.
Mialam go zachecic, zeby przewrocil sie na brzuch. W domu zajmuje mu to ulamek sekundy, a tam? Ojj, chyba z 10min sie meczylismy z TZ.
Pani doktor stwierdzila lekka asymetrie ulozeniowa (m.in. dlatego, ze krecac sie wokol wlasnej osi robi to tylko w jedna strone, obraca sie na brzuch wylacznie przez lewe ramie), twierdzac, ze niewielka rehabilitacja wystarczy. OK.

Jako ze na wizycie bylismy w osrodku wczesnej interwencji to "w pakiecie" jest tez wizyta u logopedy i psychologa.
U psychologa akurat zwolnilo sie miejsce, wiec nas przyjeto.
TZ siedzial z Kubusiem na kolanach, a pani psycholog zaczela pokazywac mu zabawki, zaczepiac, itp.
Zaniepokoilo ja, ze Kuba siedzac oparty o klatke piersiowa TZ strasznie "lecial" na lewo, nie umial utrzymac rownowagi.
Stwierdzila, ze to niedobrze w tym wieku i jej zdaniem ma obnizone napiecie miesniowe
Za obnizonym napieciem przemawia:
- wiotkość,
- wyginanie ciala,
- niedzwiganie glowy,
- krecenie nadgarstkami (ruch jakby wkrecal zarowke albo prowadzil motor). Podobno w ten sposob rekompensuje sobie to, ze nie potrafi sie inaczej poruszac.

Do siadania jeszcze daleeeeka droga.
Jej zdaniem moze miec wplyw na to fakt, ze ja zaczelam raczkowac majac dopiero 11 miesiecy, a stac w wieku 14mscy. Poza tym jest dlugi, ale chudziutki.

Wizyta skonczyla sie przed czasem, bo Kubus marudzil juz ze zmeczenia (nie spal od 6:30, a bylismy tam ok 11).

Oczywiscie wyrzucam sobie, ze dopiero teraz zostalo to stwierdzone. Pediatra nic nie zauwazyla, ale my???
Jak moglismy z TZ nie zauwazyc tego wczesniej????? Gdyby wczesniej zostalo to wykryte, to juz moglibysmy go rehabilitowac, a tak?????
Nie wiem na co czekalam.
Wszyscy wokol mnie uspokajali, ze Kubus ma jeszcze czas na siedzenie/pelzania, itp, a ja uwierzylam
I gdybym nie poprosila pediatry o skierowanie to nadal g*wno bym wiedziala.

Psycholog stwierdzila, ze tragedii nie ma.
Owszem, pozno zostalo to stwierdzone, ale cwiczeniami da sie to naprawic.
Z rozwojem intelektualnym wszystko gra - nawiazuje kontakt, usmiecha sie, "gada".

W ogole jestem nieco zdziwiona, ze psycholog zajmuje sie stwierdzeniem napiecia, a lekarz rehabilitacji nic nie zauwazyl...

W poniedzialek pierwsza rehabilitacja.....
Sama jade, bo TZ w pracy.

Tylko czy to rzeczywiscie nic az tak powaznego?????
Orientujecie sie ile taka rehabilitacja moze potrwac az zacznie przynosic efekty????
Nawijko, przestań się samobiczować! Dziewczyny już wszystko napisały, poćwiczycie i będzie dobrze!

Cytat:
nieźle Ci z tą sprzedażą idzie
a to w Lidlu były same spodnie w takich rozmiarach jak dla naszych bąbli? myslałam, że tylko te kombinezony jednoczęściowe
Wiesz co? Kupiłam w roziarze 86 - 92. Przymierzyłam mu i troszkę długie, ale zima też długa więc myślę że podrośnie troszkę. Nie są na tyle za długie że nie mogła bym mu ubrać już. Jednoczęściowy kombinezon mam z h&m

