|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Ja jutro ide do szpitala i ciekawe czy już jutro zaczna wywolywac... Jutro jest 10 dzien po terminie.. A Tobie mowili, ze do kiedy mozna czekac? |
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
U mnie czekają MAKS 14 dni, jak nie pójdzie to CC. do 14dni trzeba urodzić u mnie w szpitalu ![]() Wg. chciałam powiedzieć że to nie tylko na tym oddziale co ja leżałam są tacy dziwni i chamscy ludzie. Poszłam do neurologa od DZIECI i wyobraźcie sobie tam to w ogóle masakra... dobrze że Kacper tego nie kuma jeszcze, ale starsze dzieci? Uważam że powinni zoribć z tym porządek bo jak oni traktują NAJMNIEJSZYCH pacjentów. skandal. Babka ryczała na dziecko ze usiadło nie na tym krześle co ona kazała (dwa obok siebie stały, ja tez bym usiadła na OBOJĘTNIE ktorym bo palcem dokłądnie ie pokazała tylko wskazała ręką na krzesła).. normalnie takie akcje... MAM nadzieje że bede musiała tylko jeszcze raz tam pójść z młodym i że wszystko będzie ok, bo inaczej to nagrywać bede takie zachowania i prosto do NFZ.
|
|
#3843 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rusałko ja także jestem 7,5 kilo na plusie, dieta ma dobre strony ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Mój mąż umówił nas na dziś do znajomych na kawkę..kurcze no tak mi się nie chce jakoś tak zimno jest..a tu trzeba się ładnie ubrać, umalować...a mi się nie chce...
|
|||||||
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Agateczka i iloneczka się trzymają?
Pytanie, młody je ok 5 razy dziennie po 120ml maks. czasem tyllko 90. Czy ja mam go wybudzać znów? bo wszędzie czytam że min 7 razy ma jesc.. mam go wybudzać na te dwa karmienia? wypadni jedno nocne i jedno dziennie albo oba w dzien..? ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Dziewczyny, jeżeli Wasi TŻci pracowali w ub. roku w innej firmie niż obecnie to do becikowego U MNIE jest wymagane świadectwo pracy. Dowiedzcie sie czy u Was też, bo ja miałam już wszystkie papiery a teraz milion pitów, świadectw, umów musze podonosić...
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Zwariowane trzymam kciuki żeby w końcu ruszyło
Ciekawe jak to u mnie będzie. Mnie czeka szpital w poniedziałek Pewnie we wtorek rano będą wywoływać jeśli nic wcześniej nie ruszy. Właśnie wróciłam z zakupów z Rossmanna. Kupiłam kilka kosmetyków dla małej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nia-zycia.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html Póki co starczy. Ciekawe jaką mała będzie miała skórę, czy nie uczulą jej te kosmetyki. W razie czego ja zużyję
|
|
|
|
#3846 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Majeczki za wyniki ![]() ryba91 tż też się ogarnie, mamom łatwiej bo cały dzień z maluchami spędzają Fajny dzionek mieliście-zakupowy Jak się tańczy taniec czekolady? ![]() Antibia Możesz próbować z tym 15, w końcu będziesz po terminie już od jutra Cytat:
![]() Fajne te koszulki, aż sobie linka zapisałam, jak je znalazłam, bo ja jeszcze nie mam ![]() A wiecie czy będzie synek czy córeczka? lusesita23 za wizytę ![]() rusalka dla tż, mam nadzieję, że mój też wszystko ogarnie szybko ![]() A sprzątaczką się nie przejmuj, pewnie zazdrosna, że masz taką figurę w ciąży Słodki psinek zwariowane-serduszko Dobrze, że personel masz ok, bo to też ważne Tak mi się poskładało jak popatrzyłam za okno: Choć za oknem zawierucha, wychodź już Leonku z brzucha! Mama ma tu smutną minkę, chce przytulić swą kruszynkę. Tak więc w nocy zbieraj siły i zrób jutro prezent miły
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
już jestem po ściągnięciu pessara, no i okazuje się, że porodu po ściągnięciu nic nie zapowiada... szyjka nadal ma około 2,5 rozwarcie nadal na opuszek i mam siedzieć i czekać, a za tydzień KTG
|
|
|
|
#3848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja juz miałam ten śluz prawie przeźroczysty, a dziś już na wkładcze czystoczerowny, a teraz spokój. idz do gina, tak czy tak w 6 tyg ci się połóg kończy i masz mieć kontrole
|
|
#3850 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)na 2.12 mam z OM a z usg to jakoś na 6/8.12 także nie wiem, trzymam się tego wcześniejszego ![]() Cytat:
)chyba muszę zweryfikować ilość ubranek, bo już zamotałam się ile potrzeba na początek..no i mam głównie na 62 cm, mam nadzieje, że się sprawdzą.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a w ogóle okazuje się, że imię "Zosia" w okolicy ostatnio całkiem popularne. Kuzynka urodziła w październiku i tak też dała na imię..No trudno, jakoś przeżyjemy ![]() popijam herbatę z liści malin, od dziś. Może coś tam wspomoże. Żałuje,że dopiero przypomniałam sobie o masażu szyjki, a jeszcze nie mogę masować bo leczę infekcję. Tak bym chciała nie być nacinana...Ale zobaczymy. Czy to prawda, że podczas szycia zabierają dzieciaczka od mamy?bo mi się tak marzy ten kontakt skóra do skóry jak najdłuższy..prawie mi się śni po nocach
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Troszkę pospałam już mi pod tym względem lepiej i najważniejsze ze w domu. Do odespana jeszcze trochę ale to nadrobię w nocy.
Cała akcja szpital zaczęła się w niedziele. Od samego rana ból brzucha i ewidentnie skurcze. Zaczęłam mierzyć. Najpierw były co 15 min później co raz częściej, jak były poniżej 5 to TŻ kazał się ubierać, żeby jechać do szpitala, żeby przynajmniej KTG zrobić, bo Dziecko praktycznie nie było wyczuwalne. Na wszelki wypadek dopakowałam szpitalną torbę, bo tam mi brakowało kilku drobiazgów więłam kąpiel, żeby zobaczyć, co się z tymi skurczami będzie działo, ale po kąpieli nic nie przeszło, to przed 16 się zebraliśmy. Na oddziale po badaniu okazało, że szyjka jeszcze długa i nie wskazuje za bardzo na poród. Rozwarcie praktycznie zerowe. Skurcze się pisały 60-80 % pojedyncze silniejsze. Lekarka, która miała wtedy dyżur (wredna baba nota bene, Nasturcja tez by mogła co nieco na ten temat powiedzieć) stwierdziła "no tak, pierwszy poród to nie wiemy jak powinny wyglądać skurcze porodowe"- no jasne że nie, bo przecież niby skąd, a mój lekarz mi kazał przyjechać jak skurcze będą poniżej 5 min. Ogromny problem z moim TP, b z OM jest 19.11. z pierwszego USG, co mam wpisane w kartę ciąży 18.12. a mój lekarz kazał się sugerować terminem na koniec listopada. Po KTG jeszcze na chwile na USG, mówię na chwilę, bo druga młoda lekarka mi go nawet nie skończyła. Mało tego wprowadziła taki zamęt, że masakra Przypadkiem był wtedy na oddziale ordynator czyli mój lekarz prowadzący i konsultowały się z nim w mojej sprawie. Dostałam kroplówkę z magnezem i pierwszą dawkę sterydów dla Dziecka. W poniedziałek powtórka magnezu i druga dawka sterydów. Pobrali krew do badań, wyszedł mi kiepski potas, więc we wtorek od rana chodziłam z potasem w kroplówce. We wtorek po odstawieniu magnezu wróciły skurcze. Silniejsze niż w niedzielę i regularne poniżej 3 minut. Rozwarcie na palec ale szyjka dalej była. Powiedzieli, że być może się coś rozkręca powoli. Miałam te skurcze przez około 7 h non stop we wtorek po czym pod wieczór zaczęły zanikać, aż w końcu nie czułam ich w ogóle. Jakoś przetrwałam nockę z skurczami powyżej 5 minut. I od rana to samo, na KTG miałam skurcze do 100 % co 2 minuty. W badaniu nadal rozwarcie na palec i długa szyjka. Po 3 h skurczy krótka przerwa i późnej skurcze dobiły do częstotliwości co 1,5 minuty. Rozwarcie sie lekko powiększyło, ale szyjka nadal za długa jak na poród. Lekarka dyżurna orzekła, że to przepowiadające, które nie powinny w sumie aż tak boleć, ale widać taka moja uroda, że ja się przy nich wręcz skręcam z bólu, aż się boję co będzie jak będę miała porodowe. Wieczorem jeszcze pisały się skurcze do 100 % a rano najsilniejszy do 40%, więc mój lekarz podjął decyzje, że do domu idziemy. Bo sam stwierdził, że lepiej czekać na rozwój akcji we własnym łóżku niż szpitalnym i miał rację. Wizytę u niego mam za tydzień, zobaczymy co się będzie działo z szyjką i rozwarciem do tego czasu. Na razie muszę się trochę z tymi skurczami pomęczyć. Nie podali mi wag dziecka, więc też dopiero za tydzień, przy wypisi nie było też USG więc mimo iż zgłaszałam tą pomyłkę z płcią to ostatecznie nie wiem czy lekarka się pomyliła czy jak. W każdym razie mój lekarz wyglądał na tyle pewnego swjej diagnozy płci, że było widać mocne zdziwienie czemu ktoś w ogóle mówi inaczej niż on. Powiedział, że posprawdzamy wszystko dokładnie w przyszły czwartek. W tym wszystkim muszę bardzo pochwalić TŻ, bo stanął na wysokości zadania. Wspierał mnie bardzo mocno w czasie tych bóli, nawet kręgosłup masował. A jak miałam totalną załamkę to zaczął sobie ze mną żartować i od razu mi przeszło. Super dbał o mnie i chociaz wiem że na pewno też się trochę denerwował to zachował zimną krew. Jestem spokojniejsza co do jego obecności przy porodzie . Bo moja mama jak była to tylko nerwową atmosferę wprowadzała, przy każdym skurczu pytanie czy mnie boli i takie tam. W końcu jej powiedziałam, że chyba pytać nie musi bo widać, że boli i tak, każdy kolejny boli nie musi o to pytać.Rozpisałam się, pewnie można by w dwóch zdaniach, ale ja jak już zacznę to nie mogę przestać pisać. Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-11-07 o 18:47 |
|
|
|
#3852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miki też mam te kosmetyki, sądzę że się sprawdzą
|
|
|
|
|
#3853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez cukru, bo to niedobre na brzuszek uszaka.mój uwielbiał pić też soki jednodniowe. tak się rozbestwił że woda zaczęła być be. przykładowo herbat/ soków potrafil wypić dziennie 1 duży kubek a wody to już zaledwie 1/4 kubka. ale ja go kochałam, mieliśmy swój świat i w ogóle. niestety bunia z nami już nie ma 7 lat z nami był ten radosny okruszek. Cytat:
![]() wyszło, pierwszy raz! a jak robiłam to ciasto OSTROŻNIE i jeszcze się naoglądałam na YT coby wątpliwości nie miećCytat:
zastanawiam się ile czasu potrzeba żeby te dziadostwo wytepić? był frontline, 3x pranie dyywanów na parze i co jeszcze? jakieś sposoby? pomożcie ![]() Cytat:
przytulam bidulko
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie stwierdziła lekarka, że jest to dziwne, ale że zdarza się, miałam to "szczęście", że padło na mnie. Tyle dobrego z tego, że przynajmniej dziecko dostało sterydy, więc jakbym faktycznie już teraz zaczęła rodzić to przynjmniej co do płucek będziemy mogli być nieco spokojniejsi.
|
|
|
|
#3857 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Kurdę... nic na Ciebie nie działa widzę-jak u mnie.
Kochana dasz radę,już bliżej niż dalej Cytat:
W Ś.Rodziny jest tak- 2 podejście do oksy, ale mogą być z 1 dniową przerwą jak to nic nie da to CC. Cytat:
Cytat:
I jeszcze niezła akcja z tą płcią, ja bym chyba zgłupiała
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoula no nieciekawe przejścia miałaś, i gorzej dla ciebie że masz takie silne skurcze przepowiadające.
a ta lekarka i zmiana płci to już w ogóle. Odpoczniesz w domu i bedzie co ma być, ale lepiej żeby dziecko poczekało. Także dużo odpoczywaj
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Rusalka -mialam dokladnie taka sama historie z psem. Zostal w polsce , pozniej go tu sciaglam. Za chwile lekarz znalazl guza w gałce ocznej. Usunelismy I rok bylo dobrze. Pozniej przerzuty, I juz szybko poszlo . Tez mial 13 lat.
Czest sie zastanawiam czemu piszesz o mezu Mlody? Tak poprostu? czy faktycznie taki mlody !? Piszecie tak o swoich Tz jak sie sprawdzaja, lub nie .. A mi mojego szkoda stara sie jak moze . Poki jest w domu zajmuje sie Maja nonstop - tyle ile ona mu na to pozwala, bo tu jest problem .. Ona chce ciagle do mnie , ja ja uspokoje choc na chwile, czasem ciezko ale uspie .. On tego nie zrobi bo ona sie drze, bardziej I bardziej.. Jemu jest przykro, widze ze jest smutny .. Od poniedzialku bedzie go wiecej w domu. Planuje oddac mu wieczorne kapanie I sciagac pokarm aby te ostatnie karmienie przed nocnym spaniem bylo jego. Na poczatku bedzie ciezko ale moze z czasem zlapia jakas wiez? Nie wiem czy ona taka jest przez to ze jego duzo nie ma , czy moze wie ze on nie da cyca, a to jej daje takie poczucie bezpieczenstwa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3860 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja mam mały brzusiec i w ogóle mała jestem. Bardzo długo się zastanawiałam jaki rozmiar kupić S czy M, w końcu zamówiłam M i była wieeelka A ja jeszcze herbatki z malin nie zaczęłam... chyba zacznę jutro, bo w sumie 3 tyg do terminu zostały. Tylko stracha mam bo tż za tydzień w sobotę jedzie do Bydgoszczy i go nie będzie, a ja się glupia boję przez to herbatki pić ![]() Cytat:
Ciekawe co z tą płcią ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
To musi być dla niego przykre. Wspieraj go dobrym słowem. Myślę, ze jak dłużej pobędą razem to mała go bardziej "zaakceptuje"
|
|
#3861 |
|
Rozeznanie
|
Anoula współczuję tych szpitalnych przejść
rusalka u mnie w pracy też jest taka sprzątaczka, że jak coś powie to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Zwariowane tak mi Ciebie szkoda, ale jeszcze troszkę wytrzymaj Byłam dziś na wizycie, na KTG żadnych skurczy, nawet tych które czułam. Gin powiedział mi tylko, że szyjka złagodzona, cokolwiek to znaczy i poród na razie się nie zapowiada. A tak wgl to CZEŚĆ
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
Anulka22 dziekuje
![]() Zwariowane wspolczuje i mocno tule. Trzymam mocno kciuki, zeby wszystko skonczylo sie jak najszybciej Rybka dziekuje Kasiula ja mialam wywolywanie po 10 dniach Kyte no to jedna dobra strone tego wszystkiego. Gdybym musiala brac insuline, dietowac a mimo to bym tyla to chyba bym zwariowala ![]() Sorento dzieki. Tz mi sie udal ;-) ale mialm mnostwo czasu, zeby jakos sie z nim zgrac -17,5 lat razem a i to czasem nam sie zdarza poprztykac Anoula wspolczuje kochana. Trzymaj sie cieplo Anka ciesze sie, ze ciasto na pierogi wyszlo ![]() ![]() ![]() Co do tych komentarzy na temat duzego brzucha - zawsze mnie to wkurzalo. Niektorzy Klienci i czasem znajomi tez lubieli sobie pokomemtowac na ten temat. Co komu do tego jak wygladam? Jestem w ciazy i moge miec 3 razy taki brzuch jak teraz i nikogo nie powinno to interesowac. Brzuszek nie jest maly, ale duzy tez nie. Od tylu w ogole mie widac, ze jestem w ciazy. Tz tez mowi, ze mam taka fajna pilke z przodu. Grrrr Tak samo mnie wkurzalo, jak czesto obcy ludzie mnie klepali po brzuchu i dotykali bez pytania czy nie mam nic przeciwko. To, ze ktos przychodzi do naszej winiarnii nie daje mu jeszcze prawa do obmacywania mojego brzuszka ![]() A od kiedy tylko zacElo byc widac, ze jestem w ciazy chyba 500tysiecy razy odpowiedzialam na pytanie kiedy porod, czy to pierwsze dziecko, jakie imie itp. |
|
|
|
#3863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
Cytat:
Fajnie macie z tym regularnym karmieniem. Ja Od dwoch dni probuje tak mniej wiecej karmic o stalych godzinach ale nie ma szans Czasem wola co godzine .. Cytat:
Cytat:
A co do płci to ja bym juz miała pełne porty A ta madrala co Ci powiedzisala ze nie rozrozniasz skurczy to powinna podac reke tej co Rybce gderała ze miala 9 mies zeby sie nauczyc karmic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-07 o 20:05 |
|||
|
|
|
#3864 | |
|
Rozeznanie
|
Anoula oj, to miałaś przejścia
dla tżDziękuję, oby pomógł, choć na Trelową Majeczkę nie zadziałał ![]() Cytat:
Asist22, Lilith za wizytygrulla Zosia bardzo ładnie
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula biedulo, żeby tak Cię wymeczyło
![]() Zrobiłam gołąbki i wyszły przepyszne, ja beztalencie kulinarne zrobiłam coś od początku do końca co mi super smakowało |
|
|
|
#3866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a miałam pytać przedtem czemu oszukane gołąbki?
|
|
#3867 |
|
Zadomowienie
|
Trele
To wlasnie okropnie smutne kiedy psiak, ktory byl czescia rodziny przez taki dlugi okres czasu odchodzi...ja mam jutro wizyte u weta z lapami czarnej bo jest tak sobie. Prawa tylnia lapka zaczyna byc coraz bardziej bezwladna. Wet cos wspominal o operacji ale ja nie wiem, czy chce, zeby ja znowu kroili, zwlaszcza, ze i tak nigdy nie odzyska sprawnosci. Przerzutow po usunieciu guzow nie miala na szczescie... Co do tza - nie jest taki mlody haha. Ale dla mnie zawsze bedzie. Jest moj od kiedy skonczylam 16 lat i dla mnie, gdzies tam w srodku, zawsze zostaniemy para tych wariatow, ktorzy maja po nascie lat ![]() Ja w grudniu koncze 34, mlody ma 36 lat ![]() Asist ja ta nasza zawsze lubialam, ale po prostu nie lubie takich tekstow. Poza tym nie lubie jak ktos sie za bardzo narzuca a Jarmila taka jest. Dwa razy mnie odwiedzila w domu i dwa razy mialam ochote sie pociac - siedziala do oporu :-/ za pierwszym razem musialm juz wyjsc, wiec wyszla razem ze mna po 6h, za drugim razem mialam juz Zuzie (mala nie miala jeszcze 3miesiecy) Jarmila przyszla ok 14:00. O 19:00 powiedzialam, ze musze kapac mala i polozyc ja spac - ona na to - idz, ja posiedze i zaczekam ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Ach Trele u nas tez na poczatku nie bylo tak rozowo - dziecko bardziej lgnie do mamy bo blizszy jest mu jej zapach i glos. U nas tez tak bylo. Zuzolek byla glownie ze mna. Ale potem zaczelismy ja przyzwyczajac do tego, ze mnie moze nie byc w poblizu - ja wychodzilam z domu i tz zostawal z nia sam i jakos poszlo. Potem wrocilam do pracy i musieli sie jakos zgrac. |
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Bo nie zawija ich się w kapuchę tylko szatkuje się ją, wrzuca do mięsa razem resztą, podpieka na patelni a na końcu gotuje w sosie
|
|
|
|
#3869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że może już było pisane co to jest, ale ja wtedy byłam nieuważna. Co to jest te złagodzenie szyjki?
|
|
#3870 |
|
Raczkowanie
|
Anoula współczuję przeżyć. Trzymajcie się dzielnie, wszystko będzie dobrze
![]() ktosiula to mam nadzieję, że się nie utopię w swojej a ta herbatka nie przyspiesza porodu, tylko usprawnia fazę parcia. sporo o tym piszą na forum 28dni. myślę, że nie ma strachu, jak nie ma przeciwskzań to można pić ![]() Mya1989 narobiłaś mi smaka na gołąbki ![]() a w ogóle w głowie robię listę potraw, które powinnam jeszcze zjeść przed porodem, bo potem wiadomo, chyba nie od razu bigos się zje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

już nawet te wszystkie położne patrzą na mnie ze współczuciem, rodzina co chwile wydzwania i jakoś tak mi beznadziejnie 
bo jeśli 3 próba będzie nieskuteczna to wtedy cesarka.. a teraz jeszcze wypada w poniedziałek święto, więc wszystko się przedłuża.. 

Kuzynka ma Tofika i jest słodziutki 

Pewnie we wtorek rano będą wywoływać jeśli nic wcześniej nie ruszy. 
zaglądam do Was czasem ale nie pisałam..od 17.10 jestem już na l4 . Przygotowania do przyjęcia nowego członka rodziny już prawie zakończone . Dziś poprasowalam ciuszki i mam wrażenie , ze za mało mamy..napewno kaftanikow niedostatek, muszę dokupić. Czekam na materacyk i koszule do karmienia, bo z tym miałam problem - nie cierpię guzików w piżamach. Zamówiłam z napami z italian Fashion, mam nadzieje , ze będą ok.

co najlepsze nie jestem pewna. 

7 lat z nami był ten radosny okruszek.
to ja bym juz miała pełne porty