Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 21:29   #3661
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Ufff, makijaże obrobione, dodałam na bloga halloweenowy i zgłosiłam się do konkursu Sephory na wizażu - jak patrzę na niektóre prace, to pożal się losie, zero związku z tematem...

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
patrzcie, jakie fajne
Robiłam takie z siostrą na imprezę halloweenową w 2011 roku. I jeszcze robiłyśmy świeczniki z jabłek - drążyłyśmy w środku dziurę i wkładałyśmy podgrzewacz.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:32   #3662
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hmm, a Wy sie od dawna rehabilitujecie, prawda?
Super, ze sa postepy

Jest jakis powod, dla ktorego nie blendujesz?

Dziekuje
Nie wiem czy to akurat ten pan, ale sadzac po wpisach w necie bedziemy miec tego samego rehabilitanta co Staszek
Troche inaczej karmie Yae niz Wy tutaj. Nie robie jej wielosmakowych papek, tylko skladniki przygotowuje osobno i tak tez pozniej podaje. zblendowac ryz na kleik to masakra. Garstka rybek - za malo, zeby sie udalo, szpinak wole zamrozic i zetrzec na tarce, dynia czy tofu, to w ogole szkoda zachodu z wyciaganiem blendera.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:33   #3663
Lenova
Wtajemniczenie

matko z córko padam , usypiałam Blanke od 19.30 ..... nadal nie śpi, teraz tż próbuje. Nie wiem o co chodzi My już ledwo na oczy patrzymy a ona nadal hasa .

Lady gratuluję kroczku!!! Ale masz już dorosłego mężczyznę w domu !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:34   #3664
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Zdałam ! 74\74 pkt
A teraz musze nadrabiać bo mam z 10 stron gaduły
zdolniacho wielkie
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Czyli prawą stronę ma silniejszą Bo jeśli przekręca się przez lewe ramię, to znaczy, że prawą stroną ma siłę "podnieść" prawy bok i go "przerzucić" nad lewym. No a kręci się w prawo, bo z tej strony rączkę ma silniejszą, czyli nią się ciągnie w ta prawą

Nie wiem, czy jasno wytłumaczyłam

Łazienka ogarnięta

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Ejjjj, czyli jednak można to zdać?
Ja bym w końcu się zabrała za prawko, ale się cykam, że tylko kasę i czas stracę, bo teraz takie trudne jest
a jeśli przekręcać się woli z lewego ramienia a wokół własnej osi kręci się przeciwnie do ruchu wskazówek zegara czyli też od lewej to co???
Cytat:
koloru i tak nie widać, choć m ito na zielone wygląda

cichociemny ssacz mówisz nie ma szans, musiałby mieć dłuuugą szyję, żeby z łóżeczka do mnie do łóżka dostać

i jak??

Ty nawet nie wiesz, wychodzi w nocy z łóżeczka i buszuje
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ola miała dziś tylko jedną drzemkę i jest w pełni sił kurka skąd to dziecko bierze siły to ja nie wiem

Bijkora, no to dzisiaj robimy tugeze: D

Nawijko, bądź z siebie dumna, że wzięłaś od pediatry to skierowanie. Ale powiem Ci, że mnie trochę przestraszyłaś, bo Ola też obraca się tylko przez lewe ramię no ale ona pełza, siedzi, wstaje to nie wiem

Dżizas, muszę posprzątać i siebie ogarnąć, bo jutro Ola ma gościa!! Czujecie?!

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa mamy pierwszy kroczek!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! ojapierdziu!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Wczoraj zaczal sie puszczac i stac bez podparcia a dzisiaj puscil kanape zrobil kroczek jeden i "przeszedl" do stolika!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Olosie!!!! Jestem w szoku!!!!!

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:34   #3665
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Nawijko, przestań się samobiczować! Dziewczyny już wszystko napisały, poćwiczycie i będzie dobrze!

Wiesz co? Kupiłam w roziarze 86 - 92. Przymierzyłam mu i troszkę długie, ale zima też długa więc myślę że podrośnie troszkę. Nie są na tyle za długie że nie mogła bym mu ubrać już. Jednoczęściowy kombinezon mam z h&m

Oby się poprawiły Wam nocki.

Kochana, nie stresuj się, zrób jutro badanie w prywatnym labie, będziesz miała pewność.

O rany!!! Brawo!!!

nie

O kurczę, bidusia. Michał jak słyszy blender to piszczy z radości i prawie wyskakuje z krzesełka.

Mój do nich nie należy

Krowa Ale nie rozumiem? Dlaczego tak się poczułaś? Ja się nigdy tu nie spotkałam z potępianiem dziewczyn karmiących mm! Przecież nie głodzisz dziecka, a czy je z butelki czy piersi to sprawa drugorzędna wg mnie.

