|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
|
|
|
|
#3182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
żeby nie mieć właśnie takich problemów, zamówiłam w sklepie wanienkę i stelaż pod nią, odebrałam, w domu rozłozyłam i dupa zbita Wanienka to Tega, a stelaż jakaś firma Kris, także oddam tego Krisa i albo mi sprowadzą z Tegi albo niech mnie cmokną. Na stronie producenta tego stelaża wyczytałam, że to stelaż pod dużą wanienkę (100 cm), a Tega robi wanienki 102 cm.Tak Was wypytuję bo może mnie się tylko tak zdaję, ze ten stelaż nie za bardzo pasuje i tak ma być, ale najwidoczniej nie. Cytat:
a tą tetrę "przesiąkniętą Twoim zapachem" mu jeszcze dajesz?Co?? Ale numer
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe tego to nie słyszałam mi bardzo utkwiło to w głowie i ten chłopczyk ( bo sorry wyglada jak 8 latek wgmnie) http://www.elondyn.co.uk/newsy,wpis,2158 swoja droga ciekawe co u nich słychac
|
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Hej babeczki.
Widze, ze mam troche do nadrobienia przez te moje dwa dni nieobecnosci. To juz jak pozloze panne Zuzanne spac. Zawsze kladziemy ja o 8:30 ![]() Ja mialam dosc busy weekend stad ta moja nieobecnosc. Dzis tez od samego rana sie cos dzialo, mialam tez gosci, wiec procz obiadku szybko zrobilam ciacho (dzis biszkopt kakaowy przelozony masa z mielonym slonecznikiem, polany bialym czekoladowym ganache a calosc zabrala mi pol godzinki). Myslalam, zeby dzis porobic pierogi do zamrazarki, ale jakos mi sie juz nie bardzo chce. Moze sie zmobilizuje jutro? RybkaJutro wizyta w szpitalu - regularny lekarz plus klinika dla cukrzykow. Mozesz prosze zaznaczyc termin cesarki? Mam zarezerwowana na 18 listopada. |
|
|
|
#3187 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Cytat:
a z czym będa? ;> Już wpisuje
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Rybka ale sie masz fajnie z tym ze mozesz Kacperka wystawic jeszcze na balkon.
Ja tez bym tak chciala, chociazby zakupy rozpakowac. U nas jak przekroczymy prog domu to juz syrena sie wlacza ;D Na spacerze jakbym sie zatrzymala na chwile - pobudka. W sklepie - pobudka. Ona jest taka czujna ze wierzyc sie nie chce . Tyle z tego dobrego ze jak wracamy to zasypia porzadnie zazwyczaj I ze 2h spokoj. Ale zebym z kolezanka poszla na kawe ze spiacym dzieckiem w wozku- moge zapomniec Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Czym on jej te dziecko zrobił? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3192 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba-ja swojego wszedzie biore w lezaczku, bo tez syrena.To normalne ze dzieci potrzebuja teraz mamy.
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś ma gdzieś w swojej okolicy sklep z FP? i moze wybiera sie jakoś któregoś dnia do czwartku? ;> jak tak to dacie znać bo byście sie zapytały co nieco ;D
Dziękuję Trele- jak stanę na dłuzej to też sie obudzi, dlatego co jakieś 10-15 minut na ten balkon wejdę i bujnę wózkiem. Niestety w drugą strone nie działa. jak tylko wystawie wózek przed spacerem to ryczy strasznie.. najpierw musi być spacer... ![]() Może ma taką potrzebe, ale kurde ja też mam potrzeby Co prawda jutro mam zamiar wstać w milio razy lepszym humorze i z jakąś nową energią, nowym pomysłem na siebie i Kacpra. Gdyby był starszy to byśmy porysowali, albo ciasteczka kulali.. a tak? Wg. robił ktos kiedyś odcisk rączki nózki z masy solnej? bo chciałam młodemu zrobić, ale nie wiem cyz to wyjdzie? A z tej gotowej co sie kupuje to nie mam kasy ..
