Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-13, 14:41   #4591
Akkma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Niech zacznie się lepiej ruszać. Zjedz coś dobrego, legnij na kanapie i mam nadzieję, że się rozkręci
Rozkręciła się po przedpołudniowych miziankach rodziców
Także dziewczyny na nieruchliwe maluszki polecam troszkę poruszać się w łóżku
Stary 2013-11-13, 14:41   #4592
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Uwielbiam zapach świeżego prania Mój małż śmieje się, że jestem uzależniona
Też uwielbiam polecam odświeżacz powietrza glade czysta świeżość pachnie świeżym praniem
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:41   #4593
perfuzja
Zakorzenienie

Cherubinka ja biorę przy posilkach rano i wieczorem, nie przejmując się mówiąc szczerze tym co jem. I hemoglobina idzie w górę. Ale tez dostaje od lekarki bardzo duze dawki (Biofer brałam 3 dziennie po 2 tabletki, teraz biorę tardyferon 2 razy dziennie po 2 tabletki).
Stary 2013-11-13, 14:42   #4594
demonyianioly
Rozeznanie

Roane zauważyłam, że mamy ten sam termin porodu, imię też to samo
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 14:51   #4595
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ja ostatnie miałam połówkowe a teraz będę mieć jakoś w połowie grudnia to około 30tc ... więc zazdroszczę tym dziewczyną które widzą swoje maleństwa na każdej wizycie bo ja muszę czekać i czekać ...
Ja też osttnie miałam połówkowe we wrześniu i teraz bede mieć 3.12
Stary 2013-11-13, 14:57   #4596
Angeldz21
Przyczajenie

Witam serdecznie!
Jestem zupełnie nowa tutaj, choć przegladając całe forum wkoncu zdecydowałam sie odpisac.
To wszystko zalezy od lekarza prowadzącego, ja chodzę prywatnie od 4 tyg ciąży i lekarz mi robi usg co wizyte. Zawsze coś innego sprawdza, może powinnam pomysleć że to ze względu na moj wiek, 38 lat,3 ciąża, choroba serca, i po wycięciu szyjki macicy po nieinwazyjnym raku. Ale jak siedze przed gabinetem to każdej pacjentce robi usg niezaleznie ktory to tydzień ciązy. Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamy
Angeldz21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:00   #4597
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angeldz21 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie!
Jestem zupełnie nowa tutaj, choć przegladając całe forum wkoncu zdecydowałam sie odpisac.
To wszystko zalezy od lekarza prowadzącego, ja chodzę prywatnie od 4 tyg ciąży i lekarz mi robi usg co wizyte. Zawsze coś innego sprawdza, może powinnam pomysleć że to ze względu na moj wiek, 38 lat,3 ciąża, choroba serca, i po wycięciu szyjki macicy po nieinwazyjnym raku. Ale jak siedze przed gabinetem to każdej pacjentce robi usg niezaleznie ktory to tydzień ciązy. Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamy
Ja tez miałam usg na każdej wizycie , co 3-4 tygodnie. W tym duże genetyczne i potem polowkowe. Planowane było tez duże w 32tc ale nie doczekałam.

Witamy! Odzywaj sie częściej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:04   #4598
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Ja rodziłam córę na Lubartowskiej i to był najgorszy wybór z możliwych!
Takie rzeczy napisałaś że aż szczena opada... Ale wierzę we wszystko, już nic mnie nie zdziwi w naszej służbie zdrowia. W ubiegłym roku już nie pozwalali wchodzić do sali - ale może to od zmiany położnych zależy? Początkowo też chciałam rodzić w Lublinie i wtedy zdecydowałabym się na Staszica. Ale koniec końców zamierzam rodzić w Świdniku - sam szpital nie ma cudownych opinii, ale położnictwo jest w porządku (zrobiłam rozeznanie w internecie i wśród znajomych, a potem wybrałam lekarza prowadzącego ciążę właśnie z tego szpitala). I jest mniejszy młyn niż w lubelskich porodówkach, a to dla mnie ważne.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba Emma jest na Staszica, bo lekarza ma stamtąd? Może jak wyjdzie znajdzie chwilę by nam napisać jakie wrażenia ma po tym szpitalu.

Cytat:
Dziewczyny biorące żelazo, jak je bierzecie, żeby miało to sens? Przy posiłkach? Hemoglobina mi spada z wizyty na wizytę
Ja jem Tardyferon - raz rano i raz w południe (nie należy brać na noc). Ja jesm po posiłku. Na czczo lepiej się wchłania, ale u mnie się to nie sprawdzało, brzuch bolał. A wieczorem jem magnez, bo nie powinno jeść się ich razem. Ktoś jeszcze pisał że wapń zmniejsza wchłanianie więc na to też warto zwrócić uwagę.