Michał dziś niemożliwy, cały dzień ryk, wycie, płacz na przemian z jęczeniem. Nie wiem co mu jest. Musiałam trochę ogarnąć mieszkanie i wrzuciłam go w nosidło na plecy (1 raz mi się udało samej ) no i posprzątałam kuchnie, łazienkę i poodkurzałam, a młody prawie odleciał przy odkurzaniu. Potem zjadł i zdrzemnął się przy piersi. No i dalej jęczenie. Do wieczora tak. Prawie się popłakałam z bezsilności. Już na szczęście śpi, ale też łatwo nie było.
u nas tak było przez kilka dni:niedziela, poniedziałek i marud osiągnął apogeum we wtorek, aż się zastanawiałam, czy nie przełożyć spotkania z Debrah bo wstyd ciężki odwiedzać kogoś z tak jęczącym dzieckiem ale na szczęście w środę już było dobrze, okazało się, że to musiał być ząb, bo w czwartek go przyuważyłam już także może u Was też idą zębce, może kilka na raz? przytulam mocno
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
my też tęksnimy

no to TUGEZA brawo

zartujesz?
brawa

budził się ale UU nie szukał
teraz też się obudził, pocałowałam w głowkę, przytuliłąm dalej śpi
w podgrzewaczu stoi już moje mleczko
jest takie maleństwo, co prawda nie pozwala sobie zajrzeć ale wymacałam palcem
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43332186]A ja usypiam na siedząco

Oglądam sobie lalki Nancy

http://allegro.pl/famosa-nancy-z-lus...605291715.html[/QUOTE]
fiu fiu
Cytat:
Napisane przez czarna1001 Pokaż wiadomość
ale jak w górach? jestem w Koszalinie, prawie nad morzem a biegałam wcześniej koło 16

ja mojemu nie mam co obcinać

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

aa mam pytanie do mam chłopców: czy robicie coś z siusiaczkiem? bo mi lekarka mówiła, że chyba do roczku się nic nie robi i nie robiłam a ostatnio koleżanka mnie nastraszyła, że trzeba odciągać bo jej znajomej musieli nacinać. I tak lekko sprawidziłam i ma jakby zrośnięte lekko i nie da się dużo ściągnąć no i się martwię i nie wiem co robić
ja nie ściągam, pytałam o to dwóch pediatrów i chirurga, wszyscy byli na nie
Cytat:

tylko szkoda, że ja mu spinką nie mogłam jakoś tej grzywki podpiąć

patrzcie, jakie fajne
chłopek roztropek ze spineczką na główce

tak się zestresowałam dzisiaj, że aż się umówiłam do pediatry na 12 listopada, wcześniej nie dało rady, już się cykam i sram w gacie
jeszcze się naoglądałam zdjęć na tej stronce, co szaja podała i już w ogóle
co do sztywności... nam wszyscy cały czas mówili, że jaki on sztywny, jak trzyma główkę, nie jeden pediatra sprawdzał ale tak ostatnio mnie naszło, że chyba jednak nie mieli racji i trzeba to skonsultować
Stary 2013-10-18, 21:34   #3666
meneq
Zakorzenienie

nawijko zapomnialabym dodac, poza tym, co wyzej napisalam, to Yae od samego poczatku akceptuje grudki
Stary 2013-10-18, 21:34   #3667
Kija80
Zadomowienie

Grześ mnie prosił żebym go nauczyła skakać na skakance. No to zaczęłam mu pokazywać, pierwszy raz od czasów podstawówki chyba, i o mało sobie zębów cyckami nie wybiłam Takie przed karmieniem były, musiałam spasować bo nie było szans...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:39   #3668
insolito
Zadomowienie

Cytat:

tylko szkoda, że ja mu spinką nie mogłam jakoś tej grzywki podpiąć

patrzcie, jakie fajne
A no fajne

Cytat:
ale jak w górach? jestem w Koszalinie, prawie nad morzem a biegałam wcześniej koło 16

ja mojemu nie mam co obcinać

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

aa mam pytanie do mam chłopców: czy robicie coś z siusiaczkiem? bo mi lekarka mówiła, że chyba do roczku się nic nie robi i nie robiłam a ostatnio koleżanka mnie nastraszyła, że trzeba odciągać bo jej znajomej musieli nacinać. I tak lekko sprawidziłam i ma jakby zrośnięte lekko i nie da się dużo ściągnąć no i się martwię i nie wiem co robić
Nic nie robimy, po roku też nie wolno. Hope kiedyś wklejała link do wykładu, zaraz poszukam

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ojjj przepraszam, głupio to z mojej strony zabrzmiało czyli czekamy, aż dzieci dojrzeją do stałych posiłków. Ja teraz staram się patrzeć co jest najbardziej wartościowe, żeby to Ewa zjadała. Na razie stawiam na żółtko w zupce i owoce. Mięso jej bardzo ciężko wchodzi

