|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
A z mleczkiem bym próbowała na śpiocha jak nie będzie chciała tak jeść. Słoiczek a mleczko to jednak coś różnego. |
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
jabluszko zdecydowanie bardziej smakowalo mamie niz Zuxi
bylo niby slodkie ale lekko kwasne?za to jabluszko z bananem pycha:-P---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- ona ...Zuzia nie zje na spiocha co Ty niema szans zaraz sie obudzi niewiem czy czekac do jutra z tym lekarzem czy dzis ale znowu leje jak niewiem:-( |
|
|
|
#4443 | ||||||
|
Rozeznanie
|
współczuję nocki
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
miło wiedzieć,że chociaż któraś z nas się wysypia ![]() Mniami kotleciki i super pantera!!! ![]() Cytat:
teraz prostuj i fotę wstawiaj Cytat:
Cytat:
Kciuki za dzisiejsze szczepienia! oraz samych słonecznych dni,a przede wszystkim mnóstwo zdrowia dla Adasia i Dominiczka!!!! Mój Tż dziś ma wolne i jakoś jak On jest w domu to jestem mniej zorganizowana niż jak jest w pracy. Nocka taka sobie, Gustav się budził dużo częściej niż zwykle,nie mam pojęcia dlaczego,widocznie miał potrzebę więcej zjeść,napić się. U nas zimno, w nocy był przymrozek, teraz około 5 stopni, jeszcze nie byliśmy na spacerku,ale pewnie się wybierzemy. Pranie się kończy,tzreba rozwiesić ![]() Życzę wszystkim udanego dzionka !
|
||||||
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj podawać jej zabawkę do rączek, mimo że puszcza. U Franka było tak, że zabawka 'grubsza/szersza' to chwycił i puścił, bo nie mógł złączyć kciuka ze wskazującym palcem. A teraz daje radę i tarmosi zabawki
|
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
ona ...Zuzia nie zje na spiocha co Ty niema szans zaraz sie obudzi
niewiem czy czekac do jutra z tym lekarzem czy dzis ale znowu leje jak niewiem:-( |
|
|
|
#4447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakby ktoś szukał kaszek Holle stacjonarnie, to są w Piotrze i Pawle
|
|
#4448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z bananem się wstrzymuje, bo ma dużo żelaza i zatwardza. Gdyby Franek nie jadł na śpiocha to bym była bardziej siwa niż jestem. Cytat:
![]() Zapomniałam napisać wcześniej - masz piękne widoki przy spacerowaniu ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Swoją drogą, drogo tam mają
|
|||
|
|
|
#4449 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43572784]Byliśmy w ośrodku rehabilitacyjnym, ogólnie dziecko do rehabilitacji, rehabilitantki go poobserwowały i tak stwierdziły. Nie interesuje się stópkami, ma obniżone (!! a szliśmy ze wzmożonym) napięcie, słabo wodzi wzrokiem, itd.
28.11 jeszcze neurolog, a na rehabilitację - mam czekać na telefon. Dziewczyny mam problem, opiszę go w k. za chwilę...[/QUOTE] MOże neurolog powie jeszcze coś innego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koniec drzemki, muszę iść
|
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez. W dodatku ma multimozliwosci: zakupy w Lidlu, Biedrze czy Kauflandzie, paliwo do auta, zmiana opon na zimowki i to wszystko wystarczy smsem zamowic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
no to dobrze
pocoeszylyscir mnie hihi a wasze maluvhy ok 16tyg nie trzymaja jeszcze glowy same nie?:-P bo moja chwile potrzyma ale jak sobie zapombi to do tylu levi..u nas ostatnio po marchewce byl taki bobek smoeszny jak u doroslego za to poprawila zaraz dzieciowa kupka zolciutka hahaha |
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Tysia, PIĘKNA SESJA
Perse, tulam i trzymam kciuki, zeby szybko rehabilitacja okazala się niepotrzebna! Lemurki Dotka - Lilo najchetniej miętosi pieluszki i szmatki. Inne rzeczy tez szybko porzuca dawaj malutkiej takie kocyki-przytulanki do zabawy, genialny wynalazek ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
glownie do przodu i glownie kiedy nia obraca na boki
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez tylko pielucha
|
|
|
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
fajnie macie z tymi mezami. ja jak swojego wysle to polowe rzeczy nie kupi bo nie znajdzie
Dotka mój glowe stabilnie już długo trzyma. Chyba od 10 tyg. mu nie "leci". Noś ją plecami do siebie w tzw. koszyczku (tak zeby sie o Ciebie nie opierała) to się szybko wyćwiczy.
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY, teraz ja PIĘKNIE PROSZĘ I BŁAGAM O POLUBIENIE NA YT filmu na konkurs, zrobionego i odegranego przez moja najstarsza corke, w ktorym na dodatek wystapila Lala i nasz pies Paproch
http://www.youtube.com/watch?v=P9dfhinqsYw MUSI wygrac, bo jest po prostu najlepszy - przez ostatnia godzine oblukalysmy z Izą konkurencję i wg mnie wszyscy odpadaja w przedbiegach... aczkolwiek jam nieobiektywna ![]() Konkurs nazywa się MATEMATYKA MNIE KRĘCI i organizuje go portal Kalkulatory. Wygrywa film, ktory bedzie mial najwiecej lajkow w ciagu miesiaca. BŁAGAM, pomozcie Izi wygrac!!! ![]() I tak w ogóle dajcie znac, czy sie Wam podoba
|
#4459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos chociaż na nim zaoszczędzę ![]() Cytat:
Oli jak Młody pójdzie spać to obejrzę i będę 'lubić'. |
||
|
|
|
#4460 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sto lat dla Adasia i Dominiczka U nas leje. Kisimy sie w domu
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi sie wydaje ze to przez ten nosek skylie...kropie jej i wyciagam gluty ale co z trgo...