Angeldz21 witamy!
Stary 2013-11-13, 15:06   #4599
ciamber
Raczkowanie

Wszystkim Mamusiom gratuluje ! i mocno ściskam kciukasy aby maleństwa rosły jak na drożdżach
Dziewczyny w szpitalach za Was też trzymam kciuki oby Wasze kruszynki jeszcze troszkę poczekały w brzuszkach. Szczerze to wstępnie spakowałam już torbę do szpitala bo jak widać powoli zaczęło się robić ciekawie i coraz więcej maluchów chce już wyjść no ja rozumiem że w brzuchu super Warunków nie mają, ciemno, ciasno i mokro no ale to takie all inclusive... troszkę inaczej...

a teraz mam pytanko odnośnie lampek z projektorem gwiazd np. cosik takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=3682986591 czy któraś z Was już nabyła coś takiego bo jak przeglądam allegro to jest tego sporo i każdy ma nieco inny opis i już sama nie wiem co jest lepsze... a chciałabym aby przy nocnym karmieniu było jakieś delikatne oświetlenie aby nie zapalać normalnego światła....

i jeszcze jedno czy któraś z Was orientuje się czy trzeba dużo wcześniej dać znać w najbliższej przychodni ze się będzie rodziło aby położna przybyła w odwiedziny?
Stary 2013-11-13, 15:07   #4600
Angeldz21
Przyczajenie

Najlepiej żelazo sie wchłania kiedy bierze sie je z witaminą C, tylko nie wolno brać Rutinoskorbinu bo zawiera rutyne, ktora moze spowodowac niedotlenienie płodu
Angeldz21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:14   #4601
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
No i super ...i sposób przyjemny

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Też uwielbiam polecam odświeżacz powietrza glade czysta świeżość pachnie świeżym praniem
Oo.. dzięki, muszę zakupić, bo dla mnie nie ma piękniejszego zapachu niż świeże pranie. Mogłabym wdychać 24h na dobę Czy to taki w niebiesko-białym opakowaniu, w sprayu?

Cytat:
Witam serdecznie!
Witaj

Perfuzja, vacuity, Angel, dzięki za rady odnośnie żelaza

A badanie usg mam na każdej wizycie
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:17   #4602
EVI07
Raczkowanie

Ależ mnie dzisiaj spańsko męczy. W nocy jak zwykle spałam dwie godziny, o 1 pobudka na sikanie i do 6 spania nie ma. A wtedy musiałam wstać, bo dzisiaj tż do roboty na 8 i musiałam Niuńkę do przedszkola sama odwozić. A tak w ogóle to wszystko mnie boli, biodra, kolana, dupa, kręgosłup, wrak człowieka normalnie! Dopiero (a może już?) 32 tydzień, ja chcę urodzić w 37, nie wytrzymam więcej!!!

Jeszcze nasza kocica się dzisiaj chyba wściekła, co 15 minut drze się o żarcie, zima idzie, czy co?! Na zimę się nie zgadzam, koniec, kropka!

Cytat:
Cholera, a przed nami jeszcze cztery tygodnie postu... Do 36 tygodnia mam zakaz łóżkowych ekscesów... A chce mi się, że uj! O ślubnym nie wspomnę, wystarczy, że na niego spojrzę, a już sztywny się robi...
Cytat:
Witam serdecznie!
Witamy!
Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Takie rzeczy napisałaś że aż szczena opada... Ale wierzę we wszystko, już nic mnie nie zdziwi w naszej służbie zdrowia. W ubiegłym roku już nie pozwalali wchodzić do sali - ale może to od zmiany położnych zależy? Początkowo też chciałam rodzić w Lublinie i wtedy zdecydowałabym się na Staszica. Ale koniec końców zamierzam rodzić w Świdniku - sam szpital nie ma cudownych opinii, ale położnictwo jest w porządku (zrobiłam rozeznanie w internecie i wśród znajomych, a potem wybrałam lekarza prowadzącego ciążę właśnie z tego szpitala). I jest mniejszy młyn niż w lubelskich porodówkach, a to dla mnie ważne.
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba Emma jest na Staszica, bo lekarza ma stamtąd? Może jak wyjdzie znajdzie chwilę by nam napisać jakie wrażenia ma po tym szpitalu.
Moja siostra rodziła 3 dzieci w Świdniku i była zadowolona, koleżanka też dwa miesiące temu rodziła tam córę, mówiła, że jest ok. Cudów nie ma, ale podobno tragedii też nie.

A co do Emmy to nie wiem, w którym szpitalu jest, ale mam nadzieję, że jak już ochłonie i dojdzie do siebie, to się przyzna.
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:20   #4603
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Podczytuje Was regularnie, ale mam klopot z pisaniem. Nadal jestem na patologii. Z soboty na nidziele dostalam skurczy. Podlaczyli mi ktg i podali na 48h kroplowke z fenoterolem. Pomoglo i na razie sytuacja opanowana. Mam nadzieje, ze w tym tygodniu wyjde do domu. Musze jednak lezec, by nie powtorzylo sie krwawienie z lozyska. Trzymajcie kciuki, bo jutro mam miec badanie na samolocie i ma byc wynik posiewu. A zdecydowanie starczy mi juz ciazowych atrakcji.
Nie odpisuje kazdej z osobna, ale przeciez wiecie, ze zycze Wam jak najlepiej. Trzymam kciuki za kukurydziana i wszyskie potrzebujace. Sciskam smutaski. Nie moge doczekac sie kiedy bede mogla pisac z Wami z laptopa.
Dobrej nocy dziewczyny. Ciesze sie, ze jestescie
Oj należysz się w tym hotelu zwanym szpital . Mam nadzieję ,że się ustabilizuje jak ma być i wypuszczą cię niebawem do domku.