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Lady, ja nasze nocki konsultowalam juz z 3 pediatrami, gastrologiem, alergologiem, a nawet bioenergoterapeuta wczoraj bylam u kolejnego ekarza, bo maly ma katar juz 2 tydzien i on- swoja droga juz niespelna 80 letni dziadek w zaleceniach na kartce zapisał mi- stopniowe odstawianie dziecka od piersi, wedlug niego maly tak sie nauczyl, a ze jest coraz madrzejszy to nocki zamiast lepsze to beda gorsze, tylko w momencie podjecia decyzji powiedzial, ze trzeba byc konsekwentnym, zeby nie kolowac dziecka, ja mialam kilkakrotnie w ciagu dzisiejszej nocy chwile załamania, ale dotrwalismy, cucusia dostal rano na siedzaco, a w nocy dostal butle z mm, probowalismy tez dac dzisiaj wode ale byla histeria, mm nie chcial, wiec ponudki ewidentnie z przyzwyczajnenia a nie z pragnienia czy głodu. Acha przez 6 tyg bede podawac melise w syropku i dostalismy tez taki syropek, nie pamietam nazwy, ale mam go podawac dopiero za tydzien, nazwy nie pamietam, on jest na brzuszkowe problemy o podlozu alergicznym, doktor stwierdzil, ze nie przychodza mu do glowy zadne inny przyczyny dla naszych koszmarnych nocy.
Idziemy dzisiaj na jasna gora, moze wymodlimy troche lepsze nocki
Oby się poprawiły Wam nocki.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Zapalenie układu moczowego u niemowląt - pierwsze objawy
Choroba zwykle zaczyna się podobnie: dziecko gorączkuje, traci apetyt, jest marudne lub popłakuje. Może być rozdrażnione lub przeciwnie, senne. Niektóre maluszki mają obniżoną temperaturę (poniżej 36,6ºC), wymioty, luźniejsze kupki albo biegunkę. Maluszkowi mogą dokuczać wzdęcia.

jestem zesrana, temperature ma równe 36 stopni nie chce jeść, więc to by pasowało. No i ze wtedy miala 38 to moze coś się zaczynało właśnie.

Jest piątek. co robić (((
Kochana, nie stresuj się, zrób jutro badanie w prywatnym labie, będziesz miała pewność.

Cytat:
Zdałam ! 74\74 pkt

Cytat:

O rany!!! Brawo!!!

Cytat:
klask i: o kurcze, robi sie powaznie.. gdzie te nasze maluszki

dziewczyny, czy przy @ mozna oddac krew?
nie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
nderze buraczki i ona tak się boi blendera niczego się tak nigdy nie bała, patrzy na niego płacze i zakrywa twarz a jak ją potem wziełam na ręce to się tak do mnie wtuliła i oparła głowkę i tak popłakiwała

Jak ja mam blenderować?
O kurczę, bidusia. Michał jak słyszy blender to piszczy z radości i prawie wyskakuje z krzesełka.

Cytat:

I jeszcze jedno pytanie.
Mój do nich nie należy

Krowa Ale nie rozumiem? Dlaczego tak się poczułaś? Ja się nigdy tu nie spotkałam z potępianiem dziewczyn karmiących mm! Przecież nie głodzisz dziecka, a czy je z butelki czy piersi to sprawa drugorzędna wg mnie.

Michał dziś niemożliwy, cały dzień ryk, wycie, płacz na przemian z jęczeniem. Nie wiem co mu jest. Musiałam trochę ogarnąć mieszkanie i wrzuciłam go w nosidło na plecy (1 raz mi się udało samej ) no i posprzątałam kuchnie, łazienkę i poodkurzałam, a młody prawie odleciał przy odkurzaniu. Potem zjadł i zdrzemnął się przy piersi. No i dalej jęczenie. Do wieczora tak. Prawie się popłakałam z bezsilności. Już na szczęście śpi, ale też łatwo nie było.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 20:04   #3622
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Silver dziękuje Ale chyba troszkę przesądzasz
o nie nie! Ja na pewno nie przesadzam
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej kochane
wracaj do nas!

