|
|
#4921 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Chyba mam dzisiaj zły dzień, cukier się zbiesił i szaleje (nie lubi ścisłej diety), pogoda na spanie, a brzuch mi jakby wepchnął się pod żebra, nagle na dole mam luz, a pod biustem piłka. I już nie powiem co mnie boli...
![]() Wiecie, chyba dopadł mnie syndrom wicia gniazda... Zaczęłam wybebeszać ciuszki niemowlęce po Wiktorii, przeglądałam co się dla chłopca nadaje, powarkuję na tżta, żeby skręcił łóżeczko, kupiłam sobie siatkowe majty (szał po prostu, antygwałty totalne! ), zamówiłam przeurocze podpachy poporodowe (ja naprawdę tego po urodzeniu Wiki używałam?! ), poprałam koszule do szpitala i całe 2 staniki do karmienia, które posiadam, a jeszcze koleżanka nawiozła mi cały wór ubranek po swoim synku, zaczęłam to przeglądać, rozgrzebałam na pół chałupy i postanowiłam po niedzieli kupić do łóżeczka materacyk, przewijak i pierwsze pampersy!!! Ciekawa jestem co mnie napadło, chyba to ten ambitny plan, że mam zamiar urodzić przed świętami, co by mi rodzinka sernikiem i keksem oczu nie wykłuła...A, i zepsuły mi się kierunkowskazy i światła awaryjne w samochodzie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
). Jak chcesz, podrzucę Ci przepisy na pw. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Wiki! Ale przyjemnie jest tak posłuchać dobrych opinii o dziecku, ja też ostatnio ryczałam w przedszkolu jak pani moją Wikę chwaliła...
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43716207]
Dzięki. Postaram się to w grudniu/styczniu ogarnąć. Muszę najpierw znaleźć gdzieś przychodnię koło siebie. Małą i tak dopiszemy do ubezpieczenia z pracy tak aby mogła korzystać z Enel Medu razem z nami.[/QUOTE] a, i gratulacje mieszkania (umknęło mi wcześniej )my chyba też dopiszemy- do męża do luxmedu, bo u mnie nie można (?). myślicie, że jak dziecko będzie do karty ojca, to on będzie musiał z nim chodzić, czy ja też mogę?
|
#4923 |
|
Zadomowienie
|
Justien - gratulacje
![]() ![]() ja przestałam się już dawno mieścić w swoją kurtkę zimową... specjalnie ja wyciągnęłam i przymierzyłam. Ale na szczęście moja siostra jest troszeczkę "większa" i obecnie okupuję jej płaszczyk
|
#4924 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze że nie tylko ja mam problem |
|
|
|
|
#4926 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
Mam pytanie-co w ciąży można wziąść na spuchniete nogi? jestem w 29 tyg i wiem ze Furaginy wziaść mi nie wolno, a nogi mam tak spuchniete ze kostki nie widać i boli sciąga jak nie wiem. Może ktoraś z was tez ma podobne dolegliwości i mi cos dobrego poleci.
|
|
|
|
#4927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale sie wkurzyłam, zrobiłam zapiekankę makaronową z wędlinką, warzywami i szpinakiem. To Mojemu TŻ, królowi nie pasował szpinak i orzekł, że on już jej jutro nie będzie jadł. A zrobiłam na dwa dni, nosz kur... ![]() Nie wiem co on zeżre jutro, g....o mnie to obchodzi. Ja wiecznie gotuję to co on lubi, więc niech on też zje to co ja lubię, albo nic nie je. |
|
|
|
|
#4928 | |||
|
Rozeznanie
|
U mnie też, choć sos nie wyszedł nam tak dobrze, jak Tobie.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gosia, gratuluję córy. ![]() Muszę niestety zrezygnować z basenu, bo niefajne rzeczy mi się dzieją ze stopami. A nigdy nie miałam takich problemów.
|
|||
|
|
|
#4929 |
|
Zadomowienie
|
kurczę, niedługo 5000 post
|
#4930 |
|
Raczkowanie
|
Gosiu, gratuluje Małej
) Też bym się pewnie popłakała z radości Już jak czuję moje dziecko w brzuchu, to mam wrażenie, że jest między nami jakaś więź i jestem z niego dumna jak ziewa na USG, rusza oczami albo mi się rozpycha po brzuchu, więc domyślam się jaka to radość widząc swoje większe dzieci i słyszeć, że tak sobie dobrze radzą.Któraś z Was pytała o leukocyty w moczu jakiś czas temu. Radziłabym dość szybko iść do gin. Mi wyszły na badaniu. Wczoraj miałam wizytę. Mam przepisane 2 saszetki Monuralu, żurawit i dostałam skierowanie na zrobienie posiewu z moczu przed zażyciem Monuralu, więc to dość ważne, żeby jak najszybciej na to zareagować. Co do potraw świątecznych, to jeszcze na szybko przed świętami można zrobić muffinki cynamonowe z jabłkami. Są pyszne, mają fajną konsystencję i pachnie cynamonem i jabłkami w całym mieszkaniu ![]() I najważniejsze info dnia W końcu mam dobre wyniki i w przyszłym tygodniu będę miała założony pessar, więc mam nadzieję, że już teraz nie rozpakuję się przed końcem grudnia Dziś znowu idę mierzyć szyjkę ale już bez stresu.
|
|
|
|
#4931 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja sąsiadka tak zrobiła mężowi, i jak wróciła popołudniu do domu, to już miała coś tam co się zepsuło naprawione ![]() Cytat:
![]() Ja rzuciłam z miejsca, na widok dwóch kreseczek. I nie powiem że było lekko, nadal czasem chce mi się palić, ale są rzeczy ważne i ważniejsze.
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-14 o 17:21 |
||
|
|
|
#4932 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np. cały rok jeżdżę na zimówkach, bo mojemu ojcu (mechanik ) nie chce się ich zmieniać Moja mama u siebie w samochodzie za to od połowy roku po zepsutą klamkę od pasażera ![]() Cytat:
Jak głód mu do dupki zajrzy to szybko opędzluje! Słodkie mamy gorąco polecam bigos (zrobiłam w nieco dietetycznej wersji, ale jest pyszny) Mój cukier po całkiem solidnej porcji wyniósł 104 Of course beż żadnego chlebka, ani innych węgli Dla porównania wczoraj po gotowanym tuńczyku z jajkiem i masą warzyw miałam 124 ![]() Któraś z was już kiedyś wspominała, że też miała po bigosie niski wynik To chyba efekt kapusty ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Faktycznie! Któraś chętna do założenia? Ja mogę zgłosić się na ochotnika Rodzę dopiero w lutym :P
|
|
|
#4933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No, ale miałam pewne kłopoty osobiste i jakoś papieros mi wtedy smakował. Do tej pory mam ochotę na papierosa. Też znam dużo dziewczyn, które paliły w ciąży, popalały itp. Akma: ani mi się śni gotować jutro, jak mu nie pasi, to kanapeczki niech je jaśnie pan. A co do zakładania nowego wątku to jestem za tym, żebyś to była Ty
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-11-14 o 17:32 |
|
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43714483]
Dziewczyny super wiadomości!! Właśnie dzwonił do mnie mąż i 25 listopada mamy odbiór mieszkania ![]() ![]() [/QUOTE] cudowna wiadomość
|
|
#4935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety zbyt wiele kobiet myśli, że tak można.. Moja przyjaciółka mając praktyki na oddziale patologii ciąży, wiele się naoglądała. Panie z brzuchami, wymykające się tylnym wyjściem, albo kopcące w WC :/ Żona mojego kuzyna, karmi piersią 1,5 roczne dziecko, i pali paczkę fajek dziennie !
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ten sam problem, dziś 20 minut zapinałam kurtkę i ten ☠☠☠a** suwak się rozłaził
|
|
|
#4938 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, ze dziecku miej szkody wyrządziłaby podając mleko modyfikowane niż karmiąc piersią i paląc fajki ;/
|
|
#4939 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
prawie 5 lat temu rzuciłam z dnia na dzień... bo mój mąż (wtedy nie mąż) też przestał palić a mnie się nie chciało samej. Do dzisiaj nie zapaliłam nic a nic, nawet specjalnie mnie nie ciągnęło (co dziwne biorąc pod uwagę spory staż). Mąż czasem zapali 1-2 fajki na imprezie a mnie odrzuca. Dzięki!! Zrobię wirtualną parapetówkę. I na pewno będą zdjęcia. Ach teraz te zakupy, załatwianie z ekipą, malowanie - przynajmniej szybko czas zleci do USG
|
|
|
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poka ten makaron
|
|
|
#4941 |
|
Gang Iren
|
Dziekuje dziewczyny
Bardzo jestem z niej dumna
|
#4942 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zakładać nowy wątek, czy którejś z Was na tym bardzo zależy
?
|
|
#4943 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() , to w sobotę go zrobię, mam smaka na kapustę, a kiszonej nie mogę, bo po niej pierdzę jak z armaty i wątpia mnie bolą (wybaczcie brutalność określenia). Możesz nawet na pw.A co do nowego wątku-jak najbardziej możesz to być Ty, ale sugerowałabym, żeby nie zmieniać nazwy...
|
|
#4944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4945 |
|
Raczkowanie
|
Zakładaj, zakładaj, bo tragedia będzie jak nie będziemy miały gdzie pisać i się wyżalać.
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na szczęście jeszcze się z moją zimowa żegnać nie muszę, ale to kwestia dni dzisiaj przeszłam samą siebie- obudziłam się o 13. zaczynam się przestawiać- w nocy się kręcę i mała się kręci, a w dzień dosypiamy. dzisiaj w ogóle wrednie obudziłam męża o 5 nad ranem i kazałam trzymać rękę na brzuchu, żeby się na własnej skórze przekonał, że nie przesadzam i to rozpychanie nie daje mi spać stwierdził, że mała urządza sobie po prostu disco- szkoda tylko, że o tej porze no i w nocy zaliczył pierwszego kopniaka od córki- chyba niedługo nie pozwoli mi się do siebie w nocy przytulać
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no gratuluję - zdolna córa, tylko się cieszyć, że chętna do nauki
|
|
|
#4949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nazwy oczywiście nie zmieniam ![]() EVI jak skończę to podeślę przepis na bigosik
|
|
|
#4950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko też jestem za niezmienianiem nazwy. jakoś mnie te wszystkie rymowanki nie przekonują
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

Zaczęłam wybebeszać ciuszki niemowlęce po Wiktorii, przeglądałam co się dla chłopca nadaje, powarkuję na tżta, żeby skręcił łóżeczko, kupiłam sobie siatkowe majty (szał po prostu, antygwałty totalne!
), zamówiłam przeurocze podpachy poporodowe (ja naprawdę tego po urodzeniu Wiki używałam?!
). Jak chcesz, podrzucę Ci przepisy na pw. 

dla Wiki! Ale przyjemnie jest tak posłuchać dobrych opinii o dziecku, ja też ostatnio ryczałam w przedszkolu jak pani moją Wikę chwaliła...

16.06.2012
!
prawie 5 lat temu rzuciłam z dnia na dzień... bo mój mąż (wtedy nie mąż) też przestał palić a mnie się nie chciało samej. Do dzisiaj nie zapaliłam nic a nic, nawet specjalnie mnie nie ciągnęło (co dziwne biorąc pod uwagę spory staż). Mąż czasem zapali 1-2 fajki na imprezie a mnie odrzuca.