|
#3194 |
|
Rozeznanie
|
Hej ho
![]() My już po wizycie. Z Małym wszystko w porządku, kruszynka waży niecałe 3kg - mógłby być ciut większy:P ktg w porządku, wody się unormowały. Ja natomiast dostałam globulki na infekcję, która prawdopodobnie się u mnie rozwinęła. Badanie bolało niesamowicie. Doktor stwierdził, że bardzo luźno się u mnie zrobiło i mamy rozwarcie luźniutko na jeden palec Także teraz aby wyczekiwać kiedy Mały będzie chciał wyjść Dziś po ktg znów skurcze mnie łapią, ale znośne. Wszyscy obstawiają, że w ciągu tygodnia urodzę:P Zmykam teraz się położyć, później ponadrabiam, co tam naskrobałyście![]() Doczytałam na pierwszej stronie że Nasturcja urodziła! GRATULACJE!
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() Zobaczyłam na pierwszej stronie zmianę,listopadówki otwarte Teraz pewnie się posypiemy.... ![]() A u nas po KTG cisza.Jakbym przyłożyła dzisiejszy zapis do poprzednich to zobaczyłabym klon ![]() Ginka z uśmiechem na ustach stwierdziła że nic się nie dzieje-czekamy, mam uaktywnić spacerki,chodzenie po schodach.... ![]() A tak naprawdę zaczniemy martwić się za 2 tygodnie ![]() No to czekamy...... |
|
|
|
#3196 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Nadrobiłam szybko póki mam internet. Gratulacje dla Nasturcji i Miłosza. Ja dziś po wizycie. Mały waży 2700, wszystko niby ok. Wielki raczej nie będzie. Rozmawiałam o cc i lekarz podał datę 14. 11 ![]() Nie podjął jednak ostatecznej decyzji i kazał mi przyjść za tydzień. Powiedział że planowane cc zawsze robią w 38 tyg. aby uniknąć rozpoczęcia akcji porodowej. I do tego na ktg wyskoczyły mi jakieś skurcze na ok 70 %. Wiec teraz leżę i mam czekam do następnego poniedziałku. |
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Odkryłam ameryke.
Mam takiego grajacego baranka. Wlozylam do wozka mojemu zmierzlemu dziecku I dziecka nie ma juz 10 minut Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Ktosiula Doczytałam o wanience i sprawdziłam. Mam też z Tega ale i stelaż i wanienkę.Ale kupowaliśmy w sklepie stacjonarnie więc dopasowany ![]() Wanienka ma 86 cm a stelaż 76 cm i wanienka stabilnie opiera się na tej kratce. Zmykam na film,resztę nadrobię później
|
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
a my wykapani ;P znaczy maly a teraz wcinamy . od 6 rana zjadl 210ml tylko... ciekawe ile teraz wessie ;p
Trele- nie zapeszaj
|
#3200 |
|
Rozeznanie
|
TZ przytargał kwiatki i robi kolacje...albo cos nabroil albo czegos chce...
|
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- do której mniej wiecej trwaja chrzciny? 20-21-22?
|
|
#3202 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktosiula my też mamy wanienkę z Tega baby, a tak wygląda na stelażu
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-11-04 o 21:29 |
|
|
|
#3203 |
|
Rozeznanie
|
Witam witam
![]() Nic nie nadrabiałam póki co, ale może zaraz uda mi się coś poczytać ![]() Jutro 5:50 meldunek pod porodówką i kroplówka z oksytocyną PROSZĘ TRZYMAĆ KCIUKI ZA ROZWINIĘCIE AKCJI!! ![]() Nadal się drapię, ale już mi lepiej, dostałam maść i trochę pomaga. Leżę na sali z dwoma super dziewczynami, personel super, lekarze też Jestem już po lewatywie, zaraz się pakuję i postaram się wyspać przed jutrzejszym dniem, co nie jest ostatnio łatwe.. dziś w nocy spałam 2h, reszta to drapanie i sikanie ![]() Buziaki dla wszystkich mamusiek!! ![]() A Leo waży 4kg
Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-11-04 o 21:26 |