Coś Ty, nie przepraszaj, przecież nie Twoja wina, że z Piotrka taki Tadek Niejadek
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
kurcze bo Ty ostatnio dałaś zdjęcie miałam wrażenie że z gór i teraz napisałaś że pies biegał i dzwoniłaś do schroniska i mi się skojrzyło z górskim hahaha ale ze mnie torba :

Sorry, ale
I tak tworzą się plotki

Cytat:
a
W ogóle ostatnio przyznam się podglądałam Was na fb i jakie Wy jesteście ładne już wiadomo skąd dzieciaczki takie
A dlaczego my się nie kolegujemy na facebooku?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czesc kochane :, wreszcie mam chwile dla Was
nie odzywam sie , nawet czasami przez kilka dni nie właczam komputera bo nie ogarniam dziecia.... napierw sżły mu jednoczesnie 4 zeby górne- obie jedynki i dwójki co wiązało sie z atrakcjami typu 39,5 stopnia, płacz, rączki itepe, itede... mamy zatem 6zebisków, obecnie pchają sie dolne dwójki i piątki
poza tym Bartulo chodzi przy wszystkim, co stoi, wspina sie na fotele, krzesła, kanapy, wczoraj ustał samodzielnie bez trzymanki przez jakies 2 sekundy
co do mnie- staram sie zbierac jakos do kupy, chcociaz łatwo nie jest, ale decyzję podjęłam ostateczną-żadnych powrotów, definitywny koniec, bo i tak by dobrze nie było nigdy, a dziecko potrzebuje stabilizacji, spokoju i poczucia bezpieczenstwa
Byłam w klubie, sie porobiło[B], Blog
Cytat:
też się zmywam
i zła jestem dzisiaj wieczorem mi dostarczyli dwie wielkie koperty faktur do zrobienia na poniedziałek nie tak się umawialiśmy, miało być 3-4 godziny przed południem w dni robocze ku.rwa, wiedziałąm, że tak będzie, gejosy zakichane

i tym miłym akcentem kończę dzień
dobranocki
Buziaki dla Bartusia niech ząbki szybko przestaną dokuczać
Strasznie Cię podziwiam Kochan, bardzo jesteś dzielna

Dawaj jakieś foto synka

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:39   #3669
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
my już po lekarzu, dziękujemy za kciuki
Filipowi idą 4 górne zęby na raz więc to głównie stąd te atrakcje, a poza tym mówił, że prawdopodobnie złapał jakiegoś wirusa dodatkowo, bo pytał czy mu po jelitach tak bulgotało no i to by się zgadzało; na szczęście dzisiaj jest zdecydowanie lepiej, choć apetyt jeszcze nie wrócił do końca; uff, ulżyło mi
dostał od lekarza na początku naklejkę "dzielny pacjent", zaczął ją jeść, a potem wcale nie był dzielny

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

ja nie kp, a mi też lecą dalej
buziaki dla Fifiego
mnie tez masakrycznie wypadają włosy, niedługo wyłysieje .....

Cytat:
Tylko co z tym hje na torcie?
to juz klasyka
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Idziemy dzisiaj na jasna gora, moze wymodlimy troche lepsze nocki
jak ja Wam współczuje mam nadzieje, ze wreszcie sie unormuje

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość

Tak btw, dziewczyny zamierzające iść na kurs, strzeżcie się, bo mój kurs skończył się małżeństwem i dzieckiem . Tym sposobem rozwiałam nadzieję innych kursantek, bo Tż zrezygnował z jazd, żeby mieć czas, jak się Alicja urodziła.

Silver, Black, świetne zmiany!
o, ty kobieto spryciulo

Cytat:

A co do przeklinania - my ogólnie rodzina przeklinająca (niestety), więc to dla mnie nie nowość...
jak mnie to masakrycznie wkurzało kiedy mieszkałam u M, tam wszyscy na okrągło rzucali miesem, to i ja z czasem nabrąłam tych nawyków a teraz? znowu jestem grzeczną dziewczynką bo u nas rzadko komu sie wymknie
Cytat:

Sprzedałam na allegro zeszłoroczne kombinezony, poszły prawie 2 razy dożej niż kupiłam! I chusta się sprzedała. Muszę jeszcze fotelik wystawić i leżaczek. Kupiłam w Lidlu te spodnie narciarskie dla Misia. One na dotyk cieniutkie, ale z siostrą gadałam i mi mówiła, że tak wyglądają, ale one niby narciarskie mają być, więc muszą być lekkie i że przez to że wiatro i wodo szczelne i jakąś tam membranę mają to są ciepłe na prawdę. Zresztą jakieś rajtuzy na pewno założę pod spód. Mam jeszcze od niej kombinezon dwuczęściowy, z grubaśnymi portkami z polarem w środku. Superowy jest, tylko jeszcze trochę duży. Może do zimy młody urośnie.
kobieta interesu z ciebie ja opchnełam bujaczek za 150 % ceny , którą zapłaciłam

to jeszcze troche ponadrabiam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:40   #3670
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy przy @ mozna oddac krew?
Nie można. Ani też tydzień przed, ani tydzień po.
Czyli kobity mają tydzień w miesiącu, kiedy mogą oddać krew

