|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() Ja kurczaka gotuje oddzielnie, warzywa oddzielnie..mam zamiar indyka jutro kupic. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czy puszczanie baczkow kilka razy dziennie przez malucha jest ok?? Ostatnio nie było bączków a dziś znowu są ![]() ![]()
![]() |
#3512 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do zajmowania sie mlodym to u nas w rodzinie podobnie, ci ktorzy malo widuja to maja radoche, nosza i nosza.. a pozniej to noszenie na mamie sie odbija, nie ![]() Co do urodzin.. to my robimy dla malego kazdego 12 dni miesiaca male 'prezenciki' i z tz uzgadniamy zawsze co ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja pewnie tez bede zagladala w weekendy.. zobaczymy ![]() ![]()
![]() |
#3513 | |||
Zakorzenienie
|
Witam, troche dziś nadrobiłam, reszta jutro
Mały skończył antybiotyk ale nadal rano i w nocy pokaszluje ![]() ![]() Już lepiej siedzi, nie trzeba tak pilnować. Zdarzają się wpadki ale to raczej jak się zapląta bo załapał że z siadu to trzeba zejść do poziomu a nie spadać w tył ![]() wyobraźcie sobie niedziele rano.. mały obudził się ok 4 na cyca więc zjadł i spał dalej pomiędzy nami (jak zawsze). Około 7 rano czuje jak mnie bije po buzi (darmowy budzik) więc się odwróciłam plecami żeby TŻta bił bo TŻ miał w niedziele wstać a ja miałam odpocząć (jeszcze mi łeb pękał ze zmęczenia) więc zaczął bić TŻ na co TŻ też się odwrócił ![]() ![]() nagle budzi mnie płacz, patrze a go nie ma! Więc w krzyk "Jezus Maria!!" spadł z łożka-dołem, tam gdzie mamy nogi! Co najlepsze zjechał bo pościeli więc nic by mu nie było gdyby nie to że walnął głową o drewniany fotel chyba nie musze pisać jak się czułam jako matka..? I najdziwniejsze jest to że gdy stuknie głowa o parkiet jak siedzi to wrzeszczy strasznie a tu nawet się nie rozwrzeszczał tylko go wzięłam na ręce i cisza. Ale ma mini mini siniaczka na czole ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do małej to ja bym jednak poszła ten pierwszy raz prywatnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do puzzli ja przecieram mokrymi chusteczkami, ale z jednej strony jak Nestelle ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poszłałam kiedyś w rossmanie jak było - 25% Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobrze że nic sie nie stało ![]() dobranoc
![]() |
#3517 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do pogrubionego to nie, nie i jeszcze raz nie! Nie prędko, ja wymyślę czasozwalniacz! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3518 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mogłabyś mi zmierzyć ile ma wysokości wewnątrz (na plecki) i ile długości (na nózki)? Bo na necie są wymiary ale całego fotelika a ja chciałabym wiedzieć ile ma faktycznie dziecko miejsca w środku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za operację Cytat:
---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
Cytat:
ale.. ja też się odwracam czasem, ostatnio najczęściej jak kupa jest ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() każdy szpital czy dom samotnej matki się ucieszy z takiego suprajsa ![]() ![]() Cytat:
ja Ty dajesz radę, to OK ![]() jak u starego. zjadł coś wiatropędnego i już ![]() heh. chyba się musimy pogodzić z tym, że czasem się będziemy czuć podle. cieszmy się, że dziecku nic nie jest ![]() ![]() szczena mi opadła. Jakub daje radę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Spałam 6,5 godziny! Normalnie pozbierać się nie mogę ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3522 |
Zakorzenienie
|
Ile? No super, gratuluje!
![]() A ja nawet nie wiem, jak my spimy i sie karmimy w nocy, chyba troszke mniej - ale ja rano wstaje i nie wiem, czy mi sie to tylko snilo, czy to urojenia jakies, ile co jak kiedy,nic nie wiem ![]()
#3523 | |
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Na marginesie, nasz fizjo nam opowiadał, że jakieś dziecko spadło z 1 piętra domu, z tarasu czy czegoś tam na trawnik i nic mu nie było. W sensie, że takie elastyczne. Aż trudno uwierzyć. ![]() A ja dla odmiany miałam pobudki o 23.30, 1.30 i 3.00. I marudzenie jak nigdy. Posmarowałam dziąsła dentinoxem i poszła spać. Na dolnym dziąśle Roży czuję coś malutkiego...ostrego jak igiełka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() więc tak ogólnie - ![]() ![]() ![]() - także za nowe umiejętności - i za pozwalanie spać mamusią po więcej niż 6h ciągiem ![]() u nas to samo, choc wam powiem że wczoraj miałam ostrą wymaine zdań z tatą mym, i powiedziałam se w duchu że nie dam mu satysfakcji - więc póki co co będę tylko jak Miluś da mi czas na kompa ![]() jednym słowem Chciałabym być już w NO ![]() no i idę dziś zrobić sobie tatuaż ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wezme was od tyłu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo jaki? i gdzie? ![]() ![]()
![]() |
#3526 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas chyba nadal sie nie zanosi, nic nie wyczuwam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() i tak mysle, ze nie jednej z nas jeszcze tez sie cos takiego przytrafi, nie jestesmy w stanie przed wszystkim uchronic dziecka .