|
|
|
#3204 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam stracha zostawić dziecko w łóżeczku samo po dzisiejszej porannej sytuacji, nie mówiąc już o nocce. A najgorsze jest to że ona nie lubi spać na boku, strasznie sie wścieka jak ją kłade na boku i musi leżeć na plecach- całe szczęście ma głowę ładnie na bok albo na brzuchu.
|
#3205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy placebo czy nie, ale mam cichutka nadzieje że uderzy to we mnie jak w Trele. za każdym razem jak parze herbatkę to o tym marzę. słyszałam że jak tak kłuje, to dzieć wchodzi do kanału i też szyjka się skraca. dzisiaj, po ponad kilku dniach przerwy porządnie zaczęło mnie kłuć a mały dosłownie szalał jak nigdy, to boli co do wanienki, nie wiem, bo nie mamy na stelażu. wydaje mi się że jak się chwieje, to lipa bo może być niebezpiecznie jak dziecko będzie większe i ciekawe wszystkiego. mam zapas mleka na dzień dobry duża puszka substytutu mleka z piersi, 1 duża butla już gotowego subtytutu i 1 mała do szpitala. mleko o dziwo mam, b mi coś czasem "kapnie" z piersi, ale na wszelaki wypadek... wszystko odstawione czeka na swój czas. jak nie bedzie szło karmić, to pierdziele i nie będe sobie dodatkowo depresji załaczać. nikt na szczęście nie syczy mi że coś muszę, nie rozumiem tej nagonki, niepotrzebny stres Wam ludzie fundują.nie ich biznes ![]() Gratulacje dla Nasturcji! ona to się biedna namęczyła....
|
|
#3207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do odciskow to ja mialam takie gotowe - dostalam w pracy . O dupe roztrzaś ! To trzeba z taka sila wepchnac ta nozke czy raczke ze ja dziekuje . Wypieprzylam .. Jak zrobisz z masy to daj znac jak wyszlo I ja tez sobie zrobie Cytat:
Mały ma 2 tyg to siedzi grzecznie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3208 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Iskra,Katrin,Anka,Nanusia Witajcie z powrotem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I ile to kosztuje...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze i najwygodniejsze posłanko ![]() Cytat:
Cytat:
chociaż moje dziecię ostatnio mocno się wypycha.Będzie mi tego brakowało bo uwielbiam się z nim tak bawić.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3210 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chciałabym nie doczekać ![]() To już podobno ostateczny termin, także za tydzień mała już będzie z nami Chyba nie ![]() Cytat:
Oby się udało ![]() Cytat:
Wolałabym żeby akcja rozwinęła się sama
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

córe

nie plakał, ale nie spał.. jak odchodziłam na dłuzej to płacz, tak że aż sie zanosił... po południu nie wyszłam z nim na ten drugi spacer jak codzien bo źle sie czuje, a jeszcze mnie ta biegaczka złapała i jakoś tak sił brak. Teraz zjadłam bułkę ide robic pranie i budze młodego na kąpiel.. zje i mam nadzieje ze pójdzie spać. Nie rozumiem tego, przecież on dobrze mnie nie widzi/nie rozpoznaje bo jeszcze jest za wczesnie chyba..
to skąd on wyczuwa ze mnie obok nie ma? Np. jak z nim gadam no to ok, bo słyszy ale tak..

KCIUKI DLA ANI 

Co prawda jutro mam zamiar wstać w milio razy lepszym humorze i z jakąś nową energią, nowym pomysłem na siebie i Kacpra. Gdyby był starszy to byśmy porysowali, albo ciasteczka kulali.. a tak? 

I ile to kosztuje...
i jaki szczęśliwy był :P
chociaż moje dziecię ostatnio mocno się wypycha.Będzie mi tego brakowało bo uwielbiam się z nim tak bawić.