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie.
Sa tu dzieci bez smoczkowe, usypiające samodzielnie?
Tak
Smoka nie używamy w ogóle od pół roku. Pola zasypia albo sama, albo przy butli.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hje..a ty co dziś spierdzielilas z tugezy?Chodz Bijkora stawia...
Jezdem

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a jeśli przekręcać się woli z lewego ramienia a wokół własnej osi kręci się przeciwnie do ruchu wskazówek zegara czyli też od lewej to co???
Ale obie rzeczy robi też czasem w odwrotne strony? To widocznie po prostu jedno wygodniej robić mu tak, a drugie tak, i wszystko jest git!

Lady, za pierwszy kroczek.

Sylwia, w końcu się odezwałaś Niech łobuziak da Ci czasem odpocząć A za ząbki całuski dla Niego

-------------------------

Jaaaa, do dupy coś
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:41   #3671
insolito
Zadomowienie

Czarna, link do wykładu o stulejce http://www.mp.pl/wideo01/?id=453

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:46   #3672
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Bijkora gratulejszyn !!!!! Zdolna bestia

Pstryniu kciuki !

Aniu witaj Śliczne zdjęcia na facebooku

Nawijko na pewno to nie jest nic poważnego , tez jestem zdania jak Silver , ze lekarze czasem tak przesadzają .Często bywa też tak że to kwestia temperamentu dziecka. Będzie dobrze

Cała idz jutro gdzieś prywatnie, i oby to nic powaznego !

Buziaczki dla szerokiego grona solenizantów!!!

łącze się w bólu z mamami marudek, już nie rejestruje który to dzień nawet, ale jest jeden wielki jęk

U nas powoli zaczyna się prostować. Składałam podanie do rektora odnośnie umorzenia rat ale się nie zgodził więc muszę na dziekankę w sumie to nawet się cieszę bo odpocznę i przemyśle trochę przez rok. Tż dostał dodatkową prace no i mam nadzieję że u niego w firmie też coś ruszy bo nawet ulotki z Blanką rozdawałyśmy Mam nadzieję że z nowym rokiem już będzie dobrze
Trzymam mocno za Was kciuki!

Cytat:
wow ! brawo
może marud był bo skok też??

:partytime: gratulacje !!!!!

ehhh Hanna zasnęła, a ja osiwieje

W ogóle robiłam w blenderze buraczki i ona tak się boi blendera niczego się tak nigdy nie bała, patrzy na niego płacze i zakrywa twarz a jak ją potem wziełam na ręce to się tak do mnie wtuliła i oparła głowkę i tak popłakiwała

Jak ja mam blenderować?
Biedna, wyobraziłam sobie, ja nienawidzę patrzeć jak Amelcia robi podkówkę, i zaczyna płakać a łzy jak grochy, smuteczek taki... serce pęka.

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Nancy brawo za ząbka

Lady jejku kolejny pierwszy ząbek na wątku Ale Pietraszko już duży jest

Nawijko to macie sytuację jak u nas, asymetria i obniżone napięcie. Nie martw się, dacie radę to skorygować, zaczniecie rehabilitację i wszystko będzie dobrze

Ezzo trochę mnie zdziwiło podejście tego lekarza. Niby czemu nocki będą coraz gorsze bo mały robi się mądrzejszy? Bo nie bardzo rozumiem o co z tym chodzi?

Wszystkiego dobrego za ukończone miesiące dla dzieciaczków

U nas nocki jak zwykle. Robiliśmy ostatnio eksperyment i ja się wyniosłam z sypialni, a z Ewcią został TŻ, żebym się wyspała i obadać jak to będzie. Ewa budziła się co dwie godzinki, zasnęła o 23, ja bez niej najpierw nie umiałam spać (), potem jak usypiałam to się obudziła i słyszałam, że wpada w coraz większą histerię, także wstałam i dałam ciumkać. Także u nas nie ma szans póki co na rezygnację z kp bo inaczej nie ma szans, żeby zasnęła.