Cytat:
Dzieki dziewczyny za cieple slowa.

PawMaj3, wszystko opisze. Robie nawet fotorelacje ze szpitalnych posilkow. To prawdziwy hit, rodem z glebokiego PRLu
Czekam ,żeby zobaczysz co dobrego szpital wam oferuje. hehe

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
pełna podziwu jestem dla Twojego stoicyzmu
No tak, all inclusive pełną gębą, pewnie też niejeden basen znajduje się w pobliżu

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Postanowilam sie zameldowac przekazac co po kardiologu. Otoz.... nie wiadomo! Echo serca mam na 26.11 zobaczymy. Cukry szaleja, ketony jeszcze gorzej jak nie urok to.... srac.ka jak powiadaja. Dzis nasiuisalam na ten magiczny pasek to mi skali braklo. A nie jestem glodna a jednak organizm gloduje. Niewiedziec czemu. Zalamalam sie, bo z kazdek strony mam wrazenie ze robie dziecku krzywde. Wszyscy mi gadaja, ze mam jesc wiecej ze jak to w ciazy tak jesc ... chudo i dietetycznie, a jak jem to mam cukier.... obie sytuacje sa niedobre dla mnie i dziecka no ;(((
.
Współczuje wszystkim słodkim mamusiom . Kurcze wiem ,że łatwo mówić, ale kochana spróbuj nie myśleć tyle, nie stresować sie i może trochę się polepszy.

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Wybaczcie, że popsuję nastrój , ale muszę się Wam pożalić- dziś wieczorem umarła moja babunia.
(...)
Bardzo ci współczuje kochana. Trzymaj się.

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość

Witam się po cudownym tygodniu spędzonym na... patologii ciąży
Mój mały leń tak się nie ruszał, że zatrzymali mnie na oddziale. Wybadali wzdłuż i wszerz i wypisali do domu.

To był mój pierwszy pobyt w szpitalu i tyle się naoglądałam, że PIER**LĘ, NIE RODZĘ!
O kurcze to cię nieźle musiał wystraszyć. Ale dobrze ,że już wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
W ogóle chciałam napisać , że jest mi ostatnio przykro . Rodzice się wyprowadzili ale mieszkają obok .
Wczoraj byłam sama więc musiałam sobie sama napalić w piecu mamy do piwnicy strasznie strome schody . Mąż mi wszystko naszykował i posprzątał w piwnicy , żebym mogła bez problemu wejść .
Mama kilka razy była po swoje rzeczy jeszcze ale ani razu nie zapytała się czy pomóc w czym kolwiek czy chociaż zejść raz dołożyć do piwnicy
Tata o 17 wrócił i wszedł na chwilę zapytać się czy wszystko ok .
Wczoraj wieczorem wymiotowałam strasznie w momencie zrobiło mi się słabo i niedobrze obstawiam , że albo mały próbował się obrócić albo od tego schodzenia do piwnicy i schylania się ( wiem głupie ale naprawdę przy każdym schylaniu się po powrocie na górę dyszałam jak parowóz ) Powiedziałam dziś to mamie a ona wzruszyła ramionami wzięła co miała wziąć i sobie poszła
Nawet nie zapytała się jak się dziś czuję a wszystkim ciągle opowiada jak to się przejmuje moją ciążą i co to będzie jak będę rodzić ....
Niestety tak jest ,że czasem na najbliższe nam osoby nie możemy liczyć. Może zmieni się twojej mamie trochę jak maluch przyjdzie na świat ??

Cytat:
Sms od Em my :
Dorotka się rozkręca
od dziś będziemy próbować się przystawiać przy każdym karmieniu więc jest szanse ,że odłączą ją od dożywiania dożylnego

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej, ją znowu w szpitalu. Na wizycie kontrolnej u gin znów wyszły skurcze i mnie położyli. Wczoraj dostałam kroplówkę z fenoterolu, dziś już tabletki. Jest lepiej. Dostałam też hydroksyzynę przeciw świądowi bo podejrzewają cholestazę. Zobaczymy jak wyniki. Ale jestem tak spiaca po tych lekach ze masakra..
Gratulacje dla emmy i switezianki! Dobrze ze maluchy sobie dobrze radzą. I trzymam kciuki za dziewczyny, żeby miały dużo siły i spokoju ducha i żeby mogły już wkrótce zabrać maluchy do domu.
Pozdrawiam szpitalne mamy i również za nie trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze.
Ejani, bardzo Ci współczuję i przesyłam pozytywne fluidy w Twoją stronę.
Agoola, mam nadzieję ze sytuacja z babcią ( finansowa) szybko się rozwiąże. Dbaj o siebie, dziecia i męża, pozdrawiam ciepło.
Słodkim mamusiom życzę siły i samozaparcia przy trwaniu w diecie.
Będę się odzywać częściej (mam nadzieję).
Sciskam wszystkie gorąco!

Kolejna biedna. ,żebys szybko wyszła ze szpitala i wszystko się unormowało.

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

A my dzisiaj przekroczylusmy magiczna granice i ważymy 1520g!
Domi dostał większa dawkę mleka i wypija juz 33ml. Mam nadzieje ze do poniedziałku sie uwinie i trafimy wreszcie do łóżeczka.
Oczywiście nadal mam ochotę zebrać kilka pielęgniarek i położnych w jednym miejscu i wrzucić tam granat ale to długa historia.

Zapowiedzialam tez pani doktor ze co by sie nie działo ja 24 grudnia wpadam na oddział i zabieram swoje dziecko i nawet niech mnie nieproboja zatrzymać.

No i to są świetne wieści. Domi super sobie radzi. Widać ,że silny chłopak.

Witam się .
Byłam dzisiaj 2 godziny na pływaniu dla ciężarówek i powiem wam ,że było super. W ogóle jestem tak padnięta, ale w sposób bardzo pozytywny. Już nie mogę doczekać się następnego razu. I żałuję ,że dopiero teraz się o tym dowiedziałam, bo 2 godziny w wodzie minęły bardzo szybko, pozytywnie i pracowicie.
Prowadząca położna jest ze szpitala w którym chce rodzić, a z jedną dziewczyną chodzimy razem na SR. Ogólnie grupka nasza ma 8 ciężarówek w terminie styczeń luty marzec i jedna co już chyba nie przyjdzie więcej, bo termin ma na za tydzień , a jest taka żwawa i energiczna, że w życiu bym nie powiedziała ,że za tydzień ma termin.Też chce tak
A ogólnie to młody tez sie jakoś słabo rusza. Wczoraj bąblował od popołudnia do 2 w nocy praktycznie bez przerwy .A jak była chwila ciszy i chcieliśmy z TŻ trochę się poprzytulać to wiercipiętek tak się uaktywnił ,że nie dało rady, bo brzuch mi falował.
A dzisiaj jakoś słabo. Fakt w wodzie pewnie przez ćwiczenia nic nie czułam. Przyszłam do domu zjadłam położyłam się i do teraz miałam około 5,6 ruchów, poczekam do wieczora. mam i tak SR dzisiaj to zapytam się położnej i w razie co przejdę sprawdzić co i jak . Nie chce od razu wpadać w panikę, dlatego bez nerwów na spokojnie czekam.
A w ogóle to zabieram się za miskę mandarynek

Ahhh no i kołyska przyszła. Jak TŻ wróci i może jeszcze dzisiaj uda się mu skręcić przed kursem to zrobię zdjęcia i wrzucę , jak nie dzisiaj to jutro
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:22   #4604
pilotka86
Rozeznanie

cześć
nadrabiam i nadrabiam, ale nie dam rady chyba
nie mówiąc o odpisaniu
kolejny zamulony dzień
byłam na pobieraniu krwi i kolejny raz problemy z wkłuciem
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:34   #4605
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
p.s. Czy któraś z Was w ciazy miała doczynienia z malowaniem ścian Dulux`em? - zastanawiam się czy ma mocny zapach, bo jutro zaczynamy malowanie pokoiku i nie wiem czy mogę być przy tym czy uciekać żeby tego nie wąchać ???
Odpowiedź od mojego TŻa, specjalisty od remontów - jeśli masz dobrej jakości farbę wodną, smród nie powinien Ci zaszkodzić. Powinnaś unikać farb kauczukowych, olejnych itp., ich smród jest zły dla ciężarówek i dzieci. Na farbie jest zwykle napisane czy wodna Chcąc szybko wysuszyć farbę, odkręć kaloryfer na maksa na dwie godzinki, uchyl okno w malowanym pokoju i tyle. Lekki zapaszek farby będzie się utrzymywał kilka dni, to normalne, nic z tym nie zrobisz, ale też się tym nie otrujesz. Najlepiej w świeżo pomalowanym pokoju regularnie wietrzyć przez parę dni i tam nie siedzieć non stop.

Cytat:
Jedzenie dowozi mi tz. Mamy tez lodowke, wiec sobie tam trzymam roznosci. Przyznam sie jednak, ze degustuje te szpitalne posilki, bo te smaki sa dla mnie totalna egzotyka W polaczniu z byczeniem sie i szpitalna bransoletka na nadgarstku mam prawdziwe all inclusive
Podróż w czasie do PRLu all inclusive i wszystko na koszt państwa. Czekamy na fotorelację!

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś w jednym z nich, babcia tam chyba pojedzie na 2 tygodnie okresu próbnego...potem jeśli się babci spodoba, to zostanie tam na dłużej...tylko skąd wytrzasnąć 6000zł na 1.12????Bo trzeba zapłacić za miesięczny pobyt z góry + kaucja tyle samo....
Tak na mój chłopski rozum, jeśli babci renta/emerytura nie wystarcza na dom opieki, resztę powinny dopłacać babci dzieci, czyli jeden Twój rodzic plus jego/jej rodzeństwo, a nie Ty. Rozumiem że Ci wszyscy zobowiązani się nie garną, i oczekują że Ty zapłacisz czy co?

Cytat:
Napisane przez yummi_mummy Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny My mamy takie łóżeczko turystyczne http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...704733914.html wygląda na fajne. Jeszcze nie doszło, więc nie wiem jak na żywo
Ja dostałam, ale wogóle mi się nie podoba, takie smutne jest, spójrzcie tutaj. A Twoje takie ładne, kolorowe, wesołe

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
(...)
To był mój pierwszy pobyt w szpitalu i tyle się naoglądałam, że PIER**LĘ, NIE RODZĘ!
Nogi skrzyżuj jak będzie chciało dziecię wyleźć, tupnij i powiedz NIE

Cytat:
(...)
Powiedziałam jej , że nie widzę sensu żeby jechała do szpitala jak urodzę skoro za 3 dni wróce do domu chyba , ze czegoś będę potrzebować to ok . To ona wtedy się obraziła i powiedziała , że w takim wypadku skoro wnuka nie będzie mogła zobaczyć to sama będę musiała sobie poradzić . Skoda , ze jak rodził się jej drugi wnuk to nie miała pomysłu jechać do szpitala go zobaczyć tylko czekała aż wrócą i jakoś nie widziała sprzeciwu .
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------
i w ogóle śmiejemy się z mężem , że w razie czego jak będziemy musieli gdzieś jechać to otworzymy drzwi do nich wepchniemy wózek i uciekniemy
A mama na to , że ona w cale nie musi pilnować wnuka może ale nie musi .
A mojej szwagierce nigdy w życiu nie odmówiła i jeździ go pilnować 2 razy w tyg i czasem też częściej i nie marudzi . A tu jeszcze mały się nie urodził a już wiem , ze będzie pokrzywdzony bo ciągle już słyszę fochy pretensje itp. Już czuję pierwszego focha jak wyproszę wszystkich z pokoju jak będę chciała małego nakarmić
A tak poza tym wszystkim to masz/miałaś dobry kontakt z mamą? W sensie, od zawsze faworyzuje Twojego brata czy ostatnio odnosisz takie wrażenie? Wiesz, chodzi mi o to, że w związku z burzą hormonów którą przechodzi każda z nas, możesz patrzeć na sytuację trochę nieobiektywnie i reagować niewspółmiernie do sytuacji?
Stary 2013-11-13, 15:40   #4606
The light
Zadomowienie

Dziewczyny z Lublina i okolic też się trochę interesuje szpitalami bo mam tam rodzinę i pewnie na święta będzie mnie czekał wojaż.
W związku z tym, ze przezorny zawsze ubezpieczony to do którego właśnie szpitala się kierować w razie przedwczesnego?

Będę naprawdę bardzo wdzięczna

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 15:43   #4607
Roane
Wtajemniczenie

upadly_aniol00 tak sobie myślę o tej Twojej mamie i teściowej, i doszłam do wniosku że jest jedna dla nich nadzieja. Może jak zobaczą wnuczątko, zakochają się w słodkim maleństwie i tyle? Przecież czasem tak jest, że dziadkami jest się zupełnie innymi niż rodzicami. Trzeba mieć nadzieję

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Piszecie że Wam jest gorąco a mi jest zimno cały czas. Zawsze byłam zmarzluchem i wszyscy mówili mi że w ciąży mi będzie gorąco a tu dupa blada
Też coraz bardziej marznę. Mam taką małą kanapę, przysunęłam ją sobie na dwa metry od kominka, i nic tylko podrzucam do ognia, żeby ciepełko waliło TŻ się śmieje że w takim tempie do nowego roku przerobię zapas drewna na całą zimę

Cytat:
Dziewczyny co bierzecie do pielęgnacji pępka?
Spirytus czy coś typu octanisept ? Zastanawiam się nad tym octaniseptem, bo na pewno przyda się nie tylko do pępka, ale i dla nas
Pytam, bo robię właśnie zakupy apteczne
A czy koniecznie trzeba "czymś" smarować, czy jest to niezbędne? Znajoma powiedziała mi, ze to kolejna zbędna chemia i tak się zaczęłam zastanawiać.
Stary 2013-11-13, 15:44   #4608
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Witam serdecznie!
Witamy

Cytat:
Cholera, a przed nami jeszcze cztery tygodnie postu... Do 36 tygodnia mam zakaz łóżkowych ekscesów... A chce mi się, że uj! O ślubnym nie wspomnę, wystarczy, że na niego spojrzę, a już sztywny się robi...
Biedaczek

Powiem Ci, że te łóżkowe ekscesy ładnie zbijają cukier
Stary 2013-11-13, 15:52   #4609
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Zapowiedzialam tez pani doktor ze co by sie nie działo ja 24 grudnia wpadam na oddział i zabieram swoje dziecko i nawet niech mnie nieproboja zatrzymać.
Jakby któraś czasem wpadła na super pomysł zrobienia listy co potrzeba dla dziecka i wrzucala ja tutaj to poprosze o przesłanie jej na pw. Bo muszę po malu wszystko ogarniać a nie wiem od czego zacząć. Masakra.
No obyś już mogła małego zabrać do domku na święta, jejku ale Ci zazdroszczę, święta z malutkim w domku, przy choince
No to czeka Cię szybka wyprawka
Na początku wątku Emma wrzuciła listy wyprawkowe

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
a moja Zuzanna waży już.... od 2050 g do 2350 g
Odwróciła się główką w doł. Więc nie potrzebnie się martwiłam.
Mam kontrolować ciśnienie, i zapisywać ile jest rano, w południe i wieczorem. Wczoraj przestraszyłam się wieczorem bo było ponad 140.
Jak będzie ponad 145 to szybko do szpitala.
Dostałam także receptę na tabletki, które w razie W, mam wziąć na obniżenie.
I dostałam także nakaz siedzenia w domu, i zakaz weekendowego jeżdżenia do szkoły - ciężko to widzę.
.
No teraz już tylko pozostało siedzieć, jeść i się relaksować

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
A tak w ogóle to wszystko mnie boli, biodra, kolana, dupa, kręgosłup, wrak człowieka normalnie!
Ale numer
Stary 2013-11-13, 15:54   #4610
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciamber Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno czy któraś z Was orientuje się czy trzeba dużo wcześniej dać znać w najbliższej przychodni ze się będzie rodziło aby położna przybyła w odwiedziny?
z tego co nam położna tłumaczyła na tych warsztatach to w szpitalu wypełnia się papierki do jakiej przychodni się będzie chodzić z dzieckiem i szpital sam wysyła informację do nich. potem położna dzwoni i umawia się na spotkanie.
tak nam to tłumaczyli jakoś

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

EVI07 ale to że ty nie możesz to nie znaczy że Twojemu ma być tak źle i samotnie zawsze możesz mu "pomóc" w inny sposób
Stary 2013-11-13, 15:58   #4611
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Lublina i okolic też się trochę interesuje szpitalami bo mam tam rodzinę i pewnie na święta będzie mnie czekał wojaż.
W związku z tym, ze przezorny zawsze ubezpieczony to do którego właśnie szpitala się kierować w razie przedwczesnego?

Będę naprawdę bardzo wdzięczna
Albo SPSK4 na Jaczewskiego albo na Kraśnicką, tam chyba mają najwyższe stopnie referencyjności dla wcześniaków. Ja chcę rodzić na Staszica, bo podobno porodówka i położnictwo ok, ale tam chyba przed 30 tygodniem porodów nie przyjmują, tak mi coś ginka mówiła. Na pewno unikaj Lubartowskiej!!!
Cytat:
Powiem Ci, że te łóżkowe ekscesy ładnie zbijają cukier
Ty niedobra, ty! Nie dość, że padam z głodu, nie dość, że od 4 miesięcy nie mam seksu, to jeszcze mnie dobijasz takimi wieściami! Ja chcę już 36 tydzień!!! Trudno, głodna, nie głodna, ale tż zgwałcę, choćbym miała paść trupem na mecie!!!
Stary 2013-11-13, 15:58   #4612
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Właśnie zamówiłam 50 szt wieszaków do garderoby bo trochę nam brakuje
Muszę jeszcze poszukać i kupić takie małe wieszaczki do Lenki szafy przesuwnej na kombinezony, sukienki, sweterki itp.
Dziś chyba ogarnę jej pokój trochę i poproszę tatę żeby mi poprzesuwał komodę i łóżeczko wtargał do jej pokoju
Stary 2013-11-13, 15:59   #4613
Roane
Wtajemniczenie

sadlaczyca kciuki trzymamy!

Cytat:
Ja rodziłam córę na Lubartowskiej i to był najgorszy wybór z możliwych! Położne były strasznie wredne, te na naworodkach non stop sobie na oddziale, PRZY DZIECIACH, palarnię urządzały! 8 godzin po cc i narkozie przyniosły mi Wikę, rzuciły ją koło mnie i stwierdziły, że mam sobie sama radzić, a nie po nie dzwonić (a ja nawet jeszcze nie byłam pionizowana!). Brak wizyt na salach to mit, nas było na sali 7 i przy każdym łóżku co najmniej ze 3 osoby, położne udawały, że nie widzą, jak któraś pokarmu nie miała (norma po cc, a wszystkie na sali byłyśmy po cięciach), to wyzywaly od wyrodnych matek. Koszmar! Nigdy więcej Lubartowskiej! Teraz chcę rodzić na Staszica! Zresztą stamtąd jest moja gin, więc mam nadzieję, że będzie ok, koleżanki mi mówiły, że na Staszica jest w porzo. Byłam tam po poronieniu i faktycznie było ok, mam nadzieję, że porodówka też się sprawdzi...
Zjadłabym te baby razem z butami, wysmarowała skargę na piętnaście stron, zadzwoniła po TVN i nie wiem co jeszcze. No co jak co, ale to jest niedopuszczalne Co innego niemiłe położne, a co innego wędzenie kilkugodzinnych/kilkudniowych dzieciątek

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Ja mam co miesiąc, przy każdej wizycie ginka mi robi i usg, i badanie dowcipne
Ja jeszcze ani razu nie miałam dowcipnego, tutaj - w IE - nie wiem czy w standardzie robią. No bo po co ono jest?

Cytat:
(...)
Moja waga przekroczyła 70! W życiu tyle nie ważyłam, jestem przerażona, tym bardziej, że naprawdę jem niewiele. Jakbym sobie pozwoliła, pewnie miałabym już 80 kg przekroczone. Musiałabym chyba nic nie jeść, żeby waga nie leciała w takim tempie do przodu
(...)
Ja się boję sprawdzać ile ważę, więc czekam na wizytę, którą mam 26.11, wtedy położna mnie zważy Mam jeszcze 13 dni spokoju psychicznego. W sumie nawet jak znów okaże się że mało przytyłam, to i tak samo hasło "przytyłam" jest wystarczająco dołujące. Ja wiem że to dla dziecka, trzeba i wogóle, ale weź tu sobie wytłumacz

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Roane zauważyłam, że mamy ten sam termin porodu, imię też to samo
Ja w sumie nie wiem którego terminu się trzymać, bo jeden lekarz powiedział że mam 21.02, inny powiedział że raczej 26.02, więc ja zawsze mówię, że mam termin "w lutym" i tyle szczegółów musi wystarczyć. Mikołaje charakterne chłopaki, jak zechce, wtedy wylezie A imię piękne wybrałyśmy dla naszych królewiczów

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
(...)
A ogólnie to młody tez sie jakoś słabo rusza. Wczoraj bąblował od popołudnia do 2 w nocy praktycznie bez przerwy .A jak była chwila ciszy i chcieliśmy z TŻ trochę się poprzytulać to wiercipiętek tak się uaktywnił ,że nie dało rady, bo brzuch mi falował.
A dzisiaj jakoś słabo. Fakt w wodzie pewnie przez ćwiczenia nic nie czułam. Przyszłam do domu zjadłam położyłam się i do teraz miałam około 5,6 ruchów, poczekam do wieczora. mam i tak SR dzisiaj to zapytam się położnej i w razie co przejdę sprawdzić co i jak . Nie chce od razu wpadać w panikę, dlatego bez nerwów na spokojnie czekam.
(...)
Mój też wybiera najmniej odpowiednie momenty na ruch. Dzisiaj rano TŻ zaczął mnie przytulać, i młody wybrał właśnie ten moment żeby zacząć nasuwać mnie po pęcherzu. Wylazłam z łóżka zgięta wpół, ledwo do toalety się doczołgałam, z romantycznego nastroju nici
Ale złośliwe skurczybyki, wybierają najgorszy moment, nie?
Stary 2013-11-13, 16:01   #4614
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
EVI07 ale to że ty nie możesz to nie znaczy że Twojemu ma być tak źle i samotnie zawsze możesz mu "pomóc" w inny sposób
I co mi z tego?! Mnie też się chce... Trudno, zrobił robotę, niech teraz razem ze mną cierpi... Chociaż podobno męża się z pełnymi jajami z domu nie wypuszcza... Muszę to przemyśleć...
Stary 2013-11-13, 16:03   #4615
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Ty niedobra, ty! Nie dość, że padam z głodu, nie dość, że od 4 miesięcy nie mam seksu, to jeszcze mnie dobijasz takimi wieściami! Ja chcę już 36 tydzień!!! Trudno, głodna, nie głodna, ale tż zgwałcę, choćbym miała paść trupem na mecie!!!
Ja tam nie sądzę żeby się wogóle opierał, więc gdzie tu gwałt?
Stary 2013-11-13, 16:03   #4616
isia4891
Zadomowienie

Cherubinko ja mialam 75d teraz wzięłam 80 d i 80 e ale one się poddają i naciagaja lepiej leży ten mniejsze, zostawia oba bo pewnie kilka mi będzie potrzebnych. No właśnie ile kupujecie ?
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-13, 16:06   #4617
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
W 32 zaczęłam.
A teraz zaczęłam już w 30 tyg. Tylko kupiłam sobie jakąś mało smaczną z Twinings. Muszę iść do Holland and Barret i kupić tą co z Erykiem piłam,bo lepiej smakowała,taka:

https://images.vitaminimages.com/hb/...6916_A_370.jpg
Dzięki. Dokładnie taką kupiłam. Rzeczywiście całkiem smaczna.

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Gosia, a taka herbatka z malin jakie ma działanie? Ja mam słoiki z sokiem z malin od babci i pije z woda dla odporności, ale moze cos jeszcze tym zadziałam
Tylko pamiętaj, że to ma być herbata z liści malin. Sok z owoców to zupełnie inna bajka.

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Mi też od jakiegoś miesiąca ciągle jest gorąco. Nawet nie wiecie, jak się ludzie wokół dziwią, dotychczas byłam osobą, której zawsze jest zimno. Przykładowo potrafiłam spać w zimie podczas mrozów w zestawie: polarowa pidżama, włochate skarpety, gruby szlafrok, kołdra i puchaty koc. I kaloryfer odkręcony na maksa tuż obok. A teraz chodzę po domu ubrana jak w lecie i okno otwieram jak mąż nie widzi (bo jemu wciąż zimno i się denerwuje, że lodówkę z domu chcę zrobić). Ciążowe cuda, po prostu
O, mnie też ciepło ostatnio. Nie włączam na noc kaloryfera, co jest u mnie nie do pomyślenia zwykle. Mąż dopytuje w nocy, czy mi nie zimno.

Ejani, współczuję straty.

Brawa dla Dorotki, niech nam rośnie panienka.
Stary 2013-11-13, 16:22   #4618
gosia261282
Gang Iren

Witam nowe mamusie!

Bylam u poloznej dzis.
Na skonczony 31 tydz mam +11 kg.
Na bole bioder przez ktore nie moge spac dala mi kartke z wypisanymi zaleceniami o ktorych i tak wiedzialam.
Ze zelazo lekarka mi dala sie zdziwila,bo powiedziala,ze jak na ciaze mam niezly wynik i nie mam brac po trzy tabletki dziennie,tylko jedna,max dwie.
Maly ulozony glowka w dol,wielkosc ponoc dobra.
Mowilam,ze mniej sie ruszal,wiec wyslala mnie zaraz na ktg.
I wyszlo dobrze. Tak powiedzieli. Dziecku serce bilo od 135 do 170,najczesciej 150. Ktora sie zna? Dobrze to. Skurcze wychodzily mi z reguly 40,ale kilka tez bylo 80-90.

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej, ją znowu w szpitalu. Na wizycie kontrolnej u gin znów wyszły skurcze i mnie położyli.
Oj sie nalezysz. Trzymaj sie!
A te skurcze to jakie ci wychodzily?

Cytat:

A my dzisiaj przekroczylusmy magiczna granice i ważymy 1520g!
Domi dostał większa dawkę mleka i wypija juz 33ml. Mam nadzieje ze do poniedziałku sie uwinie i trafimy wreszcie do łóżeczka.
Super!

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
A czy koniecznie trzeba "czymś" smarować, czy jest to niezbędne? Znajoma powiedziała mi, ze to kolejna zbędna chemia i tak się zaczęłam zastanawiać.

W Anglii nic nie zalecali robic i z Eryka pepkiem nic nie robilam,nawet specjalnie nie uwazalam na niego podczas mycia. Szybko sie zagoil i odpadl na piata dobe.
Stary 2013-11-13, 16:24   #4619
Spencer Hastings
Przyczajenie

Miałam zdać relację: Byłam wczoraj pierwszy raz w SR na Inflanckiej, u p. Małgorzaty. Było dość fajnie, chociaż były to zajęcia organizacyjne, więc tylko w ogółach się dowiedzieliśmy jak to działa. Dziwi mnie tylko to, że ja jestem tam w najbardziej zaawansowanej ciąży (30 tc)! Dziewczyny mają terminy na kwiecień, maj, są płaściutkie, z niewielkimi brzuchami i wśród nich ja z wielkich bebechem :P A myślałam, że spotkam koleżanki, z którymi ponarzekamy na bolące biodra, skoki po żebrach, brak oddechu itp.

Poza tym mam dzisiaj bardzo zły dzień i chciałam się wyżalić W nocy strasznie bolał mnie żołądek, że aż się przestraszyłam ... Potem poszłam na kibelek i przeszło, ale to, co przeżyłam to moje, już mieliśmy jechać na IP. Teraz też siedzę jak trup, od rana ledwie mieszkanie ogarnęłam, bo wciąż chce mi się spać, jakoś nie starcza mi powietrza, a mały jak kobie między żebra to jakby mnie świdrowało Wczoraj byłam u lekarza, wyniki dobre, szyjki i inne dobre, a nawet bardzo dobre, więc dlaczego tak się jakoś czuję do dupy?! Też tak macie czasem? Myślicie, że mogę się napić już teraz takiej uspokojającej herbatki dla karmiących Hippa? Bo lekarz zwykłej melisy nie pozwolił, a ja czuję, że muszę się wyciszyć A jeszcze Mąż w pracy praktycznie do rana, masakra.

No to się wyżaliłam, dziękuję za "wysłuchanie"
Stary 2013-11-13, 16:32   #4620
pilotka86
Rozeznanie

ejani przyjmij, moje kondolencje z powodu śmierci babci. ponad rok temu pochowałam moją ukochaną babcię i był to dla mnie ogromna strata.

dziewczyny leżące w szpitalach, trzymam żeby było dobrze!

witam też nowe osoby
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości