|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
ja mam termin na 14.11 jak nie urodze to gin kazał mi sie zgłosić do szpitala 7 dni po czyli 21.11 i tego dni bede miała wywoływany poród jeżeli próba sie nie powiedzie to powtórka 23.11 jak dalej nic to cc. Mam nadzieje, że uda mi sie tego uniknąć tzn wogóle wywoływania.....
|
#3872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Dzis np bylismy z dwojka w klinice, w sprawie tej nerki i 1,5 godziny trwala cala wizyta.Duzo czasu nam poswiecili, wszystko dokladnie pokazali, wytlumaczyli,podzwonili do innych lekarzy o konsultacje. Czytam was, ale nie mam czasu odpisywac i cytowac.Dwojka dzieci robi swoje ![]() Pisalyscie o zwierzetach-dla mnie to tez czlonkowie rodziny i jestem za nie odpowiedzialna do konca ich dni.Mam dwa 14 letnie persy. 4 lata temu,jak nie moglam zajsc w ciaze, wzielismy chora na raka koteczke, kora ktos wyrzucil w zimie na ulice. Nie zrozumiem nigdy takiego postepowania.. |
|
|
|
|
#3873 |
|
Zadomowienie
|
De no wlasnie nie znosze ludzi, ktorym sie wydaje, ze zwierze to zabawka :-(
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3876 |
|
Zadomowienie
|
Buuuu. Ogolilam sie na dole dwa dni temu i mam takie podraznienie jak jeszcze nigdy dotad :-((
Az sie boje, ze jak sie ogole przed szpitalem to bedzie to samo. Taka gimnastyka i ńic dobrego z tego nie wynika :-( Wlasnie ogladam "the great irish bake off" 4 odcinek. Bierze w tym udzial Polak Jarek i szczerze mowiac nie moge sie przekonac do chlopaka. Naprawde mnie irytuje :-/ |
|
|
|
#3877 |
|
Rozeznanie
|
Ale fajny dzidziolek
|
#3878 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Ale on ma oczy!Wygląda jakby miał z miesiąc Śliczny
|
|||
|
|
|
#3879 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do płci- tak jak Trele miałabym pełne porty już.. i zastanawiała sie czy nie pójść jeszcze raz potwierdzić płci........Cytat:
Cytat:
![]() Kobity. Proszę o pomoc. Potrzebuje prezent na 50tkę mamy. Kobieta ma 2wnuczki,1wnuka,5dzieci,p racuje za granicą. Ma serce pełne miłości, poczucie humoru i to takie zaje,biste. Lubi sobie z młodzieżą wyskoczyć na piwko do knajpy czy nawet dykoteki (ale nie bawi sie jak nastolatka żeby nie było ze ma !@#% w głowie;p ) . Wszystkim okazuje swoje serce pomaga bez problemu. Chciałabym coś z "jajem" zeby nie było za poważnie, bo jednak ona jest bardzo wyluzowaną osobą mimo przeciwności losu.. Koce szlafroki i inne "babcine" rzeczy odpadają, chcialabym coś zeby zapamiętała ze to od nas, od dzieci. Kasa nie ma znaczenia ale nie wiecej niż 500zł bo wiecej nie dam rady uciułać do urodzin. Kwiaty ciete odpadaja bo ich nienawidzi. NO i szukam motywu na tort. Też z jajem ale żadnych penisów bo tort będą oglądać również dzieci i chcę uniknąć pytania o"babcia co to jest na torcie" ![]() Jak macie jakieś pomysły to bd wdzięczna
|
|
#3880 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
dobrze ze jestes w domu dla tzta
|
|||||
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3882 |
|
Zadomowienie
|
Hej, przepraszam, że nie odniosę się do nikogo, ale nie mam kompletnie siły, boli mnie głowa i ogólnie nie do życia jestem. Przeleciałam tylko czy nikt nie urodził, a tak to nawet nie wczytywałam się porządnie
![]() Byłam dzisiaj na KTG i na wizycie. Nic narazie nie wskazuję na poród, rozwarcie nadal na pół opuszka, brzuch wysoko, skurczy brak. Fifi waży niecałe 3 kg, przepływy ok tylko wód już trochę mało i łożysko takie 2 na 3. Ze względu na te wody i łożysko, nie będziemy długo czekać z ewentualnym wywoływaniem i dlatego 18 listopada w poniedziałek mam się zgłosić na oddział. We wtorek mój doktor ma dyżur i chce żebym wtedy urodziła, ciekawe czy mu się to uda W sumie nic strasznego na tej wizycie się nie dowiedziałam, ale jakoś taka jestem zdołowana. Chyba dopiero teraz do mnie dotarło, że za 10 dni będzie z nami już dzidzia, a mnie wydaje się, że jestem kompletnie nieprzygotowana. Co oczywiście jest bzdurą, bo od miesiąca jestem przygotowana na tip top. Nie smęcę już, idę do męża się poprzytulać, choć na bunga bunga, to ja dziś ochoty zupełnie nie mam. Wczoraj wrócił późno z pracy, dzisiaj ja nie mam humoru i jak tu wywołać Fifiego? ![]() Od razu dam też znać, że jutro Tż ma wolne, więc pewnie będzie mnie mało, albo w ogóle. To tak żebyście nie zastanawiały się czy przypadkiem nie rodzę
|
|
|
|
#3883 |
|
Zadomowienie
|
De slodziak :-D
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczny Christian
Moczysz mu uszka? bo nam położna powiedziała że nie można..
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
De Christian jest cudny!!!
Nadrobiłam wszystko ale jakoś nie wiem co pisać... |
|
|
|
#3886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kapiemy i tak i tak. Dzis w duzej,razem ze starszakiem.
Ryba-a moze niepotrzebnie krzyczysz na tzeta, gdy mu maly placze?Ja sie staralam mezowi nie zwracac uwagi. A jak mu plakal, to mowilam, ze mi tez placze i nie ma roznicy kto sie nim zajmuje. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Daniel od drugiego miesiaca zycia caly nurkowal i zyje ![]() Zreszta oboje prawie urodzili sie w wannie ;-) Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-07 o 21:20 |
|
|
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
zwariowane, trzymaj się tam
![]() anulka, dużo zdrówka dla Natalki! Anoula, no co za baby. Co one mają z tym wyśmiewaniem kobiet, że nie wiedzą kiedy przyjeżdżać... A skąd mamy wiedzieć. Przecież nie umiemy się same zbadać i zobaczyć jak wygląda nasza szyjka i rozwarcie! I z tą płcią to też niefajnie, zostawili Cię z taką w sumie zagwozdką... ryba, fajnie, że zadowolona jesteś z zakupów, nie znam tego drugiego sklepu, tego kika. No i najważniejsze że z mężem trochę czasu spędziłaś Kasiula, no to czekamy jutro na newsy. Ja też słyszałam, że najdłużej do 2 tyg można się przeterminować Ostatnio wieczorami młoda mi się tak wypina w każdą stronę, że sprawia mi ból. i tylko czekam aż pójdzie już spać Jutro jadę do US złożyć wnioski o zaświadczenie o dochodach.Dziewczyny, mam jeszcze pytanie w sprawie becikowego. Bo na stronie wyczytałam, że trzeba jakieś oświadczenie złożyć o wielkości odkładanych składek zdrowotnych - skąd ja takie coś mam wziąć? to będzie na tym zaświadczeniu o dochodach z US czy to osobno jakoś? Coś ktoś wie?
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
Kyte przed moim tz spotykalam sie dwa tygodnie z kolesiem ze "wsi obok" ale nie spodobalam sie jego kolegom. I dzieki Bogu bo jak widze jak sie potoczylo jego zycie i jaki jest...
Po nim, przez moja owczesna kumpele, poznalam Marcina. Rok czasu sie przyjaznilismy (mialam 15 lat jak go poznalam), potem robilismy podchody do siebie i w koncu zaczelismy sie spotykac dwa lata pozniej razem zamieszkalismy, 7lat potem sie pobralismy a 14 lat pozniej pojawila sie Zuzia I choc zdarza nam sie "drzec koty" to zyc bez sebie nie mozemy ;-) Babku :-* wsio bedzie ok. Bedziemy rodzic razem :-D Ryba co bys powiedziala na ksiazke? Mozna zlecic wyprodukowanie ksiazki z Waszymi zdjeciami, krotkimi opisami, anegdotami z Waszego injej zycia i fotkami wnukow... Ja zamierzam cos takiego przygotowac na 60 mojej mamci za dwa lata |
|
|
|
#3889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba-odpusc i sie nie oddzywaj.Pochwal meza zamiast ganic-znajdz cos co robi lepiej od ciebie przy malym. Nie patrz mu na rece, jest ojcem, krzywdy dziecku nie zrobi. Szczerze mowiac, nie dziwie mu sie, ze unika sytuacji z dzieckiem, bo boi sie twojej reakcji.
trele-bedzie konsultacja w Regensburgu,szef sam do nas zadzwoni,jak beda wiedziec co dalej. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-07 o 21:29 |
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Oddalam Jaska Tztowi i pisze do Was na szybko.
U lekarza dowiedzialam sie ze moje bole moga byc spowodowane jakimis problemami z nerkami dostalam skierowanie na usg, chwilowo znow czuje niesamowity bol nie bylam w stanie nawet Jaska ukolysac do snu bo mnie boli TZ spedzil caly dzien z nami, poranny opieprz zadzialal (widocznie musze go opieprzac co rano) wykapalismy Jaska, rozebral go do kapieli, po kapieli ubral, przekrecil na brzuszek i z brzuszka na plecy, podniosl go bez poduszki i nosil tak jak do odbijania... da sie ? jak widać się da... Po raz ktorys z kolei dostalam propozycje od tesciowej zeby mowic do niej "mamo" ale jakos nie potrafie sie przelamac
|
|
|
|
#3894 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
też nie mogę się przełamać.. Moi rodzice na ślubie zaproponowali mężowi, żeby mówił do nich mamo/tato albo po imieniu, jak mu wygodniej - byle nie bezosobowo. Żałuję, że ja takiej propozycji nie dostałam .. |
|
|
|
|
#3895 | |
|
Rozeznanie
|
Mya1989aaa, takie cóś
w sumie my z tż też rozdziabdziujemy z sosem, kiedyś muszę takich spróbować Cytat:
Bigos dziś zaliczony, ale porcja poszła do mrożenia więc będzie powtórka, na razie jeszcze fasolkę po bretońsku mam w głowie i żeberka w kapuście kiszonej, a i barszcz z uszkami grzybowymi ![]() De28 Christianek Miałam pytać o nereczkę, ale już doczytałam. rybka jak chcecie coś z jajem to może taka pseudo gazetą z mamą na okładce?? 2 lata temu chcieliśmy coś takiego koledze na 30-stkę zrobić, ale jakoś się rozeszło po kościach. Nie mogę teraz znaleźć stronki, o której myśleliśmy, ale coś w ten deseń http://www.gazetomania.pl/prezent-na...odziny#preview Cenowo nie wychodzi strasznie, bo z przesyłką poniżej 100zł, a za resztę możecie dokupić coś innego-o, jak Rusałka pisała np, książkę z Waszymi fotkami czy jakieś atrakcje w spa ![]() domi hmm, z nerkami nie ma żartów, kiedy masz to usg??? Chyba faktycznie musisz krzyczeć na tż co rano ![]() babku ![]() Wyśpij się, odpocznij, a skoro masz tż w domku jutro to zawsze możecie bunga bunga pouskuteczniać na dzień dobry i potem poprawić przed obiadem a wieczorem na porodówkę
|
|
#3896 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3897 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tyle lat razem, i jak to kiedyś w jakimś filmie słyszałam -i nadal się kochacie![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może i racja, ja naskakuje na niego a on nie chce wychodzić na takiego co to sie własnym dzieckiem zająć nie potrafi..... Musze wprowadzić inny tok myslenia u mnie. Nie bede komentować.. Dziękuję, chyba w sumie to ze mną był problem A coś konkretniejszego powiedzieli czy tylko ze konsultacja będzie? łeb mi siada. Chyba kawy za dużo. ![]() Te pomysły zapisuje i bede rozkminiać z mężem na dniach. ![]() Aaaa no i juz mamy projekt naszego tortu chrzcinowego wiec jestem happy bo jedna sprawa załatwiona Będzie pyszny i piekny torcik bedzie ta podusia, ale z delikatnie innymi elementami
|
|
#3899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam się dopiero na to usg zapisać, pani doktor uprzedziła że raczej nie prędko będę to usg miała bo kolejki niesamowite i w razie strasznego bólu mam przyjść do niej po coś przeciwbólowego Cytat:
![]() Uciekam się położyć, kolorowych snów mamusie |
||
|
|
|
#3900 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba-
Christiana nie ominie zabieg pytanie tylko kiedy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

Dzis np bylismy z dwojka w klinice, w sprawie tej nerki i 1,5 godziny trwala cala wizyta.Duzo czasu nam poswiecili, wszystko dokladnie pokazali, wytlumaczyli,podzwonili do innych lekarzy o konsultacje. 

Pewnie we wtorek rano będą wywoływać jeśli nic wcześniej nie ruszy. 
stara sie jak moze . Poki jest w domu zajmuje sie Maja nonstop - tyle ile ona mu na to pozwala, bo tu jest problem .. Ona chce ciagle do mnie , ja ja uspokoje choc na chwile, czasem ciezko ale uspie .. On tego nie zrobi bo ona sie drze, bardziej I bardziej..
co najlepsze nie jestem pewna. 
dobrze ze jestes w domu