|
|
|
|
#4462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43572784]Byliśmy w ośrodku rehabilitacyjnym, ogólnie dziecko do rehabilitacji, rehabilitantki go poobserwowały i tak stwierdziły. Nie interesuje się stópkami, ma obniżone (!! a szliśmy ze wzmożonym) napięcie, słabo wodzi wzrokiem, itd. 28.11 jeszcze neurolog, a na rehabilitację - mam czekać na telefon. Dziewczyny mam problem, opiszę go w k. za chwilę...[/QUOTE] O masz... ale dobrze, niech ćwiczy pod okiem fachowców. Cytat:
![]() My po pediatrze, osłuchowo ok, ale prócz kataru ma wydzielinę w gardle, więc dostałam syrop wykrztuśny. Tylko teraz mam zagwozdkę, bo mam go podać po wstaniu rano i do godz. 17, bo wiadomo, na noc nie można. Tyle tylko, że Filip praktycznie pół dnia prześpi, więc nie wiem, czy syrop zadziała jak powinien. Oby się polepszyło po tym.
|
|||
|
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do głowy to trzyma śliczne. Idę do gina z tą cysta. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo dziekujemy za życzenia dla Młodego
Ja niestety hurtowo dla wszystkich dzieciaczkow przesyłam bo jakoś ostatnio nie mam weny na wizaz. Poogladalam zdjęcia w klubie i pozazdrościlam Wam trochę...(wiem, paskudne to ale silniejsze ode mnie)Właśnie panicz podsypia na poduszce położonej na moich kolanach ale jednym okiem kontroluje cały czas wszystko. Ja padam na twarz powoli- bardzo potrzebuje choćby dnia dla siebie żeby położyć sie w dzień na kanapie z Młodym i zdrzemnac sie chwilę. Zjeść normalny domowy obiad, wstawić pranie we własnej pralce, wziąć prysznic we własnej łazience, napić sie herbaty wspólnie z mężem... Ehh... Nawet możliwość siedzenia (za przeproszeniem) na własnym kiblu stała sie póki co nieosiągalnym luksusem. Tak bardzo chciałabym być juz w domu z Adaskiem... Jestem juz tak przymulona, że w nocy jak wchodzą pielęgniarki zaczynam mówić do nich po polsku i dopiero po kilku sekundach zalapuje gdzie.jestem a one patrzą na mnie jak na swira Jesli zdarzy sie, ze śni mi sie Adaś to śni mi sie juz z blizną i wszystkimi rurkami podłączonymi do niego- moja podświadomosc traktuje juz te jego kabelki jak jego integralną czesc... Juz nie pamiętam jak to jest trzymać go na rękach nie martwiac sie o to, ze sonda może wypaść ![]() Niestety wegetacja w sercu sie nie zmniejsza więc stres z dnia na dzień narasta... Zobaczymy jak będzie. Dobrze będzie... raczej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
ONA lekarz pod Wawą (zachód)
SURKA to co sobie ma wyprostować mój Tż skoro i On głosował ?MAGOLINKA no jestem, jestem MAŁACzarna ja też trzymałam kciuki za pediatrę ![]() TARI dzięki za info o Holle i PiPie Będę miała na uwadze bo się do nich przymierzam.--------- Antek ogłada tvn24, słucha o tarczach przeciwrakietowych i pierdzi Byłam 2 razy na spacerze, nogi mi w zad wchodzą, ale idąc mówię sobie: robię dobrze sobie (nózie mi się kształtują ) i mój Syn dotleniony i ... cichy
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie nadrabiam..... maz wybyl po mloda, to wskoczylam na wizaz. ![]() pytanie mam: Oliath gdzie i za ile kupowalas ten olejek natluszczajacy z ziajki? zaglosowalam ![]() ------ anulka na Ciebie tez oddalam glos. surka pokaz sie w wyprostowanych wloskach ![]() neni jak tam Kubus i przestawienie kapieli razem ze zmiana czasu?? U mnie zakonczylo sie sukcesem. Za to odkad jest maz, Marysia nie chce spac
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
CYNAMONKU, my tu wszystkie wierzymy, ze kryzys bezpowrotnie minal i wkrotce to wszystko stanie sie odlegle jak nocny koszmar w srodku slonecznego dnia!!!! wrocicie do domku i zapomnicie na ile to mozliwe o wszystkim, co bylo zle w ostatnich miesiacach
juz nie moge doczekac sie tej chwili ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- A tak w ogole to JESTEŚCIE WIELKIE I KOCHANE i wszystkim dziękujemy za błyskawiczna reakcję na filmik!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! wrzuce sobie linka w podpis zaraz ![]() A mozna wygrac kaske, kalkulator wypasiony, aparat foto, rozne inne gadzety - plus Izia bylaby w TV - no i ten prestiz w szkole
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
Oli- jak sie głosuje?
![]() Na surke głosowałam, na Anulke też więc i na Twoja Ize też klikniemy ![]() A filmik mi sie podoba chociaż nie znoszę matematyki :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

bylo niby slodkie ale lekko kwasne?za to jabluszko z bananem pycha:-P
chyba więcej będę wypłakiwać swoje cierpienie i się żalić, pierwszy raz od urodzenia mi tyle przespał, ale pewnie kolejna noc wróci do normy także mocno się nie ekscytuje
za miesiące
za szczepienia bo ich sporo dziś

glownie do przodu i glownie kiedy nia obraca na boki 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
12.06.2010