Cytat:
zgadzam sie z tym przesadzaniem. wydaje mi sie ze albo w jedna albo w druge strone - albo przesada albo olewactwo :/
o właśnie!
Cytat:
my już po lekarzu, dziękujemy za kciuki
Filipowi idą 4 górne zęby na raz więc to głównie stąd te atrakcje, a poza tym mówił, że prawdopodobnie złapał jakiegoś wirusa dodatkowo, bo pytał czy mu po jelitach tak bulgotało no i to by się zgadzało; na szczęście dzisiaj jest zdecydowanie lepiej, choć apetyt jeszcze nie wrócił do końca; uff, ulżyło mi
dostał od lekarza na początku naklejkę "dzielny pacjent", zaczął ją jeść, a potem wcale nie był dzielny
Ojj bidulek 4 zęby na raz
Dobrze że już lepiej jest
Cytat:
Zdałam ! 74\74 pkt
Nooo GRATULACJE
Stary 2013-10-18, 20:08   #3623
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem
ale pamietasz jak ta nasza reh mowila ze Kubus ma slabe nozki i ze on tez wiotki, slaby itd i ze trza na gwałt kupic mu butki orto i ze w nich pomykac az do przedszkola
Pamietam

Juz nie zrzedze!

Cytat:
cichociemny ssacz mówisz nie ma szans, musiałby mieć dłuuugą szyję, żeby z łóżeczka do mnie do łóżka dostać
No to klops

Cytat:
Nawijko, bądź z siebie dumna, że wzięłaś od pediatry to skierowanie. Ale powiem Ci, że mnie trochę przestraszyłaś, bo Ola też obraca się tylko przez lewe ramię no ale ona pełza, siedzi, wstaje to nie wiem

Kochana, Ty sie nie masz co martwic skoro Ola siedzi, pelza, itp. Po prostu pewnie preferuje te strone.

Goscia czy gosci?
Wystroj sie, niech widzi co stracil!!

Cytat:
Czyli prawą stronę ma silniejszą Bo jeśli przekręca się przez lewe ramię, to znaczy, że prawą stroną ma siłę "podnieść" prawy bok i go "przerzucić" nad lewym. No a kręci się w prawo, bo z tej strony rączkę ma silniejszą, czyli nią się ciągnie w ta prawą
Wybacz, padlo mi na mozg juz od czytania o tym wszystkim.....

Dziekuje Wam wszystkim, kazdej z osobna za dobre slowa
Wybaczcie, ze ja dzis glownie o sobie, egoistka ze mnie. Ale to napiecie wytracilo mnie z rownowagi. Jutro sie poprawie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 20:09   #3624
mala_19kw
Zakorzenienie

Nadrobiłam dziewczyny ale nie mam dziś sił już na nic. Jutro się odezwę. Pa
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 20:19   #3625
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Dziewczyny teść miał miec dzisiaj zabieg na przepuklinę. zabieg okazał się poważniejszą operacja bo jakies komplikacje były i do tego go jeszcze wybudzić nie mogli:/
na szczęście wszystko się dobrze skończyło. nie wspomnę juz o tym, że czekał z 'zabiegiem' 10 lat bo się bał
O kurcze Najważniejsze ze wszystko dobrze się skończyło

Cytat:
Łazienka ogarnięta

Cytat:
Rozumiem
No i dlatego uważam że lekarze nie zawsze mają rację i często jest tak że bardzo przesadzają
Cytat:

ojacieniemoge!!!!
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
U nas powoli zaczyna się prostować. Składałam podanie do rektora odnośnie umorzenia rat ale się nie zgodził więc muszę na dziekankę w sumie to nawet się cieszę bo odpocznę i przemyśle trochę przez rok. Tż dostał dodatkową prace no i mam nadzieję że u niego w firmie też coś ruszy bo nawet ulotki z Blanką rozdawałyśmy Mam nadzieję że z nowym rokiem już będzie dobrze
Na pewno będzie dobrze. Życzę Wam tego z całego serca!!!
Cytat:
I jeszcze jedno pytanie.
Ja daję Darii smoczek ale myślę że bez też umiałaby zasnąć. Wieczorem zdarza się że zasypia bez bo przysypia przy butli.

Cytat:
Ja też nie tęsknię za cziką
Stary 2013-10-18, 20:20   #3626
bijkora
Rozeznanie

Dziękuję Wam za kciuki i gratulacje

Hje rób prawko, nie ma się czego bać
Niby to jest trudne ale jak się zna przepisy to juz wszystko jest proste.
Najpierw trzeba popatrzeć te książki z nauką jazdy, później robić testy, a na sam koniec przejrzeć internet, z pytaniami które ludzie zapamiętują i piszą na różnych forach. Pytania typu : wymiary tablicy rejestracyjnej, albo jaka musi byc minimalna długosć drążka zmiany biegów.
Tym sposobem się zda.

Rozchodzi się o to, żeby miał kto Ci się dzieckiem zajać.
U mnie jest taka sytuacja, że ja mam egzamin w Białej Podlaskiej ponad 60km od mojej miejscowości, więc od razu umawialiśmy się na 4h jazdy żeby tam pojezdzić 3h i 1h na dojazd, a jedzie sie w dwie osoby, czyli w sumie wychodzi cały dzień z dupy.

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-18, 20:21   #3627
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje Wam wszystkim, kazdej z osobna za dobre slowa
Wybaczcie, ze ja dzis glownie o sobie, egoistka ze mnie. Ale to napiecie wytracilo mnie z rownowagi. Jutro sie poprawie
Przecież od tego tu jesteśmy. Żeby się wspierać!
Stary 2013-10-18, 20:24   #3628
elllmi
Zakorzenienie

chciałam podciąć Filipowi grzywkę, bo już mu do oczu wchodziła i mi się poruszył i za dużo ciachłam TŻ mnie zabije, musiałam podrównać i młody wygląda jak chłopek roztropek mam nadzieję, że mu szybko odrosną

Stary 2013-10-18, 20:24   #3629
marsi11
Zakorzenienie

hello,

nafiqa- chyba możemy sobie ręce podać, ja właśnie swoją sytuację opisałam w klubie w związku z wizytą u rehabilitanta
mam doła jak stad do Ciebie, zatem ściskam serdecznie
Cytat:

brawa, mamy już 3 kawalera co się garnie do chodzenia

Cytat:
[B]
mój bezsmokowy, leży koło TZ i sam zasypia
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 20:30   #3630
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ja daję Darii smoczek ale myślę że bez też umiałaby zasnąć. Wieczorem zdarza się że zasypia bez bo przysypia przy butli.

Ja też nie tęsknię za cziką

Cytat:

Tzn moja jest smoczkowa niby,ale potrafi np. w dzień zasnąć bez smoka. (w dzień usypiam ją w wózku). No i wieczorem, jak idzie spać na noc, to zdarza jej się wypluć smoka jeszcze zanim zaśnie.

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Moja Julka jest bez smoczkowa i usypia zaraz po jedzeniu, w lozeczku, przy butli zamyka oczka a w lozku sie wierci, uklada i idzie lulu...
A myślałam, że jest to niemożliwe Fajnie macie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Michał dziś niemożliwy, cały dzień ryk, wycie, płacz na przemian z jęczeniem. Nie wiem co mu jest. Musiałam trochę ogarnąć mieszkanie i wrzuciłam go w nosidło na plecy (1 raz mi się udało samej ) no i posprzątałam kuchnie, łazienkę i poodkurzałam, a młody prawie odleciał przy odkurzaniu. Potem zjadł i zdrzemnął się przy piersi. No i dalej jęczenie. Do wieczora tak. Prawie się popłakałam z bezsilności. Już na szczęście śpi, ale też łatwo nie było.
Współczuje dnia

A jeszcze wcześniej pisałaś , czy masakra ze spaniem się skończy. Wiesz, kiedyś na pewno, ale u nas trwa jakieś 3 miesiące czyli odkąd Pietrek raczkuje i wstaje. Na poprawę się nie zapowiada

No i gdzie ta tugeza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości