|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Nadrobilam Was trochę od tylu
![]() Cytat:
![]() Tyle, ze ja mam wciąż parcie na słodkie. Nie przeszło mi po ciazy, a przed ciaza unikałam słodkiego jak ognia. Teraz se nadrabiam. Cytat:
Moj mały spi duzo w nocy ok. 15h i wtedy jak nie zrobi kupy to go nie przebieram bo jemu nie da sie przebrać na spiocha. Kiedyś go zmienilam w nocy po każdym karmieniu i potem nie mógł usunąć. Oboje sie meczylismy. Cytat:
Cytat:
Nie masz jakis braci , kuzynów zeby załatwili to po chlopsku ?Tez bym sie zaopatrzyla w jakiegoś porządnego psa jeśli mama lubi i umie sie zajmować bo to tez takie łatwe nie jest,ale moze sąsiedzi by trochę respektu nabrali. Generalnie to wiem, ze mama nie chce odpuścić bo ma sentyment i jej sie nie dziwie wiec probowalabym skierować sprawę do sadu, a na ten czas wyprowadzilabym sie gdzies. Mysle, ze policja to gowno zdziala. Sad to co innego. Jakby prokuratura sie do dupy dobrala tej rodzince to by inaczej gadali. Cytat:
Cytat:
![]() Zrób badania. Nie zgaduj co Ci jest. Im prędzej tym lepiej. Sweeeeet Cytat:
![]() Dobrze,ze jej mała to dobrze znosi. Ja bede chciała sie "bawić" bo dziecko po to mam zeby o nie dbać i sie nim zajmować, a nie zeby mi sie nie chciało. Dla mnie to sama przyjemność. A tak btw mięso z królika - ![]() Cytat:
Tak czy siak dietę rozszerze ok.5mca dopiero. Moj mały to jest taki spioch,ze masakra. Dzis cały dzien spał. Spalismy do 13stej mowie Wam ![]() Tylko o 9 rano wstał na guganie na godzinke i zaraz padł znów, a ja z nim. W dzien spał. Chciałam z nim pogadać cos porobic nie chciał juz marudzil, ze chce spać. Spał do 18 i mysle No to mam pozamiatane. No,ale nie bo juz ok.20 tak marudzil,ze nie dawalismy rady z Tz oboje. Wzielam go na przewijak i ubralam do spania i pogadal jeszcze trochę,ale juz polspiochy na syrenie zakładaliśmy mu i szybko cycek i padł i spi juz ponad 1,5h ![]() Dzis mamy test słuchu ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() A wczoraj ok.3 w nocy mały w lozeczku strzelił takiego bąka głośnego , ze sam siebie obudził i sie tego huku wystraszyl. Normalnie walnal ostro z działa ![]() Ide sie myć bo Tz zaproponował masaż pleców. Wiadomo ocb
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-11-04 o 05:44 |
||||||||||
|
|
|
#4022 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
u nas drugie karmienieee...i wiem ze zyje
![]() do rana Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pobudka, mała ma Nosek zatkany, płacze bo nie umie oddychać. Nie chce cyca nawet. Bidulka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Domi- a masz aspirator do noska?
Moj sie zepsol dziad $30 w doope bo wyrzucilam rachunek.Musze kupic nowy :/ Ten co mam ciagnie ale jak zaloze pojemniczek na smarki to nie ciagnie juz. Chyba ten pojemnik przepuszcza. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Samanta
Mam odciągam. Czyli pobudka na całego. Ale chociaż cyca załapala i je. Ale juz po spaniu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
Masakra. Ja sie nie dziwie, ze o 20 chodzisz spac. Ja bym je.bla w kalendarz chyba :/ ![]() Powiem Ci, ze wiercenie sie Sary chyba pozostanie zagadka. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#4028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Nocki mamy średnie Dodatkowo jakoś mi smutno i bije się z myślami czy aby dobrze robię/zrobiłam. Ostatnio do pracy składałam wniosek o dodatkowy macierzyński i już ostatecznie powrót pod koniec lutego. A gdybym wzięła roczny to wróciłabym dopiero w październiku. Tyle czasu mogłabym poświęcić Franiowi. Nie wiem czy dam sobie radę. Jak będę mieć 2 zmianę to ok, ale do 1 będę musiała się przygotowywać w domu. Echhh, dylematy a wiem, że są poważniejsze sprawy w życiu. No to biorę się za nadrabianie ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze masz, że synek taki śpioszek Ach i Tż dziś do pracy, mini wakacje się skończyły, powrót do rzeczywistości I 5 dni i znowu zaliczę 'wakacje' A potem dopiero w grudniu.
|
|||
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
strawbery u nas 5 rano i pobudka i juz nie śpimy
)samanta co taki drogi ten Twoj aspirator? ita oby te nocki juz takie zostaly ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
ja za takie dwie pobudki w nocy moglabym tak o 5 wstawac. w sumie tak dzis mialam, pobudka po 10 i po 2 i o 5 pobudka i jest spoko jak dla mnie ![]() czuje sie wyspana. ona uwierz! moze byc znacznie gorzej!!!! ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- ona a co do urlopu to ja tez kolo lutego/marca bede musiala wrocic dopracy. ja na szcescie moge wrocic tylko na trzy dni po 6 godzin na poczatek, wiec mysle ze jakos dam rade ![]() to ze Sara sobie poradzi to jestem pewna, gorzej z tata ktory zostanie w domu i ze mna (
|
|
|
|
|
#4030 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie? ![]() Może spróbuj wymasować mu brzuszek U nas to zwykle pomaga. Tylko że Frankowa kupa to jest tak po 4 dniach Cytat:
Cytat:
Czy od jabłuszka może boleć brzuszek? Od 2 dni daje przecier jabłkowy i Frankowi ciężko puszczać bąki. Przy soczku jabłkowym nie było takich cyrków. A jeszcze ostatnio raz dziennie dostaje soczek malinowy, to może od tego ![]() Jaki ma wrażliwy ten brzuszek... ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
![]() W pracy już mam uzgodnione, że wracam na 4h dziennie. Jednak praca z dziećmi, spokoju nie zaznam. Do tego przygotowywanie zajęć w domu. A ja muszę mieć wszystko idealnie Jak mi potrzebna była jakaś pomoc do zajęć to sama robiłam. A teraz wiem, ze będę musiała trochę odpuścić i źle mi z tym. Uwielbiam swoją pracę i to, że mogę nauczyć dzieciaczki czegoś nowego, a bez potrzebnych pomocy i wizualizacji będzie ciężko. No nic trzeba będzie dać radę. To się wygadałam ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas ostatnio było codziennie Teraz Franek nie daje, bo wyczuwa co się święci ![]() ![]() Stara kobyłka już z niego
|
||||||||
|
|
|
#4031 |
|
Zadomowienie
|
Domcia jesli Twoja Sara kreci sie jak moj w nocy to wspolczuje. Pomimo ze spi to rzuca nim na wszystkie strony. Lapy lataja i chwytaja wszystko co sie da. Do tego steki i jeki. Godzine trzymalam smoka a i tak wybudzilo go kopniecie w lozko. Zasnal po herbacie o 3 ale w moim lozku i spal do teraz. Po doswiadczeniu stwierdzam ze za wczesnie na odstawienie woombie.
![]() Komu jeszcze wyprasowac barchany? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja jestem to nikogo nie ma
![]() Franek obudził się z drzemki, to i ja zmykam w takim razie
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U nas już dwie noce z rzędu 3 pobudki. Nie chcę zapeszać, ale może już nie wrócimy do 4 nocnych. Oby. Później zmniejszymy do dwóch, jednej i kiedyś wreszcie, za rok prześpię całą noc. ![]()
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam, pies odpada, ale mamy kota mama nie ma charakteru do tego rodzaju psów.Drugie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() To Coś takiego http://www.google.pl/imgres?imgurl=&...w&ved=0CAEQsCU
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-11-04 o 07:56 |
||
|
|
|
#4036 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
TŻ od rana w pracy, nie rozmawialiśmy nawet zbytnio Najgorsze, że dzisiaj mamy się spotkać z ekipą do budowy domu... Mi się nawet nie chce tam jechać. Pewnie pojedzie sam...Kamil ładnie spał. TŻ przylazł do mnie o 2 i mały się przebudził. Jako, że zwykle o tej porze się karmimy to było cycolenie i dospał do 6.30 Fajnie jest. Teraz znowu kima![]() Na 10.20 idziemy do lekarza. Wyskoczyła mu jakaś wstrętna wysypka na policzkach. Już ze 2 tygodnie temu. Najpierw myśleliśmy, że to od zmiany mleka z HA na zwykłe. Po konsultacji z lekarzem wróciliśmy do HA. Myślałam, że może od ciemieniuchy, ale z nią w miarę się już uporałam, a policzki coraz brzydsze ![]() Lachryma współczuję mamie Też mamy takich sąsiadów, co co chwilę policja o nich wypytuje. Raz nawet antyterroryści zamaskowani się czaili na nich Mieszkają na przeciwko... Tyle dobrego, że swoich "nie ruszają".
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny..
Ciężko było zacząć dzień.. co z tego, że Mały w nocy spał najpierw po 2x 3h, jak następne drzemki trwały kolejno 30', 1h50', 50', 1h15'..i jeszcze rozpoczął dzień kupskiem Dobrze, ze jeszcze mąż nie wyszedł, to go przebrał, a ja w tym czasie zakopywałam się w pościel żaląc się na niesprawiedliwości tego świata ![]() Kurcze Mały wciąż ma gulę po szczepieniu, na rączce.. Nie jest już zaczerwieniona, ale w dotyku w środku jest spora..mam wrażenie, że się prędzej powiększyła niż zmalała Robię okłady z Altacetu junior, ale nic to nie dało do tej pory. Możliwe, żeby od czwartku jeszcze coś takiego miał?? Martwię się
|
|
|
|
#4038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie martw sie
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
zostawiłam w Klubie wiadomość. Zajrze później, muszę do Antka. Antek konczy dziś 4 miesiące ROCKYYY buziaki dla Laurki od nas
|
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przez roxi będę teraz ciągle pisać "zacny"!!
|
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Antka.Domi- nie wiem czemu, ale drozyzna straszna z tymi odkurzaczami do noska ![]() Ona - Tz juz mnie wymasowal. Ja zdarzylam juz miec w miedzy czasie 2karmienia i ide w kime. Krolewicz sie wierci i znow baki go budza. U mnie jest taka zasada, ze maly niech robi se co chce. Wierci, steka, pierdzi, lata, biegnie oby nie plakal i nie kwekal. Wczoraj rana mowie do niego "sluchaj jak ty chcesz to se nie spij. Rob co chcesz, ale nie mysl, ze ja nie bede spac. Wybacz synu, ale nie pitowarxysze ci w guganiu tym razem. Dobranoc" odwrocilam sie tylkiem i padlam, a maly poszedl w moje slady ![]() Dobranocka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#4042 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry mamuśki
Agrafka86 dzięki za info, wypróbuje ten smoczek bo teraz mamy od 3 m bo w tym 0+ leciało za wolno i aż smok do środka się zasysał, a ten 3+ z kolei trochę za szybko leci i czasem młody się zakrztusi, a ja panikara jestem i od razu czarne wizje ![]() Piotruś po śniadanku, mama też i idzie przebrać dziecia, bo ostro cisnął przed chwilą, aż się czerwony robił cóż za wysiłek dzś szczepienie nas czeka
|
|
|
|
#4043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Antosia
|
||
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4045 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Moja córa dała mi dziś posać do 8:00 Teraz niunia robi kupkę w łóżeczku,niedługo zbieramy się do okulisty z ropiejącym wciąż oczkiem. Tż mnie wkurzył,pokłóciliśmy sie znów,teraz ciche dni mamy.. Buu, nikt nie zauważył fotki rozmowy Gabi z żyrafą,którą wstawiłam w poprzednim poście. Chciałam wstawić ją do klubu,ale tam się zmniejsza za bardzo. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Korzysta któraś z was z karty Rossnę? Przyszło mi coś takiego na maila: "Mamo, Dziękujemy, że jesteś w programie Rossnę!* Dzięki regularnym zakupom produktów dziecięcych w drogeriach Rossmann, Twój rabat Rossnę! wzrósł o 1 punkt procentowy. Teraz wynosi on już 4 proc. Twoją aktywność w programie chcemy dodatkowo - oprócz rabatu - nagrodzić drobnym upominkiem! Przygotowaliśmy dla Ciebie: Rossnę! ZESTAW 1 (0-3)!" Tyle że Gabi ma już prawie 4mies Co jest w tym zestawie,wie któraś z was? Bo zastanawiam się czy warto dziś specjalnie gnać do Rossmana żeby odebrać.
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
Ona nas po jablku brzuch nie bolal. Raczej powinno pomoc na baki niz odwrotnie
moze to ta malina?Zdjecia obejrze jak wstane z wyra ![]() Magdalenne daj znac co z wysypka bo moj ma juz kilka dni pryszcze na polikach, a bylam pewna ze to od sliny i tarmoszenia pieluch. Baloniku zazdroszcze nocki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4047 |
|
Wtajemniczenie
|
mysmy tez wstali
wyspani i w dobrych humorach tylko jesc nie chcemy a by sie przydalo.....Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- balonik wujek google wie wszystko taaadaam http://www.rossnet.pl/forum/tabid/47...2/Default.aspx Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#4048 |
|
Wtajemniczenie
|
Na razie odniose sie do postów, które pamiętam Kallisto- witaj znowu! Super, ze Dominis tak pięknie sie rozwija śliczny chłopiec z niegoZdrówka dla mamy! Strawberry- nie ma co na siłę być z facetem a Oliath jest przykładem na to, że facet może wziąć babke z dzieckiem ![]() Co do tego, że Ci Antosie odbierze- moja ciotka stracila dzieci i sa teraz z ojcem. Bylo bardzo trudno, ale to ojciec sie więcej nimi zajmowal wiec spokojna Twoja rozczochrana ![]() Tari- bylam ciekawa jak tam odwyk napisalam wczoraj do woombie Polska na fejsie odnośnie odwyku jak masz fejsa to zobacz sobie na tablicy a jak nie to potem Ci przekopiujeSkylie- moze Ole bolą dziąsła? ? I piers jej sie zle kojarzy, bo musi sie bardziej nameczyc niz przy butli? Teso- witaj w klubie..ja dzis miałam taka noc i dzis ledwo funkcjonuje. .dosłownie co godzine mi sie dziecko budzilo!! Domi- trzymam kciuki za przeprowadzke Sary Co do spotkania to tez o tym kiedyś myślałam ![]() Żałuję bardzo ze nie moge sie z nikim spotkać :banghead: Ide sie powoli zbierac bo na spacer trzeba. . Mam ostatnio jakiegos dola. Jestem zmeczona jak nie wiem, siedze z Hanka codziennie sama, tz wraca ok 22 a wychodzi rano wiec wszystko na mojej glowie. 2 razy dziennie targam ten wozek na dwor, laze po mieście bez celu z psem na dodatek, kapie i usypiam i o 21 padam. A Hanka robi pobudke o 6 ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4049 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
Nocka ok, jedno karmienie ok 1, potem pobudka przed 6 ale po 7 Adaś zasnął i ja z nim i wstaliśmy przed 9. Ja już po śniadanku i kawce, odciągnięta. Młody zaciesza do karuzelki. Jestem strasznie z niej zadowolona, Adaś ją uwielbia Cytat:
i tak naprawdę na razie bez wyjścia. Trzymam kciuki, żeby jakoś się to udało rozwiązać i zyczę mamie siły w walce z tymi ludzmi. A monitoring to bardzo dobre rozwiązanie bo w razie czego masz dowód kto co zrobił. Bo inaczej to nic się nie wskóra.Super mój Adaś ma ulubionego tygryska i też go tak przytulaCytat:
No 3 to max, tylko że ja u lekarza byłam na kontroli w 9 tyg po porodzie a teraz leci 12 tydz wcześniej dziabanka niet, potem Tż chodził za mną i się łasił więc zaryzykowałam i o dziwo była całkiem całkiem. No i też odkąd mieszkamy sami to tez jakiś taki luz jest to i więcej się chce. I jeszcze jedna rzecz - te dziabanka nie są jakieś bardzo intensywne, to te z gatunku leżę i pachnę![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zawstydziłas teraz na bank już wszystkieCytat:
dla Antosia. NajlepszegoIta za udaną noc
|
||||||
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
DOMCIA jestem troszke nie na biezaco, moze to juz przerabialas. Antek nie chcial spac w lozeczku, spal ze mna ale pewnego dnia po prostu zrobiłam tak:
o odpowiedniej porze wyczułam ze marudzi do spania. dalam cycek, pozniej kapiel (taka spokojna, mowie do Antka cicho, czasem go rozsmieszam, ale delikatnie). Antek lubi sie kapac, wody musi byc sporo, ojciec go trzyma. potem sie ubieramy, na koniec wit. D, spiworek i do lozeczka (stoi kolo lozka naszego). zapalam lampke taka "ciemna", daje smoczek i misia przytulanke-kocyk. wlaczam odglosy lasu i Antek sie zaczyna kokosic i zasypia. jak glosniej mruczy to glaszcze go po skroni bardzo delikatnie. zasypia i spi ok 5-7 h. pozniej po pierwszym karmieniu spi ze mna. nastepny krok za jakis czas to odkladanie po 1 karmieniu do lozeczka ale to niepredko ![]() moze cos Ci moj opis pomoze. Moze lozeczko dobrze jakby u Was stalo? moze Sara potrzebuje miec Cie na "oku", czuc Twoja obecnosc? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

?
i policzki mi sie zapadly 
.. na szczęście jej Mała wszystko przyjmuje dobrze, jak leci 

a teraz lezy w lozeczku i slysze jak gada a ja w kuchni na kompie i udaje ze nie slysze 

$30 w doope bo wyrzucilam rachunek.
KCIUKI DLA ADASIA

Nie?
u nas ostatnio było codziennie 

Oby. Później zmniejszymy do dwóch, jednej i kiedyś wreszcie, za rok prześpię całą noc. 
Mieszkają na przeciwko... Tyle dobrego, że swoich "nie ruszają".