![]() |
#3528 | |||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Matka jestes dobra - a taka sytuacja jest normala i jeszcze wiele przed Toba -nie jestes w stanie uchronic przed wszystkim .Mi Jakub tez spadl z lozka okolo tego wieku i Ninka tez - teraz czas na Roszka pewnie ![]() ( a tak w tajemnicy ![]() ![]() Cytat:
![]() wooow ! ![]() Cytat:
![]() co do elastycznosci dzieci - to ja zawsze mowie ze dzieci sa z gumy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tatu ?gdzie i jaki ? (ehhh ja tez czekam kiedy bede mogla ale karmie ) od tylu ![]() ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-10-23 o 08:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym bankructwem to mam podobnie... dlaczego ksiazki sa tak drogie ![]() ![]() A co to za ksiazka - Gdzie idziemy? - polecasz? ![]()
![]() |
#3530 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
wooow - profesja jak nic a pozniej kupujesz na alle 3-4 zeta drozej :P hahaha. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to na tyle - Milus sie obudził - idem kaszke mu dac i wychodze, jeszcze nie wiem Gdzie ale wychodzem !! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Kolejny piękny dzień ![]() ![]() znaczy się kurtki? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() o gdzie i jaki? Cytat:
wszystkie robią a ja mam już limit wyczerpany od tż'ta ![]() dzień dobry ![]() noi dziś świętujemy u Mikołajka i Krzysia sto lat ![]()
![]() |
#3533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad 2 - a to niespodzianka :P jak bedzie gotowy i wygojony to pokaże ![]() ![]() ad 3 - aaaaaa bo Wy ''NIC'' o mnie nie wiecie :P a ja Lubiem od tylui czasami was brać :P dobra lece bo znowu zacznie gadac ☠☠☠☠☠☠☠y,a tym razem wybuchne !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Zakorzenienie
|
Malpka Karolek przeswietny
![]() ![]()
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja mam zaplanowany od kilku lat jeden a inny jest w trakcie planowania .....ale to dopiero jak skoncze karmic bo nie mozna jak dziecko jeszcze cycowe . ![]()
![]() |
#3536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3537 |
Zakorzenienie
|
nie . nie niespodzianka bo i tak nie bede wam fot pokazywac
![]() ten zaplanowany to jeszcze jeden motyl ,bo mam 2 na nadgarstku .teraz musi byc 3 . wzielo sie to z tego ze jak bylam w ciazy i poczulam pierwsze ruchy to mowilam ze czuje trzepotanie skrzydel motyla i tak zrodzil sie pomysl ze jeden motyl to kuba drugi -nina .czas na roszka . a reszta jest w trakcie myslenia -w sumie to tez od kilku lat .
#3538 | |
Zadomowienie
|
Witam się
![]() Krzesełko kupiłam Chicco Polly 2w1 kolor happy land z czerwonym kapturkiem bo mi sie najweselszy wydawał ![]() Cytat:
![]()
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-10-23 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Zakorzenienie
|
Dla naszych dzisiejszych solenizantów Mikołajka i Krzysia
![]() ![]() Nestelle Spóźnione życzonka dla Kuby ![]() ![]() ![]() JolantT trzymamy z Anielką ![]() ![]() LunaO jesteś wspaniała mama a wypadki się zdarzają nawet najlepszym najważniejsze że nic mu się nie stało ![]() pani za przespanie ciągiem 6,5 h ![]() ![]() ![]() Moderna, pani, Tasia i pozostałe Mamy te wasze wieże mnie tak zmobilizowały że zamówiłam tonę książek ![]() ![]() kasia oddychaj głęboko ![]() bzinka oddaj do jakiegoś domu dziecka, czy małego dziecka sądzę że nawet w szpitalu by przyjęli albo caritasie w żłobkach pewnie też. Maria jak ostre to ząbek się wam przebija ![]() klementyna1 na dłużej po weekendzie ?? czyżbyś urlopowała się ?? Corka_rosy spóźnione życzenia dla Wojtusia z okazji pół roczku :praty: ![]() Malpka Karolek jest przemistrz ! jestem pod dużym wrażeniem ![]() ![]() ![]() achna79 dacie radę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Włączyłam odkurzacz u Anielki w pokoju bo lubi oglądać jak jeździ i poszła spać ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Nestelle no co ty pleciesz kobieto jak nie można robić tatuażu podczas karmienia ![]() ![]() ![]() Napisałam że mała poszła spać no i wstała właśnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
żebra? uuuu będzie bolało
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.