|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cześć Hosenko, witam ponownie
Pamiętasz mnie?Witam Was Dziewczyny, nie przyłączałam się do wątku mam 2014, bo mamusie styczeń/luty 2013 byłyby zazdrosne :P W styczniu urodziłam córę, a teraz 30 tydzień ciąży. Ledwo daję radę, ale jakoś daję. Będzie chłopak ![]() Pozdrawiam
|
#3663 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
|
#3664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3665 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!!
Ostatnie 4 dni to był jakiś koszmar u mnie chciałam troche odpocząć i zwolnić z praca, to mi sie zwalilo na głowę wiecej niz normalnie... Wracalam do domu najwcześniej o 20, wykończona i odmóżdżona. Czasem Was podczytywalam w przerwach (jak miałam takie), albo w toalecie (jedyne miejsce gdzie miałam 5 minut spokoju!).Jakby tego jeszcze było mało, to wczoraj po pracy musialm spakować walizkę i dzis juz siedzę w pociągu i jadę na północ do rodziny Tż. Jedynym plusem z ostatnich kilku dni jest moja wizyta u lekarza - miałam moje ostatnie "duże" usg. Wszystko jest jak najbardiej ok i szyjka zamiast sie skracac, to sie wydłużyła... Tzn ma 36mm (w sumie to na polowkowym tez tyle miała i było to u tego samego lekarza co wczoraj, a u mojego ginekologa jest krótsza- to chyba zależy tez od sprzętu). W kazdym razie jestem bardzo szczesliwa poza tym poki co waga i wielkość dziecia jest raczej w dolnej granicy normy, więc chyba sie rozejrze za ciuszkami w rozmiarze 50-54. Jeszcze w ten weekend zobaczę co rodina Tż nam podrzuci i wtedy dokończe zakupy wyprawkowe juz wiem ze od teściowej dostaniemy 3 duże worki ciuszkow dla Małej ( wczoraj dzwoniła żebyśmy wzięli dodatkowa walizkę!!) Byłam tez niedawno na spotkaniu z położna... I niestety musze przyznac ze sie zawiodlam. Zadawala mi pytania w stylu "jakie emocje pani towarzyszyły po zrobieniu testu, po pierwszej wizycie i teraz?", "jak moja rodzina zareagowała? Jak ojciec dziecka?" Itp itd!! A jak ja miałam jakieś pytanie praktyczne, np o opiekę po porodzie , wielkość sal itp to mnie zbywala i mówiła, ze to jeszcze nie czas na takie myślenie tylko czas abym teraz skupiła sie na ciazy i dzidziusiu i na 'poZytywnych emocjach' !!! No co za ☠☠☠☠☠☠☠y!!! Cholera!! Straciłam godzinę czasu!! Mam tylko nadzieje ze to nie ona bedzie miała dyżur jak bede rodzic, bo naprawde nie nadajemy na tych samych falach... Jak opowiadałam o tej wizycie Tżtowi to miał niezły ubaw a ja jeszcze myśląc o tym sie denerwuje. W związku z tym stwierdziłam ze żadnych kursów przygotowawczych robić nie bede. Powiedziałam wyraźnie czego oczekuje (znieczulenie obowiązkowe i ograniczenie pola widzenia, tak aby mąż mógł widziec tylko to co od pasa w górę i tyle!) - Sprawdziłam i wiem ze zapisała to wszystko w mojej karcie (+dostałam kopie), bo tez jej sie mój plan nie podobał!! (Bo trzeba sie wsluchac w swoje ciało, zniesc caly ból i Być moze Tż chciałby asystowac przy porodzie i razem z położna wyciągnąć dziecko!! )... No cóż ... To tyle moich 'potyczek' z położna. Postaram sie wysłać to co juz napisałam i zacznę Was nadrabiac (jak mam zasięg)
|
#3666 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja z tych zdjęć nigdy nic nie rozumiem zanim mi ktoś nie pokaże :p Czarna magia :p No bo my, matki debiutantki, tak naprawdę nie mamy pojęcia czego się spodziewać. Więc człowiek chciałby być jak najlepiej przygotowany na to niewiadome. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak fajnie ![]() A ja zjadłam na śniadanie dwie puszki makreli w pomidorach i taaaaaak mi dobrze ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
|
|
#3667 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
cześć
ale jestem zła ![]() ![]() wczoraj późnym wieczorem przeglądałam ogłoszenia i znalazłam super z kołyską drewnianą na kółkach, z materacem i pościelą za 100zł. Dzwoniłam dzisiaj 0 8.00, umówiłam się wstępnie obejrzenie i kupno. Za 10 minut miałam zadzwonić żeby podać konkretną godzinę, babka miała też zmierzyć wysokość. Już miałam dzwonić a tu dostaję smsa od niej, że przeprasza ale jednak nie może sprzedać, bo matka się usłyszała i kazała dać kołyskę komuś z rodziny, bo "pasuje" no to szukam dalej to już druga kołyska, którą miałam kupić i nic z tego nie wyszło Cytat:
![]() Ostatnio nawet rozmawiałam ze znajomą, która leżała 1,5 miesiąca w końcówce i mówiła, że to była najlepsza rzecz jaka jej się trafiła. Nic ją nie interesowało oprócz dbania o zdrowie. Stwierdziła, że w domu "nie uleżysz" nawet mimo zaleceń, zawsze jest coś do zrobienia itp, nerwy, myślenie, odwiedziny, ciekawskie telefony itp. I zgadzam się z nią patrząc nawet po sobie. Cytat:
Na spotkaniu "dobra mama" było pytanie do lekarza o znieczulenie i lekarz mówił, że w całej swojej ponad 30 letniej karierze spotkał się TYLKO RAZ z paraliżem kobiety po znieczuleniu Na szczęście po kilku miesiącach rehabilitacji doszła mniej więcej do siebie.Wiele zależy od anestozjologa i jego umiejętności. Ty będziesz miała planowane cc, więc lepiej, bo będziesz miała czas wybrać lekarza, na konsultację np z ortopedą i porobić wszystkie badania. Chociaż rtg kręgosłupa jest zabronione Z drugiej strony jak masz się bać to lepiej zrobić pod narkozą tym bardziej, że dobrze ją znosisz. Tobie ma być wygodnie... rozumiem, że bijesz się z myślami, bo dzieci zobaczysz później.. Muminek super dostałaś spadek! ![]() Cytat:
coś tam po niemiecku kumam, nawet sporo, w końcu uczyłam się go 6 lat, ale szczerze nie cierpiałam tego języka A już najbardziej nienawidziłam tych dłuuuuuuugaśnych łączonych słów do niedawna miałam zainstalowaną wtyczkę z automatycznym tłumaczeniem w przeglądarce![]() Mój mąż mieszkał w Niemczech jakiś czas i nawet miałam do niego dołączyć, ale nie bardzo chciałam na stałe... ewentualnie na jakiś czas Kiedy go odwiedzałam nie mogłam się przemóc żeby mówić w języku niemieckim i rozmawiałam po angielsku w sklepach... W każdym razie dość sporo buszowałam po stronach niemieckich No i mam rodzinę w NIemczech, która bardzo często jest w Polsce i nieraz szukałam coś na necie a wysyłałam linki a oni kupowali i przywozili. Nauczyłam się, że najlepiej wyszukiwać na niemieckim google w niemieckim języku i tak też zrobiłam szukają wyprawki dla Ciebie Najpierw sprawdziłam jak jest wyprawka dla noworodka po niem (apropo kolejne łączone słowo) i wrzuciłam w google.de![]() Tak samo robię szukając po ang, w angielskim yahoo. Cytat:
wypoczywaj kochana, nie martw się o nic, miałaś przecież takie trudny czas ostatnioCytat:
![]() a rożek mam usztywniany, bo podobno dla takich jak ja (tzn nie umiejących nosić dziecka) najlepszy ![]() Moja znajoma ma 3 rożki, ale bez wkładki, dziecko w nich jest non stop. Cytat:
Cytat:
Cytat:
w domu totalny roz...wczoraj spałam na materacu przy nieuszczelnionych drzwiach balkonowych odczułam to dopiero dzisiaj rano kiedy obudziłam sie po koszmarnej nocy (kopanie, kłucia, twardnienia, poty) z bólem gardła![]() wczoraj od rana pokłóciłam się mężem, do tego źle pomalował pokój i kasa wyrzucona w błoto bo bierze się za coś o czym nie ma pojęcia..Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Złapałamnie taa śpiączka że zaraz usnę na biurki
![]() Co do położnych to mam nadzieję że ja ze swoją złapię kontakt. Na razie est ok i sie dogadujemy ale co bedzie potem to nie wiem
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci zobaczę później, poza tym też chyba po narkozie dłużej dochodziłabym do siebie, no i ta świadomość, że nie wiem co ze mną robią Jednak wolę słyszeć szczęk narzędzi i wiedzieć, że wszystko przebiega jak należy. Już sama nie wiem. Jeszcze chwilę czasu mam na zastanowienie. Najważniejsze, że mam wybór.
|
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
Byłam w poradni patologii ciąży u diabetologa. Nic mi nie powiedzieli tylko dostałam książeczki z jadłospisem i glukometr
Po obiedzie polecę po paski i zaczynamy 'zabawę'
|
|
#3672 |
|
Rozeznanie
|
Ale się zasapałam - ale obiad gotowy i czeka mnie teraz leżenie do 16
mam ochotę na chwilkę się zdrzemnąć ale chyba sobie odpuszczę bo znowu problemy w nocy będę miała żeby spać. Zaczynają pobolewać mnie krzyże, nie jest to jakiś straszny ból tylko taki nagły np podczas chodzenia czy gotowania jak np stanę na jednej czy drugiej nodze. Dziwi mnie że mam w ogóle jakiekolwiek dolegliwości z moim małym brzuszkiem, wydawało mi się zawsze że bóle i dolegliwości rosną wprost proporcjonalnie do wielkości brzucha
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Fasolka ugotowana ![]() Mam ochotę sobie gdzieś pojechać a czekam już 3 dzień za panelami, dzwoniłam wczoraj do faceta i pytałam czy już wysłał towar bo umawialiśmy się ze mają być do piątku i ani dzień dłużej, a facet mi powiedział ze w czwartek spedycja towar odbiera i tak jak obiecał będą u mnie w piątek....mam płatność przy odbiorze wiec jeżeli dziś nie dojdą to jutro jadę do marketu z rana i kupuje a jak przyjdą we wtorek to ich nie odbiorę
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
a mój tz właśnie wrócił z pracy więc zaczynamy długi weekend przepełniony słodkim lenistwem...
|
|
#3676 |
|
Zadomowienie
|
Nattalii nie wiem gdzie mieszkasz ale jeśli w większym mieście to zobacz czy nie masz "mydlarni u franciszka" tam można kupić mydło aleppo. Działa antybakteryjnie. Używałam go już wcześniej ale jest świetne na infekcje bakteryjne.
Odkąd myje nim stopy nie mam problemów z grzybica (a zawsze mi atakowała paznokcie). Na początku może troszkę wysuszac ale skóra się przyzwyczaja. Ja mam 15% aleppo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mój tata się śmieje żebyśmy na dwa samochody jechali bo w jeden na pewno nam wszystko nie wejdzie
i wszyscy w domu współczują mojemu mężowi
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro jest sobota, sklepy szybciej zamykają...obyście dali radę
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam mu dziś pojadę to nieeeee -masz odpoczywać oszczędzać się jutro wszystko załatwimy .Na szczęście market budowlany i spożywczy dłużej jest czynny więc na sam koniec skoczymy . Do dziecięcego też wchodzimy tylko zamówić i kupić dosłownie kilka rzeczy . do meblowego wejść i tylko zamówić narożnik i wpłacić zaliczkę . Więc nie tak źle najgorsze będą ze 2-3 sklepy gdzie będzie trzeba przejść wszystkie działy ![]() W ogóle zastanawiam się nad kolorem wózka nie wiem , który wybrać myślę nad M15 turkus czarny lub m23 niebieski czarny . Jeszcze m20 brąz i beż mi się podoba ale ten jasny może się brudzić bardzo może ? http://www.babyseka.pl/pdf/1.pdf Tu jest takie relane zdjęcie tej seki turkusu więc w sumie też jasna jest http://www.google.pl/url?sa=i&source...83998495571117 |
|
|
|
|
#3680 |
|
Wtajemniczenie
|
Weźcie ze soba takie rozkładane krzesełko rybackie. I dmuszaną poduszkę.
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
trafiłam na taką stronkę jakby któraś chciała o karmieniu piersią http://www.laktacja.pl/
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tych wzorników, patrząc na te kolory pod względem handlu w naszym salonie z pewnością najwięcej sprzedawałam M20 i M21 ![]() Ale turkusowo-czarny jest też ładny
|
|
#3684 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam się w słoneczne południe
Nie wiem jak u Was, ale tu słoneczko daje czadu ![]() w domku się wietrzy i cieplutko![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
?Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---- O najważniejszym zapomniałam, wczoraj po SR pojechaliśmy na poszukiwanie rogali i w 2 lidlach u nas byly tylko reklamy a rogali ani sladu, nawet aromat po nich się nie ostał To samo z gęsią...
Edytowane przez Olcia_1983 Czas edycji: 2013-11-08 o 13:26 |
|||||
|
|
|
#3685 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdyby się skaleczył on w rękę i ktoś inny też i te ręce sobie podali to mogło by wtedy dojść do zakażenia, inaczej bardzo ciężko. ![]() Cytat:
Ja czekam na kołyskę, ma przyjść jakoś po niedzieli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co obie wyczyniałyśmy , co ?? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 11 sklepów kobieto co ty chcesz kupić?? Toż ty połowę miasta wykupisz hehe Całe szczęście mój TŻ jakiś inny niż faceci zazwyczaj i zakupy bardzo lubi. Nie cierpi tylko, jak łazi się bez celu aby ot coś pokupować. Ale jak zaplanowane co gdzie i jak to może godzinami w sklepie siedzieć. ![]() Cytat:
![]() A co do położnej, ona jakaś nienormalna, masz możliwość ,żeby ja zmienić ? Jakby moja taka była wystrzeliłabym ją w kosmos ![]() Witam się i ja ![]() U mnie jak zwykle leniwie , siedzę w piżamie pod kocem i ani mi się marzy ubrać się i wyglądać jak człowiek. Dzisiaj jedynie zupę muszę ugotować i to by było na tyle. Tak więc lenistwo pełna para. Pogoda bez sensu , zimno, szaro i ponuro, to z domu się nie ruszam. |
|||||||||
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia ja będę wchodzić tylko do sklepów . Właśnie mąż chce jechać ze mną żebym za dużo nie nachodziła się . a tak mąż podjedzie pod każdy sklep i wezmie każdą torbę . A trochę ich będzie chyba
Mi od początku właśnie ten turkus się podobał . Też bym chciała jednolity kolor ale ten wózek wpadł nam w oko i już . Zobaczę na wzornikach jeśli nie będzie taki jasny to weźmiemy . Tym bardziej , ze chcę mieć jeszcze jedno dziecko na pewno więc do dziewczynki też by pasował w razie czego . ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- W ogóle właśnie zrobiłam rozpiskę . Gdzie jedziemy najpierw i co tam kupujemy . W takiej kolejności żebyśmy nie musieli nigdzie się cofać
|
|
|
|
#3687 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ja dzisiaj miałam pierwszy kiepski poranek podczas ciąży. Po śniadaniu zrobiło mi się słabo (miałam jakieś takie fale napływu krwi do góry, bo robiła mi się czerwona twarz i było mi gorąco; zaczął mnie trochę boleć żołądek), po czym zwymiotowałam całe śniadanie i następnie dostałam biegunki. Przestraszyłam się, ale TZ to już totalnie spanikował. Ja nie wiem, jak od będzie w stanie racjonalnie funkcjonować podczas porodu ![]() Na szczęście udało mi się dodzwonić do swojej ginekolog prowadzącej, która mnie uspokoiła i powiedziała, że jeśli nie mam temperatury (a nie miałam) i będzie to jednorazowa "akcja" to nie muszę jechać do lekarza (jeśli wymioty lub biegunka by się powtórzyły lub miałabym temp. to powinnam jechać do internisty). Poleciła mi tylko zażyć/wypić płyn ORSALIT (przeciwko odwodnieniu). Ale strachu się najadłam co nie miara.... Ja na początku ciąży nie wymiotowałam wcale i jakoś generalnie wszystko do tej pory przechodziłam w miarę ok, bez jakichś większych dolegliwości. Cytat:
![]() Cytat:
Koniecznie daj znać. Jestem ciekawa jak będzie u Ciebie. Ty będziesz mieć zajęcia w "Zosieńce", czy w jakiejś innej SR? Cytat:
To straszna choroba Miałam[*] kolegę chorego na SR I to co napisałaś też mi dało do myślenia... Cytat:
Ja też nie ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3689 |
|
Zadomowienie
|
Ja przechodziłam żółtaczkę w wieku 7 lat. To była pokarmowa (chyba typ A) i ona jest zakaźna.
Z reszta, nawet nazywają ja "choroba brudnych rąk". Zachorowała moja siostra, ja po 2 tygodniach bo tyle wynosi okres rozwoju w organizmie. Siostra zjadła jabłko które ugryzła chora koleżanka z ławki. A my, ze siostry to i łatwiej się przeniosło. Była wtedy epidemia w całym województwie brakowało miejsc w szpitalachWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3690 |
|
Rozeznanie
|
Muszę Wam coś opisać i spytac się czy któraś z Was odczuła coś podobnego. Moja mała szalała wczoraj na całego w brzuchu w pewnym momencie i uspokoiła się na chwilę a ja poczułam po lewej stronie brzucha (czyli w miejscu gdzie mam łożysko i gdzie mała się ulokowała) takie ciepło, nie wiem jak to nazwać, uczucie takiego ciepła jak np po wypiciu ciepłej herbaty gdy żołądek się rozgrzeje albo jak by mnie ktoś osikał w środku ciepłym moczem;p wiem że to z lekka chore opisywanie ale takie ciepełko utrzymywało się jeszcze przez 5-10 minut i po przyłożeniu ręki czuc było różnicę pomiędzy prawą stroną brzucha a lewą.. co to waszym zdaniem mogło być?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

Pamiętasz mnie?

mamy tyle rzeczy do kupna do tylu sklepów jedziemy , że szok
jak zaproponowałam , ze dziś pojadę część rzeczy kupię to powiedział , że chyba oszalałam i miałam wypoczywać a jutro wszystko kupimy .
)
chciałam troche odpocząć i zwolnić z praca, to mi sie zwalilo na głowę wiecej niz normalnie... Wracalam do domu najwcześniej o 20, wykończona i odmóżdżona. Czasem Was podczytywalam w przerwach (jak miałam takie), albo w toalecie (jedyne miejsce gdzie miałam 5 minut spokoju!).

to już druga kołyska, którą miałam kupić i nic z tego nie wyszło
Czyli niecałe 3 miesi ace tu spędzę, chyba, że zdecydują się na wcześniejsze zakończenie ciąży.
i moje i malego samców ukłony i podziękowania
wypoczywaj kochana, nie martw się o nic, miałaś przecież takie trudny czas ostatnio
odczułam to dopiero dzisiaj rano kiedy obudziłam sie po koszmarnej nocy (kopanie, kłucia, twardnienia, poty) z bólem gardła

16.06.2012
Po obiedzie polecę po paski i zaczynamy 'zabawę'