|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Także dziewczyny na nieruchliwe maluszki polecam troszkę poruszać się w łóżku
|
|
|
#4592 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Cherubinka ja biorę przy posilkach rano i wieczorem, nie przejmując się mówiąc szczerze tym co jem. I hemoglobina idzie w górę. Ale tez dostaje od lekarki bardzo duze dawki (Biofer brałam 3 dziennie po 2 tabletki, teraz biorę tardyferon 2 razy dziennie po 2 tabletki).
|
#4594 |
|
Rozeznanie
|
Roane zauważyłam, że mamy ten sam termin porodu, imię też to samo
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też osttnie miałam połówkowe we wrześniu i teraz bede mieć 3.12
|
|
#4596 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie!
Jestem zupełnie nowa tutaj, choć przegladając całe forum wkoncu zdecydowałam sie odpisac. To wszystko zalezy od lekarza prowadzącego, ja chodzę prywatnie od 4 tyg ciąży i lekarz mi robi usg co wizyte. Zawsze coś innego sprawdza, może powinnam pomysleć że to ze względu na moj wiek, 38 lat,3 ciąża, choroba serca, i po wycięciu szyjki macicy po nieinwazyjnym raku. Ale jak siedze przed gabinetem to każdej pacjentce robi usg niezaleznie ktory to tydzień ciązy. Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamy
|
|
|
|
#4597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy! Odzywaj sie częściej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4598 | |
|
Rozeznanie
|
Takie rzeczy napisałaś że aż szczena opada... Ale wierzę we wszystko, już nic mnie nie zdziwi w naszej służbie zdrowia. W ubiegłym roku już nie pozwalali wchodzić do sali - ale może to od zmiany położnych zależy? Początkowo też chciałam rodzić w Lublinie i wtedy zdecydowałabym się na Staszica. Ale koniec końców zamierzam rodzić w Świdniku - sam szpital nie ma cudownych opinii, ale położnictwo jest w porządku (zrobiłam rozeznanie w internecie i wśród znajomych, a potem wybrałam lekarza prowadzącego ciążę właśnie z tego szpitala). I jest mniejszy młyn niż w lubelskich porodówkach, a to dla mnie ważne.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba Emma jest na Staszica, bo lekarza ma stamtąd? Może jak wyjdzie znajdzie chwilę by nam napisać jakie wrażenia ma po tym szpitalu. Cytat:
Angeldz21 witamy!
|
|
#4599 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkim Mamusiom gratuluje ! i mocno ściskam kciukasy aby maleństwa rosły jak na drożdżach
Dziewczyny w szpitalach za Was też trzymam kciuki oby Wasze kruszynki jeszcze troszkę poczekały w brzuszkach. Szczerze to wstępnie spakowałam już torbę do szpitala bo jak widać powoli zaczęło się robić ciekawie i coraz więcej maluchów chce już wyjść no ja rozumiem że w brzuchu super Warunków nie mają, ciemno, ciasno i mokro no ale to takie all inclusive... troszkę inaczej... a teraz mam pytanko odnośnie lampek z projektorem gwiazd np. cosik takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=3682986591 czy któraś z Was już nabyła coś takiego bo jak przeglądam allegro to jest tego sporo i każdy ma nieco inny opis i już sama nie wiem co jest lepsze... a chciałabym aby przy nocnym karmieniu było jakieś delikatne oświetlenie aby nie zapalać normalnego światła.... i jeszcze jedno czy któraś z Was orientuje się czy trzeba dużo wcześniej dać znać w najbliższej przychodni ze się będzie rodziło aby położna przybyła w odwiedziny?
|
#4600 |
|
Przyczajenie
|
Najlepiej żelazo sie wchłania kiedy bierze sie je z witaminą C, tylko nie wolno brać Rutinoskorbinu bo zawiera rutyne, ktora moze spowodowac niedotlenienie płodu
|
|
|
|
#4601 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Perfuzja, vacuity, Angel, dzięki za rady odnośnie żelaza ![]() A badanie usg mam na każdej wizycie
|
|
#4602 | |||
|
Raczkowanie
|
Ależ mnie dzisiaj spańsko męczy. W nocy jak zwykle spałam dwie godziny, o 1 pobudka na sikanie i do 6 spania nie ma. A wtedy musiałam wstać, bo dzisiaj tż do roboty na 8 i musiałam Niuńkę do przedszkola sama odwozić. A tak w ogóle to wszystko mnie boli, biodra, kolana, dupa, kręgosłup, wrak człowieka normalnie!
Dopiero (a może już? ) 32 tydzień, ja chcę urodzić w 37, nie wytrzymam więcej!!!Jeszcze nasza kocica się dzisiaj chyba wściekła, co 15 minut drze się o żarcie, zima idzie, czy co?! Na zimę się nie zgadzam, koniec, kropka!![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do Emmy to nie wiem, w którym szpitalu jest, ale mam nadzieję, że jak już ochłonie i dojdzie do siebie, to się przyzna.
|
|
#4603 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
,żebys szybko wyszła ze szpitala i wszystko się unormowało.Cytat:
Witam się . Byłam dzisiaj 2 godziny na pływaniu dla ciężarówek i powiem wam ,że było super. W ogóle jestem tak padnięta, ale w sposób bardzo pozytywny. Już nie mogę doczekać się następnego razu. I żałuję ,że dopiero teraz się o tym dowiedziałam, bo 2 godziny w wodzie minęły bardzo szybko, pozytywnie i pracowicie. Prowadząca położna jest ze szpitala w którym chce rodzić, a z jedną dziewczyną chodzimy razem na SR. Ogólnie grupka nasza ma 8 ciężarówek w terminie styczeń luty marzec i jedna co już chyba nie przyjdzie więcej, bo termin ma na za tydzień , a jest taka żwawa i energiczna, że w życiu bym nie powiedziała ,że za tydzień ma termin.Też chce tak ![]() A ogólnie to młody tez sie jakoś słabo rusza. Wczoraj bąblował od popołudnia do 2 w nocy praktycznie bez przerwy .A jak była chwila ciszy i chcieliśmy z TŻ trochę się poprzytulać to wiercipiętek tak się uaktywnił ,że nie dało rady, bo brzuch mi falował. A dzisiaj jakoś słabo. Fakt w wodzie pewnie przez ćwiczenia nic nie czułam. Przyszłam do domu zjadłam położyłam się i do teraz miałam około 5,6 ruchów, poczekam do wieczora. mam i tak SR dzisiaj to zapytam się położnej i w razie co przejdę sprawdzić co i jak . Nie chce od razu wpadać w panikę, dlatego bez nerwów na spokojnie czekam. A w ogóle to zabieram się za miskę mandarynek ![]() Ahhh no i kołyska przyszła. Jak TŻ wróci i może jeszcze dzisiaj uda się mu skręcić przed kursem to zrobię zdjęcia i wrzucę , jak nie dzisiaj to jutro
|
||||||||||
|
|
|
#4604 |
|
Rozeznanie
|
cześć
nadrabiam i nadrabiam, ale nie dam rady chyba ![]() nie mówiąc o odpisaniu ![]() kolejny zamulony dzień ![]() byłam na pobieraniu krwi i kolejny raz problemy z wkłuciem |
|
|
|
#4605 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcąc szybko wysuszyć farbę, odkręć kaloryfer na maksa na dwie godzinki, uchyl okno w malowanym pokoju i tyle. Lekki zapaszek farby będzie się utrzymywał kilka dni, to normalne, nic z tym nie zrobisz, ale też się tym nie otrujesz. Najlepiej w świeżo pomalowanym pokoju regularnie wietrzyć przez parę dni i tam nie siedzieć non stop.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4606 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z Lublina i okolic
też się trochę interesuje szpitalami bo mam tam rodzinę i pewnie na święta będzie mnie czekał wojaż. W związku z tym, ze przezorny zawsze ubezpieczony to do którego właśnie szpitala się kierować w razie przedwczesnego? Będę naprawdę bardzo wdzięczna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4607 | |
|
Wtajemniczenie
|
upadly_aniol00 tak sobie myślę o tej Twojej mamie i teściowej, i doszłam do wniosku że jest jedna dla nich nadzieja. Może jak zobaczą wnuczątko, zakochają się w słodkim maleństwie i tyle? Przecież czasem tak jest, że dziadkami jest się zupełnie innymi niż rodzicami. Trzeba mieć nadzieję
![]() Cytat:
TŻ się śmieje że w takim tempie do nowego roku przerobię zapas drewna na całą zimę ![]() A czy koniecznie trzeba "czymś" smarować, czy jest to niezbędne? Znajoma powiedziała mi, ze to kolejna zbędna chemia i tak się zaczęłam zastanawiać.
|
|
#4608 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Powiem Ci, że te łóżkowe ekscesy ładnie zbijają cukier
|
|
|
#4609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to czeka Cię szybka wyprawka ![]() Na początku wątku Emma wrzuciła listy wyprawkowe Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak nam to tłumaczyli jakoś ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- EVI07 ale to że ty nie możesz to nie znaczy że Twojemu ma być tak źle i samotnie zawsze możesz mu "pomóc" w inny sposób
|
|
|
#4611 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty niedobra, ty! Nie dość, że padam z głodu, nie dość, że od 4 miesięcy nie mam seksu, to jeszcze mnie dobijasz takimi wieściami! Ja chcę już 36 tydzień!!! Trudno, głodna, nie głodna, ale tż zgwałcę, choćbym miała paść trupem na mecie!!!
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zamówiłam 50 szt wieszaków do garderoby bo trochę nam brakuje
![]() Muszę jeszcze poszukać i kupić takie małe wieszaczki do Lenki szafy przesuwnej na kombinezony, sukienki, sweterki itp. Dziś chyba ogarnę jej pokój trochę i poproszę tatę żeby mi poprzesuwał komodę i łóżeczko wtargał do jej pokoju
|
#4613 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
sadlaczyca kciuki trzymamy!
Cytat:
Co innego niemiłe położne, a co innego wędzenie kilkugodzinnych/kilkudniowych dzieciątek![]() Cytat:
Cytat:
Mam jeszcze 13 dni spokoju psychicznego. W sumie nawet jak znów okaże się że mało przytyłam, to i tak samo hasło "przytyłam" jest wystarczająco dołujące. Ja wiem że to dla dziecka, trzeba i wogóle, ale weź tu sobie wytłumacz ![]() Cytat:
A imię piękne wybrałyśmy dla naszych królewiczów ![]() Cytat:
![]() Ale złośliwe skurczybyki, wybierają najgorszy moment, nie?
|
|
#4614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie też się chce... Trudno, zrobił robotę, niech teraz razem ze mną cierpi... Chociaż podobno męża się z pełnymi jajami z domu nie wypuszcza...
|
|
#4615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4616 |
|
Zadomowienie
|
Cherubinko ja mialam 75d teraz wzięłam 80 d i 80 e ale one się poddają i naciagaja lepiej leży ten mniejsze, zostawia oba bo pewnie kilka mi będzie potrzebnych. No właśnie ile kupujecie ?
|
|
|
|
#4617 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ejani, współczuję straty. Brawa dla Dorotki, niech nam rośnie panienka. |
|||
|
|
|
#4618 | |||
|
Gang Iren
|
Witam nowe mamusie!
Bylam u poloznej dzis. Na skonczony 31 tydz mam +11 kg. Na bole bioder przez ktore nie moge spac dala mi kartke z wypisanymi zaleceniami o ktorych i tak wiedzialam. Ze zelazo lekarka mi dala sie zdziwila,bo powiedziala,ze jak na ciaze mam niezly wynik i nie mam brac po trzy tabletki dziennie,tylko jedna,max dwie. Maly ulozony glowka w dol,wielkosc ponoc dobra. Mowilam,ze mniej sie ruszal,wiec wyslala mnie zaraz na ktg. I wyszlo dobrze. Tak powiedzieli. Dziecku serce bilo od 135 do 170,najczesciej 150. Ktora sie zna? Dobrze to. Skurcze wychodzily mi z reguly 40,ale kilka tez bylo 80-90. Cytat:
A te skurcze to jakie ci wychodzily? Cytat:
![]() Cytat:
W Anglii nic nie zalecali robic i z Eryka pepkiem nic nie robilam,nawet specjalnie nie uwazalam na niego podczas mycia. Szybko sie zagoil i odpadl na piata dobe.
|
|
#4619 |
|
Przyczajenie
|
Miałam zdać relację: Byłam wczoraj pierwszy raz w SR na Inflanckiej, u p. Małgorzaty. Było dość fajnie, chociaż były to zajęcia organizacyjne, więc tylko w ogółach się dowiedzieliśmy jak to działa. Dziwi mnie tylko to, że ja jestem tam w najbardziej zaawansowanej ciąży (30 tc)! Dziewczyny mają terminy na kwiecień, maj, są płaściutkie, z niewielkimi brzuchami i wśród nich ja z wielkich bebechem :P A myślałam, że spotkam koleżanki, z którymi ponarzekamy na bolące biodra, skoki po żebrach, brak oddechu itp.
Poza tym mam dzisiaj bardzo zły dzień i chciałam się wyżalić W nocy strasznie bolał mnie żołądek, że aż się przestraszyłam ... Potem poszłam na kibelek i przeszło, ale to, co przeżyłam to moje, już mieliśmy jechać na IP. Teraz też siedzę jak trup, od rana ledwie mieszkanie ogarnęłam, bo wciąż chce mi się spać, jakoś nie starcza mi powietrza, a mały jak kobie między żebra to jakby mnie świdrowało Wczoraj byłam u lekarza, wyniki dobre, szyjki i inne dobre, a nawet bardzo dobre, więc dlaczego tak się jakoś czuję do dupy?! Też tak macie czasem? Myślicie, że mogę się napić już teraz takiej uspokojającej herbatki dla karmiących Hippa? Bo lekarz zwykłej melisy nie pozwolił, a ja czuję, że muszę się wyciszyć A jeszcze Mąż w pracy praktycznie do rana, masakra. No to się wyżaliłam, dziękuję za "wysłuchanie"
|
#4620 |
|
Rozeznanie
|
ejani przyjmij, moje kondolencje z powodu śmierci babci. ponad rok temu pochowałam moją ukochaną babcię i był to dla mnie ogromna strata.
dziewczyny leżące w szpitalach, trzymam żeby było dobrze!witam też nowe osoby |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

Mój małż śmieje się, że jestem uzależniona 
16.06.2012 

Dopiero (a może już?
) 32 tydzień, ja chcę urodzić w 37, nie wytrzymam więcej!!!
przekazac co po kardiologu. Otoz.... nie wiadomo! Echo serca mam na 26.11 zobaczymy. Cukry szaleja, ketony jeszcze gorzej jak nie urok to.... srac.ka jak powiadaja. Dzis nasiuisalam na ten magiczny pasek to mi skali braklo. A nie jestem glodna
a jednak organizm gloduje. Niewiedziec czemu. Zalamalam sie, bo z kazdek strony mam wrazenie ze robie dziecku krzywde