W ogóle to jest jeszcze ktoś kto nie daje trzech posiłków regularnie? Bo ja zauważyłam, że Ewa jak zje śniadanie to marudzi przy obiedzie, a jak odpuszczam śniadanie to zjada całą zupkę. Jakoś nie wchodzą jej te wszystkie posiłki, a tu niedługo niby dwa dania mają być Kurde, nie ogarniam ciągle tego rozszerzania
Cytat:
Taa, my to czasem nie dajemy ani jednego posiłku tzn. dajemy, ale Piotr nie je Nigdy jeszcze nie zjadł trzech posiłków, co ja piszę on nie zjadł nigdy jednego w całości
Ja tak samo jak Insolito...:mur :

Bijkora: gratki
Nancy: o wow, ząbek! A jak zacieszał do mnie gdy go łaskotałam w stópki to kurdę nic nie było widać jeszcze! szok.
Lady: brawo dla Pietraszka!

Nawijko: dziewczyny wszystko napisały, Tulę.
Marsi : nie wiem ocb zaraz doczytam..
Ezzo: tak szczerze mówiąc rada lekarza o odstawieniu nie wzbudziła mojego zaufania zupełnie...dziwny tok myślenia i zalecenie..choć wierzę, że jesteście wykończeni kiepskimi nocami

Byłam na uczelni, wiecie coo?
Stałam w kolejce do dziekanatu...2.5h!!
Przepadły mi jedne zajęcia, ale przecież nie wyszłabym z kolejki po ponad godzinie stania...
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:57   #3673
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Troche inaczej karmie Yae niz Wy tutaj. Nie robie jej wielosmakowych papek, tylko skladniki przygotowuje osobno i tak tez pozniej podaje. zblendowac ryz na kleik to masakra. Garstka rybek - za malo, zeby sie udalo, szpinak wole zamrozic i zetrzec na tarce, dynia czy tofu, to w ogole szkoda zachodu z wyciaganiem blendera.
Pamietam zdjecie
Tak sie w JP rozszerza diete czy to Twoj pomysl?

Tez mialam ten problem jak zaczynalam rozszerzanie - bez sensu bylo gotowac skoro blender nie ogarnial tak malej ilosci.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 21:59   #3674
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
też się zmywam
i zła jestem dzisiaj wieczorem mi dostarczyli dwie wielkie koperty faktur do zrobienia na poniedziałek nie tak się umawialiśmy, miało być 3-4 godziny przed południem w dni robocze ku.rwa, wiedziałąm, że tak będzie, gejosy zakichane

i tym miłym akcentem kończę dzień
dobranocki
gejosy

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Pamietam zdjecie

Tez mialam ten problem jak zaczynalam rozszerzanie - bez sensu bylo gotowac skoro blender nie ogarnial tak malej ilosci.
mi się w ogóle w japoni tak kojarzy że mają każda kupkę jedzenia osobno....
Stary 2013-10-18, 21:59   #3675
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Grześ mnie prosił żebym go nauczyła skakać na skakance. No to zaczęłam mu pokazywać, pierwszy raz od czasów podstawówki chyba, i o mało sobie zębów cyckami nie wybiłam Takie przed karmieniem były, musiałam spasować bo nie było szans...
pierdykłam jak długa

Cytat:

Buziaki dla Bartusia niech ząbki szybko przestaną dokuczać
Strasznie Cię podziwiam Kochan, bardzo jesteś dzielna

Dawaj jakieś foto synka
obfoce go w niedziele to sie pochwale urwis-synkiem

Cytat:
Ale mnie baba dziś wpieniła. Nam ze starostwa wszystkie pisma gońcami przesyłają i dziś przylazła o 20, jak Pietrek juz spał i drze jape na całe gardło to zwracam jej kulturalnie uwagę, że mam małe dziecko i ono juz śpi więc proszę, żeby ciszej mówiła. A ona do mnie z gębą, że teraz to już nawet ludziom źle jak im się dokumenty do domu przyniosą Przed okresem chyba była A pies ją je.bał
o c.h.u.j.u złoty
Cytat:
Mowisz i masz

Moj 8-miesieczny mezczyzna
jaki przystojniak

SILVER- jaka z Ciebie teraz seksi dziunia łał mąz to cie chyba przez tydzien bedzie obracał

CAŁA, ty mnie rozwalasz zawsze i wciąz skąd teksty bierzesz?

DEBRAH
nóz sie w kieszeni otwiera czytając takie coś

BLACK- nie zacytowało mi Ciebie- przykra sprawa z rodzicami, boz tego co piszesz to dosc nierówno i chyba niesprawiedliwie traktują Wasze dzieci a tak nie powinno byc nie mozesz na spokojnie porozmawiac z nimi o tym?

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2013-10-18 o 22:00
Stary 2013-10-18, 22:00   #3676
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Rozumiem
ale pamietasz jak ta nasza reh mowila ze Kubus ma slabe nozki i ze on tez wiotki, slaby itd i ze trza na gwałt kupic mu butki orto i ze w nich pomykac az do przedszkola
spokojnie... dobrze bedzie

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

A my... nie zdazylismy do lekarza
tzn zdazylismy ale jego juz nie bylo bo byl na wizycie w terenie
no coz - takie uroki wizyty z dzieckiem, niby bez zapisu ale jak cos to sie moze okazac ze lekarza nie ma
jakby cos bylo nie tak to pielegniarka kazala nam jechac na IP ale jestem dobrej mysli
maly pokasluje ale humorek jest, apetyty tez takze mam nadzieje ze do poniedzialku wytrwamy
a w poniedzialek pojdziemy popoludniu jako pierwsi
zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa mamy pierwszy kroczek!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! ojapierdziu!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Wczoraj zaczal sie puszczac i stac bez podparcia a dzisiaj puscil kanape zrobil kroczek jeden i "przeszedl" do stolika!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Olosie!!!! Jestem w szoku!!!!!

Cytat:
wow ! brawo
może marud był bo skok też??

:partytime: gratulacje !!!!!

ehhh Hanna zasnęła, a ja osiwieje

W ogóle robiłam w blenderze buraczki i ona tak się boi blendera niczego się tak nigdy nie bała, patrzy na niego płacze i zakrywa twarz a jak ją potem wziełam na ręce to się tak do mnie wtuliła i oparła głowkę i tak popłakiwała

Jak ja mam blenderować?
moja z kolei odwrotnie, uwielbia odkurzacze, blendery, suszarki i inne takie
ale dzisiaj się strasznie popłakała/przestraszyła mojego Taty w okularach normalnie łzy ciurkiem leciały

Cytat:
A jakie są konsekwencje nie zdiagnozowanego złego napięcia mięśniowego ?

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

I jeszcze jedno pytanie.
Sa tu dzieci bez smoczkowe, usypiające samodzielnie?
Hania zawsze ze smoczkiem usypia, wypluwa po jakimś czasie.

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:00   #3677
czarna1001
Raczkowanie

Cytat:

ja nie ściągam, pytałam o to dwóch pediatrów i chirurga, wszyscy byli na nie

Cytat:

Nic nie robimy, po roku też nie wolno. Hope kiedyś wklejała link do wykładu, zaraz poszukam

A dlaczego my się nie kolegujemy na facebooku?

Dziękuje bardzo uspokoiłam się

Pewnie dlatego, że mało się udzielam i tak mnie nie kojarzycie
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
czarna1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:01   #3678
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Hje...Ty owszem a Bijkora sie zmyła jak napisalam ze stawia..to se poszla -tosz tsza oblać egzamin, nie?a tak to ni mo czego polewać.....czekaj zerkne do skladziku...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-10-18 o 22:03
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:02   #3679
czarna1001
Raczkowanie

Cytat:
Czarna, link do wykładu o stulejce http://www.mp.pl/wideo01/?id=453
Dziękuję Ci bardzo
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
czarna1001 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 22:03   #3680
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nie można. Ani też tydzień przed, ani tydzień po.
Czyli kobity mają tydzień w miesiącu, kiedy mogą oddać krew

Tak

Jezdem

Ale obie rzeczy robi też czasem w odwrotne strony? To widocznie po prostu jedno wygodniej robić mu tak, a drugie tak, i wszystko jest git!

Lady, za pierwszy kroczek.

Sylwia, w końcu się odezwałaś Niech łobuziak da Ci czasem odpocząć A za ząbki całuski dla Niego

-------------------------

Jaaaa, do dupy coś
tzn tak przekręca się głównie z lewego boku, z prawego kilka razy się przewrócił np dzisiaj jak pociągnął mnie na bluzkę, przytrzymał się jej i się przekręcił ale ogólnie bardzo rzadko się przekręca z prawego boku :/ no i ta sztywność, tym się jednak trochę martwię
Stary 2013-10-18, 22:10   #3681
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hje...Ty owszem a Bijkora sie zmyła jak napisalam ze stawia..to se poszla -tosz tsza oblać egzamin, nie?a tak to ni mo czego polewać.....czekaj zerkne do skladziku...
Oj... Jakby co, to mogę ja

Cytat:
tzn tak przekręca się głównie z lewego boku, z prawego kilka razy się przewrócił np dzisiaj jak pociągnął mnie na bluzkę, przytrzymał się jej i się przekręcił ale ogólnie bardzo rzadko się przekręca z prawego boku :/ no i ta sztywność, tym się jednak trochę martwię
Z tą sztywnością to może warto się do lekarza wybrać... Ale NIE do pediatry
Stary 2013-10-18, 22:11   #3682
nafiyqa
Zakorzenienie

nancy, skoro czasem sie przekreca z drugiego boku to jest ok. Niepokoic powinno to, ze wcale czegos nie robi.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:13   #3683
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Tak

co takiego? łoł
dziekujemy

Cytat:

Pozdrowienia dla cioć, dziś 9 miesięcy kończymy!
brawa i buziaki dla golaska

Cytat:
Aaaa Michał dał zajrzeć w paszczę! Mamy dwie dwójki górne Śmiesznie będzie wyglądał, dwie jedynki na dole i dwie dwójki na górze, jak wampirek
smiechowy gosc

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Laski to co mam obecnie w domu to istny szok

Mąż umierający (wiecie jak to chłop ) - jakiś wirus go złapał. Jest na ścisłej diecie i zwolnieniu lekarskim. Ma najlepiej nic nie jeść jedynie dużo pić. Ale zrobiłam mu zupy ryżowej chociaż bo inaczej przecież do jutra będę wdową

Oskar- ten to dopiero... Ch.uj wie co tym razem -zęby i co jeszcze ? bo krzyk niesamowity

Wyląduje w wariatkowie-mówię wam

W dodatku łeb mnie boli. Piguły nie pomagają A tam... Koniec świata.

Teraz mam chwilę rilaksu bo młody zajęczył się że aż usnął,a tatuś lepiej się poczuł po mojej zupce i już nie umiera chwilowo

Szkoda mi trochę małego bo leci do taty a ja go odciągam bo niestety muszą unikać kontaktu Oby szybko przeszło.
ojojojoj,,,,, niefajno mam nadzieje, że juz lepiej u Was

na dzis dosyc, cofnęłam sie do 110 strony jutro jak mały pojdzie spac to tez wpadne mam nadzieje,że nie pokrzyzuje mi planów tak jak dzis bo usnął mi dopiero o 21,50

buziaki
Stary 2013-10-18, 22:16   #3684
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
co takiego? łoł
W dzień bywa różnie, ale na noc NIGDY nie zasypiała inaczej A w ogóle nigdy, nigdy, nie zasypiała ze smokiem.

Do jutra, jak myślę

Ja się idę kąpać i chyba od razu pójdę spać.
Jutro idziemy na roczek do Julki, siostrzenicy tż. To córka tej, co teraz w 3 miesiącu ciąży jest

Stary 2013-10-18, 22:52   #3685
Kija80
Zadomowienie

Sylwietta witaj znów
Bijkora gratulacje, tym razem obyło się bez durnych pytań czy się obkułaś?
Nawijko będzie dobrze, poćwiczycie i wszystko się ładnie wyrówna.
Silver i Black oba boby super!

Buziaki dla wszystkich solenizantów (jubilatów? zapomniałam jak to szło )

Myśmy dziś były na usg brzucha, podobno ok tylko ma jakąś nietypową budowę nerek. Babka mówiła że tak może być, taka uroda - są różne warianty budowy nerek, tyle tylko że wg niektórych lekarzy przy takiej budowie może być tendencja do częstszych zapaleń układu moczowego.
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 22:53   #3686
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje bardzo uspokoiłam się

Pewnie dlatego, że mało się udzielam i tak mnie nie kojarzycie
ja się chce zakolegować bo wtedy z nami zostaniesz

obrabiam zdjęcia...... oczy mi juz wyżera więc ide spać. Pokaże Wam może jedno

dobranoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7774bw.jpg (107,9 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7753.jpg (89,3 KB, 49 załadowań)
Stary 2013-10-19, 02:51   #3687
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Pamietam zdjecie

W Japonii rozszerza sie podajac do jedzenia cos a la drugie danie przy zachowaniu odpowiednich proporcji weglowodanow, bialek i witamin oraz mineralow. I tak w drugim miesiacu rozszerzania weglowodany sa wymieszane z bialkami (np. kleik, chleb lub makaron z ryba lub tofu) a w drugiej miseczce jakies warzywo. (W pierwszym bylo tak: tydzien kleiku i z dnia na dzien zwiekszanie ilosci, w drugim tygodniu pojedynczo wprowadzane warzywa (oczywiscie z kleikiem), w trzecim bialko (+kleik), w czwartym kleik z bialkiem i warzywem wymieszany w breje). Ja zachowuje proporcje, ale nie mieszam (mam uraz do takich breji z dziecinstwa). Poza tym wydaje mi sie, ze nie mieszajac Yae szybciej zacznie kojarzyc smaki, wieloskladnikowe jarzynowe zupki - breje nie przemawiaja do mnie. Nie podchodzi jej brokul - to wtedy biore na lyzeczke brokula i marchewki (marchewka nadaje smak, ale zielone samo w sobie przechodzi), troche sie wymieszaja, ale nie jest to paskudna breja. Pozniej mieszam brokula z ziemniakiem (juz bardziej wyczuwa smak brokula, zielone nadal przechodzi), nastepnie brokul z kleikiem ryzowym (dla mnie nie do przejscia, ale uwaga Yae daje rade), ostatecznie przekonuje sie do smaku samodzielnego brokula.

Cytat:
gejosy

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

mi się w ogóle w japoni tak kojarzy że mają każda kupkę jedzenia osobno....
Dobrze Ci sie kojarzy... To teraz wyobraz sobie zmywanie po kolacji - udreka.
Stary 2013-10-19, 06:16   #3688
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Sylwietta witaj znów
Bijkora gratulacje, tym razem obyło się bez durnych pytań czy się obkułaś?
Nawijko będzie dobrze, poćwiczycie i wszystko się ładnie wyrówna.
Silver i Black oba boby super!

Buziaki dla wszystkich solenizantów (jubilatów? zapomniałam jak to szło )

Myśmy dziś były na usg brzucha, podobno ok tylko ma jakąś nietypową budowę nerek. Babka mówiła że tak może być, taka uroda - są różne warianty budowy nerek, tyle tylko że wg niektórych lekarzy przy takiej budowie może być tendencja do częstszych zapaleń układu moczowego.
Te głupie pytania wykułam na pamięć, ale miałam też więcej zachowań na skrzyżowaniach, więcej znaków i ogólnie troche normalniejszy egzamin

Neti Świnia ze mnie nie mała Dzisiaj nadrobimy. Poleciałam wczoraj przeca po flaszke, jak mnie wywołałaś do oblewania A sklep daaaaleko Ja przychodze a tu już nikogo nie ma

Tak na serio to jakaś tragedia się u nas dzieje. Jeden ząb a tyle kłpotów. Nada budziła się dzisiaj z 6 razy, a o 6 i tak pobudka. Jojczy nie do wytrzymania. Tylko be bebe be.. A usypialam ją ponad 2 godziny wczoraj
A ona na złość jak juz przysypiala to sobie ciumka z paszczy wyciągała żeby nie spać. Wredne to to jest ajjj. Nie wiem po kim

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-19, 06:34   #3689
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Te głupie pytania wykułam na pamięć, ale miałam też więcej zachowań na skrzyżowaniach, więcej znaków i ogólnie troche normalniejszy egzamin

Neti Świnia ze mnie nie mała Dzisiaj nadrobimy. Poleciałam wczoraj przeca po flaszke, jak mnie wywołałaś do oblewania A sklep daaaaleko Ja przychodze a tu już nikogo nie ma

Tak na serio to jakaś tragedia się u nas dzieje. Jeden ząb a tyle kłpotów. Nada budziła się dzisiaj z 6 razy, a o 6 i tak pobudka. Jojczy nie do wytrzymania. Tylko be bebe be.. A usypialam ją ponad 2 godziny wczoraj
A ona na złość jak juz przysypiala to sobie ciumka z paszczy wyciągała żeby nie spać. Wredne to to jest ajjj. Nie wiem po kim
Witam sie z rana...o jako pierwsza młody jeszcze sobie usnął więc i ja idę zamknąć oko.

Menq..przekichane z garami po tugezie...bez,zmywarki ani rusz

Bokeh....zdjecia super, kurcze dlaczego moje,zdjecia ze slubu nie są tak fajnie obrobione?da sie to.zrobić?

No ależ męczy mnie ten bob...zrobić?

bijkora...wybaczone...pop rawisz się-przyjmuje jakos wersje ze sklepem-choc tu od razu z flaszka powiinas a Nada napewno po tatusiu charakterna

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Chciałam jeszcze powiedzieć że męczy mnie ten album co Wam kiedys pisalam, pamiętacie?kurde jakie to fajne by bylo-tylko że musiałaby zająć się tym odpowiednia osoba..co się zna na zdjęciach...:ro lleyes: ..i ma wtyki gdzie by ladnie i tanio album taki zrobic...

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
ja się chce zakolegować bo wtedy z nami zostaniesz

obrabiam zdjęcia...... oczy mi juz wyżera więc ide spać. Pokaże Wam może jedno

dobranoc
Bokeh jak na "wyzarte oczy "to zdjecia super

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 06:49   #3690
LadyWhisper
Zakorzenienie

Tez mi sie bardzo podobal pomysl z albumem

Padlam wczoraj jak mucha, nawet czipsy mnie nie zmobilizowaly do dluzszego siedzenia

Na 9,30 cisne na trening z trenerem moim

Malz zabiera dzisiaj mlodego do tesciow mam nadzieje, ze sie obejdzie bez histeriozy czimajcie kciuki na 9 jada.....
Takze..... Tugeza u mnie dzisiaj poranna!

Czarna a ja Cie mam na fejsie? chyba nie

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Bokeh, ta para wydaje sie byc tak w sobie zakochana, tak przesympatyczni sie wydaja niesamowicie, usmiechnieci, nie moge sie doczekac wpisu na blogu z ich plenerem

Aaaaaaa.... A my dalej chetni na "roczkowa" sesje z Pietraszkiem jak cos

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości